|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() 19natka88- jestem na wsi zabitej dechami , wiec nie bardzo gdzie jest iść. Z resztą jestem tak zmęczona, ze zakopałabym się do wyrka. Ale spac też nie mogę gdy wiem ,ze on tam obok marudkuje, smuta się i cierpi ![]() Mam też poczucie,ze wykorzystuje moja mamę,że to ja powinnam sie przeciez zajmowac wlasnym dzieckiem, a nie dawac jej do uspokojenia, ululanie |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia, my weekend w weekend kogos mamy albo gdzies jestesmy, smialismy sie z Ł ze brakuje nam weekendow do wszystkich odwiedzin i chcielibysmy sobie we trojke z malenstwem po prostu spedzic leniuchowa Sobote i Niedziele, ale do konca roku nie ma na to szans ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
a Ty w tym czasie moze rzeczywiscie sie przespij chwilke, zregenerujesz sily, co?
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Nareszcie udało mi sie napisać do Was posta Sorki, że tak się wbijam bez cytowania, ale nie mam kiedy napisać do Was choć parę słów, bo Adaś prawie wcale ni9e śpi w dzień, a jak uśnie to przy cycku u mnie na rękach i to z 10 min, a jak na dłużej to mam tyle roboty w domu . Ale czytam na bieżąco![]() Teraz udało mi się go uśpić w wózku, zobaczymy ile pośpi ![]() Lulla wszystkiego naj naj naj dla Mikusia I dla wszystkich dzieciaczków kończących miesiące i tyg ![]() ![]() Natka dla Szymusia za szczepienie i za wagę . Mój też dużo ulewa, praktycznie po każdym posiłku, nie raz i po godz od jedzenia już takim serkiem i też pytałam pedi o to, i to samo mi powiedziała, że samo przejdzie, najczęściej przechodzi podobno po 6 miesiącu dopiero![]() Trzymamy za obrone pracyMałgosiaM8 zazdraszczam, że Staś tak ładnie śpi w dzień i że tak już mu się przerwy w jedzeniu wydłużyły , mój ostatnio je co 2 godz w dzień i to nie raz ciężko jest go przetrzymać do tych 2 godz, najlepiej by chciał co 1 godz, a i prawie wcale nie śpi w dzień a powiedz, Ty już nie karmisz go w nocy? Tylko dajesz smoka i usypia?Chciaż tyle, że usypia koło 21.00 i budzi sie raz, tak przeważnie o 4.00-5.00 Mój nie chce ssać smoczka, żadnego Martusia współczuję problemów z piersią ![]() Ancia Adaś też jeszcze nie łapie zabawek, nie bardzo go interesują, no jak włożę w rączkę to potrzyma chwilę ale nieświadomie i sie wcale nie przekęca, ani z plecków ani z brzuszka i nawet nie zaczyna próbować i nie wiem czy mam zacząc się martwić czy dać jeszcze mu troszkę czasu ![]() BordAna współczuję bardzo i przytulam A i ostatnio nie da sie położyć na brzuszku, od razu zaczyna straszny ryk, a przecież musi główkę ćwiczyć i też ze względów na pępuszek, żeby przepuklina nie wróciła, pedi zaleciła z godz dziennie, a on nie wytrzymuje nawet 5 min i nie wiem jak mam go zachęcić do tego leżenia Jakie wy macie sposoby?Sorki, że tak wpadam i tylko mam parę pytań ale nie mam się kogo poradzić bo już sama nie wiem, jakaś tępawa jestem . Doktor zalecił kontrole bioderek w 4 miesiącu życia, i umówiłąm wizytę na 14 grudnia i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ? bo na wizycie będzie miał 3,5 miesiąca, czy ja powinnam zapisać Adasia w styczniu jak skończy te 4 miesiące? Jak to powinno być? O już się obudził, pospał całe 20 min c
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, nie miej wyrzutów. Musisz troche odpocząć. Zadowolona mama to najlepsza mama. Jak odnowisz swoją energię to ty polulasz
|
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
my dzisiaj też zaliczamy noc do niezbyt udanych. Mały wiercił się strasznie i stękał. Myślałam że ma temp wysoką ale było 37.4. Biedny.. Budzil się co 2-3 h na karmienie a od 4tej to już mam wrażenie że nie spał... Ja wyrodna matka oczywiście przysnęłam i obudził mnie o 6tej już ryk na karmienie... Wszystkiego najlepszego dla Mikusia z okazji pierwszych imeninek My pierwsze imieninki L. mieliśmy 10 listopada ![]() Dzisiaj u nas wietrznie, ale mniej niż wczoraj. Wystawiłam małego w wózku na balkon i śpi od 12tej. Mam nadzieję że pośpi do 14tej to zdążę odkurzyć i zmyć podłogi i może ogarnę trochę z wierzchu chociaż mieszkanie bo mały burdelik mamy ![]() a po 15tej jedziemy do moich rodziców z małym na Mikołaja bo podobno coś tam dla nas zostawił
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2738 |
|
KWC
|
Miałam pisac do Agnyski PW, ale widzę, że ona jest regularnie na forum, z tym, że nie u nas. Chyba jej się znudziłysmy...
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Eeeee napewno o nas pamieta tylko pewnie ma duzo do ogarniania
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My rownież idziemy w 4 m-cu na kontrolę bioderek i zapisałam go na 17 lutego. będzie miała wtedy 4 mce i 2 tyg. Może sprobuj Go zarejestrować ciut później? Chociaż nie wiem czy w ciagu2 tyg coś się zmienia...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
i tak zazdroszcze.... ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Spray widzialam fotke na FB nie pomysl sobie nic
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
juz po pogrzebie jestem w domku
a tata z młodą dopiero ze spaceru wrócili - 2 godziny prawie łazili i ksiezniczka pousmiechała sie do dziadka a teraz chrapie w pokoju przy otwartym oknie w kombinezonie i czapce bo szkoda mi jej budzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sorry, ale z tą kozą rozbawiło mnie to ale maja pomysły lekarze...Cytat:
ale duzy facet z Szymka będą oczywiscieojej biedaki bedziecie tesknic |
|||||
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Natka kciuki za jutro! Obrona to tylko formalność, na pewno będzie 5!
Cytat:
Z przewracaniem spokojnie - nawet do 7-8 mies. mogą dzieciaki się uczyć. A spróbuj położyć Adasia na brzuszku na golaska - moja na golasa przewróci się zazwyczaj zawsze, bo jej łatwiej. W ubrankach już ma problem. A z leżeniem na brzuszku u nas różnie - ale raczej długo też moja panna nie wytrzymuje. Kładę ją często, a na krótko i tyle. Cytat:
Lula współczuje wyjazdu Ł. Ja codziennie jestem sama do późna. Teraz nawet małż nie zajmuje się małą, bo jest chory i zakatarzony. Dziś niby mikołajki, a zobaczę go pewnie ok. 20. I tyle sobie poświętujemy. Dolinę mam i tyle. Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-06 o 13:53 |
||
|
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga bo chcialabym zabrac tylko nianie do PL.... bo mala bedzie z nami spala w lozku . Chyba ze wyprobuje podlaczyc do lozeczka turystycznego....
tylko ze materac w nim nie jest taki jakby stabilny....
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Juhuuuu
Od rana probuję coś napisać, to albo Stefek chce pogadać albo się poprzytulać...No i Lulkowe ciastka robiłam... ![]() Najpierw dla naszego solenizanta Mikulencji mnóstwo buziaków, słodkości i radości ![]() Thaya mam nadzieję, że Filipkowi przejdzie. A Ciebie przytulam Bordana ale Ci się zwaliło na głowę.... Indygo mam to samo zdanie o pediatrach. Czasem mam wrażenie, że wiemy więcej od nich Zazwyczaj są to pediatrzy starej daty, którzy w nosie mają nowinki... Dziewczyny już Ci pisały odnośnie mleka. Stefan miał też takie objawy przy NANie plus kłopoty z brzuszkiem które doszły potem. Zmieniliśmy na Hipp i jest ok. Archi przede wszystkim A mama napewno opikuje się wnukiem z przyjemnością i cieszy się, że jest potrzebna Natka za jutro! stresik jest ale dasz radę!
|
#2749 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez mam lenia![]() Cytat:
jeśli Cię to cokolwiek pocieszy to ja robię i mam często tak samo A lepiej jak oddasz małego mamie na trochę niż miałby totalnie wykończoną i sfrustrowaną mamęCytat:
Albo na łóżku i kładę mu hipcia, albo inną grającą zabawkę na wysokości oczu Teraz już nie ma takiego buntu, lubi leżeć ale na początku to była tragedia.Odnośnie bioderek to my idziemy w czwartek i będzie miał 3 mc i 3 dni, a termin nam ustalił lekarz na ostatnim usg, a Twój termin jest ok, skoro w 4 mc to, w 4 mc Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty masz ten zestaw AC w domu? To przecież możesz spróbować odłączyć monitor i zobaczysz czy wtedy działa niania
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze troszkę
Spray pisałam już na forum, że u Agnyski wszystko dobrze tylko miała zawirowanie w rodzinie związane z dziadkiem i musi się troszkę ogarnąć. Wróci
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
pamiętacie mnie jeszcze? melduję się, że już z synkiem w Polsce jesteśmy ![]() u nas wszystko ok, mały rośnie jak na drożdżach i jest oczkiem w głowie dziadków ![]() Mały cały lot przespał, aniołeczek mój, rozpłakał się tylko jak wysiadaliśmy z samolotu, ale ogólnie uważam pierwszą podróż samolotem z dzieckiem za udaną (dobrze, że byłam z siostrą, bo zachowanie niektórych pozostawię bez komentarza). Myślę, że do nowego miejsca też już się przyzwyczaił, robił wystraszone oczy na psa, ale teraz już jest ok, nawet wyciąga już rękę jak do niego podchodzi i się uśmiecha. W ogóle tak się teraz rozgadał, ze jak zacznie to aż się śmiać chce, bo prawi te swoje "mądrości" wszystkim na około ![]() Wizytę u pediatry też już mieliśmy, wszystko ok. Lekarz powiedział tylko żebym zrobiła usg bioderek, bo tutaj robią więc nic nie szkodzi żebym sprawdziła i tak też zrobię. już jestem umówiona na wizytę - trzymajcie kciuki... Jak tylko będę miała czas będę do Was zaglądać buziaki dla Was i maluszków
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Kwilonek też ma w nosie tabelki
Ale nie martwię się bo każdy Berbeć rozwija się w swoim tempie. Mój Leniwiec dużo gada, ślini się, ale jeszcze ani razu nie udalo mu się fiknąć z brzuszka na plecki. Może dlatego, że wytrzymuje na nim max 3 minuty Za to jak leży na plecach to się tak wygina jakby chciał z pleckow na brzuszek. Chyba zamontuję pasy bezpieczeństwa na przewijaku (poduszka od ściany już jest)![]() Danika dla dziadzia
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba
![]() A mam jeszcze takie pytanko: jeśli promotor podał mi pytania na obronę to mam spodziewać się jeszcze innych pytań?
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to mikołajkowy usmiech dla cioteczek
|
|
|
#2756 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idź na spacer albo prześpij się to na pewno poczujesz się lepiej, a babcia na pewno dobrze zajmie się Piotrusiem![]() z Bartusiem juz zaciskamyCytat:
![]() Cytat:
dla dziadka że tak pięknie się maLula współczuje wyjazdu Ł. Ja codziennie jestem sama do późna. Teraz nawet małż nie zajmuje się małą, bo jest chory i zakatarzony. Dziś niby mikołajki, a zobaczę go pewnie ok. 20. I tyle sobie poświętujemy. Dolinę mam i tyle.[/QUOTE] ![]() Cytat:
dla Małego że tak pieknie przetrwal lot![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze od promotora - jedno z 20 (te 20 mieliśmy rzecz jasna wcześniej podane) Drugie ogólne pytanie - jedno z 30 też podane wcześniej Trzecie od recenzenta - i tu była jedna wielka niewiadoma. Pytanie miało dotyczyć pracy, a nasz recenzent pytał z teorii ![]() Lulka Mikuś czaruje pełną buzią, słodziak Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-06 o 14:58 |
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ciasteczka...jakie ciasteczka
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba za dużo tej mąki bo twarde jak kamień myślałam, że ciastek z tak prostego przepisu nie da się popsuć...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

a Ty w tym czasie moze rzeczywiscie sie przespij chwilke, zregenerujesz sily, co?

za obrone pracy
a powiedz, Ty już nie karmisz go w nocy? Tylko dajesz smoka i usypia?
. Doktor zalecił kontrole bioderek w 4 miesiącu życia, i umówiłąm wizytę na 14 grudnia i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ? bo na wizycie będzie miał 3,5 miesiąca, czy ja powinnam zapisać Adasia w styczniu jak skończy te 4 miesiące? Jak to powinno być? 

aż się lekarz dwa razy dopytał czy tylko na samym cycu jedziemy
A mama napewno opikuje się wnukiem z przyjemnością i cieszy się, że jest potrzebna