Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 12:26   #2731
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mikul tez sobie ucina drzemke a ja musze sie przygotowac przed nalotem rodziny dzisiaj a nie chce mi sie totalnie nic
Mowisz nalot rodzinnny.....zazdroszcze ....
Stary 2011-12-06, 12:31   #2732
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
O masakra sis! a ja tu pisze do Ciebie esy i sie zastanawiam co jest ze nie odpisujesz..biedactwo kochane przytulam Cie mocno i nie denerwuj sie, to sie wszystko jakos ogarnie, zobaczysz, maluszek tez bedzie inny jak troszke podrosnie..
tu problem z zasięgiem- odebrać jeszcze odbiorę eska, ale z wysłaniem to tylko ze spacerku. Miałam dziś po południu pisać

19natka88- jestem na wsi zabitej dechami , wiec nie bardzo gdzie jest iść. Z resztą jestem tak zmęczona, ze zakopałabym się do wyrka. Ale spac też nie mogę gdy wiem ,ze on tam obok marudkuje, smuta się i cierpi i takie błędne koło
Mam też poczucie,ze wykorzystuje moja mamę,że to ja powinnam sie przeciez zajmowac wlasnym dzieckiem, a nie dawac jej do uspokojenia, ululanie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:33   #2733
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Monia, my weekend w weekend kogos mamy albo gdzies jestesmy, smialismy sie z Ł ze brakuje nam weekendow do wszystkich odwiedzin i chcielibysmy sobie we trojke z malenstwem po prostu spedzic leniuchowa Sobote i Niedziele, ale do konca roku nie ma na to szans

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
tu problem z zasięgiem- odebrać jeszcze odbiorę eska, ale z wysłaniem to tylko ze spacerku. Miałam dziś po południu pisać

19natka88- jestem na wsi zabitej dechami , wiec nie bardzo gdzie jest iść. Z resztą jestem tak zmęczona, ze zakopałabym się do wyrka. Ale spac też nie mogę gdy wiem ,ze on tam obok marudkuje, smuta się i cierpi i takie błędne koło
Mam też poczucie,ze wykorzystuje moja mamę,że to ja powinnam sie przeciez zajmowac wlasnym dzieckiem, a nie dawac jej do uspokojenia, ululanie
Kochanie ale jesli masz taka mozliwosc to korzystaj, jestem pewna ze Twoja mama jest szczesliwa ze moze sie zajac swoim wnukiem i ze napewno sie cieszy ze moze pomoc, mowie Ci-ona łączy przyjemne z pozytecznym a Ty w tym czasie moze rzeczywiscie sie przespij chwilke, zregenerujesz sily, co?
Stary 2011-12-06, 12:34   #2734
minio1984
Zadomowienie

Nareszcie udało mi sie napisać do Was posta
Sorki, że tak się wbijam bez cytowania, ale nie mam kiedy napisać do Was choć parę słów, bo Adaś prawie wcale ni9e śpi w dzień, a jak uśnie to przy cycku u mnie na rękach i to z 10 min, a jak na dłużej to mam tyle roboty w domu. Ale czytam na bieżąco
Teraz udało mi się go uśpić w wózku, zobaczymy ile pośpi

Lulla wszystkiego naj naj naj dla Mikusia
I dla wszystkich dzieciaczków kończących miesiące i tyg. sorki, że tak ogólnie ale nie mam czasu na dłuższe posty niestety

Natka dla Szymusia za szczepienie i za wagę. Mój też dużo ulewa, praktycznie po każdym posiłku, nie raz i po godz od jedzenia już takim serkiem i też pytałam pedi o to, i to samo mi powiedziała, że samo przejdzie, najczęściej przechodzi podobno po 6 miesiącu dopiero
Trzymamy za obrone pracy

MałgosiaM8 zazdraszczam, że Staś tak ładnie śpi w dzień i że tak już mu się przerwy w jedzeniu wydłużyły, mój ostatnio je co 2 godz w dzień i to nie raz ciężko jest go przetrzymać do tych 2 godz, najlepiej by chciał co 1 godz, a i prawie wcale nie śpi w dzień a powiedz, Ty już nie karmisz go w nocy? Tylko dajesz smoka i usypia?
Chciaż tyle, że usypia koło 21.00 i budzi sie raz, tak przeważnie o 4.00-5.00
Mój nie chce ssać smoczka, żadnego
Martusia współczuję problemów z piersią, oby ten antybiotyk zadziałał

Ancia Adaś też jeszcze nie łapie zabawek, nie bardzo go interesują, no jak włożę w rączkę to potrzyma chwilę ale nieświadomie i sie wcale nie przekęca, ani z plecków ani z brzuszka i nawet nie zaczyna próbować i nie wiem czy mam zacząc się martwić czy dać jeszcze mu troszkę czasu
BordAna współczuję bardzo i przytulam
A i ostatnio nie da sie położyć na brzuszku, od razu zaczyna straszny ryk, a przecież musi główkę ćwiczyć i też ze względów na pępuszek, żeby przepuklina nie wróciła, pedi zaleciła z godz dziennie, a on nie wytrzymuje nawet 5 min i nie wiem jak mam go zachęcić do tego leżenia Jakie wy macie sposoby?
Sorki, że tak wpadam i tylko mam parę pytań ale nie mam się kogo poradzić bo już sama nie wiem, jakaś tępawa jestem . Doktor zalecił kontrole bioderek w 4 miesiącu życia, i umówiłąm wizytę na 14 grudnia i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ? bo na wizycie będzie miał 3,5 miesiąca, czy ja powinnam zapisać Adasia w styczniu jak skończy te 4 miesiące? Jak to powinno być?
O już się obudził, pospał całe 20 minc

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:39   #2735
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Nareszcie udało mi sie napisać do Was posta
Sorki, że tak się wbijam bez cytowania, ale nie mam kiedy napisać do Was choć parę słów, bo Adaś prawie wcale ni9e śpi w dzień, a jak uśnie to przy cycku u mnie na rękach i to z 10 min, a jak na dłużej to mam tyle roboty w domu. Ale czytam na bieżąco
Teraz udało mi się go uśpić w wózku, zobaczymy ile pośpi

Lulla wszystkiego naj naj naj dla Mikusia
I dla wszystkich dzieciaczków kończących miesiące i tyg. sorki, że tak ogólnie ale nie mam czasu na dłuższe posty niestety

Natka dla Szymusia za szczepienie i za wagę. Mój też dużo ulewa, praktycznie po każdym posiłku, nie raz i po godz od jedzenia już takim serkiem i też pytałam pedi o to, i to samo mi powiedziała, że samo przejdzie, najczęściej przechodzi podobno po 6 miesiącu dopiero
Trzymamy za obrone pracy

MałgosiaM8 zazdraszczam, że Staś tak ładnie śpi w dzień i że tak już mu się przerwy w jedzeniu wydłużyły, mój ostatnio je co 2 godz w dzień i to nie raz ciężko jest go przetrzymać do tych 2 godz, najlepiej by chciał co 1 godz, a i prawie wcale nie śpi w dzień a powiedz, Ty już nie karmisz go w nocy? Tylko dajesz smoka i usypia?
Chciaż tyle, że usypia koło 21.00 i budzi sie raz, tak przeważnie o 4.00-5.00
Mój nie chce ssać smoczka, żadnego
Martusia współczuję problemów z piersią, oby ten antybiotyk zadziałał

Ancia Adaś też jeszcze nie łapie zabawek, nie bardzo go interesują, no jak włożę w rączkę to potrzyma chwilę ale nieświadomie i sie wcale nie przekęca, ani z plecków ani z brzuszka i nawet nie zaczyna próbować i nie wiem czy mam zacząc się martwić czy dać jeszcze mu troszkę czasu
BordAna współczuję bardzo i przytulam
A i ostatnio nie da sie położyć na brzuszku, od razu zaczyna straszny ryk, a przecież musi główkę ćwiczyć i też ze względów na pępuszek, żeby przepuklina nie wróciła, pedi zaleciła z godz dziennie, a on nie wytrzymuje nawet 5 min i nie wiem jak mam go zachęcić do tego leżenia Jakie wy macie sposoby?
Sorki, że tak wpadam i tylko mam parę pytań ale nie mam się kogo poradzić bo już sama nie wiem, jakaś tępawa jestem . Doktor zalecił kontrole bioderek w 4 miesiącu życia, i umówiłąm wizytę na 14 grudnia i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ? bo na wizycie będzie miał 3,5 miesiąca, czy ja powinnam zapisać Adasia w styczniu jak skończy te 4 miesiące? Jak to powinno być?
wg mnie wizyte umówiłaś OKI, bo nam tak samo powiedział w 4 mies, ale najpóźniej jak będzie mieć 3,5 miecha

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:42   #2736
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Archi, nie miej wyrzutów. Musisz troche odpocząć. Zadowolona mama to najlepsza mama. Jak odnowisz swoją energię to ty polulasz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:54   #2737
BordAna
Zadomowienie

my dzisiaj też zaliczamy noc do niezbyt udanych. Mały wiercił się strasznie i stękał. Myślałam że ma temp wysoką ale było 37.4. Biedny..
Budzil się co 2-3 h na karmienie a od 4tej to już mam wrażenie że nie spał... Ja wyrodna matka oczywiście przysnęłam i obudził mnie o 6tej już ryk na karmienie...

Wszystkiego najlepszego dla Mikusia z okazji pierwszych imeninek

My pierwsze imieninki L. mieliśmy 10 listopada

Dzisiaj u nas wietrznie, ale mniej niż wczoraj. Wystawiłam małego w wózku na balkon i śpi od 12tej. Mam nadzieję że pośpi do 14tej to zdążę odkurzyć i zmyć podłogi i może ogarnę trochę z wierzchu chociaż mieszkanie bo mały burdelik mamy
a po 15tej jedziemy do moich rodziców z małym na Mikołaja bo podobno coś tam dla nas zostawił
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:55   #2738
spray
KWC

Miałam pisac do Agnyski PW, ale widzę, że ona jest regularnie na forum, z tym, że nie u nas. Chyba jej się znudziłysmy...
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:58   #2739
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Archi, nie miej wyrzutów. Musisz troche odpocząć. Zadowolona mama to najlepsza mama. Jak odnowisz swoją energię to ty polulasz
Jestes najlepsza! krotko, zwiezle i na temat, jak zawsze

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

my dzisiaj też zaliczamy noc do niezbyt udanych. Mały wiercił się strasznie i stękał. Myślałam że ma temp wysoką ale było 37.4. Biedny..
Budzil się co 2-3 h na karmienie a od 4tej to już mam wrażenie że nie spał... Ja wyrodna matka oczywiście przysnęłam i obudził mnie o 6tej już ryk na karmienie...

Wszystkiego najlepszego dla Mikusia z okazji pierwszych imeninek

My pierwsze imieninki L. mieliśmy 10 listopada

Dzisiaj u nas wietrznie, ale mniej niż wczoraj. Wystawiłam małego w wózku na balkon i śpi od 12tej. Mam nadzieję że pośpi do 14tej to zdążę odkurzyć i zmyć podłogi i może ogarnę trochę z wierzchu chociaż mieszkanie bo mały burdelik mamy
a po 15tej jedziemy do moich rodziców z małym na Mikołaja bo podobno coś tam dla nas zostawił
Łeeee, spoznione ale szczere-dla maluszka

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Miałam pisac do Agnyski PW, ale widzę, że ona jest regularnie na forum, z tym, że nie u nas. Chyba jej się znudziłysmy...

Eeeee napewno o nas pamieta tylko pewnie ma duzo do ogarniania
Stary 2011-12-06, 12:59   #2740
BordAna
Zadomowienie

Cytat:

moj też za bardzo nie chce leżeć na brzuszku a powinien bo ma z prawej strony bardziej główkę spłaszczoną i żeby to się korygowało to dziecko powinno codziennie poleżeć troszkę na brzuszku a u nas już poo paru minutach stękanie.
My rownież idziemy w 4 m-cu na kontrolę bioderek i zapisałam go na 17 lutego. będzie miała wtedy 4 mce i 2 tyg.
Może sprobuj Go zarejestrować ciut później?
Chociaż nie wiem czy w ciagu2 tyg coś się zmienia...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 13:23   #2741
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Monia, my weekend w weekend kogos mamy albo gdzies jestesmy, smialismy sie z Ł ze brakuje nam weekendow do wszystkich odwiedzin i chcielibysmy sobie we trojke z malenstwem po prostu spedzic leniuchowa Sobote i Niedziele, ale do konca roku nie ma na to szans[COLOR="Silver"]

i tak zazdroszcze.... juz nie moge sie doczekac bycia w PL... rodzinka, znajomi.... ach..... coraz blizej swieta

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Spray widzialam fotke na FB nie pomysl sobie nic ale musze to napisac.... ale laska z Ciebie....
Stary 2011-12-06, 13:23   #2742
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

i tak zazdroszcze.... juz nie moge sie doczekac bycia w PL... rodzinka, znajomi.... ach..... coraz blizej swieta

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Spray widzialam fotke na FB nie pomysl sobie nic ale musze to napisac.... ale laska z Ciebie....
Ahhh no tak, nie pomyslalam o tym. Juz niedlugo Monia
Stary 2011-12-06, 13:24   #2743
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Aga z tego co pamietam to masz Angel care z monitorem oddechu... nie wiesz czy mozna odpiac monitor zeby byla tylko elektr niania?? Bedzie to tak dzialac ??
Stary 2011-12-06, 13:29   #2744
danika
Zakorzenienie

juz po pogrzebie jestem w domku

a tata z młodą dopiero ze spaceru wrócili - 2 godziny prawie łazili i ksiezniczka pousmiechała sie do dziadka a teraz chrapie w pokoju przy otwartym oknie w kombinezonie i czapce bo szkoda mi jej budzić

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

też bym chciała być matką wariatką do sześcianu, ale od lutego do kieratu raczej wracam... ale szczerze to mi się nie chce, taką radość czepie z bycia z małym, daje mi to siły dużo a jak pomyśle że mam go zostawić na kilka godzin dziennie, to aż mi smutno cholernie bo wydaje mi się ze przegapie jak się rozwija z dnia na dzień

tez tak mam

Natka mój też gorzej je.. nie je już co dwie godziny , tylko tak co 2,5-3 czasem 4! a ja panikuje.. woli doić smoka niż jeść...
wogóle toczy ślinę tak że śliniak ma na codzień i jest cały przemoczony non stop... dziąsła ma twarde, jedną gulkę ma na dole , prawdopodobnie ząbek... oby jak najpóźniej!
będzie Stanisław Zębaty

Cytat:
Moge sie na szybko pochwalic ze moja kochana Olivia wlasnie mnie swiadomie dotykala po twarzy i miala taki slodki usmieszek przy tym ale uczucie
super

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Pytałaś co kupujemy mężom - chyba sobie sprawimy szczoteczki do zębów elektryczne. Problem mam za to co kupić teściom
tez sie zastanawiamy własnie....tesciowej chyba książke a tesciowi to zupełnie nie wiem

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
jestem załamana, nie wiem o co chodzi. Od paru dni u nas jest masakra z brzuszkiem Zuzi, płacze prze okropnie i do tego mega wysypka na buźce, która po odstawieniu nabiału i jaj w ogóle nie schodzi dziecko mi się męczy a debil lekarz gada jakieś bzdury o kozie, skąd mam sobie ją wziąć się pytam
współczuje bardzo problemów brzuszkowych

sorry, ale z tą kozą rozbawiło mnie to ale maja pomysły lekarze...

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Uff i po sprawie, Szymon płakał krótko ale głośno. Waży już 7550g aż się lekarz dwa razy dopytał czy tylko na samym cycu jedziemy

I jeszcze pięknie proszę o kciuki na jutro ponieważ, w końcu po 3,5 roku męki ze studiami będę bronić pracę lic.

ale duzy facet z Szymka

będą oczywiscie

Cytat:
A Ł wyjezdza 13 grudnia do wawy i nie bedzie go 3 dni
ojej biedaki bedziecie tesknic
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 13:51   #2745
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Natka kciuki za jutro! Obrona to tylko formalność, na pewno będzie 5!

Cytat:
Adaś też jeszcze nie łapie zabawek, nie bardzo go interesują, no jak włożę w rączkę to potrzyma chwilę ale nieświadomie i sie wcale nie przekęca, ani z plecków ani z brzuszka i nawet nie zaczyna próbować i nie wiem czy mam zacząc się martwić czy dać jeszcze mu troszkę czasu

nie wiem jak mam go zachęcić do tego leżenia Jakie wy macie sposoby?
Amelka robi z zabawkami dokładnie to samo co Twój Adaś. Jak jej włożę do łapki to potrzyma, ale nie jest świadoma, że coś ma i co to jest.
Z przewracaniem spokojnie - nawet do 7-8 mies. mogą dzieciaki się uczyć. A spróbuj położyć Adasia na brzuszku na golaska - moja na golasa przewróci się zazwyczaj zawsze, bo jej łatwiej. W ubrankach już ma problem.

A z leżeniem na brzuszku u nas różnie - ale raczej długo też moja panna nie wytrzymuje. Kładę ją często, a na krótko i tyle.

Cytat:
Aga z tego co pamietam to masz Angel care z monitorem oddechu... nie wiesz czy mozna odpiac monitor zeby byla tylko elektr niania?? Bedzie to tak dzialac ??
tak - mam, ale sam monitor bez niani. A czemu chciałabyś odpiąć monitor żeby nie działał? Monitory są wskazane nawet do ponad rocznych dzieci.

Lula współczuje wyjazdu Ł. Ja codziennie jestem sama do późna. Teraz nawet małż nie zajmuje się małą, bo jest chory i zakatarzony. Dziś niby mikołajki, a zobaczę go pewnie ok. 20. I tyle sobie poświętujemy. Dolinę mam i tyle.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-06 o 13:53
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 13:54   #2746
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Aga bo chcialabym zabrac tylko nianie do PL.... bo mala bedzie z nami spala w lozku . Chyba ze wyprobuje podlaczyc do lozeczka turystycznego.... tylko ze materac w nim nie jest taki jakby stabilny....
Stary 2011-12-06, 14:04   #2747
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Amelka robi z zabawkami dokładnie to samo co Twój Adaś. Jak jej włożę do łapki to potrzyma, ale nie jest świadoma, że coś ma i co to jest.
Z przewracaniem spokojnie - nawet do 7-8 mies. mogą dzieciaki się uczyć. A spróbuj położyć Adasia na brzuszku na golaska - moja na golasa przewróci się zazwyczaj zawsze, bo jej łatwiej. W ubrankach już ma problem.

A z leżeniem na brzuszku u nas różnie - ale raczej długo też moja panna nie wytrzymuje. Kładę ją często, a na krótko i tyle.

tak - mam, ale sam monitor bez niani. A czemu chciałabyś odpiąć monitor żeby nie działał? Monitory są wskazane nawet do ponad rocznych dzieci.

Lula współczuje wyjazdu Ł. Ja codziennie jestem sama do późna. Teraz nawet małż nie zajmuje się małą, bo jest chory i zakatarzony. Dziś niby mikołajki, a zobaczę go pewnie ok. 20. I tyle sobie poświętujemy. Dolinę mam i tyle.
Agus rozumiem Cie.. Ł jak wraca z pracy to ok 18 a dzisiaj jest w wawie na szkoleniu i bedzie pewnie ok 22-23 w domu, ehhh..przytulam Cie mocno
Stary 2011-12-06, 14:15   #2748
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Juhuuuu
Od rana probuję coś napisać, to albo Stefek chce pogadać albo się poprzytulać...No i Lulkowe ciastka robiłam...

Najpierw dla naszego solenizanta Mikulencji mnóstwo buziaków, słodkości
i radości

Thaya mam nadzieję, że Filipkowi przejdzie. A Ciebie przytulam
Bordana ale Ci się zwaliło na głowę....
Indygo mam to samo zdanie o pediatrach. Czasem mam wrażenie, że wiemy więcej od nich Zazwyczaj są to pediatrzy starej daty, którzy w nosie mają nowinki...
Dziewczyny już Ci pisały odnośnie mleka. Stefan miał też takie objawy przy NANie plus kłopoty z brzuszkiem które doszły potem. Zmieniliśmy na Hipp i jest ok.
Archi przede wszystkim zdrzemnij się i idź na spacer,to nic, że wiocha. Dobrze zrobi Ci świeże powietrze A mama napewno opikuje się wnukiem z przyjemnością i cieszy się, że jest potrzebna
Natka za jutro! stresik jest ale dasz radę!
Stary 2011-12-06, 14:17   #2749
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

i całuski dla klocuszka
i dla cioci od klocuszka też bziole

Cytat:
A moja Olivka spi.... a ja nic nie robie.... lenistwo mnie ogarnelo... a tu jeszcze trzeba smignac po prezenty.... i jeszcze zimno na dworze
Zapomnialam napisac ze sesja fot uratowana.... zle odczytalismy z TZ-em ceny.... takze bedziemy miec cudowne zdjecia z malutka....
Mam nadzieję, że chociaż jedną fotkę nam zapodasz

Cytat:
Mikul tez sobie ucina drzemke a ja musze sie przygotowac przed nalotem rodziny dzisiaj a nie chce mi sie totalnie nic
U mnie właśnie byli teście a później przyjedzie chrzestny małego, wyjęłam jakieś ciasteczka i tyle tez mam lenia

Cytat:
jeśli Cię to cokolwiek pocieszy to ja robię i mam często tak samo Nasze mamy mają więcej cierpliwości jakoś A lepiej jak oddasz małego mamie na trochę niż miałby totalnie wykończoną i sfrustrowaną mamę

Cytat:
Trzymamy za obrone pracy

No cóż, skoro mamy czekać jeszcze 3 mc to chyba pora zakupić jakieś śliniaki albo coś, bo ja codziennie włączam pralkę
Nie dziękuję

Ja kładę małego na przewijaku na łóżeczku gdzie jest wysoko, klękam przed nim i zagaduję zabawiam, wygłupiam się Albo na łóżku i kładę mu hipcia, albo inną grającą zabawkę na wysokości oczu Teraz już nie ma takiego buntu, lubi leżeć ale na początku to była tragedia.
Odnośnie bioderek to my idziemy w czwartek i będzie miał 3 mc i 3 dni, a termin nam ustalił lekarz na ostatnim usg, a Twój termin jest ok, skoro w 4 mc to, w 4 mc

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

a tata z młodą dopiero ze spaceru wrócili - 2 godziny prawie łazili i ksiezniczka pousmiechała sie do dziadka a teraz chrapie w pokoju przy otwartym oknie w kombinezonie i czapce bo szkoda mi jej budzić

Czyli dziadzio sobie poradził

ale duzy facet z Szymka

będą oczywiscie

Cytat:
nie smutaj się mamuśka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:18   #2750
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga bo chcialabym zabrac tylko nianie do PL.... bo mala bedzie z nami spala w lozku . Chyba ze wyprobuje podlaczyc do lozeczka turystycznego.... tylko ze materac w nim nie jest taki jakby stabilny....
a Ty masz ten zestaw AC w domu? To przecież możesz spróbować odłączyć monitor i zobaczysz czy wtedy działa niania

Stary 2011-12-06, 14:18   #2751
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze troszkę
Spray pisałam już na forum, że u Agnyski wszystko dobrze tylko miała zawirowanie w rodzinie związane z dziadkiem i musi się troszkę ogarnąć. Wróci
Stary 2011-12-06, 14:20   #2752
thelilah
Zadomowienie

hej mamusie

pamiętacie mnie jeszcze?

melduję się, że już z synkiem w Polsce jesteśmy
u nas wszystko ok, mały rośnie jak na drożdżach i jest oczkiem w głowie dziadków

Mały cały lot przespał, aniołeczek mój, rozpłakał się tylko jak wysiadaliśmy z samolotu, ale ogólnie uważam pierwszą podróż samolotem z dzieckiem za udaną (dobrze, że byłam z siostrą, bo zachowanie niektórych pozostawię bez komentarza).

Myślę, że do nowego miejsca też już się przyzwyczaił, robił wystraszone oczy na psa, ale teraz już jest ok, nawet wyciąga już rękę jak do niego podchodzi i się uśmiecha. W ogóle tak się teraz rozgadał, ze jak zacznie to aż się śmiać chce, bo prawi te swoje "mądrości" wszystkim na około

Wizytę u pediatry też już mieliśmy, wszystko ok. Lekarz powiedział tylko żebym zrobiła usg bioderek, bo tutaj robią więc nic nie szkodzi żebym sprawdziła i tak też zrobię. już jestem umówiona na wizytę - trzymajcie kciuki...

Jak tylko będę miała czas będę do Was zaglądać
buziaki dla Was i maluszków
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:24   #2753
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Mój Kwilonek też ma w nosie tabelki
Ale nie martwię się bo każdy Berbeć rozwija się w swoim tempie. Mój Leniwiec dużo gada, ślini się, ale jeszcze ani razu nie udalo mu się fiknąć z brzuszka na plecki. Może dlatego, że wytrzymuje na nim max 3 minuty Za to jak leży na plecach to się tak wygina jakby chciał z pleckow na brzuszek. Chyba zamontuję pasy bezpieczeństwa na przewijaku (poduszka od ściany już jest)
Danika dla dziadzia
Stary 2011-12-06, 14:40   #2754
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Trzeba

A mam jeszcze takie pytanko: jeśli promotor podał mi pytania na obronę to mam spodziewać się jeszcze innych pytań?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:51   #2755
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Juhuuuu
Od rana probuję coś napisać, to albo Stefek chce pogadać albo się poprzytulać...No i Lulkowe ciastka robiłam...

Najpierw dla naszego solenizanta Mikulencji mnóstwo buziaków, słodkości
i radości

Thaya mam nadzieję, że Filipkowi przejdzie. A Ciebie przytulam
Bordana ale Ci się zwaliło na głowę....
Indygo mam to samo zdanie o pediatrach. Czasem mam wrażenie, że wiemy więcej od nich Zazwyczaj są to pediatrzy starej daty, którzy w nosie mają nowinki...
Dziewczyny już Ci pisały odnośnie mleka. Stefan miał też takie objawy przy NANie plus kłopoty z brzuszkiem które doszły potem. Zmieniliśmy na Hipp i jest ok.
Archi przede wszystkim zdrzemnij się i idź na spacer,to nic, że wiocha. Dobrze zrobi Ci świeże powietrze A mama napewno opikuje się wnukiem z przyjemnością i cieszy się, że jest potrzebna
Dziekowac i jak tam ciasteczka?

A to mikołajkowy usmiech dla cioteczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 007.jpg (78,5 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-12-06, 14:56   #2756
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze wszystkiego najlepszego dla mojego kochanego Mikusia

Po drugie mam tak dość dziś małego, że aż muszę wybielić ten tekst Po prostu mam ochotę pieprznąć drzwiami i gdzieś pójść daleko... a najgorsze,że jestem u mamy, mam mega pomoc, a i tak jestem wywalona Teraz się im zajmuje bo znów pospał aż 30 min. Chyba widzi, ze ja nie jestem w stanie Tego posta pisze juz trzecim podejściem
oj wspólczuję kochana idź na spacer albo prześpij się to na pewno poczujesz się lepiej, a babcia na pewno dobrze zajmie się Piotrusiem
Cytat:
jutro o 9.00 zaczynamy - już mam stresa

z Bartusiem juz zaciskamy
Cytat:
A moja Olivka spi.... a ja nic nie robie.... lenistwo mnie ogarnelo... a tu jeszcze trzeba smignac po prezenty.... i jeszcze zimno na dworze
Zapomnialam napisac ze sesja fot uratowana.... zle odczytalismy z TZ-em ceny.... takze bedziemy miec cudowne zdjecia z malutka....
to czekamy na foteczki
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

ojej biedaki bedziecie tesknic
dla dziadka że tak pięknie się ma
Lula współczuje wyjazdu Ł. Ja codziennie jestem sama do późna. Teraz nawet małż nie zajmuje się małą, bo jest chory i zakatarzony. Dziś niby mikołajki, a zobaczę go pewnie ok. 20. I tyle sobie poświętujemy. Dolinę mam i tyle.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej mamusie

pamiętacie mnie jeszcze?

melduję się, że już z synkiem w Polsce jesteśmy
u nas wszystko ok, mały rośnie jak na drożdżach i jest oczkiem w głowie dziadków

Mały cały lot przespał, aniołeczek mój, rozpłakał się tylko jak wysiadaliśmy z samolotu, ale ogólnie uważam pierwszą podróż samolotem z dzieckiem za udaną (dobrze, że byłam z siostrą, bo zachowanie niektórych pozostawię bez komentarza).

Myślę, że do nowego miejsca też już się przyzwyczaił, robił wystraszone oczy na psa, ale teraz już jest ok, nawet wyciąga już rękę jak do niego podchodzi i się uśmiecha. W ogóle tak się teraz rozgadał, ze jak zacznie to aż się śmiać chce, bo prawi te swoje "mądrości" wszystkim na około

Wizytę u pediatry też już mieliśmy, wszystko ok. Lekarz powiedział tylko żebym zrobiła usg bioderek, bo tutaj robią więc nic nie szkodzi żebym sprawdziła i tak też zrobię. już jestem umówiona na wizytę - trzymajcie kciuki...

Jak tylko będę miała czas będę do Was zaglądać
buziaki dla Was i maluszków
dla Małego że tak pieknie przetrwal lot

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

jaki słodziak kochanyuśmiech boski

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:56   #2757
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A mam jeszcze takie pytanko: jeśli promotor podał mi pytania na obronę to mam spodziewać się jeszcze innych pytań?
Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas mieliśmy 3 pytania:
Pierwsze od promotora - jedno z 20 (te 20 mieliśmy rzecz jasna wcześniej podane)
Drugie ogólne pytanie - jedno z 30 też podane wcześniej
Trzecie od recenzenta - i tu była jedna wielka niewiadoma. Pytanie miało dotyczyć pracy, a nasz recenzent pytał z teorii

Lulka
Mikuś czaruje pełną buzią, słodziak

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-06 o 14:58
Stary 2011-12-06, 15:00   #2758
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzeba

Myślę, że nie. Jak podali. Im się poprostu nie chce pytać, a obrona to często formalność. Tak było u mnie na uś.

Cytat:
Jacie jaki zalotnik Łamacz serc
Ciasteczka...jakie ciasteczka
Stary 2011-12-06, 15:05   #2759
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że nie. Jak podali. Im się poprostu nie chce pytać, a obrona to często formalność. Tak było u mnie na uś.

Jacie jaki zalotnik Łamacz serc
Ciasteczka...jakie ciasteczka
Slonce a co z tymi ciasteczkami? mow co i jak a ja Ci napisze jak ja to robilam, bo to sie naprawde szybko robi
Stary 2011-12-06, 15:13   #2760
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Slonce a co z tymi ciasteczkami? mow co i jak a ja Ci napisze jak ja to robilam, bo to sie naprawde szybko robi
że szybko to wiem chyba za dużo tej mąki bo twarde jak kamień myślałam, że ciastek z tak prostego przepisu nie da się popsuć...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości