Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 19:38   #1861
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Odświeżyć i owszem , ale nie suszyć włosów, jakbym już poważnie nie miała co robić na oddziale . Mi tam nie przeszkadza chodzenie w mokrych i ani nie mam zamiaru pakować suszarki.
A mnie nie oburza, że niektórym nie przeszkadza chodzić z mokrymi włosami, ja natomiast nie lubię kiedy mi włosy same wysychają bo każdy sterczy w inną stronę. Wezmę tą suszarkę i jeszcze szczotkę żeby trochę podmodelować i mało tego-zabiorę jeszcze prostownice
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:40   #1862
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Nawojka tylko lokówki nie zapomnij gdybyś chciała sobie loczki zrobić :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:40   #1863
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Zdjęcia tego Coneco V3. Jakość kamerki komputerowej, więc co się dało to zrobione. I nie wiem jak się stelaż składa - no czy w ogóle się go składa
A ten wózek nie ma kosza na zakupy pod spodem??
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:41   #1864
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ech dziewczynki cześć Wam
dzisiaj mój TZ wylądowal w szpitalu, także mikołajki miałam masakryczne ;(
ide nadrobić troche i za godzinke jade do niego znowu...
Ojej Kamciurka co się podziało? Współczuje Kochana
Stary 2011-12-06, 19:45   #1865
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

co myslicie o tych sukienkach ?

Podoba mi się jedynie ta czarna. Tż też widział i mówi, że czarna jest bardzo fajna - ciekawe czy chodzi o samą sukienkę hihihihi

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
A ten wózek nie ma kosza na zakupy pod spodem??
Ma, ma tylko nie chciało mi się już do zdjęć zakładać go

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:46   #1866
czubasek20
Zakorzenienie

Właśnie chyba tą czarną sobie uszyje, tzn mama mi uszyję bo sie zaproponowała.

Właśnie puszczam dzidkowi Vivaldiego

Agatek chciałam zrobić tak jak poradziłaś, chodzi o ten strój Mikołaja. Wzięłam kąpiel, wziełam się za golenie nóg i po pierwszej zrezygnowałam bo zmęczyłam się jak głupia. Więc teraz sapie i mam dwie różne nogi , coś czuje że M. będzie miał ze mnie ubaw.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:49   #1867
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czeeeeeeeeeeeeeesc

TZ odebrał mi wyniki buuuuuuuuuuu mam gbs dodatni (tzn w pochwie ujemny ale w odbycie dodatni cholera jasna... w czwartek wizyta to zobacze co gin powie bo od razu mi antybiogram zrobili....wrażliwy na sporo antybiotyków wiec moze sie pozbede
reszta wyników nawet w miare (mocz i morfologia)

a co do pielęgnacji chłopców to juz zgłupiałam... jak bedzie u mnie moja kolezanka połozna to jej zapytam...
buuu, ciekawe co Ci powie na to prowadzący, całe szczęście ze masz zaraz wizytę. Ja już mówie, że jak nie psi urok to sraczka, bo ciągle coś w ciąży powoduje, ze czujemy się nie tak

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:51   #1868
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
ech kochane zaczęło się niewinnie, obudził go nad ranem ból brzucha, szedł do pracy więc przed pracą zaparzyłam mu mięte, no i tak mięta ruszyła go, zaczał tak wymiotować ze szok...nie wiem czy chcecie to czytaćzwymiotował dwa razy, ale tak chlustało z niego ze szok, nie zdążył bidny nawet do toalety dobiec, poszsedł do pracy, myślałam że go zastrzelę, chciałam go zatrzymać, ale on twardziel, więc poszedł... ja zaczęłam to sprzatać i zobaczyłam że musiał mu ogórek kiszony stanąć na żołądku, bo ja nie wiem jak tak można jeść, ale zwymiotował go w takich kawałkach ze szok, nie wiem jak on to przełknął w ogóle, więc nie dziwię się że żołądek ześwirował... dojechał do pracy, zadzwoniłam do niego jak się czuje, mówi ze dalej wymiotuje, ale da radę... ja pojechałam na badania i wracajac pisze do niego jak się czuje, a on mi za chwile oddzwania, że jest na izbie przyjęć na ostrym dyżurze, bo zemdlał... więc ja nawijka i jadę na tę izbę, dojechałam, szukam go okazało się że jest na tomografie, zemdlał 4 razy, w tym raz jak prowadził auto służbowe, nie zatrzymał do końca samochodu, otworzył drzwi i wypadł, nic mu się nie stało, ale głową przydzwonił i wyszło ze ma coś z jakimś naczyniem w mózgu, jutro ma mieć dokładniejsze badania... no i jak byłam u niego tak koło 14 to normalnie ledwie się rusza, brzuch go dalej boli, odwodniony, nie ma siły palcem ruszyc i b. go boli ta głowa, zaraz jadę do niego znowu posiedzieć troche... Jutro badania dokładniejsze... Boże żeby było wszystko dobrze
Ale się załatwił biedak. Trzymam kciuki za niego i Ty też sie trzymaj Kamciurko. Oby tylko na strachu się to wszystko skończyło.
Stary 2011-12-06, 19:53   #1869
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Kamciurka zdrówka dla tZ!!! oby to nie było nic poważnego!

a masz robiony odczyn coombsa? my mamy konflikt i juz miałam 4 razy robiony i ja nie wytwarzam przeciwciał p/ dzidziolkowi...zastrzyk z immunoglobulin dostane po porodzie... tak jest przy pierwszym dziecku..'
a ten zastrzyk o ktorym Ty piszesz to chyba wtedy sie podaje jak matka wytwarza przeciwciała p/ krwi dziecka ale to chyba w pierwszej ciąży sie nie zdarza....
natomiast trzeba pilnowac zeby włąsnie dostac po porodzie w ciągu 72h zastrzyk z immunoglobulin- to daje spokoj na drugą ciążę

własie byla u nas moja kolezanka z mężem i dzidziem (2 latka) i dostalismy pake ubran po małym w tym chyba z 10 par jeansów ;D sweterki, bluzy super

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

za wizyte!
tak miałam już dwa razy i wszystko było ok Czyli po porodzie powinnam dostać zastrzyk ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 19:54   #1870
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

Ma, ma tylko nie chciało mi się już do zdjęć zakładać go
Aha bo już pomyślałam jak Ty będziesz zakupy robić i gdzie je wrzucisz. Wózeczek spoko, ładny. Przyjemny dla oka. Zgrabny. Nie skrzypi?? Koła ma proste??Chodzi mi o te tylnie czy się nie "rozkraczyły" na boki? Cena super. Prawie darmo.
Stary 2011-12-06, 19:56   #1871
uska000
Zadomowienie

Was nadrobic to ja pierdziu!!!

Ananke wspolczuje dolegliwosci;/

Kamciurka zrowka dla tzta bedzue dobrze

my bylismy u dzieci z prezentami i wlasnie wrocilismy zjadlam kolacje i jak zwykle ide na seriale i spac..

a jutro znowy 10str do nadrobienia

banoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:00   #1872
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Aha bo już pomyślałam jak Ty będziesz zakupy robić i gdzie je wrzucisz. Wózeczek spoko, ładny. Przyjemny dla oka. Zgrabny. Nie skrzypi?? Koła ma proste??Chodzi mi o te tylnie czy się nie "rozkraczyły" na boki? Cena super. Prawie darmo.
Wózek nie skrzypi, kółka nie rozlaźnięte, czysty. Stelaż jest deczko porysowany, ale to normalne kiedy używany. Tylko mam problem ciągle z tym złożeniem stelaża. Próbowałam znaleźć w sieci nawet instrukcję i nic. Jakaś chyba niepełnosprytna się zrobiłam :/

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:02   #1873
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
zeby to nie było nic groźnego.

Wcześniej nie uskarżał się na ból brzucha?

]

Mi sie podoba ta pierwsza
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:14   #1874
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Wózek nie skrzypi, kółka nie rozlaźnięte, czysty. Stelaż jest deczko porysowany, ale to normalne kiedy używany. Tylko mam problem ciągle z tym złożeniem stelaża. Próbowałam znaleźć w sieci nawet instrukcję i nic. Jakaś chyba niepełnosprytna się zrobiłam :/
Jak sobie nie poradzisz to poproś koleżankę, która chce Ci go sprzedać , żeby Ci pokazała Dasz sobie rade Trzymam kciuki
Stary 2011-12-06, 20:14   #1875
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny zaczynam się martwić Moje dziecię stało się mniej aktywne, duuuużo śpi, rano to chyba nie było nawet 10 ruchów i się zamartwiam... zjadłam teraz i go szturcham to jaśnie pan/pani się poruszył/a i głaszczę brzuch to się rusza, ale sam od siebie niet... czy takie ruchy się liczą? Jak zmuszam do tego dziecko??
Naliczyłam około 9, ale przy mojej pomocy, bo go smyram po girach i szuram ręką po brzuchu co by nie zasnęło

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:20   #1876
czubasek20
Zakorzenienie

Mam ten sam problem. Dzidziol jest dziś mało aktywny poczekam do 22 bo wtedy najbardziej się rusza a jeśli będzie cicho to zacznę panikować .

Stary 2011-12-06, 20:26   #1877
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
A mnie nie oburza, że niektórym nie przeszkadza chodzić z mokrymi włosami, ja natomiast nie lubię kiedy mi włosy same wysychają bo każdy sterczy w inną stronę. Wezmę tą suszarkę i jeszcze szczotkę żeby trochę podmodelować i mało tego-zabiorę jeszcze prostownice
dziewczyny na pato miały i prostownice i suszarki- wydawało mi się to normalne, bo każdy robi to co robił dotychczas w domku... Nawet niektóre się malowały, pełny make up, żeby się lepiej poczuć! Nie przeszkadzało mi to, bo każdy powinien o siebie dbać, wtedy lepiej się taka osoba czuje

Zoska po porodzie 1 dzien będziesz zdychać z przemęczenia i nie będziesz myślała o niczym innym, jak odpoczynek w łóżku... ale 2-3 dzień jest ok, kobietki idą pod prysznic gdy maluszek śpi smacznie i się odświeżą, zrobią 'coś dla siebie' bo zbyt pięknie w szpitalu nie będziesz wyglądać i będziesz marzyła, żeby się troszkę 'poruszać' a nie non stop z dzieckiem na cycu- takie moje spostrzeżenia, bo ostatnimi czasy byłam bardzo często odwiedzać znajome także widziałam jak to wygląda. Jeszcze będziesz marzyła o tym, żeby zostawić dzidzi pod opiekę mamy/tżta żeby spokojnie się wykąpać i się 'zrelaksować'
Cytat:
Agatek chciałam zrobić tak jak poradziłaś, chodzi o ten strój Mikołaja. Wzięłam kąpiel, wziełam się za golenie nóg i po pierwszej zrezygnowałam bo zmęczyłam się jak głupia. Więc teraz sapie i mam dwie różne nogi , coś czuje że M. będzie miał ze mnie ubaw.
Odpocznij chwilusie i za następną się bierz!

Stary 2011-12-06, 20:28   #1878
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam się martwić Moje dziecię stało się mniej aktywne, duuuużo śpi, rano to chyba nie było nawet 10 ruchów i się zamartwiam... zjadłam teraz i go szturcham to jaśnie pan/pani się poruszył/a i głaszczę brzuch to się rusza, ale sam od siebie niet... czy takie ruchy się liczą? Jak zmuszam do tego dziecko??
Naliczyłam około 9, ale przy mojej pomocy, bo go smyram po girach i szuram ręką po brzuchu co by nie zasnęło
pod koniec dzidziol nie ma już miejsca i ja już nie czuję kopniaków tylko wypychanie i przepychanie teraz a to się objawia przesuwaniem często syrek czy po skórze

to chyba normalne
Stary 2011-12-06, 20:32   #1879
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Mam ten sam problem. Dzidziol jest dziś mało aktywny poczekam do 22 bo wtedy najbardziej się rusza a jeśli będzie cicho to zacznę panikować .
Agatek wydaje mi się , że się liczy, jak leżała ostatnio inna Ciężarówka pod KTG u lekarza i dzieć był mało ruchliwy, to położna kazała poruszać brzuszkiem , a wcześniej spytała czy długo taki spokojny? Dziewczyna powiedziała ze tylko tego dnia, więc powiedziała jej że to ok, ale jak by dłużej to trwało , to ma się zgłosić do szpitala - powtarzam tylko co usłyszałam
tylko nie panikować czubasek , spokojnie, popukaj w brzuś, pewnie śpi

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:34   #1880
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
ech kochane zaczęło się niewinnie, obudził go nad ranem ból brzucha, szedł do pracy więc przed pracą zaparzyłam mu mięte, no i tak mięta ruszyła go, zaczał tak wymiotować ze szok...nie wiem czy chcecie to czytaćzwymiotował dwa razy, ale tak chlustało z niego ze szok, nie zdążył bidny nawet do toalety dobiec, poszsedł do pracy, myślałam że go zastrzelę, chciałam go zatrzymać, ale on twardziel, więc poszedł... ja zaczęłam to sprzatać i zobaczyłam że musiał mu ogórek kiszony stanąć na żołądku, bo ja nie wiem jak tak można jeść, ale zwymiotował go w takich kawałkach ze szok, nie wiem jak on to przełknął w ogóle, więc nie dziwię się że żołądek ześwirował... dojechał do pracy, zadzwoniłam do niego jak się czuje, mówi ze dalej wymiotuje, ale da radę... ja pojechałam na badania i wracajac pisze do niego jak się czuje, a on mi za chwile oddzwania, że jest na izbie przyjęć na ostrym dyżurze, bo zemdlał... więc ja nawijka i jadę na tę izbę, dojechałam, szukam go okazało się że jest na tomografie, zemdlał 4 razy, w tym raz jak prowadził auto służbowe, nie zatrzymał do końca samochodu, otworzył drzwi i wypadł, nic mu się nie stało, ale głową przydzwonił i wyszło ze ma coś z jakimś naczyniem w mózgu, jutro ma mieć dokładniejsze badania... no i jak byłam u niego tak koło 14 to normalnie ledwie się rusza, brzuch go dalej boli, odwodniony, nie ma siły palcem ruszyc i b. go boli ta głowa, zaraz jadę do niego znowu posiedzieć troche... Jutro badania dokładniejsze... Boże żeby było wszystko dobrze
o cholera!!trzymaj się dzielnie kochana! Wszystko na pewno będzie dobrze, strach ma wielkie oczy

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
wyniki gbs - nie wyhodowano!!! - a już zaczynałam myślec ,że pewnie ja będę to miała - ulga
Gratki

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizyte i stresuje sie,zeby wszystko bylo ok
Trzymam kciuki

Cytat:
Ja mam dziś dokładnie tak samo, może ta zmiana pogody tak na nie wpływa
Stary 2011-12-06, 20:38   #1881
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm a te piwko z tesco ma 0,00% też? w PL na takie nie mogę trafić
A te piwo, które mam nazywa się: "KARLSQUELL MALZ"
same zerówki
Myślałam, że to Ty pisałaś o tej Bawarii

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja tez sie balam, ale powiem Ci, ze oni maja super wprawe przez czeste golenie twarzy, wiec nie ma strachu
Mój się nie golił maszynką od prawie 2 lat, więc chyba ogranicza to moje zaufanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A,.... i najważniejsze~!!!!
Będę dziś udawać św Mikołaja
Dla dzieci Brata mam się przebrać i im dać prezenty
Stwierdzili że skoro brzuch mam to sie mogę przydać...

Cytat:
O kurcze, dużo zdrowia

Cytat:
I mam jeszcze pytanko odnośnie wózka Coneco V3????? Bo mi znajoma przytaskała dzisiaj i mam się zastanowić czy go chcę czy nie. Wersja gondola + spacerówka w kolorze niebieskim w cenie 250 zł używana.
Co myślicie?
Też mieliśmy propozycję kupna tego wózka (+ jeszcze fotelik był) za 250 zł, ale poszukaliśmy w necie i było tak dużo negatywnych opinii, że zrezygnowaliśmy.

Ostatecznie kupiliśmy Coneco V4, który jest poprawioną wersją V3.
Udało się trafić na wyprzedaż za 550 zł

W sklepie pytaliśmy jak w praktyce było z tym V3, to ponoć masa reklamacji, bo odpadały kółka w czasie jazdy itp. no i generalnie niektóre wózki wracały po kilka razy
_________________________ _____
Hi

Właśnie wróciliśmy z Kościoła, mąż poleciał dalej na siatkę... Brrr... zimno
i to było moje ostatnie wyjście w ładnym płaszczu, bo teraz jedynie fioletowy namiocik na mnie pasuje

łóżeczko i przewijak już pomalowane wyglądają prześlicznie kupiliśmy jakąś super lakiero-bejcę, co w ogóle nie śmierdzi, wyschło w 2 godziny i pięknie pokryło, a kolorek jest prawie identyczny jak nasza sypialnia
Jutro robimy przemeblowanie w sypialni, bo póki co łóżeczko stoi w kuchni, a przewijak na werandzie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:43   #1882
kamciurka
Zakorzenienie

wróciłam... dziękuję Wam dziewczynki każdej z osobna za dobre słowa przepraszam, ale nie będę cytować, zaraz ponadrabiam co tam naskrobałyście
jest troszkę lepiej, dostał masę kroplówek, magnez, potas, rozkurczowe na ból brzucha, nawodnili go i nawet wstał z łóżka i poszliśmy do toalety, bo wczęśniej dziewczynki naprawdę ja bylam przerażona, jak zadzwoniłam do niego to on nawet nie kontaktował gdzie jest... nie miał siły mówić jak byłam u niego, normalnie stracha mi napędził... mam nadzieję, ze te badania wyjdą dobre, a te powiększone naczynie to może od uderzenia w głowę... raczej wszystko wskazuje, że te ogórki mu tak stanęły na żołądku, odwodnił się i stąd te omdlenia. Jak on mi to opowiadał, to aż miałam ciarki, teraz dopiero mógł mi wszystko w miarę powiedzieć, na IP odsyłali go oczywiście do rejonu, ale jak im tam zemdlał i spadł z wózka jeszcze to zaraz migiem go wzięli na tomograf, bo obawiali się, że to jakiś uraz głowy po tym wypadnięciu z auta... ech padnięta jestem strasznie poczytam i idę spać... jutro mam wizytę i gina i też się boję, czy wszystko ok, zwłaszcza z szyjką i czy dzidziol się dobrze rozwija...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:52   #1883
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Zdjęcia tego Coneco V3. Jakość kamerki komputerowej, więc co się dało to zrobione. I nie wiem jak się stelaż składa - no czy w ogóle się go składa
bardzo ładny

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizyte i stresuje sie,zeby wszystko bylo ok
wszystko napewno będzie dobrze

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
też słyszałam ,że pod koniec ruchy maluszka mogą się zmienic.Mój Bartuś przed wczoraj miał taki spokojniejszy dzień,więcej spał i też go zaczepiałam,ale wczoraj i dzisiaj już fika ostro

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

a co to suszarki to ja jak leżalam 5 dni w szpitalu cos koło 25 tygodnia to też myłam włosy i suszyłam - odrazu lepiej się czułam.
ja robiłam czarną kreskę na dolnej powiece bo tak robię zawsze ale leżała zemną dziewczyna która pudrowała buzię bo pewnie jest tak lepiej było
to już sprawa indywidualna- co kto lubi
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:53   #1884
bambusiek
Zakorzenienie

Co do prostownicy/suszarki itp. do szpitala, to ja rzadko używam takowych chociaż prostownicy powinnam po każdym myciu, ale do porodu to już raczej będę miała takiej długości, żeby zrobić kitkę

Pewnie jedyne co wezmę, to szczotka i odżywka z jedwabiem

Właśnie włączyłam pranie, miałam to zrobić godzinę temu, ale zapomniałam cały dzień się wstrzymywałam przez to malowanie, a teraz szkoda by było odkładać znów do jutra
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:04   #1885
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć. Nie nadążam za wami.

Cytat:
tak mnie czytacie no

O dzieciach katalog, jak o nie dbać po porodzie, jakie badania przed porodem itp itd... ciekawe
Można jeszcze taki katalog prosić??

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mamuśki macie do nosidełek wkładki dla noworodków,bo my mamy fotelik maxi cosi i zastanawiam się czy trzeba dokupić czy wystarczy coś podłożyć pod dziecko
Takie wkładki adaptacyjne są na all. My mamy fotelik chicco bez wkładki ale niby jest inaczej profilowany niż inne i dlatego ok dla dzidka, no i przy porównaniu rzeczywiście widać że ma zupełnie inne profilowanie.

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
martwi mnie tylko, że wciąż wanienki nie mam poczekam do jutra max i zgłaszam sprawę do allegro jak pisałam, bo ze sprzedawcą kontakt słaby a czekam ponad 3 tygodnie na przesyłkę z warszawy a kasa poszła na konto
Nie chcę cię martwić ale już mnie raz oszukali na allegro i założyłam spór i zgłosiłam to i co?? I tyle że zablokowali konto oszusta, przedmiotu nigdy nie dostała a allegro doradziło zgłosić to na policję (ta poniżej 100 przedmiot ).

Cytat:
a miałam wAs zapytac...
Czy Wasze piersi tez są takie gorące?? hehe wiem, ze to śmiesznie brzmi i zaraz Aagtek bedzie polewała ze mnie... ale na serio jak zdejme stanik to czuje jakby mialy ze 100stopni celsjusza
Moje może nie 100 stopni ale czasem są bardzo gorące, a czasami mają normalną temperaturę.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ale ja mam kompleks małego biustu i już w ogóle porażką dla mnie będzie jak mi te piersi nie urosną po porodzie (przed porodem to już chyba nie mam co marzyć ) i koszula będzie na mnie wisiała :/ Znalazłam taką z Italian Fashion ze ściągaczem pod biustem, to może chociaż regulacja by mi pomogła
Za to moje były już duże przed ciążą teraz urosły chyba z 3 rozmiary i boję się co to będzie jak urosną jeszcze po porodzie, zatem kompleksy są różne. No i ja np. muszę mieć większe ubrania żeby biust się zmieścił.

Cytat:
Czy Wam mamuśki też tak samkują mandarynki?? Dziś już pół kilo zjadłam!! Pychotka!! Mam ochotę na jeszcze, ale brakło. Grejfruta białego wtrąbie.
Mandarynki!!!

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Miłego dzionka w pracy. Ja trochę żałuje, mogłam jeszcze z tydzień popracować bo nudzi mi się w domu strasznie
Ja już dość długo na zwolnieniu i nie żałuję nawet troszkę, ale moja praca to normalnie masakra przez ludzi tam zatrudnionych, zatem to inna bajka.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
pisałyście o płytach indukcyjnych, ja mam Elektrolux i jestem mega zadowolona... chwile trwało zanim się do niej przyzwyczaiłam, ale teraz nie wyobrażam sobie gotowania na innej teraz jak jadę do rodziców i wstawiam wodę na kuchence gazowej to się dziwię co tak długo...
To ja jak kiedyś używałam płyty indukcyjnej to stwierdziłam że nie chcę nigdy mieć takiej u siebie, woda to chyba z 30min się grzała!

Kamciurka z TŻ-em z pewnością będzie dobrze.

W weekend byliśmy z mężem na imieninach jego siostry i co? I znów usłyszałam jaką to piękną, pulchną, okrąglutką i pełną mam twarz. Oczywiście do teściowej . Szkoda że to chyba jedyna część mojego ciała która jeszcze dość szczupło wygląda, ale to mi chyba się tylko tak zdaje...

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:06   #1886
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Kamciutka z tego co piszesz to sytuacja już się polepsza...uff....na pewno i tak sie martwisz....musi być dobrze
za jutrzejszą wizytę. Ewula dla Ciebie równiez
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Co do prostownicy/suszarki itp. do szpitala, to ja rzadko używam takowych chociaż prostownicy powinnam po każdym myciu, ale do porodu to już raczej będę miała takiej długości, żeby zrobić kitkę

Pewnie jedyne co wezmę, to szczotka i odżywka z jedwabiem

Właśnie włączyłam pranie, miałam to zrobić godzinę temu, ale zapomniałam cały dzień się wstrzymywałam przez to malowanie, a teraz szkoda by było odkładać znów do jutra
Ja bez jedwabiu nie funkcjonuję.....jest mega A jaki używasz? bo ja kupuję w salonie fryzjerskim takie malutkie buteleczki za ok 10zł.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:10   #1887
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczynki położyłam się na boczku i dzieciak zaczął sam się ruszać z łaski swojej, jest narazie koło 5-6 ruchów, także chyba u niego szafa gra...
Wiem też, że w tych tyg mało ma miejsca już na disco i mniej ruchliwy- ale on śpioch jest i czasami 10 h zero odzewu dziś o 9 poszłam siku i co? Nie ocknął się nawet, a zawsze sapał się, a teraz niet zjadłam coś słodkiego o tej 9, po chwili silny kop i znowu w kime jak go teraz ruszałam to 5 ruchów i kima także leniwy chyba po matce... chyba się urodzi w niedzielę, po mamusi, będzie nas więcej w domu przynajmniej hihi

Cytat:
same zerówki
Myślałam, że to Ty pisałaś o tej Bawarii
oj to nie ja a były jeszcze jakieś inne smaki piwka?? malinowy?? za jabłkowym nie przepadam

kamciurka to się na mdlał chłopak chyba za wszystkie czasy

Stary 2011-12-06, 21:16   #1888
Dark lady
Zakorzenienie

Agatek mój miał taką leniwą niedzielę i poniedziałek, co się namartwiłam to moje, ale dziś jak mi sprzedał kopów pod rząd i ile się nagimnastykował to głowa mała. A potem pewnie znowu będzie leniuszek.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:18   #1889
AgaMili
BAN stały

Czy wy w ogóle czytacie co ja piszę? Chyba moje posty są pomijane a potem pytanie np. o przeciwciała albo zasypkę + krem. Napisałam wczoraj w żadnym wypadku nie stosować zasypki+kremu
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ale też mówił o konflikcie serologicznym - ja akurat mam i powiedział, ze w każdej ciąży bardzo ważne jest podanie w zastrzyku przeciwciał w 31 tygodniu, mój lekarz nie wspomniał o tym. Może dlatego, że trzeba samemu ją kupić za ok 400 zł. Słyszała któraś z Was może na ten temat ?

Ja w tej ciąży już nie będę miała, ale zabezpieczę się na przyszłość wiedzą.
Pisałam że miałam w 28. tygodniu zastrzyk z przeciwciałami, a kolejny będzie po porodzie. Był bardzo bolesny, w tyłek. A po porodzie zbadają krew dziecka czy ma tą samą jak ja rh- czy +. Jeśli + to musi dostać zastrzyk bo to bardzo niebezpieczne i jeżeli w czasie porodu nasza krew się wymieszała to byłoby nieciekawie...
Cytat:
Bepanthen mam i jest napisane, że trzeba obmyć sutki przed karmieniem, bo to w końcu maść, czyli oleiste takie a sutki świecą wtedy jak psu jajca

"W pielęgnacji i leczeniu brodawek sutkowych matek karmiących - nakładać Bepanthen maść na brodawki po każdym karmieniu piersią, przy czym nie jest wymagane mycie brodawek przed karmieniem. W przypadku otarć i pęknięć skóry - nakładać Bepanthen maść raz lub kilka razy dziennie w zależności od potrzeb"
źródło: klik

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

A po za tym gdzieś mi sie obiło o uszy że zasypka ma być wycofywana bo niby podraznia układ oddechowy maluszka nie wiem czy to prawda i czy może chodzi o jakąś konkretną zasypke ale tak słyszałam, nie zagłębiałąm sie w to bo i tak nie chce stosować
To na pewno jakaś szczególna firma a nie ogólnie zasypka. Mi lekarz zapisał zasypkę więc nie sądzę aby miała zostać wycofana. Poza tym moim zdaniem dobra zasypka jest 100x lepsza od kremu , z którym są problemy z wchłanianiem np. A zasypką psikniesz i wszystko suchutkie i pachnące od razu.
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A co do napletka to ostatnio rozmawiałam z koleżanką i mi opowiadała ze synowi ściągała napletek od samego początku bo mówi ze takie małe dziecko lepiej znosi ból i ze sie przyzwyczaja od samego początku. Mówi że czasami nawet krew poleciała, przez pierwsze kilka razy(to mnie przeraziło) ale ze nigdy nie miała problemów ze stulejką i ze siuras pięknie rósł. A jak synek już był starszy i sie kąpał to już sam wiedział ze musi odsunąć i umyć.
Jak tak można dziecko torturować sama bym jej taką krzywdę chętnie zrobiła żeby jej z pipy krew się polała i powiedziała że to dla jej dobra
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
hahaha moj maz ostatnio snil,ze sam lezal na porodowce,na tym lozku z nogami do gory i rodzil z innymi tylko sie dziwil ze same kobiety i on jeden
zrylam mu chyba psychike bo namawialam go,zeby sobie teraz on syneczka do brzucha wzial i ponosil jego kolej

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A,.... i najważniejsze~!!!!
Będę dziś udawać św Mikołaja
Dla dzieci Brata mam się przebrać i im dać prezenty
Stwierdzili że skoro brzuch mam to sie mogę przydać...
Dobre
Cytat:
O matko Kamciurko. Ja bym zawału dostała, potem się nim zaopiekowała a jak mu by się polepszyło to za kretyńkie i nieodpowiedzialne zachowanie. Jak mógl samochodem w takim stanie jechać . Kochana trzymam kciuki za wizytę u gina i żeby tż wyniki były ok i szybko wrócił do domu.
Cytat:

]

Wszystkie super

Cytat:
Agatek może ma dzień leniucha? A jakby jutro było tak samo to jedź na pogotowie
Cytat:
Zoska po porodzie 1 dzien będziesz zdychać z przemęczenia i nie będziesz myślała o niczym innym, jak odpoczynek w łóżku... ale 2-3 dzień jest ok, kobietki idą pod prysznic gdy maluszek śpi smacznie i się odświeżą, zrobią 'coś dla siebie' bo zbyt pięknie w szpitalu nie będziesz wyglądać i będziesz marzyła, żeby się troszkę 'poruszać' a nie non stop z dzieckiem na cycu- takie moje spostrzeżenia, bo ostatnimi czasy byłam bardzo często odwiedzać znajome także widziałam jak to wygląda. Jeszcze będziesz marzyła o tym, żeby zostawić dzidzi pod opiekę mamy/tżta żeby spokojnie się wykąpać i się 'zrelaksować'
Zgadzam się w 100%
Cytat:
łóżeczko i przewijak już pomalowane wyglądają prześlicznie kupiliśmy jakąś super lakiero-bejcę, co w ogóle nie śmierdzi, wyschło w 2 godziny i pięknie pokryło, a kolorek jest prawie identyczny jak nasza sypialnia
Jutro robimy przemeblowanie w sypialni, bo póki co łóżeczko stoi w kuchni, a przewijak na werandzie
Domagam się zdjęć

Ja suszarki do szpitala nie biorę bo wytrzymam 1 dobę bez mycia głowy. Wezmę gumkę do włosów i bedzie git

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-06 o 21:21
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:21   #1890
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
tak miałam już dwa razy i wszystko było ok Czyli po porodzie powinnam dostać zastrzyk ?

Cytat:

Odpocznij chwilusie i za następną się bierz!
Mam lenia, mąż już jedzie. Najwyżej wezmie mnie taką niedokończona.

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Agatek wydaje mi się , że się liczy, jak leżała ostatnio inna Ciężarówka pod KTG u lekarza i dzieć był mało ruchliwy, to położna kazała poruszać brzuszkiem , a wcześniej spytała czy długo taki spokojny? Dziewczyna powiedziała ze tylko tego dnia, więc powiedziała jej że to ok, ale jak by dłużej to trwało , to ma się zgłosić do szpitala - powtarzam tylko co usłyszałam
tylko nie panikować czubasek , spokojnie, popukaj w brzuś, pewnie śpi
pewnie tak , szczególnie że przed chwilą o mało nie wywinełam orła w kuchni i w tyym momencie zapodała mi takiego kopniaka że aż jęknęłam

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

[/COLOR]a co to suszarki to ja jak leżalam 5 dni w szpitalu cos koło 25 tygodnia to też myłam włosy i suszyłam - odrazu lepiej się czułam.
ja robiłam czarną kreskę na dolnej powiece bo tak robię zawsze ale leżała zemną dziewczyna która pudrowała buzię bo pewnie jest tak lepiej było
to już sprawa indywidualna- co kto lubi

Ja leżałam w 20 tygodniu i mylam normalnie głowę, suszyłam a jak miał ktos przyjechac i nie bolało mnie nic to nawet się podmalowałam delikatnie.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-06 o 21:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości