Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 00:12   #1711
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Dziewczynki, uciekam spać, dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 00:36   #1712
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
własnie na necie przeczytałam ze napletek dopiero mozna odsunac u rocznego dziecka
I co, przez ten rok ma się pod biednym napletkiem wytworzyć już nie powiem co...
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no własnie pisałam wyżej ze wyczytałam w m jak mama ze nie bo można uszkodzic i będzie nieszczęscie
hmmm...

Pozazdrościłam Agamili i musiałam se też strzelić wypasioną kolacyjkę

Ta dam! Teatralny- made in Kopernik, Toruń i valentino waniliowe
Aha i obgryziony serek - to musiałam odpalić chomiczkowi co by nie był smutny

No i dokańczam moje bezalkoholowe z sokiem wiśniowym pycha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01630.jpg (56,9 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-06 o 00:51
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 00:52   #1713
pearpearl
Wtajemniczenie

Neska, dziekujemy za info

Agatek, spaluje Cie za te slodkosci !!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 01:04   #1714
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatek, spaluje Cie za te slodkosci !!!
A myślałam, że mnie loffciasz i wszystko wybaczysz

Podzielę się, bo teatralne kupiłam dziś 3 sztuki w koperniku najtaniej znalazłam za 1,28 czasem dobrze wybrać się do miasta jadłaś kiedyś to?? jest MEGA

Leci do Ciebie, podkładaj rączki pod USB szybciuchno!! ------------------------------------------> doszło??

No, to spadam spać serio ten magnez przed snem działa, bo ziewam jak nigdy - a zawsze brałam krótko przed snem i nic, a dziś wzięłam około 21-szej

Dobranoc dzieciaki

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 07:47   #1715
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobrerek

pierwsza jestem dzisiaj

wstawać śpiochy !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jak bez kieleckiego, to nie mogą być pyszne Spytaj teściowej jak się robi i dawaj przepis Zrobię z kieleckim i będą superowe
oj w ciązy po kieleckim mam zgagę musiałam przerzucić sie na Babuni
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Za miesiąc wykurzam gówniarza!!!!!!

juhuuu!!! nie peniaj maleńka! witaj w klubie, nie jestem sama ja mam troszkę rozstępów, a mianowicie:

- na dupie
- na udach
- na plecach zaraz nad dupą
- pod cycami mi się zrobiły
ja już za 2 tygodnie zamierzam ostro działać

a rozstępy mam:
-na brzuchu ( jest ich już tyle, że masakra )
- na biodrach
- na dupie
- na udach
- pod kolanami mi się zrobiły ostatnio

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Nie jeszcze nawet nie mam wszystkiegoale jutro chyba torbe spakuje w razie czego. Ty kochana juz tez chyba blisko terminu jestes przygotowana?
Mialam taki pomysl, ze z poczatkiem grudnia bede starac sie wykurzyc mala jak najszybciej z na swiat (mycie okien, szorowanie dywanow, kuchnie musze na glanc posprzatac), ale strach mnie oblecial.okazalo sie,ze
moj tz teraz bedzie praktycznie ciagle w pracy, w domu bedzie doslownie przez pare dni do swiat i boje sie ze zaczne rodzic jak bede sama. On jezdzi busami do UK i nie zdarzy wrocic... no ale coz, dam rade sama jak bedzie trzeba
ja jestem prawie przygotowana, muszę przyspieszyć z praniem i prasowaniem
tz ma wyjazdy jeszcze w przyszłym tygodniu więc po 20 się nie będę oszczędzać, no i wtedy też leki odstawiam
u mnie myślę, że skuteczna okaze się przeprowadzka do nowego mieszkania no i przygotowywanie wigilii
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
to są moje ulubione jajka faszerowane robię je zawsze na Boże Narodzenie i Śniadanie Wielkanocne. Potrafię naraz 5-6 zjeść.
Pieczarki podsmaża sie z cebulką, sól, pieprz, mieli się na pastę i miesza z ugotowanym żółtkiem a potem faszeruje sie masą ugotowane białka, , potem na półmisek i na kazdą połówkę łyżeczka majonezu i kropla keczupu pudliszki pikantnego
u mnie są w wersji bez keczupu ale mówimy o tych samych są mega!
Cytat:
Agamili a jak nie chcę niczym robić, tylko smarować nawilżającym balsamem z nivei tylko po kąpieli, a tak na dzień to niczym, to coś się może stać? A tą zasypką się robi przy każdej zmianie pieluchy?? Do kiedy się sypie?
a nam w szkole rodzenia odradzali zasypki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:17   #1716
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:30   #1717
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry.
Ostatni tydzien pracy czas zacząć. Zimno jak diabli, nie mogłam się z łóżka wygramolić dzis bo tylko 15' w domu a na godzinę ogrzewania się nie opłaca włączać. Dopiero o 15. włączam gdy wracamy. Matko im bliżej końca tym bardziej mi się nie chce..
Agatek ale pyszne kanapeczki , uwielbiam szczypiorek na pomidorze. U mnie na śniadanie parówy dziś

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

A mi zasypkę zapisal w PL pediatra dla Mileny 2 lata temu.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:32   #1718
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
az taki dobry?
Ach... jak sobie tak przypomnę... I nawet jak pomyślę dobrze, to stwierdzam, że po porodzie będzie nawet lepiej ( o ile lekarz za ciasno nie zszyje), bo on z tych "lepiej wyposażonych jest"
I w sumie tylko przez jeden dzień w miesiącu - tak statystycznie oczywiście - ma się go ochotę wyrzucić przez okno. Poza tym dobre dziecię z niego I wyobraź sobie, że odkąd lekarz kazał mi leżeć to nawet mnie co wieczór kąpię w wannie

O kurcze, haha, właśnie się zorientowałam, że ja go chwalę...

Cytat:

a rozstępy mam:
- na biodrach
- na dupie
- na udach

Kielecki najlepszy!!! Zwłaszcza do jarzynowej sałatki
A po czym się zgagi nie ma? Bo ja mam po wszystkim oprócz po mleku. Tyli :/

Smarowałam się chyba od 3go miesiąca Ziajką przeciw rozstępom. Najtańsza w Rossmanie jest. Zużyłam ich... nawet nie jestem w stanie policzyć. A i tak te frań.ce się pojawiły na cyckach :/ Ale wydaję mi się, że zaczęły się pojawiać jak złapałam grypę i nie smarowałam wtedy chyba z tydzień :/
Boję się ich bardzo, bo tego się chyba nie da niczym potem usunąć, prawda?

A propos zasypek to też słyszałam niejedną opinię, żeby ich nie stosować, znaczy zasypek i pudrów wszelkiego rodzaju tylko w razie czego to jakieś kremy.

A i dzień dobry

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:37   #1719
pozycja77
Zadomowienie

Hej hej dziewczęta!

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
nadrobilam was

Agawoo moj lekarz tez to wszystko mowi na wizycie, całe usg opowiada i ogolnie jestem bardzo zadowolona. ALe ja czasem go uprzedzam z moimi pytaniami , albo pytam pomimo ze juz mi powiedzial

Po dzisiejszej wizycie jestem zadowolona wszystko pozamykane, Lenka ma niecaly 1700g i sobie lezy głowka w dół. Podczas usg postawila mi sie macica, a ja tego w ogole nie czulam ale lekarz mowil ze to spowodowane ulozeniem małej i nie ma sie co martwić.
Na anemie cd zelaza i zuravit na mocz. Zobaczymy za miesiac
A ja przytylam 1kg tylko, z czego mala 600g. Nie wiem czy nie za mało tyje wsumie ciesze sie bo latwiej bedzie zrzucic ale nie wiem

Odkryłam dzis roztepy na udach małe i slabo widoczne ale sa

Bylismy ogladac porodowke i jestem zadowolona! czysto, schludnie zadbanie. A pani połozna ktora nas oprowadzała przesympatyczna. Az sie modle zeby trafic na jej zmiane, bo naprawde fajna kobieta sie wydawała
I dowiedzialam sie co musze miec ze soba wiec moge zbierac wszystko do torby. chociaz w zasadzie potrzebne niby tylko koszule jakies kosmetyki swoje i pieluchy i chusteczki dla malucha. reszte zapewnia szpital.
Ale podpaski mimo wszystko wezme swoje i te majty jednorazowe.
No ale ubolewam bo nie robią lewatywy, a ja bym chyba wolała miec ale trudno najwyzej bedzie kloc
Gratuluje wizyty, Lenka już duza Fajnie , że widziałaś porodówkę, ja też mam nadzieję się wybrać. A lewatywę można sobie samemu w domu zrobić podobno, tzn moja koleżanka mówiła, że zrobiła sobie sama w domu przed porodem.
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Kupiliśmy dzisiaj łóżeczko, fotelik do samochodu i przwijak. Pod koniec tygodnia jedziemy dokupić resztę i będzie wszystko gotowe.

No i kto dawał te fototapety misiowe na ścianę? Zakochałam się w nich i dzisiaj zamówiliśmy, taki http://allegro.pl/show_item.php?item=1968374878

Kupiłam też sobie koszulę do karmienia na rynku u nas za 22zł, więc mam już dwie i tyle wystarczy. Mama się jeszcze wygadała, że kupiła mi na święta jakąś piżamę do karmienia, ale normalną, spodnie i góra i do tego cieniutki szlafrok

Czuję się kiepsko, boli podbrzusze i jakoś tak... mdło mi. W nocy spać nie mogę, wstaję co chwilę do łazienki, a jak nie do łazienki to zgaga mnie męczy strasznie. Nawet w nocy mleko zaczęłam pić mimo, że nie lubię. A już wcześniej nie miałam jej wcale
Byłam dziś na wymazie, ale nie badał mnie. Nawet nic nie mówiłam, bo miał dużo pacjentek a mnie między nimi wcisnął... I tak idę za tydzień na wizytę normalną.

Za to przyszedł wynik cytologi... i mam AI BI chyba nigdy nie miałam I grupy to przez to libido na -1 i podejście tż, że on intymności potrzebuje.

agawoo
już prawie się popłakałam jak czytałam o piesku, ja nie mogę patrzeć na takie zwierzaki, bo chyba bym wzięła do domu wszystkie. na razie nie miałam takiej sytuacji...
Monika dziwne, że nie zostawili Cię w szpitali ale 5,5cm to już brzmi poważnie.

Nie wiem co jeszcze miałam, bo mi nie pocytowało

Ahh, Agatek, dzięki za maila, dostałam
Gratuluje zakupów! a tapeta sweetasna
Cytat:
Dzień dobrerek

pierwsza jestem dzisiaj

wstawać śpiochy !!!!!!!!!!!!!!

ja już za 2 tygodnie zamierzam ostro działać

a rozstępy mam:
- na biodrach
- na dupie
- na udach

ja jestem prawie przygotowana, muszę przyspieszyć z praniem i prasowaniem
tz ma wyjazdy jeszcze w przyszłym tygodniu więc po 20 się nie będę oszczędzać, no i wtedy też leki odstawiam
u mnie myślę, że skuteczna okaze się przeprowadzka do nowego mieszkania no i przygotowywanie wigilii

u mnie są w wersji bez keczupu ale mówimy o tych samych są mega!

A kiedy Ci się te rozstępy zaczęły robić, smaruj, żeby gorsze nie były

----
u mnie znowu kiepska noc,
mam nadzieję, że znajdziecie coś uroczego w bucikach dziś

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:38   #1720
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Jakie majtki wziąć lepiej:

TE
czy
TE ???

Stary 2011-12-06, 08:39   #1721
renata:)
Zadomowienie

bry
jestem na bierząco nie udzielam sie przez projekty ale nadążam za wami
nawojka dziękuję projekty jakoś idą ale cięzko na leżąco...
Inutil ja pisałam o tapetach misiowych-kupiłaś widzę to teraz juz musze kupić nie będę dziecku żałować
Agatek i Agamili to samo słyszałam o tych kremach na odparzenia mam sudokrem ale na codzien bde smarować nivejka na odparzenia wlasnie
MMonia ale masz przeoje z tymi szpitalami chyba bym byla wsciekla juz na maxa tak jeździć w ta i z powrotem

ide dzisiaj na wizytacje oby było wszystko ok
no i odbieram wyniki badań- mam nadzieje że morfologia sie poprawiła bo pewnie znowu beda mnie straszyc zastrzykami wrrr- moja anemia jest juz zaliczana do ostrej ale poziom żelaza mam ok-taka moja uroda bo jem i warzywa i owoce i mieso i szpinak i wszystko co zalecacie i d...upa z tego

miłego dzionka dla wszystkich
jak mi sie nie chce jechac dzisiaj do krakowa a jutro na uczelnie
i już córci się doczekać nie mogę...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:48   #1722
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Ach... jak sobie tak przypomnę... I nawet jak pomyślę dobrze, to stwierdzam, że po porodzie będzie nawet lepiej ( o ile lekarz za ciasno nie zszyje), bo on z tych "lepiej wyposażonych jest"
I w sumie tylko przez jeden dzień w miesiącu - tak statystycznie oczywiście - ma się go ochotę wyrzucić przez okno. Poza tym dobre dziecię z niego I wyobraź sobie, że odkąd lekarz kazał mi leżeć to nawet mnie co wieczór kąpię w wannie

Kielecki najlepszy!!! Zwłaszcza do jarzynowej sałatki
A po czym się zgagi nie ma? Bo ja mam po wszystkim oprócz po mleku. Tyli :/

Smarowałam się chyba od 3go miesiąca Ziajką przeciw rozstępom. Najtańsza w Rossmanie jest. Zużyłam ich... nawet nie jestem w stanie policzyć. A i tak te frań.ce się pojawiły na cyckach :/ Ale wydaję mi się, że zaczęły się pojawiać jak złapałam grypę i nie smarowałam wtedy chyba z tydzień :/
Boję się ich bardzo, bo tego się chyba nie da niczym potem usunąć, prawda?
no ja też mam zgagę po wielu rzeczach i co tu jeść
ja się smarowałam od początku ciąży mustelą, elancylem, erisem, babydreamem, clarinsem, mamamil, biothermem, le'maadr i mnóstwem jeszcze innych specyfików i dupa !
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczęta!

A kiedy Ci się te rozstępy zaczęły robić, smaruj, żeby gorsze nie były

----
u mnie znowu kiepska noc,
mam nadzieję, że znajdziecie coś uroczego w bucikach dziś
mi się zaczęły robić koło 5-6 miesiąca
smarowałam i smaruję wszystkim ! majątek poszedł na kremy, mąż mi powiedział, że mogę szaleć, ale mam taką skórę,że to i tak nie pomaga
zostaną zabiegi po porodzie bo jestem tak poharatana ze tztowi nawet mnie szkoda

Cytat:

TE
czy
TE ???
mam po jednym opakowaniu takich i takich
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:57   #1723
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry.
Ostatni tydzien pracy czas zacząć. Zimno jak diabli, nie mogłam się z łóżka wygramolić dzis bo tylko 15' w domu a na godzinę ogrzewania się nie opłaca włączać. Dopiero o 15. włączam gdy wracamy. Matko im bliżej końca tym bardziej mi się nie chce..
Agatek ale pyszne kanapeczki , uwielbiam szczypiorek na pomidorze. U mnie na śniadanie parówy dziś

A mi zasypkę zapisal w PL pediatra dla Mileny 2 lata temu.
Miłego dzionka w pracy. Ja trochę żałuje, mogłam jeszcze z tydzień popracować bo nudzi mi się w domu strasznie
Stary 2011-12-06, 08:58   #1724
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dobry mamuśki!

Ja jeszcze w łóżku mąż pojechał na służbę, wróci dopiero jutro.
A ja dzisiaj sama na szkołę rodzenia się wybieram.

idę jakieś śniadanie zrobić

udanych wizyt miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:58   #1725
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
ja się smarowałam od początku ciąży mustelą, elancylem, erisem, babydreamem, clarinsem, mamamil, biothermem, le'maadr i mnóstwem jeszcze innych specyfików i dupa !

smarowałam i smaruję wszystkim ! majątek poszedł na kremy, mąż mi powiedział, że mogę szaleć, ale mam taką skórę,że to i tak nie pomaga
zostaną zabiegi po porodzie bo jestem tak poharatana ze tztowi nawet mnie szkoda

To ja też kupuję po jednym opakowaniu

Jak to co tu jeść? Wszystko - skoro i tak wiadomo, że zgaga będzie, to co za różnica?

A może zbyt wielu tych specyfików używałaś? Mi żona kuzyna doradziła, żeby stosować jeden jedyny i nie zmieniać. Sama mówiła, że zmieniła w czasie tygodniowego pobytu w szpitalu na inny, bo jej się skończył tamten, którego stosowała i rozstępów na brzuchu nabawiła się okropnych

Jakie zabiegi? Można to usunąć nie chirurgicznie?

Stary 2011-12-06, 09:05   #1726
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Boroo chwal go chwal bo masz za co

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
bry
jestem na bierząco nie udzielam sie przez projekty ale nadążam za wami
nawojka dziękuję projekty jakoś idą ale cięzko na leżąco...
Inutil ja pisałam o tapetach misiowych-kupiłaś widzę to teraz juz musze kupić nie będę dziecku żałować
Agatek i Agamili to samo słyszałam o tych kremach na odparzenia mam sudokrem ale na codzien bde smarować nivejka na odparzenia wlasnie
MMonia ale masz przeoje z tymi szpitalami chyba bym byla wsciekla juz na maxa tak jeździć w ta i z powrotem

no i odbieram wyniki badań- mam nadzieje że morfologia sie poprawiła bo pewnie znowu beda mnie straszyc zastrzykami wrrr- moja anemia jest juz zaliczana do ostrej ale poziom żelaza mam ok-taka moja uroda bo jem i warzywa i owoce i mieso i szpinak i wszystko co zalecacie i d...upa z tego

miłego dzionka dla wszystkich
jak mi sie nie chce jechac dzisiaj do krakowa a jutro na uczelnie
i już córci się doczekać nie mogę...
Renatko za wizyte.
Haniula a Tobie gratuluje udanej wizyty (coś mi chyba wcześniej umknęło)
Stary 2011-12-06, 09:14   #1727
uska000
Zadomowienie

czesc dziewczynki

Pear Kamciurka ja niestety na wyjazdy na wroclaw juz sie nie piusze.. za ciezko mi

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:18   #1728
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

ojej, współczuje, faktycznie zostaje Ci pozbyć sie ich później, teraz na szczęście dermatologia nam sprzyja.

tak pozostając przy problemach skórnych mamusiek, to niektóre dziewczyny piszą, że popsuła im się cera, jakieś krostki itd, a u mnie na odwrót. Miałam pewne problemy z trądzikiem, skóra lekko tłusta, a teraz zero pryszczy, no, ale skóra w niektórych miejscach wysuszona na wiór, jakies suche skórki przy nosie- jakoś nie wiem jak się za to zabrać, zeby tą suszę zlikwidować, nawet moja kosmetyczka stwierdziła, ze to kompletna rewolucja

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:31   #1729
MissZuzia
Zadomowienie

jezuuuuu dziś w nocy strzeliłam w policzek mojego tżta
obudziłam się gdy usłyszałam plaśnięcie

a wszystko przez moją zaje.fajną nockę - same koszmarne sny
śniło mi się m.in. że jakiś typ zebrał pokaźnych rozmiarów teczkę ze szkalującymi mnie rzeczami, ja ją znalazłam i on mnie nakrył więc ja go po mordzie no i przez sen użyłam se na tżcie
dobrze, że nie miał żadnego zaczerwienienia rano jak szedł do pracy

Ponadto pot się ze mnie lał, piłam morze wody, non stop budziłam się tak o i też na siku, przewracałam się sapiąc jak lokomotywa z boku na bok. Boże kiedy ja się wyśpię

Cytat:

TE
czy
TE ???
ja mam dwie paczki tych pierwszych nam na SR mówili że lepiej jednorazowe, a i nie żadne z plastiku czy innych nieprzewiewnych mat. Muszą być siateczkowe bawełniane

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:32   #1730
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to czekamy na efekty, bo mam nadzieję że się podzielisz zdjęciami jak będzie wszystko gotowe
Ok, ale to jeszcze troszkę, bo najpierw meble będą się kilka dni wietrzyć, potem wrzucimy do sypialni, ale nie mamy jeszcze materaca, więc gołe dechy to chyba tak średnio fajnie będą wyglądać

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic, ze dokladnie dzis wg OM skonczylam 36tydz!!!, wg suwaczka (termin z USG) jutro koncze 37tydz! tak czy owak cooooraz blizej!!!!

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Po dzisiejszej wizycie jestem zadowolona wszystko pozamykane, Lenka ma niecaly 1700g i sobie lezy głowka w dół. Podczas usg postawila mi sie macica, a ja tego w ogole nie czulam ale lekarz mowil ze to spowodowane ulozeniem małej i nie ma sie co martwić.
Na anemie cd zelaza i zuravit na mocz. Zobaczymy za miesiac
A ja przytylam 1kg tylko, z czego mala 600g. Nie wiem czy nie za mało tyje wsumie ciesze sie bo latwiej bedzie zrzucic ale nie wiem

Ja mam od 6 miesiąca przyrost wagi na miesiąc ok. kg. Lekarz nic nie mówi, więc spoko

Cytat:
to są moje ulubione jajka faszerowane robię je zawsze na Boże Narodzenie i Śniadanie Wielkanocne. Potrafię naraz 5-6 zjeść.
Pieczarki podsmaża sie z cebulką, sól, pieprz, mieli się na pastę i miesza z ugotowanym żółtkiem a potem faszeruje sie masą ugotowane białka, , potem na półmisek i na kazdą połówkę łyżeczka majonezu i kropla keczupu pudliszki pikantnego
Też je uwielbiam
Ale majonez i ciutkę musztardy mieszam już z farszem + na to jeszcze ciapka majonezu

Cytat:
ja mam piwo bezalkoholowe 0,00% z DE, także chyba se odpalę z sokiem wiśniowym
Chodzi Ci o tą Bawarię?
Ostatnio wyczaiłam takie w tesco i wybrałam wersję jabłkową - gazowane pićko o smaku jabłkowym, ale jakie pyyyszne
_________________________ ____
Bry

Mąż dzisiaj wyjątkowo szedł do pracy na 8:50, więc mogliśmy pospać do 8:10 wyspałam się pierwszy raz od dawna

Tylko kurcze... coś mi się w nogę stało... kolano i najnliższe okolice przy każdym ruchu bolą, a w nocy jak nogi nie używałam, to w ogóle masakryczny ból, jakby mi ktoś gwoździe wbijał
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:36   #1731
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

śniło mi się m.in. że jakiś typ zebrał pokaźnych rozmiarów teczkę ze szkalującymi mnie rzeczami, ja ją znalazłam i on mnie nakrył więc ja go po mordzie no i przez sen użyłam se na tżcie

Ponadto pot się ze mnie lał, piłam morze wody, non stop budziłam się tak o i też na siku, przewracałam się sapiąc jak lokomotywa z boku na bok. Boże kiedy ja się wyśpię
Biedny TZ
Stary 2011-12-06, 09:43   #1732
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja takie coś zrobiłam kilka nocek temu aż małżowi pękło naczynko w jednym oku
Ale wg mojego snu zrobiłam to w samoobronie
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-06, 09:53   #1733
NataliaM1103
Rozeznanie

witam kobietki
tż pojechał odebrac wyniki na gbs,trochę mam stracha
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:04   #1734
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Heloł

spałam dzisiaj całą noc
może to dzięki syropowi, który sobie wczoraj na zgagę kupiłam

Dzisiaj muszę skończyć prasowanie, zostało mi naprawdę niewiele...

Cytat:
Ty nie mozesz bo to party słomianych wdów
buuu, ja jakby słomiana
Cytat:
boi się, że dzieciaczek go od środka ugryzie???
Toć dzieciak od czasu do czasu musi zobaczyć jak tatus wygląda, żeby nie zapomnieć!
A kiedy Ty chcesz mu dołeczki w policzkach zrobić?? myślisz, że od czego są... ?

Cytat:
Pozazdrościłam Agamili i musiałam se też strzelić wypasioną kolacyjkę
ser, pomidor i szczypiorem
Cytat:
TE
czy
TE ???
ja mam te z BabyOno, ale nie wiem które lepsze
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
bry

kciuki za wizytę

Mam nadzieję, że misie będą się tak samo na żywo prezentowały

Cytat:
hahaha, dostał na wyrost

moja mama się śmieje, że facet to na wejście powinien dostać ochrzan, za nic. Bo mają łatwiej i tyle
Stary 2011-12-06, 10:14   #1735
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, pozmywałam, ogarnęłam kuchnię i spadam na szybkie zakupy

od razu obczaję chusteczki do pupci z Biedrony, bo słyszałam, że dobre

Potem zrobię obiad i będzie malowanko, więc pewnie wyjdę z domu, żeby nie wdychać jeszcze nie mam pomysłu gdzie, ale zapewne do mamy

Aaaa... Na początku ciąży dostałam od koleżanki torbę ciuchów ciążowych: pasy, stanik do karmienia i 3 bluzki...
Jak przymierzyłam bluzy, to we wszystkich się topiłam, a teraz jedna czeka na założenie, bo jeszcze kilka cm w brzusiu i będzie akurat, a poza tym ma napis "Wychodzę wkrótce" więc będzie idealna na ten ostatni czas
No i stanik do karmienia jest idealny, tzn. jest jeszcze luz firma dobra (droga), więc mam nadzieję, że mi dobrze posłuży dokupię jedynie jakiś ciemniejszy i będzie git

Papa
G. 9.1O.18
Stary 2011-12-06, 10:30   #1736
agawoo
Zakorzenienie

Witam się
Humor mam jakiś średni, ciężko mi i źle :/
Ech ... .
Nie chce mi się wychodzić z domu, a tu trzeba się wyszykować i pojechać do brata TZta i do teściów :/

Cytat:
Dzien dobry.
Aga, o kurczę, a w nocy Wam nie zimno?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:34   #1737
bybella
Wtajemniczenie

dobry
jakoś nadrobiłam was dziewuchy
Cytat:

ja mam troszkę rozstępów, a mianowicie:

- na dupie
- na udach
- na plecach zaraz nad dupą
- pod cycami mi się zrobiły

Full serwis...
spoko, ja też mam, na pupie i biodrach ślad po nastoletnich czasach, a teraz na cyckach mi się zrobiły załamka normalnie
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A z siusiakiem jak to jest? Bo mnie przeraża trochę pielęgnacja takiego mini-siusiaka. No chyba, że od razu będzie pokaźnych rozmiarów
u mojego niuńka może tak być, skoro tak wcześnie na usg było widać, sam lekarz stwierdził, że ma niezły sprzęt wiadomo - po ojcu

widzę, ze nie tylko ja jakaś zdołowana chodzę, bo tu też nastroje różne... wczoraj dałam popalić tż-towi - aż mi głupio bo w sumie bez powodu,a le co się naryczałam to się naryczałam ze złości. jeszcze tak mnie wczoraj jakoś brzuszek pobolewał, za dużo biegam chyba już, bo jakoś mi ciężko.

a teraz pranie się pierze, muszę iść mielone usmażyć, a mi się nie chce

najlepszego z okazji mikołajek mamuśki. mój tż dzisiaj robi za mikołaja haha

o maj gad, jakiś ułom trąbi pod oknami mi już 5 minut, zwariować na tym osiedlu można
Stary 2011-12-06, 10:37   #1738
mala_stopka
Zadomowienie

pisałyście o płytach indukcyjnych, ja mam Elektrolux i jestem mega zadowolona... chwile trwało zanim się do niej przyzwyczaiłam, ale teraz nie wyobrażam sobie gotowania na innej teraz jak jadę do rodziców i wstawiam wodę na kuchence gazowej to się dziwię co tak długo...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A mi się chce ryczeć Straciłam wenę do prasowania, pisania, nadrabiania i wszystkiego, smutno mi [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, smutno mi przez małego pieska, którego ktoś wyrzucił i pewnie jeszcze koszmarnie potraktował ..
ludzie to nie mają serca....naprawde....

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej lasencje jestem w domku niedawno wróciłam nie mam sił was nadrabiac dziś bo padnięta jestem po 1 poszłam spać o 3 się obudziłam do 5 nie mogłam zasnąc przed 6 jakoś sie udało a po 7 znowu obudziły mnie skurcze
w spzitalu byłam zrobili mi ponad godzinny zapis KTG który nic nie wykazał a to dziwne bo jak leżałam na boku to było ok tylko co jakiś czas zanikał zapis i kazali mi sie położyć na plecy i jak sie położyłam na plecach to cały czas skurcze odczuwałam więc byłam pewna że jak przyjdą zobaczyc zapis to mnie odrazu na porodówkę zabiorą a tu nic zapis bardzo dobry zero skurczy ??????
przyszła lekarka zbadała mnie powiedziałą że faktyczni ejest 5-5,5cm rozwarcie ale nie zatrzymują mnie bo nie ma ani skurczy ani mi wody nie odeszły nie ma czynności porodowej i mam jechać do domku mam odstawic wszystkie tabletki jakie do tej pory brałam bo one wstrzymują skurcze więc mam już ich nie brać i czekać na skurcze lub odejscie wód i wtedy przyjechać i ze czasami za 2-3 dni możemy się spotkać już na porodówce
witaj z powrotem a ja myślałam, że jak już wyjdziesz to z maleństwem... a tu psikus
i juz się szykowałam zeby wpaść do Ciebie jutro

Cytat:

rety ale realistyczny sen... dobrze, ze TZ nie ma śliwy...

a mi się dzisiaj śniło, że Tomek Jacyków namawiał mnie żebym zgoliła wlosy na głowie bo to teraz największy krzyk mody, no a po porodzie jaka wygoda

zaraz przychodzi do mnie koleżanka z pracy, też cięzarówka, ale marcowa to sobie poplotkujemy
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:38   #1739
uska000
Zadomowienie

cos chcialam napisac ale nie wiem co...

ide na spacer moze mi sie przypomni

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:46   #1740
aga__tka
Zakorzenienie

Chciałam powiedzieć że jeszcze żyję ;P dzidzia jeszcze w brzuszku, choć było niewielkie ryzyko że się pospieszy i zaczęliśmy wczoraj 36tc...
Jako że miałam grzecznie jak najwięcej leżeć, to się skupiłam na robótkach drutowo/szydełkowych, bo koleżanka zbierała na jarmark (można to robić na leżąco) i starałam się nie dostać żadnych skurczy bo gin powiedziała że dopóki nie ma skurczy to tak może być , ale że mam się oszczędzać jak najbardziej (ciekawe jak to niby zrobić przy dwulatku biegającym po domku, ciągle coś chcącym, a jak się leży to skaczącym Ci po brzuchu ) Więc jako że tworzycie elaboraty w zastraszającym tempie a tak długie siedzenie przy kompie mi nie służy to tylko zaglądam i nie jestem w stanie nadrobić...
Zaraz się tylko dopiszę na pw do listy i znikam znów... postaram się częściej zaglądać i mniej więcej Was poczytywać...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości