|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
a mi jest trochę smutno, bo moi rodzice zorganizowali Mikołaja dla wnucząt (tych w Lublinie - 4 sztuki), znajomy rodziców przebrał się za Mikołaja i wręczał prezenty i tak jest co roku i co roku będzie to omijać Helen bo to za daleko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() przeżyłam dziś piekło. przez cały dzień wstawiali te cholerne drzwi, pełno hałasu, pyłu... Karolina była marudna, caly czas na rękach a ja musiałam ich doglądać, bo tż w pracy. Jak już poszli to maaaasa sprzątania - praktycznie z małą na rękach ![]() w tym momencie się poryczałam... tak to jest jak się samych pieprz***emerytów ma w klatce. Nie dość, że i tak bolą mnie ręce i kręgosłup i bujam się po neurologa to jeszcze z wózkiem będę musiała wte i wewte targać... no ale właśnie zjadłam michę lodów i mi lepiej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Zadomowienie
|
Usiadł z pomocą moich rąk, ale jak usiadł to siedział tak 15 minut i nawet jak się przechylał do tyłu to udało mu się odbić i z powrotem siedzieć
![]() Agadus ![]() ![]()
#3724 |
Wtajemniczenie
|
Joł mamusie
![]() Sygnie wieeeeeelkie gratki za nowa umiejętność synka I brawa dla Maji za skończone 4 miesiące BrumeczkuTez uwielbiam sukienki ![]() A wogole to dziś był zakrecony ale emocjunujacy dzień Z rana mąż kazał mi szukać prezentu w sypialni i pod łóżkiem znalazłam iPada ![]() ![]() ![]() A ja mu tylko książkę kupilam( biografia Steve'a Jobsa tez w temacie apple ) Potem była u nas masa gości z prezentami i masa dzieci po prezenty Jaś był zauroczony wydarzeniami , gośćmi i prezentami Dostał min leżącej od którego tyyyyyle się wzbranialam ale muszę przyznać ze bardzo musie podoba nowe miejsce do zabawy ![]() Ps. Brumaczku masz jakaś aplicje na iPada do wizazu ?
#3725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj jak się tescie dowiedzą że Tymek coś od Twojej mamy dostał (jak już dostanie), to pewnie będą chcieli byc "lepsi" ![]() ![]() Natka, jeśli będziesz miała ochotę i sposobność, to pokaż na focie, jak wygląda ten śpiworek w użyciu. Jak masz zamiar Domka ubierać, kiedy go będziesz używała? U Zosiaka Mikołaj był już wcześniej z Oballem, dziś poczta przyszły prezenty od koleżanki w postaci kluczy z FP, bodziaka i skarpetek mikołajowych oraz fajnego rampersa, a tesciowa przekazała pieluchy i maskotkę-pieseczka. Chrzestni kupili skarpeciory zimowe antypoślizgowe ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-12-06 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaciskam mocno kciukasy
![]() |
#3727 |
Zakorzenienie
|
To jednak się nie doproszę tego linka z kubkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój niestety o takich świętach jak MIkołajki nigdy nie pamięta. I niby to bzdurka, ale mi trochę przykro, bo ja mu zawsze coś daję. Teraz dodatkowo prezent Tymkowi kupiłam ja, on nawet nie pomyślał. I wiadomo, że to jakby od nas obojga, ale świadomość, że sam nie ma potrzeby dawania czegoś Tymciowi mnie trochę boli... A mężowi dałam to samo co Ty! ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko nic a nic nie zrozumiałam, co dostał Jaś przed czym się wzbraniałaś? ![]() Na iPada nie mam aplikacji, normalnie z przeglądarki korzystam. Zresztą iPad nie jest mój, ale męża ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja chyba byłam niegrzeczna, skoro Mikołaj o mnie zapomniał ![]()
![]() |
#3729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sygine brawa dla Nataniela,fajnie to wyglada na tym zdjeciu ja tez nic niedostalam od mikolaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Zakorzenienie
|
Wstawiałam linka i pisałam...chyba posta mi zjadło ![]() http://allegro.pl/kubek-niekapek-but...972360082.html Sarenka bardzo fajnie chwyta ten kubeczek, łatwo trafia do buzi, ale słabo z niego pije... Kurcze dziurka jest taka mała że trzeba mieć niezłe ssanie żeby coś poleciało, ja sama ledwo ciągne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wózkarnię sobie starsi mieszkańcy przerobili na składzik rowerów (działkowicze). ![]() Ja zaraz się kładę, ledwo się czuję. Marzę o tym ,żeby mała dała mi trochę dzisiaj pospać i żeby jutro już być zdrową. Tż był u teściów i Kuba mu zakomunikował:"jutro też będę spał u dziadków! ![]() ![]() Jacieeeee jak tam?
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
za Tymkowe pneumo <kciuk>
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Monia kciuki, żeby tym razem wszystko się udało Co do prezentów Helen dostała oballa (i najwyraźniej jej się podoba) - wczoraj, bo wczoraj paczka przyszła i śliniaczek -bandamkę. Od teściowej grzechotkę klucze i tyle, od moich rodziców nic, bo oni za daleko.(chociaż moja mama przez tel mówiła, że dla Helen tez coś ma) A ja zegarek (też wczoraj przyszedł) - ale sama sobie zamówiłam i kupiłam z wytłumaczeniem, że to na Mikołaja albo urodziny, które zbliżają się wielkimi krokami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi ze Twój tz zapomniał o Tobie ale pamiętaj ze faceci tak maja, Bóg ich obdarzył trochę innym mózgiem i to my mamy głowę do takich drobnych ale jakże ważnych spraw. Przyjmim mikołajkowego buziaka od telika ![]() A wzbranialam się od lezaczka. A mojemu dziecku się podoba
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na taką pogodę jaka jest obecnie, czyli 4 stopnie na plusie: body z długim rękawem, bluzka bawełniana z długim, chustka pod szyję, rajstopki, spodnie takie jak na zdjęciu, kurtka i czapka i w ten śpiworek. Mamy taki śpiworek gdzie jest tylko dziura na pas ten pomiędzy nogami i Dominik jak się rusza to jakoś ten śpiworem idzie w górę i jest awantura, a w tym trzymają też pasy te na ramionach bo są dziury na nie. Będzie jak znalazł też do spacerówki ![]() No właśnie bardzo lubi mi sprawiać przyjemność, zawsze podsłucha coś co mi się podoba np. jak z kimś rozmawiam a potem to dostaję, nawet bez okazji. Za to on nigdy nic nie potrzebuje, na siebie mało co w ogóle wydaje, jedynie na samochód dla siebie nigdy nie oszczędza. Jakbym to ja jemu nie kupowała ubrań to chodziłby w jednym i tym samym dzien w dzień aż się dziurawe nie zrobi ![]() ![]() Ale widzisz jak się urodził Domek to nic nie dostałam, nawet kwiatów... Do dzisiaj pamiętam, było i w sumie jest do dzisiaj mi przykro. Nie chodzi o prezent, ale cieszyłabym się nawet z głupiej róży czy czekoladki ![]() Jak się znajoma zapytała męża co mi kupił to się mu głupio zrobiło, pytał co bym chciała, ale to już nie to samo, nic już nie chcę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam taki: http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...929272090.html ale Dominik nie potrafi jeszcze z niego pić. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-12-06 o 21:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Zakorzenienie
|
Mój tż to też taki myślący innymi kategoriami.
2 razy udało mu się coś samemu kupić i zrobić mi niespodziankę. Dzisiaj nic nie dostałam, ja mu kupiłam ptasie mleczko,michałki i pierniki. Przypadkowo wczoraj wyniuchał bo schowałam w szafie i od razu zjadł. ![]() Zapomina o ważnych datach, rocznicach, urodzinach. Przypominam mu oczywiście tydzień wcześniej, ale nic sobie z tego nie robi. Zabiera mnie do CH i jest: "Wybierz sobie co chcesz na urodziny/imieniny/itp"- to mi niespodzianka. I to jeszcze po fakcie. Już się przyzwyczaiłam i przestaje mnie to ruszać. Dzisiaj mu przygadałam że znowu olał sprawę to chciał mnie zabrać na kolację. Ale ja nie chciałam się galantować i ruszać z domu, Sarze nic nie kupiłam. No chyba że ciuchy się liczą ![]() Od teściowej dostała 2 pajace i 50zł ( co najlepsze takie same kupiłam jej w niedziele) Od chrzestnego sweterek i rękawiczki. Moja mama mnie zwiodła bo nie zadzwoniła, nie przyjechała... Daleko nie ma. Trudno. Teściowa będzie miała satysfakcję. Dlaczego ja jeszcze nie śpie ![]() Toż to 23. ![]() Nie podobne do mnie. Natka ja kupiłam na szafka.pl używany śpiworek ale z otworem na pasy między nogi właśnie i jest beznadziejny i w dodatku za mały. Sygine no świetnie siedzi. ![]() Zanetaa ja uderzam do Ciebie z pytaniem, nie wiem czy przeczytasz: przerobisz, obrobisz mi 2 fotki Sary? Chciałam zamówić magnes na lodówkę z kalendzarzem i zdjęciem Sarci...
#3738 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje kochane bardzo Wam dziękuję za całuski i pocieszanie
![]() ![]() Patik - mój o urodzinach i rocznicach pamięta i prezenty potrafi wymyślić takie superowe i od serce. Takie, o których marzę ![]() ![]() Zapomniałam Wam wcześniej napisać, że od czwartku w Tescko jest ciąg dalszy fajnych ofert zabawkowych ![]() I piłka FP bardzo tania, bo za 59 zł. A w Smyku widziałam za 129 ![]()
#3739 |
Zakorzenienie
|
Domek dostał od nas prezent, od mojej siostry i szwagra, a jutro przyjedzie moja mama, bo dzisiaj nie zdąrzyła i jeszcze teście-z prezentami.
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- O! Brumku dzięki za cynk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 |
Zakorzenienie
|
Od teściów też nic nie dostała
![]() u nas w domu jak ja byłam mała to pamiętam, ze na Mikołaja był raczej drobiazg, słodycze itp. ![]() ale za to pamietam jednego Mikołaja, w którym wszystkie dzieci dostały prezenty, a ja nie (kupowali chrześni dla chrześniaków) i moj chrzestny zapomiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam takie jedne święta, kiedy nic nie dostałam pod choinkę ![]() ![]() Dzieci to bardzo wrażliwy rodzaj ludzi i trzeba bardzo uważać na ich potrzeby, bo mogą być zupełnie inne niż nasze. I coś co dla nas jest głupotą, dla nich może mieć wielkie znaczenia.
![]() |
#3742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Zadomowienie
|
dobry wieczor
u nas mikolaj byl tylko u Dawida, ale my ciagle cos kupujemy do domu wiec odpuscilismy sobie prezenty dzisiaj np kupowalam ozdoby choinkowe, pozostaje jeszcze choinka i lampki obrus i wiele innych przedmiotow ktore musze przed swietami kupic Scio, Twoj wpis jako osttani mi sie w oczy rzucil.... a moj chrzestny 9w zasadzie mój i moich siostr, jeden byl), pozyczyl pieniadze od mojego ojca i nie oddal do dzis, moj tata juz nie zyje i on uznal sprawe za zamknieta, a to bardzo duza suma ani prosba ani grozba nie mozemy ich odzyskac, jak o nim mysle to mam najgorsze mysli ![]() chcial pomoc nieudacznikowi i tak sie ten smiec odplacil, ech , szkoda gadac obcy by sie bardziej honorowo zachowal jutro mamy szczepienie, nasze pierwsze, trzymajcie kciuki prosze ![]() u nas pada snieg ![]() ![]()
#3744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chciałaym,zeby Agatka się kiedyś tak czuła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
![]() A o śniegu w ogóle nie chcę słyszeć ![]()
#3746 |
Wtajemniczenie
|
Pstryk !
Iustyna jestem, ale coś się nie mogę wbić. A dziś wstałam sobie o 5.
#3747 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no widzisz, faceci tak mają.... to teraz mężowi powinno być głupio. Wiem że Ci smutno ![]() mój pamięta tylko o takich "ogólnych" - mikołajki, walentynki, o innych niekoniecznie - urodziny czy imieniny musi sobie w kalendarzu zapisywać, bo inaczej tez by zapomniał.. A do mnie też Mikołaj miał nie po drodze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlaczego się wzbraniałaś? ![]() ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- O, Jacieee mnie wyprzedziła ![]() ![]() A ja dopijam kawę, ogarniam siebie i małego i jadę na uczelnię, więc do popołudnia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Brumek i Kolina ![]() Co do prezentów to u nas w domu nigdy ich nie było, bo była bieda, ale mama zawsze starała się żeby w święta było pełno owoców, słodyczy, tego co nie mieliśmy przez cały rok. Prezenty sobie robimy od jakis 10 lat, jak się polepszyło, ale przyznam szczerze, że aż tak bardzo mi na nich nie zależy ![]() ![]() Tak w ogóle to witam z rana z Karolinką na kolanach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ten kaszel jest inny, taki suchy. Wydaje mi się, że dzisiaj już jest lepiej. Mały katarek ma. Ale gorączki niet (Patik ![]() Cytat:
Smaruję mu te miejsca i widzę poprawę. Są one jeszcze takie zaczerwienione. Cytat:
Czy natłuszczaniem jest szansa to powstrzymać? Cytat:
Chyba za bardzo... Mi nie przeszkadza, że Radziu je często. Mam dla niego czas. Tylko takie własnie różne opinie lekarzy burzą moją pewność siebie. Najlepiej trzymać się jednego lekarza. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze dla Majeczki za ukończone miesiące ![]() Cytat:
![]() Bardzo dziękujemy ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() U nas kolejna przespana noc. Czyli patent z ograniczaniem spania w ciągu dnia sprawdza się! Choć przyznam że w dzień jest nieco marudna, ale lepsze to niż roześmiane dziecko o 2 czy 4 w nocy ![]() ![]() W nocy jak się przebudze daje jej 100ml soku, ale to tylko ze wzgledu na zalecenie przepajania. Pije na śpika, nie odbijam jej, nie wyciągam z łóżeczka, przynam że troche plecy bola od takiego garbienia, ale trudno. Nie wyobrazam sobie zycia bez leżaczka ![]() Cytat:
A zawieszki Lamaze kupiłam na nocnej wyprzedaży w Tesco za...17zł ![]() Sara już ma dwie i to wystarczy, ale wziełam dla dzieci znajomych. W takiej cenie nie mogłam się oprzeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.