|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Jestem ciekawa jaki kolorek sobie zafundowałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jacieee ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Z ust mi to wyjęłąś! Rano przy karmieniu właśnie myślałam, że trzeba spytać co z nią, bo jakoś długo się nie odzywa...
#3633 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Napisane-czerwona porzeczka,dooopa a nie porzeczka Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Rozeznanie
|
odkopalam swoje gg po chyba 5 latach nieużywania i z całej listy kojarze 4 osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam nerwa dlatego,dziś pojade chyba po...fiolet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jacieeee po tej wiadmości mam ochote Cię wyściskać ![]() ![]() Dziewuchy zapomniałabym ! W DOZie jest Oilatum soft 500ml + oilatum soft 500 ml z dozownikiem gratis za niecałe 67 zł !!!! Nie ma tego w internecie. Mi przyszło pocztą. Do końca grudnia jest oferta. Trzeba iść do apteki i Panie muszą zamówić w hurtowni. Ja wczoraj zamawiałam i wczoraj było do odbioru. Cena super !!
![]() |
#3640 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wprowadzając MM, wg mnie, zmniejszysz sobie laktację. Chyba, że nie zależy Ci na karmieniu UU. My byliśmy ostatnio do szczepienia przy innej lekarce, bo naszej nie było. Mały troszkę mniej niż zwykle przybrał na wadze, to ona od razu, żeby go dokarmiać. Skonsultowałam to z innym pediatrą i wszystko jest ok, nie trzeba dokarmiać. Moje dziecko też często je. Nie widzę w tym nic złego. W końcu ma być na żądanie. Poza tym dla niego to też forma picia i okazja do przytulenia się do mamy... Cytat:
Patik dużo zdrowia Wam życzę! Przy infekcjach czasem pojawia się biegunka, może dlatego... Cytat:
![]() ![]() Brumek ja też jestem miłośniczką sukienek i spódnic. W spodniach chodzę, bo praktyczniej, ale dla mnie mogłyby nie istnieć... A mnie dziś rano zastanowiło, gdy czytałam w zapowiedziach DDTVN, że ktoś tam ma ją wspominać. Nic nie wiem, co się w świecie dzieje... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1. nigdy nie farbowałam włosów (nie czułam potrzeby) 2. czy to do reszty nie osłabi moich włosów? Jeszcze nigdy tak mi nie leciały- mam prześwity na głowie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Rozeznanie
|
Lili jak dziewczyny piszą, przejście na MM to nie jest rozwiązanie.. ja nie bardzo rozumiem, dlaczego pokutuj opinia, że na MM dzieci szybciej przybieraja na wadze
![]() ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-12-06 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry, U mnie przeziębienia ciąg dalszy... Eh... Obym Szymona nie zaraziła...
![]() |
#3643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiecie jaki mam syf w domu?! koszmar ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() Ostatnio przewinęło się u nas multum ludzi, wszystko przez chrzciny Mai, które odbyły się w niedzielę (w końcu wygoniliśmy z niej diabełka ![]() od czwartku już była chrzestna Mai z mężem i małą Anią, o której pisałam wcześniej. No i przez nich mieliśmy niezły sajgon, ale powiem szczerze, że często zastanawiałam się, kto jest dzieckiem Ania czy jej tata ![]() ![]() a w niedzielę w domu było przez chwilę jakieś 15 osób, dla mnie to już tłum ![]() Co do chrzcin to Maja była grzeczna w sumie na początku trochę pomarudziła, bo na rękach było jej niewygodnie (czyt. trzeba było z nią chodzić a nie siedzieć ![]() ale szybko zasnęła, później budziła się za każdym razem, kiedy dzwonkami ministranci dawali czadu a w czasie polewania jej głowy wodą zrobiła takiego kupsona, że był słychać tylko "prut prut prut" ![]() impreza w knajpie też się w sumie udała, nie było tak drętwo jak myślałam, że będzie... Bo nasze rodziny nie znają się za dobrze. Po tych kilku dniach z tłumem ludzi mamy jednak dosyć już towarzystwa na jakiś czas a już najbardziej Maja, która totalnie nam się rozregulowała słabo śpi, długo się ją usypia, często się budzi ![]() no i nadal dziąsełka ją bolą więc i płaczu sporo ![]() I jeszcze najważniejsza informacja tego dnia dla mnie. Maja dziś skończyła 4 miesiące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Dobry.
Iustyna, jacieee mogę do Was dołączyć ![]() Ja dzisiaj też matka zombiak. Potrzebuję snu jak powietrza. Ale humor za to lepsiejszy niż wczoraj. Lilii za prawa autorskie do moich słów to wiesz...kasiorka leci z Ciebie. Podać nr konta? Te zmiany za kolanami na moje oko własnie AZS, pewnie związane ze skazą. Zmalowana ja w niedzielę kupiłąm ten estaw w zwykłej aptece w CH w Lbn, przypadkiem rzucił mi się w oczy i zapytałam ile kosztuje. Zapłaciłam 69zł. Rzeczywiście cena super. U Sary się wchłonął naczyniak, chociaż lekarze powiedzieli że się nie wchłonie. Miała na klacie, taki siny raczej a w środku czerwony. Został teraz taki malutki ślad, taka kropka czerwona. Inny był ten naczyniak niż u Izy Nerolowej. Dziewczyny konkursowe, dostałyście info? ja nie...coś przewalają... Idę się uczyć. ![]()
#3646 |
Zakorzenienie
|
Lena ma naczyniaka na ręce, raczej się nie powiększa a to dobrze, lekarka nam powiedziała, że raczej się wchłonie ale dużo na to czasu jest bo gdzieś do 2 lat
#3647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tą koopką to miała wyczucie ![]() ![]() Zarejestrowałam nas do lekarza na 17. Może jestem przewrażliwiona ale wolę, żeby ją osłuchała pediatra. Ma taki mokry kaszelek i mega charczenie! Wole dmuchać na zimne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
Alibany dobrze zrobiłaś, u nas te same objawy zakończyły się antybiotykiem.
Cookie przypomniało mi sie: jak dostałaś umowę to zaostajeszw Kołobrzegu? jak to teraz będzie u Ciebie ? jUż się nauczyłam, spała 15 minut.
#3649 |
Raczkowanie
|
u Was tez tak ciemno? aż depresja sama człowieka dopada... chociaż nie moje dziecko bo ta się chichra na macie
a tak w ogóle to dzień dobry. lecę nadrobić coście od rana popisały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Patik, ciągle myśle jak to rozwiązać, bo szczerze to nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.. ale nie chce tu zostać, więc jutro udam się poprosić o przeniesienie do Białegostoku, zobaczymy jak się na to zaopatrują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
Pisała sms z nowego domu, jest zadowolona na maxa
![]() Czekaja na podłaczenie do sieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na domiar tego, zapisałam nas do przychodni u mnie na wsi, bo w Toruniu do której należymy, do naszej pani doktor nie ma juz na dzisiaj miejsc, jutro wyjątkowo nie przyjmuje a w czwartek dzieci zdrowe. Zaproponowali mi dzisiaj od 14.30 ustawić się w kolejkę po numerek do lekarza dyżurującego od 15. Dziekuje za takie coś!! Zadzwoniłam tu na wiosce do przychodni, bez problemu mnie zarejestrowała i nie muszę tłuc się 10km do Torunia później przez pół miasta i jeszcze koczować w kolejce! i co mi po super pani doktor, do której nie mogę się dostać!! Mam nadzieje, że ta lekarka okaże się w porządku! Prosimy o kciukasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() nerola trzymam za Was kciuki, jesteście w dobrych rękach i lekarze chyba wiedzą co robią ![]() karolinee gratuluję udanych chrzcin ![]() ![]() no i najważniejsze - gratuluję 4 miesięcy ![]() ![]() Lila śpi, Filip spaceruje z tż-tem ,potem drzemka, a po drzemce będziemy piekli pierniczki ![]()
![]() |
#3654 | |||
Zadomowienie
|
Heloł, heloł!
Jak tam, Mikołaj u grzecznych dziewczynek i ich dzieciaczków był? ![]() Wczoraj mnie nie było, bo mąż w chacie, więc puściłam się na miasto, potem mieliśmy wspólny czas ![]() Nocka wczoraj była piękna - spała od 20 do 4, potem do 10 ![]() Pogoda u nas piękna, więc się juz wyspacerowałyśmy. Segreguję ciuchy młodej bo obiecałam koleżance wypożyczyć ![]() Cytat:
![]() Od innej koleżanki non stop dostaje ciuchy po jej dzieciach (2l i 4 l), więc już na zaś będzie, dobrze jest być otoczonym dobrymi ludźmi, tzreba pamiętć tylko, żeby to dobro dalej przekazywać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie mama też przypomina, że i ja powinnam mieć potrzeby... Ale my nauczeni wiecznie oszczędzać, liczyć pieniądze i wybierać co ważniejsze wydatki, te na mnie wydaja mi się najmniej potrzebne, ale chyb trzeba będzie to zmienić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
BAN stały
|
Mamad dawaj dzis robimy się na fiolet
![]() You dlaczego złowrogo? Na szczescie to nie byle jaki szpitalek a klinika i tam maja na co dizeń z tym do czynienia,wiedza co robią.; Choc i moge sie wycofać jak któreś badanie mnie zaniepokoi. Chyba wole leczenie Propanololem niz skalpelem. Znam ten lek i ja w ciazy dobrze na niego reagowałam,wyniki holtera mi sie poprawiły,no zobaczymy jak u tak małego dziecka będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zadomowienie
|
Dla Ali za skończone miesiące, dla Sary i Tymka za skonczone tygodnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj gotuje jarzynową ![]() Cytat:
![]() życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zadomowienie
|
I dla Radzia za 4 miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na pewno jesteście w dobrych rękach i kuracja zadziała skutecznie na naczyniaki ![]()
![]() |
#3660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.