|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
. Żałosność...Jeśli chodzi o odpowiedzialność prawną niestety się nie orientuję. |
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że coś takiego powstało. Lepsze coś niż nic
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie odzywa się telefon, a pracodawca powiedział że ktoś z filii tej firmy się odezwie (miały być ewentualne dni próbne). Skoro w piątek tak powiedział, to w ciągu ilu dni się powinni kontaktować? wydaje mi się,że jednak mnie skreślili. Tak samo z zaniesionym cv do firmy w moim mieście, miała być rozmowa ale rekrutująca była zajęta i musiałam zostawić podanie, zapewniono mnie o kontakcie i od czwartku gdy zaniosłam nie było żadnego kontaktu, swoją drogą ja nigdy nie pracowałam po ukończeniu szkoły, mam 3 letnią prawie przerwę w cv i sądzę,że juz wypadłam z obiegu, czytałam w czasopismach że niestety długotrwałe bezrobocie sprawia,że ma się coraz malejące szanse. Ja mam już dość, nuda mnie zżera,nie wiem po co wstwac z łóżka, męczę się, 3 lata noszę cv, mam rozmowy z których odprawiają mnie. Ja chyba już nigdy nie znajdę pracy!!
|
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie oglądam Wydarzenia w Polsacie: bezrobocie w 2012 roku wzrośnie aż o 12 procent
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już mnie denerwuje ten stan, ile moge być bez pracy w ogole poddaje się jutro chyba złoże deklaracje maturalna i podwyższe wyniki z wybranych przedmiotów dodam matematyke (po 6 latach po mojej maturze !!!) i spróbuje dosać się na coś, po czym pracę raczej powinnam mieć (farmacja, Fir, a może budownictwo) w miedzyczasie praca mam nadzieje... ![]() a eraz sie ucze na sprawdzian z technika farmaceutycznego |
|
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
Podobno tak
![]() Próbuję sobie wmówić, że telewizja kłamie
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie, co sądzicie o mojej sytuacji, czuję się taka beznadziejna i samotna!
Czytałam,że im dłuższe bezrobocie, tym mniejsze szanse na rynku pracy niestety to prawda i boję się,że po 3 latach nie znajdę już pracy |
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie masz wykształcenie? i czego szukasz? |
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale boję się totalnie... ta sytuacja mnie dobija, myślę nawet żeby pójśc na jakieś studia - na kierunek który z większym prawdpodobieństwie da mi prace.. narazie mam tylko taki pomysł |
|
|
|
|
#4453 |
|
Konto usunięte
|
Idę na rozmowę w czwartek
nie wiem czego mam sie spodziewać.. Facet chce o de mnie coś co poświadcza o moim stopniu języka. Tyle, ze ja nie mam nic, poza maturalnymi świstkami. Z uczelni nic mi nie dali mimo, ze bylam zwolniona z jezyka..
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2011-12-06 o 22:56 |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
żle się dzieje w kraju, w którym nawet po studiach medycznych roboty nie można znaleźć, chociaż w TV trąbią, ze lekarzy brakuje, porażka
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
hm, mam średnie wykształcenie, chciałam zdobyć dyplom ale tak się potoczyło. I szukam jakiegoś zajęcia oprócz akwizycji. Niestety, 3 rok i bez skutku. Jestem z zachodniej części kraju.
A optymizm miałam może do pół roku po ukończeniu szkoły |
|
|
|
#4456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
masz rację.ale jak tutaj wykazać się? ja chcę szansę ale niestety,nikt mi nie daje możliwości wykazania się...
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dopadła dziś deprecha...
Bliscy mi ludzie zrobili mi i mojej mamie zakupy - proszki,oleje,makarony itd ![]() ![]() ![]() Czuję się taka beznadziejna... (Nie cytujcie mnie pliss)
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarzy może i brakuje, bo jak Ci co się wykształcą to emigrują to się nie dziwie |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pracuję w sieciówce, jestem z dziewczyn najstarsza to wpływa fatalnie na moje samopoczucie chociaż pocieszam się, że widocznie nie wyglądam tak źle skoro pasowałam do zespołu Ale co zrobić, zarabiać jakoś trzeba. A stawka 40 gr niższa niż tą, którą miałam we wcześniejszej pracy w budżetówce |
|
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam takie pytanie - jeśli składam CV w odpowiedzi na ofertę pracy, która nijak się ma do tego, co robiłam wcześniej (np. praca w sklepie podczas gdy nigdy wczesniej w sklepie nie pracowałam), to składać puste CV bez dotychczasowego doświadczenia?
Do tej pory wpisywałam to, co robiłam wcześniej, na jakiekolwiek stanowisko bym nie odpowiadała (bo innego doświadczenia nie mam...). Może lepiej nie przyznawać się do pracy w innej branży? Może pracodawcy niechętnie patrzą na takie osoby? |
|
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dopadła dziś deprecha...
Bliscy mi ludzie zrobili mi i mojej mamie zakupy - proszki,oleje,makarony itd Czuję się taka beznadziejna... Dzis ktos Tobie a jutro Ty komus -wierz w to Edytowane przez polka_ Czas edycji: 2011-12-07 o 10:22 |
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba 3 razy wisiało ogłoszenie przy dziale mięsnym, pisałam i bez skutku. Widać nikt nie chce przyuczać nowych, to się nie kalkuluje. Wstyd, nawet na kasie mnie nie chcą. Najśmieszniejsze jest to,że rodzina nie rozumie mnie czego ja mogę chcieć , nie wspiera mnie, nawet na rozmowę nie chcieli mnie podwieźć do innego miasteczka choć mieli możliwość! Kiedyś ciągle słyszałam wyrzuty o mojej niezaradności- "asia znalazła sobie staż w banku i studiuje zaocznie, ty też mogłaś sobie znaleźć" itp. Po mojej hospitalizacji nie słyszęjuż wyrzutów na razie ale za to ja mam doły, kłócę się wciąż. Nie mam ochoty na nic, nadchodzące świeta mnie dołują nie umiem się niczym cieszyć! Brałam antydepresanty. Najgorsze,że jak mówię w rodzinie że mi xle, to kwitują to machnie,ciem ręki albo ciszą. Denerwuje mnie to... |
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie oglądałam wczoraj Polsatu, ale przypuszczam, że chodzi o założenia budżetowe wg których bezrobocie na koniec 2012 r. wyniesie 12,3%. Istotna różnica.
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2011-12-07 o 11:44 |
|
|
|
|
#4468 |
|
Przyczajenie
|
P_omocy... Nie wiem co mam robić w takich sytuacjach. Wysyłam CV, dostaję zaproszenie na rozmowę a na niej okazuje się, że potrzebują osoby z językiem angielskich chociaż w ofercie nie było o tym ani słowa. W swoim CV nie mam równiez ani jednego słowa o języku obcym ponieważ go nie umiem. Powinnam wpisać język obcy - brak? Bo jak dla mnie nie wpisanie info o języku jest jednoznaczne z tym, ze go się nie zna... Co radzicie...
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Kilka miesiecy temu mialam sytuacje, ze zostalam zaproszona na rozmowe do firmy X, gdzie jednym z podstawowych wymagan byl biegly jezyk rosyjski, ktorego w ogole nie umiem, nie mam wpisanego w CV itd. Pomijam fakt, ze nie wiem jakim cudem wyslalam zgloszenie, to zaprosili na rozmowe i prace dostalam Jeszcze tego samego dnia z niej zrezygnowalam, ale to inna sprawa.
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

. Żałosność...