|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Aguśkaaa i koniakonia to wasze dzieciaki mają faktycznie drzemki. Mój synio jak już pójdzie kimać to śpi sobie nawet 3-4 h i weź go dobudź jak on nie chce wstawać tylko mruczy i dalej śpi tak więc kładzie się przeważnie 13 a wstaje 17 a potrafi nawet do 18 ale już mu nie daję bo zazwyczaj chodzi wtedy spać 22 nawet koło 23. A tak po 21 mam już spokój i mi to odpowiada bo nie wstaje wcześniej jak 7 czy 8. Śpiocha mam normalnie ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- koniakonia ja też wiem co to znaczy wyciągnąć zabezpieczenie od tego fioletu miałam to cudo na podłodze w kuchni :p dodam, że był tam gumoleon i to ładny. Oj ciężko było dotrzeć to cudeńko i plamka jasna jednak została ;D
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
fajnie, moja jakby sobie z 4 godziny drzemkę zrobiła to bym pewnie teraz z Nią przed kompem siedziała.A z tym fioletem ..ale czy nie było wygodniej tak sobie pomoczyć patyczek ...nic nie ma za darmo było fajowo.....a że mialam potem girki przez tydzień jak dalmatynczyk to pikuś
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przez cały dzień sapię i boję się czy to nie będzie tak już do samego końca
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Na pocieszenie zapracowanym napiszę, że niecałą godzinę temu wróciłam z pracy.. od 17 nie usiadłam.. mieliśmy dwie laparotomie.. Baaardzo chorych pacjentów, niestabilnych, wszelkie niefajne niespodzianki..
Jeden właśnie umiera na intensywnej, drugi też nie wygląda najlepiej.. Od teraz jestem pod telefonem- mogą dzwonić, jak sie zrobi zamęt lub jak trzeba będzie jakiś transfer pacjentów robić. Mimo to w sumie kocham to co robię.. Mały chyba chirurgiem zostanie.. bo jak tylko miałam dziś do zrobienia jakies poważniejsze wkłucia, to kopał jak szalony.. on w ogóle cały czas kopie ostatnio.. Jeny, żeby on odrobinę więcej spał jak się urodzi..Teraz też mnie bombarduje, aż mi brzuch lata ![]() Poza tym nasmiałam się z moim szefem dziś, bo robiłam taki blok pacjentowi, gdzie trzeba stanąc po jego jednej stronie w okolcach talii, nachylić się i wkłuć pod żebrami z drugiej strony.. Niesługo ABSOLUTNIE nie będę w stanie tego bloku w takiej pozycji wykonać ![]() A poza tym moja dyskopatia już się odzywa.. mam obustronną rwę jak za dużo stoję.. chodziłam dziś jak koczkodan po kilku godzinach.. Łóżeczka turystycznego nie mam wybranego Mam za dużo innych rzeczy na głowie..A Hb powyżej 11, to gratuluję.. ja miałam poniżej 11 przed ciążą. Pamiętam ze studiów, że żelazo z warzyw jest nieprzyswajalne. Coś było ze stopniem utlenienia.. i wchłanianiem przez jelita. Na dietetyce i gastroenterologii mówili, szczegółów nie pamiętam. Z mięcha się przyswaja.. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-12-07 o 02:40 |
|
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz się ogarniam i ruszam po wyniki, a tak mi się nie chce potrzebuję mocy ![]() Maleństwo mnie o 5.00 skopało chyba, żebym zmieniła pozycję, bo jak tylko się przekręciłam to poszło spać, a mamuśka już nie zapadła w dobry sen. Oj...
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
My dzisiaj troche pospalismy, ale to dlatego ze z mezem z jego firmy dopiero przed 21 wrocilismy, a spac poszlismy kolo 23 - gdzie ja juz od 21 zazwyczaj tne komara mezus juz pojechal do pracy, a ja zaraz smigam pod prycho, wstawie pranko i troche ogarne i lece do kumpeli o 10 Moje dziecie wczoraj bylo malo aktywne, pewnie dlatego ze caly dzien cos robilam, duzo lazilam po miescie z kolezanka, bo kupowalam juz czesc prezentow i w sumei zaliczylysmy dwa dluzsze spacery, dzisiaj z rana kopnela moze z dwa razy i narazie cisza mam nadzieje ze sie rozhula jeszcze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Śniadanko zjedzone. Doszłam do wniosku że ten wzrost wagi, o który gin się czepia jest spowodowany małą ilością ruchu. Przed ciążą codziennie ćwiczyłam, dużo się ruszałam, organizm przyzwyczajony był do wysiłku a teraz po pracy głównie leżę zgodnie z zaleceniem. To gdzie mam te kalorie spalać |
|
|
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś mam równo 4 miesiące do wyznaczonej daty porodu
a tym samym jest 4 miesiące do Wielkanocy
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż ciagle nie może uwierzyć, że będzie dziewczynka. Chyba imie to sama będę wybierać
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() kobietki ratujcie rzucajcie pomysłami na obiad bo nie mam weny i nieskomplikowanego
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś pomidorówkę mam
I na 100% kupuje lóżeczko turystyczne tzn teściowa zasponsoruje a do szpitala to lepiej body czy śpioszki ??
|
#2112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba muszę kawę wypić
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim szpitalu ubierali w pajace lub śpioszki z kaftanikiem ( lub body) ![]() Samo body nie, bo gołe nóżki, same śpioszki nie , bo gołe ramiona
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Głodnemu chleb na myśli
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę pajace
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
a wiesz jak to mówią głodny głodnemu wypomni
![]()
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka gratuluję synka
![]() Cytat:
![]() A my wczoraj o 22 zatrzasnęlisy się w mieszkaniu tak mój kochany mąż zamek naprawiał Dobrze, że nam sąsiad pomógł, ale drzwi do porodu Kuby trzeba wymienić.I do porodu zostało mi 100 dni wg suwaczka
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2011-12-07 o 10:03 |
|
|
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może są wersje od lewej , ale ja oglądałam u nich ( mam producenta 30 km od siebie ) i widziałam takie i odpadło, bo miałam mieć łóżeczko w kącie pokoju i by obrazek przylegał do ściany Może zadzwoń do nich ,tam są dość miłe panie w dziale obsługi to Ci powiedzą czy są różne wersje , może przez dwa lata coś się zmieniło , może mają jakieś modele nowe.A tak z rana to dzień dobry wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- to się uśmiałam z tych prezerwatyw |
||
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
No coś w tym jest
![]() A tu akurat jak wreszcie zdrowieję i wracam do życia, to akurat mąż dziś wyjeżdża na 3 dni służbowo i co najwyżej o tym chlebie mogę sobie pomarzyć
|
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
Znow mnie nie bylo 2 dni
wychodzi na to ze jak przybywam po dwoch danich to 3 godziny czytam, cos tam odpisuje i znowu znikam no ale coz - praca praca praca. Mialam CEO u siebie przez dwa dni i umeczylam sie jak nie wiem, dobrze ze juz pojechali w diably KOCHANE GRATULUJE DZIEWCZYNEK I CHLOPCZYKA ![]() Aguska posciel jest boska Monia dobrze robisz z tym ginem. Ja naprawde nie mam zaufania do poloznych jakos tutejszych. Moi szefowie jak uslyszeli ze tu sie lekarze przez cala ciaze nie widzi to stwierdzili ze jakies to sa dziwne, barbarzynskie zwyczaje. Oni sa Belgami i maja rodzine we Francji i w Holandii i w kazdym z tyh krajow jest "normalnie" czyli bada Cie lekarz. Tylko w UK te magiczne polozne sa takie popularne. ![]() Dzis tez sie nie poudzielam (no moze troche do poludnia ) bo o 5 Waszego czasu mam USG 3d i pietra mam takiego ze szok ![]() ![]() cala noc mi sie snily jakies koszmary a jeszcze przed snem sie poklocilam z TZ tem. Kolega mial nas zabrac na to USg samochodem ale okazalo sie ze z prace konczy za pozno i gdybysmy zdecydowali sie jechac z nim to ryzykujemy spoznienie 25 min (!). TZ ma dzis wolne, ja pol dnia wolnego wiec spokojnie moglibysmy dojechac pociagiem. A moj TZ wczoraj o 22! oswiadczyl ze on pociagiem jechac nie bedzie ( jasnie pan sie przemeczac nie chce ) i ze on sie woli spoznic 25 minut na USG ktore ma trwac 30 min. Twierdzi ze skoro placi to go musza wpuscic No ludzie jak mnie szlag trafil w 5 sekund. Jak mozna miec takie podejscie i zero szacunku dla pracy innych ludzi! na ich stronie jest napisane ze jak sie spoznisz to oni Ci co najwyzej moga wyznaczyc inny termin bo maja napiety grafik i klientow jednego po drugim co 30 min. Mowie Wam maskara uparl sie jak osiol jakis. Nie dalo wczoraj dyskutowac wiec pogadamy dzis o tym i mam nadzieje ze sie wyspal i cokolwiek go w tylek ugryzlo wczoraj juz dzis puscilo ![]() Nie poszlismy spac pokloceni - u mnie w domu jest zasada ze nie idziemy spac pokolceni nigdy. Ale przelozylismy dyskusje na dzis. Jak wroce do domku to sie okaze jak i czym pojedziemy. ![]() trzymajcie kciuki zeby malutka byla zdrowa jak rybka i zeby nada byla dziewczynka boje sie jak nie wiem. nie wiem dlaczego ale panika mi sie wlaczyla..
|
|
|
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kciuki zaciśnieta. To ja chyba wezme bodziaki i śpioszki na to bo ja mam wiekszość bodziaków z krotkim
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah
Będzie dobrze
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja idę na 19.30 pewnie będzie obsuwa, ale ja z tych co są wyrozumiałe , czasem sama dzwonię do lekarza w jakiejś sprawie i mu parę minut zejdzie, łażę z wynikami bez zapisu ( no bo nagle coś wychodzi) więc rozumiem skąd obsuwy ![]() A faceci to czasem tak dla przekory to się chyba przy czymś upierają , choć sami wiedzą ,że to głupie ...my też nie chodzimy spać pokłóceni,a już na 100% nie wychodzimy z domu obrażeni na siebie... |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle zaczyna ogarniać mnie strach żeby dzidzia jak będzie wychodzić na świat była skierowana główką w dół, i żeby wszystko przebiegło pomyślnie, nieraz mam takie myśli że jak to będzie że sobie nie poradzę, chociaż wiem że dam radę |
|
|
|
|
#2126 | ||
|
Rozeznanie
|
dzieki za kciuki laseczki
konia za twoje USG Cytat:
![]() ja tez nie uznaje cichych dni. nie umialabym tak... w domu rodzinnym tez tak mialam ze o wszystkim, zawsze sie rozmawialo i nigdy nie bylo obrazania. Ale jak juz z rzadka wybuchla awantura to tajfun przechodzil i u mnie teraz jest tak samo z TZtem - tajfun i walka (slowna) na calego a potem sie przepraszamy i znajdujemy kompromis ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Straszną noc miałam :/
Mąż chrapał niemiłosiernie. Potem dziwi się, że nie może się wyspać. I nadal nie rozumie, że chrapanie u niego kończy się takim niewyspaniem. Po nowym roku wysyłam go do lekarza i koniec kropka, nie chcę być budzona, potem jeszcze dziecko będzie budził. O nie! Poza tym o drugiej obudził mnie okropny głód. Tak głośno w brzuchu dawno mi nie burczało. Zjadłam i jakoś zasnęłam. Ale śniły mi się głupoty. Nie chce mi się dziś wychodzić z łóżka. Chętnie bym poleżała z pół dnia
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mozesz to czemu nie. Ja bym sobie poleżała ale niestety praca
|
|
|
|
#2130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje libido ostatnio jest = 0 ![]() Cytat:
mamy tego samego męża?? tylko że mnie się nie uda mojego do lekarza wysłac uparty osioł taki że masakra do tego jak na plecy sie odwróci zacznie zgrzytac zębami do tego bezdech go dopada ale mu to nie przeszkadza tylko ja mam z tym problem ale jak nie miec problemu jak taki całą noc piluje a ja spac przez to nie moge
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

Filip to chociaz szedl spac o 12 i spal do 14,15, wiec o 20 i tak juz byl spiacy. 

tak więc kładzie się przeważnie 13 a wstaje 17 a potrafi nawet do 18 ale już mu nie daję bo zazwyczaj chodzi wtedy spać 22 nawet koło 23. A tak po 21 mam już spokój i mi to odpowiada bo nie wstaje wcześniej jak 7 czy 8. Śpiocha mam normalnie 

potrzebuję mocy

Dobrze, że nam sąsiad pomógł, ale drzwi do porodu Kuby trzeba wymienić.
=> 55