Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 23:18   #2101
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Bocian ma katar wiec nie zblizam sie do zakazonych bocianow
No a Twoja mala to piekne pory spanka miala Filip to chociaz szedl spac o 12 i spal do 14,15, wiec o 20 i tak juz byl spiacy.
Jednak dzien trzeba bylo dopasowac do jego spanka.

Mam taka nadstawke na lozeczko jak Karolca

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

chodzilo mi o ksztalt a wogole to karolca jest podobna do tej dziewczyny z avatarka

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

uciekam spac bo padam papapapa
A no napracowałam się i po kąpieli stwierdzam, że jednak nogę lewą mam bardziej spuchniętą jak prawą hehe.
Aguśkaaa i koniakonia to wasze dzieciaki mają faktycznie drzemki. Mój synio jak już pójdzie kimać to śpi sobie nawet 3-4 h i weź go dobudź jak on nie chce wstawać tylko mruczy i dalej śpi tak więc kładzie się przeważnie 13 a wstaje 17 a potrafi nawet do 18 ale już mu nie daję bo zazwyczaj chodzi wtedy spać 22 nawet koło 23. A tak po 21 mam już spokój i mi to odpowiada bo nie wstaje wcześniej jak 7 czy 8. Śpiocha mam normalnie

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

koniakonia ja też wiem co to znaczy wyciągnąć zabezpieczenie od tego fioletu miałam to cudo na podłodze w kuchni :p dodam, że był tam gumoleon i to ładny. Oj ciężko było dotrzeć to cudeńko i plamka jasna jednak została ;D
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 23:25   #2102
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A no napracowałam się i po kąpieli stwierdzam, że jednak nogę lewą mam bardziej spuchniętą jak prawą hehe.
Aguśkaaa i koniakonia to wasze dzieciaki mają faktycznie drzemki. Mój synio jak już pójdzie kimać to śpi sobie nawet 3-4 h i weź go dobudź jak on nie chce wstawać tylko mruczy i dalej śpi tak więc kładzie się przeważnie 13 a wstaje 17 a potrafi nawet do 18 ale już mu nie daję bo zazwyczaj chodzi wtedy spać 22 nawet koło 23. A tak po 21 mam już spokój i mi to odpowiada bo nie wstaje wcześniej jak 7 czy 8. Śpiocha mam normalnie

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

koniakonia ja też wiem co to znaczy wyciągnąć zabezpieczenie od tego fioletu miałam to cudo na podłodze w kuchni :p dodam, że był tam gumoleon i to ładny. Oj ciężko było dotrzeć to cudeńko i plamka jasna jednak została ;D
Oj to ale masz Śpioszka fajnie, moja jakby sobie z 4 godziny drzemkę zrobiła to bym pewnie teraz z Nią przed kompem siedziała.

A z tym fioletem ..ale czy nie było wygodniej tak sobie pomoczyć patyczek ...nic nie ma za darmo było fajowo.....a że mialam potem girki przez tydzień jak dalmatynczyk to pikuś
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 01:25   #2103
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Czy wy też macie uczucie że tracicie oddech leżąc? to na plecach to na boku.. czuję jak bym się podduszała i brakowało mi powietrza i muszę wstawać.. to chyba od tego że dziecko naciska na przeponę..
O rany, tak! Myślałam, że tylko ja tak mam. Męczę się z tym już ponad dobę. Jak tylko dłużej poleżę czuję niedotlenienie i mam wrażenie jakby objętość płuc zmniejszyła mi się o połowę
Przez cały dzień sapię i boję się czy to nie będzie tak już do samego końca
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 02:38   #2104
anagat
Zadomowienie

Na pocieszenie zapracowanym napiszę, że niecałą godzinę temu wróciłam z pracy.. od 17 nie usiadłam.. mieliśmy dwie laparotomie.. Baaardzo chorych pacjentów, niestabilnych, wszelkie niefajne niespodzianki..

Jeden właśnie umiera na intensywnej, drugi też nie wygląda najlepiej..
Od teraz jestem pod telefonem- mogą dzwonić, jak sie zrobi zamęt lub jak trzeba będzie jakiś transfer pacjentów robić.

Mimo to w sumie kocham to co robię..

Mały chyba chirurgiem zostanie.. bo jak tylko miałam dziś do zrobienia jakies poważniejsze wkłucia, to kopał jak szalony.. on w ogóle cały czas kopie ostatnio.. Jeny, żeby on odrobinę więcej spał jak się urodzi..Teraz też mnie bombarduje, aż mi brzuch lata
Poza tym nasmiałam się z moim szefem dziś, bo robiłam taki blok pacjentowi, gdzie trzeba stanąc po jego jednej stronie w okolcach talii, nachylić się i wkłuć pod żebrami z drugiej strony.. Niesługo ABSOLUTNIE nie będę w stanie tego bloku w takiej pozycji wykonać

A poza tym moja dyskopatia już się odzywa.. mam obustronną rwę jak za dużo stoję.. chodziłam dziś jak koczkodan po kilku godzinach..

Łóżeczka turystycznego nie mam wybranego Mam za dużo innych rzeczy na głowie..

A Hb powyżej 11, to gratuluję.. ja miałam poniżej 11 przed ciążą.
Pamiętam ze studiów, że żelazo z warzyw jest nieprzyswajalne. Coś było ze stopniem utlenienia.. i wchłanianiem przez jelita. Na dietetyce i gastroenterologii mówili, szczegółów nie pamiętam.
Z mięcha się przyswaja..

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-12-07 o 02:40
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:45   #2105
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

a co to wszystkie śpią jeszcze?

Ja zaraz się ogarniam i ruszam po wyniki, a tak mi się nie chce potrzebuję mocy

Maleństwo mnie o 5.00 skopało chyba, żebym zmieniła pozycję, bo jak tylko się przekręciłam to poszło spać, a mamuśka już nie zapadła w dobry sen. Oj...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:49   #2106
emigra
Zakorzenienie

Dzien doberek

My dzisiaj troche pospalismy, ale to dlatego ze z mezem z jego firmy dopiero przed 21 wrocilismy, a spac poszlismy kolo 23 - gdzie ja juz od 21 zazwyczaj tne komara mezus juz pojechal do pracy, a ja zaraz smigam pod prycho, wstawie pranko i troche ogarne i lece do kumpeli o 10

Moje dziecie wczoraj bylo malo aktywne, pewnie dlatego ze caly dzien cos robilam, duzo lazilam po miescie z kolezanka, bo kupowalam juz czesc prezentow i w sumei zaliczylysmy dwa dluzsze spacery, dzisiaj z rana kopnela moze z dwa razy i narazie cisza mam nadzieje ze sie rozhula jeszcze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:02   #2107
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Śniadanko zjedzone. Doszłam do wniosku że ten wzrost wagi, o który gin się czepia jest spowodowany małą ilością ruchu. Przed ciążą codziennie ćwiczyłam, dużo się ruszałam, organizm przyzwyczajony był do wysiłku a teraz po pracy głównie leżę zgodnie z zaleceniem. To gdzie mam te kalorie spalać
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:13   #2108
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

A ja dziś mam równo 4 miesiące do wyznaczonej daty porodu a tym samym jest 4 miesiące do Wielkanocy

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:19   #2109
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
A ja dziś mam równo 4 miesiące do wyznaczonej daty porodu a tym samym jest 4 miesiące do Wielkanocy
Ja o porodzie jakoś boje się myśleć. A zostało mi niecałe 3 miechy. Mam nadzieję tylko że dzidek się obróci do dołu

Mój mąż ciagle nie może uwierzyć, że będzie dziewczynka. Chyba imie to sama będę wybierać
Stary 2011-12-07, 09:29   #2110
cziqua
Zadomowienie

Bry

kobietki ratujcie rzucajcie pomysłami na obiad bo nie mam weny coś mało pracochłonnego i nieskomplikowanego

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:48   #2111
Madziara 26
Rozeznanie

Ja dziś pomidorówkę mam I na 100% kupuje lóżeczko turystyczne tzn teściowa zasponsoruje a do szpitala to lepiej body czy śpioszki ??

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:54   #2112
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Łóżeczko wzięliśmy inne , bo to ma pewne ograniczenie w ustawianiu pod ścianami, tzn. jak obrazek ma być widoczny to nie zawsze będzie się dało otworzyć szufladę.
Masz łóżeczko Klupsia? Bo własnie się zastanawiam w którą stronę tam się wysuwa ta szuflada

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moje dziecie wczoraj bylo malo aktywne, pewnie dlatego ze caly dzien cos robilam, duzo lazilam po miescie z kolezanka, bo kupowalam juz czesc prezentow
Przeczytałam "prezerwatyw"
Chyba muszę kawę wypić
Stary 2011-12-07, 09:56   #2113
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ja dziś pomidorówkę mam I na 100% kupuje lóżeczko turystyczne tzn teściowa zasponsoruje a do szpitala to lepiej body czy śpioszki ??
Hej ,
w moim szpitalu ubierali w pajace lub śpioszki z kaftanikiem ( lub body)

Samo body nie, bo gołe nóżki, same śpioszki nie , bo gołe ramiona
Stary 2011-12-07, 09:58   #2114
alamig
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Chyba muszę kawę wypić
Głodnemu chleb na myśli
Stary 2011-12-07, 10:01   #2115
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ja biorę pajace
Stary 2011-12-07, 10:01   #2116
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hejka

Głodnemu chleb na myśli
a wiesz jak to mówią głodny głodnemu wypomni

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-12-07, 10:02   #2117
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Flowerbombka gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Cytat:
Chyba muszę kawę wypić
Kawa nawet wskazana

A my wczoraj o 22 zatrzasnęlisy się w mieszkaniu tak mój kochany mąż zamek naprawiał Dobrze, że nam sąsiad pomógł, ale drzwi do porodu Kuby trzeba wymienić.

I do porodu zostało mi 100 dni wg suwaczka

64 => 55

Edytowane przez ivona84
Czas edycji: 2011-12-07 o 10:03
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:03   #2118
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka
Głodnemu chleb na myśli

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Stary 2011-12-07, 10:09   #2119
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Masz łóżeczko Klupsia? Bo własnie się zastanawiam w którą stronę tam się wysuwa ta szuflada

Chyba muszę kawę wypić
No właśnie nie mam, bo szuflada wysuwa się od prawej strony , może są wersje od lewej , ale ja oglądałam u nich ( mam producenta 30 km od siebie ) i widziałam takie i odpadło, bo miałam mieć łóżeczko w kącie pokoju i by obrazek przylegał do ściany , jeśli bym chciała otwierać szufladę.No i jeszcze chcieliśmy całe z drewna, a w tym te fronty są z płyty.Drewienko zawsze można ładnie odmalować w razie co ( a u nas ma 3 nasze dzieci obsłużyć) i to przeważyło,że kupiliśmy inne.
Może zadzwoń do nich ,tam są dość miłe panie w dziale obsługi to Ci powiedzą czy są różne wersje , może przez dwa lata coś się zmieniło , może mają jakieś modele nowe.

A tak z rana to dzień dobry wszystkim

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Bry

kobietki ratujcie rzucajcie pomysłami na obiad bo nie mam weny coś mało pracochłonnego i nieskomplikowanego
szpinak z lidla, makaron plus żółty ser, no ale trzeba lubić szpinak

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

to się uśmiałam z tych prezerwatyw
Stary 2011-12-07, 10:11   #2120
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
No coś w tym jest

A tu akurat jak wreszcie zdrowieję i wracam do życia, to akurat mąż dziś wyjeżdża na 3 dni służbowo i co najwyżej o tym chlebie mogę sobie pomarzyć
Stary 2011-12-07, 10:12   #2121
Zariah
Rozeznanie

Znow mnie nie bylo 2 dni

wychodzi na to ze jak przybywam po dwoch danich to 3 godziny czytam, cos tam odpisuje i znowu znikam
no ale coz - praca praca praca. Mialam CEO u siebie przez dwa dni i umeczylam sie jak nie wiem, dobrze ze juz pojechali w diably

KOCHANE GRATULUJE DZIEWCZYNEK I CHLOPCZYKA

Aguska posciel jest boska i maly jaki szczesliwy

Monia dobrze robisz z tym ginem. Ja naprawde nie mam zaufania do poloznych jakos tutejszych. Moi szefowie jak uslyszeli ze tu sie lekarze przez cala ciaze nie widzi to stwierdzili ze jakies to sa dziwne, barbarzynskie zwyczaje. Oni sa Belgami i maja rodzine we Francji i w Holandii i w kazdym z tyh krajow jest "normalnie" czyli bada Cie lekarz. Tylko w UK te magiczne polozne sa takie popularne.

Dzis tez sie nie poudzielam (no moze troche do poludnia ) bo o 5 Waszego czasu mam USG 3d i pietra mam takiego ze szok
cala noc mi sie snily jakies koszmary a jeszcze przed snem sie poklocilam z TZ tem. Kolega mial nas zabrac na to USg samochodem ale okazalo sie ze z prace konczy za pozno i gdybysmy zdecydowali sie jechac z nim to ryzykujemy spoznienie 25 min (!). TZ ma dzis wolne, ja pol dnia wolnego wiec spokojnie moglibysmy dojechac pociagiem. A moj TZ wczoraj o 22! oswiadczyl ze on pociagiem jechac nie bedzie ( jasnie pan sie przemeczac nie chce ) i ze on sie woli spoznic 25 minut na USG ktore ma trwac 30 min. Twierdzi ze skoro placi to go musza wpuscic i ze on im awanture zrobi jak go nie wpuszcza bo nasz klient nasz pan i ze przeciez WSZYSCY sie ZAWSZE spozniaja (o mamo! jak ja nie znosze jak ktos uzywa takich generalizacji)
No ludzie jak mnie szlag trafil w 5 sekund. Jak mozna miec takie podejscie i zero szacunku dla pracy innych ludzi! na ich stronie jest napisane ze jak sie spoznisz to oni Ci co najwyzej moga wyznaczyc inny termin bo maja napiety grafik i klientow jednego po drugim co 30 min. Mowie Wam maskara uparl sie jak osiol jakis.
Nie dalo wczoraj dyskutowac wiec pogadamy dzis o tym i mam nadzieje ze sie wyspal i cokolwiek go w tylek ugryzlo wczoraj juz dzis puscilo
Nie poszlismy spac pokloceni - u mnie w domu jest zasada ze nie idziemy spac pokolceni nigdy. Ale przelozylismy dyskusje na dzis.
Jak wroce do domku to sie okaze jak i czym pojedziemy.

trzymajcie kciuki zeby malutka byla zdrowa jak rybka i zeby nada byla dziewczynka boje sie jak nie wiem. nie wiem dlaczego ale panika mi sie wlaczyla..

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:19   #2122
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki zeby malutka byla zdrowa jak rybka i zeby nada byla dziewczynka boje sie jak nie wiem. nie wiem dlaczego ale panika mi sie wlaczyla..

kciuki zaciśnieta.
To ja chyba wezme bodziaki i śpioszki na to bo ja mam wiekszość bodziaków z krotkim

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:20   #2123
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Zariah Będzie dobrze

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:25   #2124
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Znow mnie nie bylo 2 dni

wychodzi na to ze jak przybywam po dwoch danich to 3 godziny czytam, cos tam odpisuje i znowu znikam
no ale coz - praca praca praca. Mialam CEO u siebie przez dwa dni i umeczylam sie jak nie wiem, dobrze ze juz pojechali w diably

KOCHANE GRATULUJE DZIEWCZYNEK I CHLOPCZYKA

Aguska posciel jest boska i maly jaki szczesliwy

Monia dobrze robisz z tym ginem. Ja naprawde nie mam zaufania do poloznych jakos tutejszych. Moi szefowie jak uslyszeli ze tu sie lekarze przez cala ciaze nie widzi to stwierdzili ze jakies to sa dziwne, barbarzynskie zwyczaje. Oni sa Belgami i maja rodzine we Francji i w Holandii i w kazdym z tyh krajow jest "normalnie" czyli bada Cie lekarz. Tylko w UK te magiczne polozne sa takie popularne.

Dzis tez sie nie poudzielam (no moze troche do poludnia ) bo o 5 Waszego czasu mam USG 3d i pietra mam takiego ze szok
cala noc mi sie snily jakies koszmary a jeszcze przed snem sie poklocilam z TZ tem. Kolega mial nas zabrac na to USg samochodem ale okazalo sie ze z prace konczy za pozno i gdybysmy zdecydowali sie jechac z nim to ryzykujemy spoznienie 25 min (!). TZ ma dzis wolne, ja pol dnia wolnego wiec spokojnie moglibysmy dojechac pociagiem. A moj TZ wczoraj o 22! oswiadczyl ze on pociagiem jechac nie bedzie ( jasnie pan sie przemeczac nie chce ) i ze on sie woli spoznic 25 minut na USG ktore ma trwac 30 min. Twierdzi ze skoro placi to go musza wpuscic i ze on im awanture zrobi jak go nie wpuszcza bo nasz klient nasz pan i ze przeciez WSZYSCY sie ZAWSZE spozniaja (o mamo! jak ja nie znosze jak ktos uzywa takich generalizacji)
No ludzie jak mnie szlag trafil w 5 sekund. Jak mozna miec takie podejscie i zero szacunku dla pracy innych ludzi! na ich stronie jest napisane ze jak sie spoznisz to oni Ci co najwyzej moga wyznaczyc inny termin bo maja napiety grafik i klientow jednego po drugim co 30 min. Mowie Wam maskara uparl sie jak osiol jakis.
Nie dalo wczoraj dyskutowac wiec pogadamy dzis o tym i mam nadzieje ze sie wyspal i cokolwiek go w tylek ugryzlo wczoraj juz dzis puscilo
Nie poszlismy spac pokloceni - u mnie w domu jest zasada ze nie idziemy spac pokolceni nigdy. Ale przelozylismy dyskusje na dzis.
Jak wroce do domku to sie okaze jak i czym pojedziemy.

ja idę na 19.30
pewnie będzie obsuwa, ale ja z tych co są wyrozumiałe , czasem sama dzwonię do lekarza w jakiejś sprawie i mu parę minut zejdzie, łażę z wynikami bez zapisu ( no bo nagle coś wychodzi) więc rozumiem skąd obsuwy

A faceci to czasem tak dla przekory to się chyba przy czymś upierają , choć sami wiedzą ,że to głupie ...my też nie chodzimy spać pokłóceni,a już na 100% nie wychodzimy z domu obrażeni na siebie...
Stary 2011-12-07, 10:30   #2125
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
O rany, tak! Myślałam, że tylko ja tak mam. Męczę się z tym już ponad dobę. Jak tylko dłużej poleżę czuję niedotlenienie i mam wrażenie jakby objętość płuc zmniejszyła mi się o połowę
Przez cały dzień sapię i boję się czy to nie będzie tak już do samego końca
Uf to dobrze (i źle ) bo też myślałam że coś ze mną nie tak.. Ale się wystraszyłam bo aż boję się zasnąć żeby nie kipnąć bo czytałam że przez takie coś mogą wystąpić omdlenia, ale jest ciężko ja od 2 dni się z tym zmagam..

W ogóle zaczyna ogarniać mnie strach żeby dzidzia jak będzie wychodzić na świat była skierowana główką w dół, i żeby wszystko przebiegło pomyślnie, nieraz mam takie myśli że jak to będzie że sobie nie poradzę, chociaż wiem że dam radę

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:34   #2126
Zariah
Rozeznanie

dzieki za kciuki laseczki

konia za twoje USG

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A faceci to czasem tak dla przekory to się chyba przy czymś upierają , choć sami wiedzą ,że to głupie ...my też nie chodzimy spać pokłóceni,a już na 100% nie wychodzimy z domu obrażeni na siebie...
tez mi sie wydaje ze czasem on prezentuje takie buraczane poglady (typowy burak z niego wychodzi) dla przekory i juz, bo ma np zly nastroj albo jest zmeczony i cos palnei glupiego a potem sie przy tym upiera

ja tez nie uznaje cichych dni. nie umialabym tak... w domu rodzinnym tez tak mialam ze o wszystkim, zawsze sie rozmawialo i nigdy nie bylo obrazania. Ale jak juz z rzadka wybuchla awantura to tajfun przechodzil i u mnie teraz jest tak samo z TZtem - tajfun i walka (slowna) na calego a potem sie przepraszamy i znajdujemy kompromis i jeszcze nigdy sie nie obrazamy, nie lekcewazymy i nie ponizamy slownie - taka zasada ja z szacunkiem do Ciebie , Ty z szacunkiem do mnie. i jakos dziala. Wlaki na noze prawie ale z szacunkiem po gentelmansku

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Uf to dobrze (i źle ) bo też myślałam że coś ze mną nie tak.. Ale się wystraszyłam bo aż boję się zasnąć żeby nie kipnąć bo czytałam że przez takie coś mogą wystąpić omdlenia, ale jest ciężko ja od 2 dni się z tym zmagam..
ja tez tak czasem mam w pozycji lezacej - nawet na lewym boku - ze mi jakos tak ciezko na plucach - ech uroki ciazowe

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:36   #2127
karolca
Zakorzenienie

Straszną noc miałam :/
Mąż chrapał niemiłosiernie. Potem dziwi się, że nie może się wyspać. I nadal nie rozumie, że chrapanie u niego kończy się takim niewyspaniem. Po nowym roku wysyłam go do lekarza i koniec kropka, nie chcę być budzona, potem jeszcze dziecko będzie budził. O nie!
Poza tym o drugiej obudził mnie okropny głód. Tak głośno w brzuchu dawno mi nie burczało. Zjadłam i jakoś zasnęłam.
Ale śniły mi się głupoty.

Nie chce mi się dziś wychodzić z łóżka. Chętnie bym poleżała z pół dnia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:38   #2128
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za kciuki laseczki

konia za twoje USG

tez mi sie wydaje ze czasem on prezentuje takie buraczane poglady (typowy burak z niego wychodzi) dla przekory i juz, bo ma np zly nastroj albo jest zmeczony i cos palnei glupiego a potem sie przy tym upiera

ja tez nie uznaje cichych dni. nie umialabym tak... w domu rodzinnym tez tak mialam ze o wszystkim, zawsze sie rozmawialo i nigdy nie bylo obrazania. Ale jak juz z rzadka wybuchla awantura to tajfun przechodzil i u mnie teraz jest tak samo z TZtem - tajfun i walka (slowna) na calego a potem sie przepraszamy i znajdujemy kompromis i jeszcze nigdy sie nie obrazamy, nie lekcewazymy i nie ponizamy slownie - taka zasada ja z szacunkiem do Ciebie , Ty z szacunkiem do mnie. i jakos dziala. Wlaki na noze prawie ale z szacunkiem po gentelmansku

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

ja tez tak czasem mam w pozycji lezacej - nawet na lewym boku - ze mi jakos tak ciezko na plucach - ech uroki ciazowe
Hihihi, to my też jak już to na ostro , ale na 5 minut
Stary 2011-12-07, 10:42   #2129
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Jak mozesz to czemu nie. Ja bym sobie poleżała ale niestety praca
Stary 2011-12-07, 10:42   #2130
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
No coś w tym jest

A tu akurat jak wreszcie zdrowieję i wracam do życia, to akurat mąż dziś wyjeżdża na 3 dni służbowo i co najwyżej o tym chlebie mogę sobie pomarzyć

moje libido ostatnio jest = 0

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Straszną noc miałam :/
Mąż chrapał niemiłosiernie. Potem dziwi się, że nie może się wyspać. I nadal nie rozumie, że chrapanie u niego kończy się takim niewyspaniem. Po nowym roku wysyłam go do lekarza i koniec kropka, nie chcę być budzona, potem jeszcze dziecko będzie budził. O nie!
Poza tym o drugiej obudził mnie okropny głód. Tak głośno w brzuchu dawno mi nie burczało. Zjadłam i jakoś zasnęłam.
Ale śniły mi się głupoty.

mamy tego samego męża??

tylko że mnie się nie uda mojego do lekarza wysłac uparty osioł taki że masakra do tego jak na plecy sie odwróci zacznie zgrzytac zębami do tego bezdech go dopada ale mu to nie przeszkadza tylko ja mam z tym problem ale jak nie miec problemu jak taki całą noc piluje a ja spac przez to nie moge

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości