|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Cytat:
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2012-01-08 o 14:18 |
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2012-01-08 o 14:18 |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha schody fajne
dla Wojtusia!! I jak pieknie swieczeki dmuchal!!
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
100 lat dla Wojtusia!
ide spac, tz mnie wkurza, bo marudzi, ze nic w domu nie zrobilam. a zakupy, obiad na dwa dania, pranie i bunt dwulatka to co?? nie liczac tego, ze sie non stop zle czuje, fasolka mnie od srodka męczy...
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie strasze...
generalnie jest to przeciez do wyleczenia i w razie gdyby ktos byl nosicielem, to wystarczy odpowidni antybiotyk i po klopocie Cytat:
... jednak poki co to pobawie sie jeszcze pedzelkami ![]() Podklad ktory teraz mam, to ten http://www.maybelline.de/PRODUKTE/Te...rstay-24H.aspx zastanawialam sie tez nad tym, ale akurat mieli tylko ciemniejsze odcienie http://www.maybelline.de/PRODUKTE/Te...g-Make-Up.aspx A ten twoj kremik to ciekawa rzecz... moze tez w przyszlosci wyprobuje ![]() bardzo ladne te schodki
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
świetne,baaardzo ładne
sto latek raz jeszcze Guciu wiem wiem ze odpowiedni lek i wyleczone ale tak jakos to zabrzmiało,szkarlatyna wrrrr
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina minerały tez dają taki naturalny look- skóra wypoczęta, troszke ujednolicona, ale nie taka maska jak fluidy czy pudry. Wtapiają się w skóre.
W życiu takiego jaja nie widziałam! Aż nie moge sobie wyobrazić jak się czymś takim wymaziać ![]() Pokochałam ostatnio pędzel, bo kupiłam miękki, zbity i gęsty, mogłabym sobie nim masaże twarzy robić:P Chowam go przed Piotrkiem, bo się nim mizia, a nie chce żeby zniszczył... Marta, a kto powiedział, że to drogie kosmetyki:P Tusz, który pokochałam kosztuje 10zł Próbka minerałów na jakieś 3 msc starcza, a kosztuje 8zł. Nie mówiąc, że zamawiajac kosmetyki naturalne(hydrolaty, olejki) w sumie płace mniej niż za zwykłe w sklepie toniki, kremy itd. To są tanie kosmetyki. Gocha super schody! Solenizant ładnie zdmuchnął świeczki
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-12-06 o 21:20 |
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Byliśmy z Wikim w centrum handlowym u Mikołaja. Mój "odważny" syn oczywiście chował się za mamą i za nic w świecie nie dał sobie zrobić zdjęcia z Mikołajem. Robiliśmy ozdoby choinkowe, pozgarniał troche cukierków i wróciliśmy do domu. Ale myśle że był zadowolony bo ciągle pytał "Mamunia gdzie Mikołaj". Ale jak się go zapytałam A jedziemy do Mikołaja? to Wiki stanowczo Nie. Ale ja jak miałam tyle co on to też się bałam Mikołaja więc mu wybaczam![]() Sto latek dla Wojtusia Brzmi strasznie ale to prawie to samo co angina, ale lepiej mówić na to angina bo ludziom się to z jakąś zakaźną chorobą skóry kojarzy. |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu jak masz na oku jakiś kosmetyk polecam Ci wyszukanie go na wizazowym KWC i zobaczeniu jak oceniły go inne kobiety
Dokładnie opisują plusy i wady kosmetyków. Można czasem zapobiec nieudanemu zakupowi...
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o zupelnie innym przebiegu I jak mi sie podoba jak Wiki mowi do Ciebie "mamunia" slodkie to---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
bo poki co to znam tylko odchowalnie i poczekalnie
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu w prawym górnym rogu masz Kosmetyki Wszech Czasów- klikasz i z boku wpisujesz nazwe kosmetyku i znajdujesz jego opis plus mase ocen innych kobiet takich jak my
.Pare kosmetyków mnie dzięki opiniom skusiło, badź z czegoś zrezygnowałam. Narazie wyszłam na tym bardzo dobrze. |
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no a do taty tatusiu takie to słodkie![]() Zeberko-ja tam nie mówię,ze drogie kiedyś więcej uwagi przykładałam jak wygladam i miałam długie pazurki,częściej fryzjer,co chwile inny kolor włosów.A teraz jakoś nie wiem?może brak mi pracy,jakbym poszła jak to sie mówi między ludzi to pewnie bardziej bym o siebie dbała co?
|
|
#703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech sam troche zrobi... ![]() Cytat:
Widze, ze ty bardziej w kierunku takich mocno kryjacych i mega-trwalych podkladow...a to wiaze sie wiadomo ze skladem i konsystencja... ![]() Krem polecam, nie jest wcale drogi...jakbys kiedys chciala to sluze probka... ![]() Cytat:
Ja wiem, ale naprawde nie u wszystkich sie sprawdzaja... ![]() A ja jestem rozpieszczona przez moje bb kremy i teraz chce, zeby "podklad" pielegnowal tez cere.... ![]() Jajo jest booooskie.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To do boju.... ![]()
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i troche sobie wlasnie o tym moim podkladzie poczytalam... hmmm... opinie dosc pokrywajace sie z moja... no coz, zdarza sie, czlowiek uczy sie na bledach ![]()
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja,czasami na moje gotowanie wejde jak szukam inspiacji kuchennych a tak to poczekalnia i odchowalnia
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sandra nam mowi "mami" i "papi"
![]() a co do dbania o siebie i kosmetykow... przyde wszystkim to jest zrobienie czegos dla siebie i wcale nie musi sie wiazac z wydatkami... mozesz sobie piekny peeling zrobic ze zmielonego siemienia lnianego lub zmielonych platkow owsianych rozmoczonych w cieplej wodzie z odrobina jakiegos oleju... nawet rzepakowego lub slonecznikowego... pieknie odswierzy i nawilzy skore ![]() Cytat:
poza tym, ze kolorki musza byc cieplena razie to odkrywam i zglebiam to, co niekotre juz w liceum poznaly ![]() a co do krycia... ostatnio widzialam cos co jest wersja "transparent"... nie bardzo potrafie sobie wyobrazic o co chodzi... chociaz moze byloby to cos bardziej dla mnie, bo w sumie o jakis mega efekt matujacy mi nie chodzi, tylko raczej o to, zeby puder i cienie lepiej trzymaly sie na skorze .. nie wiem, czy to zrozumiale o co mi chodzi, no ale ja sie dopiero ucze ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
wrzucilam w naszek ksiazce kucharskiej link do kurczaka pieczonego... wyszedl super i polecam
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina zaciekawiłaś mnie tymi kosmetykami, ale narazie nie czaje zbyt wiele
serum ryżowe, bb cream? Meteoryty? Masz jakiegoś linka w zanadrzu co mnie oświeci? Ok już poczytałam Znalazłam je na KWC- opinie niezłe, ale ceny nie dla mnie.Co do dbania o skóre to postawiłam na naturalne kosmetyki. A minerały wybrałam, bo nie mają zbędnych dodatków, nie szkodzą, poprawiają wygląd. Także to też pewnie zależy od tego czego ktoś szuka. Guciu dokładnie ten sam etap przeszłam niedawno. Poszukiwania, ale już bardziej świadome. Z czasem sprecyzowane czego szukam. Bo dawniej wchodziłam do sklepu i brałam w ciemno. Nie ukrywam, że przyjemnie zadbać o siebie... I nie trzeba wydać fortuny tak jak pisałaś. Ja olejki kupywałam po pare złotych, a starczą mi na długie miesiące, bo nie ubywa ich hehe. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Karenina jeszcze jedno mi nie daje spokoju- takim jajem się smarujesz? Czy używasz jak gąbeczki? Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-12-06 o 23:16 |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ----------
|
|
#709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja używam podkładu ze sklepu po 5 zł, tuszu z odpustu i ukochnej avonowej kredki. a wpsując na all meteoryty nie znalazłam żadnego kosmetyku ![]() a tak w temacie chyba, to czy któraś z Was piła drożdże? podobno to poprawia cerę, a ja mam ogromny problem z trądzikiem. no może nie ogromny ale zawsze jakiś pryszcz paskudny jest. rzeczy z apteki, spirytus ani wszelkie peelingi domowe nie dały rezultatów. wizyta u kosmetyczki skończyła się czerwonym jak burak i spuchnętym nosem i za moment było to samo. szoruję tą twarz i szoruję i konca nie widać![]() zgadzam się ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze zyczenia dla kolejnego dwulatka Oliwierka
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Asynastra na same syfki to dobry jest hydrolat oczarowy, olejek tamanu. Taki olejek sama teraz chce zamówić i dodawać kropelka do porcji kremu, ktory mam na ręce(tak robie z pozostałymi olejkami). Na zaskórniaki to jeszcze sobie nic nie wynalazłam. Narazie mam maseczke na rozszerzone pory:P
A kosmetyki znajduje na KWC. Meteoryty też są tylko trzeba wpisać Guerlain. Najlepsze życzonka dla Oliwierka ![]() |
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Zeberka, a gdzie zamawialas? mozna znalezc te podklady i kosmetyki na jednej stronce, czy to z roznych sklepow? bo link, ktory wczoraj dalas mnie zaskoczyl- taki wybor odcieni i cena przystepna, warto wyprobowac
![]() i oczywiscie wszystkiego naj naj dla Oliwierka!
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Ale się zdenerwowałam napisałam posta przyszło dziecko i mi skasowało post i musze pisać odnowa.
Więc co do kosmetyków to ja zawszu używałam tuszów do rzęs cieni i pudru. Teraz od miesiąca używam już korektora ![]() Co do kosmetyków meteoryty też bym nie kupiła pudru za tą cenę gucia w takim razie trzeba przepis wypróbować |
|
|
|
#714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole pic rozne ziolka odtruwajace ![]() zreszta z drozdzami trzeba uwazac i musza byc przegotowane, bo zywe (czyli surowe) moga negatywnie wplynac na uklad pokarmowy, a z tym moga sie rozne inne chocki-klocki wiazac w tym problemy ze skoraCo do samych zakorniakow... robisz sobie jakis peeling do twarzy? Ja ostatnio zauwazylam, ze jak regularnie sobie zrobie to i skora jest lepsza... Cytat:
raz w zyciu mozna sobie przeciez pozwolic na cos drozszego (tym bardziej, ze bedzie to jako prezent A jesli mi nie podpasuje to zawsze jest ebay ![]() Zebra, ja ogolnie stawiam tylko na kosmetyki naturalne... problem tylko z tym, ze te wszystkie do makijazu maja zawsze jakies dodatki ... I oczywiscie 100 lat dla naszego jubilata Oliviera
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-12-07 o 10:47 |
||
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#716 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a peelingi robię, ale taki z płatków kuku itp ale to nie tępi syfów. ;/ ![]() Oskar mnie właśnie karmi paluszkami dla dzieci. są ohydne, ale odmówić nie można ![]() a i woczoraj wieczorem policja nas odwiedziła z powodu muzyki głośnej, a dziś rano mieliśmy samochód poobrzucany jajkami
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalismy dzis o 9 ![]() ![]() ![]() alez sie wyspałamLece nadrobic coscie sie tak od rana rozpisały ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- imprezke mieliscie?
|
#718 | ||||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ![]() sto lat dla Oliwierka Niestety choroba znów mnie dopada czuję spływające gile po tylnej ścianie gardła! aaaaaaaaaaa!!!!I muszę też pochwalić Olcię, bo smoka ma tylko do spania, do żłobka chodzi bez pieluchy i zakładamy tylko do spania I uwielbia śpiewać ![]() Cytat:
a cena super, takie powinny być. Ostatnio moja mama jak się dowiedziała, że byliśmy na antybiotykach to stwierdziła, że super, bo pewnie mało zapłaciłam, a ja na to, tak tylko jakieś 150 zł łącznie (za 3 antybiotyki mój, Oli i Ali ) Bo mama własnie dostała antybiotyk za jakieś 5 zł ![]() Cytat:
Brawo za odpieluchowanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jaki? Cytat:
dla TZa! co on sobie wyobraża?? Czy on był kiedyś w ciąży??? Cytat:
![]() nie mam czasu, żeby obczajać inne watki Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-12-07 o 11:16 |
||||||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko od czego to zalezy?????Czyzby lekarze celowo wypisywali takie drogasne??bo jest duzo tanszych zamiennikow
|
|
#720 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

... jednak poki co to pobawie sie jeszcze pedzelkami

o zupelnie innym przebiegu 
rzeczy z apteki, spirytus ani wszelkie peelingi domowe nie dały rezultatów. wizyta u kosmetyczki skończyła się czerwonym jak burak i spuchnętym nosem i za moment było to samo. szoruję tą twarz i szoruję i konca nie widać

wole pic rozne ziolka odtruwajace 
(albo jakiejs innej chorobie), ktora jest sprawka jakichs tam szczepow gronkowca, czy paciorkowca. Generalnie problem pojawia sie wtedy, gdy dziecko co rusz cos lapie i nie mozna sie tego pozbyc...