Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 09:58   #661
elalank
Zadomowienie

Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009

Heloł

100 lat dla Wojtusia

Nie mam dziś weny.
Czekam aż Ala się obudzi i musimy iść po mleko, bo nam się skończyło

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:36   #662
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
: roza:wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek dla naszego mikołajka -WOJTUSIA:roza :
dolaczam
Stary 2011-12-06, 12:22   #663
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
: roza:wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek dla naszego mikołajka -WOJTUSIA:roza :
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
I ja składam najlepsze urodzinowe życzonka
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

100 lat dla Wojtusia
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dolaczam
mikołajkowy Wojtuś i jego mamusią serdecznie dziękują za życzenia i pamięć
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:28   #664
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Guciu-masakra z tym szpitalem
No moze racja kurtka była mi potrzebna,ale Oli buty też głupie to zycie..
Ja to mam małe pytanie czy któras z was jest moze na liście dawcy szpiku?
no taki szpital to omijac wielkim łukiem
Wiesz że nago w zimie chodizć nie będziesz to i wyrzutów nie powinnas mieć - nie kolejna tylko jedna a to co innego
ja się zastanawiałam i miałam wysłać ale po przeczytaniu obwarowań to odpadam - wiadomo dlaczego

Cytat:
kurcze my z tż sie chcemy zapisać tylko myślałam że może któraś z was już to przeszła i wie co i jak.tyle chorych ludzi jest,dzieci może akurat mogłabym komus pomóc?
no tak chorych wiele ale i nie takie proste się zapisac - nie zawsze chęci wystarczą

Cytat:
Kate jak Twój został uznany za chudego to mnei zlinczują. Zważyłam Piotrusia u koleżanki i wyszło, że waży 11,5 kg...
Grześ tez wazy 11,5 - według pani z przechodni ma niedowagę ale nie wygląda na zabiedzonego - i tak w porównaniu z Izą nie jest kruszyną

Cytat:
przyłączamy się z Grzesiem
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 13:19   #665
kachula27
Zakorzenienie

A u nas lipaaaaaaaaaaa.........

Bylismy u lekarza i gardło anginowe wiec mamy antybiotyk.....

W aptece juz karte platnicza wyciagnełam bo myslalam ze znowu kupe kasy tam zostawie za 2 opakowania leku a pani do mnie 6,40 prosze wiec

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 13:50   #666
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Sto Lat dla Wojtusia

Zdrówka dla chorowitków

Kachula super ze rachuneczek malusi
Zeberko, stwierdzilam ze zamowie te befado, nie wielka strata jak beda nie dobre i tez od dluzszego czasu uzywam kosmetykow natyralnych jakie masz mineraly?

Ktoras z dziewczyn kupowala kiedys odzywke joiko, chyba Konspiracja albo i nie warto kupic?

a ja jestem zla, napisze w k.
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:03   #667
asynastra
Raczkowanie

Sto lat dla Wojtusia!

Widzę, że tu prawie każdemu coś dolega, więc zdrówka wszystkim.my się na razie trzymamy zdrowi

Gucia - super, że wyniki wyszły dobrze. lubię dobre wieści a i z tym szpitaslem to masakra. Jak leżałąm z mają na sali pooperacyjnej po porodzie to na całe 5 dni leżenia tylko raz przyszły posprzątać salę i to jeszcze tak po łebkach.

A ja wczoraj budowę naszą pojechałam obejrzeć bo już koniec w tym roku, a ja naiwna myślałam, że uda się nam zbudować dom w parę miesięcy. w sensie zbudowany jest ale gdzie reszta pamiętacie jak Wam mówiłąm, że w tym roku się przeprowadzam?
Stary 2011-12-06, 14:08   #668
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

W aptece juz karte platnicza wyciagnełam bo myslalam ze znowu kupe kasy tam zostawie za 2 opakowania leku a pani do mnie 6,40 prosze wiec
uuuuu biedactwa
ale że tlko 6,40 , no w szoku jestem normalnie

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Sto Lat dla Wojtusia

:
a dziękować, dziękować

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
Sto lat dla Wojtusia!

A ja wczoraj budowę naszą pojechałam obejrzeć bo już koniec w tym roku, a ja naiwna myślałam, że uda się nam zbudować dom w parę miesięcy. w sensie zbudowany jest ale gdzie reszta pamiętacie jak Wam mówiłąm, że w tym roku się przeprowadzam?
dzięki za życzenia

oj pamiętam, pamiętam :P Ja już trzy lata się buduję i nie wiem kiedy skończę :P Też dziś muszę jechać bo schody kamieniarz skończył i musze je obejrzeć zanim mu kaskę dam
Stary 2011-12-06, 14:08   #669
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Sto lat dla Wojtusia!

Widzę, że tu prawie każdemu coś dolega, więc zdrówka wszystkim.my się na razie trzymamy zdrowi

Gucia - super, że wyniki wyszły dobrze. lubię dobre wieści a i z tym szpitaslem to masakra. Jak leżałąm z mają na sali pooperacyjnej po porodzie to na całe 5 dni leżenia tylko raz przyszły posprzątać salę i to jeszcze tak po łebkach.

gratuluje domku budowa to pestka, gorzej juz wykonczeniowka
Stary 2011-12-06, 14:11   #670
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie!!!!!!!!!!! mury to w momencie idą w górę, ale formlaności wszelkiej maści i potem wykońćzenie - to dopiero masakra
Stary 2011-12-06, 14:11   #671
zebra666
Zakorzenienie

Madzia Piotrek je sporo, ja mu musze ograniczać pyszności, bo dąłby się za słodycze i chrupki pokroić. A taki szczupły. Myśle, że ma super przemiane materii plus jego wrodzona żywiołowość. Robi kupke raz lub dwa razy dziennie

Mamrotka ciężko Ci będzie narzekać na Befado- dla mnie nie mają wad:P

Kosmetyki zamówiłam jakiś czas temu na zsk- hydrolat z kwiatów słodkiej pomarańczy, olejek jojoba i kwas hialuronowy, maseczke z żółtej glinki. Z wszystkiego jestem tak zadowolona(moja cera też), że chce jeszcze olejek tamanu i puder bambusowy.
Minerłaki mam z Everyday minerals- 2 próbki podkładów(tyle, że te próbki są mega wydajne, jedna za ok 8zł na jakieś 2-3 miesiące). Jak ich troche zużyje chce inne kolory- bo już wiem w jakie celować, i korektor pod oczy rozświetlający(również mineralny). Jak trafie na idelany kolor podkładu to zamówie wtedy wielkie opakowanie dopiero.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:17   #672
konspiracja
Zakorzenienie

haj, witam Was chmurnie, bo humor mam taki, że właściwie go nie mam...
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

No bez i cieply to 03 w sumie...

Zdrowka dla calej rodziny zycze
taa ciepły i ciemny...

Jak impreza w przedszkolu? Ja jestem taka zła, że nie mogliśmy dzisiaj wziąść udziału

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
byłyśmy u lekarza, na szczęscie Ala osłuchowo czysta, tylko katar jej spływa po tylnej ścianie gardła i stąd to warczenie i kaszel, znowu 80 zł w aptece zostawiłam. Nie wyrobie niedługo. Jeszcze pani w aptece stwierdziła że w od nowego roku będzie jeszcze drożej,więc super!
Może jutro zrobię fotki, to wrzucę, na razie padam na twarz i idę się już położyć.
Dobrze że tylko na tym się skonczyło no i że Olka trzyma się dzielnie

Cytat:
Najlepsze urodzinowe życzenia dla Oliwi, Stasia, Kingusi

Konspi co za tort!!!

Kosmetyki... uwielbiasz je Ja ostatnio tez mam jakąś zajawke na zmiany w kosmetyczce... Znalazłam swój idealny tusz i już nie zmieniam. Fluidy i podkłady, za namową koleżanki, zmieniłam na mineralne i jestem zachwycona Kosmetyki do pielęgnacji uzupełniłam o kosmetyki naturalne(hydrolat, olejki, jeszcze w kolejce czeka puder balbusowy z jedwabiem).
Fajnie że jesteś
Jaki to tusz? I proszę o konkrety dot. fluidów i podkładów
Jak taka rewolucja, to chyba wiem gdzie byłaś, jak Cię nie było

Cytat:

Łączę się w bólu
A lek - fakt też bylabym zaskoczona

Cytat:

Ktoras z dziewczyn kupowala kiedys odzywke joiko, chyba Konspiracja albo i nie warto kupic?
Ja? Ja miałam tylko Joico do kręcnych włosów jak jeszcze kręciołki nosiłam Była bardzo dobra, więc firmę mogę polecić.
Ale ogólnie moje doświadczenia teraz są takie, że nie warto wielkiej kasy na kosmetyki do włosów wydawać, bo naprawdę są fajne rzeczy i wcale niedrogie, że o olejowaniu nie wspomnę - jeśli zainteresowana jesteś odżywką.

Ja też życzę Wszystkiego co Najlepsze pięknookiemu Wojtusiowi

U nas kicha na maksa... Stasiowi zeszło to niżej i ma zapalenie oskrzeli, antybiotyk cd. do tego katar, ja jestem jeden wielki glut, boli mnie głowa, ucho. I właśnie do wczoraj myślałam, że to ucho od gardła, a dziś jeszcze zaczyna mnie boleć ząb, jakby 8-mka wychodziła...
Ogólnie to nie wiem kto kogo teraz zaraża...

Maria, a jak Kinia? Przeszło Wam już?

Z fajnych rzeczy to ogłaszam defintywne odpieluchowanie Stasia - od urodzin nie było ani jednej wpadki, ale do spania to jeszcze na pewno trochę pieluch poużywamy

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:27   #673
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Z fajnych rzeczy to ogłaszam defintywne odpieluchowanie Stasia - od urodzin nie było ani jednej wpadki, ale do spania to jeszcze na pewno trochę pieluch poużywamy
dla tego pana

aaaaaaa.... wlasnie mnie oswiecilo... tak piszecie, ze wasze maluchy ciagle choruja itd...

niedawno czytalam artykul o szkarlatynie (albo jakiejs innej chorobie), ktora jest sprawka jakichs tam szczepow gronkowca, czy paciorkowca. Generalnie problem pojawia sie wtedy, gdy dziecko co rusz cos lapie i nie mozna sie tego pozbyc...
Ponoc najlepiej wtedy przebadac wszystkich domownikow (chyba zrobic wymazy blon sluzowych - gardla), zeby wyeliminowac ewentualnego nosiciela i rozsiewacza

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-12-06 o 14:31
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:29   #674
konspiracja
Zakorzenienie

no i jeszcze zrobili nam wczoraj bilans;
Staś ma 96 cm i waży 14,7 i wzrostowo jest w wyżym centylu niż wagowo, więc widzicie te siatki są tak zrobione że pewnie dlatego mówią że 12 kg to mało...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:40   #675
zebra666
Zakorzenienie

Konspi poniekąd napewno tez buszowanie w poszukiwaniu kosmetyków mnie wciągneło. Poczułam się lepiej poprostu...

Tusz dla mnie ideał to :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1

Podkłady takie:
http://everydaycosmetics.pl/podklady.html

Ja zamawiałam z seii matte, bo takie bardziej do cery mieszanej. Najlepiej kryją intensive, ale czytałam, że mogą niektórych wysuszać, że są lepsze do tłustej cery to nie zaryzykowałam. Zostaje przy matte, bo mi spasowało
Aż sprawiłam sobie pędzel flat top specjalnie do podkładów mineralnych, bo moim zwykłym ciężko mi się nakładało, a tym idealnie. Szokujące jest napewno to, że nie trzeba dużo proszku wysypać do wykonania makijażu...

Na zdjęciowym w K wkelej Ci fotki cery pomazianej minerałkami i rzęs. Pochwale się od razu fryzurką:F

Stary 2011-12-06, 14:41   #676
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
zdrówka - a leki faktyczni mało

Cytat:
Madzia Piotrek je sporo, ja mu musze ograniczać pyszności, bo dąłby się za słodycze i chrupki pokroić. A taki szczupły. Myśle, że ma super przemiane materii plus jego wrodzona żywiołowość. Robi kupke raz lub dwa razy dziennie
Grześ jada różnie, za słodyczmi przepada choc je ich mało, ale kupy to robi raz na dwa lub trzy dni - Iza tak miała więc chyba rodzinne, ale ona to jadła sporo i zawsze była chuda, choć mnie to nie dziwi bo i ja i TZ jako dzieci byliśmy anorektyczni z wyglądu

Cytat:
U nas kicha na maksa... Stasiowi zeszło to niżej i ma zapalenie oskrzeli, antybiotyk cd. do tego katar, ja jestem jeden wielki glut, boli mnie głowa, ucho. I właśnie do wczoraj myślałam, że to ucho od gardła, a dziś jeszcze zaczyna mnie boleć ząb, jakby 8-mka wychodziła...

Z fajnych rzeczy to ogłaszam defintywne odpieluchowanie Stasia
też zdrówka życze i gratulacje ale zazdroszczę - mały ni chce nawet siąść na nocnik

ale muszę się pochwalić bo juz 4 dzień walczymy ze smoczkiem i jest tylko do spania - mały już ze spokojem jak na siebie przyjmuje fakt chodzenia w dzień bez smoczka - ciesze się bo może teraz zacznie mówić

Cytat:

aaaaaaa.... wlasnie mnie oswiecilo... tak piszecie, ze wasze maluchy ciagle choruja itd...

niedawno czytalam artykul o szkarlatynie (albo jakiejs innej chorobie), ktora jest sprawka jakichs tam szczepow gronkowca, czy paciorkowca. .
Ponoc najlepiej wtedy przebadac wszystkich domownikow (chyba zrobic wymazy blon sluzowych - gardla), zeby wyeliminowac ewentualnego nosiciela i rozsiewacza
jak miałam gronkowca to pytałam czy badac pozostałych i mi pediatra oświadczyła że nie
więc nie wiem jak to jest - ale faktem jest ze jak go się pozbyłam to i nie choruję prawie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 14:48   #677
zebra666
Zakorzenienie

Konspi gratuluje odpieluchowania!!!!

Madzia Piotrek siada chętnie, wczoraj nawet zaczął siusiać na chodnik w wc i szybko sie powstrzymał i wtedy wsadziłam go na muszle to dokończył. Ale ogólnie daleka droga przed nami... Ale satram się. Motywują mnie znajomi, których syn już dawno w dzień lata bez pieluchy... Piotruś u nich zrobił duży postęp z ta kupcią co sam zdjął pampersa, usiadł na nocniku i zrobił...

Stary 2011-12-06, 15:05   #678
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Kachula super ze rachuneczek malusi

Cytat:

No my w prawdzie sie nie budujemy ale wykonczeniówka najgorsza
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

oj pamiętam, pamiętam :P Ja już trzy lata się buduję i nie wiem kiedy skończę :P Też dziś muszę jechać bo schody kamieniarz skończył i musze je obejrzeć zanim mu kaskę dam
I jak schody?mi sie marza piekne drewniane schody ......ale chyba do sąsiada na gorze sie przebije bo mieszkam w bloku
Cytat:

Cytat:
Łączę się w bólu
A lek - fakt też bylabym zaskoczona

W takim razie dla Was rowniez zdrówka
Cytat:
dla tego pana

niedawno czytalam artykul o szkarlatynie (albo jakiejs innej chorobie), ktora jest sprawka jakichs tam szczepow gronkowca, czy paciorkowca. Generalnie problem pojawia sie wtedy, gdy dziecko co rusz cos lapie i nie mozna sie tego pozbyc...
Wez nie strasz
Cytat:
Na zdjęciowym w K wkelej Ci fotki cery pomazianej minerałkami i rzęs. Pochwale się od razu fryzurką:F
No bo juz dawno mowilas ze wkleisz nowa fryzurke ide obejrzec
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

ale muszę się pochwalić bo juz 4 dzień walczymy ze smoczkiem i jest tylko do spania - mały już ze spokojem jak na siebie przyjmuje fakt chodzenia w dzień bez smoczka - ciesze się bo może teraz zacznie mówic
klask i: za prawie odsmoczkowanie,moj Mati tez do spania uzywa tylko w dzien juz nie chce

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-12-06, 15:10   #679
zebra666
Zakorzenienie

Kachula nie pamiętam Fryzure niedawno zmieniłam- miałam odrośniętego boba i wisiały mi już takie strąki z przodu. Pod czapką to już żałośnie wyglądało ,to jadąc na zakupy zachaczyłam o fryzjera. Zazwyczak obcina mnie chrzestna Piotrusia, ale teraz nie ma czasu, a na urodzinach i świętach chce się dobrze czuć i ładnie wyglądać

Stary 2011-12-06, 15:22   #680
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamrotka ciężko Ci będzie narzekać na Befado- dla mnie nie mają wad:P

Kosmetyki zamówiłam jakiś czas temu na zsk- hydrolat z kwiatów słodkiej pomarańczy, olejek jojoba i kwas hialuronowy, maseczke z żółtej glinki. Z wszystkiego jestem tak zadowolona(moja cera też), że chce jeszcze olejek tamanu i puder bambusowy.
Minerłaki mam z Everyday minerals- 2 próbki podkładów(tyle, że te próbki są mega wydajne, jedna za ok 8zł na jakieś 2-3 miesiące). Jak ich troche zużyje chce inne kolory- bo już wiem w jakie celować, i korektor pod oczy rozświetlający(również mineralny). Jak trafie na idelany kolor podkładu to zamówie wtedy wielkie opakowanie dopiero.
zobaczymy jak to bedzie z buciorkami
jak chcesz to mam nieuzywany olej konopny tyle ze wazny do konca grudnia chyba, mam tez tamanu uzywany ale na probe starczy i moge ci odsypke puderku bambusowego zrobic, mam go z biochemii urody i chyba mi do konca zycia starczy oczywiscie wszystko za free

Cytat:

Ja? Ja miałam tylko Joico do kręcnych włosów jak jeszcze kręciołki nosiłam Była bardzo dobra, więc firmę mogę polecić.
Ale ogólnie moje doświadczenia teraz są takie, że nie warto wielkiej kasy na kosmetyki do włosów wydawać, bo naprawdę są fajne rzeczy i wcale niedrogie, że o olejowaniu nie wspomnę - jeśli zainteresowana jesteś odżywką.

Ja też życzę Wszystkiego co Najlepsze pięknookiemu Wojtusiowi

olejuje wlosy od dluzszego czasu, w sumie od odstawienia malej od cyca, kokosowy uwielbiam ale mam ochote czasem cos innego sprubowac moze kupie na all miniatury joico
Zdrowka dla Stasia i za odpieluchowanie
Cytat:
Staś ma 96 cm i waży 14,7 i wzrostowo jest w wyżym centylu niż wagowo, więc widzicie te siatki są tak zrobione że pewnie dlatego mówią że 12 kg to mało...
no to wysoki chlopak moja ma 92 i w przychodni mowili ze za wysoka jest zawsze znajda powod zeby sie czepnac

Cytat:

No my w prawdzie sie nie budujemy ale wykonczeniówka najgorsza

I jak schody?mi sie marza piekne drewniane schody ......ale chyba do sąsiada na gorze sie przebije bo mieszkam w bloku
Stary 2011-12-06, 15:23   #681
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
niech zyje w slodkiej nieswiadomosci

Popieram...

Cytat:
aha... juz sobie to wyobrazam

Ale doszlam do pewnego wniosku...ogladalam te z limitowanki na zywo i kulki maja piekne kolory - roz, brzoskwinia, perlowe i srebrne...i mysle, ze je kupie i po prostu wyciagne te srebrne, ktore daja polysk i bedzie suuuuuper!
Sama zobacz jakie ladne sa
perles de nuit.jpg

Cytat:
A jeszcze co do przychodni, to w koncu sie dodzwonilam, lekarz do mnie oddzwonil i na szczescie z tarczyca nadal wszystko ok, wynik powinien byc ok 0,5-1,0... ja mam 1,1, takze ok, zostaje przy tej samej dawce leku i w styczniu znow do kontroli

Wspaniale, ze wyniki ok

Cytat:
Usmiałam się czytając o napastowaniu Andre

Za chwilke mala Lily znow nas odwiedzi...

Cytat:
Kosmetyki... uwielbiasz je .

No troche....

Cytat:

Samo zycie...

Cytat:
taa ciepły i ciemny...

Konspi, mam dla ciebie fotki ktore oddaja w pelni odcienie kulek...i sama zobacz na nr 2...ladny....
beige.jpg 02 Teint Beige
A tu masz nr 1 teint rose.jpg
Teint Rose

Cytat:
Jak impreza w przedszkolu? Ja jestem taka zła, że nie mogliśmy dzisiaj wziąść udziału

Bardzo fajnie bylo maluchy dostaly do malej paczce w ksztalcie mikolaja, byly piosenki, dluuugoe wspolne sniadanie itp. Nie przejmuj sie, na pewno jeszcze cos beda robili do Swiat

Cytat:

Wspolczuje z calego serca...

Cytat:

Graaaaaatki!!

Cytat:
Staś ma 96 cm i waży 14,7 i wzrostowo jest w wyżym centylu niż wagowo,

dla Stasia!

Cytat:
Ja zamawiałam z seii matte, bo takie bardziej do cery mieszanej. Najlepiej kryją intensive, ale czytałam, że mogą niektórych wysuszać, że są lepsze do tłustej cery to nie zaryzykowałam. Zostaje przy matte, bo mi spasowało
Aż sprawiłam sobie pędzel flat top specjalnie do podkładów mineralnych, bo moim zwykłym ciężko mi się nakładało, a tym idealnie. Szokujące jest napewno to, że nie trzeba dużo proszku wysypać do wykonania makijażu...

Jak ja nie lubie nakladania podkladu pedzlem odkad mam moje jajko BB, nie wyobrazam sobie uzywac czegos innego...
W ogole jestem tak "rozpieszczona" podkladem, ktorego od ostatniego czasu uzywam, ze zaden inny nie mu nie dorownuje...wszystkie inne wydaja mi sie byc widoczne na twarzy, tylko ten idealnie stapia sie ze skora i jeszcze dodatkowo ja pielegnuje...czego chciec wiecej...?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 15:27   #682
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Wreszcie po pracy........ dzis był u nas Mikołaj w przedszkolu i dzieci były tak rozbrykane i rozwrzeszczane że ciężko było nad nimi zapanować

Nawet mi Mikołaj przynióśł prezent

Sto lat dla Wojtusia

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 15:29   #683
zebra666
Zakorzenienie

Karenina, a czym nakładasz ten podkład? Nie czaje . Ja zaś pokochałam nakładanie pędzlem, bo wcześniej miałam gąbki, albo palce:P

Minerały mają to do siebie, że się również wtapiają w cere- poprawiają jej wygląd bez maski na twarzy. Nie zatykają porów. Nigdy nie lubiłam pudrów, fluidów. Używałam 2 razy w roku. Nie lubie czuć czegoś na twarzy, ani efektu maski. Przyznaje, że mnie te meteoryty ciekawią- chyba to działa na tej samej zasadzie- makijaż naturalny.

Stary 2011-12-06, 16:09   #684
martaN23
Zadomowienie

to co tylko ja tu jestem uzywająca tylko kremu do twarzy?i targowego tuszu do rzęs?poważnie?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 16:10   #685
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Sto lat dla Wojtusia

Kachula no to tyle w aptece można zostawiać

Pietrusia oj pewnie się działo a Ty pewnie padnięta

asynastra uroki budowy ale ważne że się buduje

konspi oj to was też dopadło choróbsko w takim razie zdrówka i jeszcze raz zdrówka a Kinia czasem jeszcze zakaszle, daje jej syrop choć już coraz mniej tego kaszlu i co najważniejsze odflegmiła się już. Oby teraz było lepiej
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 17:05   #686
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula nie pamiętam Fryzure niedawno zmieniłam- miałam odrośniętego boba i wisiały mi już takie strąki z przodu. Pod czapką to już żałośnie wyglądało ,to jadąc na zakupy zachaczyłam o fryzjera. Zazwyczak obcina mnie chrzestna Piotrusia, ale teraz nie ma czasu, a na urodzinach i świętach chce się dobrze czuć i ładnie wyglądać
ale ja pamietam
Cytat:
to co tylko ja tu jestem uzywająca tylko kremu do twarzy?i targowego tuszu do rzęs?poważnie?
nie tylko Ty
ja w kosmetyczce mam kredke,tusz,jakis podklad(ktory kiedys mi kuzynka podarowała ale go nie uzywałam nigdy)i kilka innych malusich rzeczy bo ogolnie nie lubie sie malowac za bardzo i to o czym dziewczyny pisza to dla mnie czarna magia
Tak jak Gucia pisala przydał by sie podstawowy kurs wizazu

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-12-06, 17:07   #687
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Ja tez nie używam kosmetyków jakiś firmowych

Aniołek[*]
Stary 2011-12-06, 17:18   #688
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Jak ja nie lubie nakladania podkladu pedzlem odkad mam moje jajko BB, nie wyobrazam sobie uzywac czegos innego...
W ogole jestem tak "rozpieszczona" podkladem, ktorego od ostatniego czasu uzywam, ze zaden inny nie mu nie dorownuje...wszystkie inne wydaja mi sie byc widoczne na twarzy, tylko ten idealnie stapia sie ze skora i jeszcze dodatkowo ja pielegnuje...czego chciec wiecej...?
a jakiego podkladu uzywasz?
bo ja z mojego poki co jestem niezadowolona... uczucie jest ok, ale wyglada jakby byl sztuczny na twarzy
teraz zamowilam sobie jeden Avona i jeden AA (testowany na atopikach ) i zobaczymy

i co to jest ot jajko BB?

A te limitowane meteoryty faktycznie maja ladne kolorki

Cytat:
Tak jak Gucia pisala przydał by sie podstawowy kurs wizazu
ja poki co ostatnio troche zaczelam testowac i za rada Kareniny poszperam troche w necie, moze jakies fajne rady poznajduje

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-12-06 o 17:19
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 18:51   #689
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ale mam dziś lenia ......................... a do pracy jak mi sie nie chce jutro iść

Aniołek[*]
Stary 2011-12-06, 19:34   #690
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Nawet mi Mikołaj przynióśł prezent

Pochwal sie, co dostalas?

Cytat:
Karenina, a czym nakładasz ten podkład? Nie czaje . Ja zaś pokochałam nakładanie pędzlem, bo wcześniej miałam gąbki, albo palce:P

Minerały mają to do siebie, że się również wtapiają w cere- poprawiają jej wygląd bez maski na twarzy. Nie zatykają porów. Nigdy nie lubiłam pudrów, fluidów. Używałam 2 razy w roku. Nie lubie czuć czegoś na twarzy, ani efektu maski. Przyznaje, że mnie te meteoryty ciekawią- chyba to działa na tej samej zasadzie- makijaż naturalny.

Makijaz nakladam Beauty Blenderem zwanym popularnie jajem, bo wyglada dokladnie jak rozowe jajko...
jajko.jpg

Mineraly sa rozne i roznie reaguje na nie skora... co do zatykania porow to super, ze u ciebie nie zatkaly, ale znam sporo innych przypadkow...

Co do meteorytow to one tylko (i AZ ) rozswietlaja twarz, zmiekczaja rysy jednym slowem - daja efekt fotoszopu...

Cytat:
a jakiego podkladu uzywasz?
bo ja z mojego poki co jestem niezadowolona... uczucie jest ok, ale wyglada jakby byl sztuczny na twarzy
teraz zamowilam sobie jeden Avona i jeden AA (testowany na atopikach ) i zobaczymy

A jaki to podklad??

Ja uzywam wlasciwie nie podkladu tylko azjatyckiego bb cream czyli podkladu polaczonego z kremem, posiadajacego wlasciwosci pielegnujace plus filter SPF +30...
Krycie bb cream nie jest ekstremalne, ale dla mnie wystarcza w zupelnosci.
Daje efekt pieknej wypoczetej (nawet jak taka nie jest) skory, zupelnie go nie widac, poprawia koloryt itp. Chroni, wygladza, rozjasnia skore...

Wiecej mozna poczytac tutaj:
http://www.squidoo.com/b-b-cream

W tej chwili uzywam Skin 79 the Oriental Gold Plus BB Cream, ale czekam na zamowiony Missha Real Signature Wrinkle Filler...

Po przemyciu twarzy micelkiem, nie uzywam juz kremu tylko nakladam najpierw serum ryzowe a na to bb cream...

Cytat:
i co to jest ot jajko BB?

Prosze bardzo
http://www.beautyblender.net/

Cytat:
A te limitowane meteoryty faktycznie maja ladne kolorki

Nooooo....Naprawde mysle, ze po wyciagnieciu srebrnych kulek bedzie piekny efekt...

Cytat:
ja poki co ostatnio troche zaczelam testowac i za rada Kareniny poszperam troche w necie, moze jakies fajne rady poznajduje

Polecam blogi o tematyce kosmetycznej...jak bedziesz miala ochote i czas to moge podrzucic kilka, ktore lubie i ktorych zawartosc jest naprawde ineteresujaca...

Malz na lokacji sluzbowej a ja wcielam wlasnie goooore pesto i popijam winkiem...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości