wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 10:19   #1321
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:52   #1322
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam bardzo dobre stosunki z siostrą, dzwonimy do siebie prawie codziennie, w miarę możliwości się spotykamy. Jestem chrzestną dla Hani i dla jednej z bliźniaczek brata TŻ. Mam rezerwę do dzieci, nie umiem się wyluzować i wczuć, bawić się z nimi. Mam taki sam problem z moją własną córką, z tym że przy niej jakoś jest łatwiej.

Dziś szefa jeszcze nie ma w biurze.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Do pierników chcę się zmobilizować Muszę poszukać sprawdzonego przepisu.

Mam problem z organizacją czasu

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Pisać coś!
Asiuk, nie wszyscy lubią zabawy z dziećmi

Ja też już właściwie powinnam piec mój piernik, ale jakoś nie mam kiedy... a powinien poleżeć...

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć
cześć

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:28   #1323
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Butter, jesteś fajną ciocią. Ja to zupełnie co innego. Jakoś tak starać mi się nie chce. Mikołaja wczoraj nie było kompletnie. Dla nikogo

Chyba chciałabym być całkiem inna - dbająca o tradycję, myśląca bardziej o szczegółach, z wysprzątanym mieszkaniem, pachnącym piernikami, ozdobionymi na święta oknami. Żeby było tak radośnie i ciepło.
Niestety, rzeczywistość jest zupełnie inna, a mój TŻ jest bardzo podobny do mnie, więc nikt mnie nie mobilizuje

Nawet w planach mieliśmy nie kupować młodej prezentu pod choinkę. Kupiliśmy w końcu jakieś ośmiornice do wanny, spontanicznie

Kurde, ja chyba pod tym względem jestem bardzo męska

Nadal nie dostałam pieniędzy na konto, choć szef zostawił mi wydrukowane potwierdzenie przelewu z poniedziałku. Nie wiem, co jest grane
Asiuk ja mam dokładnie tak samo- i ze świętami i prezentami i zabawami z dziećmi.
Ja też jestem bee ciocią i nie pojechałam do dzieci z Mikołajem

Ja w ogóle jak kupuję prezenty to spontanicznie i bez okazji. Ostatnio dostały bluzeczki- jakoś 2 tyg. temu.
Poza tym ja nie jestem za obdarowywaniem dzieci toną zabawek i słodyczy
A dzieci brata już dostały od babci paczki Mikołajowe które były większe od nich- wiec od cioci nie muszą

------------

Przegięcie ten Twój szef

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość

no i muszę iść przymierzyć suknie ślubne. a w niedzielę spotkanie rodziców i kłótnia, czemu dj
To będzie wesoło.
Ciekawa jestem czy się aby nie ugniecie.

70% moich znajomych odpuszcza i jest orkiestra

--------------

Znowu wstałam o 11 Po 12 mam być u kuzynki a ja mam jeszcze mokre włosy i siedzę z necie.
O syfie w domu nie wspomnę.
To jest dopiero brak organizacji
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:36   #1324
asiuk
Zakorzenienie

Byłam na weselu z DJ i mimo oporów starszych gości wszyscy się super bawili

Butter, masz jakiś sprawdzony przepis na pierniczki? I ile wcześniej trzeba je zrobić?

Zastanawiam się nad założeniem spirali, muszę zadzwonić do gina (jeszcze tego nie zrobiłam od czasu badań hormonalnych) i z nim pogadać.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Haniu, ja wczoraj ogarniałam łazienkę o 22

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:52   #1325
hania811
Zakorzenienie

Ja poddałam się z pieczeniem pierniczków. Robiłam jakoś 5 lat pod rząd- i zawsze były twarde i do bani.
W zeszłym roku piekłam ciasteczka z przepisu od Butter- takie cynamownowo- korzenne. Pyszne były.
No i co roku piekę w ostatniej chwili- rogaliki drożdzowe z maską makową.

W tym roku wyjeżdżamy więc nie piekę nic...no chyba że własnie ten Butterowy piernik zrobić i zabrać do Niemiec

Asiuk jak myłam łazienkę (odkąd jestem w ciąży mąż to robi) zawsze zbierałam sie do tego wieczorem przed kąpielą

-------------
Dobra wkładam Emu i lecę do kuzynki
Stary 2011-12-07, 11:54   #1326
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja poddałam się z pieczeniem pierniczków. Robiłam jakoś 5 lat pod rząd- i zawsze były twarde i do bani.
W zeszłym roku piekłam ciasteczka z przepisu od Butter- takie cynamownowo- korzenne. Pyszne były.

W tym roku wyjeżdżamy więc nie piekę nic...no chyba że własnie ten Butterowy piernik zrobić i zabrać do Niemiec

Asiuk jak myłam łazienkę (odkąd jestem w ciąży mąż to robi) zawsze zbierałam sie do tego wieczorem przed kąpielą

-------------
Ok, to będą cynamonowe ciasteczka

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-12-07, 12:09   #1327
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Butter, masz jakiś sprawdzony przepis na pierniczki? I ile wcześniej trzeba je zrobić?

Zastanawiam się nad założeniem spirali, muszę zadzwonić do gina (jeszcze tego nie zrobiłam od czasu badań hormonalnych) i z nim pogadać.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Haniu, ja wczoraj ogarniałam łazienkę o 22
Asiuk, nie robię pierniczków ciasteczek, tylko piernik ciasto. Przepis jest w wątku naszym Jest na prawdę pyszny

Cytat:

-------------
Miło mi, że moje ciasta Ci smakowały
Mój piernik też można zrobić właściwie na ostatnią chwilę...chociaż jest lepszy jak poleży z 2 tygodnie

Hania

Stary 2011-12-07, 12:31   #1328
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Miałam wczoraj bardzo mikołajkowy dzień większość prezentów dałam sobie sama
Byłam na zakupach (przez pół dnia w ogóle nie mogłam przetrawić, że mam wolne i MOGĘ łazić po sklepach bez wyrzutów sumienia ), o wiele za długo, ale jak to ja - zrobiłam "hurtowe" zakupy:
3 bluzki, podkoszulek oddychający, szalochustę, dżinsy, kozaki i kosmetyki - testuję Biodermę do błyszczącej się skóry, może wreszcie pomoże...

Cytat:
Cześć!

Butter, jesteś fajną ciocią. Ja to zupełnie co innego. Jakoś tak starać mi się nie chce. Mikołaja wczoraj nie było kompletnie. Dla nikogo

Chyba chciałabym być całkiem inna - dbająca o tradycję, myśląca bardziej o szczegółach, z wysprzątanym mieszkaniem, pachnącym piernikami, ozdobionymi na święta oknami. Żeby było tak radośnie i ciepło.
Niestety, rzeczywistość jest zupełnie inna, a mój TŻ jest bardzo podobny do mnie, więc nikt mnie nie mobilizuje
Przypomniałaś mi, że w czerwcu, będąc w Toruniu zakupiłam foremkę na pierniki a do tego dostałam jakiś przepis na oryginalne pierniki... może wreszcie go wypróbuję

A ze świątecznych nowości - w naszym domu wreszcie pojawi się żywa choinka

Cytat:
Gryczany to mój zdecydowany faworyt!! Ja mam dobrze bo sąsiad mamy ma swoje ule i zawsze jakiś słoiczek odsprzeda ..a raczej słojor Ostatnio dostałam dwa 1,5 litrowe

Kopytka robi się szybciej jak placki..no i nie śmierdzą

Do pieczonych placków nie potzreban żadna forma Papier do pieczenia tylko i oliwa do posmarowania tegoż papieru.
Jak to? Trzeba ugotować ziemniaki, poczekać aż ostygną, przecisnąć, zrobić ciasto, zrobić kopytka i w końcu ugotować. Pół dnia roboty

A placki to pięć minut pracy i trochę smażenia.

Mi pieczone placki ziemniaczane na papierze nie wychodzą. Dlatego rozważam blaszkę z wgłębieniami.

Zazdroszczę dostępu do miodu. Super!

Cytat:

To będzie wesoło.
Ciekawa jestem czy się aby nie ugniecie.

70% moich znajomych odpuszcza i jest orkiestra

--------------

Znowu wstałam o 11 Po 12 mam być u kuzynki a ja mam jeszcze mokre włosy i siedzę z necie.
O syfie w domu nie wspomnę.
To jest dopiero brak organizacji
Ja lubię muzykę na żywo - ale musi być dobra

Ad. DJ - można różnie trafić (tak samo zresztą, jak z zespołami).
Na jednym z wesel był DJ, który z godziny na godzinę był w gorszym stanie psychofizycznymTo było żenujące. Szczególnie na oczepinach.

Na innym za to świetnie moderował imprezą, inicjował sto lat, puszczał świetną muzykę i wyczuwał klimat gości.

-------------------------

Ad. Mikołaja - wczoraj mąż był w Poznaniu i wieczorem powitał mnie w drzwiach słowami "hoł hoł hoł"

Dostałam piękne ozdobne pudełko z Ferrero Rocher, Milką, paczką pralinek Lindor i to wszystko obsypane jeszcze luźnymi pralinkami.

Na koniec jeszcze dokopałam się do kalendarza, który był na dnie pudełka, śliczny, taki jak lubię. Mąż w ogóle co roku daje mi przy różnych okazjach kalendarze i zawsze wybiera świetne.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:56   #1329
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Asiuk, nie robię pierniczków ciasteczek, tylko piernik ciasto. Przepis jest w wątku naszym Jest na prawdę pyszny
Butter, wiem, że robisz piernik Pytałam ogólnie o dobry przepis na pierniczki, ale takie ciasteczka też będą git

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-12-07, 13:58   #1330
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Ja dalej myję łazienki (z wyjątkiem prysznica). \

Niedługo mam wizytę u gina

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:07   #1331
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter, wiem, że robisz piernik Pytałam ogólnie o dobry przepis na pierniczki, ale takie ciasteczka też będą git
Nie mam, bo takich ciasteczkowatych pierniczków w ogóle nie piekę...nie przepadam...
Te ciasteczka, o których pisała Hania, są super. Robię je czasem też w wersji czekoladowej jeszcze lepsze

Hania

Stary 2011-12-07, 14:32   #1332
biia
Wtajemniczenie

my się nie ugniemy, umowa podpisana

Cytat:
wydaje mi się, że z tym dj-em to jest "nie bo nie" dla zasady. przecież jak jest wodzirej, to, od orkiestry, różni się tylko wykonaniem utworu.
w sumie po to bierzemy wodzireja, aby starsze pokolenie też się bawiło. chociaż dj klubowy zdecydowanie jest tańszy

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Na jednym z wesel był DJ, który z godziny na godzinę był w gorszym stanie psychofizycznymTo było żenujące. Szczególnie na oczepinach.

Na innym za to świetnie moderował imprezą, inicjował sto lat, puszczał świetną muzykę i wyczuwał klimat gości.

Ad. Mikołaja - wczoraj mąż był w Poznaniu i wieczorem powitał mnie w drzwiach słowami "hoł hoł hoł"

Dostałam piękne ozdobne pudełko z Ferrero Rocher, Milką, paczką pralinek Lindor i to wszystko obsypane jeszcze luźnymi pralinkami.

Na koniec jeszcze dokopałam się do kalendarza, który był na dnie pudełka, śliczny, taki jak lubię. Mąż w ogóle co roku daje mi przy różnych okazjach kalendarze i zawsze wybiera świetne.
nasz jest świetny i nie pije. sama nigdy nie byłam na weselu z dj-em, ale nigdy do glowy mi nie przyszło żeby mieć zespół.

mikołajek pozazdrościć. takie pyszności :ślina:

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:36   #1333
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Biia dużo wam jeszcze do załatwiania zostało?? Kiedy bierzcie ślub??

Stary 2011-12-07, 15:03   #1334
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Miło mi, że moje ciasta Ci smakowały
Mój piernik też można zrobić właściwie na ostatnią chwilę...chociaż jest lepszy jak poleży z 2 tygodnie
Właśnie chyba fajnie bedzie jak go upiekę w domu ..a wszamiemy go z siostrą za 2 tygodnie
Tak zrobię

Cytat:
Cześć!
Byłam na zakupach (przez pół dnia w ogóle nie mogłam przetrawić, że mam wolne i MOGĘ łazić po sklepach bez wyrzutów sumienia ), o wiele za długo, ale jak to ja - zrobiłam "hurtowe" zakupy:
3 bluzki, podkoszulek oddychający, szalochustę, dżinsy, kozaki i kosmetyki - testuję Biodermę do błyszczącej się skóry, może wreszcie pomoże...

Jak to? Trzeba ugotować ziemniaki, poczekać aż ostygną, przecisnąć, zrobić ciasto, zrobić kopytka i w końcu ugotować. Pół dnia roboty

A placki to pięć minut pracy i trochę smażenia.

Zaszalałaś z zakupami- dobrze- raz na jakiś czas trzeba

Własnie trzeba myśleć z wyprzedzeniem o kopytkach- dzień wcześniej ugotować więcej ziemniaków- na drugi dzień wystarczy je przecisnąć przez praskę , dodać jajo i mąkę- ugotować i gotowe

A smarzenie placków jest nudne - 15 min przy patelni to dla mnie wieczność. Wczoraj upiekłam 8 naleśników i mi wystarczy na następny rok

Ja też lubię muzykę na zywo- ale raz w życiu byłam na weselu gdzie była orkiestra na poziomie. W tym roku w sierpniu u kumpla męża. Cód miód i orzeszki normalnie- no ale kapela nie grająca na weselach z zasady- tylko koncerty i bankiety dla wybranych. Koszt 10 tysi

DJ zdarzają się być chamami w połyskującym garniturze, z repertuarem disco polowym- ale jednak rzadko.

Fajny mąż Czekoladki Lindor
Stary 2011-12-07, 17:01   #1335
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Biia dużo wam jeszcze do załatwiania zostało?? Kiedy bierzcie ślub??
11 sierpnia.
a czy dużo? najważniejsze mamy: kościół, sala, kamerzysta, dj. właśnie myślimy nad fotografem.

Stary 2011-12-07, 17:17   #1336
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
my się nie ugniemy, umowa podpisana

wydaje mi się, że z tym dj-em to jest "nie bo nie" dla zasady. przecież jak jest wodzirej, to, od orkiestry, różni się tylko wykonaniem utworu.
w sumie po to bierzemy wodzireja, aby starsze pokolenie też się bawiło. chociaż dj klubowy zdecydowanie jest tańszy

nasz jest świetny i nie pije. sama nigdy nie byłam na weselu z dj-em, ale nigdy do glowy mi nie przyszło żeby mieć zespół.

mikołajek pozazdrościć. takie pyszności :ślina:
No i sprawa załatwiona - wodzirej wytrąca moim zdaniem wszelkie argumenty przeciwników.

O taaak. Znikają te pyszności z zastraszającym tempie.

Cytat:
Właśnie chyba fajnie bedzie jak go upiekę w domu ..a wszamiemy go z siostrą za 2 tygodnie
Tak zrobię

Zaszalałaś z zakupami- dobrze- raz na jakiś czas trzeba

Własnie trzeba myśleć z wyprzedzeniem o kopytkach- dzień wcześniej ugotować więcej ziemniaków- na drugi dzień wystarczy je przecisnąć przez praskę , dodać jajo i mąkę- ugotować i gotowe

A smarzenie placków jest nudne - 15 min przy patelni to dla mnie wieczność. Wczoraj upiekłam 8 naleśników i mi wystarczy na następny rok

Ja też lubię muzykę na zywo- ale raz w życiu byłam na weselu gdzie była orkiestra na poziomie. W tym roku w sierpniu u kumpla męża. Cód miód i orzeszki normalnie- no ale kapela nie grająca na weselach z zasady- tylko koncerty i bankiety dla wybranych. Koszt 10 tysi

DJ zdarzają się być chamami w połyskującym garniturze, z repertuarem disco polowym- ale jednak rzadko.

Fajny mąż Czekoladki Lindor
Nie chcę nawet myśleć, ile pieniędzy wydałam na te zakupy - ale - czasem trzeba tak sobie tłumaczę.

Największy problem miałam z kozakami - początek grudnia to w zasadzie koniec sezonu kozakowego. Miałam spory problem, żeby znaleźć buty w moim rozmiarze, bardzo są już przebrane.
W końcu udało mi się - kupiłam w kolorze popielatym przełamującym się w kierunku koloru kawy z mlekiem (zależy jak pada światło). Czuję się w nich super!

Ad. kopytek - my praktycznie nie jemy ziemniaków na obiad, więc ciężko jest, żeby zostały. Musze specjalnie gotować. I tak chyba zrobię dziś lub jutro, bo mam ochotę na kopytka.

Na naszym weselu był zespół, ale grający w klimacie rockowym, z solówkami na basie Mieli niezłego powera i świetnie rozkręcali towarzystwo. Fakt, że było mnóstwo młodych ludzi, ale starsi też nie narzekali.

Byłam też na dwóch weselach, gdzie były zespoły nieweselne, raczej bankietowe.
Było różnie. Na jednym weselu grali w jakimś dziwnym rytmie - wszystkie piosenki były takie zwolnione i rozciągnięte, że nie wiadomo było jak tańczyć A za drugim razem muzyka była naprawdę świetna, ale nie przemęczali się za bardzo i przerwy były baaaardzo długie.

Dla mnie - jeśli wesele ma być fajne, tj. jeśli ja mam się na nim dobrze bawić, to potrzebuję super porywającej muzyki, żeby tańczyć całą noc i tylko się "wzmacniać" od czasu do czasu W innym wypadku ledwo wytrzymuję do północy i później już mi się nie chce...
Stary 2011-12-07, 17:40   #1337
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
O taaak. Znikają te pyszności z zastraszającym tempie.

Nie chcę nawet myśleć, ile pieniędzy wydałam na te zakupy - ale - czasem trzeba tak sobie tłumaczę.

Największy problem miałam z kozakami - początek grudnia to w zasadzie koniec sezonu kozakowego. Miałam spory problem, żeby znaleźć buty w moim rozmiarze, bardzo są już przebrane.
W końcu udało mi się - kupiłam w kolorze popielatym przełamującym się w kierunku koloru kawy z mlekiem (zależy jak pada światło). Czuję się w nich super!

Ad. kopytek - my praktycznie nie jemy ziemniaków na obiad, więc ciężko jest, żeby zostały. Musze specjalnie gotować. I tak chyba zrobię dziś lub jutro, bo mam ochotę na kopytka.

Na naszym weselu był zespół, ale grający w klimacie rockowym, z solówkami na basie Mieli niezłego powera i świetnie rozkręcali towarzystwo. Fakt, że było mnóstwo młodych ludzi, ale starsi też nie narzekali.

Byłam też na dwóch weselach, gdzie były zespoły nieweselne, raczej bankietowe.
Było różnie. Na jednym weselu grali w jakimś dziwnym rytmie - wszystkie piosenki były takie zwolnione i rozciągnięte, że nie wiadomo było jak tańczyć A za drugim razem muzyka była naprawdę świetna, ale nie przemęczali się za bardzo i przerwy były baaaardzo długie.

Dla mnie - jeśli wesele ma być fajne, tj. jeśli ja mam się na nim dobrze bawić, to potrzebuję super porywającej muzyki, żeby tańczyć całą noc i tylko się "wzmacniać" od czasu do czasu W innym wypadku ledwo wytrzymuję do północy i później już mi się nie chce...
To gratuluję zakupu kozaków. Ja odpuściłam jednak. Miałam za dużo "ciążowych"wymagań . Mam nadzieję że nie będzie mokrej zimy i dam radę z Emu i starymi botkami ze skóry.

No tak gdy się nie jada ziemniaków jest trudniej..ale właśnie można tak zrobić jak piszesz i wieczorem po prostu ugotować tak by były na drugi dzień gotowe.

Na tym ostatnim weselu kapela grała bardzo funkowo. Jak usłyszałam "Supermenkę" w ich wykonaniu to padłam z wrażenia.

Ja na weselach najwięcej czasu spędzam na tarasie- popijając drinki i paląc Muzyka w 70% tak mnie odstrasza że nie jestem w stanie być nawet na sali a co dopiero tańczyć

Dlatego też bardzo cieszyłam sie na weselu w sierpniu- bo akurat w ciąży byłam- nie piłam, nie paliłam- a kapela była BOSKA. Wytrwałam do godziny pierwszej i nawet tańczyłam mimo tego ze to był I trymestr i za bardzo nie powinnam była
Stary 2011-12-07, 20:35   #1338
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja już po wizycie było dobrze Zważył, zmierzył ciśnienie. Powiedział, ze mam spory brzuszek i az sprawdził, czy nie mam za dużo płynów ale wszystko jest w normie. Usg było szybkie, bo powiedział po co małego meczyć. Za miesiąc jest połówkowe i wtedy dokładnie popatrzymy. Mały kleczał tak smiesznie i ma generalnie długie nogi z tego co zobaczyłam, w ogóle to byłam w szoku że tak ładnie je już widać, zgięte w kolanach. Serduszko ślicznie biło, ale płci nie chcial sprawdzac. Bo nie dość, że dziecko klęczało to nie chciał przedłużać usg. Na połówkowym powiedział, że poszuka o ile nie będzie miedniocowo ułożony.

Haniu czy Twój gin każde usg przedłuża?? czy jest raczej tak jak u mnie, że te genetyczne i połowkowe jest dokładne a inne to tylko szybko aby sprawdzic czy jest ok i koniec??

Stary 2011-12-07, 21:58   #1339
biia
Wtajemniczenie

Madzia gratulacje zdrowo rozwijającego się dzidziola

Stary 2011-12-07, 22:00   #1340
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia gratulacje zdrowo rozwijającego się dzidziola
dziękuję

dziś w końcy wzięłam zaświadczenie o ciaży to zaniosę jutro bo się już dopominali. Kolejna wizyta 4 stycznia i to już będzie połówkowe.

Stary 2011-12-07, 23:43   #1341
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Haniu czy Twój gin każde usg przedłuża?? czy jest raczej tak jak u mnie, że te genetyczne i połowkowe jest dokładne a inne to tylko szybko aby sprawdzic czy jest ok i koniec??
Super że rośniecie zdrowo.

Mi lekarz zawsze mówi że mam piękny brzuszek, macice i szyjkę

Co do pytania- jak już pisałam (nie raz) mój gin ma zasadę maks 4 USG w czasie ciąży. Miałam w 8 , 13. 21 i będę miała w 31 tyg.

Na tym koniec...także jakbyś chodziła do mojego lekarza, dziś w ogóle nie robiłby Ci USG- co wizytę sprawdza jedynie czy serce bije.
Stary 2011-12-08, 08:42   #1342
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Ja miałam USG na każdej wizycie, ale przyznam, że nie zawsze się przyglądałam, bo gadałam z lekarzem najczęściej

Wczoraj miałam spięcie z szefem, ale już ok. Kasę mam.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-12-08, 08:43   #1343
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

ja miałam robione jeszcze przed samym porodem ,ale to dlatego,ze trzeba bylo precyzyjnie (w miare )okreslic wielkosc dziecka...

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 08:54   #1344
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Już czwartek! Mam taki deficyt snu, że ledwo wstaję rano.
Mąż znowu w delegacji, wróci jutro.
Wczoraj miałam natchnienie na porządkowanie i ogarnęłam dwa regały książek i dokumentów. Zyskałam 50% miejsca, muszę wyrzucić wielką reklamówkę papierowych śmieci. Zabrałam się też za szufladę w biurku, z której już się usypywało. Znalazłam 20 długopisów z logo Siemens W czasie studiów jakiś kolega mnie tym obdarował. Sprawdziłam - wszystkie piszą... muszę je komuś dać, bo znowu przeleżą 4 lata albo wyrzucić.

Byliśmy też na dużych zakupach jedzeniowych i jestem w szoku, że kasza gryczana kosztuje prawie 5zł... to chyba lekka przesada
Stary 2011-12-08, 10:00   #1345
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Emilko, też zwróciłam ostatnio uwagę na kaszy gryczanej, która zawsze była bardzo tania.
Ceny jedzenia w ogóle w ogóle strasznie wzrosły jak wszystkiego

Hania

Stary 2011-12-08, 10:27   #1346
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

biia jeśli jesteście pewni tego DJa na 100%, to nie dajcie się przekonać. Poza tym szczerze mówiąc teraz mielibyście problem ze znalezieniem dobrego zespołu w przystępnej cenie.

Madzia super, że bejbik Wam się ładnie rowija

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Cześć!
Wczoraj miałam natchnienie na porządkowanie i ogarnęłam dwa regały książek i dokumentów. Zyskałam 50% miejsca, muszę wyrzucić wielką reklamówkę papierowych śmieci. Zabrałam się też za szufladę w biurku, z której już się usypywało. Znalazłam 20 długopisów z logo Siemens W czasie studiów jakiś kolega mnie tym obdarował. Sprawdziłam - wszystkie piszą... muszę je komuś dać, bo znowu przeleżą 4 lata albo wyrzucić.

Byliśmy też na dużych zakupach jedzeniowych i jestem w szoku, że kasza gryczana kosztuje prawie 5zł... to chyba lekka przesada
Aż sprawdziłam. Faktycznie kasza gryczana strasznie podrożała! A zastanawiałam się czemu w naszym firmowym bistro podają teraz tylko jęczmienną zamiast gryczanej...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:50   #1347
hania811
Zakorzenienie

heloo.

Taki piękny śnieg wczoraj padał MARZENIE. A dziś nic z niego nie pozostało W ogóle jest tak ciemno że światło muszę w kuchni włączać.

Chyba sobie spacer odpuszczę.

Cytat:
Cześć...

Emilko, też zwróciłam ostatnio uwagę na kaszy gryczanej, która zawsze była bardzo tania.
Ceny jedzenia w ogóle w ogóle strasznie wzrosły jak wszystkiego
Ja już nawet nie patrzę, nie analizuję....po co mam się stresować.
Jedyne czego się nauczyłam to robienia zakupów w biedronce i lidlu...co też nie zawsze ochrania mój portfel. Ostatnio np kupiłam margarynę do chleba nie patrząc na cenę- kosztowała 9 zł za 225 g
Także ja nawet w biedrze oszczędzić nie zawsze umiem.

Cytat:
Cześć!
To niezłą robotę wykonałaś
Skoro aż 50 % miejsca zyskałaś to chyba długo tam nie zaglądałaś

Mi zawsze brakuje długopisów.

--------------
Ja czekam na pensję z ZUS'u Stresa mam że będą obsuwę mieli..no i jaka ona w ogóle będzie
Stary 2011-12-08, 11:00   #1348
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nawet nie patrzę, nie analizuję....po co mam się stresować.
Jedyne czego się nauczyłam to robienia zakupów w biedronce i lidlu...co też nie zawsze ochrania mój portfel. Ostatnio np kupiłam margarynę do chleba nie patrząc na cenę- kosztowała 9 zł za 225 g
Także ja nawet w biedrze oszczędzić nie zawsze umiem.

To niezłą robotę wykonałaś
Skoro aż 50 % miejsca zyskałaś to chyba długo tam nie zaglądałaś

Mi zawsze brakuje długopisów.

--------------
Ja czekam na pensję z ZUS'u Stresa mam że będą obsuwę mieli..no i jaka ona w ogóle będzie
Mogę Ci oddać te długopisy
Ja lubię pisać dobrymi długopisami lub piórem, obecnie piszę piórem atramentowym takie mam zboczenie. Nie lubię długopisów "reklamówkowych".

Ad. zakupów ja staram się kupować te rzeczy, które lubię, ale przy nowych rzeczach albo kaszach/ryżach/makaronach zazwyczaj dumam nad wyborem i rzucają się wtedy w oczy różnice w cenach.
Ogólnie rzecz biorąc ja też nie umiem oszczędzać Choć wczoraj zamiast kupić mix sałat za 7 zł paczka wzięłam sałatę rzymską za niecałe 3

Cieszę bardzo z porządków.
A co do zaglądania na te półki, to zaglądam codziennie, bo to mój warsztat pracy Część półek zajmują segregatory i tam jest ład.
Ale mam 4 takie półki, gdzie był totalny sajgon. Zwłaszcza na jednej - półce awaryjce, na którą trafiały nieprzebrane dokumenty i teczki, których nie miałam czasu włożyć na swoje miejsce lub do których miałam zaraz wrócić. No i urosła góra. Jak to przejrzałam, to połowę rzeczy wyrzuciłam lub schowałam i jest super przejrzyście teraz.
Poukładałam też książki i terminarze i też się okazało, że jeszcze zmieści się drugie tyle
Stary 2011-12-08, 11:01   #1349
carmelova
Zakorzenienie

Haniu mam nadzieję, że ZUS Cię niemiło nie zaskoczy
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:03   #1350
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
wow, super z Ciebie Mikołaj!

A co do prezentu od TŻ, bardzo miły, żałuję, że ja bym nie mogła takiego dostać. W moim domu nie może być dużo słodyczy, bo ja wszystko od razu zjadam jestem nienormalna pod tym względem, jest mi niedobrze, ale jem dalej, bo muszę zjeść wszystko co jest

Madzialenka12344321, super że z dzidiolem wszystko w porządku!

biia, my też mieliśmy DJa i to było jedyne wesele z Dj'em na którym byłam Moim zdaniem albo super orkiestra (a to strasznie kosztowna opcja jak już pisała hania, do tego nie mieliśmy sprawdzonego zespołu), albo dj.

Pogoda u mnie fatalna, wczoraj trochę posypało, a dzisiaj jest mega plucha, do tego pada deszcz. Nie wiem jak jutro będę biegać.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości