|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
cześć
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już właściwie powinnam piec mój piernik, ale jakoś nie mam kiedy... a powinien poleżeć... ![]() cześć
|
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem bee ciocią i nie pojechałam do dzieci z Mikołajem ![]() Ja w ogóle jak kupuję prezenty to spontanicznie i bez okazji. Ostatnio dostały bluzeczki- jakoś 2 tyg. temu. Poza tym ja nie jestem za obdarowywaniem dzieci toną zabawek i słodyczy ![]() A dzieci brata już dostały od babci paczki Mikołajowe które były większe od nich- wiec od cioci nie muszą ![]() ------------ Przegięcie ten Twój szef Cytat:
Ciekawa jestem czy się aby nie ugniecie. 70% moich znajomych odpuszcza i jest orkiestra ![]() -------------- Znowu wstałam o 11 O syfie w domu nie wspomnę. To jest dopiero brak organizacji
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na weselu z DJ i mimo oporów starszych gości wszyscy się super bawili
![]() Butter, masz jakiś sprawdzony przepis na pierniczki? I ile wcześniej trzeba je zrobić? Zastanawiam się nad założeniem spirali, muszę zadzwonić do gina (jeszcze tego nie zrobiłam od czasu badań hormonalnych) i z nim pogadać. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Haniu, ja wczoraj ogarniałam łazienkę o 22
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poddałam się z pieczeniem pierniczków. Robiłam jakoś 5 lat pod rząd- i zawsze były twarde i do bani.
W zeszłym roku piekłam ciasteczka z przepisu od Butter- takie cynamownowo- korzenne. Pyszne były. No i co roku piekę w ostatniej chwili- rogaliki drożdzowe z maską makową. W tym roku wyjeżdżamy więc nie piekę nic...no chyba że własnie ten Butterowy piernik zrobić i zabrać do Niemiec ![]() Asiuk jak myłam łazienkę (odkąd jestem w ciąży mąż to robi) zawsze zbierałam sie do tego wieczorem przed kąpielą ------------- Dobra wkładam Emu i lecę do kuzynki
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest na prawdę pyszny ![]() Cytat:
![]() Mój piernik też można zrobić właściwie na ostatnią chwilę...chociaż jest lepszy jak poleży z 2 tygodnie
|
||
|
|
|
#1328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Miałam wczoraj bardzo mikołajkowy dzień większość prezentów dałam sobie sama![]() Byłam na zakupach (przez pół dnia w ogóle nie mogłam przetrawić, że mam wolne i MOGĘ łazić po sklepach bez wyrzutów sumienia ), o wiele za długo, ale jak to ja - zrobiłam "hurtowe" zakupy:3 bluzki, podkoszulek oddychający, szalochustę, dżinsy, kozaki Cytat:
![]() A ze świątecznych nowości - w naszym domu wreszcie pojawi się żywa choinka ![]() Cytat:
Trzeba ugotować ziemniaki, poczekać aż ostygną, przecisnąć, zrobić ciasto, zrobić kopytka i w końcu ugotować. Pół dnia roboty![]() A placki to pięć minut pracy i trochę smażenia. Mi pieczone placki ziemniaczane na papierze nie wychodzą. Dlatego rozważam blaszkę z wgłębieniami. Zazdroszczę dostępu do miodu. Super! Cytat:
![]() Ad. DJ - można różnie trafić (tak samo zresztą, jak z zespołami). Na jednym z wesel był DJ, który z godziny na godzinę był w gorszym stanie psychofizycznym To było żenujące. Szczególnie na oczepinach. Na innym za to świetnie moderował imprezą, inicjował sto lat, puszczał świetną muzykę i wyczuwał klimat gości. ------------------------- Ad. Mikołaja - wczoraj mąż był w Poznaniu i wieczorem powitał mnie w drzwiach słowami "hoł hoł hoł" ![]() Dostałam piękne ozdobne pudełko z Ferrero Rocher, Milką, paczką pralinek Lindor i to wszystko obsypane jeszcze luźnymi pralinkami. Na koniec jeszcze dokopałam się do kalendarza, który był na dnie pudełka, śliczny, taki jak lubię. Mąż w ogóle co roku daje mi przy różnych okazjach kalendarze i zawsze wybiera świetne. |
|||
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam ogólnie o dobry przepis na pierniczki, ale takie ciasteczka też będą git
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dalej myję łazienki (z wyjątkiem prysznica). \ Niedługo mam wizytę u gina
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te ciasteczka, o których pisała Hania, są super. Robię je czasem też w wersji czekoladowej jeszcze lepsze
|
|
|
|
|
#1332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
my się nie ugniemy, umowa podpisana
![]() Cytat:
w sumie po to bierzemy wodzireja, aby starsze pokolenie też się bawiło. chociaż dj klubowy zdecydowanie jest tańszy ![]() Cytat:
mikołajek pozazdrościć. takie pyszności :ślina: |
||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Biia dużo wam jeszcze do załatwiania zostało?? Kiedy bierzcie ślub??
|
|
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zrobię Cytat:
![]() Własnie trzeba myśleć z wyprzedzeniem o kopytkach- dzień wcześniej ugotować więcej ziemniaków- na drugi dzień wystarczy je przecisnąć przez praskę , dodać jajo i mąkę- ugotować i gotowe ![]() A smarzenie placków jest nudne - 15 min przy patelni to dla mnie wieczność. Wczoraj upiekłam 8 naleśników i mi wystarczy na następny rok ![]() Ja też lubię muzykę na zywo- ale raz w życiu byłam na weselu gdzie była orkiestra na poziomie. W tym roku w sierpniu u kumpla męża. Cód miód i orzeszki normalnie- no ale kapela nie grająca na weselach z zasady- tylko koncerty i bankiety dla wybranych. Koszt 10 tysi ![]() DJ zdarzają się być chamami w połyskującym garniturze, z repertuarem disco polowym- ale jednak rzadko. Fajny mąż Czekoladki Lindor
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czy dużo? najważniejsze mamy: kościół, sala, kamerzysta, dj. właśnie myślimy nad fotografem. |
|
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O taaak. Znikają te pyszności z zastraszającym tempie. Cytat:
tak sobie tłumaczę.Największy problem miałam z kozakami - początek grudnia to w zasadzie koniec sezonu kozakowego. Miałam spory problem, żeby znaleźć buty w moim rozmiarze, bardzo są już przebrane. W końcu udało mi się - kupiłam w kolorze popielatym przełamującym się w kierunku koloru kawy z mlekiem (zależy jak pada światło). Czuję się w nich super! Ad. kopytek - my praktycznie nie jemy ziemniaków na obiad, więc ciężko jest, żeby zostały. Musze specjalnie gotować. I tak chyba zrobię dziś lub jutro, bo mam ochotę na kopytka. Na naszym weselu był zespół, ale grający w klimacie rockowym, z solówkami na basie Mieli niezłego powera i świetnie rozkręcali towarzystwo. Fakt, że było mnóstwo młodych ludzi, ale starsi też nie narzekali.Byłam też na dwóch weselach, gdzie były zespoły nieweselne, raczej bankietowe. Było różnie. Na jednym weselu grali w jakimś dziwnym rytmie - wszystkie piosenki były takie zwolnione i rozciągnięte, że nie wiadomo było jak tańczyć A za drugim razem muzyka była naprawdę świetna, ale nie przemęczali się za bardzo i przerwy były baaaardzo długie. Dla mnie - jeśli wesele ma być fajne, tj. jeśli ja mam się na nim dobrze bawić, to potrzebuję super porywającej muzyki, żeby tańczyć całą noc i tylko się "wzmacniać" od czasu do czasu W innym wypadku ledwo wytrzymuję do północy i później już mi się nie chce...
|
||
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak gdy się nie jada ziemniaków jest trudniej..ale właśnie można tak zrobić jak piszesz i wieczorem po prostu ugotować tak by były na drugi dzień gotowe. Na tym ostatnim weselu kapela grała bardzo funkowo. Jak usłyszałam "Supermenkę" w ich wykonaniu to padłam z wrażenia. Ja na weselach najwięcej czasu spędzam na tarasie- popijając drinki i paląc Muzyka w 70% tak mnie odstrasza że nie jestem w stanie być nawet na sali a co dopiero tańczyć![]() Dlatego też bardzo cieszyłam sie na weselu w sierpniu- bo akurat w ciąży byłam- nie piłam, nie paliłam- a kapela była BOSKA. Wytrwałam do godziny pierwszej i nawet tańczyłam mimo tego ze to był I trymestr i za bardzo nie powinnam była
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie było dobrze
Zważył, zmierzył ciśnienie. Powiedział, ze mam spory brzuszek i az sprawdził, czy nie mam za dużo płynów ale wszystko jest w normie. Usg było szybkie, bo powiedział po co małego meczyć. Za miesiąc jest połówkowe i wtedy dokładnie popatrzymy. Mały kleczał tak smiesznie i ma generalnie długie nogi z tego co zobaczyłam, w ogóle to byłam w szoku że tak ładnie je już widać, zgięte w kolanach. Serduszko ślicznie biło, ale płci nie chcial sprawdzac. Bo nie dość, że dziecko klęczało to nie chciał przedłużać usg. Na połówkowym powiedział, że poszuka o ile nie będzie miedniocowo ułożony. Haniu czy Twój gin każde usg przedłuża?? czy jest raczej tak jak u mnie, że te genetyczne i połowkowe jest dokładne a inne to tylko szybko aby sprawdzic czy jest ok i koniec?? |
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia gratulacje zdrowo rozwijającego się dzidziola
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() dziś w końcy wzięłam zaświadczenie o ciaży to zaniosę jutro bo się już dopominali. Kolejna wizyta 4 stycznia i to już będzie połówkowe. |
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz zawsze mówi że mam piękny brzuszek, macice i szyjkę Co do pytania- jak już pisałam (nie raz) mój gin ma zasadę maks 4 USG w czasie ciąży. Miałam w 8 , 13. 21 i będę miała w 31 tyg. Na tym koniec...także jakbyś chodziła do mojego lekarza, dziś w ogóle nie robiłby Ci USG- co wizytę sprawdza jedynie czy serce bije.
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja miałam USG na każdej wizycie, ale przyznam, że nie zawsze się przyglądałam, bo gadałam z lekarzem najczęściej ![]() Wczoraj miałam spięcie z szefem, ale już ok. Kasę mam. |
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam robione jeszcze przed samym porodem ,ale to dlatego,ze trzeba bylo precyzyjnie (w miare
)okreslic wielkosc dziecka...
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Już czwartek! Mam taki deficyt snu, że ledwo wstaję rano. Mąż znowu w delegacji, wróci jutro. Wczoraj miałam natchnienie na porządkowanie i ogarnęłam dwa regały książek i dokumentów. Zyskałam 50% miejsca, muszę wyrzucić wielką reklamówkę papierowych śmieci. Zabrałam się też za szufladę w biurku, z której już się usypywało. Znalazłam 20 długopisów z logo Siemens W czasie studiów jakiś kolega mnie tym obdarował. Sprawdziłam - wszystkie piszą... muszę je komuś dać, bo znowu przeleżą 4 lataByliśmy też na dużych zakupach jedzeniowych i jestem w szoku, że kasza gryczana kosztuje prawie 5zł... to chyba lekka przesada
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Emilko, też zwróciłam ostatnio uwagę na kaszy gryczanej, która zawsze była bardzo tania. ![]() Ceny jedzenia w ogóle w ogóle strasznie wzrosły
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() biia jeśli jesteście pewni tego DJa na 100%, to nie dajcie się przekonać. Poza tym szczerze mówiąc teraz mielibyście problem ze znalezieniem dobrego zespołu w przystępnej cenie. Madzia super, że bejbik Wam się ładnie rowija ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
heloo.
Taki piękny śnieg wczoraj padał W ogóle jest tak ciemno że światło muszę w kuchni włączać. ![]() Chyba sobie spacer odpuszczę. Cytat:
Jedyne czego się nauczyłam to robienia zakupów w biedronce i lidlu...co też nie zawsze ochrania mój portfel. Ostatnio np kupiłam margarynę do chleba nie patrząc na cenę- kosztowała 9 zł za 225 g Także ja nawet w biedrze oszczędzić nie zawsze umiem. Cytat:
![]() Skoro aż 50 % miejsca zyskałaś to chyba długo tam nie zaglądałaś ![]() Mi zawsze brakuje długopisów. ![]() -------------- Ja czekam na pensję z ZUS'u Stresa mam że będą obsuwę mieli..no i jaka ona w ogóle będzie
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię pisać dobrymi długopisami lub piórem, obecnie piszę piórem atramentowym takie mam zboczenie. Nie lubię długopisów "reklamówkowych".Ad. zakupów ja staram się kupować te rzeczy, które lubię, ale przy nowych rzeczach albo kaszach/ryżach/makaronach zazwyczaj dumam nad wyborem i rzucają się wtedy w oczy różnice w cenach. Ogólnie rzecz biorąc ja też nie umiem oszczędzać Choć wczoraj zamiast kupić mix sałat za 7 zł paczka wzięłam sałatę rzymską za niecałe 3![]() Cieszę bardzo z porządków. A co do zaglądania na te półki, to zaglądam codziennie, bo to mój warsztat pracy Część półek zajmują segregatory i tam jest ład. Ale mam 4 takie półki, gdzie był totalny sajgon. Zwłaszcza na jednej - półce awaryjce, na którą trafiały nieprzebrane dokumenty i teczki, których nie miałam czasu włożyć na swoje miejsce lub do których miałam zaraz wrócić. No i urosła góra. Jak to przejrzałam, to połowę rzeczy wyrzuciłam lub schowałam i jest super przejrzyście teraz. Poukładałam też książki i terminarze i też się okazało, że jeszcze zmieści się drugie tyle
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu mam nadzieję, że ZUS Cię niemiło nie zaskoczy
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prezentu od TŻ, bardzo miły, żałuję, że ja bym nie mogła takiego dostać. W moim domu nie może być dużo słodyczy, bo ja wszystko od razu zjadam ![]() Madzialenka12344321, super że z dzidiolem wszystko w porządku! biia, my też mieliśmy DJa i to było jedyne wesele z Dj'em na którym byłam Moim zdaniem albo super orkiestra (a to strasznie kosztowna opcja jak już pisała hania, do tego nie mieliśmy sprawdzonego zespołu), albo dj.Pogoda u mnie fatalna, wczoraj trochę posypało, a dzisiaj jest mega plucha, do tego pada deszcz. Nie wiem jak jutro będę biegać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Muszę poszukać sprawdzonego przepisu.

i kłótnia, czemu dj

To było żenujące. Szczególnie na oczepinach. 

W ogóle jest tak ciemno że światło muszę w kuchni włączać.
wzięłam sałatę rzymską za niecałe 3