moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 11:14   #4651
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Blondi2989 sama napisałaś że to lubisz. Tak po prostu. Może nagniesz zasady z powodu np. małego chorego dziecka. I nagle usłyszysz takie wyrzuty że uszy Ci totalnie oklapną. Albo masz po prostu fajną rodzinę - lub jej poszczególnych członków. I szczerych - co jak będą Cię mieli dosyć to nie będą Ci się bali tego powiedzieć.

Ale jak ktoś pisze że coś mu nie pasuje, ale nie wie jak się wyłamać itd to zalecam asertywność dla zachowania higieny psychicznej. Bo raz, drugi będziesz pędzić na złamanie karku i potem wszyscy będą to uważali za oczywistą oczywistość i czym dłużej odkłada się takie rzeczy tym potem większe niesnaski w rodzinie.

Tak samo warto zapytać TŻta czy on też lubi taki sposób zwiedzania świąt oraz można uwzględnić zdanie dzieci jeśli takowe są i potrafią określić swoje zdanie.

Hmm... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
To fakt - mam fajną rodzinę I nigdy nie słyszałam, żeby ktoś miał problemy z przyjmowaniem gości. I oczywiście nie mówię, że na 100% będę co roku pokonywać wielokilometrowe trasy, bo nie wiadomo jak się życie ułoży, ale na pewno nie będzie to żadna męczarnia
A TŻ ma takie samo zdanie jak ja w tej kwestii (zresztą jak w wielu, bo jestem za tym, że jednak "przeciwieństwa się nie przyciągają"), także nie ma problemu.
Stary 2011-12-07, 11:22   #4652
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Tak w ogóle to moja rodzina (ta najbliższa) też jest bardzo fajna. Może właśnie dlatego że tolerancyjna, bez wyrzutów, akceptująca "co kto lubi".

Po prostu zamieściłam obserwacje tego co się dzieje w mocno dalszej rodzinie czy wśród znajomych. Obrywa się któremuś tam pokoleniu za "złamanie" świętej zasady że jak się nie pojawisz w pierwszy czy drugi dzień świąt to obgadujemy i wydziedziczamy z więzów rodzinnych - choćby na nieszczęśnika spadło 10 plag egipskich i z tego powodu rodziny nie odwiedził
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:36   #4653
chryja_bez_ryja
BAN stały

Tylko, że tutaj jest konflikt taki, że ja bardzo chcę jechać do rodziców (i mam blisko, tylko 30 km od domu) a TŻ bardzo chce jechać do swoich rodziców (Wigilia i tak będzie "u mnie" bo TŻ do 18 w Wigilię pracuje)... Uważam, że powinien ustąpić, ale z drugiej strony sama go rozumiem, bo on rzadko widuje swoich rodziców... Co prawda już od dwóch lat mieszkamy razem, ale zawsze na święta się rozstawaliśmy (w sensie, że ja zostawałam tutaj i jechałam na Wigilię i 1. Święto do rodziców, a on do swoich i wracaliśmy na 2. święto do domu oboje)

PS. Aaaa w ogóle to moje obie babcie z dziadkami mieszkają w tej samej małej miejscowości co moi rodzice, więc to nie stanowi żadnego problemu

Edytowane przez chryja_bez_ryja
Czas edycji: 2011-12-07 o 12:38
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:55   #4654
Parvati
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Mikołaj odwiedził? U mnie zostawił między innymi takiego aniołka:
http://allegro. pl/swiecacy-aniol-szklany-figurka-aniola-swieci-i1967568234.html

ale w takiej kuli

http://allegro. pl/swiecacy-szklany-aniol-w-kuli-aniolek-3-i1945105111.html

Podświetla się na zmianę na niebiesko, biało, różowo i czerwono pięęęęknie wygląda jak jest ciemno w mieszkaniu

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:20   #4655
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Mam ☠☠☠☠☠☠☠ca małego na punkcie sypanych herbat, często sama sobie komponuje składniki ( wczoraj zdrowotno- świąteczna - tymianek, cytryna, laska cynamonu, łyżka miodu, cytryna) dziś herbata czarna z cukrowymi choineczkami, laska cynamonu, troszkę ziarenek wanilii, imbir i cytryna.
Wow, herbaciana (herbatowa?) wróżka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Inalinka Pokaż wiadomość
Ja się z tego powodu cieszę !
Właśnie wzięłam się za wbijanie goździków w pomarańczę,cudowny zapach.
Też muszę to zrobić !

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
dziękuję

w mojej części Gdańska bo wczoraj jedna Wizażanka pisała coś innego niż ja widziałam) wczoraj było cały dzień słońce (ale ja się cieszę, bo w przeciwieńtwie do was nienawidzę śniegu i mógłby on być tylko od 24 grudnia do 2 stycznia :P) a dzis już nie ma słonezka i jest trochę ponuro

Spędzacie Święta w domu? Bo ja muszę jakoś podzielić czas i w tym roku moje święta spędzę praktycznie w podróży... Wigilia u moich rodziców, 30 km od domu, potem rano w 1. dzień ŚBN wsiadamy w auto i pędzimy 300 km na Mazury do rodziców tż-ta, dziadków, a potem wieczorem do babci... Potem rano w 2 dzień wsiadamy w auto i pędzimy 300 km do moich dziadków, jednych a potem drugich... Dopiero po świętach wracamy do domu, do Gdańska... Masakra... Ostatni raz zgodziłam się na taki maraton Boję się, że nie odczuję świąt przez to
Ja w tym roku Wigilię spędzam w domu, I D.Ś. u TŻ (120km dalej) i drugi dzień świąt znowu w domu. Także też będę jeździć, jeśli to Cię pocieszy Ale to 300km... Bądź wytrwała
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:45   #4656
asik1503
Zakorzenienie

Parvati ładniutki widziałam takiego w Auchan i tak myślałam czy by go mamie tż'a nie sprezentować
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:07   #4657
feather
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
AAAA śniło mi się, że śnieg padał, było wszędzie biało... obudziłam się - +3 na dworze ;/
Mi się też śniło, że śnieg padał i jak się obudziłam to rzeczywiście padał Ale niestety na ziemi topniał, a po 10 min już padał deszcz...

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
(bo to raz mi ktoś chlipał że święta to koszmar zwalającej się rodziny?)
Mi też, mi też Ale to chyba wszystko zależy od tego jakie są relacje miedzy rodziną. Jak się kogoś lubi, to chociaż człowiek by padał ze zmęczenia to się ucieszy z wizyty. A jak się trafi ktoś, kto przyjeżdża tylko dlatego, bo to tradycja, to ciężko żeby zmęczeni ludzie byli zadowoleni z faktu, że zamiast odpocząć, muszą się zająć gościem, bo tak wypada.

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:42   #4658
majcia2
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję

w mojej części Gdańska bo wczoraj jedna Wizażanka pisała coś innego niż ja widziałam) wczoraj było cały dzień słońce (ale ja się cieszę, bo w przeciwieńtwie do was nienawidzę śniegu i mógłby on być tylko od 24 grudnia do 2 stycznia :P) a dzis już nie ma słonezka i jest trochę ponuro

Spędzacie Święta w domu? Bo ja muszę jakoś podzielić czas i w tym roku moje święta spędzę praktycznie w podróży... Wigilia u moich rodziców, 30 km od domu, potem rano w 1. dzień ŚBN wsiadamy w auto i pędzimy 300 km na Mazury do rodziców tż-ta, dziadków, a potem wieczorem do babci... Potem rano w 2 dzień wsiadamy w auto i pędzimy 300 km do moich dziadków, jednych a potem drugich... Dopiero po świętach wracamy do domu, do Gdańska... Masakra... Ostatni raz zgodziłam się na taki maraton Boję się, że nie odczuję świąt przez to

Ja natomiast jak co roku idziemy z mężem na dwie wigilie( na szczęscie mamy rodziny w swoim mieście), ja mam liczną rodzinkę ( moi rodzice, brat z bratową, ciocia , babcia, kuzyni) a mój mąż też( dużo sióstr z rodzinami, teściowa) i jakoś trzeba pogodzić dwie rodzinki, eh trochę ta wigilia w pośpiechu jest i zawsze pełni jesteśmy bo z grzeczności trzeba w dwóch domkach dań spróbować dobrze że oprócz wigilii są jeszcze dwa dni do odpoczynku
majcia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:55   #4659
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
Parvati ładniutki widziałam takiego w Auchan i tak myślałam czy by go mamie tż'a nie sprezentować
Bardzo ładnie się prezentuje tak popołudniu/wieczorkiem także myślę, że zastanowić się warto. Mogę jak chcesz spróbować jakąś fotkę strzelić pobawię się w fotosamuraja (telefonem )

Ja też wyjeżdżam na Święta w tym roku - do rodzinnego miasta na szczęście TŻ z tego samego miasta jest, więc jedziemy w jedną stronę. Ale już w samym mieście to w 3 dni świąteczne mam jeżdżenia, a jeżdżenia

edit:
Łapcie trochę Świąt
http://www.kwejk.pl/obrazek/722856/k...ieszne,:d.html
http://www.kwejk.pl/obrazek/721697/g...wy,elblag.html

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2011-12-07 o 16:04
Stary 2011-12-07, 16:16   #4660
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym się nie zgodziła na takie coś wcale.Święta to mają być Święta-spokojne,radosne,bez nerwów,a nie wyścig rajdowy.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:21   #4661
Katrusiaa
Zakorzenienie

Dzisiaj chodziłam po sklepach ze świątecznymi pierdółkami i znalazłam takie cudo na początku myślałam, że to obraz, ale okazało się, że z tyłu ma taką poduszeczkę wypełnioną kulkami styropianowymi, wiecie może do czego to służy?

Tak się zakochałam w tym obrazku, że go kupiłam, zwłaszcza, że drogi nie był i stwierdziłam, że jak nie wymyślę do czego to naprawdę służy, to pozbędę się tej poduchy i obrazek powieszę na ścianie

A na rachunku jest napisane "talerze i kubki, zastawy" może wy wymyślicie co to za cudo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0144.jpg (141,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0145.jpg (123,6 KB, 60 załadowań)

Razem: 16 V 2006r
Zaręczeni: 16 V 2011r

Konkursik KLIK
Katrusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:26   #4662
tennen
Raczkowanie

A duże to? Ten spód wygląda jak w mojej podkładce pod laptopa, żeby go na nogi położyć. Może to taka taca?
tennen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:36   #4663
asik1503
Zakorzenienie

Katrusia to jest taca lub jak wolisz podstawka xD jak zwał tak zwał w każdym razie to się kładzie na kolana a ta poduszeczka z kulkami jest dla wygody i na tym możesz postawić np. laptopa

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie się prezentuje tak popołudniu/wieczorkiem także myślę, że zastanowić się warto. Mogę jak chcesz spróbować jakąś fotkę strzelić pobawię się w fotosamuraja (telefonem )
edit:
Łapcie trochę Świąt
http://www.kwejk.pl/obrazek/722856/k...ieszne,:d.html
http://www.kwejk.pl/obrazek/721697/g...wy,elblag.html
jeśli się uda to bardzo chętnie

świetne te obrazeczki kociaki wymiatają
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:40   #4664
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Ja bym się nie zgodziła na takie coś wcale.Święta to mają być Święta-spokojne,radosne,bez nerwów,a nie wyścig rajdowy.
Mam wrażenie, że po fakcie TŻ zrozumie jakie to było głupie i za rok już będzie inaczej
Stary 2011-12-07, 16:45   #4665
Katrusiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
Katrusia to jest taca lub jak wolisz podstawka xD jak zwał tak zwał w każdym razie to się kładzie na kolana a ta poduszeczka z kulkami jest dla wygody i na tym możesz postawić np. laptopa
Tylko to jest oprawione w normalną ramkę i z przodu wygląda jak obraz i chyba jako obraz to zastosuję, bo szkoda mi taki ładny obrazek zakrywać laptopem a tak to Mikołaj będzie sobie wisiał

Konkursik KLIK
Stary 2011-12-07, 16:46   #4666
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wrażenie, że po fakcie TŻ zrozumie jakie to było głupie i za rok już będzie inaczej
A nie możecie się rozdzielić,tj.TŻ pojedzie do swojej rodziny,a Ty ze swoją zostaniesz?Zawsze jeszcze jest cały tydzień po Świętach i Sylwester.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:47   #4667
Czarna93
Zakorzenienie

A u mnie właśnie pada śnieg
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:55   #4668
jvlka900
Zakorzenienie

GG do jvlka900

melduję, że w Szczecinie pada deszcz ze śniegiem, mozna powiedziec ze z duzą przewagą sniegu okno mam białe dachy już przyprószone

to zawsze coś

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

o kurde już sypie

Aparatka
góra: 23.03.12
dół : 28.06.12

jvlka900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:55   #4669
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jvlka900 Pokaż wiadomość
melduję, że w Szczecinie pada deszcz ze śniegiem, mozna powiedziec ze z duzą przewagą sniegu okno mam białe dachy już przyprószone

to zawsze coś
U mnie sam śnieg i powoli robi się biała warstewka
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:03   #4670
Katrusiaa
Zakorzenienie

Aż poleciałam do okna w nadziei, że zobaczę śnieg, ale w Krakowie niestety nie pada

Konkursik KLIK
Stary 2011-12-07, 19:38   #4671
Mariposa3
Raczkowanie

Jak przeczytałam wiadomość o śniegu, poleciałam do okna, żeby sprawdzić czy u mnie też pada, ale niestety nie...

A jednak pada! Tylko, że widać to tylko przy światłach lamp.

Chryja- współczuję Ci tego jeżdżenia. Święta kojarzą mi się z odpoczynkiem, rodzinką. Dlatego spędzam Wigilię w domku.

Edytowane przez Mariposa3
Czas edycji: 2011-12-07 o 19:44
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:32   #4672
Parvati
Zakorzenienie

W Wawie nie pada a mogłoby, mam smętny humor

CBT
Stary 2011-12-07, 21:40   #4673
chryja_bez_ryja
BAN stały

No tak było przez ostatnie lata, w tym roku Wigilię i tak spędzi ze mną bo tu pracuje, więc poprosił, bym jechała z nim na 1 ś.

W zeszłym roku przez ponad tydzień (w tym święta) nie miałam prądu, siedzieliśmy przy stole w zimnie i przy świeczkach, więc.... chyba nie będzie najgorzej:p
Stary 2011-12-07, 22:50   #4674
Mariposa3
Raczkowanie

Parvati- nie martw się! Mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało.
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:50   #4675
tennen
Raczkowanie

Cytat:
No tak było przez ostatnie lata, w tym roku Wigilię i tak spędzi ze mną bo tu pracuje, więc poprosił, bym jechała z nim na 1 ś.

W zeszłym roku przez ponad tydzień (w tym święta) nie miałam prądu, siedzieliśmy przy stole w zimnie i przy świeczkach, więc.... chyba nie będzie najgorzej:p
A nie możecie np. pojechać do rodziny TŻ-ta w drugi dzień świąt, a dziadków odwiedzić w I dzień? wtedy może nie musielibyście sie spieszyc, żeby wrócić do dziadków?
tennen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 23:05   #4676
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
W Wawie nie pada a mogłoby, mam smętny humor
sypie snieg! szkoda tylko ze nie jest bialo bo wszystko wsiaka w ziemie
Stary 2011-12-07, 23:14   #4677
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Parvati- nie martw się! Mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało.
Dziękuję za pociechę

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
sypie snieg! szkoda tylko ze nie jest bialo bo wszystko wsiaka w ziemie
Aha widzę mokry śnieg sypie, taki paskudny...ale śnieg

CBT
Stary 2011-12-08, 00:22   #4678
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tennen Pokaż wiadomość
A nie możecie np. pojechać do rodziny TŻ-ta w drugi dzień świąt, a dziadków odwiedzić w I dzień? wtedy może nie musielibyście sie spieszyc, żeby wrócić do dziadków?
Teraz już po ptokach, bo rodzice TŻ-ta napalili się strasznie na nasz przyjazd, nie będę odbierać im przyjemności Ale za rok nie ma ch., nigdzie nie jadę Wiecie, tak zostałam z zaskoczenia wzięta, że się zgodziłam, ale to był ostatni raz

U mnie ponoć nie ma być śniegu jeszcze przynajmniej przez ponad tydzień:P
Stary 2011-12-08, 08:35   #4679
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Wow, herbaciana (herbatowa?) wróżka z Ciebie
No koochana ! dziś na śniadanie mniej ambitnie - pu erh z laską cynamonu :P

Straszne rzeczy, wszędzie pada śnieg, a u mnie taki najgorszy z najgorszych - letni deszcz :/

Już prawie dwa tygodnie do świąt - 15 dni !!

Wczoraj znowu popchnęłam do przodu album dla A. I zapakowałam mu paczuszkę z prezentem drugim

Aha, a tu taka ciekawostka:

http://www.papilot.pl/lifestyle-ciek...A-GALERIA.html

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2011-12-08 o 08:39 Powód: dodanie linku
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 08:42   #4680
IwonaMazury
Rozeznanie

hej dziewczyny ja już trochę nadrobiłam moją długą listę
u mnie na razie nie pada śnieg ale zapowiadają dziś mam zamiar realizować dalszą część porządków . A ten czas nie ubłaganie leci jak szalony nim się nie obejrzymy to już święta będą u mnie za oknem lekko w nocy po pruszyło gdzie nie gdzie widać pozostałości
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości