Nasze blogi kosmetyczne - cz. II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 11:42   #4261
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
super!!!!! przyjedz do mnie i mnie pomaluj z nudoww)
Dziekuję.
Irsin, jak zapraszasz, to mogę wpaść, w Berlinie jeszcze nie byłam.
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:48   #4262
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

przyszedł mój zestaw L'biotica który kliknęłam na galeriakosmetyki.pl
Suplement diety Włosy & paznokcie, regenerujący krem do rzęs i jedwab w płynie do włosów-a wszytko za 23,90zł z darmową przesyłką

dzięki Orlico za link dobrze że jednak kupiłam tam, fajny ten zestaw, opłacał się, sam suplement wszędzie kosztuje ponad 20zł

Edytowane przez agabil1
Czas edycji: 2011-12-07 o 11:54
agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:54   #4263
ciriness
Zadomowienie

irsin czy ty na tej lekcji makijażu BB byłaś naprawdę bezpłatnie czy to trzeba np. zakupić jakiś kosmetyk?
Ładnie wyszły te oczka

Aga a ty masz migrenę z jakiegoś guza?? To chyba nie przelewki jak ból się nasila

Dziewczyny czy dostałyście propozycje współpracy z pewnej A.P.?
Tak trochę dziwnie mi to wygląda

Muszę chyba mikołajowi podpowiedzieć żeby mi kupił tą książkę do makijażu BB skoro polecacie
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:57   #4264
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Ciriness- moim zdaniem jeśli choć znasz podstawy makijażu to książka Bobbi Brown jest zbędna

Tak, mam na przysadce mózgowej ale tego rodzaju guzy są rzadko usuwane operacyjnie bo odrastają, są wyciszane farmakologicznie. Mój chyba jednak rośnie bo ostatnio non stop mam migreny z prawje strony, prawe oko boli jak diabli, pewnie naciska na nerw wzrokowy.
Musz znowu zrobić rezonans i iść do neurologa :/

Edytowane przez agabil1
Czas edycji: 2011-12-07 o 12:08
Stary 2011-12-07, 12:04   #4265
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Ciriness- moim zdaniem jeśli choć znasz podstawy makijażu to książka Bobbi Brown jest zbędna
Ja ją kupiłam ok. tydzień temu i tak naprawde jeszcze nawet nie miałam okazji jej dokładnie przejrzeć.
W sumie wszystko co znajduje się w tej ksiązce można bez trudu znaleźć w internecie, z tego co zauważyłam to jest ona dość ogólna, brak konkretów, ale ja lubię książki i kupiłam w sumie tylko po to żeby ją mieć. 45zł to nie jest majątek.

Do tego jeszcze dobrałam sobie "Stylowy makijaż oczu" Taylor Chang-Babaian, żeby mieć darmową przesyłkę. pewnie też nic odkrywczego, jak będe miała czas żeby ja przejrzeć to dam znać.
Stary 2011-12-07, 12:09   #4266
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Ja ją kupiłam ok. tydzień temu i tak naprawde jeszcze nawet nie miałam okazji jej dokładnie przejrzeć.
W sumie wszystko co znajduje się w tej ksiązce można bez trudu znaleźć w internecie, z tego co zauważyłam to jest ona dość ogólna, brak konkretów, ale ja lubię książki i kupiłam w sumie tylko po to żeby ją mieć. 45zł to nie jest majątek.

Do tego jeszcze dobrałam sobie "Stylowy makijaż oczu" Taylor Chang-Babaian, żeby mieć darmową przesyłkę. pewnie też nic odkrywczego, jak będe miała czas żeby ja przejrzeć to dam znać.
dokładnie, wszystko ogólnie, żadnych tajników itp , mam wersję anglojęzyczną od dawna. Ładnie wygląda na półce i się kurzy

Stary 2011-12-07, 13:49   #4267
losek78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Też dostałam pw od Lorri i też tak jak ty ani nie mam żadnej współpracy ani linków do sklepów anie żadnych korzyści materialnych z mojego bloga. Nie wiem dlaczego... Ok, mam podane źródło zdjęcia jeśli nie jest moje, ale to jest imo postępowanie jak najbardziej odpowiednie i nie są to zdjęcia ze sklepów.

Czy możesz mi napisać na pw jaką dostałaś odpowiedź na swoje argumenty?

zaraz ci odpisze

Cytat:
Napisane przez Wena90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam kupon na 50% rabatu w sklepie My Organic na serie BeSave, La Claree, Lilas Blanc Paris, ale niestety może bym się TYLKO skusiła na szampon... kupon jest ważny do 9 grudnia, chętnie się za coś wymienię oferty wymianki przyjmuję do jutra

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Widzę, że nie tylko ja mam ten problem ;/ usunęłam to co tak bardzo Wizażowi przeszkadzało... ale tylko czekam, aż znowu coś będzie nie w pięć... To jest nie halo, bo jak powiedziałam co o tym myślę, to dostałam kolejne punkty za atak na moderatora haha, teraz pewnie zaraz mnie obczają, ale trudno. Każda dziewczyna ma taki i inny blog w podpisie na forum, ale wybiórczo się czepia użytkowniczek, jak już chcą być tacy fair i naciągać na opłacane reklamy to niech wszystkich tak przypilnują...
Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Też dostałam PW i usunęłam podpis dla świętego spokoju I co prawda kilka współpracy mam ale nie sądziłam że to aż tak koliduje z umieszczeniem podpisu na wizażu, ale skoro tak jest - no to trudno
ja dopiero się rozkręcam z blogiem a tu takie kłody pod nogi walą , ciekawe czemu czepiają się wybiórczo ? ja napisałam im że czuję się dyskryminowana i nie czerpie żadnych korzyści z bloga - bo to jest szczera prawda
ale jest na to rada - nie bywać na wizazu i mieć dużo obserwowanych blogów - pisac komentarze i tak mnie czytelnicy odnajdą

moim skromnym zdaniem to wizaz może czuć się zagrożony - bo to teraz blogi są skarbnicą wiedzy o kosmetykach i modzie i dużo osób nie zagląda na forum a na blogi i tam wymienia się swoimi doświadczeniami , a wystarczy wejść na biochemie - tam 50 % postów to reklama sklepów z kosmetykami do samo-robienia , 20 % filtry -50 faktor minimum( bo dostaniesz przebarwień i umrzesz na raka), 20 % kwasy i kremy z kwasami (akcja wszyscy się złuszczajmy i będziemy wiecznie młode) i inne tego typu ...parabeny to zło
ktoś założył wątek mający służyć dzieleniu się pasją do kupowania torebek i tam wszyscy mają w podpisie kod ale trzeba tępić 1 czy 2 osoby od czasu do czasu aby nie korzystała przypadkiem ze swojego kodu , może lepiej usunąć możliwość dodania podpisu pod swoim postem wszystkim i nikt nie będzie czuł się pokrzywdzony że jedni mogą mieć blog w podpisie a inni nie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 14:02   #4268
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:

Tak, mam na przysadce mózgowej ale tego rodzaju guzy są rzadko usuwane operacyjnie bo odrastają, są wyciszane farmakologicznie. Mój chyba jednak rośnie bo ostatnio non stop mam migreny z prawje strony, prawe oko boli jak diabli, pewnie naciska na nerw wzrokowy.
A konsultowałaś się z endokrynologiem?
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:10   #4269
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
zaraz ci odpisze

ja dopiero się rozkręcam z blogiem a tu takie kłody pod nogi walą , ciekawe czemu czepiają się wybiórczo ? ja napisałam im że czuję się dyskryminowana i nie czerpie żadnych korzyści z bloga - bo to jest szczera prawda
ale jest na to rada - nie bywać na wizazu i mieć dużo obserwowanych blogów - pisac komentarze i tak mnie czytelnicy odnajdą

moim skromnym zdaniem to wizaz może czuć się zagrożony - bo to teraz blogi są skarbnicą wiedzy o kosmetykach i modzie i dużo osób nie zagląda na forum a na blogi i tam wymienia się swoimi doświadczeniami , a wystarczy wejść na biochemie - tam 50 % postów to reklama sklepów z kosmetykami do samo-robienia , 20 % filtry -50 faktor minimum( bo dostaniesz przebarwień i umrzesz na raka), 20 % kwasy i kremy z kwasami (akcja wszyscy się złuszczajmy i będziemy wiecznie młode) i inne tego typu ...parabeny to zło
ktoś założył wątek mający służyć dzieleniu się pasją do kupowania torebek i tam wszyscy mają w podpisie kod ale trzeba tępić 1 czy 2 osoby od czasu do czasu aby nie korzystała przypadkiem ze swojego kodu , może lepiej usunąć możliwość dodania podpisu pod swoim postem wszystkim i nikt nie będzie czuł się pokrzywdzony że jedni mogą mieć blog w podpisie a inni nie
Ja pamiętam moje początki na wizażu w 2006 roku (na innym koncie ) kiedy przebywałam głównie na podforum bizuteryjnym. I tam też dziewczyny miały w podpisie blogi ale była zasada, że nie może być to blog na którym oferują sprzedaż biżuterii, bo to było mocno tępione.

I pamiętam przypadek gdzie dziewczyna miała jednego bloga na którym tylko pokazywała biżuterię i do niego miała link w podpisie na wizażu, a miała też drugiego bloga gdzie podane były ceny itp i oba blogi zalinkowane na tym drugim blogu w bocznym panelu, coś jak blogspotowy blogroll (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi).

Dostała upomnienie, za to że blog który ma w podpisie, posiada link do bloga na którym sprzedaje swoje kolczyki. I miała do wyboru albo usunąć link z podpisu (gdzie specjalnie założyła bloga "niekomercjalnego" żeby móc się nim na wizażu chwalić) albo link z bloga. Moim zdaniem trochę paranoja.

W regulaminie wizażu istnieje punkt zabraniający linkowania stron z których czerpiemy korzyści majątkowe. A jakie korzyści ja czerpię z mojego bloga? Jedynie satysfakcję że kilka osób to czyta i czasem ktoś skomentuje. No i nie oszukujmy się, z wizażu jest najwięcej wejść.

Niejedna moderatorka ma w swoim podpisie link do bloga. Jak widać regulamin może być interpretowany wedle potrzeb, moim zdaniem powinno to być jakoś bardziej sprecyzowane, a moderatorka wysyłając PW z prośbą/żądaniem usunięcia linku powinna jakoś to uargumentować.

Inna sprawa, to że ja np często się udzielam na wątku o Inglocie, gdzie np padają pytania o propozycje kolorów, wyjaśnienie czegoś, albo chociażby jak dany kolor wygląda. I zazwyczaj odpowiadając na tego typu pytania, wklejam tez link do swojego bloga, do konkretnego posta w którym można znaleźć np swatche omawianego cienia itp. I co, nie mogę wklejać tego linku, bo to jest nieopłacona reklama? jakbym miała szukać tego konkretnego zdjęcia na dysku za każdym razem kiedy odpowiadam, to by mi się zapewne nie chciało, na blogu nie mam problemu ze znalezieniem konkretnych swatchy.

Może Złośliwiec powinien się ustosunkować jakoś do kwestii zamieszczania linków do blogów, chociaż nie ukrywam, że jeśli pojawi się oficjalny zakaz, to poczuję się (i zapewne nie tylko ja), bardzo pokrzywdzona.

Stary 2011-12-07, 14:15   #4270
losek78
Zakorzenienie

http://recenzjo-mania.blogspot.com/ może zajrzycie na mój blog i pomożecie gdzie jest ten punkt gdzie jest reklama i czerpie z tego korzyści - bo może wystarczy tam coś na tym blogu pozmieniać ?
Stary 2011-12-07, 14:20   #4271
ciriness
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki Aga, myślałam że są tam jakieś fajne tricki czy techniki opisane.

Współczuje tego guza, współczuje bólu, ja z migreną się lata męczę ale wiem chociaż że w głowie czysto, a i rezonans robię raz na 2-3 lata.
Koniecznie udaj się do neuro i sprawdź co tam się dzieje. Mam nadzieje, że wymyślą jakąś nową metodą żebyś się tego szkodnika mogła pozbyć
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 14:25   #4272
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
A konsultowałaś się z endokrynologiem?
oczywiście leczyłam się wiele lat w przychodni endokrynologicznej i wciąż jestem pod opieką endokrynloga-ginekologa.

Cytat:
Napisane przez ciriness Pokaż wiadomość
Dzięki Aga, myślałam że są tam jakieś fajne tricki czy techniki opisane.

Współczuje tego guza, współczuje bólu, ja z migreną się lata męczę ale wiem chociaż że w głowie czysto, a i rezonans robię raz na 2-3 lata.
Koniecznie udaj się do neuro i sprawdź co tam się dzieje. Mam nadzieje, że wymyślą jakąś nową metodą żebyś się tego szkodnika mogła pozbyć
dzięki Ciriness, da się żyć tylko te migreny

Stary 2011-12-07, 14:25   #4273
enn_
Zakorzenienie

Ja bym jeszcze chciała zwrócić uwagę na fakt, że reklamy na wizażu, które można wykupić do umieszczenia pod postami, nie wyglądają zbyt korzystnie ani zachęcająco, no helou, szary prostokąt? Gdybym rozważała kupno reklamy to to by było pierwsze, i to bardzo duże, "przeciw".

A z innej beczki - kliknęłam paletkę glamBox i się cieszę niesamowicie. Te Inglotowe trudno dostać, poza tym mam jedną i jestem zadowolona, ale bez ochów i achów, a odczuwam wielką chęć zdepotowania cieni z moich dwóch paletek Sleeka. Strasznie razi mnie ten błyszczący plastik w środku paletki.
Stary 2011-12-07, 14:27   #4274
maffash
Zakorzenienie

Oo ja tez bym sobie sprawila taka paletke, bo chce kompletowac powoli nowe cienie Inglota
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:33   #4275
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ja tak zrobiłam z psiakiem, pojechałam na drugi dzień do schroniska i wzięłam inną suczkę, ale to zależy od osoby, bo może Chochlik nie chcieć na razie zwierząt i stwarzać sobie kolejnej okazji do bólu za jakieś x lat. Ja to rozumiem. Aczkolwiek sama po sobie widzę, ze to mi pomogło. Mój tato strasznie płakał za tamtym psiakiem, więc sam chciał psa ze schroniska wziąć jak najszybciej i rzeczywiście ból się zmniejsza, ale to zależy od osoby.

Co do podbierania rzeczy, to mój tato jest w tym mistrzem. Ja nie wiem, co on robi z maską do włosów, bo zawsze zużywa połowę opakowania, podobnie dzieje się z kremami, jego dwa użycia i mogę iść po nowy krem do drogerii;P I jeszcze pilniki do paznokci mi podbiera;P
no właśnie nie wiem czy akurat teraz chcę brać zwierzaka... tym bardziej, że (zakładając, że się dostanę) za jakieś pół roku wyjeżdżam na studia... pies/kot odpada-mieszkam w bloku i siedziałby i płakał sam cały dzień
A jak już to właśnie coś takiego mniejszego.. no nie wiem jeszcze

Co do zużywania to mi zawsze też duuużo idzie masek do włosów i szamponów, 500 ml szamponu starcza mi może na 3-4 razy ;o W ogóle zastanawiam się, czy nie zapuścić sobie włosów, tak jak miałam kiedyś, do połowy uda tylko wtedy pewnie pod ciężarem się wyprostują

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Yasinisi Pokaż wiadomość
Dzień dobry..

Ja zaczynam dzisiejszy dzień od kataru.. No pięknie..

Ps. Czy to możliwe żeby blogger sam usunął mi obserwację jakiegoś bloga? Jestem przekonana, że go obserwowałam a wczoraj musiałam sie rejestrować znowu.. Dziwne..
czasem się tak zdarza :/

Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Czas edycji: 2011-12-07 o 14:33
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 14:37   #4276
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30932739]
Co do zużywania to mi zawsze też duuużo idzie masek do włosów i szamponów, 500 ml szamponu starcza mi może na 3-4 razy ;o W ogóle zastanawiam się, czy nie zapuścić sobie włosów, tak jak miałam kiedyś, do połowy uda tylko wtedy pewnie pod ciężarem się wyprostują
[/QUOTE]

500?! chyba 50? Mi tam 100-150ml starczy na co najmniej miesiąc.
Stary 2011-12-07, 14:37   #4277
maffash
Zakorzenienie

A ja tez przeziebiona, dzisiaj mialam spr z fizyki i jutro kolejny, bo nie pisalam poprzedniego , juz mam dosc normalnie tej fizyki.
Stary 2011-12-07, 14:42   #4278
Konto usunięte

Cytat:
500?! chyba 50? Mi tam 100-150ml starczy na co najmniej miesiąc.
no 500, ta duża butla szamponu lawendowego z ziaji Ale mam dość długie włosy i myję 2x Nie wiem w sumie, czemu tak szybko mi to idzie.. ale to tu dam, tam doleję i jakoś wychodzi
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:50   #4279
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30932934]no 500, ta duża butla szamponu lawendowego z ziaji Ale mam dość długie włosy i myję 2x Nie wiem w sumie, czemu tak szybko mi to idzie.. ale to tu dam, tam doleję i jakoś wychodzi [/QUOTE]

To i tak chyba niezbyt normalne. Ja mam średniej długości włosy, też myję dwa razy, a 500ml szamponu starczy mi i mamie (razem z jednego korzystamy), na pół roku, jak nie dłużej.
Stary 2011-12-07, 14:56   #4280
enn_
Zakorzenienie

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30932934]no 500, ta duża butla szamponu lawendowego z ziaji Ale mam dość długie włosy i myję 2x Nie wiem w sumie, czemu tak szybko mi to idzie.. ale to tu dam, tam doleję i jakoś wychodzi [/QUOTE]
Dziwne, ja jak miałam włosy prawie do pasa to zużywałam 250 ml w minimum miesiąc z tego co pamiętam. Myjąc codziennie, 2 razy, dodam, że lubię jak się pieni. :P
Stary 2011-12-07, 14:56   #4281
Konto usunięte

no może i nie, ale co poradzę poza tym trochę chyba przesadziłam z tymi 3-4 x, więcej wychodzi, ale nie dużo Do 7 gdzieś pewnie..

Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Czas edycji: 2011-12-07 o 14:59
Stary 2011-12-07, 14:57   #4282
NioseWamPicie
Zadomowienie

Cytat:
To i tak chyba niezbyt normalne. Ja mam średniej długości włosy, też myję dwa razy, a 500ml szamponu starczy mi i mamie (razem z jednego korzystamy), na pół roku, jak nie dłużej.
No właśnie ja tak czytam i ja z siostrą używam L'oreala 400 ml na jakies 2 miesiace starczy (ona ma długie a ja średnie). I ona jak myje to 3x
NioseWamPicie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:59   #4283
emememsik
po prostu Em :)

Też jestem pod wrażeniem. Przecież musi być ci strasznie ciężko zmyć potem to wszystko z włosów.
Stary 2011-12-07, 15:01   #4284
maffash
Zakorzenienie

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30933223]no może i nie, ale co poradzę poza tym trochę chyba przesadziłam z tymi 3-4 x, więcej wychodzi, ale nie dużo Do 7 gdzieś pewnie..[/QUOTE]

serio ? To co tydzien kupujesz nowy szampon, czy nie myjesz wlosow codziennie?
Stary 2011-12-07, 15:03   #4285
Konto usunięte

no właśnie nie ma tego dużo ale nie mieszam np szamponu z wodą itp, a wiem, że niektórzy tak robią

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
serio ? To co tydzien kupujesz nowy szampon, czy nie myjesz wlosow codziennie?
myję co 2 dni zresztą jak kupię nowy to specjalnie jeszcze policzę no ile mi starcza
Stary 2011-12-07, 15:07   #4286
Wena90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja pamiętam moje początki na wizażu w 2006 roku (na innym koncie ) kiedy przebywałam głównie na podforum bizuteryjnym. I tam też dziewczyny miały w podpisie blogi ale była zasada, że nie może być to blog na którym oferują sprzedaż biżuterii, bo to było mocno tępione.

I pamiętam przypadek gdzie dziewczyna miała jednego bloga na którym tylko pokazywała biżuterię i do niego miała link w podpisie na wizażu, a miała też drugiego bloga gdzie podane były ceny itp i oba blogi zalinkowane na tym drugim blogu w bocznym panelu, coś jak blogspotowy blogroll (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi).

Dostała upomnienie, za to że blog który ma w podpisie, posiada link do bloga na którym sprzedaje swoje kolczyki. I miała do wyboru albo usunąć link z podpisu (gdzie specjalnie założyła bloga "niekomercjalnego" żeby móc się nim na wizażu chwalić) albo link z bloga. Moim zdaniem trochę paranoja.

W regulaminie wizażu istnieje punkt zabraniający linkowania stron z których czerpiemy korzyści majątkowe. A jakie korzyści ja czerpię z mojego bloga? Jedynie satysfakcję że kilka osób to czyta i czasem ktoś skomentuje. No i nie oszukujmy się, z wizażu jest najwięcej wejść.

Niejedna moderatorka ma w swoim podpisie link do bloga. Jak widać regulamin może być interpretowany wedle potrzeb, moim zdaniem powinno to być jakoś bardziej sprecyzowane, a moderatorka wysyłając PW z prośbą/żądaniem usunięcia linku powinna jakoś to uargumentować.

Inna sprawa, to że ja np często się udzielam na wątku o Inglocie, gdzie np padają pytania o propozycje kolorów, wyjaśnienie czegoś, albo chociażby jak dany kolor wygląda. I zazwyczaj odpowiadając na tego typu pytania, wklejam tez link do swojego bloga, do konkretnego posta w którym można znaleźć np swatche omawianego cienia itp. I co, nie mogę wklejać tego linku, bo to jest nieopłacona reklama? jakbym miała szukać tego konkretnego zdjęcia na dysku za każdym razem kiedy odpowiadam, to by mi się zapewne nie chciało, na blogu nie mam problemu ze znalezieniem konkretnych swatchy.

Może Złośliwiec powinien się ustosunkować jakoś do kwestii zamieszczania linków do blogów, chociaż nie ukrywam, że jeśli pojawi się oficjalny zakaz, to poczuję się (i zapewne nie tylko ja), bardzo pokrzywdzona.

Mi się wydaje, że pewna osoba, wytykac palcami nie będę, bo zaraz znów będzuie, że kogos atakuję, miała do mnie prywatny problem, coś jej się widocznie moje posty nie podobały, mimo, że nic w nich takie nie było, oprócz mojego zdania, sama zresztą nie zauważyłam by w podpisie miała wykupioną reklamę... Dostałam ostrzeżenie, a gdy poszkodowana napisałam co o tym sądzę i jakie to nie fair dostałam bana niby za atakowanie... haha, i powiedziano mi, że mój blog to komercha, a jak nie wiem co to znaczy, to miałam sobie kuknąć do słownika... cóż, nie muszę, wystarczy, że spojrzę na Wizaż. Jedna wielka komercha z bałaganem w zasadach i stąd te szopki, jakby był porządek i traktowano by użytkowników fair nie było by szopek, ale spoko Wizaż wiele straci na takich czynach, ja bez niego jakoś przeżyję, nie skoczę z rozpaczy z mostu. Nie czują się zagrożeni, bo myślą, że jak tyle jest użytkowników to nigdy nie padną, a zdziwią się kiedyś. Zwłaszcza jak będą stosować takie chwyty poniżej pasa wobec tylko niektórych użytkowniczek... Często na Wizażu na KWC są zaniżane oceny produktów, recenzje nie wiadomo o co chodzi, bujdy kompletne napisane przez dzieci, które się nudzą, o postach na forum nie wspomnę, więc jeśli ktoś będzie miał wybór ciekawe co wybierze, komercyjny Wizaż, gdzie tak się po chamsku traktuje użytkowników czy bloga, gdzie wszystko jest jasne i nie ma śmietnika?

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:09
Wena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:23   #4287
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez Wena90 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że pewna osoba, wytykac palcami nie będę, bo zaraz znów będzuie, że kogos atakuję, miała do mnie prywatny problem, coś jej się widocznie moje posty nie podobały, mimo, że nic w nich takie nie było, oprócz mojego zdania, sama zresztą nie zauważyłam by w podpisie miała wykupioną reklamę... Dostałam ostrzeżenie, a gdy poszkodowana napisałam co o tym sądzę i jakie to nie fair dostałam bana niby za atakowanie... haha, i powiedziano mi, że mój blog to komercha, a jak nie wiem co to znaczy, to miałam sobie kuknąć do słownika... cóż, nie muszę, wystarczy, że spojrzę na Wizaż. Jedna wielka komercha z bałaganem w zasadach i stąd te szopki, jakby był porządek i traktowano by użytkowników fair nie było by szopek, ale spoko Wizaż wiele straci na takich czynach, ja bez niego jakoś przeżyję, nie skoczę z rozpaczy z mostu. Nie czują się zagrożeni, bo myślą, że jak tyle jest użytkowników to nigdy nie padną, a zdziwią się kiedyś. Zwłaszcza jak będą stosować takie chwyty poniżej pasa wobec tylko niektórych użytkowniczek... Często na Wizażu na KWC są zaniżane oceny produktów, recenzje nie wiadomo o co chodzi, bujdy kompletne napisane przez dzieci, które się nudzą, o postach na forum nie wspomnę, więc jeśli ktoś będzie miał wybór ciekawe co wybierze, komercyjny Wizaż, gdzie tak się po chamsku traktuje użytkowników czy bloga, gdzie wszystko jest jasne i nie ma śmietnika?
Wydaje mi się, że teraz trochę w druga stronę przesadzasz i cię poniosło.
Ale trochę racji masz, nie wiem o kogo konkretnie chodzi, ale nie pierwszy raz słyszę o konfliktach moderator - wizażanka.

A nie próbowałaś pisać w tej sprawie do Złośliwca, skoro ta moderatorka faktycznie była taka nieprzyjemna?

Moim zdaniem moderatorzy powinni być mężczyznami, przynajmniej byliby bezstronni.
I powinni być normalnie wynagradzani za swoja pracę. Rozumiem na początku, ale teraz wizaż to jest potęga i nie siedzę nikomu w kieszeni, ale wydaje mi się, że takie portale jak ten przynoszą naprawdę duże dochody i można by sobie pozwolić na zatrudnienie moderatorów.
Bo to już nie przelewki, jak na forum gdzie jest kilkunastu użytkowników i sobie moderatorzy mogą banować tych co się im nie podobają. Na wizażu jest kilkadziesiąt (?) tysięcy użytkowniczek i tu nie ma miejsca na jakieś prywatne potyczki między moderatorami a "zwykłymi" wizażankami.
Stary 2011-12-07, 15:26   #4288
pierniczkowa
Zadomowienie

ale pedzicie w tym watku, chyba dwa dni nadrabiania mnie czeka

ktos mnie wyszukal po: jak zachecic do przegladu samochodu
Stary 2011-12-07, 15:36   #4289
anonyme
Zadomowienie

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30932739]
Co do zużywania to mi zawsze też duuużo idzie masek do włosów i szamponów, 500 ml szamponu starcza mi może na 3-4 razy ;o [/QUOTE]

Ja używam tych 500ml szamponów Ziai, mam włosy do pasa, myję codziennie i wystarcza mi na ok. miesiąc. A szamponu akurat nie oszczędzam

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
A z innej beczki - kliknęłam paletkę glamBox i się cieszę niesamowicie.
Jaki wzięłaś wzór? Ja też mam na nią ochotę, ale nie wiem na którą się zdecydować, bo wszystkie mi się podobają.
anonyme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:39   #4290
emememsik
po prostu Em :)

Dziewczyny, widzicie w źródłach ruchu sieciowego, że wasze konkursy są linkowane na e-konkursy.info? Ja mam ostatnio coraz więcej takich wejść...

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anonyme Pokaż wiadomość

Jaki wzięłaś wzór? Ja też mam na nią ochotę, ale nie wiem na którą się zdecydować, bo wszystkie mi się podobają.
Ja mam tę z samym napisem, najbardziej mi się podoba taka minimalistyczna. Bardzo ją lubię, niestety upadła mi raz z dużej wysokości na podłogę i się pogięła. Nie przeszkadza mi to za bardzo, grunt że na tyle dobrze ochroniła cienie, że wszystkie przeżyły.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości