Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 14:52   #2011
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
heeej

a ja sobie jeszcze troszkę pospałam, bo znowu nocka do

ale mam dobra wiadomość:
MAMY MIESZKANIE!! : jupi:
Nikotynka, super Teraz tylko się nie przemęczaj przy przeprowadzce
Rozumiem, że to mieszkanie bez prysznica?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej, Brzuchacze
Zostaly mi dwa dni do obrony. Zaczynam miec mega stracha Do tego nic a nic nie wchodzi mi do lba, bo caly czas albo mysle o czyms innym, albo Nietoperek kopie lub sie wypina i to jest taaakie absorbujace... Nie wiem, czy w ogole bede potrafila tam gebe otworzyc i powiedziec cos z sensem.

Pearl
,będzie dobrze

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:53   #2012
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dla mojej mamy mikser z blenderem, a dla teściowej elektryczną maszynkę do mięsa (dla teściowej też miał być mikser, bo się jej zepsuł niedawno, ale teść nas ubiegł i już jej kupił ) ...
Agawoo to porządne prezenty dostaną mamusie w tym roku
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:04   #2013
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
ja platki albo musli jem caly czas od samego poczatku ciazy
bywaja tylko pojedyncze dni, ze robie sobie przerwe, a tak to codziennie
wlasnie przed chwila tez zjadlam jogurcik z dosypka musli - pycha

Nie uzywalam, bo zawsze bylo mi szkoda kasy. Poczytalam jednak troche opinii na KWC, zobaczylam w gazetce, ze maja promocje normlanie (kosztuje 82 zl, a teraz z karta lifestyle minus 30%, to nie jest tragicznie) i stwierdzilam,ze moze sie skusze. Zwlaszcza, ze mam problemy z sypianiem, a po porodzie to wiadomo, jak bedzie. Pomyslalam,ze musze zainwestowac w dobry krem i jeszcze lepszy korektor pod oczy - najprawdopodobniej o taki
Z tym ze ja w wieku 25 lat mam wory i cienie jak u 60-letniej kobiety...

no bo co nam beda biedna Inutil denerwowac???

to taka mloda dziewuszka stala, pewnie wzieli ja tylko na promocje
chociaz w sumie czesto spotykalam sie z tym, ze te babki w aptekach miaja jakies przestarzale informacje
no, ale "moja" pani kosmetolog mnie przekonala, tak wiec mam nadzieje, ze jak bede w superpharmie po obronie, to jeszcze beda w promocji i sobie zakupie

Ja wiem, ze nie bedziesz nic nosic, ale uwierz mi, ze samo ukladanie, pakowanie, rozpakowywanie i znowu ukladanie juz jest duzym wysilkiem. I caly czas bedziesz pewnie sobie powtarzac, "ze jeszcze tylko to..." i tak w kolko, az padniesz. Chyba ze bedziesz madrzejsza ode mnie
Pearl ja tez sie rozglądam za dobrym kremem, do tej pory wystarczał mi krem z wit e z body shopu, ale własnie mi się kończy, i chce czegos lepszego tez poczytałam opinie na kwc i mozliwe ze sie skuszę
a co do korektora to sie nie wypowiem, bo jak dla mnie za drogi ten co pokazałas

aha, zapomniałam napisać wczoraj Zuziu dziękuje za wczorajszy przepis - kluseczki wyszły pychaa, zrobiłam sobie do nich sos na słodko ze smietany, cukry waniliowego i cynamonu i ...mniami

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:10
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:04   #2014
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio fazę na płatki kukurydziane albo musli

Super
Ja też ostatnio złapałam taką fazę

Cytat:

a właścicielka no tak, nie mozemy ostatniego miesiąca zapłacić z kaucji a kilka dni temu jeszcze miała inne zdanie, więc w tym miesiacu musimy zaplacić za 2 mieszkania, za posrednika i kaucje na nowe mieszkanie i jeszcze wózek no po prostu tyle kasy.... a jeszcze swieta beda u nas i masakra finansowa sie szykuje
mam nadzieje, ze z naszym obecnym mieszkaniem pojdzie dosc gładko, oddajemy jej je całe wymalowane ( 2 miesace temu ), wysprzatane ( jak sie wprowadzilismy to zastalismy ładny syf) wiec mam nadzieje, ze do niczego sie nie przyczepi i ze szybko rozliczy nam kaucje ale po rozmowie wczorajszej to juz nie jestem pewna

dobra ide ogarniac papiery bo usiasc z wami to i pol dnia schodzi :P a potem nic nie mam zrobione w domu
O matko,co za kobieta? O co jej chodzi? A odda Wam później tą kaucję jak jej jeszcze za kolejny miesiąc zapłacicie?
Trzymam kciuki, żeby udało się Wam z nią dogadać

Stary 2011-12-07, 15:10   #2015
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
ale mam dobra wiadomość:

se se se se se

teraz mnie czeka porządkowanie starego mieszkania, pakowanie, w międzyczasie pranie i sprzątanie oj już myślimy z tztem ze ledwo się przeprowadzimy a urodzę

póki co muszę się zbierać i jechać po pudła do ikei i jeszcze zatankować po drodze

ale cieszę się jak dzika bo będziemy mieli mieszkanko większe, doposażone ( zrobiłam listę rzeczy do kupienia przez właściciela i o dziwo wszystko zaakceptował ) no i z urządzonym pokoikiem dziecięcym
tylko przeprowadzka mnie przeraża

no i żeby nie było tak pięknie to właścicielka naszego obecnego mieszkania robi problemy.. no ale cóż.. za dobrze byśmy mieli

gratuluję Wam rozpoczętych tygodni klask i:

Zuziu jak tak Cię czytałam to masz już syndrom wicia gniazda
ja mam lenia póki co niesamowitego, a jak pomyślę ile mam do zrobienia to nic tylko włazić pod kołdrę z powrotem
Nikotynko super wiadomośćklask i:życzę miłego pakowania, jak najmniej stresów związanych z przeprowadzką do nowego mieszkanka, jak najmniej problemów z właścicielką obecnego i żebyście zdążyli ze wszystkim zaczym dzidzuś postanowi przyjść na ten świat. Super Kochana, jeszcze raz gratuluje nowego gniazdka

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Hej, Brzuchacze
Zostaly mi dwa dni do obrony. Zaczynam miec mega stracha Do tego nic a nic nie wchodzi mi do lba, bo caly czas albo mysle o czyms innym, albo Nietoperek kopie lub sie wypina i to jest taaakie absorbujace... Nie wiem, czy w ogole bede potrafila tam gebe otworzyc i powiedziec cos z sensem.
Hej Brzuchaczu nie stresuj się, napewno sobie poradzisz, a jak Ci już nic do łba nie wchodzi to znaczy, że już wszystko co potrzeba do obrony w nim jest
Stary 2011-12-07, 15:11   #2016
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agawoo to porządne prezenty dostaną mamusie w tym roku
No zaszaleliśmy
I się przy okazji spłukamy na maksa

Stary 2011-12-07, 15:14   #2017
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Dziewczyny, Lucy pisała, że robili jej badania, spojenie łonowe trochę 'rozjechane' ale w normie na razie, musi tylko tego pilnować, bo jeszcze trochę czasu jej zostało. No i przyzwyczaić się do bólu. Potrzymają ja jeszcze do jutra i idzie do domu
To dobrze, że Lucy się odezwała i że sytuacja jest w miarę stabilna. Pozdrawiamy
Ciekawe co u MONIKI?
Stary 2011-12-07, 15:43   #2018
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl ,będzie dobrze
oby, oby
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Pearl ja tez sie rozglądam za dobrym kremem, do tej pory wystarczał mi krem z wit e z body shopu, ale własnie mi się kończy, i chce czegos lepszego tez poczytałam opinie na kwc i mozliwe ze sie skuszę
a co do korektora to sie nie wypowiem, bo jak dla mnie za drogi ten co pokazałas
Tym bardziej, ze jest niezla promocja

Korektor faktycznie diabelsko drogi, ale zamierzam poprosic o niego moja siostre, ktora mieszka w Dojczlandii. Slyszalam, ze tam sa troche tansze niz u nas, poza tym stosunek cena do zarobku tez inny. Ona go uzywa juz kilka lat i mowi, ze jest super. Mam nadzieje, ze bedzie dobrym mikolajem i sprezentuje mi go na gwiazdke
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Hej Brzuchaczu nie stresuj się, napewno sobie poradzisz, a jak Ci już nic do łba nie wchodzi to znaczy, że już wszystko co potrzeba do obrony w nim jest
wlasnie ze nie ma nic :/
jak probuje sobie cos powiedziec w myslach, to brakuje jakichkolwiek pomyslow ;(

Inutil, pozdrowki i buziaki dla LUCY

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:44
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:54   #2019
czubasek20
Zakorzenienie

znów dużo nadrabiania...
no nic lecę czytać

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:55   #2020
pearpearl
Wtajemniczenie

Pozycja, tutaj wychodzi taniej z przesylka niz w promocji w superpharm

Stary 2011-12-07, 15:55   #2021
agawoo
Zakorzenienie

Coś tu cichawo dzisiaj ..
Idę sobie chyba zrobić kawę, bo głowa mi leci, a tu jeszcze na 17 do lekarza i z mamą na zakupy później ..
Ech, a nie chce mi sie wychodzić za bardzo

Stary 2011-12-07, 15:59   #2022
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Pozycja, tutaj wychodzi taniej z przesylka niz w promocji w superpharm
oo, to czekam na przelew z zusu i zamawiam, dzięki Pearl

Stary 2011-12-07, 16:03   #2023
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
oo, to czekam na przelew z zusu i zamawiam, dzięki Pearl
ja chyba tez zamowie - sama sobie zrobie spozniony prezent do buta

Stary 2011-12-07, 16:07   #2024
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
ja chyba tez zamowie - sama sobie zrobie spozniony prezent do buta
świetny pomysł no i oby siostra też dopisała prezencikiem ;- )

Stary 2011-12-07, 16:16   #2025
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

faktycznie tu dzis cicho...
gdzie Agaton ?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:16   #2026
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
świetny pomysł no i oby siostra też dopisała prezencikiem ;- )

ona nawet spoko zarabia, wiec moze wspomoze swoja siostre smarkule

Moje Dziecko wlasnie wyciagnelo sie w poprzek brzucha
Autentycznie - jedna gula, taka wieksza wystaje po lewe stronie, a taka mala po prawej stronie. Do tego caly brzuch napiety jak struna.
Czy on/ona nie ma za dobrze?

Stary 2011-12-07, 16:17   #2027
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
pokażesz łóżeczko z baldachimem??
a pokazesz tylko ze on tak narazie wisi aby było, nie wyprany ani wyprasowany, bo tak jak pisałam chcialam zobaczyc tylko jak to bedzie wygladało, a pozniej bardziej sie postaram zeby go 'ułożyc'

Cytat:
dziekuje

mozna mozna kremów z wit A się powinno unikać
ojoj a ja czesto rece sobie smaruje mascia z wit A
za mieszkanko

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

kopca też nie jadłam a za ciastami z bananem nie przepadam za bardzo...
jest jedno mega pyszne, moja koleżanka jest w nim specjalistką i robi na wszelkie okazje bo wszyscy sobie je życzą na deser

tzn mozna owoce dać jakie sie lubi, akurat tam pokazane jest na przykladzie bananów, i ja tez tak zrobilam bo oboje z tż lubimy

byłam w aptece po dzidziusiowe pierdoły i o 160zł zostawiłam a jeszcze przed swietami znajomi rodziców przywioza mi z niemiec sab simplex i tez 100 pojdzie

No i kupilam herbatke z herbapolu koper fix, za rada Lucy zeby nie dawac tych granulowanych, a w domu przeczytalam zeby nie stoswac w ciazy i przy karmieniu piersia wiec juz sama nie wiem

I kosmetyki kupiłam. Nie moglam sie zdecydowac czy nivea czy penaten az wkoncu wzielam nivea, bo po ten niemiecki penaten musialabym jechac do bdg

Jeszcze zrobie dzis zamowienie u tego r_77 i bede miala juz wszystko dla małej i siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0413.jpg (93,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0411.jpg (74,2 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-12-07 o 16:18
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:20   #2028
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Autentycznie - jedna gula, taka wieksza wystaje po lewe stronie, a taka mala po prawej stronie. Do tego caly brzuch napiety jak struna.
a moje dziecie to w ogolle jest udane
jak tz wraca z pracy z nocy to ja mu drzwi otwieram i junior sie wtedy budzi i sie wścieka dopoki TZ do brzucha nie pogada do brzucha
ale dzisiaj postanowiłam zrobic eksperyment...
nie zamknełam drzwi (tylko na dole byly zamkniete od klatki ale on ma do nich klucz) i postanowiłam nie wstawac i za bardzo sie nie ruszac... i nawet bylam cichutko... to mały szkrabik i tak ojca wyczul i sie obudził...i szalał dopóki tz sie nie wykąpał i nie przyszedł do łózka i z nim nie pogadał..
powiedzicie mi skąd to maleństwo wie, ze ojciec wraca?
Stary 2011-12-07, 16:22   #2029
klaurencja
Raczkowanie

Haniula, super pokoik no i łóżeczko

Hmm... Moja ciocia dzwoniła, że kupiła Filipkowi samochodzik.
Stary 2011-12-07, 16:23   #2030
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
I kosmetyki kupiłam. Nie moglam sie zdecydowac czy nivea czy penaten az wkoncu wzielam nivea, bo po ten niemiecki penaten musialabym jechac do bdg

Jeszcze zrobie dzis zamowienie u tego r_77 i bede miala juz wszystko dla małej i siebie
super wyglada
my na szczescie mamy juz wszystko poza wanienka i wózkiem...ale wanienke i stelaz chcemy kupic w tym samym sklepie co wózek wiec jak tesciowie dadza kase (niby do swiat maja dac) to kupimy za jednym zamachem
Stary 2011-12-07, 16:27   #2031
uska000
Zadomowienie

Haniula zazdraszczam pokoiku..
ja nic nawet nie rozkladam tzt rozlozy jak bedziemy w szpitalu bo w tej naszej kawalerce juz ciasno

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:27   #2032
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Daj dziecku spokój Zazdrosna jesteś i tyle Sama byś sobie tak poleżała

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a moje dziecie to w ogolle jest udane
jak tz wraca z pracy z nocy to ja mu drzwi otwieram i junior sie wtedy budzi i sie wścieka dopoki TZ do brzucha nie pogada do brzucha
ale dzisiaj postanowiłam zrobic eksperyment...
nie zamknełam drzwi (tylko na dole byly zamkniete od klatki ale on ma do nich klucz) i postanowiłam nie wstawac i za bardzo sie nie ruszac... i nawet bylam cichutko... to mały szkrabik i tak ojca wyczul i sie obudził...i szalał dopóki tz sie nie wykąpał i nie przyszedł do łózka i z nim nie pogadał..
powiedzicie mi skąd to maleństwo wie, ze ojciec wraca?
Neska, moje dziecię ma odwrotnie - jak TZ tylko się popatrzy w moją stronę, to momentalnie przestaje się ruszać Oczywiście dotykanie brzucha też nie wchodzi w grę - może pełzać jak szalona, ale jak tylko TZ przyłoży rękę - to spokój

Haniula, śliczny pokoik

Ech, zbieram się powoli do tego lekarza

Stary 2011-12-07, 16:32   #2033
Haniula
Zakorzenienie

agawoo moja mała tez ma respect przed ojcem bo jak fika, i wolam tz zeby zobaczył, to nagle spokój

dzieki dziewczynki za komplementy o pokoiku ja jeszcze nie jestem usatysfakcjonowana bo nie moge znalesc koszykow wiklinowych na komode ( wymysliłam sobie białe od środka z fioletowym albo rozowym materiałem w kwiatki) i dywanu
Stary 2011-12-07, 16:38   #2034
magda1804
Rozeznanie

a ja sama w domu aż do soboty, bo tz pojechal do pracy... co do spania z lub bez tza, to ja tam tez wole spac sama. Wlasciwie u nas to tak troche smiesznie jest, bo tz spi w sypialni, a ja w drugim pokoju, bo nie mozemy sie wyspac razem. Mi ciagle jest goraco, chce uchylic okno, a jemu zimno i zaraz chory jest on wierci sie, chrapie, takze od miesiecy (juz nawet nie wiem jak dlugo) spimy osobno.ale brakuje mi go czasami

ja dzis zrobilam sobie prezent na mikołajki. Bylam u fryzjera i jestem meeega zadowolona

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc , jeszcze 13 dni.. ale czuje sie coraz gozej.. od dzis juz nigdzie nie wychodze tlko leze i czekam na tego 20..
13 dni ??? masakra jak to brzmi!!! Uska trzymaj sie jeszcze troszke

A ja dzis stwierdzilam, ze pomimo, ze jestem w 9 miesiacu ciazy, to w ogóle
tego nie czuje, a smialam sie ostatnio, ze po schodach biegam jak sarenka

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
No i jak bede w szpitalu to tz razem z moja mamą mają za zadanie powiesić baldachim i wczoraj mnie cos pokusiło, zeby zobaczyc jak bedzie wygladał matko ile sie nagłówkowałam jak to zamontowac juz byl moment ze mialam ochote wyrzucic za okno no ale dalismy rade i wisi, i bedzie piknie tylko straaasznie nie pasuje mi ten przewijak na łózeczku ale nie mam gdzie go postawic
Haniulaa kiedy bedziesz w szpitalu i dlaczego?
Fajnie, ze masz juz gotowe łożeczko... ja składam je chyba w przyszlym tyg, najpierw musze wyszorowac dywan moj tz ciagle twierdzi, ze to jeszcze za szybko, ze on zlozy lozeczko jak bede w szpitalu. ciekawe czy baldachimem tez by sie zajal:

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Agatku mialas racje te skurcze to nie bylo nic dobrego... W srodę po rozmowie z ginem lezec mialam plackiem i brac leki bo skurcze byly niepokojace a po sobotniej wizycie od reki dostalam skierowanie do szpitala na obserwacje - skracajaca sie szyjka. Trzy kroplowki z magnezem, luteina, nospa forte, asmag i szyjka do poniedzialku odrobila 4 mm (obecnie 24mm). Wczoraj wyszlam lecz nie mialam juz sily na nic. A najważniejsze zalecenie - leżeć na lewym lub prawym boku zapomniec o plecach i wstawaniu gdziekolwiek indziej niz wc.
A w domu mi wszytko lezy, ubranka nie poprasowane, mieszkkanie nieposprzatane, lapki opadaja...
annyonne uwazaj na Was i duuuzo odpoczywaj

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:39   #2035
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
ale mam dobra wiadomość:

se se se se se

teraz mnie czeka porządkowanie starego mieszkania, pakowanie, w międzyczasie pranie i sprzątanie oj już myślimy z tztem ze ledwo się przeprowadzimy a urodzę
gratuluje nowego mieszkanka super ale tez wspolczuje przeprowadzki

Cytat:
Hej, Brzuchacze
Pearltrzymam kciuki za obrone

Cytat:
Zośka weź sie nie oburzaj bo jak bys właśnie napisała(pogrubione u góry) że nie bierzesz i tyle to spoko ale " no dajcie żesz spokój.. wątpię żeby po porodzie, kiedy kobieta jest zmęczona , wyczerpana i z niej cieknie chciała jeszcze włosy suszyć "jest ocenieniem wszystkich kobiet jako że niby nie mają co lepszego do roboty, a z tymi siłami to nie wiesz jak bedzie u każdej z osobna. Dlatego właśnie powstają spory bo uważam ze jak najbardziej należy wyrażać swoje zdanie, ale też trzeba patrzeć co się pisze bo można kogoś urazić. Nie wiem czy tak do końca wiesz o co mi chodzi.......ale przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedź to może zrozumiesz.

A bardziej nerwowo się nie robi wręcz przeciwnie....kiedyś było więcej sporów.
Kasikzaki popieram
Zosiu nie obraź sie, ale jak tak czytam to co piszesz, to mam wrazenie, ze nie swiat i ludzie sa okrutni wzgledem Ciebie, lecz Ty we wszystkim widzisz same złe strony, wyolbrzymiasz duzo rzeczy, a przede wszystkim sama szukasz powodu do kłótni,
tylko nie badz zla za to, ze tak napisalam:

Kamciurka co tam u tza? jak sie trzymacie?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:41   #2036
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej

Wstałam koło 13.30, bo oczywiście pół nocy nie spałam, z nerwów
Było dziś na moim zadupiu otwarcie POLO MARKETU wow... i co, wrzuciliśmy kupon, bo niby losowali prezenty i nic nie wygraliśmy a było do wygrania: gówniane lokówki do włosów, czajnik zelmera, blender, tostery zelmera, odkurzacze i mikrofalówki... staliśmy z 30 min i nic nie wygraliśmy wrr, mamy pecha stalim jak głupki jak nic potem po olej podjechałyśmy co by ciepło w domu było i wróciliśmy niedawno

bambusek ładny kolor łóżeczka

zoska nie nerwuj się hormony buzują i to dlatego
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam
alez dzisiaj jestem słaba całą noc wymiotowałam a na koniec mnie szczyściło ;/
ciężki dzień się zapowiada...
ojej herbatkę miętową piłaś??
Cytat:
ma już mało miejsca i nie marwtiłabym się zbytnio jeśli rusza sie ale mniej, co innego jakby w ogóle się nie ruszał... a tak przynajmniej reaguje na Twoje zaczepki więc albo ma dzień leniucha albo przez mniej miejsca
otóż to, miał dzień lenia, bo dziś szalało me dziecię od rańca
Cytat:
ano ocenia sie ocenia.. nie tylko podczas cesarki ale podczas kazdego zabiegu...
zakładaja na palec taki "klips" i mierza wysycenie krwi tlenem (tzw pulsoksymetr) i dlatego NIE WOLNO miec do porodu pomalowanych pazurów ;D

można mieć paznokcie pomalowane ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PRZEZROCZYSTY KOLOR, żeby było widać płytkę
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

dzisiaj zaczynam 35 tydzień....
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
ja tez, ja tez
ja w niedzielę zaczynam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:45   #2037
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej

można mieć paznokcie pomalowane ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PRZEZROCZYSTY KOLOR, żeby było widać płytkę

mnie tam na studiach nauczyli, ze żadnym lakierem i tej wersji będę się trzymać
Stary 2011-12-07, 16:50   #2038
Haniula
Zakorzenienie

magda jak bede rodzić, czyli za 1,5 miesiaca najpredzej szybciej sie tam nie wybieram
Stary 2011-12-07, 16:50   #2039
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny powysyłałam Wam już katalogi

Też powoli będę szła spać...

Dziekuje
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ha ha pierwsza
ale tak naprawdę to nie jest mi do śmiechu bo od ponad dwóch godzin nie mogę spać... boki mnie bolą, na plecach niewygodnie, kręgosłup mi napierdziela... bleeee

a w ogóle co to znowu za późno wieczorne imprezki, co???

trzymaj się kochana

ja biorę i nawet pianke wezmę, co by moją grzywę ujarzmić

dobrze, ze już sytuacja opanowana... trzymam kcikasy, zeby Twój Tz szybko wrócił do zdrowia trzymaj się dzielnie

:brawo: no to super, na święta jak znalazł

dzisiaj zaczynam 35 tydzień....

MIŁEGO DNIA LASENCJE
za 35 tydzień :

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc , jeszcze 13 dni.. ale czuje sie coraz gozej.. od dzis juz nigdzie nie wychodze tlko leze i czekam na tego 20..
leż, leż jak maleństwo się urodzi to juz tak nie poleniuchujesz

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Agatku ja nie mam zamiaru przez 3-4 dni leżeć i śmierdzieć. Napisałam jedynie, że nie biorę suszarki i tyle, a, że się tu niektóre oburzają to ich broszka, nie moja.

Ostatnimi czasy nie chce mi się na to forum wchodzić tak bardzo jak wcześniej, robi się tutaj co raz bardziej nerwowo.
Nikt sie nie oburza. Ja tylko napisałam ze mam zamiar wziąc suszarkę A Ty od razu reagujesz jakimś oburzeniem. Chyba hormony szaleją.

E tam, jest bardzo miło

Cytat:

Zośka weź sie nie oburzaj bo jak bys właśnie napisała(pogrubione u góry) że nie bierzesz i tyle to spoko ale " no dajcie żesz spokój.. wątpię żeby po porodzie, kiedy kobieta jest zmęczona , wyczerpana i z niej cieknie chciała jeszcze włosy suszyć "jest ocenieniem wszystkich kobiet jako że niby nie mają co lepszego do roboty, a z tymi siłami to nie wiesz jak bedzie u każdej z osobna. Dlatego właśnie powstają spory bo uważam ze jak najbardziej należy wyrażać swoje zdanie, ale też trzeba patrzeć co się pisze bo można kogoś urazić. Nie wiem czy tak do końca wiesz o co mi chodzi.......ale przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedź to może zrozumiesz.

A bardziej nerwowo się nie robi wręcz przeciwnie....kiedyś było więcej sporów.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

I znów mialam przerwę na forum... I zapewne nie nadrobię prawie 50 stron...

Agatku mialas racje te skurcze to nie bylo nic dobrego... W srodę po rozmowie z ginem lezec mialam plackiem i brac leki bo skurcze byly niepokojace a po sobotniej wizycie od reki dostalam skierowanie do szpitala na obserwacje - skracajaca sie szyjka. Trzy kroplowki z magnezem, luteina, nospa forte, asmag i szyjka do poniedzialku odrobila 4 mm (obecnie 24mm). Wczoraj wyszlam lecz nie mialam juz sily na nic. A najważniejsze zalecenie - leżeć na lewym lub prawym boku zapomniec o plecach i wstawaniu gdziekolwiek indziej niz wc.
A w domu mi wszytko lezy, ubranka nie poprasowane, mieszkkanie nieposprzatane, lapki opadaja...
leż, niech maluszek posiedzi jeszcze troche w brzusiu

Cytat:
bez was to już w ogóle nie miałabym do kogo geby otworzyć

pochwalę sie ale aktualnie właśnie zaczęłam porządkowac te szafki i wszedzie leżą rzeczy, które muszę przejrzeć więc mam bajzel ale jak się odgruzuję to napykam
teraz odpoczywam bo nie mam siły już

trzymaj się dzielnie

dawno nie robiłam na śniadanko płatków z mlekiem

Ja jem płatki codziennie rano, bo tylko to zdążę zrobic zanim wyjde z domu i na wieczór szklanka kakao

Cytat:
Ciekawe jak tam Sandra, dawno się nie odzywała

i Likas jest chyba tez w szpitalu....
Właśnie tez wczoraj zastanawiałam się co u Sandry...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:55   #2040
uska000
Zadomowienie

Robie zaklady kto wygra Top Model

Obstawiacie??

1. Ania - placzka
2. Michalina - ....
3. Olga - Baby face

zaklady przyjmuje do godz 20.00

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości