Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 15:46   #3811
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Rozumiem o co chodzi.
Jaki planujecie odstęp?
Ja bym chciała jak najszybciej czyli od sierpnia się starać, ale zobaczymy jak się zawodowe życie Tż ułoży
Mamy wielu dzieciaków: jaki Waszym zdaniem najlepszy jest odstep miedzy dziećmi, żeby się nie zajeździć i dać radę maluchom?
Już dawno miałam zapytać o to...
Na razie chcielibyśmy iść na swoje. Teraz ledwo starcza miejsca dla naszej trójki... Choć szczerze mówiąc mam dziwne wrażenie, że los zadecyduje za nas... Nie chciałabym długo czekać, bo 30. już przekroczyłam i zegar tyka...

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:47
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:50   #3812
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Myślimy Tylko, że jedno jest już na świecie i trzeba będzie dzielic czas i mysli na 2 Przy pierwszym to było coś nowego, innego, jedynego... Nie wiem, czy dobrze to tłumaczę...
mnozyc Kochana razy 2
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:51   #3813
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślimy Tylko, że jedno jest już na świecie i trzeba będzie dzielic czas i mysli na 2 Przy pierwszym to było coś nowego, innego, jedynego... Nie wiem, czy dobrze to tłumaczę...
Przy drugim też jest wyjątkowo - kopniaczki, ruchy, mdłości, usg, bicie serduszka, strach. Zupełnie jakby się to pierwszy raz przeżywało . Tylko tak jak pisze Brumek, już nie można się zachowywać jak pępek świata

Cytat:
Mamy wielu dzieciaków: jaki Waszym zdaniem najlepszy jest odstep miedzy dziećmi, żeby się nie zajeździć i dać radę maluchom?
Już dawno miałam zapytać o to...
Polecam się starać tak, żeby pierwsze miało 2,5 - 3 lata w momencie urodzenia drugiego. Żeby to starsze chodziło już do przedszkola. Dużo lżej niż z dwójką w domu. Minusem jest to, że przynosi wirusy . (u nas zaraża rodziców, nie małą-na szczęście)

Starsze już ma wszystkie zęby (), załatwia się na kibelek (nie ma dwóch pampersiaków w domu), dużo rzeczy rozumie i potrafi powiedzieć o co mu chodzi. I jest już po buncie dwulatka .

Youyou pewnie napisze rok po roku .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:57   #3814
meszsares
Zadomowienie

Wodaqua - najlepiej tak, zeby starsze mialo ze 3 lata Zeby bylo w przedszkolu. Moja ma 26 miesiecy, bunt dwulatka w pelni, jestem z dwojka w domu i nie ogarniam tego. Gdyby nie pomoc mamy oraz dwa dni w tygodniu w zlobku (klara oczywiscie) to bym byla w permamentnej depresji. Fizycznie nawet nie da sie zajmowac dwoma maluchami jednoczesnie Oczywiscie zalezy to tez od dzieci.

No chyba, ze mieszkasz w jednym domu z rodzicami/tesciami, ktorzy w kazdej chwili zajma sie ktoryms z dzieci - to spoko.
Stary 2011-12-07, 16:07   #3815
nerola
BAN stały

Dziewczyny,no przykre ale prawdziwe.
Takie dziadki,dzieci ich nie wybrały i ja im tez nie

Wodaqua-wiesz,są plusy i minusy w każdym wieku.
U nas jest wiekowo tak:
13 lat
5,5 roku
2,5 roku
6,5 miesiąca

żaden z żadnym nie posiedzi dłużej niż 15 minut.
Ale kazdy pomoze przy najmłodszym.Jeden pilnuje drugiego.
Pierwszy z drugim gdyby było niekaralne,to się zabili.Drugi z trzecim czasem sie kłócą,pierwszyz trzecim-nawet fajnie ale pierwszy dokucza trzeciemu.
Pierwszy,drugi,trzeci z czwartą-kontakt na razie najlepszy ...bo mamusia ma cycusia i 2 sprawne rączki

Ja ogarniam ich wszystkich a jestem z nimi sama ok.19 godzin na dobę,no w sumie 24 bo T. w nocy do nich nie wstaje.7 dni w tygodniu.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-12-07 o 16:15
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:14   #3816
aania_20
Zakorzenienie

jestem
dopiero niedawno wróciłam, zmęczona, musze kawę wypić bo padnę....

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
I my dzień dobry
Noc ok- po 5 znowu wstala i godzine ja pacyfikowalam, al dospala do 9.
Dziewczyny, Wy nie macie co narzekac na mezów! ja od Marcina odkad z nim jestem nie dostalam NIC, nawet zwyklego batona czy czekolady a najgorsze jest to, ze on pamieta o urodzinach i tak dalej, ale widac nie czuje potrzeby zeby mi cokolwiek dac, nawet zyczenia urodzinowe zwykle jako ostatni ze wszystkich mi sklada. uprzedzaja go nawet ciotki z niemiec i z drugiego konca polski ba, nawet zwykli znajomi robia to wczesniej przykre to szalenie. I wczoraj nie bylo inaczej, nie uslyszalam nawet 'wesolych mikolajek' dziecku tez tylko ja kupilam prezent wczoraj, symbolicznie, ot gryzaczek za kilka zl, ktory i tak ma gdzies, ale chcialam zeby cos dostala.
Jakas nostalgia mnie w ogole dopadla
naprawdę, podziwiam że z nim jeszcze wytrzymujesz...

Cytat:

My dziś kończymy 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Witam miłe Panie
1.My już po szczepieniu. Dziękuję za wszystkie kciuki - przyniosły świetne efekty, bo Tymek krzyknął raz, króciutko i ... tyle A pielęgniarka mówiła, że pneumokoki bardzo bolą i na pewno będzie dużo płaczu. Zawiodła się Mój mały bohater

2.Nie wiem, jak telik, ale ja tez się wzbraniam Bo to jednak półsiedząca pozycja, a chcę żeby Tymek wcale nie siedział, póki sam nie zacznie siadać. Teraz cały czas jest na płasko.

3.Dziewczyny, które podają dzieciom Ferrum Lek - jakie macie dawki?
1- klask i:
2- dzięki za wyjaśnienie
3 - my mieliśmy 1x2,5 ml, ale szczerze mówiąc, sama zmieniłam i dostawał około 1 ml dziennie 2.5 dostał kilka razy i wtedy brzuszek go mocno męczył..

Cytat:
Dziękuję za wszystkie brawa dla mojego zastrzykowego herosa To i dla mnie też poproszę, bo rano byłam na pobraniu krwi i ani razu nie zapłakałam
klask i:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:19   #3817
meszsares
Zadomowienie

a tak w ogole to Bry!
Moja Panna Szkarlatynka dokazuje w domu jak dziki zajac! jeszcze tydzien nie mozemy wychodzic z domu, jak ja to wytrzymam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
meszares - jedna włóż do worka, albo polej cieklym azotem.. ew na 3 zdrowaski do mikrofali
dziekuje za rady, chyba nie skorzystam he he

Cytat:
O masz Ci los Skąd to cholerstwo się przyplątało
ech, bylysmy na Mikolaju w sobote w zlobku - byly tez starsze dzieci z przedszkola i to chyba od nich...

Cytat:
Patik, Jacieee, Iustyna Madzia, Alibany, Monia Meszsares i za zdrowie!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mezszares o żeszzz skąd Bambalusia to przyniosła? ze żłoba...izoluj młodą, bo szybko się przenosi drogą kropelkową.
Długo to się leczy?
nie mam jak izolowac mojej Gwiazdy Supernovej chorobsko trwa kolo tygodnia - jesli nie ma powiklan. Niestety w przyszlym tygodniu czeka nas (Bambalusie znaczy) pobieranie krwi (z zyly! ) bo trzeba sprawdzic, czy ta szkarlatyna nie bedzie miala nastepstw..

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Biedna Klarusia

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Meszsares ojj co to się przyplątało do Klaruśki Trzymajcie się dziewczyny
dziekuje! a paleta sie to chorobsko po gliwicach podobno...

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
meszsares jej biedna klarusia ...szkarlatyna to paskudztwo ,ale jak dobrze zdjagnozowane to szybko się z tego wyleczy!! ją od cioci
dziekujemy, ucalowana

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ło matko zdrówka życzę! no i co by jednak młodsza nie podłapała

wspolczuje z tym wozkiem. Dziadki to sa skurczybyki nie raz i nie dwa...
Stary 2011-12-07, 16:29   #3818
jacieeeee
Wtajemniczenie

Baaaardzo powoli wracam do życia i tyle pamiętam:
Brumek my podajemy ferrum dwa razy po 1ml
Stronczek nie zagadałam w końcu do dziewczyn o Sagę, więc poczekam już na Twój powrót do UK.

za wszystkie miesiące i umiejętności i zęby.
dla wszystkich chorowitków.

No pamięć to ja mam kruchą...

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:35   #3819
CookieMonsters
Rozeznanie

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAA!!!!!!!
moje dziecko od kilku dni nic innego ni robi tylko jeczy i jeczy i jeczy i jeczy i burczy i jeczy i krzyczy ii jeczy i krzywi sie i jeczy i placze. ni usmiecha sie, nie gada, ciagle jej zle i siedzi naburmuszona.. ja nie wiem, moze zeby jej ida?
oszaleje za moment nawet na rekach jeczy.. i opanowala do perfekcji nowa umiejetnosc, wyrzucanie zabawek. wszystko co lezy w zasiegu jej reki i jest zabawka lapie w dlon i wyrzuca jak najdalej umie.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:48   #3820
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
moje dziecko od kilku dni nic innego ni robi tylko jeczy i jeczy i jeczy i jeczy i burczy i jeczy i krzyczy ii jeczy i krzywi sie i jeczy i placze. ni usmiecha sie, nie gada, ciagle jej zle i siedzi naburmuszona.. ja nie wiem, moze zeby jej ida?
oszaleje za moment nawet na rekach jeczy.. i opanowala do perfekcji nowa umiejetnosc, wyrzucanie zabawek. wszystko co lezy w zasiegu jej reki i jest zabawka lapie w dlon i wyrzuca jak najdalej umie.
Ależ to całkiem fajna umiejętność Własnie odkryła moc sprawczą - cos się dzieje dzięki niej - wynik-skutek
Stary 2011-12-07, 16:49   #3821
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby nie to, że napisałaś JEJ to byłabym pewna, że to opis Dominika

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:50   #3822
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

My dziś kończymy 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
u nas wesoło i nie wesoło przez ostatnie dni.
w poniedziałek poszlismy na kontrolę do pediatry ws dużej główki i jej szybkiego przyrostu. stwierdziła, że mieści się w normie, ale górnej granicy i na wszelki wypadek zrobimy badania;(
do tego moje podejzenie o opadanie powieki potwierdziłą i kazała też o tym powiedzieć neurologowi;(
no i jeszcze 3 białe kropki w buzi małej (na dziąsłach, ale nie na górze gdzie zabki tylko z przodu) stwierdziła, że to chyba zeby, ale nie jest pewna bo są na wysokości 3 czy 4 a dzieciom e zabki ostatnie wychodzą, no i zle umiejscowione;((((

więc po południu trafiliśmy do stomatologa znajomego, który stwierdził, że na 99% to TRÓJKI!!!! i że pierwszy raz się spotyka z ząbkowaniem rozpoczętym od nich hehe. umiejscowienie prawie oki, bo niby te trójki to dziwne zęby. żeby być na 100% pewnym czy to zęby czy jakieś perełki cośtamcośtam) trzeba by zrobić przeswietlenie, ale odradza bo Majka mała i to nic nie wnosi na tym etapie do sprawy. mamy obserować i za 3-4 tyg się pojawić. aaa reszta zębów ciszaaaaa, nic nie rozpulchnione...

i tak udało mi się już na wtorek umówiić do neurologa- ten stwierdził, że wszytsko suuuuper, i on by w życiu nie czepił się główki bo jest w 50 centylu, ale na wszelki wypadek skierowanie na usg przezcięmiączkowe i mocz
a co do oczka to nic neurologicznego (ufff) podejżewa lekkie przytkanie kanalika co powoduje delikatne podpuchnięcie- jutro okulista dziecięcy;(((

usg zrobiliśmy wczoraj wieczorem- wszystko ok))

dziś pobraliśmy mocz i mąż odwózł do laboratorium- ale jazda)))

więc plissss o kciuki za mocz i okulistę

no i wczoraj była chrzestana Majki- dostała metrowego prześlicznego miśka))
i dziś też mamy gości))

więc plis o wybaczenie za nieobecność i nieodnoszenie się do waszych postów, bo dopiero będę nadrabiać
iwona
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:05   #3823
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek dopiero kupię. Mamy prezenty sobie zrobić, a że nie wiemy co to jedziemy do Ikei tam zawsze coś znajdziemy

Czy ma ktoś ta butelkę -> KLIK zainteresowała mnie, muszę kupić na pewno 260ml do żłoba w razie czego,ale te uchwyty i niekapek mnie zainteresował...

Moja też MARUDNA , MEGA MARUDNA. No ale co mi pozostaje jak wytrzymać ?
trzymam na rękach marudzi, położę marudzi, zrobię głupią minę jest ok, ale ile można robić głupich min, jak mi tak zostanie to co i chyba zębole jej faktycznie wychodzą, czuje takie górki, wpady na dziąsłach

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-12-07 o 17:08
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:06   #3824
patik87
Zakorzenienie

Czytam i wiem co u Was, ale przekopuję neta w poszukiwaniu literatury do magisterki.
Zakupiłam kilkanaście starych książek na all.
Zdecydowałam się jednak sama podjąć tego zadania wielkiego.
Szczena mi padła, gdyż jedna firma wyceniła napisanie pracy na 2400 zł za 50 stron 9 wariant pierwszy z trzech, ten najniższy

Meszares dalej trzymam kciuki za Bambalusię i aby Supernova
się nie zaraziła.

Mamad najlepszego dla Patrysia, mój imiennik odpowiednik męski.
Stary 2011-12-07, 17:13   #3825
dziubek79
Zakorzenienie

teściowa się zbliża...
teściowa nadchodzi...
gdzie mogę się schować ???
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:13   #3826
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jakby nie to, że napisałaś JEJ to byłabym pewna, że to opis Dominika
współczuje, bo ja jestem gotowa wyskoczyc z balkonu, tylko z takiej wysokosci najwyzej noge polamie, albo i nie.
Cytat:
Ależ to całkiem fajna umiejętność Własnie odkryła moc sprawczą - cos się dzieje dzięki niej - wynik-skutek
moc sprawcza powiadasz, hm.. a zadzialaloby cos takigo?:
Zuzia-krzyk, mama - ałt
Zuzia -spokój, mama - powrót
???
Stary 2011-12-07, 17:18   #3827
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
teściowa się zbliża...
teściowa nadchodzi...
wpadaj do mnie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-07, 17:20   #3828
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
teściowa się zbliża...
teściowa nadchodzi...
Mnie się pytasz? Moja właśnie siedzi obok i bawi się z wnukiem

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
moc sprawcza powiadasz, hm.. a zadzialaloby cos takigo?:
Zuzia-krzyk, mama - ałt
Zuzia -spokój, mama - powrót
???
Rzucanie zabawkami ciekawsze chyba I widownia jest
Stary 2011-12-07, 17:21   #3829
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
wpadaj do mnie
już się pakuję

Cytat:
Mnie się pytasz? Moja właśnie siedzi obok i bawi się z wnukiem

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Rzucanie zabawkami ciekawsze chyba I widownia jest
Twoja się przynajmniej bawi moja to potrafi jedynie patrzeć albo nosić na rękach
ale i tak współczuję
Stary 2011-12-07, 17:23   #3830
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Brumek my podajemy ferrum dwa razy po 1ml
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

3 - my mieliśmy 1x2,5 ml, ale szczerze mówiąc, sama zmieniłam i dostawał około 1 ml dziennie 2.5 dostał kilka razy i wtedy brzuszek go mocno męczył..
Dzięki dziewczynki Bo widzicie, ta lekarka która była tydzień temu na zastępstwie kazała nam brać 1,2 ml dziennie. A ta nasza po 1,5 ml 2 razy, czyli w sumie 3 ml na dzień. I teraz jestem głupia, bo wydaje mi się że 3 ml to bardzo dużo To chyba zależy od masy ciała, a przecież Wasi chłopcy są ciężsi od Tymka, a biorą mniej

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek dopiero kupię. Mamy prezenty sobie zrobić, a że nie wiemy co to jedziemy do Ikei tam zawsze coś znajdziemy
Tez mam słabość do IKEI Wieeeelką słabość

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
teściowa się zbliża...
teściowa nadchodzi...
Ja Cię chętnie schowam

edit - o już widzę, że jesteś u Justyny
Stary 2011-12-07, 17:37   #3831
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek już doczekać się wyjazdu nie mogę, nawet jak nigdy nie organizuję sobie w głowię wypadu z Emilie. Jedziemy i już.Wiem, że jest pokój dla mamusiek, a karmić mogę nawet w aucie, chyba że przekona się do tego czasu MM. Uwielbiam od nich świeczki, dekoracje różne, wazony, pierdoły do kuchni a uwielbiam cała Ikee mogłabym tam mieszkać.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:42   #3832
patik87
Zakorzenienie

Ja też uwielbiam IKeeeeęęę.
Będąc w wawie jak weszłam to nie wiedziałam gdzie oczy wsadzić
Niestety Lbn nie ma tego sklepu, czytałam że były przymiasrki do budoy na 2012 rok,a le cisza...

Sara śpi 3 h!! Toż to szok
Stary 2011-12-07, 17:43   #3833
dziubek79
Zakorzenienie

Brumeczku dziękuję za chęci

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek już doczekać się wyjazdu nie mogę, nawet jak nigdy nie organizuję sobie w głowię wypadu z Emilie. Jedziemy i już.Wiem, że jest pokój dla mamusiek, a karmić mogę nawet w aucie, chyba że przekona się do tego czasu MM. Uwielbiam od nich świeczki, dekoracje różne, wazony, pierdoły do kuchni a uwielbiam cała Ikee mogłabym tam mieszkać.
jak będziesz w Ikeii to wpadaj do mnie nie ma daleko
Stary 2011-12-07, 17:50   #3834
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

zamien sie.
moja ni spala w dzieen ani minuty
Stary 2011-12-07, 17:59   #3835
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Polecam się starać tak, żeby pierwsze miało 2,5 - 3 lata w momencie urodzenia drugiego. Żeby to starsze chodziło już do przedszkola. Dużo lżej niż z dwójką w domu. Minusem jest to, że przynosi wirusy . (u nas zaraża rodziców, nie małą-na szczęście)

Starsze już ma wszystkie zęby (), załatwia się na kibelek (nie ma dwóch pampersiaków w domu), dużo rzeczy rozumie i potrafi powiedzieć o co mu chodzi. I jest już po buncie dwulatka .

Youyou pewnie napisze rok po roku .
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Wodaqua - najlepiej tak, zeby starsze mialo ze 3 lata Zeby bylo w przedszkolu. Moja ma 26 miesiecy, bunt dwulatka w pelni, jestem z dwojka w domu i nie ogarniam tego. Gdyby nie pomoc mamy oraz dwa dni w tygodniu w zlobku (klara oczywiscie) to bym byla w permamentnej depresji. Fizycznie nawet nie da sie zajmowac dwoma maluchami jednoczesnie Oczywiscie zalezy to tez od dzieci.

No chyba, ze mieszkasz w jednym domu z rodzicami/tesciami, ktorzy w kazdej chwili zajma sie ktoryms z dzieci - to spoko.
Też pomyślałam o Youyou
Dzięki Dziewczyny, obie macie podobne zdanie widzę. Zastanawiam się tylko jak to jest z prowadzaniem do przedszkola, rano tzreba wstać 2 dzieci oporządzić...
Z tym buntem 2latka, zębami i pampkami macie rację
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wodaqua-wiesz,są plusy i minusy w każdym wieku.
U nas jest wiekowo tak:
13 lat
5,5 roku
2,5 roku
6,5 miesiąca

żaden z żadnym nie posiedzi dłużej niż 15 minut.
Ale kazdy pomoze przy najmłodszym.Jeden pilnuje drugiego.
Pierwszy z drugim gdyby było niekaralne,to się zabili.Drugi z trzecim czasem sie kłócą,pierwszyz trzecim-nawet fajnie ale pierwszy dokucza trzeciemu.
Pierwszy,drugi,trzeci z czwartą-kontakt na razie najlepszy ...bo mamusia ma cycusia i 2 sprawne rączki

Ja ogarniam ich wszystkich a jestem z nimi sama ok.19 godzin na dobę,no w sumie 24 bo T. w nocy do nich nie wstaje.7 dni w tygodniu.
Nerola, fajnie opisałaś te ich relacje Ty to supermenka jesteś, ja w życiu nie dałabym rady tak jak Ty!
Cytat:
Oj chyba koleżanka zawodowo wykształcona w dzidzinie rozwoju dziecięcego... Przypomnij się zawodowo - ja nie pamiętam albo nie pisałaś czym się zawodowo zajmujesz lub jakie masz wykształcenie - przepraszam za bezpośredniość, jak nie chcesz to nie pisz
Cytat:
teściowa się zbliża...
teściowa nadchodzi...
Nie daj się jej tam!
Cookie, wytrzymała jesteś, w ogóle twarda z Ciebie kobieta, dużo znosisz, dużo już zniosłaś, ja nie wiem czy miałabym tyle siły.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:03   #3836
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też uwielbiam IKeeeeęęę.
Będąc w wawie jak weszłam to nie wiedziałam gdzie oczy wsadzić
Niestety Lbn nie ma tego sklepu, czytałam że były przymiasrki do budoy na 2012 rok,a le cisza...

Niestety, ale w 2014 planują zakończyć budowę
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:07   #3837
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Też pomyślałam o Youyou
Dzięki Dziewczyny, obie macie podobne zdanie widzę. Zastanawiam się tylko jak to jest z prowadzaniem do przedszkola, rano tzreba wstać 2 dzieci oporządzić...
Z tym buntem 2latka, zębami i pampkami macie rację
Ja mam to szczęście, że rano nie muszę wstawać - Tż zawozi młodego do przedszkola.

Jak to jest szykować dwójkę, to może Ci napisać Monia i Agadus (je kojarzę, że prowadzą rano dzieciaki do przedszkola).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-07, 18:24   #3838
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny zamawiałyście próbki z BEBILONU, bo własnie grzebie na ich stronie i nie widze gdzie sie zamawia...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:33   #3839
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamawiałyście próbki z BEBILONU, bo własnie grzebie na ich stronie i nie widze gdzie sie zamawia...
Ja zamawiałam i przyszła mi próbka Bebilon 2, śliniaczek i książeczka. Ale nie widzę, tego teraz Jak chcesz mogę ci oddać mleczko i książeczkę
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:59   #3840
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
teściowa się zbliża...
teściowa nadchodzi...
gdziekolwiek, byle szybko
Cytat:
Dzięki dziewczynki Bo widzicie, ta lekarka która była tydzień temu na zastępstwie kazała nam brać 1,2 ml dziennie. A ta nasza po 1,5 ml 2 razy, czyli w sumie 3 ml na dzień. I teraz jestem głupia, bo wydaje mi się że 3 ml to bardzo dużo To chyba zależy od masy ciała, a przecież Wasi chłopcy są ciężsi od Tymka, a biorą mniej

chyba sporo....? A jakie ma wyniki, mówiłaś że dobre? Adasiowi już nie muszę podawać, miał w dolnych granicach normy, dawałam mu po 1 ml i wyniki wyszły wzorowe

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości