Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 19:10   #3841
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam i przyszła mi próbka Bebilon 2, śliniaczek i książeczka. Ale nie widzę, tego teraz Jak chcesz mogę ci oddać mleczko i książeczkę

Dzieki, musze dobrze u nich poszperać, bo napewno dalej maja te probki, musza sie jakos promowac

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:19   #3842
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamawiałyście próbki z BEBILONU, bo własnie grzebie na ich stronie i nie widze gdzie sie zamawia...
Kurczę ja nie kojarzę żebym zamawiała, a mi przysłali

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:28   #3843
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Oj chyba koleżanka zawodowo wykształcona w dzidzinie rozwoju dziecięcego... Przypomnij się zawodowo - ja nie pamiętam albo nie pisałaś czym się zawodowo zajmujesz lub jakie masz wykształcenie - przepraszam za bezpośredniość, jak nie chcesz to nie pisz
Skończyłam Nauki o Rodzinie- "magister familiologii" czy coś w tym stylu Teraz próbuję wprowadzić teorię w praktykę Miało być przyczyna-skutek. Chyba- skleroza mnie dopadła i coraz uboższe mam słownictwo

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-12-07 o 19:32
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:03   #3844
Lili 83
Zakorzenienie

Moja mama dała mi dzisiaj jasno do zrozumienia, że wg niej cc to jest NIC!

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Idę spać.
Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:04   #3845
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny doradźcie. Dominik ma wysypkę. Drobne, czerwone kropeczki na brzuszku i rączkach. Obstawiam 3 opcje , co o tym myślicie:
- potówki ( ale raczej go nie przegrzewam)
- uczulenie na sok jabłkowy (podałam w poniedziałek 40ml i wczoraj 30 ml, dziś już nie)
- uczulenie na marchewkę ( dostaje od poniedziałku marchewkę z ziemniakiem po 3 łyżeczki )

Coś mi się rzuciło w oczy w poniedziałek, ale było tego mało i nie byłam pewna, ale dziś już wyraźnie widać.

Jeśli to alergia pokarmowa, to jak szybko znika? Bo potówki rano powinny być bledsze, a jeśli uczulenie na jedzonko to ile się utrzymuje?
Podać jutro znowu marchew?
Jabłko odstawiłam, bo chyba po tym miał problemy z brzuchem.
A teraz zastanawiam się czy z marchwią też nie poczekać i nie wrócić do dyni, bo dziś soku nie dostał, a też brzuch dokuczał.
A może spróbować szpinak?

Ech... głupia jestem. Mieszam Wam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:15   #3846
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Idę spać.
Dobranoc
nie ona jedna ma niestety takie zdanie ... często się spotykam z taką opinią, że cc to byle co, że to wcale nie czyni kobietą a przynajmniej nie tak jak poród naturalny. Tylko ja się pytam jak tak można, cc to nie był mój wybór tylko konieczność ratowania mnie i dziecka. Wkurza mnie takie podejście do sprawy tym bardziej, że 12h męczyłam się z mega skurczami. I sama bardzo żałuję, że nie urodziłam naturalnie ale co ja mogłam zrobić

Jacieeee ja to nie ekspert ale potwierdza się zasada rozszerzania po 1 produkcie. Wtedy wiadomo z czego ewentualna alergia. Nam pediatra powiedziała żeby nowy produkt podawać przez 5 dni bo jak ma coś wyjść to po takim czasie wyjdzie, po krótszym niekoniecznie. Myślę, że żeby Dominik odpoczął od problemów brzuszkowych warto odstawić wszystko i po kilku dniach spróbować jeden nowy składnik. U nas jabłuszko jest przyczyną wysypki na buzi. Nic innego go nie uczula. Wg mnie potówki to raczej nie są. A zmieniałaś środek piorący ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:20   #3847
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Jacieeee ja to nie ekspert ale potwierdza się zasada rozszerzania po 1 produkcie. Wtedy wiadomo z czego ewentualna alergia. Nam pediatra powiedziała żeby nowy produkt podawać przez 5 dni bo jak ma coś wyjść to po takim czasie wyjdzie, po krótszym niekoniecznie. Myślę, że żeby Dominik odpoczął od problemów brzuszkowych warto odstawić wszystko i po kilku dniach spróbować jeden nowy składnik. U nas jabłuszko jest przyczyną wysypki na buzi. Nic innego go nie uczula. Wg mnie potówki to raczej nie są. A zmieniałaś środek piorący ??
Nie zmieniałam proszku.
No właśnie najpierw dałam dynie z ziemniakiem przez 5 dni i było ok.
Potem 3 dni marchew z ziemniakiem. Niepotrzebnie tylko podałam jeszcze ten sok jabłkowy, ale bałam się zaparć po marchwi I teraz nie wiem czy marchew czy ten sok Co za k l i p a ze mnie

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-07, 20:27   #3848
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie. Dominik ma wysypkę. Drobne, czerwone kropeczki na brzuszku i rączkach. Obstawiam 3 opcje , co o tym myślicie:
- potówki ( ale raczej go nie przegrzewam)
- uczulenie na sok jabłkowy (podałam w poniedziałek 40ml i wczoraj 30 ml, dziś już nie)
- uczulenie na marchewkę ( dostaje od poniedziałku marchewkę z ziemniakiem po 3 łyżeczki )

Coś mi się rzuciło w oczy w poniedziałek, ale było tego mało i nie byłam pewna, ale dziś już wyraźnie widać.

Jeśli to alergia pokarmowa, to jak szybko znika? Bo potówki rano powinny być bledsze, a jeśli uczulenie na jedzonko to ile się utrzymuje?
Podać jutro znowu marchew?
Jabłko odstawiłam, bo chyba po tym miał problemy z brzuchem.
A teraz zastanawiam się czy z marchwią też nie poczekać i nie wrócić do dyni, bo dziś soku nie dostał, a też brzuch dokuczał.
A może spróbować szpinak?

Ech... głupia jestem. Mieszam Wam
Może być alergia pokarmowa.
Ja jak zeżarłam całą paczkę chrupek kukurydzianych to Radkowi cały brzuch zesypało,
właśnie takie drobne krosteczki i było ich MILIONY!
po 1,5-2 dniach zeszło.

Cytat:
nie ona jedna ma niestety takie zdanie ... często się spotykam z taką opinią, że cc to byle co, że to wcale nie czyni kobietą a przynajmniej nie tak jak poród naturalny. Tylko ja się pytam jak tak można, cc to nie był mój wybór tylko konieczność ratowania mnie i dziecka. Wkurza mnie takie podejście do sprawy tym bardziej, że 12h męczyłam się z mega skurczami. I sama bardzo żałuję, że nie urodziłam naturalnie ale co ja mogłam zrobić
Ja też nie z wyboru,
fakt, przerażała mnie wizja porodu naturalnego ale wiem, że dałabym sobie radę.
Przykro mi, że własna matka ma takie podejście i jeszcze się z tym nie czai.
Obnosi się, że sama piątkę dzieci urodziła i wszystkie naturalnie.
Stary 2011-12-07, 20:30   #3849
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zmieniałam proszku.
No właśnie najpierw dałam dynie z ziemniakiem przez 5 dni i było ok.
Potem 3 dni marchew z ziemniakiem. Niepotrzebnie tylko podałam jeszcze ten sok jabłkowy, ale bałam się zaparć po marchwi I teraz nie wiem czy marchew czy ten sok Co za k l i p a ze mnie
to może faktycznie jabłko, nie raz mi mówiono że wbrew pozorom to bardzo uczulający owoc. Odstaw może jabłuszko i poczekaj czy zejdzie wysypka.
Stary 2011-12-07, 20:32   #3850
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
to może faktycznie jabłko, nie raz mi mówiono że wbrew pozorom to bardzo uczulający owoc. Odstaw może jabłuszko i poczekaj czy zejdzie wysypka.
Soku już dziś nie podawałam Tylko myślę czy dać jutro tą marchew z ziemniakiem czy wstrzymać się parę dni ...

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-07, 20:38   #3851
Lili 83
Zakorzenienie

Brumek właśnie ugotowałam krochmal wg Twojego przepisu
I teraz sto pytań do...
1) całą tą miksturę do wanienki wlać? (ugotowane na 1L)
2) dodawać jakiegoś płynu do kąpieli do wanienki, czy sam krochmal?
3) po kąpieli balsamować czymś?

Chyba tyle...
A i jak ugotowałam dzisiaj to może być na jutro? hehe ale wyszło zdanie
Czy lepiej tak na świeżo gotować?

Wracając do tematu książek to polecam jeszcze Charlotte Link. Niemiecka pisarka. Przeczytałam ostatnio dwie książki jej i podobały mi się. "Echo winy" i "Dom sióstr".

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Teraz idę już spać, na poważnie.
Jutro poczytam co napisały nocne marki
Stary 2011-12-07, 20:44   #3852
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny macie pozdrowienia od Mariny, była dzisiaj z Igorkiem u lekarza, u nich wszystko ok, odezwie sie jak podłączą im neta

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:44   #3853
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool ratuj mnie. Kiedyś pisałaś coś o GRADÓWCE i Ja to chyba mam. Oko mnie boli, jakbym limo miała, czerwone napuchnięte i z tego czegoś sączy mi się coś nie wiem co. Jak to moge leczyć? wyczytałam, że zabiegi są jakieś :strach-drzwi:

Jacieee JA obstawiam jabłko. Podałam Emi w słoiczku i miała krostki na buzi, zrobiłam dzisiaj to samo i zobaczymy co jutro,ale jabłko właśnie lubi uczulać.Kiedy wybierasz się na te zakupy ?

Mąż wrócił.
Dzisiaj finał Top Model

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:47   #3854
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Soku już dziś nie podawałam Tylko myślę czy dać jutro tą marchew z ziemniakiem czy wstrzymać się parę dni ...
ja bym wstrzymała się z podawaniem czegoś innego niż mleczko do momentu zejścia wysypki a potem na spokojnie zaczęłabym od marchewki znowu. Myslę, że jeśli to uczulenie jest od soczku to po góra dwóch dniach powinno zniknąć .
Stary 2011-12-07, 20:48   #3855
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz sto pytań do...

Chyba tyle...

JA nei Brumek ale z tego co pamiętam.
1.Daje wszystko
2.Ja daje sam krochmal.On generalnie jest na uczulenia i na piękną gładką skórę, kiedy połączysz go z innym składnikiem nie będzie już to samo - moje zdanie.
3.Ja parafiną smaruję.

Wczoraj wzięłam przedwczorajszy krochmal i ciaperlaka wyszła.Moja teściowa jakoś umiała z niego zrobić nowe cudo,ale mi nie wyszło.Preferuje na świeżo.

Pytałaś mnie kiedyś o czarną porzeczkę,u mnie nie uczulała,ale chyba małe zatwardzenie spowodowała.

Stary 2011-12-07, 20:48   #3856
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jacieee JA obstawiam jabłko. Podałam Emi w słoiczku i miała krostki na buzi, zrobiłam dzisiaj to samo i zobaczymy co jutro,ale jabłko właśnie lubi uczulać.Kiedy wybierasz się na te zakupy ?

Mąż wrócił.
Dzisiaj finał Top Model
Nie wybieram się. Z kasą krucho
Top Model obejrzę pewnie jutro bo dziś TŻ mecz ogląda
Może i jabłko. Może odstawię wszystko do soboty i w spróbuję znowu dać tą marchewkę. Sama nie wiem

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-12-07, 20:57   #3857
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool ratuj mnie. Kiedyś pisałaś coś o GRADÓWCE i Ja to chyba mam. Oko mnie boli, jakbym limo miała, czerwone napuchnięte i z tego czegoś sączy mi się coś nie wiem co. Jak to moge leczyć? wyczytałam, że zabiegi są jakieś :strach-drzwi:

Mąż wrócił.
Dzisiaj finał Top Model
chyba bez wizyty u okulisty sie nieobedzie. Da ci kropelki. Jak nie pomoga, to zabieg. Teraz nagrzewaj to, rob cieple kompresy.
Stary 2011-12-07, 20:58   #3858
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Może i jabłko. Może odstawię wszystko do soboty i w spróbuję znowu dać tą marchewkę. Sama nie wiem
to jak Tż mecz ogląda, to siedź tu z nami
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:00   #3859
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A Ja też nie oglądnę antenę mam zepsutą i nikomu się nie chce iść jej naprawić a to tylko kwestia wsadzenia je w odpowiednie miejsce
Odstaw.To jest najlepsze wyjście, choć pewnie znając mnie, gdybym czuła ze to jabłko to nadal podawałabym marchewkę,bo jak by marchewka uczulała to krostki by nie znikały,tylko by ich było więcej,ale to Ja taki typ jestem...czasem nie lubię czekać i coś czuje że TY też tak masz...

choć wiesz co, odstaw.

NO mam pytanie:
1.Jak wiecie, że np deserek jabłko nie uczula, zaczynacie podawać np:marchewkę z ziemniaczkiem to czy kiedy podajecie obiadek to potem deserek,czy na okres wprowadzania obiadku z deserka rezygnujecie?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
chyba bez wizyty u okulisty sie nieobedzie. Da ci kropelki. Jak nie pomoga, to zabieg. Teraz nagrzewaj to, rob cieple kompresy.
Boże nie!
Wyglądam jakby mąż mnie pobił
Te ciepłe kompresy to jak robić? oko czymś zakryć ?
Masakra jakaś...

Stary 2011-12-07, 21:05   #3860
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

chyba sporo....? A jakie ma wyniki, mówiłaś że dobre? Adasiowi już nie muszę podawać, miał w dolnych granicach normy, dawałam mu po 1 ml i wyniki wyszły wzorowe
Aniu, na ostatniej morfologii hemoglobina była 9,7. Norma jest od 10 w górę zdaję się.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Skończyłam Nauki o Rodzinie- "magister familiologii" czy coś w tym stylu Teraz próbuję wprowadzić teorię w praktykę Miało być przyczyna-skutek. Chyba- skleroza mnie dopadła i coraz uboższe mam słownictwo
Brzmi super ciekawie Nawet nie wiedziałam że są takie studia. Było dużo psychologii? Opowiedz coś, bo brzmi naprawdę fajnie
(I kurde akurat Ty, wykształcona w tym temacie, masz taką straszą teściową, która na każdym kroku chce Cię pouczać )

Cytat:
I teraz sto pytań do...

Lili, ja robię tak:
1. całość wlewam do wanienkim i mieszam, żeby się równomiernie ciepło rozprowadziło
2. ja używam żelu do mycia i nie dolewam go do wanienki, ale normalnie namydlam Tymkcia i spłukuję tą wodą z krochmalem. Także jakiś "myjoł" zawsze jest, nie tylko sam krochmal, bo ten potu/brudu nie zmyje
3. ja nie smaruję niczym (poza kremem do pupy)

Krochmal gotuję codziennie świeży.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny macie pozdrowienia od Mariny, była dzisiaj z Igorkiem u lekarza, u nich wszystko ok, odezwie sie jak podłączą im neta
Ufff, dobrze że do niej napisałaś
Za neta, co by szybko drań jeden wrócił

Przyszedł do mnie ten konik morski i załamka Jest cudny, ale chyba nie działa. Tzn. brzuszek świeci i melodyjki się włączają, ale wyłączają sie po kilku sekundach, a nie po 5 minutach, jak napisali w instrukcji Miała któraś z Was taki problem? Chyba będę musiała reklamować...
Stary 2011-12-07, 21:17   #3861
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aniu, na ostatniej morfologii hemoglobina była 9,7. Norma jest od 10 w górę zdaję się.

Brzmi super ciekawie Nawet nie wiedziałam że są takie studia. Było dużo psychologii? Opowiedz coś, bo brzmi naprawdę fajnie
(I kurde akurat Ty, wykształcona w tym temacie, masz taką straszą teściową, która na każdym kroku chce Cię pouczać )

Lili, ja robię tak:
1. całość wlewam do wanienkim i mieszam, żeby się równomiernie ciepło rozprowadziło
2. ja używam żelu do mycia i nie dolewam go do wanienki, ale normalnie namydlam Tymkcia i spłukuję tą wodą z krochmalem. Także jakiś "myjoł" zawsze jest, nie tylko sam krochmal, bo ten potu/brudu nie zmyje
3. ja nie smaruję niczym (poza kremem do pupy)

Krochmal gotuję codziennie świeży.

Ufff, dobrze że do niej napisałaś
Za neta, co by szybko drań jeden wrócił

Przyszedł do mnie ten konik morski i załamka Jest cudny, ale chyba nie działa. Tzn. brzuszek świeci i melodyjki się włączają, ale wyłączają sie po kilku sekundach, a nie po 5 minutach, jak napisali w instrukcji Miała któraś z Was taki problem? Chyba będę musiała reklamować...
u nas działa właśnie te 5 minut reklamuj jesli sam się szybciej wyłącza !!

Cytat:
NO mam pytanie:
1.Jak wiecie, że np deserek jabłko nie uczula, zaczynacie podawać np:marchewkę z ziemniaczkiem to czy kiedy podajecie obiadek to potem deserek,czy na okres wprowadzania obiadku z deserka rezygnujecie?[COLOR="Silver"]
zasadą jest wprowadzanie nowych rzeczy pojedynczo , żeby wiedzieć co ewentualnie uczula.

to ja Cię tu zapraszam a Ty zero reakcji

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
poszukałam na necie i babki piszą , że jest tam w środku jakis plastik (blokada) który trzeba w całości usunąć , masz tu linka do forum i tego tematu , może akurat to ten sam problem :
http://www.dobramama.pl/pokaz/16347/...z_fisher_price
Stary 2011-12-07, 21:20   #3862
youyou
Zakorzenienie

brumek może mu baterie padły i wystarczy wymienić, tam są chyba zwykłe paluszki.
Albo właśnie tak jak dziubek pisze, trzeba blokadkę wyjąc bo ona jest do sklepu tylko żeby w sklepie nie grałanon stop a tylko demonstracyjnie

Co do odstępu między dzieciakami to ja uważam ze im mniej tym lepiej
skąd wiedziałyście że to napiszę?

a tak serio to zalezy od warunków, sytuacji mieszkaniowej, sytuacji ze żlobkami, ewentualną pomocą, bo samemu przy takich maluchach jest ciężko.
Wiadomo każdy da radę --> patrz nerolka

ja jakbym miał świadomie się decydować to pewnie do dziś bym się nie zdecydowała na drugie..
ale z drugiej strony dziś wiem że z drugim dzieckiem jest zdecydowanie łatwiej, człowiek ma już doświadczenie, dziecko nie jest tak nowością i jest dużo prostsze "w obsłudze". Jest się lepiej zorganizowanym,
Teraz mi się wydaje ze z dwójką dzieci lepiej jesteśmy zorganizowani, więcej w domu mam zrobione niż jak byłam z jednym Filipem.

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-12-07 o 21:22
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:24   #3863
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Się napisałam i mi wszytko zżarło

wiec może choć w skrócie
aniu pytałaś czemu się wzbraniałam od leżaczka- zgodnie z opinią fizjoterapeuty z SR leżaczki, huśtawki i bujaczki mogą mieć negatywny wpływ na kręgosłup niemowlaczka i nie zaleca się sadzać tam dziecko na dłuej niż 20 minut, dopóki dzieciaczek nie zacznie samodzielnie siadać.

Nie widziałam sensu wiec zakupu takiego sprzętu, kładłam jasia w kojcu na płasko
albo na kocyku na podłode też na płasko albo na brzuszku. No ale skoro dostał taki prezent to skorzystam z tych kilkunastu minut - a i Jasiowi się podoba
agaG Majorka brzmi świetnie a zdradzisz z jakiego biura, bo tez jestem w trakcie szukania oferty
Brawa dla Lenki za 5 miesięcy
aha i mamad1 dla was też gratki za 4 miesiące
Brumeczku smutna ta ta Twoja historia wigilijna z dzieciństwa. Dzieciaczki to takie wrażliwe osoby i to właśnie my mamy musimy pilnować takich małych wielkich spraw jak choćby mały uponinek pod Choine, na urodziny, na dzień Dziecka itd

gratuluję męstwa i odwagi Tymonka

my jutro też mamy szcepienia wiec prosze pokornie o kciuki

na pewno kogoś pominełam

dziś kolejny intensywny dzień Johnego
ten mój syn stał się taaaaki aktywny że jestem zdumiona i padnięta zarazem
Stary 2011-12-07, 21:25   #3864
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
To chyba ciekawe studia były, co? Pracowałaś w zawodzie? Można chyba po tym w szkole naukę o rodzinie prowadzić, czy co tam teraz mają.
Cytat:
CC to jest COŚ, to jest operacja, ingerencja w ciało, przecinanie chyba nawet 4 warstw, niesie zagrożenia większe niż SN, ale niestety nie wszyscy o tym wiedzą Ale złą markę robią kobiety, które mają CC na żądanie i potem reszta cierpi.
Cytat:
Dzisiaj finał Top Model
Czekam... Kogo obstawiacie na Tap Madl?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:28   #3865
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
poszukałam na necie i babki piszą , że jest tam w środku jakis plastik (blokada) który trzeba w całości usunąć , masz tu linka do forum i tego tematu , może akurat to ten sam problem :
http://www.dobramama.pl/pokaz/16347/...z_fisher_price
Tak, tak!!! Znalazłam to samo, tuż po tym jak tu zapytałam. I mąż już go rozkręcił i szuka tego magicznego guzika Nawet mówi, że go widzi, tylko ciężko się do niego dostać.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek może mu baterie padły i wystarczy wymienić, tam są chyba zwykłe paluszki.
Albo właśnie tak jak dziubek pisze, trzeba blokadkę wyjąc bo ona jest do sklepu tylko żeby w sklepie nie grałanon stop a tylko demonstracyjnie
Baterie są ok, bo nówki włożyłam. To na pewno ten guziczek

Cytat:
To chciałam usłyszeć Bo ja poważnie myślę, żeby za "prace" nad drugim wziąć się około sierpnia, bo marzy mi się urodzić w okolicach maja

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Działa!!!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dzieciaczki to takie wrażliwe osoby i to właśnie my mamy musimy pilnować takich małych wielkich spraw jak choćby mały uponinek pod Choine, na urodziny, na dzień Dziecka itd

my jutro też mamy szcepienia wiec prosze pokornie o kciuki
Dokładnie tak!

A kciuki oczywiście już idą w ruch
Stary 2011-12-07, 21:28   #3866
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A nie kupiłaś go czasem z Allegro gdzie na aukcji było napisane, że się wyłącza czy coś? Bo ja ostatnio taką widziałam, może to akurat ta?
Stary 2011-12-07, 21:30   #3867
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A nie kupiłaś go czasem z Allegro gdzie na aukcji było napisane, że się wyłącza czy coś? Bo ja ostatnio taką widziałam, może to akurat ta?
Na allegro, ale kupiłam nowy. Nie było nic o wyłączaniu. Ale już jest ok. Mąż został bohaterem w swoim domu i naprawił dziecku konika morskiego
Stary 2011-12-07, 21:41   #3868
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

a tak serio to zalezy od warunków, sytuacji mieszkaniowej, sytuacji ze żlobkami, ewentualną pomocą, bo samemu przy takich maluchach jest ciężko.
Wiadomo każdy da radę --> patrz nerolka

ja jakbym miał świadomie się decydować to pewnie do dziś bym się nie zdecydowała na drugie..
ale z drugiej strony dziś wiem że z drugim dzieckiem jest zdecydowanie łatwiej, człowiek ma już doświadczenie, dziecko nie jest tak nowością i jest dużo prostsze "w obsłudze". Jest się lepiej zorganizowanym,
Teraz mi się wydaje ze z dwójką dzieci lepiej jesteśmy zorganizowani, więcej w domu mam zrobione niż jak byłam z jednym Filipem.
O tak, doświadczenie jest przy drugim dziecku już niezłym ułatwieniem.
Jeju, już sama nie wiem, wszystkie argumenty są dobre, może życie samo za nas zdecyduje? Chyba byłoby najlepiej

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Na allegro, ale kupiłam nowy. Nie było nic o wyłączaniu. Ale już jest ok. Mąż został bohaterem w swoim domu i naprawił dziecku konika morskiego
No brawa dla Pana Męża!

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wiec może choć w skrócie
aniu pytałaś czemu się wzbraniałam od leżaczka- zgodnie z opinią fizjoterapeuty z SR leżaczki, huśtawki i bujaczki mogą mieć negatywny wpływ na kręgosłup niemowlaczka i nie zaleca się sadzać tam dziecko na dłuej niż 20 minut, dopóki dzieciaczek nie zacznie samodzielnie siadać.
Trzeba o tym pamiętać!

Telik, a jak się ma Twoja rodzinka, której się mieszkanie spliło?

za jutrzejsze szczepienie!
Stary 2011-12-07, 21:41   #3869
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo my się już troszkę znamy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:44   #3870
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek Ty wredziolu już drugi raz nabijasz się z mojego pracodawcy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości