|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Heloł
![]() Wróciłam Cytat:
Ale najważniejsze, że zdrowy Zobaczymy, ile moje dzieciątko będzie ważyć miesiąc przed terminem .... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Renata, super, że u dzidziusia Marty wszystko ok, mam nadzieję, że u niej też tak wyjdzie i szybko ją wypuszczą ![]() Ups, to mój 3000 post Zakorzeniłam się na wizażu
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-07 o 21:00 |
||||
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
agawoo a u ciebie jak tam wizyta?
|
|
|
|
#2103 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja się zapakowałam w jedną (swoje rzeczy) ale jeszcze parę rzeczy musze dopakować (biustonosze nie wyprane i jeszcze 1 koszulę do porodu ale akurat na nią czekam plus kosmetyczka)i drugą chyba muszę miec dla dzidziola bo nie będę upychać na siłę w swojej jego ubranek i potrzebnej reszty to są dwie średniej wielkości torby więc nie śmiać się no więc dzidziusiową jeszcze musze ale mam czas do końca tyg - tak sobie postanowiłam ![]() Cytat:
to słabo widze się wam z nią obecnie układa, wymyśla jakieś przeszkody a sama wam kiedyś opchnęła brudne i zapuszczone mieszkanie ehsss uwielbiam takich ludzi dobrze, że obecny właściciel widać porządny i ok i poczekał i doposaży co chcecie poka poka ![]() buuu kurczę szkoda ![]() Cytat:
czy to nie twój ![]() Cytat:
![]() to już ![]() jeśli tak to trzymam ![]() znowu ten sam temat współczuje
|
|
|
#2104 |
|
BAN stały
|
Właśnie mama zadzwoniła i skończyło się na moim darciu na nią "po co dzwonisz, żeby mnie denerwować, mało miałam stresów dzisiaj?!" a ona "dobrze zrobisz jak zechcesz" . Dobijcie mnie
|
|
|
|
#2105 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooj mi by się też jakiś miły zabieg przydał " Jeśli jesteś w ciąży preparaty witaminowe, środki na trądzik i wszelkie inne środki do pielęnacji skóry zawierające witaminę A, idą w natychmiastową odstawkę. Unikaj też wątróbki i produktów na jej bazie (np. pasztetów). s.73 Zbyt wysokie stężenie wit. A w organizmie matki może być przyczyną wad rozwojowych u dziecka, np. rozszczepu podniebienia czy niedorozwoju lub nieprawidłowego rozwoju mięsnia sercowego". Dalej pisze też żeby unikać prep. multiwitaminowych z wit. A i nie jeść pasztetów i wątróbki bo oprócz wysokiej dawki wit. A mogę zawierać także kadm.s.42 Źródło: " CIężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciązy i okolicach" Kaz Cooke. ja bym odstawiła dla pewności, sama nie używam nic z wit. A oczywiście wszelkie pochodne, retinoidy to są dopiero mega groźne, dlatego leki na trądzik są bezwzględnie przeciwskazane w ciązy a taka maść... dla świętego spokoju może zmień ją na inną Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo słodycze póki co nie zamierzam jej płacić aż do spotkania w sobotę Cytat:
![]() muszę przyspieszyć coś się ociągam ![]() Zuziu ceny są zabójcze no ale co zrobić a ta właścicielka się wydawała ok, nie nachodziła nas jak mieszkaliśmy i w ogóle mieszkaniem się nie interesowała, ale dziwię się jak takie brudne mieszkanie mogla oddać na wynajem to raz a dwa dlaczego teraz robi problemy jak wie, że lada moment będziemy rodzić i że źle znoszę ciążę a nowy własciciel nam nawet plazmę obiecał dorzucic do mieszkania choc się nie prosiliśmy aaaa i gratuluję porządków!! ja dziisaj ogarnęłam prawie wszystkie papiery ( a miałam tylko część ), posegregowałam je i popakowałam w koszulki jutro pójdą do opisanych pudełek i zabieram się za segregację ciuchów a póki co idę z psem, zeby zdazyć na tap madl tz poszedł na imprezę i nie będzie męczyl że oglądam głupoty
|
|||||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wytrzymam z nią
sama se zobacz i daj majla jestem wychowana, że w moim domu się nie obchodziło imienin wolę urodziny świętować ![]() tak się zastanawiam, czy któraś mamusia mi nie podwinęła sprzed nosa
|
#2107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
spakowałam torbę bo ją nabyłam ale jeszcze długa droga przede mną zebym czuła się spakowana ![]() brawo za papiery
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
nikotynka to dobrze wiedzieć
dzięki za informacje na szczescie uzywałam jej sporadycznie, na suche skórki na dłoniach, ale teraz juz chowam głęboko do szafy !A ty chodzisz z waszym smoczurem na spacery? nie szarpie Cie? Bo moj jest nie do ogarnięcia na spacerze ![]() No ale moj jest młody to moze jeszcze wyrosnie z tej głupoty
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
no co ty, naprawde tak myślisz ![]() ps. np dobra to byłam ja, co tam będe miec dwa wózki ![]() ![]() ![]()
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorę wszystko pod uwagę więc wiesz... ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ide se tosty strzelić bo są pieczarki mmmmmm a potem popcorn jak dam radę i trzeba oglądać tap madl!!!
|
|
#2111 |
|
BAN stały
|
Ogladam porodówle na tlc i sie poryczałam
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haniula, zapomniałam Wam napisać, że ja tylko do endokrynologa
5 minut i po wizycie, skierowanie na badania, recepta na leki i chodu Dłużej czekałam u Pani na wyjęcie karty niż w ganinecie siedziałam ![]() Aha, i standardowe pytanie pani pielęgniarki - ciśnienie ok? Nie mierzy, tylko pacjent jej ma powiedzieć, jakie ma ciśnienie Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Mój
![]() ___________________ Jestem na chwilę, korzystając z meczu na Polsacie ![]() Wyprasowałam wszystkie ciuszki ![]() I mebelki postawione, wyglądają super, mimo, że jednak lakier wzięliśmy za ciemny w stosunku do naszych mebli sypialnianych
|
#2114 | |
|
Rozeznanie
|
nie bylo mnie przez pare godzin a tu takie sensacje?! chyba Uska pojechała na porodówkę
skoro sie nie odzywa![]() zastanawiam sie ciagle co dzieje sie u Kamciurki... jakoś martwi mnie to milczenie z jej strony... ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, może Uska tap madl ogląda? O której to leci?
|
|
#2116 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() nadrobiłam Was, ja dopiero o 20 dotarłam do domu, rano pojechałam do TZ, potem z córką po kurtkę i czapkę, potem lekarz i znowu do TZ padam...z TZ juz dobrze, dzisiaj miał EEG, jutro ma miec rezonans, oczekiwanie na wyniki i jak ok to do domku... nie wiecie ile sie czeka na wynik eeg i rezonansu jak sie lezy w szpitalu ?? na wizycie wszystko git, szyjka, dzidzia zdrowa, ale waży uwaga 2200 g, a ja jutro dopiero zaczynam 31 tydzien ale lekarz uspokaja mnie ze to pod koniec przystopuje i juz nie bedzie takich skoków wagi, zobaczymy... ![]() Cytat:
![]() Agatku czy widziałas pogrubione ? juz jest lepiej, czuje się dobrze, nawet coś tam przegryzł dzisiaj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nikotynka gratuluje mieszkanka... Pearl kciuki za obrone ... Wszystkim powodzenia na wizytach i gratki za udane wizyty, ktore się odbyły ![]() padam na pysk ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2117 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo do walizki się raczej nie będę pakować ![]() a papierów tyle mój mężuś znosi- jak chomik i posegregować to wszystko z ostatnich 2 lat, przejrzec co potrzebne i w ogole to była masakra na szczęście już za mną, jeszcze tylko dokumenty Cytat:
teraz 2 dni chodziłam ze smoczurem bo chciałam dać tztowi odpocząć, tak to on już przejąl spacery, bo mi nawet cięzko jest się schylić żeby zebrac po nim kupę a mój ciągnie na spacerach teraz do suczek jakoś jeszcze daję radę Cytat:
Cytat:
a ja mam koktajl truskawkowy rozmroziłam truskawki i zrobiłam na tap madl
|
||||
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
zyje.. nie rodze wzielam prysznic i preszlo
![]() lezalamn teraz weszlam tylko napisac ![]() dzieki za troske do jutra
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam straszne przeczycie że na dniach przybędzie nam jakaś forumowa dzidzia
|
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Kamciurko wynik rezonansu powinien byc jak tylko go ktos opisze- pewnie z godzinke po badaniu... a eeg raczej tez od razu...
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to dobrze ze z tztem lepiej oby wyniki były ok i go wypuścili jutro do domu ![]() ale duża dzidzia moja w 30 tyg ważyła 1650 ![]() co tak wszystkie zamilkłyście? wszystkie w tv zapatrzone
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Rozeznanie
|
To tylko takie silne przeczucie, ale jak się bardziej zastanawiam, to MMONIKA9 baaardzo dawno się nie odzywała jeżeli czegoś nie przegapiłam.
Ale teraz podglądam jej profil i widzę: "Ostatnia aktywność: Dzisiaj 21:40" ale ostatni jej post jest sprzed 2 dni. Ciekawe jak się biedaczka czuje.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-12-07 o 22:15 |
|
|
|
#2124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamciurka dobrze, ze juz lepiej
|
|
#2125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia napisz jak tam u Ciebie!! nie podczytuj tylko !
|
|
|
|
|
#2126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no spory, spory ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
powiem Wam, ze te skurcze byly straszne wpadlam w panike tzt poza zasiegiem.. naszczescie po 3 przeszlo ale bylo regularnie i juz naprawde myslalam gdzie ta duza torba z lidla..
jutro mi tzt przywiezie od siorki torbe bedzie z glowy ![]() michalina odpadla
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
pół dnia Was nadrabiam, ale wyłączyli mi kablówkę i nie mam tvn więc nadrobiłam ale nie chce mi się cytować.
Uska Ty nas tak nie stresuj bo prędzej od Ciebie urodzimy ![]() Kamciurka dobrze że z tz już jest ok więcej nie pamiętam spadam bo moje dziecię coś jest nie halo bo dziś ją głowa bolała i wymiotowała i czeka mnie jutro wizyta u lekarza oby nic poważnego najgorsze co może być to jak dziecko choruje ;( i tego zawsze się strasznie boję jak moja Dominika jest przeziębiona to już mi jest jej strasznie żal a co mają powiedzieć rodzice którzy mają ciężko chore dzieci na co dzień ![]() aha w tap modl obstawiam Anię pomimo ze jej najbardziej nie lubię chyba ona najbardziej nadaje sie na profesjonalistkę ![]() a wogóle to już było ogłoszenie wyników? jak ludzie mogli kiedyś żyć bez tv i netu
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam ze Was wystraszylam ale sama mialam stracha..
z tego wszystkiego jak mi przeszlo zezarlam na kolacje 2 kromale z czosnkiem dr Agatka ![]() boze zeby juz do 20 takich akcji nie bylo.. Wam wspolczuje ale nie porodu tylko tego czy to juz czy to nie
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
uska my z tztem już ze 3 razy skurcze liczyliśmy
mina małżonka - bezcenna ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

:c ool:
Ale najważniejsze, że zdrowy

ale ja nie obchodzę imienin, bo nie wiem czy mam Eweliny czy Agaty obchodzić
może powinnam 2x w roku?? 
to są dwie średniej wielkości torby więc nie śmiać się
no więc dzidziusiową jeszcze musze ale mam czas do końca tyg - tak sobie postanowiłam 

coś się ociągam 

na szczescie uzywałam jej sporadycznie, na suche skórki na dłoniach, ale teraz juz chowam głęboko do szafy !
a potem popcorn jak dam radę i trzeba oglądać tap madl!!!