|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
dziękuję Cytat:
a Ty kochana tez brałas antybiotyk czy sie obyło bez?/
|
|
|
#2912 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry, u nas na cos sie zanosi - ale czy deszcz czy snieg
![]() Agatka po szczepieniu okej, wieczorkiem miałam 38 gorączki, ale żadnych objawów innych gadała, śmiala się więc oki. teraz drzemie w foteliku i wygląda tak cudnie, ze aż mi łzy same lecą i w ogóle sie rozczulam jak na moją gwiazdeczkę patrzę oglądacie dzień dobry tvn? widziałyście reklamę "lubelskie smakuj życie?" wiecie co jedzą w tej reklamie? ![]() Cytat:
Cytat:
tak w ogóle jakieś słabe laski w tej edycji, ta durna pieszcząca siez ze sobą Ania już kiedys psiałam, ze tym dziuniom nastoletnim bym tyłki przetrzepała za takie mówienie ![]() Cytat:
Cytat:
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-12-08 o 10:25 |
||||
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
A Martusiu, i mi jeszcze laktatorka powiedziala, że antybiotyk musze zażywać minimum 10 dni, najlepiej Zinnat bo najmocniejszy, więc jakbyś czuła, że po 7 dniach cos jest jeszcze nie tak z piersią, to lepiej przedłużyć, żeby się dziadostwo nie odnowiło, bo ponoć lubi
. Ale Archi zażywała krócej i jest O.K.
|
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale pić się chce bardzo więc najróżniejsze herbatki łącznie z laktacyjną i ostatnio wyczaiłam kawę zbożową anatol z wanilią całkiem smaczna więc jeśli lubisz inkę to polecam
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo mi ginka wlasnie kazala altacet w saszetkach rozpuscic i na wate. to moze dzis tak jeszcze zrobie, a jutro posmaruje tym w zelu i kapuste. dzieki Ty moja specjalistko to juz na spacer do soboty na pewno nie wyjde
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane
|
|
#2917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety Zinnat przez 10 dni Acha i zaczynałam karmienie zawsze od tej piersi, ale nie należy sie przejmować, jak dziecko odmówi mleczka z chorego cyca, bo ponoć ma inny smak (zwiększona ilość sodu). Wtedy trzeba zadziałać laktatorem. Mój mały jadł bez zastrzeżeń, ale po nocy, kiedy zaczęło się to zapalenie, zwrócil całe wypite mleczko z chorej piersi. Potem już sie przyzwyczaił Cytat:
.Ja nie widzialam
|
||
|
|
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja mam Augmentin ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() hej Lulka
|
|
|
#2919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powtarzam wszystko za moją laktatorką ![]() Cytat:
oj znow zakochalam sie w Hanuli Lulka jak zapalenie, chyba od Ciebie odpatrzyłam... ![]() Karmie przy kompie wiec polskich liter nie bedzie
|
||
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
jasne rozumiem
![]() a my z małym tez razem wizazujemy siedzi na kolanach i wsina piasteczki![]() A dawno Acelinki nie było. pewnie do szkoły ma duzo roboty
|
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
bry
![]() lulla pisałaś mi o tym zagęszczaczu do bebilonu mam pytanko ile miarek dodajesz do mleczka tzn ile miarek na ile ml mleka? tak jak na opakowaniu czy pediatra inaczej zaleciła wam dawkowanie?
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam pytanie-Miki produkuje porazajaca ilosc sliny, wczoraj sie zaczal dusic, na szczescie Ł byl w sypialni gdzie malenstwo spalo i szybko zareagowal, maluszek zaczal sie krztusic mocno slina; czy jest mozliwe zeby zaczely go swedziec dziaselka? Bo wklada piastke do buzki ale jezdzi nia sobie po dziaselkach wlasnie i tak sie zastanawiam czy to jest to?
Celtus chodzi o pecherz? Juz dobrze, furagin dal rade
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no przeciez...To musisz odciagac pokarm ![]() Aaaa, walczymy z ciemieniucha, oliwka przez dwa dni niewiele dała, uzyłam wczoraj kremu z musteli i zeszla tak z polowa. Dzis powtorzymy zabieg. Moge wiec polecic |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Acelinka pewnie zajeta Cytat:
|
||
|
|
|
#2926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taaaa charakterek nadrabia buziolkiem aniołka ![]() ja też z cyckiem siedzę a polskie znaczki tylko te co palcami dosięgnę hihi macham rękę co najmniej jak bym grała na fortepianie a młoda kąsa ałłłććć...
|
|
|
#2927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widać imię widać Cytat:
śliczności dzień dobry czwartkowo
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba wszystkie dzidziole teraz ślinią się na potęgę ale czemu nie wiem
|
|
|
#2930 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marudzą tak samo. Mam nadzieje,ze szybko to minie bo się boje o te moje piersi jak zniosą takie wybrzydzanie przy jedzeniu ![]() A inne ciocie tez moga pochwalić zdjęcia Bo te z zamkietymi oczami przerozkoszne Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ja wpadam w kompleksy bo mi tu jakiś smok rośnie z wielkim łbem Cytat:
Ja kilka dni temu dałam serka wiejskiego na dwie kanapki na sniadanie - 2 dni pod rzad i pupcia zaczęła się trochę odparzac- nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy rzeczywiscie te nabialy az tak na nas dzialaja. Za to zadna wysypka na buzce sie nie pojawiła bo wcześniej byla wysypka +odparzenie. Za kilka dni znow spróbuje- poczekam az tyleczek bedzie znow ideal ![]() [QUOTE=Caltea;30945517]Chyba są ciężkie dni, bo u mnie też ostatnio tak jakby więcej cyca w użytku było, ale w zasadzie nie do jedzenia tylko do przytulenia się. Zwlaszcza wieczorami. Leoś śpi tyle co przy cycu, jak sie odessie, lub ja go wypnę, to pobudka gwarantowana./QUOTE] Może ten halny tak na nasze dzieciaki wpływa Bo Ty juz chyba piąta piszesz ,ze dziecko mało je.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przed karmieniem nagrzewałam pierś ciepłym prysznicem (Caltea ppolecała okład wacika nasączponego ciepłą z oliwą z oliwek, ale ja nie maiałm czasu/cierpliwości by to robić , więc po prostu prysznic). Po karmieniu w dzień- smarowałam pierś altacetem i na to kładłam jeszcze potłuczone, zimne liście kapusty. Trzymałam do kolejnego karmienia- zmywałam wtedy prysznicem i rozgrzewałam pierś. W nocy zamiast kapuchy były torebki, lub płatki nasączone szałwią. Wcześniej oczywiście smarowałam altacetem. Co do tego brudzenia o którym pisała Calti- ja miałam taki patent, ze tę kapuchę czy szałwię wkładałam w pieluszkę i to przykładałam do piersi i zakładałam sportowy top- nic nie wyciekało No i ten ibuprom obowiązkowo co 6h. Calti pisała ,ze w międzyczasie można jeszcze brać tabl paracetamolu. Ja nie musiałam bo bólowo nie było aż tak źle. Goraczki nie miałam. Acha- w trakcie karmienia delikatnie masowałam pierś, ale tak naprawdę delikatnie. Mam nadzieje,ze szybko Ci minie ![]() Mnie strasznie dobiły te zastoje ![]() Cytat:
Tylko by mi piersi nie pękły ![]() I Ty mi nie chwal dnia przed zachodem slonca Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
oooo to ja już na pewno zakończę karmienie piersią jeśli dotrwam do tego momentu .....brrryyy na samą myśl
|
|
#2932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie. Co to? ![]() Cześc laseczka Tak samo i ja. Tyle co dosięgnę :d
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki antyb. masz? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-08 o 11:02 |
|
|
|
|
#2934 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a pije tez duzo i to bardzo dobrze, bo zalecaja duzo płynow zwłaszcza wody ![]() Cytat:
![]() cholercia chyba mi wcieło kilka postów ![]() moj szkrabek nakarmiony wczoraj o 23, obudzil sie na cycucha o 5 rano
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeej moje kochane !
ale się stęskniłam znów nie miałam neta, od soboty, naprawde mam ochote ich rozszarpać, chociaż uparcie twierdzą, że wina nie leży po ich stronie ![]() natalcia śpi więc mam nadzieje ze uda mi sie nadrobić chodź troszke ![]() tylko widziałam wypowiedz Caltei o ząbkach - Natalci już prawie wyszedł pierwszy
|
|
|
|
#2936 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Fatalnie u Was z tym białkiem . Takie objawy momentalnie...Jak bedziesz długo karmiła, to zaoszczędzisz na mleku, bo to dla alergików chyba drogie. A Piotrus pewnie wyrośnie z tej nietolerancji2. Ale Martusia chyba ma zapalenie, a nie zastój, to wtedy nie mozna rozgrzewać 3. Dobry patent, ja pobrudziłam troche rzeczy, bo zawsze mi się gdzieś polalo ![]() 4. To tak jak u mnie ![]() Gdzie Ty tak piszesz, bo tu Cie nie było ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
. A ja sie cieszyłam, że były 2 pobudki co 4 godz (bo potem to juz czesciej )Cytat:
![]() ![]() OMG, macie już zęba ??? Jak się wyznie, to koniecznie napisz jak się katmi uzębiona głogomorre |
||||
|
|
|
#2937 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi się marzą 3 godziny nieprzerwanego snu w nocy i chyba długo się to nie spełni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
już ...zaczynam się bać...
|
|
|
#2938 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A piers dlugo mnie piekła/szczypała Nawet teraz jeszcze troche czuje i malego za bardzo nie moglam nosic ![]() Cytat:
![]() dzien dobry Dobrze ze czasem ktos dzien tyg. napisze to wiem gdzie jestem ![]() Cytat:
W ktorym miejscu?? |
||||||
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1-wszy ząbek super
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
A moje dziecie najmłodsze ma dziś 2 miesiące 2 tygodnie i 2 dni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

w sobote musze oddac pierwszy rozdział pracy magisterskiej i pisze pisze i pisze ale juz koniec widac

a Ty kochana tez brałas antybiotyk czy sie obyło bez?/

dziękujemy ...ciekawe po kim taka ładna 

Haniulka prześliczna
doskonale cię rozumiem 
.

już ...zaczynam się bać...