Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 10:22   #2911
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke przywitac sie z wami mamuski

nie mam czasu pisac z wami w sobote musze oddac pierwszy rozdział pracy magisterskiej i pisze pisze i pisze ale juz koniec widac ech polowe pracy z mała na rekach napisałam
to szybkiego napisania zycze ;kciuki:
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Martusia zdrówka życzymy
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
C
Oj kolejna biduleczka piersiowa.
Martuś, ja jeszcze zażywałam ibuprofen co 6 godz. No i wspomniane przez Archi okłady. Tylko uwaga na szałwię, brudzi jak cholera
o dzięki bo tak sie zastanawialam czy jak biore antybiotyk to moge jeszcze dodatkowo jakies przeciwbólowe wziac, bo mnie strasznie szczypie ta piersa Ty kochana tez brałas antybiotyk czy sie obyło bez?/

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:22   #2912
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry, u nas na cos sie zanosi - ale czy deszcz czy snieg

Agatka po szczepieniu okej, wieczorkiem miałam 38 gorączki, ale żadnych objawów innych gadała, śmiala się więc oki. teraz drzemie w foteliku i wygląda tak cudnie, ze aż mi łzy same lecą i w ogóle sie rozczulam jak na moją gwiazdeczkę patrzę

oglądacie dzień dobry tvn? widziałyście reklamę "lubelskie smakuj życie?" wiecie co jedzą w tej reklamie?

Cytat:
dziękujemy ...ciekawe po kim taka ładna listonosz ani kurierzy urodą tu też nie grzeszą

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

śnieg sypie ...zaczyna się ufff ...
zasypie mi to moje więzienie to już nawet na spacerniak nie wyjdziemy
wyobraziłam sobie ciebie w pasiakach na spacerniaku

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
U nas leje. Deszcz
Cholera wie. Skoro Twój szanowny małżonek ciagle w rozjazdach ;>
A właśnie. Jakaś poprawa?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Uwielbiam jak mój Berbeć uśmiecha się przez sen

A.Tekst mojego Tż podczas wczorajszego tap madyl: "ja bym głosował na Michalinę." pytam czemu, a ten: "noooo na faceta, a na kogo?"
powiedzial, co wiedział

tak w ogóle jakieś słabe laski w tej edycji, ta durna pieszcząca siez ze sobą Ania już kiedys psiałam, ze tym dziuniom nastoletnim bym tyłki przetrzepała za takie mówienie

Cytat:
nie bardzo...już nawet w wekend był w pracy cały dzień pomijam że miałam imieniny i oczywiście zapomniał ...
wczoraj niby skończyli projekt ale co z tego ...od dziś zacznie się następny gorący klient i tak w koło macieju będzie wymówka od wszystkiego ...eh szkoda słów

ja uwielbiam jak mój berbeć ma zamknięte oczy
tekst tża
taaaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas śniegu nie widać, tylko leje i leje nic tylko spac

A ja wczoraj wyszłam na spacer głupiano i nie dość że zapalenie cycka to jeszcze gorączkę miałam i głowa bolała i wogóle osłabiona jestem. Jaka ja głupia jestem, antybiotyk biorę, cycki bola a ja na dwór wychodzęno ale było tak ładnie... dziś trochę lepiej już gorączki nie ma, ale ogólnie do dupy się czuje, a w sobotę chrzciny. Mam nadzieje, że choć trochę mi przejdzie ech

będzie dobrze do soboty, a moim zdaniem dobrze, ze wyszłaś, trochę zarazków przegoniłaś

Ciocia bardzo dziękuje Haniulka prześliczna i ten języczek

Archi a te okłady to na zmianę robiłaś?? tzn raz altacet, raz kapusta?? i jak długo trzymałaś??
właśnie ktoś zapukał do drzwi, mój pies zerwał się z kanapy, skoczył na panele, zaszczekał basem a dziecię śpi dalej......

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-12-08 o 10:25
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:23   #2913
Caltea
Zadomowienie

A Martusiu, i mi jeszcze laktatorka powiedziala, że antybiotyk musze zażywać minimum 10 dni, najlepiej Zinnat bo najmocniejszy, więc jakbyś czuła, że po 7 dniach cos jest jeszcze nie tak z piersią, to lepiej przedłużyć, żeby się dziadostwo nie odnowiło, bo ponoć lubi. Ale Archi zażywała krócej i jest O.K.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:27   #2914
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Weź już przestań z porodem. Ja mam ciągle traumę i prawie codziennie nachodzą mnie złe wspomnienia. Chyba w końcu przeleję je na wirtualny papier, tak w celach autoterapeutycznych...

doskonale cię rozumiem

A właśnie mamuśki piersiowe, czy Wy też tak dużo pijecie? Myślę, że średnio wypijam z 4l płynów jak nic (czasem pewnie nawet więcej...). Gł. wodę niegaz, ale i herbatę uwielbiam i inkę z mlekiem muszę codziennie na śniadanie zapodać w 0,5l kubeczku
ja w siebie wodę wmuszam bo nie przepadam
ale pić się chce bardzo więc najróżniejsze herbatki łącznie z laktacyjną i ostatnio wyczaiłam kawę zbożową anatol z wanilią całkiem smaczna więc jeśli lubisz inkę to polecam
Stary 2011-12-08, 10:27   #2915
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Ze spacerami musisz uważać, mi położna laktacyjna kazała ograniczyć przy zapaleniu, a przecież pogoda była wtedy boska.
Ja nie Archi, ale pozwolę sobie odpowiedzieć, bo tez przechodziłam:
w ciągu dnia smarowalam pierś altacetem w żelu i robiłam okład z potłuczonej kapuchy. Zmienialam ją przy kolejnych karmieniach. W nocy dalej altacet i już nie kapusta, tylko na zaczerwienione miejsce gazik zamoczony w zimnym wywarze z szałwi (brudzi!). Należy unikać gorących kąpieli, nie rozgrzewać tego miejsca, bo może zrobić się ropień. Raczej chłodzić. No i zażywałam jeszcze ibuprofen co 6 godz. i bakterie + jogurty natural przy antybiotyku.

o doczytalam reszte
bo mi ginka wlasnie kazala altacet w saszetkach rozpuscic i na wate. to moze dzis tak jeszcze zrobie, a jutro posmaruje tym w zelu i kapuste. dzieki Ty moja specjalistkoto juz na spacer do soboty na pewno nie wyjde

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-08, 10:29   #2916
lullaby_ml
Zakorzenienie

dzien dobry kochane
Stary 2011-12-08, 10:29   #2917
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
t

o dzięki bo tak sie zastanawialam czy jak biore antybiotyk to moge jeszcze dodatkowo jakies przeciwbólowe wziac, bo mnie strasznie szczypie ta piersa Ty kochana tez brałas antybiotyk czy sie obyło bez?/
Nawet wskazane są leki przeciwzapalne, a przy okazji zadziałaja przeciwbólowo.
Niestety Zinnat przez 10 dni
Acha i zaczynałam karmienie zawsze od tej piersi, ale nie należy sie przejmować, jak dziecko odmówi mleczka z chorego cyca, bo ponoć ma inny smak (zwiększona ilość sodu). Wtedy trzeba zadziałać laktatorem. Mój mały jadł bez zastrzeżeń, ale po nocy, kiedy zaczęło się to zapalenie, zwrócil całe wypite mleczko z chorej piersi. Potem już sie przyzwyczaił

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

Agatka po szczepieniu okej, wieczorkiem miałam 38 gorączki, ale żadnych objawów innych gadała, śmiala się więc oki. teraz drzemie w foteliku i wygląda tak cudnie, ze aż mi łzy same lecą i w ogóle sie rozczulam jak na moją gwiazdeczkę patrzę

oglądacie dzień dobry tvn? widziałyście reklamę "lubelskie smakuj życie?" wiecie co jedzą w tej reklamie?

Dzielna Agatka.
Ja nie widzialam . A co jedzą?
Stary 2011-12-08, 10:34   #2918
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
A Martusiu, i mi jeszcze laktatorka powiedziala, że antybiotyk musze zażywać minimum 10 dni, najlepiej Zinnat bo najmocniejszy, więc jakbyś czuła, że po 7 dniach cos jest jeszcze nie tak z piersią, to lepiej przedłużyć, żeby się dziadostwo nie odnowiło, bo ponoć lubi. Ale Archi zażywała krócej i jest O.K.
dzieki, bo mi gina zapisala na 7 dni 2razy dziennie. Ale jak cos bedze nie tak po tym tygodniu to sie do niej przejde, niech sprawdzi, bo chcialabym to cholerstw juz wyleczyc
a ja mam Augmentin

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Nawet wskazane są leki przeciwzapalne, a przy okazji zadziałaja przeciwbólowo.
Niestety Zinnat przez 10 dni
Acha i zaczynałam karmienie zawsze od tej piersi, ale nie należy sie przejmować, jak dziecko odmówi mleczka z chorego cyca, bo ponoć ma inny smak (zwiększona ilość sodu). Wtedy trzeba zadziałać laktatorem. Mój mały jadł bez zastrzeżeń, ale po nocy, kiedy zaczęło się to zapalenie, zwrócil całe wypite mleczko z chorej piersi. Potem już sie przyzwyczaił
tylk ja kochana nie karmie juz od miesiaca i pewnie dlaego sie zrobilo to zapalenie

hej Lulka

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-08, 10:34   #2919
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
o doczytalam reszte
bo mi ginka wlasnie kazala altacet w saszetkach rozpuscic i na wate. to moze dzis tak jeszcze zrobie, a jutro posmaruje tym w zelu i kapuste. dzieki Ty moja specjalistkoto juz na spacer do soboty na pewno nie wyjde
W żelu łatwiejszy w użyciu.
Powtarzam wszystko za moją laktatorką

Cytat:
ja w siebie wodę wmuszam bo nie przepadam
ale pić się chce bardzo więc najróżniejsze herbatki łącznie z laktacyjną i ostatnio wyczaiłam kawę zbożową anatol z wanilią całkiem smaczna więc jeśli lubisz inkę to polecam
musze wyprobowac
oj znow zakochalam sie w Hanuli

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane
Lulka jak zapalenie, chyba od Ciebie odpatrzyłam...

Karmie przy kompie wiec polskich liter nie bedzie
Stary 2011-12-08, 10:37   #2920
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
W żelu łatwiejszy w użyciu.
Powtarzam wszystko za moją laktatorką
jasne rozumiem

a my z małym tez razem wizazujemy siedzi na kolanach i wsina piasteczki

A dawno Acelinki nie było. pewnie do szkoły ma duzo roboty

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-08, 10:38   #2921
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry kochane
bry
lulla pisałaś mi o tym zagęszczaczu do bebilonu mam pytanko ile miarek dodajesz do mleczka tzn ile miarek na ile ml mleka? tak jak na opakowaniu czy pediatra inaczej zaleciła wam dawkowanie?
Stary 2011-12-08, 10:38   #2922
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczynki mam pytanie-Miki produkuje porazajaca ilosc sliny, wczoraj sie zaczal dusic, na szczescie Ł byl w sypialni gdzie malenstwo spalo i szybko zareagowal, maluszek zaczal sie krztusic mocno slina; czy jest mozliwe zeby zaczely go swedziec dziaselka? Bo wklada piastke do buzki ale jezdzi nia sobie po dziaselkach wlasnie i tak sie zastanawiam czy to jest to?

Celtus chodzi o pecherz? Juz dobrze, furagin dal rade
Stary 2011-12-08, 10:39   #2923
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
tylk ja kochana nie karmie juz od miesiaca i pewnie dlaego sie zrobilo to zapalenie

hej Lulka
no przeciez...
To musisz odciagac pokarm

Aaaa, walczymy z ciemieniucha, oliwka przez dwa dni niewiele dała, uzyłam wczoraj kremu z musteli i zeszla tak z polowa. Dzis powtorzymy zabieg. Moge wiec polecic
Stary 2011-12-08, 10:40   #2924
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
bry
lulla pisałaś mi o tym zagęszczaczu do bebilonu mam pytanko ile miarek dodajesz do mleczka tzn ile miarek na ile ml mleka? tak jak na opakowaniu czy pediatra inaczej zaleciła wam dawkowanie?
Ten zageszczacz jest w kartoniku a nie w puszkach tak jak bebilon pepti i dajemy jedna plaska miareczke na cala flaszencje mleka pediatra kazala narazie co drugie karmienie dodawac ale teraz jak pojedziemy to chcemy zapyatc czy mozemy juz przy kazdym bo przy zageszczaczu Mikul nie ulewa.
Stary 2011-12-08, 10:43   #2925
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
jasne rozumiem

a my z małym tez razem wizazujemy siedzi na kolanach i wsina piasteczki

A dawno Acelinki nie było. pewnie do szkoły ma duzo roboty
I tez nie macie pol liter
Acelinka pewnie zajeta

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie-Miki produkuje porazajaca ilosc sliny, wczoraj sie zaczal dusic, na szczescie Ł byl w sypialni gdzie malenstwo spalo i szybko zareagowal, maluszek zaczal sie krztusic mocno slina; czy jest mozliwe zeby zaczely go swedziec dziaselka? Bo wklada piastke do buzki ale jezdzi nia sobie po dziaselkach wlasnie i tak sie zastanawiam czy to jest to?

Celtus chodzi o pecherz? Juz dobrze, furagin dal rade
O to dobrze. Małgosia cos pisała o mozliwych zabkach u swjego sTASIA, O ILE DOBRZE PAMIETAM, ALE POZA TYM TO DUUUZO MALUSZKOW NAM SIE SLINI I WCINA LAPKI, WIEC ALBO ZABKI ALBO NIE. O przepraszam za caps locka, nie zauwazyłam
Stary 2011-12-08, 10:44   #2926
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
musze wyprobowac
oj znow zakochalam sie w Hanuli

Karmie przy kompie wiec polskich liter nie bedzie
taaaa charakterek nadrabia buziolkiem aniołka

ja też z cyckiem siedzę a polskie znaczki tylko te co palcami dosięgnę hihi macham rękę co najmniej jak bym grała na fortepianie a młoda kąsa ałłłććć...
Stary 2011-12-08, 10:45   #2927
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jem właśnie kupnego gyrosa z frytkami, więc trzymajcie kciuki, żebym z Filipem wyszła z tego cało

A poza tym, mogę się pochwalić? Aaaa pochwalę się.! Filipek dostał od wizażowych cioć- z innego wątku, królika specjalnie dla niego Na zdj które podkradłam z bloga, nie widać, ale ma wyszyte imię mojego dzisiejszego niejadka.
piękny króliczek
widać imię widać

Cytat:
zdjątko wrzucałam ostatnio jak mi dziecko jęzor pokazywało
no ale cioci się nie odmawia to zaraz wkleję

od 2 tygodni jem wszystko bo organizm mi się buntował ...i nie widzę by mojemu dziecku jakoś to szkodziło płacze tyle co gdy jadłam chleb z masłem i popijałam wodą nawet kapuśniaku zjadłam i nic się nie działo, przyprawy stosuje wszystkie oprócz moich ulubionych ostrych papryczek i pieprzu cayen, każde mięsko przyprawiam ostatnio przyprawką do gyrosa i kebaba i jest oki

i też licze na jakieś szybkie przepisy najlepiej do zrobienia jedną ręką

Archi my to mamy z jednego dnia dzidziole i one widzę tak samo się zachowują
mała mi od 2 nocy świruje w dzień spi na ręce a w nocy od 1 do 6 ciumka co 20 minut i przysypia żeby za 5 minut znów się drzeć o cycka dziś całą noc miałam piersi przy jej nosie namarzły mi chyba bo bolą ehhh

moja przy wypisie 2730g (2890g urodzeniowa) i w 7 tygodniu też ważyła 4500g przy szczepieniach, teraz to już 5 kg chyba przekroczyła także mamy podobne orzeszki do dźwigania

colcia ...bardzo się chce ale na razie testuje staropolankę nasyconą naturalnie co2

a i fotki dla cioci Martusi

śliczności

dzień dobry czwartkowo
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:49   #2928
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

ja też z cyckiem siedzę a polskie znaczki tylko te co palcami dosięgnę hihi macham rękę co najmniej jak bym grała na fortepianie a młoda kąsa ałłłććć...
Hihihi, co to bedzie jak im urosna zeby

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dzień dobry czwartkowo
Stary 2011-12-08, 10:52   #2929
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Ten zageszczacz jest w kartoniku a nie w puszkach tak jak bebilon pepti i dajemy jedna plaska miareczke na cala flaszencje mleka pediatra kazala narazie co drugie karmienie dodawac ale teraz jak pojedziemy to chcemy zapyatc czy mozemy juz przy kazdym bo przy zageszczaczu Mikul nie ulewa.
dzięki
chyba wszystkie dzidziole teraz ślinią się na potęgę ale czemu nie wiem
Stary 2011-12-08, 10:54   #2930
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi my to mamy z jednego dnia dzidziole i one widzę tak samo się zachowują
mała mi od 2 nocy świruje w dzień spi na ręce a w nocy od 1 do 6 ciumka co 20 minut i przysypia żeby za 5 minut znów się drzeć o cycka dziś całą noc miałam piersi przy jej nosie namarzły mi chyba bo bolą ehhh
No proszę to widzę, że nasze to prawdziwe bliźniaki marudzą tak samo. Mam nadzieje,ze szybko to minie bo się boje o te moje piersi jak zniosą takie wybrzydzanie przy jedzeniu

A inne ciocie tez moga pochwalić zdjęcia Bo te z zamkietymi oczami przerozkoszne
Cytat:
dziękujemy ...ciekawe po kim taka ładna listonosz ani kurierzy urodą tu też nie grzeszą

Cytat:
Ja tego nie robię. Mowy nie ma, żebym zaczęła. I pediatra i dwie neonatolożki zabroniły dotykać skórki do 3 r.ż. i tego sie kurczowo trzymam.
U nas tak samo
Cytat:
Archi, moje chyba jednak z tych chudszych mlek. Z Twoim to już na pewno nie może się równać.I proszę mi tu nie porównywać swojego Piotrusia z innymi dziećmi, bo matki - wariatki wpadną w kompleksy (ja na czele).
Mój ma za to teletubisiowy (wydłużony)

To ja wpadam w kompleksy bo mi tu jakiś smok rośnie z wielkim łbem
Cytat:
Minio ja już jem praktycznie wszystko. Uważam tylko na majonez, nie próbowalam grochu i kapusty, ale frytki tak, pizzę też i gotuję to co w epoce przedleosiowej. Zwykle zupy i drugie dania, tylko odrzuciło mnie od smażonego mięsa. Jadam czekoladę, sałatki jarzynowe, surówki z każdych warzyw... Ketchup i musztardę prawie codziennie, bo mam wiecznego smaka na kiełbasę wiejską, lub chociażby parówki. Próbuj pomalutku wszystkiego
I buziaki dla Was
No szalejesz!!! Zazdroszce!
Ja kilka dni temu dałam serka wiejskiego na dwie kanapki na sniadanie - 2 dni pod rzad i pupcia zaczęła się trochę odparzac- nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy rzeczywiscie te nabialy az tak na nas dzialaja. Za to zadna wysypka na buzce sie nie pojawiła bo wcześniej byla wysypka +odparzenie.
Za kilka dni znow spróbuje- poczekam az tyleczek bedzie znow ideal
[QUOTE=Caltea;30945517]Chyba są ciężkie dni, bo u mnie też ostatnio tak jakby więcej cyca w użytku było, ale w zasadzie nie do jedzenia tylko do przytulenia się. Zwlaszcza wieczorami. Leoś śpi tyle co przy cycu, jak sie odessie, lub ja go wypnę, to pobudka gwarantowana./QUOTE]
Może ten halny tak na nasze dzieciaki wpływa Bo Ty juz chyba piąta piszesz ,ze dziecko mało je.
Cytat:
To ja się o naszych wspanialych nocach slużących do spania i jedzenia nie wypowiem, żeby nie zapeszyć. I to w zasadzie od początku tak było, poza kilkoma malutkimi wyjątkami
no nie wypowiadaj sie
Cytat:
A ja wczoraj wyszłam na spacer głupiano i nie dość że zapalenie cycka to jeszcze gorączkę miałam i głowa bolała i wogóle osłabiona jestem. Jaka ja głupia jestem, antybiotyk biorę, cycki bola a ja na dwór wychodzęno ale było tak ładnie... dziś trochę lepiej już gorączki nie ma, ale ogólnie do dupy się czuje, a w sobotę chrzciny. Mam nadzieje, że choć trochę mi przejdzie ech
No kochana- w domu siedzieć koniec i kropka! Ja dobre 2 tyg nosa nie wyściubiłam- tyle co do auta by np. na usg pojechać czy na wizyte do gina polecieć.
Cytat:
Archi a te okłady to na zmianę robiłaś?? tzn raz altacet, raz kapusta?? i jak długo trzymałaś??
Okłady robiłam tak:
Przed karmieniem nagrzewałam pierś ciepłym prysznicem (Caltea ppolecała okład wacika nasączponego ciepłą z oliwą z oliwek, ale ja nie maiałm czasu/cierpliwości by to robić , więc po prostu prysznic).
Po karmieniu w dzień- smarowałam pierś altacetem i na to kładłam jeszcze potłuczone, zimne liście kapusty. Trzymałam do kolejnego karmienia- zmywałam wtedy prysznicem i rozgrzewałam pierś.
W nocy zamiast kapuchy były torebki, lub płatki nasączone szałwią. Wcześniej oczywiście smarowałam altacetem.

Co do tego brudzenia o którym pisała Calti- ja miałam taki patent, ze tę kapuchę czy szałwię wkładałam w pieluszkę i to przykładałam do piersi i zakładałam sportowy top- nic nie wyciekało

No i ten ibuprom obowiązkowo co 6h. Calti pisała ,ze w międzyczasie można jeszcze brać tabl paracetamolu. Ja nie musiałam bo bólowo nie było aż tak źle. Goraczki nie miałam.

Acha- w trakcie karmienia delikatnie masowałam pierś, ale tak naprawdę delikatnie.

Mam nadzieje,ze szybko Ci minie
Mnie strasznie dobiły te zastoje
Cytat:
Archi, ale u nas jest tak samo od kilkunastu nocy . Leoś je znacznie mniej, krócej ciągnie i szybciutko zasypia, jak to Cotka zręcznie ujęła z cyckiem na twarzy. Ja myślę, że nam chłopaki dojrzewają
Za brak walki wielkie
Mowisz ,ze tak objawia sie dojrzewanie Tylko by mi piersi nie pękły

I Ty mi nie chwal dnia przed zachodem slonca
Cytat:
A właśnie mamuśki piersiowe, czy Wy też tak dużo pijecie? Myślę, że średnio wypijam z 4l płynów jak nic (czasem pewnie nawet więcej...). Gł. wodę niegaz, ale i herbatę uwielbiam i inkę z mlekiem muszę codziennie na śniadanie zapodać w 0,5l kubeczku
Bardzo dużo- wszedzie po domu ma porozstawiane butelki co by nie latac do wodopoju ciagle
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:56   #2931
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Hihihi, co to bedzie jak im urosna zeby
oooo to ja już na pewno zakończę karmienie piersią jeśli dotrwam do tego momentu .....brrryyy na samą myśl
Stary 2011-12-08, 10:56   #2932
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
nie bardzo...już nawet w wekend był w pracy cały dzień pomijam że miałam imieniny i oczywiście zapomniał ...
wczoraj niby skończyli projekt ale co z tego ...od dziś zacznie się następny gorący klient i tak w koło macieju będzie wymówka od wszystkiego ...eh szkoda słów

ja uwielbiam jak mój berbeć ma zamknięte oczy
tekst tża
Szkoda...jak tak dalej będzie, to przegapi wiele ważnych momentów..smutne..ciekawe kiedy zda sobie z tego sprawe. Rozumiem, że musi zarobić na dom, ale chyba nie tak skrajnie...A wczesniej też tyle pracowal?

Cytat:

Dzielna Agatka
No właśnie. Co to?

Cytat:
dzien dobry kochane
Cześc laseczka

Cytat:

Tak samo i ja. Tyle co dosięgnę :d
Stary 2011-12-08, 10:58   #2933
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Mozesz Ja bralam i to i to + Lakcid, ktory podawałam tez malemu bo antyb. tez przechodzi do mleka niestety.
A jaki antyb. masz?

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:02
Stary 2011-12-08, 10:58   #2934
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A poza tym, mogę się pochwalić? Aaaa pochwalę się.! Filipek dostał od wizażowych cioć- z innego wątku, królika specjalnie dla niego Na zdj które podkradłam z bloga, nie widać, ale ma wyszyte imię mojego dzisiejszego niejadka.
super królik
Cytat:

moja przy wypisie 2730g (2890g urodzeniowa) i w 7 tygodniu też ważyła 4500g przy szczepieniach, teraz to już 5 kg chyba przekroczyła także mamy podobne orzeszki do dźwigania
słodka pannica i dla naszych orzeszków
Cytat:
dzień dobry
u nas śniegu nie widać, tylko leje i leje nic tylko spac

to kuruj sie kochana
Cytat:
dla Fabiego
Weź już przestań z porodem. Ja mam ciągle traumę i prawie codziennie nachodzą mnie złe wspomnienia. Chyba w końcu przeleję je na wirtualny papier, tak w celach autoterapeutycznych...

ja za kazdym razem w srode około 20 mam dreszcze, masakra

a pije tez duzo i to bardzo dobrze, bo zalecaja duzo płynow zwłaszcza wody
Cytat:

Aaaa, walczymy z ciemieniucha, oliwka przez dwa dni niewiele dała, uzyłam wczoraj kremu z musteli i zeszla tak z polowa. Dzis powtorzymy zabieg. Moge wiec polecic
ja uzywam dla Fabiego tylko kosmetyków z Musteli sa naprawde swietne i mega wydajne

cholercia chyba mi wcieło kilka postów

moj szkrabek nakarmiony wczoraj o 23, obudzil sie na cycucha o 5 rano
Stary 2011-12-08, 10:59   #2935
acelinka
Zakorzenienie

heeeeeeeeeeej moje kochane ! ale się stęskniłam
znów nie miałam neta, od soboty, naprawde mam ochote ich rozszarpać, chociaż uparcie twierdzą, że wina nie leży po ich stronie

natalcia śpi więc mam nadzieje ze uda mi sie nadrobić chodź troszke

tylko widziałam wypowiedz Caltei o ząbkach - Natalci już prawie wyszedł pierwszy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:11   #2936
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
1. No szalejesz!!! Zazdroszce!
Ja kilka dni temu dałam serka wiejskiego na dwie kanapki na sniadanie - 2 dni pod rzad i pupcia zaczęła się trochę odparzac- nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy rzeczywiscie te nabialy az tak na nas dzialaja. Za to zadna wysypka na buzce sie nie pojawiła bo wcześniej byla wysypka +odparzenie.
Za kilka dni znow spróbuje- poczekam az tyleczek bedzie znow ideal

No kochana- w domu siedzieć koniec i kropka! Ja dobre 2 tyg nosa nie wyściubiłam- tyle co do auta by np. na usg pojechać czy na wizyte do gina polecieć.

Okłady robiłam tak:
2. Przed karmieniem nagrzewałam pierś ciepłym prysznicem (Caltea ppolecała okład wacika nasączponego ciepłą z oliwą z oliwek, ale ja nie maiałm czasu/cierpliwości by to robić , więc po prostu prysznic).
Po karmieniu w dzień- smarowałam pierś altacetem i na to kładłam jeszcze potłuczone, zimne liście kapusty. Trzymałam do kolejnego karmienia- zmywałam wtedy prysznicem i rozgrzewałam pierś.
W nocy zamiast kapuchy były torebki, lub płatki nasączone szałwią. Wcześniej oczywiście smarowałam altacetem.

3. Co do tego brudzenia o którym pisała Calti- ja miałam taki patent, ze tę kapuchę czy szałwię wkładałam w pieluszkę i to przykładałam do piersi i zakładałam sportowy top- nic nie wyciekało

No i ten ibuprom obowiązkowo co 6h. Calti pisała ,ze w międzyczasie można jeszcze brać tabl paracetamolu. Ja nie musiałam bo bólowo nie było aż tak źle. Goraczki nie miałam.

Acha- w trakcie karmienia delikatnie masowałam pierś, ale tak naprawdę delikatnie.

Mam nadzieje,ze szybko Ci minie
Mnie strasznie dobiły te zastoje

4. Bardzo dużo- wszedzie po domu ma porozstawiane butelki co by nie latac do wodopoju ciagle
1. U nas niestety malutka wysypeczka, aler myślę, że po prostu przesadziłam z mikolajową czekoladą. Fatalnie u Was z tym białkiem. Takie objawy momentalnie...Jak bedziesz długo karmiła, to zaoszczędzisz na mleku, bo to dla alergików chyba drogie. A Piotrus pewnie wyrośnie z tej nietolerancji
2. Ale Martusia chyba ma zapalenie, a nie zastój, to wtedy nie mozna rozgrzewać

3. Dobry patent, ja pobrudziłam troche rzeczy, bo zawsze mi się gdzieś polalo
4. To tak jak u mnie
Cytat:
Tak samo i ja. Tyle co dosięgnę :d
Gdzie Ty tak piszesz, bo tu Cie nie było

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mozesz Ja bralam i to i to + Lakcid, ktory podawałam tez malemu bo antyb. tez przechodzi do mleka niestety.
A jaki antyb. masz?
Augmentin ma Martusia

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

Wow, ale fajnie. A ja sie cieszyłam, że były 2 pobudki co 4 godz (bo potem to juz czesciej)

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
znów nie miałam neta, od soboty, naprawde mam ochote ich rozszarpać, chociaż uparcie twierdzą, że wina nie leży po ich stronie

tylko widziałam wypowiedz Caltei o ząbkach - Natalci już prawie wyszedł pierwszy
O Acelinko, o wilku mowa...
OMG, macie już zęba??? Jak się wyznie, to koniecznie napisz jak się katmi uzębiona głogomorre
Stary 2011-12-08, 11:15   #2937
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

a mi się marzą 3 godziny nieprzerwanego snu w nocy i chyba długo się to nie spełni

Cytat:
Szkoda...jak tak dalej będzie, to przegapi wiele ważnych momentów..smutne..ciekawe kiedy zda sobie z tego sprawe. Rozumiem, że musi zarobić na dom, ale chyba nie tak skrajnie...A wczesniej też tyle pracowal?
jak nie w robocie to w domu do nocy siedział i nadrabiał a jak w firmie spokojniej to budowa i wykończeniówka domu i tak ciągle się mijaliśmy...a teraz to już nawet rozmawiać z sobą nie potrafimy na spokojnie ...no cóż on się zabiera z domu i myśli że problemy same się rozwiążą a ja dam sobie radę jak zawsze ... już nie mam siły próbować tego zmieniać widocznie mu nie zależy ...no szkoda

Cytat:

już ...zaczynam się bać...
Stary 2011-12-08, 11:15   #2938
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
oj bidulka, ale dobrze ze juz oki

Cytat:
właśnie ktoś zapukał do drzwi, mój pies zerwał się z kanapy, skoczył na panele, zaszczekał basem a dziecię śpi dalej......
wow!!!
Cytat:
Tez brałam w końcu 10 dni Zinnat
Cytat:
dzieki, bo mi gina zapisala na 7 dni 2razy dziennie. Ale jak cos bedze nie tak po tym tygodniu to sie do niej przejde, niech sprawdzi, bo chcialabym to cholerstw juz wyleczyc
a ja mam Augmentin
To widze ,ze przepisala Ci taki bardzo podstawowy antyb. Powiem szczerze, ze jak Ci nie minie to daj mleko na posiew i antybiogram. Ja tak chciałam zrobić, ale poki co - tfu tfu- nie musiałam.

A piers dlugo mnie piekła/szczypała Nawet teraz jeszcze troche czuje i malego za bardzo nie moglam nosic
Cytat:
O to dobrze. Małgosia cos pisała o mozliwych zabkach u swjego sTASIA, O ILE DOBRZE PAMIETAM, ALE POZA TYM TO DUUUZO MALUSZKOW NAM SIE SLINI I WCINA LAPKI, WIEC ALBO ZABKI ALBO NIE. O przepraszam za caps locka, nie zauwazyłam
ejjj- nie straszcie mnie tymi ząbkami- ost miałam wrazenie ze widze bialawe wypukłości na dolnych dziąsłach- pomacałam palcem ale nie powiem bym stwierdzila ze to zęby. U 2miesiecznego dziecka to nie za wczensie
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dzień dobry czwartkowo
dzien dobry
Dobrze ze czasem ktos dzien tyg. napisze to wiem gdzie jestem

Cytat:

W ktorym miejscu??
Stary 2011-12-08, 11:17   #2939
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

no nie
1-wszy ząbek super
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:18   #2940
Caltea
Zadomowienie

A moje dziecie najmłodsze ma dziś 2 miesiące 2 tygodnie i 2 dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości