|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
a Sarenka to rzeczywiście Sarenka mój wielkolud młodszy a juz ma 8,5 kg i w większości ciuszki na 74 nosi
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Carmela mi nie podchodzi ten fotelik, bo mam wrażenie, że przez tą nadstawkę się dziecko zapoci i jakieś takie "uwięzione" jest . (tylko my klimy nie mamy
|
|
|
#3933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sobie zamowie taka wlasnie, a mamie chyba drewniana, bo ona tradycjonalistka Cytat:
Dzien dobry ![]() u nas noc dobra, dawid przesypia całe noce, budzi sie o 7 na cyca i spi dalej, wlasciwie od 7 jeszcze sie nie obudzil calkowicie oprocz jakichs pomrukow, zaraz ide po niego no ale zasypia pozno, 23 lub pozniej wczoraj marudzil troche i mysalalm ze rece zje, dalam mu jesc a on dalej, smoczek wypluwal tylko rece chcial zagryzac, nie wiem czy nie zaczynamy przygody z zabkami jeju jak za oknem paskudnie
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym ten fotelik zobaczyć na żywo i wsadzić Sarenke dla przymiarki. |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
rozmawiacie o nosidełkach i wózkach - i ja zaczynam planowac ich wymianę - nosidełko już jest ciasnawe, w kombinezonku Dawid siedzi sztywno, nie ma tak wygodnie jak kiedys, jeszcze nie jest ciasno ale to kwestia czasu
gondola tez juz na dlugosc wypelniona - no ale Dawid ma 69-70cm, jak dodam ubranka to wypenia ja prawie calkowicie na dlugosc
|
#3936 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale się wyspałam ![]() Powodzenia! I uważaj bo cholerstwo strasznie gorące jest ![]() Cytat:
No i oczywiście że spałam, a Ty mi tu światłem po oczach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I przepraszam za wtopę Ale dziecko cudne! To teraz daj Antosia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3937 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Elementy psychologii, socjologii, pedagogiki. Moja specjalność: praca socjalna, choć na razie czysto teoretyczna. Może kiedyś poszukam pracy w zawodzie... Co ciekawsze pisałam pracę magisterską o ludziach starszych![]() Youyou doświadczenie to duży plus A jeśli chodzi o organizację czasu, to wg mnie, czasem im człowiek ma więcej obowiązków, tym sprawniej mu to idzie ![]() Cytat:
Była też specjalność nauczycielska, ale nie moja akurat.Ja tez majowe dziecko ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!
Właśnie wyszedł ode mnie gość od neta i już mogę śmigać. Potem wpadnę na dłużej, wrzucę foto do klubu i napiszę więcej, bo mały się budzi. Igi chory ( znowu, mięło 1,5 tyg od ostatniego antybiotyku ) wczoraj dostał katar mega i walczymy.Buziole Lecę póki co.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Telik - już Was pokłuli? Jak było? . ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Za zdrowie Rogiego
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, żeby dostać becikowe trzeba złożyć też z dokumentami zaświadczenie od gina, tak? Chodziłyście po to specjalnie do swoich lekarzy?
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy u Was tez taka szpetna pogoda za oknem?? u mnie taki wieje , ze przez zamknięte okna wiatr aż dudni ![]() dziewczyny umieram ze strachu... ide jutro do lekarza z Szymkiem, zauważyłam kilka dni temu , że w jednym miejscu , w odcinku kregosłupa nad lędźwiami ma kilka wypukłych kręgów nie wiem z czego to i co to , strasznie sie martwię czy to jakaś wada nie jest ...---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, co to jest bone folder??????????
bo dosłowne znaczenie nijak mi nie pasuje.. chodzi o zrobienie samodzielnie albumu na zdjęcia |
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki moje
![]() Melduję sie, że czasem Was podczytuję. U nas ok, ale nie było dobrze....Julcia miała wypadek-wypadła z fotelika na twarz BOŻE jak ja sie wystraszyłam....nie potrafię tego opisac,potem musieli uspokajac mnie i ją.... rozcieła wargę( tak w środku) i całe wnętrze ust miała we krwi....STRASZNE PRZEŻYCIE....a stało się to tak:Pojechaliśmy do Lbn na spotkanie mikołajkowe ze szkoły rodzenia, na dole wszyscy się rozebraliśmy i stwierdziłam, że już nie zapinam Julki w szelki, bo zaraz ja wyjmiemy, aby na górę po schodach się wejdzie no i DZIĘKI BOGU,. że na schodach nie wyleciała, bo ....... no i głównie to wypadła przez to, że rączka od fotelika nie była do końca rozłożona i pod wpływem podniesienia fotelika Julcia wylądowała na płytkach....mąż ją niósł....jesteśmy mega nieodpowiedzialni....MASA KRA. Całe szczeście była przy tym moja była położna, powiedziala, że to żadna wyspokośc, że nie trzeba jechac na usg, czy coś, opatrzyłam moje dziecko, apotem godzinę ją uspokajałam, z resztą sama LEDWO powstrzymywałam szloch. DZIEWCZYNY KU PRZESTRODZE to piszę...sprawdzajcie bardzo dokładnie foteliki, szelki ZAWSZE zapięte, bez względu na to czy się idzie parę kroków, czy dużo dalej i rączka niewiem jak w Waszych fotelikach, ale zawsze musi byc do końca rozłożona, zabezpieczona. Mogłam stracic dziecko, albo poważnie je uszkodzic, strach myślec, kończę, bo sie pogrążam. |
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie podniesiesz fotelika jak rączka nie jest do końca "otwarta" ale w sumie różnie to może być ... |
|
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie skończyła dawać Natalce marchewkę z jabłuszkiem, i prawie kończyła i dałam jej taka większą łyżeczkę i co się stało??.... no i kichnęła i możecie sobie resztę wyobrazić, marchewka była wszędzie, na mnie dookoła,
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- muszę iść do sklepu z Nati i Oliwką a tu pada, a samochodu nie ma pod ręką |
|
|
|
#3948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja znajoma miala wczoraj cc dzisiaj mi napisala taka krotka wiadomosc "jade na oiom" nie wiem co sie dzieje, ogromnie sie martwie ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Ty też masz roześmianą ikonkęjakos mi sie wszystko pokielbasilo, chichram sie jak Dawid ma kupe po pachy, jak ma bąki.... i jak wywali jedzenie pewnie też się będę "cieszyć"
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wszystko ok u koleżanki |
|
|
|
|
#3950 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja smutna, bo moi rodzice juz pojechali i znowu zostalam sama... |
||||
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł strach na wróble
![]() byłam u fryzjera, ścięłam się krótko i co ? i wyglądam jak pół doopy za krzaka... Nie umiem włosów ułożyć po swojemu, wyglądam TRAGICZNIE! Mam takie krótkie jak Michalina z Top... Kto mi pożyczy perukę? Brumek używamy dady, miała przez jakiś czas hugesy i to samo było. Jej koopa zawsze idzie na plecy, nie pamiętam kiedy szła do przodu ![]() Patik czekam na zdjęcia na odparzenia stosowałam bepathen i wietrzyłam. Kiedy miała czas zabawy, rozbierałam ją ona sobie fikała siurała ale była wietrzona.Kiedy się zsiurała przebrałam ją i znowu się wietrzyła.Moja Emi chyba lubi maseczki na plecy koopowe ![]() Emi zjadłam 90ml MM ![]() |
|
|
|
#3952 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jaki temat? Dlaczego ludzie na starość dziadzieją?
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Jetseś! Zdróka dla Igora! Biedak! ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Zosia ma zawsze po kąpieli w wiaderku otarte kilka kręgów pod wpłuwem opierania się o sciankę, ale myślę, że nie jest to jakaś nieprawidłowość. Zapytać lekarza zawsze możesz ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Spoko! Moja mała też dzisiej paraduje w HK ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
PATIK jaką masz maść?
Oliweczko współczuje. U nas dziś jeden wielki kwęk. Padam. Brumku ja miałam z MOPS-u druk i mąż pojechał i gin podpisała. |
|
|
|
#3954 |
|
Rozeznanie
|
zanetaa wrzuc sie do klubu, a my OBIEKTYWNIE ocenimy
|
|
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Marina witaj
Oliweczka mieliście dużo szczęścia! Nie smuć się O turystyce. Nie wszyscy dziadzieją... Na starość raczej wyostrzają się cechy, które miało się całe życie, np. ktoś był oszczędny, a potem robi się skąpy, choć nie jest to reguła. Pewnie duży wpływ ma też "pogodzenie" się ze starością, z wiekiem, z pewnymi ograniczeniami, ale też ze stanem zdrowia czy portfela (polskie emerytury...). Jest to kwestia przygotowania do starości, które zaczyna się już właściwie w dzieciństwie i trwa przez całe życie. Każdy okres w życiu człowieka ma swoje zadania rozwojowe. Starość też. To nie jest, wbrew pozorom, tylko czas odpoczynku... Tu można o tym poczytać: http://www.terapia.rubikon.net.pl/ht...ksje%20nad.htm |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Sara zjadła słoiczek zupki marchewkowej z ryżem i popiła 60 mleka... mniammmm
![]() Mam stresa przed jutrzejszym nefrologiem
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Kolina, trzymam kciuki za koleżankę! ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Poka, poka! |
||
|
|
|
#3958 |
|
BAN stały
|
Patik jak masć nie pomaga to pomoze to w 1 dobę:
leżakowanie calusieńki dizeń bez pampersa(zakup sobie proszi i płyny) smarowanie maką ziemniaczana po każdym ssiiii na coś wycieraj nie chusteczką!!!a wacikiem z wodą przegotowaną. Po dobie znikaja ranya potem reszta.Leczenie trwa do całkowitego zagojenia 3 doby. Co do fotelików i wypadających dzieci-moja mama pracuje na RTG i robi zdjęcia tym biedactwom srednio 3 razy w tygodniu.Były 2 przypadki śmiertelne,inne to pękniecia czaszek,wybicie narzadów wewnętrznych. Mam na tym punkcie fioła jak i na zamykaniu okien(widziałam jak dizecko z mojego 4 piętra spadło)
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zadomowienie
|
No właśnie OBIEKTYWNIE będzie!!!!
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
dla żarłoczka!Kontrolnie idziecie? Będziemy trzymać kcikuki! ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() A to ciekawe co piszesz, naprawdę myślałam, że starość to juz taki schyłek życia... Poczytam. |
||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Kontrolnie, kontrolnie...ale z wizja hospitalizacji, jeśli kamienie nadal będą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

mój wielkolud młodszy a juz ma 8,5 kg i w większości ciuszki na 74 nosi

. (tylko my klimy nie mamy 
zębole
), matka by się zabiła bez nocnej lampki idąc do drugiego pokoju, dobrze że choć komórką przyświeciłam, no ale dziecko się rozbudziło i 1,5 godziny z głowy. O 5.30 zasnął i wtedy prąd włączyli 

na odparzenia stosowałam bepathen i wietrzyłam. Kiedy miała czas zabawy, rozbierałam ją ona sobie fikała siurała ale była wietrzona.Kiedy się zsiurała przebrałam ją i znowu się wietrzyła.