Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 05:38   #3901
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Pstryk

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JA nei Brumek ale z tego co pamiętam.
1.Daje wszystko
2.Ja daje sam krochmal.On generalnie jest na uczulenia i na piękną gładką skórę, kiedy połączysz go z innym składnikiem nie będzie już to samo - moje zdanie.
3.Ja parafiną smaruję.

Wczoraj wzięłam przedwczorajszy krochmal i ciaperlaka wyszła.Moja teściowa jakoś umiała z niego zrobić nowe cudo,ale mi nie wyszło.Preferuje na świeżo.

Pytałaś mnie kiedyś o czarną porzeczkę,u mnie nie uczulała,ale chyba małe zatwardzenie spowodowała.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Lili, ja robię tak:
1. całość wlewam do wanienkim i mieszam, żeby się równomiernie ciepło rozprowadziło
2. ja używam żelu do mycia i nie dolewam go do wanienki, ale normalnie namydlam Tymkcia i spłukuję tą wodą z krochmalem. Także jakiś "myjoł" zawsze jest, nie tylko sam krochmal, bo ten potu/brudu nie zmyje
3. ja nie smaruję niczym (poza kremem do pupy)

Krochmal gotuję codziennie świeży.

Przyszedł do mnie ten konik morski i załamka Jest cudny, ale chyba nie działa. Tzn. brzuszek świeci i melodyjki się włączają, ale wyłączają sie po kilku sekundach, a nie po 5 minutach, jak napisali w instrukcji Miała któraś z Was taki problem? Chyba będę musiała reklamować...
Dzięki.
Zaczynam od dzisiaj zabawę z krochmalem.

A co do konika morskiego to własnie my też mieliśmy zawleczkę blokującą.
Brawa dla męża bohatera

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
my jutro też mamy szcepienia wiec prosze pokornie o kciuki

Dzień dobry!

Pobudkę mieliśmy jedną, druga niedawno.
Radek leży i patrzy na konika morskiego.
Idę się z nim pobawić
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 05:44   #3902
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Brumek, to ja włączam żeby Ci jaśniej było
Tak, wiem, o tej porze śpisz
Dzień dobry tak w ogóle

Cytat:

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Aniu to w takim razie zapraszam do mnie na spacer, zawsze w razie niepogody bedziemy mialy gdzie uciec. Stapelka na pewno bedzie reflektowac.
no to pomyślimy, byle pogoda się chciała dostosować
Cytat:
Dzięki Agusiu Czyli ta nasza dawka jest naprawdę niepokojąco duża No i nie wiem za bardzo, co robić. Przydałby sie jeszcze jednego pediatry spytać. Na razie nie będę mu podawać całości, tylko może 2 x 1 ml.
Tak miałam też pisać, daj na razie mniej i zobacz jak sprawy brzuszkowe się miewają
Cytat:
A mąż cały czas na tym tronie tkwi?

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
kurcze, jestem podlamana Klara za cholere nie chce brac antybiotyku na ta szkarlatyne, a tu kazdy dzien sie liczy! dzisiaj to byl armagedon - dzialy sie dantejskie sceny (prosby, podchody, grozby, proby przekupstwa, ryki obu Gwiazd-bo Blana ryczy solidarnie jak tylko uslyszy placz Klary)
ktore zakonczyly sie uzyciem sily z naszej strony (wlalismy jej to lekarstwo sila do gardla) i wielkim (obrzygala mi cale ubranie, nawet w staniku mialam tego pelno). Jutro dzownie do pediatry i wyglada na to, ze czekaja ja zastrzyki (bo co ja mam zrobic??):rycz e-smarkam:
oj....to niedobrze
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuziak znowu pozdrawia ciocie
Od jakiejś godziny walczyła w łóżeczku, ale wcale jej nie do spania, więc ją na dół wzięłam
witaj Zuziu
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a co do CC - ja też po i też nie planowana - zrobiona po około 20 godzinach męczarni ale mój kolega z roboty swojej kobiecie załatwił cesarkę bo jak to powiedział "rozkłapciuchy to on nie chce mieć"
brak słów na to

litości.....chyba pan troszkę nie dojrzał do ojcostwa....

Ale pogoda...wieje u nas masakrycznie całą noc...żeby było śmieszniej to nad ranem wyłączyli prąd akurat jak mały zbudził się jeść... (a całą noc spał ładnie, jakby nie mógł się obudzić o innej porze), matka by się zabiła bez nocnej lampki idąc do drugiego pokoju, dobrze że choć komórką przyświeciłam, no ale dziecko się rozbudziło i 1,5 godziny z głowy. O 5.30 zasnął i wtedy prąd włączyli Więc ja siedzę z kawą i nastrajam się psychicznie na zajęcia na uczelni

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 06:36   #3903
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
to jak Tż mecz ogląda, to siedź tu z nami
Justyna padłam w łożu jak kawka. Pasjansa tylko zdążyłam ułożyć

Cytat:
Odstaw.To jest najlepsze wyjście, choć pewnie znając mnie, gdybym czuła ze to jabłko to nadal podawałabym marchewkę,bo jak by marchewka uczulała to krostki by nie znikały,tylko by ich było więcej,ale to Ja taki typ jestem...czasem nie lubię czekać i coś czuje że TY też tak masz...
No ze mnie też taki raptus Dziś wysypka mniejsza, ale do soboty nic nie podam i znowu spróbuję z marchewką

Cytat:

Cytat:
I chwała niebiosom Wiesz, gdzie byś teraz była, gdybyś urodziła w maju

Cytat:

Jacieeeee jak będziesz zapalać światło, to pomyśl o mnie... Chociaż mam nadzieję, że jakimś cudem pośpisz do 7.00
Światło już się pali, ale pomyślałam o Tobie No i cudów nie ma. Pobudka o 6.15

Witam.
Noc jako- tako. Około 1 Dominik zaczął uprawiać jogę z łóżeczku, łącznie z mostkami i krzyżowaniem nóg nad głową. No to wzięłam go do siebie i jakoś tak spaliśmy do 3. Potem flacha i spanie do 6.15.
Czyli fajnie bo jedna pobudka, czyli nie fajnie bo się wiercił i znowu wylądował u mnie w łóżku i chyba nigdy nie prześpi sam nocy.
Pocieszam się tylko tym, że ja też taka byłam w "jego wieku".

Muszę dziś zadzwonić do mamy, bo wczoraj w ramach złego samopoczucia nawrzeszczałam na nią

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 07:06   #3904
alibany
Rozeznanie

Cytat:
A Ja też nie oglądnę antenę mam zepsutą i nikomu się nie chce iść jej naprawić a to tylko kwestia wsadzenia je w odpowiednie miejsce
Odstaw.To jest najlepsze wyjście, choć pewnie znając mnie, gdybym czuła ze to jabłko to nadal podawałabym marchewkę,bo jak by marchewka uczulała to krostki by nie znikały,tylko by ich było więcej,ale to Ja taki typ jestem...czasem nie lubię czekać i coś czuje że TY też tak masz...

choć wiesz co, odstaw.

NO mam pytanie:
1.Jak wiecie, że np deserek jabłko nie uczula, zaczynacie podawać np:marchewkę z ziemniaczkiem to czy kiedy podajecie obiadek to potem deserek,czy na okres wprowadzania obiadku z deserka rezygnujecie?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Boże nie!
Wyglądam jakby mąż mnie pobił
Te ciepłe kompresy to jak robić? oko czymś zakryć ?
Masakra jakaś...
Ja wprowadzając Ali jedzonko, daję osobno na przemiennie przez dwa dni dany obiadek, kolejne dwa dni np. jabłko. Po miesiącu może będę już w jednym dniu dawać obiadek i deserek.

Żeby szybko oko wróciło do formy!!

Cytat:
Się napisałam i mi wszytko zżarło

wiec może choć w skrócie
aniu pytałaś czemu się wzbraniałam od leżaczka- zgodnie z opinią fizjoterapeuty z SR leżaczki, huśtawki i bujaczki mogą mieć negatywny wpływ na kręgosłup niemowlaczka i nie zaleca się sadzać tam dziecko na dłuej niż 20 minut, dopóki dzieciaczek nie zacznie samodzielnie siadać.

Nie widziałam sensu wiec zakupu takiego sprzętu, kładłam jasia w kojcu na płasko
albo na kocyku na podłode też na płasko albo na brzuszku. No ale skoro dostał taki prezent to skorzystam z tych kilkunastu minut - a i Jasiowi się podoba
agaG Majorka brzmi świetnie a zdradzisz z jakiego biura, bo tez jestem w trakcie szukania oferty
Brawa dla Lenki za 5 miesięcy
aha i mamad1 dla was też gratki za 4 miesiące
Brumeczku smutna ta ta Twoja historia wigilijna z dzieciństwa. Dzieciaczki to takie wrażliwe osoby i to właśnie my mamy musimy pilnować takich małych wielkich spraw jak choćby mały uponinek pod Choine, na urodziny, na dzień Dziecka itd

gratuluję męstwa i odwagi Tymonka

na pewno kogoś pominełam

dziś kolejny intensywny dzień Johnego
ten mój syn stał się taaaaki aktywny że jestem zdumiona i padnięta zarazem
Kciuki za szczepienie.
Doczytałam o rodzinie, dobrze, że są otoczeni dobrymi ludźmi i mają takie wsparcie!

Cytat:
Na allegro, ale kupiłam nowy. Nie było nic o wyłączaniu. Ale już jest ok. Mąż został bohaterem w swoim domu i naprawił dziecku konika morskiego
dla męża bohatera

Cytat:
A mąż cały czas na tym tronie tkwi?
też się nad tym zastanawiałam co z mężem (doczytałam)

Cytat:
kurcze, jestem podlamana Klara za cholere nie chce brac antybiotyku na ta szkarlatyne, a tu kazdy dzien sie liczy! dzisiaj to byl armagedon - dzialy sie dantejskie sceny (prosby, podchody, grozby, proby przekupstwa, ryki obu Gwiazd-bo Blana ryczy solidarnie jak tylko uslyszy placz Klary)
ktore zakonczyly sie uzyciem sily z naszej strony (wlalismy jej to lekarstwo sila do gardla) i wielkim (obrzygala mi cale ubranie, nawet w staniku mialam tego pelno). Jutro dzownie do pediatry i wyglada na to, ze czekaja ja zastrzyki (bo co ja mam zrobic??):rycz e-smarkam:
Ojj dzieci to uparte bestie!! Może się obędzie bez zastrzyków i Klara się przekona, że to jednak będzie mniejsze zło niż zastrzyk!!

Dzień dobry!!

Wieczorkiem necior mi zaszwankował i dopiero udało mi się Was nadgonić, ale to i tak po łebkach bo Ala jest strasznie marudna i ciąglę coś mnie odrywa od kompa. Nocka lepsza od poprzedniej, może to zasługa magicznych plasterków, którymi wspomogła mnie sąsiadka. W całej sypialni pachniało miętą i może dlatego Ali spało się ciut lepiej z zatkanym noskiem. Widzę lekka poprawę, ale dla spokoju jutro pójdziemy na kontrolę, by znowu ja osłuchać.

No i marudek mnie woła......
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 07:52   #3905
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

No i stalo sie... Antos ma katar

Cytat:
A Antoś jest przepiękny! Ma takie regularne rysy twarzy. Śliczny jak z obrazka

Jesli odnosisz sie do tych dwoch zdjec z wczorajszego postu, to nie Antos, Te zdjecia robilam 3 lata temu rehabilitantce jak pokazaywala mi cwiczenia z Zuzia. Tak wiec skomplementowalas Zuzke

Cytat:
Kurcze ciezka sprawa... My na szczescie lub nieszczescie nie mamy z tym problemow. Powiedzialabym, ze moje dziewczyny to lekomanki...

I bry!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 08:02   #3906
zanetaa88
Zakorzenienie

Puk,puk !
Jestem !
Emi wstała o 2 i 5
ale o 24 musiałam dać smoka i wody...

I co Olga wygrała, nie wiem czy się cieszyć czy nie.

Idę dziś do fryzjera i muszę zajść z tym okiem w końcu,
choć pewnie najpierw pomęczę się z okładami i maścią oxycord.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 08:40   #3907
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Zuziak znowu pozdrawia ciocie
Od jakiejś godziny walczyła w łóżeczku, ale wcale jej nie do spania, więc ją na dół wzięłam

Cytat:
probowalam. wyczuwa z daleka

mowilismy, nawet sie dla picu zaczelismy ubierac i otwierac drzwi, ze niby do szpitala jedziemy na zastrzyki (wiem, hardcore..)
Natka, youyou -

dobranoc, moze przysni mi sie jakies rozwiazanie..
kurcze ciężka sprawa, wszystkie sposoby wypróbowane, nie ma żartów ,więc zastrzyki chyba może w smaku jest ohydny i dlatego nie chce?

Cytat:

właśnie się zastanawiam nad Świątecznym mailem do moich "psiapsiol"
I pojęcia nie mam jak mam złożyć życzenia skoro jeszcze tyle mam jadu wynikającego z ostatniego spotkania na Chrzciny Mojego Milky'ego
a nie odezwały się jeszcze po chrzcinach?
ja bym się nie odezwała (chyba), raczej nie byłyby już przyjaciółkami.
Zresztą, co to za przyjaźń jak się nie ma ze sobą kontaktu przez miesiąć nawet sms...

Doczytałam, że powoli układa się pogożelcom-co za określenie.
Z całego serca życzę najlepszego dla nich.

Nie zacytowało mi wszystkiego
Naprawią to kiedyś?

AgaG bo Zuzia bardzo do Antosia podobna na tym zdjęciu, też myślałam że to on

Dzień dobry.
Sara w nocy budziła się z przeraźliwym krzykiem, ale oczy zamknięte miała więc może coś jej się śniło? od 6 nie śpimy.
Yh.

Brumek a w Lbn w tesco nie ma tej promocji na lamaze, już mąż był gotowy jechać, ale coś mnie tknęło i sprawdziłam..szkoda
Stary 2011-12-08, 08:45   #3908
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Nocka całkiem całkiem, 2 pobudki, ale wieczorem płakała więc usnęła mi na rękach. Podejrzewam zęby, choć nic nie widać, poza twardymi dziąsłami. Jutro pediatra więc niech obejrzy.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ze swojego doswiadczenia - 3 lata to ok odstep jak pierwsze jest strasznym płaczkiem/upierdliwcem/maruda/chorowitkiem... bo juz nie ma tego słynneo buntu dwulatka, nauczyl sie korzystac na dobre z toalety, w miare rozumie co sie do niego mówi. oczywiscie - jak masz duze poklady cierpliwosci (ja nie mam) i dziecko -aniołka (ja nie mam) to mniej jest ok. ale mniej niż 1,5-2 lata to wg mnie zajeżdżanie sie bo dziecko np. zaczyna chodzic, chce byc na rękach a ty z brzuchem...
Może cierpliwości nie masz (choć mi się zdaje że masz) ale za to predyspozycje!
Cytat:
wodaquadziękuję że pytasz
moja rodzinka po tej tragedii mieszkali 10 dni u mojej mamy i potem sobie zorganizowali pokoik u swojej córki, teraz otrzymali od miasta nowe mieszkanie, które remontują.Moi rodzicę starają im się w miarę możliwości pomóc. czyli powoli się układa
Dobrze, że urzędnicy pomogli i wsparcie mają w rodzinie. Tak sobie siedzę w ciepłym gniazdku i myślę, jakie mam szczęście. Mam nadzieję, że szybko im się ułoży i kiedyś zapomną o tej tragedii
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to ci napisze jak to jest. mam mała-aniołka wiec jest mniej wiecej tak:
dzwoni budzik, budze sie ja, maz i mala. mala dostaje smoka, ja lece robic kanapki (a co!), a maż na tron (w koncu pan i władca )... artur jeszcze spi. po zrobieniu kanapek karmie mala (chyba ze przysnie, to jem te kanapki) i zwykle budzi sie młody. dostaje kubek mleka jak juz moge sie oderwac od ssaka. obecnie sie jeszcze inhaluje rano bo kaszle (mala w tym czasie w lezaczku, lozeczku lub na macie). ja w trakcie inhaslacji lub zabawy jak zdrowy oporzadzam siebie - ubieranie,malowanie... potem razem myjemy zeby. ubieram mala, mlody sam stara sie ubrac w to co mu wyciagne. otwieram okno by mala nie ugotowala sie. poganiam mlodego i ogarniam calosc. ubieram mu kurtke, buty sam zaklada. ubieram siebie. on otwiera drzwi na klatke, ja biore mala. schodzimy. odpalamy samochod i heja!
Uwielbiam Cię, tak fajnie łopatologicznie wykładasz, jak krowie na rowie - sprawnie Wam to idzie, faktycznie Artur już kumaty, sam się po trochę oporządzi. Wczoraj byam u tej koleżankiz miesięczną córką, której dzień z nocą się pomylił i potrafi do 4 czy 6 nie spać. Jak już koleżanka może zasnąć, to musi wstawać starszego syna (6l) szykować do przedszkola. Zapytałam dlaczego mąż nie wyszykuje starszego, żeby ona mogła pospać, no i sie dowiedzałam: "on też się musi wyszykować" No ręce opadają, toż kobiieta w locie kiedyś padnie. Poza tym starszy bardzo maminsynek i nie chce żeby go tata szykował (tacie też się nie chce ). Współczuję jej, jak wróci do pracy to już nie wiem jak się będzie wyrabiała z 2 dzieci...

Cytat:
Tak pomyślałam o tym, żeby na siłę wcisnąć i doczytałam co po tym było... Nie am rady, będą zastrzyki, podejrzewam, że też awantura będzie!
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kochana, zdjęcie zrobię jutro, bo dzisiaj go nigdzie nie zabierałam
Spokojnie, nie śpieszy mi się
Cytat:

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Co do dzieci i odstepu miedzy nimi: u nas los zadecydowal, ze miedzy dziewczynami jest 19 m-cy roznicy i to jest fajna roznica. Mimo, ze mialam obie w domu i nikogo do pomocy (no oprocz meza) to nie wspominam tego czasu z jakas trauma. To ze Wiki nie chodzila do zlobka, to akurat byl plus, bo przynajmniej byly zdrowe (a nie jak teraz drze jak tylko ktoras zakaszle, czy kichnie). Jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, to starsza juz sama chodzila, wiec nie schylalam sie. Zanim sie Zuzka urodzila, to wlasciwie Wiki byla odpieluszona. Zostal nam tylko smoczek, ale z nim tez wkrotce potem sie rozstalismy. No i ciesze sie, ze plec ta sam, bo teraz swietnie sie ze soba bawia (i bija tez)
Sprawnie Wam szło. Kusi mnie ta mała różnica, ale boję się że nie dam rady. W obecnej sytuacji nie możemy sobie pozwolić na wychowawczy, a bardzo bym chciała tak z 2 posiedzieć/z 1 siedzieć, 2 odprawiać do przedszkola...
Cytat:
I co Olga wygrała, nie wiem czy się cieszyć czy nie.
Jakoś mam mieszane uczucia, w sumie żadnej nie obstawiałam...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a nie odezwały się jeszcze po chrzcinach?
ja bym się nie odezwała (chyba), raczej nie byłyby już przyjaciółkami.
Zresztą, co to za przyjaźń jak się nie ma ze sobą kontaktu przez miesiąć nawet sms...
Ja mam takie samo restrykcyjne podejście... Tylko u mnie by się jeszcze dowiedziały why!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 08:48   #3909
zanetaa88
Zakorzenienie

Czy ktoś nauczy moje dziecko, aby robiła koope w pampersa a nie żeby wychodziła po za pampers ? ona zawsze koope walnie na pół siedząco, bo albo się karmimy,albo siedzi bujaki i ZAWSZE bodziak okupkany... nie mam sił.

Nie pamiętam kiedy koopa nie wyszła po za teren.

W żłobku to samą torbę będzie miała ciuszków, jak tak dalej będzie robić

Stary 2011-12-08, 08:53   #3910
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie. Dominik ma wysypkę. Drobne, czerwone kropeczki na brzuszku i rączkach. Obstawiam 3 opcje , co o tym myślicie:
- potówki ( ale raczej go nie przegrzewam)
- uczulenie na sok jabłkowy (podałam w poniedziałek 40ml i wczoraj 30 ml, dziś już nie)
- uczulenie na marchewkę ( dostaje od poniedziałku marchewkę z ziemniakiem po 3 łyżeczki )

Coś mi się rzuciło w oczy w poniedziałek, ale było tego mało i nie byłam pewna, ale dziś już wyraźnie widać.

Jeśli to alergia pokarmowa, to jak szybko znika? Bo potówki rano powinny być bledsze, a jeśli uczulenie na jedzonko to ile się utrzymuje?
Podać jutro znowu marchew?
Jabłko odstawiłam, bo chyba po tym miał problemy z brzuchem.
A teraz zastanawiam się czy z marchwią też nie poczekać i nie wrócić do dyni, bo dziś soku nie dostał, a też brzuch dokuczał.
A może spróbować szpinak?

Ech... głupia jestem. Mieszam Wam
Kochana, u nas po marchwc z ziemniakami wyszły przeboje. chwalilam, ze wszystko super i 3 dni było super, 4 dnia pojawiły się niwielkie krostki i problem z kupą, a wczoraj był armagedon, z takim płaczem robiła kupe, że myślałam że wyjdzie z siebie. więc wczorej nic nie dałam.. dzisiaj dam jabłuszko(u nas po soku ni ma uczulenia) później jabłko+marchew spróbuje i jak będzie ok, to dopiero wrócę do marchwi i ziemniaka, ale będe dawała też jabłuszko wtedy, żeby troche unormować brzuszek.
Cytat:
Kajool ratuj mnie. Kiedyś pisałaś coś o GRADÓWCE i Ja to chyba mam. Oko mnie boli, jakbym limo miała, czerwone napuchnięte i z tego czegoś sączy mi się coś nie wiem co. Jak to moge leczyć? wyczytałam, że zabiegi są jakieś :strach-drzwi:

Jacieee JA obstawiam jabłko. Podałam Emi w słoiczku i miała krostki na buzi, zrobiłam dzisiaj to samo i zobaczymy co jutro,ale jabłko właśnie lubi uczulać.Kiedy wybierasz się na te zakupy ?

Mąż wrócił.
Dzisiaj finał Top Model
Kochana, a masz spuchniętą powieke? bo ja miałam kiedyś coś takiego jak opisujesz, tylko jeszcze górną powieke miałam spuchniętą i aż siną, wyglądałąm jak cyklop. Z tym, że u mnie szło to w parze z ciągnącą się misiącami ropną anginą. Ja najpirw odwiedziłam pediatre, powiedziała, że to z obniżonej odporności i dała jakieś krople. Szczerze mowiac zakropliłam ze dwa razy, bo boje si kropli do oczu jak ognia i samo przeszło, jak wyleczyłam angine. Nie jesteś podziębiona?

AgaG - dziękuję bardzo

Top Model - ja tam się wcale nie ciesze, jakoś żadna z nich w tj edycji mnie nie jarała swoim jestestwem

I Dzień dobry
Noc całkiem całkiem, nie moge narzekać, ale po takim dni jak wczorajszy to mi się należało jak psu buda
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:01   #3911
wodaqua
Zadomowienie

Może za luźny pampek, wywijsza falbanki na zewnątrz?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

http://www.pepco.pl/a/gazetka
Agadus, może dla Oli coś wypatrzysz - ciuszki z Hello Kitty są

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 09:06   #3912
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Może za luźny pampek, wywijsza falbanki na zewnątrz?

Wywijam falbanki.
3 razy sprawdzam, czy nie za luźno.
Odwracam na boczek i poprawiam na plecach.
I dalej koopa po pachy.

Mam wrażenie, że jak ona siedzi w bujaku albo u mnie przy karmieniu
to ta koopa ma zablokowane wyjście do przodu i wychodzi tyłem...

Stary 2011-12-08, 09:10   #3913
wodaqua
Zadomowienie

No to masz zdolną dziewczynę
Ja jak słyszę że idzie kupa, a zawsze idzie na raty w ciągu gdzieś około 10 min, rozbieram ją, luzuję pampka, i tak na luzie robi, czaem nawet czystego podkładam, zeby w g.wnie nie lezała. Dużo swobodniej tak jej się robi, macha nóżkami napina brzuch i fajnie się wypróżnia.
Stary 2011-12-08, 09:17   #3914
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny myśle nad tym fotelikiem:
http://www.youtube.com/watch?v=0DFweQ_V3X4&NR=1

Widziałyście go u kogoś na żywo?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:23   #3915
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No to masz zdolną dziewczynę
Ja jak słyszę że idzie kupa, a zawsze idzie na raty w ciągu gdzieś około 10 min, rozbieram ją, luzuję pampka, i tak na luzie robi, czaem nawet czystego podkładam, zeby w g.wnie nie lezała. Dużo swobodniej tak jej się robi, macha nóżkami napina brzuch i fajnie się wypróżnia.
OJ na loozie to nie
Nie wyobrażam sobie jakby tak koope robiła,
przecież ona cała okupkana i ja i pokój!

Ja też słyszę

Stary 2011-12-08, 09:28   #3916
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

dziekuje! a paleta sie to chorobsko po gliwicach podobno....
Czyli do rodzinki nmam nie jechać
Zdrówka dla Bambalusi i Supernovej
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
teściowa się zbliża...
teściowa nadchodzi...
gdzie mogę się schować ???
Do mnie mesz bliziutko
Cytat:
Brumeczku dziękuję za chęci

jak będziesz w Ikeii to wpadaj do mnie nie ma daleko
Mieszkasz blisko Ikea ?
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Moja mama dała mi dzisiaj jasno do zrozumienia, że wg niej cc to jest NIC![COLOR="Silver"]

Cytat:
nie ona jedna ma niestety takie zdanie ... często się spotykam z taką opinią, że cc to byle co, że to wcale nie czyni kobietą a przynajmniej nie tak jak poród naturalny. Tylko ja się pytam jak tak można, cc to nie był mój wybór tylko konieczność ratowania mnie i dziecka. Wkurza mnie takie podejście do sprawy tym bardziej, że 12h męczyłam się z mega skurczami. I sama bardzo żałuję, że nie urodziłam naturalnie ale co ja mogłam zrobić
Gdyby nie cc to ja bym chyba do dzis sie męczyła bo wyszło zwężenie miednicy
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Ja też nie z wyboru,
fakt, przerażała mnie wizja porodu naturalnego ale wiem, że dałabym sobie radę.
Przykro mi, że własna matka ma takie podejście i jeszcze się z tym nie czai.
Obnosi się, że sama piątkę dzieci urodziła i wszystkie naturalnie.
Lili młoda jesteś jeszcze możesz piątke urodzić naturalnie
Cytat:

CC to jest COŚ, to jest operacja, ingerencja w ciało, przecinanie chyba nawet 4 warstw, niesie zagrożenia większe niż SN, ale niestety nie wszyscy o tym wiedzą Ale złą markę robią kobiety, które mają CC na żądanie i potem reszta cierpi.

Ale powiem Wam że mnie nikt nie powiedział że cc to nic
Cytat:
Na allegro, ale kupiłam nowy. Nie było nic o wyłączaniu. Ale już jest ok. Mąż został bohaterem w swoim domu i naprawił dziecku konika morskiego

Cytat:
Mój Tż jako dzieć miał rbione zastrzyki przy szkarlatynie i do dzis sie chwali że był bardzo dzielny i nie plakał

Witam Czwartkowo
Wczoraj Krystek obudził sie po drzemce o 16 i do kąpieli już nie spał nawet całej butli nie wypił tylko zasnął . Niestety po godzinie obudził sie z rykiem i nawet mleko nie pomogło dopiero po 2 godz zasnął i spał do 8.30

Kciuki dla Telika i wszystkich którzy potrzebują
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:38   #3917
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziołchy
U nas nocka jak co dzień, czyli spańsko od 21 do 5 z groszami potem dalej spanko, i wstawanie 8.30

Mój Dzieć zaczął robić takie twarde koopki. I robi po 3-5 razy dziennie tak po trochę. Ale nie męczy się przy tym. więc chyba jest ok ?

Co do Tap Madl nie miałam żadnej faworytki. Wygrała "buli buli mnie przytuli" :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:41   #3918
wodaqua
Zadomowienie

Carmela, w sprawie fotelika nie pomogę, bo jeszcze się nie orientowaliśmy, ale mam pytanie, czy jeszcze w gondoli jeździcie w XA? JustPi, jak u Was?
U nas to już ostatnie podrygi gondoli, bo mała już prawie się nie mieści, jeszcze te zimowe bambotle
Stary 2011-12-08, 09:45   #3919
CookieMonsters
Rozeznanie

PYTANIE
Moje dziecie od jakiegos czasu nie chce ssac butli jak smoczek jest w buzi w prawidlowyej pozycji znaczy przodem paszczy nie chce ssac. uparcie albo wykreca glowe i ssie bokiem albo jezykiem przesowa smoczek do boku i tak ssie. co ja jej poprawie to ona spowrotem i w koncu zaczyna wyc i koniec jedzenia/picia.. coraz czescij robi tak tez ze smokiem uspokajajacym. Co to mozde byc? zeby? czy leciec do lekarza z tym? lekarz na mnie juz jak na wariatke patrzy, ze ze wszystkim do niej latam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 09:48   #3920
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela, w sprawie fotelika nie pomogę, bo jeszcze się nie orientowaliśmy, ale mam pytanie, czy jeszcze w gondoli jeździcie w XA?
Pewnie ze w gondoli, ale Sarenka to kruszynka, mysle ze do konca zimy na spokokojnie jeszcze pojezdzi.

Ona bedzie miala pol roczku za 12 dni, ale wazy 6kg i wchodzi w ciuszki na 62.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-12-08 o 09:49
Stary 2011-12-08, 09:55   #3921
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela, w sprawie fotelika nie pomogę, bo jeszcze się nie orientowaliśmy, ale mam pytanie, czy jeszcze w gondoli jeździcie w XA? JustPi, jak u Was?
U nas to już ostatnie podrygi gondoli, bo mała już prawie się nie mieści, jeszcze te zimowe bambotle
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
PYTANIE
Moje dziecie od jakiegos czasu nie chce ssac butli jak smoczek jest w buzi w prawidlowyej pozycji znaczy przodem paszczy nie chce ssac. uparcie albo wykreca glowe i ssie bokiem albo jezykiem przesowa smoczek do boku i tak ssie. co ja jej poprawie to ona spowrotem i w koncu zaczyna wyc i koniec jedzenia/picia.. coraz czescij robi tak tez ze smokiem uspokajajacym. Co to mozde byc? zeby? czy leciec do lekarza z tym? lekarz na mnie juz jak na wariatke patrzy, ze ze wszystkim do niej latam
wodaquaa u nas tez problem z nie mieszczeniem się w gondoli zbliża się wielkimi krokami. I co? Na zimę spacerówką ?

Cookie mój tak robi odkąd zęby idą. Bokiem je, bardziej gryzie dziąsłami niż ciągnie.

Stary 2011-12-08, 09:56   #3922
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Co do Tap Madl nie miałam żadnej faworytki. Wygrała "buli buli mnie przytuli" :P

Ja w poprzednich odcinkach bylam za Ania, ale wczoraj jak zobaczylam Olge-jak schudla!!!! Super wygladala, te nogi... i pyzy juz prawie jej zniknely.
Z wypowiedzi tez Olga mi bardzien podeszla niz Ania, a Michalina to juz wogole monotematyczna- na poczatku jakies emocje we mnie budzila, a pozniej mi sie przejadlo sluchanie ciagle o jej przemianie.

Przynanam ze we wczorajszym ocinku na zywo dziewczyny wygladaly tragicznie, zero fryzury, twarze przemeczone jakby mialy conajmniej niemowlaka w domu W poprzednich odcinkach i na sesjach byly wszystkie super, na zywo kiepsko

Stary 2011-12-08, 09:59   #3923
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny myśle nad tym fotelikiem:
http://www.youtube.com/watch?v=0DFweQ_V3X4&NR=1

Widziałyście go u kogoś na żywo?
ja też nad nim myślałam ale nie podoba mi się ta dostawka z przodu, wydaje mi się , że dziecko może mieć cieplej przez to w upały no i nie wyobrażam sobie , zeby maluszek miał cały czas rączki na tym oparte . Przecież by mu ścierpły a na boki nie wyłoży bo też nie wygodnie.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Czyli do rodzinki nmam nie jechać
Zdrówka dla Bambalusi i Supernovej

Do mnie mesz bliziutko

Mieszkasz blisko Ikea ?
ooo widzisz , faktycznie najbliżej
z ikeii do mnie jest dokładnie 9,5km

Cytat:
Wywijam falbanki.
3 razy sprawdzam, czy nie za luźno.
Odwracam na boczek i poprawiam na plecach.
I dalej koopa po pachy.

Mam wrażenie, że jak ona siedzi w bujaku albo u mnie przy karmieniu
to ta koopa ma zablokowane wyjście do przodu i wychodzi tyłem...
u nas koopa jeden jedyny raz wylądowała poza a tak to spoko, chociaż mały najczęściej robi własnie w leżaczku to zawsze się mieści w pieluszce . Jedynie podchodzi tak juz pod koniec pampka na pleckach

dziekuję za oferty przechowania mnie podczas wizyty teściowej jakoś dałam radę

Bry
u nas nocka z pobudką o 2 i 6:40 tyle , że ostatnio mój kochany mąż zalicza karmienia nocne ja mam luuuuuuuuuuuuuz
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:00   #3924
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoś nauczy moje dziecko, aby robiła koope w pampersa a nie żeby wychodziła po za pampers ? ona zawsze koope walnie na pół siedząco, bo albo się karmimy,albo siedzi bujaki i ZAWSZE bodziak okupkany... nie mam sił.

Nie pamiętam kiedy koopa nie wyszła po za teren.

W żłobku to samą torbę będzie miała ciuszków, jak tak dalej będzie robić
Zaneta a może właśnie za ciasno jej zapinasz? u nas nigdy nie było takiej akcji poza teren
a rozmiar dobry?
może tak ma i już

Sara ma coraz gorsze odparzenie a ta maść na receptę nie pomaga Już jej się rany porobiły.
Kazała użyć tylko3 razy na noc, ale czytałam ulotkę to można 2 tyg smarować 3 na dobę...
Chyba zacznę tak robić.
Mieliśmy dzisiaj iść na kontrolę po leczeniu ale jeszcze nie ma sensu bo jutro ostatnia dawka antybiotyku i czekamy do poniedziałku.. a w piątki jej nie ma.
Nie wiem co robić.

Kajool
a Szymek już zdrowy? co się dzieje z Tobą, mało Cie tu..
Stary 2011-12-08, 10:02   #3925
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ze w gondoli, ale Sarenka to kruszynka, mysle ze do konca zimy na spokokojnie jeszcze pojezdzi.

nie wierzę a na zdjęciach i filmikach na taką dorodną dziewczynkę wygląda no to spokojnie pojeździcie w gondoli no i chyba jeszcze sporo czacu przed Wami do zmiany fotelika bo one od 9kg
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 10:06   #3926
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
wodaquaa u nas tez problem z nie mieszczeniem się w gondoli zbliża się wielkimi krokami. I co? Na zimę spacerówką ?

Cookie mój tak robi odkąd zęby idą. Bokiem je, bardziej gryzie dziąsłami niż ciągnie.
Zuzka uspokajacza tak ' przeżuwa ' i w ogóle jakoś ostatnio coraz rzadziej smoka chce, na ogół się awanturuje, bo chciałaby go ssać, ale coś jej przeszkadza.. to chyba zęby. W sumie ma dwie białe kropki w miejscu dolnych jedynek, z trudem udało mi się jej zajrzeć do paszczy, bo się wzbrania tylko że ja nie wiem, jak wyglądają dziąsła ząbkującego dziecka, więc to tylko moja hipoteza
Stary 2011-12-08, 10:08   #3927
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

Faktycznie kruszynka Moja to już wielka koza, jutro nie zdziwię się jak usłyszę ponad 7 kg, ciuschy na 68 już spokojnie nosi (chociaż na długość dobre, ale góra luzowata i rękawy za długie - widać jej bardziej we wzrost idzie). Zazdroszczę gondoli, tak bezpiecznie otulona będzie.
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
PYTANIE
Tak o zębach sobie pomyślałam, ale najbardziej pasowałoby gdyby właśnie przodem, prawidłowo gryzła, bo najpierw 1 wyłażą.
Cytat:
No spacerówka, ale jakoś tego nie widzę, choć po mieście mamuśli z takimi maluchami spotykam. Nie myślałam, że tak szybko wyrośnie bo kruszyna sie zapowiadała. Szkoda mi jej tak na zimno w spacerówce wystawiać.
Cytat:
Ja w poprzednich odcinkach bylam za Ania, ale wczoraj jak zobaczylam Olge-jak schudla!!!! Super wygladala, te nogi... i pyzy juz prawie jej zniknely.
Z wypowiedzi tez Olga mi bardzien podeszla niz Ania, a Michalina to juz wogole monotematyczna- na poczatku jakies emocje we mnie budzila, a pozniej mi sie przejadlo sluchanie ciagle o jej przemianie.

Przynanam ze we wczorajszym ocinku na zywo dziewczyny wygladaly tragicznie, zero fryzury, twarze przemeczone jakby mialy conajmniej niemowlaka w domu W poprzednich odcinkach i na sesjach byly wszystkie super, na zywo kiepsko
Dokładnie, jak maszkary, make-up to nawet ja bym lepszy zrobiła!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 10:09   #3928
Zmalowana
Zakorzenienie

Cookie u mojego zauważyłam kreskę na dziąśle stąd moje przypuszczenie o ząbkowaniu, a następnego dnia już pod palcem czułam ząbka. No i dalej czuje bo idzie idzie i wyjść nie może a ja mam przerąbane :P

wodaqua no i ja się boję wystawić na zimno :/ A poza tym to jak tylko na płasko może jeździć?

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-12-08 o 10:11
Stary 2011-12-08, 10:12   #3929
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
nie wierzę a na zdjęciach i filmikach na taką dorodną dziewczynkę wygląda no to spokojnie pojeździcie w gondoli no i chyba jeszcze sporo czacu przed Wami do zmiany fotelika bo one od 9kg
Fotelik planuje zmienic i tak dopiero jak wyrośnie z tego MC Cabrio, a on niby do 13 kg. Tylko tak przyszłościowo już sobie ogladam i własnie ten Cybex mnie zaciekawił.

Stary 2011-12-08, 10:13   #3930
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara ma coraz gorsze odparzenie a ta maść na receptę nie pomaga Już jej się rany porobiły.
Kazała użyć tylko3 razy na noc, ale czytałam ulotkę to można 2 tyg smarować 3 na dobę...
Chyba zacznę tak robić.
Mieliśmy dzisiaj iść na kontrolę po leczeniu ale jeszcze nie ma sensu bo jutro ostatnia dawka antybiotyku i czekamy do poniedziałku.. a w piątki jej nie ma.
Nie wiem co robić.
U nas na odparzenia najlepszy jest Bepanthen, ale takich dużych nie mieliśmy, krostki były i to już max.
Może smaruj jak na ulotce, a jak nie pomoże to znowu lekarz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości