|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Pstryk
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaczynam od dzisiaj zabawę z krochmalem. A co do konika morskiego to własnie my też mieliśmy zawleczkę blokującą. Brawa dla męża bohatera ![]() ![]() Dzień dobry! Pobudkę mieliśmy jedną, druga niedawno. Radek leży i patrzy na konika morskiego. Idę się z nim pobawić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Brumek, to ja włączam żeby Ci jaśniej było
![]() Tak, wiem, o tej porze śpisz ![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
litości.....chyba pan troszkę nie dojrzał do ojcostwa.... Ale pogoda...wieje u nas masakrycznie całą noc...żeby było śmieszniej to nad ranem wyłączyli prąd akurat jak mały zbudził się jeść... (a całą noc spał ładnie, jakby nie mógł się obudzić o innej porze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||
Wtajemniczenie
|
Justyna padłam w łożu jak kawka. Pasjansa tylko zdążyłam ułożyć
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam. Noc jako- tako. Około 1 Dominik zaczął uprawiać jogę z łóżeczku, łącznie z mostkami i krzyżowaniem nóg nad głową. No to wzięłam go do siebie i jakoś tak spaliśmy do 3. Potem flacha i spanie do 6.15. Czyli fajnie bo jedna pobudka, czyli nie fajnie bo się wiercił i znowu wylądował u mnie w łóżku i chyba nigdy nie prześpi sam nocy. Pocieszam się tylko tym, że ja też taka byłam w "jego wieku". ![]() Muszę dziś zadzwonić do mamy, bo wczoraj w ramach złego samopoczucia nawrzeszczałam na nią ![]()
![]() |
#3904 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Żeby szybko oko wróciło do formy!! Cytat:
Doczytałam o rodzinie, dobrze, że są otoczeni dobrymi ludźmi i mają takie wsparcie! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry!! Wieczorkiem necior mi zaszwankował i dopiero udało mi się Was nadgonić, ale to i tak po łebkach bo Ala jest strasznie marudna i ciąglę coś mnie odrywa od kompa. Nocka lepsza od poprzedniej, może to zasługa magicznych plasterków, którymi wspomogła mnie sąsiadka. W całej sypialni pachniało miętą i może dlatego Ali spało się ciut lepiej z zatkanym noskiem. Widzę lekka poprawę, ale dla spokoju jutro pójdziemy na kontrolę, by znowu ja osłuchać. No i marudek mnie woła...... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||
Wtajemniczenie
|
No i stalo sie... Antos ma katar
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I bry! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Puk,puk !
Jestem ! Emi wstała o 2 i 5 ![]() ale o 24 musiałam dać smoka i wody... I co Olga wygrała, nie wiem czy się cieszyć czy nie. Idę dziś do fryzjera i muszę zajść z tym okiem w końcu, choć pewnie najpierw pomęczę się z okładami i maścią oxycord. |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym się nie odezwała (chyba), raczej nie byłyby już przyjaciółkami. Zresztą, co to za przyjaźń jak się nie ma ze sobą kontaktu przez miesiąć nawet sms... Doczytałam, że powoli układa się pogożelcom-co za określenie. Z całego serca życzę najlepszego dla nich. Nie zacytowało mi wszystkiego ![]() Naprawią to kiedyś? AgaG bo Zuzia bardzo do Antosia podobna na tym zdjęciu, też myślałam że to on ![]() Dzień dobry. Sara w nocy budziła się z przeraźliwym krzykiem, ale oczy zamknięte miała więc może coś jej się śniło? od 6 nie śpimy. Yh. Brumek a w Lbn w tesco nie ma tej promocji na lamaze, już mąż był gotowy jechać, ale coś mnie tknęło i sprawdziłam..szkoda ![]()
![]() |
#3908 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nocka całkiem całkiem, 2 pobudki, ale wieczorem płakała więc usnęła mi na rękach. Podejrzewam zęby, choć nic nie widać, poza twardymi dziąsłami. Jutro pediatra więc niech obejrzy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, nie śpieszy mi się ![]() ![]() Cytat:
Jakoś mam mieszane uczucia, w sumie żadnej nie obstawiałam... ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Ja mam takie samo restrykcyjne podejście... Tylko u mnie by się jeszcze dowiedziały why! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś nauczy moje dziecko, aby robiła koope w pampersa a nie żeby wychodziła po za pampers ?
![]() Nie pamiętam kiedy koopa nie wyszła po za teren. W żłobku to samą torbę będzie miała ciuszków, jak tak dalej będzie robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
AgaG - dziękuję bardzo ![]() Top Model - ja tam się wcale nie ciesze, jakoś żadna z nich w tj edycji mnie nie jarała swoim jestestwem ![]() I Dzień dobry ![]() Noc całkiem całkiem, nie moge narzekać, ale po takim dni jak wczorajszy to mi się należało jak psu buda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zadomowienie
|
Może za luźny pampek, wywijsza falbanki na zewnątrz?
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- http://www.pepco.pl/a/gazetka Agadus, może dla Oli coś wypatrzysz - ciuszki z Hello Kitty są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Wywijam falbanki. 3 razy sprawdzam, czy nie za luźno. Odwracam na boczek i poprawiam na plecach. I dalej koopa po pachy. Mam wrażenie, że jak ona siedzi w bujaku albo u mnie przy karmieniu to ta koopa ma zablokowane wyjście do przodu i wychodzi tyłem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zadomowienie
|
No to masz zdolną dziewczynę
![]() Ja jak słyszę że idzie kupa, a zawsze idzie na raty w ciągu gdzieś około 10 min, rozbieram ją, luzuję pampka, i tak na luzie robi, czaem nawet czystego podkładam, zeby w g.wnie nie lezała. Dużo swobodniej tak jej się robi, macha nóżkami napina brzuch i fajnie się wypróżnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myśle nad tym fotelikiem:
http://www.youtube.com/watch?v=0DFweQ_V3X4&NR=1 Widziałyście go u kogoś na żywo? |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie jakby tak koope robiła, przecież ona cała okupkana i ja i pokój! Ja też słyszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | ||||||||
Zadomowienie
|
Czyli do rodzinki nmam nie jechać
![]() Zdrówka dla Bambalusi i Supernovej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale powiem Wam że mnie nikt nie powiedział że cc to nic Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam Czwartkowo ![]() Wczoraj Krystek obudził sie po drzemce o 16 i do kąpieli już nie spał nawet całej butli nie wypił tylko zasnął . Niestety po godzinie obudził sie z rykiem i nawet mleko nie pomogło ![]() ![]() Kciuki dla Telika i wszystkich którzy potrzebują |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziołchy
![]() U nas nocka jak co dzień, czyli spańsko od 21 do 5 z groszami ![]() Mój Dzieć zaczął robić takie twarde koopki. I robi po 3-5 razy dziennie ![]() ![]() Co do Tap Madl nie miałam żadnej faworytki. Wygrała "buli buli mnie przytuli" :P
#3918 |
Zadomowienie
|
Carmela, w sprawie fotelika nie pomogę, bo jeszcze się nie orientowaliśmy, ale mam pytanie, czy jeszcze w gondoli jeździcie w XA? JustPi, jak u Was?
U nas to już ostatnie podrygi gondoli, bo mała już prawie się nie mieści, jeszcze te zimowe bambotle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Rozeznanie
|
PYTANIE
Moje dziecie od jakiegos czasu nie chce ssac butli jak smoczek jest w buzi w prawidlowyej pozycji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona bedzie miala pol roczku za 12 dni, ale wazy 6kg i wchodzi w ciuszki na 62.
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-12-08 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cookie mój tak robi odkąd zęby idą. Bokiem je, bardziej gryzie dziąsłami niż ciągnie. ![]()
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w poprzednich odcinkach bylam za Ania, ale wczoraj jak zobaczylam Olge-jak schudla!!!! Super wygladala, te nogi... i pyzy juz prawie jej zniknely. Z wypowiedzi tez Olga mi bardzien podeszla niz Ania, a Michalina to juz wogole monotematyczna- na poczatku jakies emocje we mnie budzila, a pozniej mi sie przejadlo sluchanie ciagle o jej przemianie. Przynanam ze we wczorajszym ocinku na zywo dziewczyny wygladaly tragicznie, zero fryzury, twarze przemeczone jakby mialy conajmniej niemowlaka w domu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z ikeii do mnie jest dokładnie 9,5km ![]() Cytat:
![]() dziekuję za oferty przechowania mnie podczas wizyty teściowej ![]() ![]() Bry u nas nocka z pobudką o 2 i 6:40 tyle , że ostatnio mój kochany mąż zalicza karmienia nocne ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rozmiar dobry? może tak ma i już ![]() Sara ma coraz gorsze odparzenie a ta maść na receptę nie pomaga ![]() Kazała użyć tylko3 razy na noc, ale czytałam ulotkę to można 2 tyg smarować 3 na dobę... Chyba zacznę tak robić. Mieliśmy dzisiaj iść na kontrolę po leczeniu ale jeszcze nie ma sensu bo jutro ostatnia dawka antybiotyku i czekamy do poniedziałku.. a w piątki jej nie ma. Nie wiem co robić. Kajool a Szymek już zdrowy? co się dzieje z Tobą, mało Cie tu..
![]() |
#3925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Cookie u mojego zauważyłam kreskę na dziąśle stąd moje przypuszczenie o ząbkowaniu, a następnego dnia już pod palcem czułam ząbka. No i dalej czuje bo idzie idzie i wyjść nie może
![]() wodaqua no i ja się boję wystawić na zimno :/ A poza tym to jak tylko na płasko może jeździć?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-08 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Fotelik planuje zmienic i tak dopiero jak wyrośnie z tego MC Cabrio, a on niby do 13 kg. Tylko tak przyszłościowo już sobie ogladam i własnie ten Cybex mnie zaciekawił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może smaruj jak na ulotce, a jak nie pomoże to znowu lekarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.