|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Wiem jedno - osobiście chcę wózek, który jest: lekki, 3w1 (najlepiej z bazą, ale niekoniecznie), ma skrętne koła lub koło z przodu do wykonania obrotu 360 w miejscu , składał się stelaż do auta i najlepiej jeszcze, żeby był ładny ![]() Cytat:
i się poważnie zastanawiam, bo jednak chcę wózek porządny i taki, który mi posłuży trochę.Cytat:
Damy jakoś radę, ja tak ze 2 tygodnie jeszcze, żeby ósmy miesiąc minął i mam nadzieję, że potem będzie już dobrze ![]() A tu kilka zdjęć w załączniku na pamiątkę z leżenia: ;p
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cześć Wszystkim
wróciłam, przynajmniej na razie - muszę wrócić do kliniki 27.12) na szczęście po świętach, bo pierwotnie chcieli za dwa tygodni) Zrobili wszystkie badanka, nawet te nieszczęsne wymazy i na razie mam być w domu i się oszczędzać, maluch waży prawie 1,7 kg. forum raczej nie nadrobię - 20 stron |
|
|
|
#2193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć ![]() ja kupiłam używany Bebecar Style (mieszkam w małym mieście gdzie jest dużo lasów i dziurawych chodników, więc potrzebowałam dobrej amortyzacji i dużych pompowanych kół. Jest ciężki, ale ja nim będę wjeżdżać do garażu więc mi to nie przeszkadza. Wózek jest bardzo duży - gondola jedna z największych na rynku, ale składa się super i bez problemu mieści się do Citroena C3 bez składania kółek). Mi się bardzo podobały wózki Teutonia, świetna jakość, fajne zawieszenie, zwrotne, ale dla mnie za drogi. Kosztuje właśnie ok 3 tyś. U mnie w pracy kilka osób ma x-landery - ogólnie są zadowolone, ale jest jedno ale. Trzeba mieć spory samochód, bo wózek nie składa się do przyzwoitych rozmiarów. X-lander ma też baaardzo małą gondolę - koleżanki córka urodziła się z wagą 4600 i ledwo się zmieściła. Teraz ma 3 miesiące i dzidziuś jest na wcisk. Inna koleżanka ma quinny buzz 3 - wózek dogi, ale jak dla mnie przekombinowany Kolejna koleżanka ma bugaboo - lekki, świetnie się składa, ale dla mnie wadą jest nisko położona gondola, która jest również malutka.---------- A może dopiszę jeszcze jak ja to sobie wymyśliłam Kupiłam specjalnie używany wózek dobrej firmy, żeby było w miarę tanio (3w1). Wózek ma dużą gondolę i spacerówkę, także dzidziusiowi będzie wygodnie. Spacerówka rozkłada się na płasko i można ją montować w dwie strony co było dla mnie ważne i ma amortyzację na paskach - super się buja. Nasz mały urodzi się na początku stycznia. Na lato zamierzam kupić nową wypasioną spacerówę przeznaczoną dla dzieci od 6 miesiecy (ostatnio widziałam np. Emmaljungę Scooter). Ta spacerówka jest bardziej mobilna więc pewnie będziemy z niej korzystać jak będziemy jechać gdzieś autem. A ten wózek 3w1 Bebecar będziemy głównie używać na spacery po lesie u nas w miasteczku Wszyscy znajomi którzy mają wózki 3w1 i tak potem kupili drugą mniejszą spacerówkę. Dlatego uważam, że nie warto kupować drogiego wózka 3w1 a lepiej zainwestować w fajną spacerówkę, która będzie nam służyć dużo dłużej niż gondola. Ale każdy musi sobie podumać nad tym po swojemu
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2011-12-08 o 11:51 |
|
|
|
|
#2194 |
|
Rozeznanie
|
Szybko naprawiam błąd, gdyby któraś zauważyła i się pośmiac chciała hihi - świnka morska to nie jest, tylko wielki tłusty lew morski ooo to chciałam napisać hahaha
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
tam gdzie rodzilam pierwsze dziecię, w szpitalu na pck (tysiąclecie)
|
|
|
|
#2196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja to myślę, że ta Twoja "kinder niespodzianka" to Cię za to głupie myślenie każe tymi szaleństwami i kopami Może jak zaczniesz być TYLKO dobrej myśli to Ci nawet pospać w nocy pozwoli czasem
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Miss Zuzia mnie bolalo troche jak na okres ale duzo mocniej a pierwszy to wogole zaczaelo mnie kluc tak w srodku ze nie moglam dojsc z lazienki i za chwile caly dol brzuch tak kluc pulsacjnie ale szwagierka pocieszyla mnie ze strach jest jak sa bole parte tak sie czujesz jka by Ci sie 2 chcialo.. wtedy trzeba szybko jechac bo to 2h i bedzie bobo... a takie moga byc i byc i nawet ze 20h i minac;p
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Zostawić Was na kilka dni to masakra z nadrabianiem
|
|
|
|
#2199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dodam jeszcze, że super byłoby gdyby ta spacerówka dała się przełozyć i przodem i tyłem, bo wydaje mi się to pomocne szczególnie na początku![]() Co do tego Quinny to z tego co widzę ma jedno koło z przodu, a tu mi jakoś nie pasuje:/ wole stabilne 4 kółka ![]() A x-landery właśnie też widzę że i fajnie wygląda, i w miarę zwinny, a też nie chcę kupować wózka i wkurzać się że po miesiącu nie da sie nim jeździć... podobał nam się też na pierwszy "dotyk" navington jak byliśmy przypadkiem kiedyś w sklepie. Ciężka sprawa z tym wyborem:/
|
|
#2200 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ankaya;30947115No właśnie wydawało mi się że ten x-lander jest taki sprytny, dzięki tym ruchomym przednim kółkom;/
a Coneco który masz? ehhh niby tylko wózek a tyle dylematów... [/QUOTE] Cytat:
piszę to po obserwacji jak koleżanki się namęczyły z dwoma wymienionymi firmami![]() Też mam przednie skrętne, ale chyba rozstaw jest inny niż w x-landerze ![]() Cytat:
chyba przeoczyłaśZaraz poszukam... kurcze.. coś mi wyszukiwarka nie działa ![]() Możesz poszukać, ew. wywnętrzę się raz jeszcze
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
a już miałam nadzieję, że na Mickiewicza i będę mogła wywiad zrobić po
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo - znalazłam co Ci odpisałam
![]() "Też mieliśmy propozycję kupna tego wózka (+ jeszcze fotelik był) za 250 zł, ale poszukaliśmy w necie i było tak dużo negatywnych opinii, że zrezygnowaliśmy. Ostatecznie kupiliśmy Coneco V4, który jest poprawioną wersją V3. Udało się trafić na wyprzedaż za 550 zł ![]() W sklepie pytaliśmy jak w praktyce było z tym V3, to ponoć masa reklamacji, bo odpadały kółka w czasie jazdy itp. no i generalnie niektóre wózki wracały po kilka razy "
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzisiaj wróciłam do domku Z Malutką wszystko dobrze, zdrowo rośnie. Moje spojenie łonowe się nie rozchodzi, taka moja uroda, że boli. Reszta badań też w porządku. Także mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu będzie w terminie porodu, nie wcześniej ![]() Nie nadrabiam Was, bo uzbierało się z 30stron ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
bambusiekSzkoda, ze na forum nie piszą jeszcze, w której sekundzie post jest publikowany. Wygląda na to, że znalazłyśmy odp w tym samym czasie (minucie ;p)
A tu piękny wózek dla dziewczynki - pr\ynajmniej mi się podoba
Edytowane przez boroo50 Czas edycji: 2011-12-08 o 12:06 |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, ubieram się i zmykam na zakupy ![]() Mam w planach dzisiaj jeszcze zrobić remament w szafie z moimi ciuchami, złożyć zamówienie na all i oczywiście obiad, więc nie wiem czy będę jeszcze do wieczora ![]() Papa
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dałam jeszcze raz foty, a jak nie będzie działać, to ja nie wiem co jest grane
![]() zmykam do rodziców, a potem do gina, papa
|
#2208 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Kolejna noc nie przespana Zrobię dziś jakąś nowa fotkę bo już dawno nie wstawiałam nic do klubu ![]() Cytat:
Mnie też rozbrajają te wizyty![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślimy pozytywnie! Nic złego się nie stanie - możesz być tego pewnaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Agatek powodzenia na wizycie.. jak mozesz zapytaj jakie tabsy na gardlo mozna poza tantum verde??
![]()
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Co do finału jeszcze... Jestem włączona? Nie!
|
#2211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi pani doktor przepisała w czasie grypy i strasznego swędzenia gardła Homeogene 9 - bezpieczne w czasie ciąży i pomagało ![]() Ale jajca, czekam jak głupia na tego kuriera z miomi koszulami do karmienia i wstaję na każdy dźwięk domofonu, a tu email mi przyłazi od okularki_com, że mieli w poniedziałek włamanie i paczki nadadzą dopiero dzisiaj. Poza tym nie wiadomo czy przyjdzie dokładnie to co sobie czlowiek zamówił, bo braki teraz są :/ Ale pech |
|
|
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamuśki
ja jak widać jeszcze nie rozpakowana a miałam nadzieję ze dziś może już maluch będzie z nami ale w sumie do końca dnia jeszcze troche czasu zostało fajnie by było jak by jeszcze dziś tego "8" zdążył wczoraj specjalnie zamiatałąm i myłam podłogi wyszorowałam kibelek pozmywałam naczynia powiesiłam pranie więc się troche pogimnastykowałam i nic może zaczne biegać po schodach góra dół góra dół to sie maluch obudzi i mamie prezent urodzinowy jeszcze dzis piękny sprawia teraz mogę jedynie zaprosić na picolo -bezalkoholowego bo torcika jeszcze nie mam ![]() musi tż podjechać
|
#2213 |
|
BAN stały
|
Oj dziewczynki nie nadrobie was. Siedze w pracy ostatni dzien, wszyscy mnie rozpieszczaja, a tu kawka pod nos a tu "pojde Ci do sklepu zebys nie musiala chodzic". Dostalam nawet zalegla prowizje 200f ktorej sie doprosic nie moglam
a dzis taka niespodzianka, ze koperte dostalam . Dzis wizyta u poloznej, maz mnie odbiera z pracy i robimy sobie popoludnie we dwoje bo Milenka ma Christamas Party i Mikolaja w przedszkolu do 17.00 Trzymajcie kciuki za wizyte bo cos mam zle przeczucie, za bardzo mnie boli kosc lonowa od tygodnia i nie moge chodzic... Mam nadzieje ze polozna mnie uspokoi. Buziaki |
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
MMONIKA9 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Oby Twój (miejmy nadzieję dzisiejszy prezent) urodził się szybciutko, był super zdrowy, a Ty szczęśliwa i zdziwiona, że to tak szybko i bezboleśnie poszło
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Tyle się nacytowałam i się popsuło ![]() Pamiętam tylko że o wózkach mówicie. My kupiliśmy wózek Big Car bo była wielka okazja i kosztował całe 100zł. A wygląda jak nówka sztuka. Jest ogromny, ale że mamy combi to się mieści . No i nie ma kółek skrętncyh ale tego akurat nie chciałam bo najeździłam się tym ze skrętnymi i nie pasuje mi to.Monika no to wszystkiego dobrego i oby dzidziuś się urodził dzisiaj skoro tak chcesz. |
|
|
|
#2216 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam, że mieli włamanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2217 |
|
Raczkowanie
|
MMONIKA9 sto lat i lekkiego porodu
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIĘKI DZIEWCZYNKI KOCHANE MOJE
http://elfyourself.jibjab.com/view/N...pid=ey_fb_self wstawiam wam linka do pośmiania się a może i wy wstawicie swoją foteczke i porozsyłacie znajomym na święta
|
#2219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyteAgatku za Twoją wizytę też
|
|
#2220 | |||||
|
Zadomowienie
|
boskie
Cytat:
Cytat:
pewnie spokojniejsza jestes Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super, że tak się w pracy ułożyło ![]() co do leżenia ze skróconą szyjką to ja już troszkę chodzę po pierwsze nie mogę usiedzieć a po drugie w sobotę będę już w 37 tygodniu więc juz mogę rodzić poza tym też jak anankee mam pessar założony i on też tam w środku wszystko trzyma Zuzia masz już wózek? yy coś jeszcze miałam napisać :P mi sie wczoraj też finał nie podobal za bardzo.. mylili się, Olivier jakoś też mi nie pasował i ta Ania denerwujaca dobrze, że Olga wygrała idę po leki bo mi się fenoterol skończył aż mi brakuje telepania |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

i się poważnie zastanawiam, bo jednak chcę wózek porządny i taki, który mi posłuży trochę.

na wygłupy się zebrało w środku nocy i trwały i trwały i 

im bliżej 36 tyg tym bardziej się boję, że płód może obumrzeć 
Gabrysia - 09.02.2012 

musi tż podjechać
.