|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Mi też krwawią. Trochę pasta pomaga taka od parodontozy
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Po raz trzeci miałam straszną sytuacje a mianowicie wszystko jest ok a nagle zrobiło mi się słabo tak jak bym miała zwymiotować albo zemdleć za pierwszym i drugim razem usiadłam i piłam wode po czasie pomogło choć było ciężko, a teraz znowu przysiadłam i pije wode i dalej mi słabo więc wzięłam cukierka i przeszło mi czy to możliwe, że cukier mi spadł? |
|
|
|
#2524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety ale organizmowi potrzebne są kalorie do życia, ja tak miałam raz, że prawie zemdlałam i mówiłam o tym lekarzowi to powiedział, że pewnie nic nie jadłam - w sumie to się zgadza bo to było przed śniadaniem, na które z racji zażywanych leków muszę poczekać po przebudzeniu |
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja późno dziś wstałam bo po 11, wykąpałam się, poszłam zjeść i zjadłam płatki z mlekiem, wypiłam soczek i tyle i zaraz po tym takie coś...a i jeszcze kanapke z salami po płatkach zjadłam
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub zemdlec to poloz sie i nogi oprzyc o sciane np, tak zeby byly wyzej. Mi zawsze pomaga i po kilku minutach jestem jak nowa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę zacząć mi się tu porządnie odżywiać! minimum 2000 kcal dziennie!! może zacznij od jakiegoś porządnego mięska - najlepiej czerwonego - jakiejś wołowinki np. bo ma dużo żelaza!!! baty się należą ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za radę choć wolałabym uniknąć takich sytuacji i dzięki Bogu, że to akurat stało się w domu, a nie gdzieś na mieście... |
|
|
|
|
#2530 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
bez przesady z tym jogurtem i owocem takie coś to jem na śniadanie
np. jogurt i buła słodka, ale po jakimś czasie jem obiad lecz obiad zawsze jem późno z racji, że późno wstaje zazwyczaj i śniadanie jem ok 11 |
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
a ja dopiero w domu zlądowałam wymarzłam na przystanku 35 min czekałam na busa do domu
wreszcie recepty na nowe nazwisko będa a nie panieńskie i na 3 obiady gotowe pomysły ![]() dzisiaj morszczuk smazony + ziemniaki + surówka chrzanowa ![]() jutro mielone +buraczki cwikła z chrzanem + ziemnaczki ![]() sobota krupniok smażony z cebulką + ziemniaki potłuczone i wymieszane z ugotowana kiszona kapusta ( panczkraut) a najlepsze jest to że to wszystko najchętniej zjadłabym dzisiaj
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od przedwczoraj duzo slodkiego niestety i to sprawia ze nie jestem glodna ale jak nie jadlam slodyczy a pilnowalam regularnosci i godzin to organizm sam wolal po 4 h o jedzonko Dzisiaj jestem o müsli, mini czekoladzie z musem jablkowym ( ) i szklance soku (ale slodki bleee i musze woda rozrabiac) czuje sie objedzona - moze dlatego ze müsli zjadlam mega porcje i bylo z roznymi orzechami i migdalami, a po migdalach ja np nie czuje glodu
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez krwawią dziąsła
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię wołowiny, a żelaza to mi nie brakuje z tego co lekarz powiedział |
|
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
wołowina
w sosie śmietanowo kurkowym gastrofaza mnie dopadla
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie potrafię jeść regularnie nigdy mi to nie wychodziło ani w ciąży ani przed ciążą i jak nie czuję się głodna to nie jem co nie oznacza, że przez cały dzień nie jem u mnie jest tak, że rano nie chce mi się zbytnio jeść więc jem mało potem obiad zjem, ale później ale gdy tylko wieczór przychodzi to mogłabym jeść i jeść było tak przed ciążą i jest tak teraz...zresztą przy moim trybie życia nie ma co się dziwić, że mi się jeść nie chce
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wołowinka wskazana
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi pierwszy raz sie zdarzylo chyba w 8 czy 9 tygodniu ciazy takie zaslabniecie. Wstalam rano - kolo 5 chyba i robilam mezowi sniadanie i sobie przy okazji, jak sie obudzilam to czulam sie super, ale jak stalam przy blacie i robilam te sniadanie to nagle zrobilo mi sie zimno, zaraz goraco i naraz tak strasznie niedobrze ze poszlam do wc i powiedzialam mezowi zeby sie pospieszyl bo bede chyba i wrocilam do kuchni bo tam zdarzylam otworzyc sobie okno. Maz przybiegl za mna i jak mnie zobaczyl to mowil ze jestem biala jak maka, a ja juz mialam czarno przed oczami i szum w uszach. Polozyl koc na podlodze i mnie na kocu, trzymal mi nogi w gorze i zaraz zaczelam wracac do siebie Moj maz ma ze mna w tych sprawach doswiadczenie, bo przed ciaza tez zdarzaly mi sie czasem takie zaslabniecia, ale wiadomo ze w ciazy czlowiek sie martwi czy z dzidzi wszystko dobrze itp Drugim razem jak tylko zrobilo mi sie niedobrze i zimno - goraco to sie polozylam i nie doszlo do dalszego stadium, za chwile poczulam sie lepiej wiec warto szybko zareagowac i wylozyc nozki do gory, wtedy krew lepiej krazy i czlowiek wraca do siebie. Ponoc od dluzszego stania tez sie moze tak zdarzyc bo wlasnie krew zaczyna jakby slabiej krazyc i skupia sie w dolnych partiach ciala
|
|
|
|
#2540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja pamiętam jak Jolkaaa pisała, że tyje chociaż prawie nic nie je i że w sumie porządny obiad to rzadko kiedy je bo nie ma na niego ochoty, a jak coś to jest to 18,30 tylko jak pomyślę, że spała całą noc i pewnie ostatni posiłek był powiedzmy wczoraj o 22, a dziś zjadła tylko płatki i soczek to jak na mój gust na ciąże to za mało i stąd te zawroty głowy, zasłabnięcia i omdlenia, można jeść mniej ale częściej, przecież dziecko też musi coś jeść aby zdrowo rosnąć |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciążą kończyłam biesiadowanie o 18-19 ale rano sniadanie obowiązkowo. Waga mi się pieknie trzymała przez tyle lat i wyniki super były. Teraz wieczorem mam większego głoda ale staram się nie ulegać |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz od dwoch tygodni sie zawzielam i staram sie pilnowac godzin posilkow i idzie sie przyzwyczaic. Nie musisz jesc jakis wymyslnych rzeczy tylko np po wstaniu sniadanie, po 3-4 h jakis owoc czy jogurt, czy kilka orzechow chocby, pozniej albo obiad albo przekaska i potem kolacja sprobowac warto, zwlaszcza ze chyba tez tak jak ja nie pracujesz teraz i masz w sumei czas zeby sprawdzic czy sie uda
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może faktycznie dobry pomysł z tymi nogami następnym razem tak zrobię, ale mam nadzieję że nie będę musiała.Mi pierwszy raz tak słabo zrobiło się jakiś czas temu już nawet nie pamiętam kiedy to było jakoś na początku też po śniadaniu akurat miałam gdzieś jechać, a tu nagle słabo, nie dobrze itp. ale przeszło a kolejnym razem zaraz po powrocie od dentystki usiadłam i nagle słabo, nie dobrze itp. nie wiedziałam czym to jest spowodowane i teraz przytrafiło mi się to trzeci raz, ale po cukierku od razu mi lepiej i maluch zaczął kopać jak szalony
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śniadanie jak mąż wstaje do pracy. Obojętnie czy jestem głodna czy nie. Dwie lub trzy kromki chleba zjadam. Z miodem, szynką.. zalezy co mi ładniej pachnie. Wstaję o 10 i o 10.30 jem normalne śniadanie. Potem jakiś owoc lub cokolwiek, może być też kanapka jakaś pyszna. Albo resztka wczorajszego obiadu. Za około 2 godziny też coś jem. Czasem jestem u mamy i załapuję się na obiad. U mnie obiad też jest późno, bo około 17-18 dopiero. Ja wtrząchnęłam właśnie dwa kiwi.
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiady jem czasem późno bo późno wstaje i nie potrafie zjeść śniadania a zaraz po chwili obiadu oczywiście jem w między czasie też mandarynki czy jakieś inne pierdoły to nie jest wcale tak, że ja nic nie jem. Chyba zacznę Wam pisać codziennie co jem zeby nie było ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Ok postaram się jeść tak jak mówisz i zobaczymy co z tego wyjdzie. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Nie denerwuje się posłucham się was i zacznę jeść regularnie zobaczymy co z tego wyjdzie. Ok zmykam robić obiad
|
|||
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
no i tak trzymać! powodzenia w staraniach!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

A przy karmieniu to juz wogole

lub zemdlec to poloz sie i nogi oprzyc o sciane np, tak zeby byly wyzej. Mi zawsze pomaga i po kilku minutach jestem jak nowa

nigdy mi to nie wychodziło ani w ciąży ani przed ciążą i jak nie czuję się głodna to nie jem co nie oznacza, że przez cały dzień nie jem u mnie jest tak, że rano nie chce mi się zbytnio jeść więc jem mało potem obiad zjem, ale później ale gdy tylko wieczór przychodzi to mogłabym jeść i jeść