Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 14:01   #2551
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Proszę brać przykład ze mnie
śniadanie jak mąż wstaje do pracy. Obojętnie czy jestem głodna czy nie. Dwie lub trzy kromki chleba zjadam. Z miodem, szynką.. zalezy co mi ładniej pachnie.
Wstaję o 10 i o 10.30 jem normalne śniadanie. Potem jakiś owoc lub cokolwiek, może być też kanapka jakaś pyszna. Albo resztka wczorajszego obiadu. Za około 2 godziny też coś jem. Czasem jestem u mamy i załapuję się na obiad.
U mnie obiad też jest późno, bo około 17-18 dopiero.

Ja wtrząchnęłam właśnie dwa kiwi.

Tylko, że mój Mąż wychodzi do pracy po 17 a wraca po 6

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no i tak trzymać! powodzenia w staraniach!

dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:07   #2552
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Tylko, że mój Mąż wychodzi do pracy po 17 a wraca po 6

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

dziękuję
No więc jak wraca to jest okazja na pierwszy posiłek
Kolejny jak już się obudzisz. A obiad spokojnie o 15 można zjeść jak śniadanie jesz o 11

Właśnie odsmażyłam sobie ziemniaczki i do tego jajeczko mam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:07   #2553
gosica502
Wtajemniczenie

Jola mają dziewczyny rację Naucz się regularnie jeść jak nie dla siebie to dla bejba Ja dawniej też np potrafiłam nie jeść śniadania a teraz to obowiązkowo codziennie jem śniadanko Gotuję sobie obiadki, wieczorem się nie opycham na noc, o wiele lepiej widzę że mi organizm pracuje dzięki temu
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:11   #2554
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Moje dziecko ma etap ciagle brudnych rekawkow.
Wkurza mnie to, bo mowie mu zeby wycieral sie w sliniak albo serwetke niech poprosi a on w rekawy buziulke wyciera i tym sposobem mam rekawy do mocnego zapierania.

Cytat:
i kto prowadzi?
chyba maz jednak

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

A wogole my juz po obiadku, dzis robilam potrawke z kurczaka w sosiku z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:12   #2555
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
W pracy pilnowanie regularności sprawia pewna trudnośc ale da się to zorganizować. Ja teraz podobnie jak ty pilnuje regularnych posiłków co 3-4 godziny.
Ja tez się staram pilnować tego by jeść co 4 godz., nawet w pracy

Cytat:
Proszę brać przykład ze mnie
śniadanie jak mąż wstaje do pracy. Obojętnie czy jestem głodna czy nie. Dwie lub trzy kromki chleba zjadam. Z miodem, szynką.. zalezy co mi ładniej pachnie.
Wstaję o 10 i o 10.30 jem normalne śniadanie. Potem jakiś owoc lub cokolwiek, może być też kanapka jakaś pyszna. Albo resztka wczorajszego obiadu. Za około 2 godziny też coś jem. Czasem jestem u mamy i załapuję się na obiad.
U mnie obiad też jest późno, bo około 17-18 dopiero.

Ja wtrząchnęłam właśnie dwa kiwi.
U mnie śniadanie o 7, w domu przed pracą, później o 11 zawsze jem w pracy drugie śniadanie, koło 14 jakiś jogurt z płatkami no a jak się zjawię w domu to przed 18 obiad albo coś obiadopodobne (bo z tym gotowaniem jak się wraca o 17 to lipa). Później jak Tż wraca to razem jemy około 20 a potem paciorek i spać

A teraz idę wszamać jogurcik ze zbożami
Stary 2011-12-08, 14:12   #2556
nuutty
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe mamy! Ja spodziewam się już drugiego malucha, ale też urodzi się w kwietniu No i tak a propos poznawania płci... Czy któraś z Was robiła ostatnio usg 3d/4d na Joannitów we Wrocku? Cena jest konkurencyjna, więc podejrzliwość skłania mnie do myślenia ) Czy mają tam dobry sprzęt? Czy jest tam 4d również i doppler? W pierwszej ciąży nie robiłam takiego usg, ale teraz chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Będę wdzięczna za odzew, w zamian chętnie podzielę się innymi doświadczeniami Pozdrawiam serdecznie!

Edytowane przez nuutty
Czas edycji: 2011-12-08 o 14:17
nuutty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:13   #2557
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma etap ciagle brudnych rekawkow.
Wkurza mnie to, bo mowie mu zeby wycieral sie w sliniak albo serwetke niech poprosi a on w rekawy buziulke wyciera i tym sposobem mam rekawy do mocnego zapierania.

chyba maz jednak

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

A wogole my juz po obiadku, dzis robilam potrawke z kurczaka w sosiku z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym
Mój brat jak miałam jakieś 3-4 latka był niesamowity pod względem wycierania buzi. Zazwyczaj wycierał się właśnie w rękawy. Ale latem nie nosił koszulek z długim rękawem, ewentualnie te z ramiączkami. Więc buzię w ramiączka wycierał... a jak siedział bez koszulki przy stole... to w ruch poszły skarpetki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:14   #2558
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Właśnie odkryłam, że jak stanę prosto, to widzę już tylko czubki palców swoich stóp
Stary 2011-12-08, 14:19   #2559
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brat jak miałam jakieś 3-4 latka był niesamowity pod względem wycierania buzi. Zazwyczaj wycierał się właśnie w rękawy. Ale latem nie nosił koszulek z długim rękawem, ewentualnie te z ramiączkami. Więc buzię w ramiączka wycierał... a jak siedział bez koszulki przy stole... to w ruch poszły skarpetki

To jest okropne, ciagle mu musze przypominac o tym, ze ma sliniaki czy serwetki do wycierania. Czasem pokazuje jak sie nie zapomni, ze ladnie umie sie wytrzec, ale z odruchu to zawsze w rekaw
Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Właśnie odkryłam, że jak stanę prosto, to widzę już tylko czubki palców swoich stóp
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 14:26   #2560
tynka88
Zadomowienie

Kulka zdjecie brzuszka !!))

Zgadzam sie z wami dziewczęta ja przed ciaza czesto zapominalam o jedzeniu, tzn potrafiłam długo nic nie jesc i nic mi nie bylo, teraz dla dzidzi staram sie co 2-3 godzinki zjesc cos, nie dopuszczac do głodu, zawsze jak wychodze to mam w torebce banana, jogurt zeby w razie czego nie głodzic dzidzi tak
ze Jolka musisz sie zmobilizowac i pamietac zeby czesciej jesc

a tak dla porównania to ja juz dzis pochłonełam dwa kiwi, pomarancza, banana, rzadek czekolady, bułke zapiekana z serem , szynka, pomidorem i pieczarkami i kielbaska z cebulka podsmazana i w sumie to jestem troche głodna

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-08 o 14:29
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:27   #2561
emigra
Zakorzenienie

Moj mezus od dziecka do dzis dnia zamiast w scierczke, serwetke czy cokolwiek to raczki wyciera w ... nogawki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:31   #2562
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

proszę się nie śmiać, ja tu żałobę z powodu utraty widoku stóp obchodzę

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Kulka zdjecie brzuszka !!))
podejrzewam, że dziwnie w pracy by na mnie patrzyli, że foty brzucha robię
na szczęście szef dość "zaawansowany wiekowo" , więc nie zerka co robię na komputerze w wolnych chwilach dlatego sobie z Wami w ciągu dnia mogę pisać

A fotkę zrobię jak się dorobię dostępu do maila Waszego

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

a tak dla porównania to ja juz dzis pochłonełam dwa kiwi, pomarancza, banana, rzadek czekolady, bułke zapiekana z serem , szynka, pomidorem i pieczarkami i kielbaska z cebulka podsmazana i w sumie to jestem troche głodna
Przez ten opis bułki to ja też jestem głodna
Stary 2011-12-08, 14:40   #2563
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

chyba maz jednak

czyli nie jest tak źle z twoim mężem
Stary 2011-12-08, 14:41   #2564
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej laski!
Poczytałam, poczytałam, bo przez dzionek to żeście napisały jak zawsze

Zariah i Lena_mi będzie wszystko dobrze skontrolujecie co trzeba i na pewno wszystkie problemy uciekną

Anagat fajny wózeczek i na spacerku z daleka będzie cię widać z tym kolorkiem

A propo jedzenia, to ja właśnie zaraz idę coś oszamać i zbieram się na uczelnię. Jest taka paskudna pogoda
Miłego popołudnia!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:42   #2565
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Moje dziecko jest kochane.
Przynioslo mi jasia pod plecy zeby nie bolal mnie kregoslup i wiedzial gdzie podlozyc
Jest lepszy od mojego meza
A tak buduje klocki (na zdjeciu pociag) wykonanie samodzielne

Kulka dla mnie udreka jest ze dwa razy dluzej zajmuje mi obcinanie , i malowanie paznokci u stop i ze tak trudno to wykonac juz teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC087627.jpg (54,1 KB, 33 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 14:45   #2566
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
proszę się nie śmiać, ja tu żałobę z powodu utraty widoku stóp obchodzę

podejrzewam, że dziwnie w pracy by na mnie patrzyli, że foty brzucha robię
na szczęście szef dość "zaawansowany wiekowo" , więc nie zerka co robię na komputerze w wolnych chwilach dlatego sobie z Wami w ciągu dnia mogę pisać

A fotkę zrobię jak się dorobię dostępu do maila Waszego

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Przez ten opis bułki to ja też jestem głodna
ja jeszcze stopy widze...ale juz niedlugo ale ja wstret do stop ogolnie, wiec mi to nie przeszkadzawiem ze to dziwne ale tak mam
tylko stopki malych dzieciaczkow mnie nie obrzydzaja

tez moge popisac sobie w pracy, bo mojego szefa prawie tutaj w biurze nie ma, jak sie pojawi to raz na kilka dni, wiec sama jak palec siedze, mam troszke pracy, ale nie za duzo, a on nic mi nie daje do roboty, wiec jak sobie cos znajde do pracy to mam, jak nie znajde to nie mam

cziqua tez mam gastrofaze wlasnie...dobrze ze jestem sama w biurze

a co do obiadku, to ja na szybko ugotowalam zupe pomidorowa dla siebie a dla Tz zrobilam penne z pesto, kiedys gotowalam rano i tylko pozniej w mikrofali odgrzewalam, bo mamy tylko pol godziny przerwy na obiad, ale teraz ide do domku 10 min wczesniej i cos moge upichcic i sie w czasie wyrabiamy.

o rany przeciez ja chcialam o czyms innym napisac w ogole
kupilam termometr dla dzidzi na ebayu, taki 2 w 1 do czola i uszka, i jak sobie zmierzylismy to w uchu jest 1 stopien roznicy niz na czole. czy ktopras z Was ma lub miala doczynienia z tego typu termometrami?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-12-08 o 14:49
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:48   #2567
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
W Polsce byliśmy w sklepie hmm chyba expert czy cóś takiego, w którym są głównie produkty maxi cosi, quinny... No i pan opowiadał nam przez 45 min o tych wózkach..
On akurat polecał bardzo mura 4, trójeczkę odradzał (są w tej samej cenie).. ja myślę,że jakoś poradzimy sobie z trójeczką

Musimy jeszcze tylko dokupić basę easy fix to isofixa, kupić nowy fotel z isofixem do naszego sharana i na podróż jesteśmy zabezpieczeni..
Cieszę się, bo jedna rzecz mniej na głowie , a i kolorek mi się baaardzo podoba Taki optymistyczny jest

Ogólnie uważam zakup za bardzo udany, komplet nowy w sklepie kosztuje z bazą ok 4 tyś..
my zapłacimy tysiaka bez bazy (bazę za ok 70 e dokupię w Ire).
ja jakoś od początku chciałam 4 kółka więc nawet się specjalnie nie zastanawiałam
Kolorek rzeczywiście fajny, ja najpierw myślałam o czerwonym pod kątem chłopaka, ale jak ma być na 85% dziewczynka to zmieniłam na brązowo-beżowy, bo jakoś nie widzę mojej córeczki w różowych ciuszkach w czerwonym wózeczku
a bazę mam FamilyFix- tą co pasuje później do fotelika Pearl też, jest super, ma sygnalizację, że jest dobrze wpięty fotelik

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
A mnie Ania strasznie drażniła. Głos Olgi jestem w stanie przeżyć.

Dobrze, że Michalina nie wygrała. Jestem bardzo tolerancyjna, szanuję to kim jest i podziwiam za odwagę, jednak myślę, że jej wygrana na nasze polskie realia to byłoby za dużo
Michalina nie zasługiwała na wygraną, na finał chyba też nie. Nie sądzę, że jakby była normalną kobietą to zaszałaby tak daleko...

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Moje USG było mało fajne nie mam fajnych zdjęć i humor mam kiepski od rana zjadłam stos słodyczy i górę żarcia z nerwów

Jadę na bezpłatną powtórkę bo mała miała schowaną buzię i nie chciała się ruszyć. Nie reagowała na głosny dźwięk, na zimne, na słodkie, na ćwiczenia na piłce itd... ona ogólnie jest mało ruchliwa.

Więc pozwolili mi pojechać 22.12 na kolejną próbę i mieć nadzieję że będzie w odpowiedniej pozycji do zdjęć. To USG to takie tylko oglądanie maluszka, nie ma żadnej wartości diagnostycznej bo oni tam nie są przeszkoleni do tego. Nie potrafili mi powiedzieć czy powinnam się martwić czy nie...

A bardzo mnie zmartwił brak reakcji małej na cokolwiek. Ręką ruszyła i tyle. Zadzwoniłam do Polski, do znajomej lekarki z doktoratem z neonatologii (przyjaciółka mojej mamy) i zapytałam co o tym myśli. Zadawała mi pytania: ile waży mała? ile jest płynu owodniowego? jak długa jest pempowina? itd. a ja na wszystko tylko mogłam powiedzieć nie wiem bo skąd mam wiedzieć skoro tu nie ma żadnych badań w tym głupim UK.
Jak jej powiedziałam jak to tu wygląda to stwierdziła że ona na moim miejscu by zapłaciła za prywatne USG - bo to może nic nie znaczyć, ale może też być sygnalizatorem problemów

No więc dziś od rana szukałam porządnej klinki w okolicy i jadę jutro na 10:00 rano na badanie. Martwię się
idź jutro na badanie, nie stresuj się na zapas i na pewno wszystko będzie dobrze trzymam kciuki!!!

ja mam + 6kg na plusie i 92cm w brzuszku a jak u was cm?

Mam jeszcze pytanie czy któraś z nas odczuwała jakieś dolegliwości w postaci takiego lekkiego bółu z lewej strony podbrzusza? najczęściej przy ruchu tzn. zgięciu nogi czy przewracaniu się w łóżku z prawej na lewą? mi się coś takiego pojawiło w weekend, ale byłam całe dnie na nogach i myślałam, że to od chodzenia i zmęczenia, ale wczoraj i przedwczoraj wieczorem znowu, dzwoniłam do położnej powiedziała, że to może rozciąganie być i mam dzwonić dziś do lekarza... Tylko, że jak rozciąganie to czemu z jednej strony?
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 14:49   #2568
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Przynioslo mi jasia pod plecy zeby nie bolal mnie kregoslup i wiedzial gdzie podlozyc
Wie jak mamie dogodzić

Cytat:
Kulka dla mnie udreka jest ze dwa razy dluzej zajmuje mi obcinanie , i malowanie paznokci u stop i ze tak trudno to wykonac juz teraz
Ja się właśnie zastanawiam jak to będę robić - chyba sobie jakąś rączkę teleskopową do pędzelka od lakieru muszę dorobić
Albo wałkiem malarskim przejadę
Stary 2011-12-08, 14:58   #2569
cziqua
Zadomowienie

ja jak stoję wyprostowana i skinę głową w dół to nawet jakby moje paznokcie u stóp miały 3 cm to bym ich nie widziała brzuchol juz wyprzedził cycki

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:00   #2570
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja jakoś od początku chciałam 4 kółka więc nawet się specjalnie nie zastanawiałam
Kolorek rzeczywiście fajny, ja najpierw myślałam o czerwonym pod kątem chłopaka, ale jak ma być na 85% dziewczynka to zmieniłam na brązowo-beżowy, bo jakoś nie widzę mojej córeczki w różowych ciuszkach w czerwonym wózeczku
a bazę mam FamilyFix- tą co pasuje później do fotelika Pearl też, jest super, ma sygnalizację, że jest dobrze wpięty fotelik

Michalina nie zasługiwała na wygraną, na finał chyba też nie. Nie sądzę, że jakby była normalną kobietą to zaszałaby tak daleko...

idź jutro na badanie, nie stresuj się na zapas i na pewno wszystko będzie dobrze trzymam kciuki!!!

ja mam + 6kg na plusie i 92cm w brzuszku a jak u was cm?

Mam jeszcze pytanie czy któraś z nas odczuwała jakieś dolegliwości w postaci takiego lekkiego bółu z lewej strony podbrzusza? najczęściej przy ruchu tzn. zgięciu nogi czy przewracaniu się w łóżku z prawej na lewą? mi się coś takiego pojawiło w weekend, ale byłam całe dnie na nogach i myślałam, że to od chodzenia i zmęczenia, ale wczoraj i przedwczoraj wieczorem znowu, dzwoniłam do położnej powiedziała, że to może rozciąganie być i mam dzwonić dziś do lekarza... Tylko, że jak rozciąganie to czemu z jednej strony?
mialam takie klucie/bol chwilowy co jakis czas w weekend, po piatku - troche sie przepracowalam, w nocy bylam wystraszona, Malutka kopala wtedy tez bardzo nisko i wlasnie z lewej strony, moze to bylo powiazanie...tak mi powiedziala polozna.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:00   #2571
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
czyli nie jest tak źle z twoim mężem
chyba jest, powinien wiecej sie poruszac
Mnie draznilo, ze jak cwiczylam po urodzeniu malego w domku z plyta i go zachecalam zeby razem ze mna pocwiczyl i poruszal sie troche to ze ten wolal posiedziec przy kompie z piwkiem i bylo mu dobrze a brzuszek rosl i tym sposobem ma wiekszy odmojego
A powinien sie wiecej ruszac, bo ma siedzaca prace a ja po 12 godz maratonu na oddziale (caly dzien w ruchu) jeszcze przychodzilam do domu, wykapalismy malego i cwiczylam godzine
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany przeciez ja chcialam o czyms innym napisac w ogole
kupilam termometr dla dzidzi na ebayu, taki 2 w 1 do czola i uszka, i jak sobie zmierzylismy to w uchu jest 1 stopien roznicy niz na czole. czy ktopras z Was ma lub miala doczynienia z tego typu termometrami?
Ja mam taki termometr co sekunde mierzy temperature, on jest do uszka i po przelaczeniu do czola tez.
Nie wiem czy mamy taki sam?
Mozesz napisac nazwe lub wkleic linka?
Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam jak to będę robić - chyba sobie jakąś rączkę teleskopową do pędzelka od lakieru muszę dorobić
nie wiem czy nie lepiej juz umoczyc stopy w lakierze ten sam efekt
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 15:13   #2572
tynka88
Zadomowienie

ja z paznokciami narazie sobie radze robie to tak siadam wygodnie na podłodze , troche sie rozkraczam i jakos sie udaje

a mój TZ jesli chodzi o cwiczenia to lubi cwiczyc i bylby szczesliwy jakbym ja cwiczyła codziennie,a tu ma zone prózniaczka

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:16   #2573
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:

Zapisałam sie do szkoły rodzenia

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:16   #2574
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A ja mam do Was w innym temacie pytanko.
Czy ktoras z Was ma suszarkolokowkę Braun AS-530 z wyrzutem pary?
chodzi mi o cos takiego:
http://allegro.pl/suszarko-lokowka-b...978885234.html
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-08 o 15:18
Stary 2011-12-08, 15:18   #2575
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wie jak mamie dogodzić

Lakier w sprayu i z celownikiem ,taki pistolecik z lakierem to by był mój pomysł na nowy wynalazek , w razie co biorę Was na świadków,że to ja wymyśliłam 15.18, 8.12.2011
Zariah będzie dobrze

Lena trzymam kciuki ,żeby było z łożyskiem ok ,ale w razie co ( tfu tfu ) to cc też jest do przeżycia , trzymaj się

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-08 o 15:25
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:27   #2576
cziqua
Zadomowienie

dziewczyny także zostaje nam gimnastyka przy stopach salon kosmetyczny albo hodowanie
http://www.wiocha.pl/198964,Grunt_to..._zadbane_stopy ewentualnie taki pomocnik http://sklepikseniora.pl/nozyczki-do...ami-p1285.html :P

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:29   #2577
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dziewczyny także zostaje nam gimnastyka przy stopach salon kosmetyczny albo hodowanie
http://www.wiocha.pl/198964,Grunt_to..._zadbane_stopy ewentualnie taki pomocnik http://sklepikseniora.pl/nozyczki-do...ami-p1285.html :P
ale zapuszczone
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:29   #2578
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
SZYMONEK

Stary 2011-12-08, 15:38   #2579
Mała!
Zakorzenienie

Hello
Ponadrabiałam troszkę bo szalejecie jak zwykle kilka h mnie nie ma, a tu tyle stron
My też już po obiadku i nadal jakaś głodna jestem!

Ziarah trzymam kciuki za Twoją malutką, na pewno trafiła Ci się po prostu dzidzia , która lubi spać ...taki leniuszek Wierzę, że wszystko jest dobrze i czekam z niecierpliwością na dobre i konkretne info. Bardzo fajnie, że będziesz miała dodatkowe USG, też bym tak zrobiła uspokoisz się i zaczniesz się bardziej cieszyć Powodzenia

Cytat:
Zariah no wlasnie ja niestety tez mam juz prawie 11 kg na plusie i po mnie tez zaraz widac.
Ale wiem ze zrzuce i Ty tez, zobaczysz jak szybciutko
Atam widać! brzuszek widać i tyle Ja mam 8! ale uważam i od tygodnia waga prawie soi raz idzie o 0,5 do góry raz w dół...

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
jasne że zrzucimy
damy radę!
Ja też jestem o tym przekonana... dlatego nie popadam w paranoję, chociaż ostatnio stałąm się oszczędna w jedzeniu...aby w Święta móc pofolgować

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mi to wyraźnie idzie od cycek w dół ale ja bym nie chciała zostawic swoich kg
Podziwiam teraz panów z brzuszkami bo nie wyobrazam sobie funkcjonowac tek przez większość życia

Mi też idzie w dół...ale ja bym oddała moje z przyjemnością...i to nie tylko te nabyte w ciąży

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
To ja mam chyba najwiecej bo juz ok 13 na plusie

a jeszcze zaraz bede piekla ciasto czekoladowe
a ja mam tyle słodkiego... w szafce i się powstrzymuję ledwo ledwo... no walczę ze sobą i wściekam się troszkę na siebie, że się wyluzować nie potrafię...tylko liczę ile już zjadłam tego słodkiego!

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Po raz trzeci miałam straszną sytuacje a mianowicie wszystko jest ok a nagle zrobiło mi się słabo tak jak bym miała zwymiotować albo zemdleć za pierwszym i drugim razem usiadłam i piłam wode po czasie pomogło choć było ciężko, a teraz znowu przysiadłam i pije wode i dalej mi słabo więc wzięłam cukierka i przeszło mi czy to możliwe, że cukier mi spadł?
Oj ja tak miałam kilka razy...przed ciążą też...i myślę że to cukier ( u mnie) bo jak tylko zjem cukierka od razu lepiej jest...i to prawda trzeba jeść więcej...bo ja po takim ataku od razu mam napad głodu... po prostu czuję, że muszę zjeść...
Dbaj o siebie i maluszka

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no i Ty się dziwisz? jest 13.30 a Ty do tej pory żyjesz na płatkach! ani to kaloryczne ani energetyczne, przecież to że Ty nie jesteś głodna nie oznacza, że Twój mały Stworek nie jest głodny!!
proszę zacząć mi się tu porządnie odżywiać! minimum 2000 kcal dziennie!!

może zacznij od jakiegoś porządnego mięska - najlepiej czerwonego - jakiejś wołowinki np. bo ma dużo żelaza!!!

baty się należą
Dokładnie... porządnie odżywiać...ale kurcze ja chyba nie jem nawet 1800 kcal... Jak bym tyle jadła to bym chyba już jak smok wyglądała ale ja mam słabą przemianę, 157cm wzrosty ( więc widać każdy kg. ) i tendencję do tycia więc...

Ja jem tak mniej więcej:
Śn.ok 9:30 np:dwie kromki z wędlinka serkiem pomidorem i jajkiem...

potem jakiś owoc kostka lub dwie czekolady lub jakaś małą kromeczka

dziś późno bo o 14:30 ( ale pochłonęło mnie sprzątanie) obiad kasza grycz. + sosik +kotlet z piersi (bez panierki) i kapusta kiszona i idę zaraz po dokładkę czegoś bo nadal głodna jestem...ale pisze i piszę ...

potem kawka z mlekiem i talerz owoców (u mnie to tradycja)

Potem kolacja i nie wiem co dziś będzie???

Cytat:
Napisane przez nuutty Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamy! Ja spodziewam się już drugiego malucha, ale też urodzi się w kwietniu No i tak a propos poznawania płci... Czy któraś z Was robiła ostatnio usg 3d/4d na Joannitów we Wrocku? Cena jest konkurencyjna, więc podejrzliwość skłania mnie do myślenia ) Czy mają tam dobry sprzęt? Czy jest tam 4d również i doppler? W pierwszej ciąży nie robiłam takiego usg, ale teraz chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Będę wdzięczna za odzew, w zamian chętnie podzielę się innymi doświadczeniami Pozdrawiam serdecznie!
Witaj

Cytat:
Ja moich nie widzę a z depilacją to już w ogóle mam kłopot

Cytat:

Ojj...słodki i dobry facet rośnie z tego Filipka...jakaś kobieta będzie Ci kiedyś bardzo wdzięczna

Aga mam pytanko bo nie pamiętam nazwy tych woreczków zapachowych na pieluszki??? Możesz przypomnieć??

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 15:43   #2580
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość

Zapisałam sie do szkoły rodzenia
Ja tez czekam tylko na tel. kiedy zajęcia

Cytat:
A ja mam do Was w innym temacie pytanko.
Czy ktoras z Was ma suszarkolokowkę Braun AS-530 z wyrzutem pary?
chodzi mi o cos takiego:
http://allegro.pl/suszarko-lokowka-b...978885234.html
Ojj ja nie miałam z tym styczności

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości