|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Tylko, że mój Mąż wychodzi do pracy po 17 a wraca po 6 ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- dziękuję
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() Kolejny jak już się obudzisz. A obiad spokojnie o 15 można zjeść jak śniadanie jesz o 11 Właśnie odsmażyłam sobie ziemniaczki i do tego jajeczko mam
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Jola mają dziewczyny rację
Naucz się regularnie jeść jak nie dla siebie to dla bejba Ja dawniej też np potrafiłam nie jeść śniadania a teraz to obowiązkowo codziennie jem śniadanko Gotuję sobie obiadki, wieczorem się nie opycham na noc, o wiele lepiej widzę że mi organizm pracuje dzięki temu
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma etap ciagle brudnych rekawkow.
Wkurza mnie to, bo mowie mu zeby wycieral sie w sliniak albo serwetke niech poprosi a on w rekawy buziulke wyciera i tym sposobem mam rekawy do mocnego zapierania. ![]() chyba maz jednak ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- A wogole my juz po obiadku, dzis robilam potrawke z kurczaka w sosiku z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym
|
#2555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz idę wszamać jogurcik ze zbożami
|
|
|
#2556 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy! Ja spodziewam się już drugiego malucha, ale też urodzi się w kwietniu
No i tak a propos poznawania płci... Czy któraś z Was robiła ostatnio usg 3d/4d na Joannitów we Wrocku? Cena jest konkurencyjna, więc podejrzliwość skłania mnie do myślenia ) Czy mają tam dobry sprzęt? Czy jest tam 4d również i doppler? W pierwszej ciąży nie robiłam takiego usg, ale teraz chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Będę wdzięczna za odzew, w zamian chętnie podzielę się innymi doświadczeniami Pozdrawiam serdecznie!
Edytowane przez nuutty Czas edycji: 2011-12-08 o 14:17 |
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie odkryłam, że jak stanę prosto, to widzę już tylko czubki palców swoich stóp
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest okropne, ciagle mu musze przypominac o tym, ze ma sliniaki czy serwetki do wycierania. Czasem pokazuje jak sie nie zapomni, ze ladnie umie sie wytrzec, ale z odruchu to zawsze w rekaw ![]() Cytat:
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Kulka zdjecie brzuszka !!
))Zgadzam sie z wami dziewczęta ja przed ciaza czesto zapominalam o jedzeniu, tzn potrafiłam długo nic nie jesc i nic mi nie bylo, teraz dla dzidzi staram sie co 2-3 godzinki zjesc cos, nie dopuszczac do głodu, zawsze jak wychodze to mam w torebce banana, jogurt zeby w razie czego nie głodzic dzidzi takze Jolka musisz sie zmobilizowac i pamietac zeby czesciej jesc ![]() a tak dla porównania to ja juz dzis pochłonełam dwa kiwi, pomarancza, banana, rzadek czekolady, bułke zapiekana z serem , szynka, pomidorem i pieczarkami i kielbaska z cebulka podsmazana i w sumie to jestem troche głodna
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-08 o 14:29 |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Moj mezus od dziecka do dzis dnia zamiast w scierczke, serwetke czy cokolwiek to raczki wyciera w ... nogawki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
proszę się nie śmiać, ja tu żałobę z powodu utraty widoku stóp obchodzę
podejrzewam, że dziwnie w pracy by na mnie patrzyli, że foty brzucha robię na szczęście szef dość "zaawansowany wiekowo" , więc nie zerka co robię na komputerze w wolnych chwilach dlatego sobie z Wami w ciągu dnia mogę pisać ![]() A fotkę zrobię jak się dorobię dostępu do maila Waszego ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski!
![]() Poczytałam, poczytałam, bo przez dzionek to żeście napisały jak zawsze Zariah i Lena_mi będzie wszystko dobrze Anagat fajny wózeczek ![]() A propo jedzenia, to ja właśnie zaraz idę coś oszamać i zbieram się na uczelnię. Jest taka paskudna pogoda ![]() Miłego popołudnia!
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest kochane.
Przynioslo mi jasia pod plecy zeby nie bolal mnie kregoslup i wiedzial gdzie podlozyc ![]() Jest lepszy od mojego meza A tak buduje klocki (na zdjeciu pociag) wykonanie samodzielne ![]() Kulka dla mnie udreka jest ze dwa razy dluzej zajmuje mi obcinanie , i malowanie paznokci u stop i ze tak trudno to wykonac juz teraz
|
#2566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja wstret do stop ogolnie, wiec mi to nie przeszkadza wiem ze to dziwne ale tak mam![]() tylko stopki malych dzieciaczkow mnie nie obrzydzaja ![]() tez moge popisac sobie w pracy, bo mojego szefa prawie tutaj w biurze nie ma, jak sie pojawi to raz na kilka dni, wiec sama jak palec siedze, mam troszke pracy, ale nie za duzo, a on nic mi nie daje do roboty, wiec jak sobie cos znajde do pracy to mam, jak nie znajde to nie mam ![]() cziqua tez mam gastrofaze wlasnie...dobrze ze jestem sama w biurze ![]() a co do obiadku, to ja na szybko ugotowalam zupe pomidorowa dla siebie a dla Tz zrobilam penne z pesto, kiedys gotowalam rano i tylko pozniej w mikrofali odgrzewalam, bo mamy tylko pol godziny przerwy na obiad, ale teraz ide do domku 10 min wczesniej i cos moge upichcic i sie w czasie wyrabiamy. o rany przeciez ja chcialam o czyms innym napisac w ogole ![]() kupilam termometr dla dzidzi na ebayu, taki 2 w 1 do czola i uszka, i jak sobie zmierzylismy to w uchu jest 1 stopien roznicy niz na czole. czy ktopras z Was ma lub miala doczynienia z tego typu termometrami? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-12-08 o 14:49 |
|
|
|
|
#2567 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kolorek rzeczywiście fajny, ja najpierw myślałam o czerwonym pod kątem chłopaka, ale jak ma być na 85% dziewczynka to zmieniłam na brązowo-beżowy, bo jakoś nie widzę mojej córeczki w różowych ciuszkach w czerwonym wózeczku a bazę mam FamilyFix- tą co pasuje później do fotelika Pearl też, jest super, ma sygnalizację, że jest dobrze wpięty fotelik ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki!!!ja mam + 6kg na plusie i 92cm w brzuszku a jak u was cm?Mam jeszcze pytanie czy któraś z nas odczuwała jakieś dolegliwości w postaci takiego lekkiego bółu z lewej strony podbrzusza? najczęściej przy ruchu tzn. zgięciu nogi czy przewracaniu się w łóżku z prawej na lewą? mi się coś takiego pojawiło w weekend, ale byłam całe dnie na nogach i myślałam, że to od chodzenia i zmęczenia, ale wczoraj i przedwczoraj wieczorem znowu, dzwoniłam do położnej powiedziała, że to może rozciąganie być i mam dzwonić dziś do lekarza... Tylko, że jak rozciąganie to czemu z jednej strony? |
|||
|
|
|
#2568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo wałkiem malarskim przejadę
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
ja jak stoję wyprostowana i skinę głową w dół to nawet jakby moje paznokcie u stóp miały 3 cm to bym ich nie widziała
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
chyba jest, powinien wiecej sie poruszac
Mnie draznilo, ze jak cwiczylam po urodzeniu malego w domku z plyta i go zachecalam zeby razem ze mna pocwiczyl i poruszal sie troche to ze ten wolal posiedziec przy kompie z piwkiem i bylo mu dobrze a brzuszek rosl i tym sposobem ma wiekszy odmojego A powinien sie wiecej ruszac, bo ma siedzaca prace a ja po 12 godz maratonu na oddziale (caly dzien w ruchu) jeszcze przychodzilam do domu, wykapalismy malego i cwiczylam godzine ![]() Cytat:
Nie wiem czy mamy taki sam? Mozesz napisac nazwe lub wkleic linka? Cytat:
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
ja z paznokciami narazie sobie radze
robie to tak siadam wygodnie na podłodze , troche sie rozkraczam i jakos sie udaje![]() a mój TZ jesli chodzi o cwiczenia to lubi cwiczyc i bylby szczesliwy jakbym ja cwiczyła codziennie,a tu ma zone prózniaczka
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapisałam sie do szkoły rodzenia
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam do Was w innym temacie pytanko.
Czy ktoras z Was ma suszarkolokowkę Braun AS-530 z wyrzutem pary? ![]() chodzi mi o cos takiego: http://allegro.pl/suszarko-lokowka-b...978885234.html
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-08 o 15:18 |
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zariah będzie dobrze Lena trzymam kciuki ,żeby było z łożyskiem ok ,ale w razie co ( tfu tfu ) to cc też jest do przeżycia , trzymaj się Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-08 o 15:25 |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny także zostaje nam gimnastyka przy stopach
http://www.wiocha.pl/198964,Grunt_to..._zadbane_stopy http://sklepikseniora.pl/nozyczki-do...ami-p1285.html :P
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2579 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ponadrabiałam troszkę bo szalejecie jak zwykle kilka h mnie nie ma, a tu tyle stron![]() My też już po obiadku i nadal jakaś głodna jestem! Ziarah trzymam kciuki za Twoją malutką, na pewno trafiła Ci się po prostu dzidzia , która lubi spać ...taki leniuszek Wierzę, że wszystko jest dobrze i czekam z niecierpliwością na dobre i konkretne info. Bardzo fajnie, że będziesz miała dodatkowe USG, też bym tak zrobiła uspokoisz się i zaczniesz się bardziej cieszyć Powodzenia![]() Cytat:
Ja mam 8! ale uważam i od tygodnia waga prawie soi raz idzie o 0,5 do góry raz w dół...Ja też jestem o tym przekonana... dlatego nie popadam w paranoję, chociaż ostatnio stałąm się oszczędna w jedzeniu...aby w Święta móc pofolgować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dbaj o siebie i maluszka ![]() Cytat:
ale ja mam słabą przemianę, 157cm wzrosty ( więc widać każdy kg. ) i tendencję do tycia więc...Ja jem tak mniej więcej: Śn.ok 9:30 np:dwie kromki z wędlinka serkiem pomidorem i jajkiem... potem jakiś owoc kostka lub dwie czekolady lub jakaś małą kromeczka dziś późno bo o 14:30 ( ale pochłonęło mnie sprzątanie) obiad kasza grycz. + sosik +kotlet z piersi (bez panierki) i kapusta kiszona i idę zaraz po dokładkę czegoś bo nadal głodna jestem...ale pisze i piszę ...potem kawka z mlekiem i talerz owoców (u mnie to tradycja) Potem kolacja i nie wiem co dziś będzie??? Cytat:
Cytat:
a z depilacją to już w ogóle mam kłopot ![]() Cytat:
![]() Aga mam pytanko bo nie pamiętam nazwy tych woreczków zapachowych na pieluszki??? Możesz przypomnieć??
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez
czekam tylko na tel. kiedy zajęcia![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

ja przed ciaza czesto zapominalam o jedzeniu, tzn potrafiłam długo nic nie jesc i nic mi nie bylo, teraz dla dzidzi staram sie co 2-3 godzinki zjesc cos, nie dopuszczac do głodu, zawsze jak wychodze to mam w torebce banana, jogurt zeby w razie czego nie głodzic dzidzi

wiem ze to dziwne ale tak mam
nie mam fajnych zdjęć i humor mam kiepski
a jak u was cm?