|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() Iw32 dobra z Ciebie gospodyni dzięki za zaproszenie |
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() ale ja nie chcę wiekszego rozmiaru mieć... bo bedzie problem z butami |
|
|
|
|
#2643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam! Ja sobie pospałam od ostatniego wpisu
Myślałam, że głowa mi przejdzie ale niestety obudziłam się z bólem głowy i z ogromną ochotą na zjedzenie czegokolwiek więc zjadłam resztę kapusty kiszonek idę po herbatkę +ciastka korzenne+ lizaka z czekolady no i po jabłko bo mam smaka...Cytat:
Nasz przyszedł rewelacyjny jest!Cytat:
Cytat:
![]() heheCytat:
no ja nie widzę muszę się sporo do przodu wychylić a jak staję na wagę to też wyniku nie widzę
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzestawiałam dziś kwiatki
![]() Do sypialni przyniosłam skrzydłokwiata, storczyki, które przeszły kwarantanne w ciemnym kącie, poszły na parapety I takim sposobem nie mam na nich miejsca (na parapetach).
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczescie szerokosc stopy mam taka jaka mialam a ja mam waskie stopy, mam nadzieje ze takie pozostana ![]() konia ![]() Na szczescie 5-tki nie planuje
|
|
#2648 |
|
Rozeznanie
|
A ja bym miała ochotę na coś takiego
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes - dzięki Ci bardzo za wyczerpujace odpowiedzi
Wiem, ze cukrzyca ciężarnych zanika po porodzie, ale niestety jest większe ryzyko na zachorowanie na cukrzycę typu II w przyszłości ![]() Glukometr mam swój i mierzę cukry po posiłkach już od ponad tygodnia, wiec te moje tajne zapiski też wezmę ze sobą ![]() Ja się właśnie zastanawiam nad tym porodem, bo wcześniej byłam PEWNA, ze chcę rodzić u siebie w mieście, w szpitalu powiatowym, ale w związku z tą cukrzycą to nie wiem kurcze.... U mnie nie ma specjalistycznej opieki dla dziecka... Studenci mi nie przeszkadzają w sumie, a sam szpital mi się podoba ciekawe tylko czy mnie tam przyjmą jak coś...Jeszcze co do stóp, to wcześniej miałam nr 38,5 a teraz mam 39, ale nie zauważyłam, zeby mi się rozklapciały Ręce natomiast mam spuchnięte już z 3 miesiące (musiałam zdjąć pierścionki)
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
a my jutro idziemy do szkoły rodzenia na pierwsze zajęcia
pokłóciłam sie z tż |
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
ja też teraz ![]() a to fajowy link ...może znacie ale do pośmiania hit! http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/5...terrorysta.php
|
#2654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
kochana to wytłumacz mi czym zajmuje się podolog??
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porozmawiaj w babeczkami, które tam na oddziale pracuja jakby to wygladało, jakbyś u nich ciała rodzić... czy Cie przyjna czy nie tam naprawdę pracują bardzo sypatyczni ludzie (no może poza 1 lekarzem, z którym miałam styczność) a jak Ci te cukry na pomiarach wychodzą? własnie sobie przypomniała, ze nie dziabnełam sie w palucha po obiedzie ![]() Cytat:
![]() a o co sie pokłóciliscie? Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-08 o 19:17 |
||
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka jedne nieplanowane trojaczki i już nr 45 stopa się kłania
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
agnes o głupoty jak zwykle, a teraz mi brzuch twardnieje i muszę sie położyć chyba
![]() MegMakeUp mnie teraz zgada dopada i mdlosci a najgorsze jest ze mi sie odbija zeby nie powiedziec ulewa zawsze po obiedzie Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-08 o 19:29 |
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam dziewczyny od teraz będę starać się jeść w miare systematycznie
![]() dziś śniadanie było bardzo późno (płatki z mlekiem i kanapka z salami) potem ten cukierek który postawił mnie na nogi później zjadłam obiadek pyszną pizze, której jeszcze trochę mi zostało i nie wiem czy nie zjeść jej na kolacje wyszła idealnie taka smaczna, że wolę taką niż jakąś zamawianą ![]() później wpadła koleżanka więc wszamałam 2 kawałki sernika i o 20 czas na kolacje i tak właśnie myślę czy zjeść pizze czy coś innego sobie przygotować a z racji, że późno chodzę spać to ok 23 zjem mandarynki a potem lulu ok 1
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
jolka jesteś w stanie wysiedzieć do 1?? bo bym nie dala rady już, przed ciąża owszem
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
połóż się i zrelaksuj, ja dzisiaj miałam w pracy też mało, ciekawą stresującą akcję i mi też brzuch stanła demba ze 2 razy jolka Ty robisz za dużą, nocną przerwę z jedzeniu i stąd mogą się brać u Ciebie te zawroty głowy i takie osłabienie Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-08 o 19:37 |
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
mniam
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj bez problemu tak taki mam tryb życia przed ciążą tak samo wczoraj poszłam spać przed 1 ale ostatnio zawsze ok 2 a rzadko kiedy ok 4 ja nie potrafie zasnąć wcześniej nawet jak jestem mega zmęczona
|
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o 22.30 to juz jestem beton kompletny i zapsypiam na siedząco |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
czemu za dużą kładę się ok 1 ostatnio to częściej ok 2 po 2 i śniadanie jem o 11 czasami wcześniej, zależy o której wstaje
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam tę bazę w sklepie Ale stwierdziliśmy, że kupujemy używaną.. a family fix za nowa jest żeby ktoś używaną sprzedawał Ale jak znajdę , to kupię![]() Trzymaczki kciuków, chyba muszę podziękować.. Bo zadzwoniłam dziś do agencji, w której kiedyś podobało mi się mieszkanko..A teraz w necie nie mają go na stronie.. No i okazało sie, że właśnie dziewczyna (też lekarz) się z niego wyprowadziła i będzie wolne Jutro jadę oglądać. Jak chcecie możecie zobaczyć.. http://www.kevinsfort.ie/html/kevins...partments.html Baardzo fajna lokalizacja- 3 km do pracy, 3 do lekarze GP, fajne na spacerki z wózkiem.. Dobre dla psa.. Każdy apartament ma własne wejście i malutki ogródek z tyłu.. Jutro jadę obejrzeć- to nie ten pokój ze zdjęcia, oni tam mają18 mieszkań A tylko 1 jest wolne..Oby się udało, bo polecone (kolega mieszkał 6 mies temu) i podoba nam sie.. I psa akceptują i to, ze na 6 miesięcy się wprowadzamy.. P.S. dajcie już spokój Jolce.. ja też kładę się ok 1 w nocy , a wstaję do pracy o 7. Ponadto jak mam wolne to też budzę się późno i poleguję zanim zjem śniadanie.. W pracy nie zawsze mam możliwość regularnego jedzenia.. Dziś śniadanie o 7:15 a kolejna przekąska o 11:30- wafelek i kawa.. o 12:30 szybki lunch(prawie się udławiłam).. i po powrocie z pracy- trochę ponad godzinę temu zjadłam jabłko i gruszkę.. Teraz spadam na kolację.. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-12-08 o 19:44 |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także się pilnuję![]() no koniecznie będę musiała porozmawiać, bo ciekawa jestem tego wszystkiego ![]() zrobiłam sobie dziś galaretkę z kurzych cycków i tak sie objadłam, ze szok!!
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dziecko z Ciebie wysysa wszystko co mu potrzebne w pierwszej kolejności, a dopiero potem Twój organizm jest zasilany, a maluch ciągnie z Ciebie prze całą dobę równomiernie jeżeli zjesz kolację z kilku mandarynek ok. 23, siedzisz do powiedzmy 1-2 w nocy (czyli jesteś w jakis psosób aktywna), a potem sniadanie zjadasz dopiero ok. 11, to Twojemu organizmowi poprostu barkuje paliwa na rozruch po 12 godzinnej przewie w dostwie jedzonka, a weź jeszcze pod uwagę, że Twój organizm też potrzebuje paliwa zeby zacząć trawić to co na sniadanie zjesz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

dzięki za zaproszenie

Ręce natomiast mam spuchnięte już z 3 miesiące (musiałam zdjąć pierścionki)

także się pilnuję