|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
ale jedne spadają od razu a inne wytrzymują wiecej kopania więc staram się jej zakładać te drugie ![]() Wypluskałam to moje zmęczone dziecie, pociągnęła cycuszka troszke i zasnęła, nawet się nie zorientowała że ją włożyłam do łóżeczka, normalnie to zawsze się przebudzi, ale co się dziwić jak od 14 spała 25 minut. Ciekawe czy się obudzi jeszcze na cycoszka czy nie tż będzie znów niezadowolony ze córci nie potulał, no ale co ja mu poradze
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały spał po spacerze 3 h i 1h na
w szoku jestem.A na zdjęciu mój Pan piąsteczka chwilę przed awanturą o cycę
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia pozwalasz swojemu maluchowi "oglądać" tv?
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-08 o 19:49 |
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Rzadko, ale czasem jak go kładziemy do leżaczka a jest z nami w pokoju to ogląda... 5-10 minut... A czemu pytasz? Nie powinnam?
|
|
|
|
#3006 | |||||
|
Zadomowienie
|
Śląsk Cieszyński, czyli Beskidy
![]() pomozecie Cytat:
![]() Cytat:
nie doczekały, bo się rozlazły Cytat:
bedzie dobrze, lekarka chyba lubi wymyślać?Cytat:
Cytat:
kto mi pożyczy bet na następna wizytę u babci żeby jej o zawał legginsami nie przyprawić? no o tym samym pomyślałam, moja zawsze tyłem do tv
|
|
#3007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja Zuzia ogląda wieczorem telewizor jak leży w huśtawce, odstawiamy ją najdalej jak się da i troszkę sobie patrzy, uspokaja ją to bardzo i myślę że jakoś specjalnie jej tym nie szkodzę
|
||
|
|
|
#3009 |
|
kosmitka
|
Mój ogląda tv
, nie jakoś długo, ale wsadzony w leżaczek popatrzy, ja mogę spokojnie zjeść śniadanko. Myślicie, że nie wolno? Franek tak bardzo wykręca głowę do tv, że aż w szoku jestem. Jak wyłączę tv, to zagląda w jego stronę z miną poszukującą . Ogólnie teraz w kilka dni tak się rozwinął, jest taki kumający, że jestem w szoku. Pomijam już to śpiewanie ze mną, rozmowy - tutaj zestaw sylab i głosek jakie wymawia są nie do opisania. Przy naszych zabawach tak ze mną śpiewa, śmieje się w głos, że szok., Dlatego też jest mnie trochę mniej, bo dużo czasu razem śpiewamy, bawimy się. A że mało śpi, to taki jest efekt .Franiowe kupki są do bani. Po podawaniu smecty zrobiło mu się zatwardzenie, a kupki nadal są zielone i potwornie śmierdzące . Jutro odbieramy wynik posiewu kału, mam nadzieję, że będzie pozytywny. Ale wtedy naprawdę nie mam pojęcia skąd zielona koo.Cotka ja mam butelki TT, są ok. Kupiłam je jako antykolkowe, ale faktycznie sporo zabawy z ich czyszczeniem i myciem. Używamy sporadycznie, głownie jak mnie nie ma i karmi małż lub mama Frania moim mleczkiem czy mm.Acelinko- bananka też?? ja tylko czekam na ustabilizowanie i wyjaśnienie sprawy kup i będziemy działać z jedzeniem. W 5 miesiącu przecież już można zupki i gluten, a to już za 2 tygodnie
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Poklikałam w google i znalazłam np. TAKIE coś i TAKIE na ten temat Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-08 o 21:36 |
||
|
|
|
#3011 |
|
kosmitka
|
A od którego momentu dla Ciebie będzie odpowiednia? czy wcale nie pozwolisz?
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poniżej roku na pewno nie pozwolę, a potem zobaczymy. |
|
|
|
|
#3013 |
|
kosmitka
|
Przypomniało mi się - brawa dla wszystkich wizyt, wzrostów wagi i dzielnych dzieci i ich mam na szczepieniach
![]() Natuś widzę, że Szymuś to wątkowy przodownik wagi , ale Ci ładnie rośnie!!
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byliśmy dzisiaj na bioderkach - wszystko ok, już nie trzeba pieluchować ani nic takiego ![]() A teraz nadrabiam ![]() po 1 dziękuję za wszystkie gratulacje Rabarbar słodzinka ta twoja córcia Caltea nieźle rymujesz ![]() Lullka Szymon też się niemożliwie ślinie ostatnio A etui robi wrażenie ![]() Acelinka gratuluję prawie pierwszego ząbka ale nie zazdroszczę![]() Małgosia1983 u nas tarcie oczek jest wtedy kiedy małemu chce się spać Aguś Ale zobaczymy jeszcze![]() Odnośnie oglądania telewizji to u nas sporadycznie się zdarza - ale też staram się żeby Szymek był tyłem do telewizora Ancia
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-12-08 o 21:46 |
|
|
|
#3015 |
|
kosmitka
|
OO to restrykcyjnie, ale brawo. Szanuję takich ludzi, sama też myślałam, że nie pozwolę, ale teraz to jedyna chwila wytchnienia
.Oboje z mężem nosimy okulary .
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
moje też czasem zerknie na tv, ale to tylko jak np wchodzę z nim do pokoju a tv jest włączony to odwróci głowę w stronę "migających obrazków", częściej jednak jest zwrócony twarzą do mnie, też pilnuję, żeby nie patrzyło w tv
odnośnie linków Agi, TUTAJ też coś jest też nosze okulary/soczewki, ale ja myślę ze w moim przypadku to nie tv tylko komp jest winowajcą ![]()
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-12-08 o 21:56 |
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja siostra ze szwagrem bardzo pilnowali by dzieci nie były blisko tv, zawsze te 2-3 metry od ekranu mogły cokolwiek pooglądać. maluchy same potem o tym pamiętały. a z kolei jak byłam kiedyś u kumpeli to jej wowczas 2,5-letni synek oglądał bajki leżąc pod i przed tv. byłam w szoku, ze mu tak pozwala. a potem zobaczyłam, ze mały całuje ulubione postacie przybliżając buzie do ekranu a koleżanka się tylko smiała.... no w szoku byłam
|
|
#3018 |
|
kosmitka
|
Indygo - wiadomo - co innego oglądanie rzadko, z odpowiedniej odległości. Co innego oglądanie z bliska. A jeszcze co innego nie oglądanie w ogóle
.
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona fakt, zerknęła czasami na tv, ale o wiele ciekawsze ( 6-14m-cy) były zabawki i inne cuda. Później jak dorywczo wpadałam jak już była starsza, to wtedy faktycznie tv znowu był ciekawy i jak byłam padnięta to się cieszyłam, mogąć obejrzeć bajkę i wytchnąć Szkoda że filip nie będzie chciał oglądać bajek z królewnami ![]()
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
bo by mi umknęło...
cotka śliczny ten Twój Filipek
|
#3021 |
|
kosmitka
|
Cotka może będą za to jakieś bajki o rycerzach
. Jak kupki Filipka?---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cotka te zainteresowanie tv to za dużo powiedziane , on się zagapi te kilka minut, po czym zmienia zainteresowanie na coś innego. Teraz najbardziej interesują go reklamy, głownie dźwięki dzwoneczków. Ale i tak najciekawsze jest mama . Śpiewamy piosenki, tańczymy, uwielbiam moje dziecko normalnie.
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo- myślę, że do roku to na pewno a i potem bym chciała jak najdłużej- ewentualnie puścić jakąś bajkę i razem oglądać. Ja z moją nawet przy laptopie nie siadam, jak dla mnie to jest stanowczo za dużo bodźców i rozpraszaczy dla takiego malucha.
Ale każdy robi wg siebie ![]() Cytat:
![]() wasze maluchy tez tak spały po szczepieniu? moja od 13 obudziła się na może 2h - tyle co chwilę pogadała z nami, wykąpaliśmy ją i znowu śpi
|
|
#3024 |
|
kosmitka
|
Małgosia jak u nas wyjdzie skaza, to będę skazana podobnie jak Ty na samą pierś. A te kupki zielone przecież muszą mieć jakieś wyjaśnienie, do tego ten śluz.
Z chwytaniem grzechotek, to tak niekoniecznie mu to wychodzi, ale już coś tam pcha do buzi i szoruje dziąsła. Jak dziecię piszczy ze szczęscia, to nie wiem, kto ma większa radochę, ja czy on .---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Moonik nie przyjmuję. Z moim usiąść się wcale nie da. ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Zapomniałam Wam napisać, że Franek zaczął na mnie krzyczeć. Właśnie nie płakać, tylko krzyczeć , niesamowity łobuziak mi rośnie. Przywołuje mnie do łóżeczka, do siebie. Jak przyjdę, przestaje.Małgosia przez te wspólne zabawy aż mnie żal ogarnia, jak pomyślę o powrocie do pracy , tak się przyjemnie zaczyna robić, a tu powrót tak blisko.
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)!mojemu trzymanie też o tak o, jak chce to trzyma pół godziny i nia macha przed oczami, czy wpycha do buziaka, a jak nie chce to 2 sekundy nawet nie da rady dziś jak sobie bęcnął w głowę to był opóźniony zapłon, 2-3 sekundy i rykkkk a i ciekawą ma zabawę jak widzi swoja rączkę przed buzią, pewnie nie wie że to jego rączka jeszcze ale ważna że ciakawa z tym śmianiem się to prawda, mnie czasem już szczęka boli od uśmiechania się ![]() z tym krzyczeniem to i u mnie jest tak, albo tak popiskuje jak by się żalił , czasem jak coś do niego mówię to też mi tak gaworzy jak by ze mną rozmawiał ![]() mam dokładnie to samo , szkoda mi dziecka zostawić , jak tak się raduje ehhh aaa ja już bym nastepne chciała
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
jak to w ogóle nie da się usiąść
cały czas jak jest na rączkach musicie chodzić?? nie żartuj?Cytat:
tylko to spanie to aż dziwne na nią ale skoro Twoja też to mi troszkę ulżyło
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia a jak z tą kupą u Ciebie było? U mnie idzie pierw ładna musztardowa a później wypływa rzadka zielona.
Jeszcze od dwóch dni mamy problemy z zapowietrzeniem. Ryk, łapanie i puszczanie piersi. Po jednym karmieniu kilka beknięć. Uspakaja pierś na chwilę i noszenie brzuszkiem na ręce. No masakra. |
|
|
|
#3029 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
. Tylko z dzieciem ze względów finansowych i przerwy po cc nie mogę. Cytat:
.Z tym spaniem u Frania było podobnie, spał i spał Cytat:
Ile to można rozprawiać o kupkach .Jak to się zapowietrza? Łyka powietrze?
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochane...uważam, że każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Ja jestem zwolenniczką "złotego środka". Oczywiście jestem kategorycznie przeciwna, kiedy tv pełni rolę "wychowawczą" i "zastępuje" rodzica, ale te parę chwil przed tv, kiedy dziecko zaciekawione zerka, myślę, że to nic strasznego. Powiem szczerze, że poczułam się jakbym moje dziecko krzywdziła... Telefonów komórkowych też nie używacie (nie macie) w pobliżu dziecka? To przecież też fale i nawet nieużywany stale emituje fale łącząc się z masztem. Co do zakazów... zakazany owoc najlepiej smakuje... Dziecko będzie zawsze dążyło do zaspokojenia swojej ciekawości, dlaczego czegoś nie może, albo mu nie wolno. Ja uważam, że jeśli coś będzie miało w zasięgu ręki, ale z umiarem, pod okiem rodzica... nie bedzie go to aż tak bardzo nęcić i przyciągać. Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2011-12-09 o 08:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

ale jedne spadają od razu a inne wytrzymują wiecej kopania więc staram się jej zakładać te drugie 

w szoku jestem.

bedzie dobrze, lekarka chyba lubi wymyślać?
kto mi pożyczy bet na następna wizytę u babci żeby jej o zawał legginsami nie przyprawić?

. Ogólnie teraz w kilka dni tak się rozwinął, jest taki kumający, że jestem w szoku. 

, tak się przyjemnie zaczyna robić, a tu powrót tak blisko.