|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Patik jestem, jestem ale mam takiego dola, ze nie mam sily pisac. Moze jutro jak mi sie sprawy wyjasnia wam napisze.
![]() |
#3993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to taka trochę tradycjonalistka. My płaciliśmy 200zł. Kilka osób nas zjechało, że to jednak za dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() nie miałam czsu dziś zajrzeć bo wybyłam z Filipem i mamą do Ikei, Lila została z tżtem, doskonale sobie poradził, a my kupiłysmy trochę drobiazgów ![]() Chciałam się tylko pochwalić że moja pannica skończyła dziś 5 miesięcy ![]() ![]() I idę poczytam co się dziś działo
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-08 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Rozeznanie
|
kmat ja bym nie kupowała nowego. Ma być ciepło, wygodnie i praktycznie dla Was i dziecka. Biały moze i odswietny(
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zadomowienie
|
JustPi, dzięki za odp, mnie też się nie widzi, ale długo już nie wytrzymamy w gondoli. Też mam jakiś śpiworek, zobaczymy czy da radę.
Zdrowia Wam życzę! Ech, z facetami gorzej jak z dziećmi ![]() Kmat, ubieraj malego w co masz, szkoda kasy na białe. Ja wprawdzie kupilam na Allegro używany śpiworek, ale zaraz sprzedałam ![]() W kościele płaciliśmy 100 zł Alibany ![]() Kajool, co tam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Kajool
![]() Kmat-ja też bym olała biały kombinezon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo chciałam urodzić SN, długo się do tego przygotowywałam i rodziłam 16 godzin, niestety poród nie postępował i głowka utkneła w miednicy wiec skonczyło się CC. ale zarówno poród naturalny jak i cesarke wspomiinam bardzo dobrze mimo ogromnego bólu podczas skurczy, bowiem całe wydarzenie zbliżyło mnie do najpięknieszej chwili mojego życia ból po cesarce był do zniesienia, tylko przez kilka dni psychicznie było mi troche źle z tym że nie urodziłam naturalnie(nigdy zreszta nie odważyłam się o tym tu pisać) ale teraz z perspektywy czasu jestem zadowolona z CC i moje zdanie na ten temat uległo zmianie. Cesarka jak dla mnie bardziej komfortowo wiem że zabrzmiało to wygodnicko ale tak to widzę z mojej perspektywy, i przy kolejnym porodzie mocno się bede zastanawiać nad ponownym CC Cytat:
wiec nie wiem czy warto, wg mnie niekoniecznie Cytat:
Mój Johny taki śpioszek się zrobił po tych szczepieniach jutro poszukam okulisty dla Jasia
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-12-08 o 19:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zakorzenienie
|
![]() Byliśmy dzisiaj u lekarza. Zbadała Radka i wszystko w porządku, nie jest przeziębiony. Pokasłuje i katarek niewielki, kicha często. Lekarka powiedziała, że może to być jakaś alergia na kurz/pierz, za ciepło w pomieszczeniu. Przepisała Hedelix- syrop wykrztuśny i JuvitC- witaminy. Radek waży 6,400. W miesiąc przybrał 400gr, powiedziała, że jak najbardziej w porządku ![]() Dzisiaj się poryczałam ze wzruszenia. Radek się pierwszy raz tak głośno śmiał, sam, długo. To było niesamowite ![]() Mogę prosic o linki na fajne łyżeczki do karmienia? ![]() Zaczynała któraś rozszerzać dietę od glutenu? Napisałam coś w K na tym wątku. Jutro jedziemy na usg bioderek. To już drugie. Na ostatniej wizycie ortopeda stwierdził, że w lewym bioderku przeskakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
A i w ubiegłym tygodniu byłam u gina.
Popatrzył na ranę, zrobił usg po brzuchu i tyle. Myślałam o cytologi ale powiedział, że jak w lutym miałam robioną to następną mogę zrobić dopiero we wakacje ![]() Spławił mnie? Pytałam o ewentualny następny poród to zdecydowanie powiedział, że cesarka. W 38tc zrobi cięcie. Powiem Wam, że dziwnie ucieszyła mnie ta wiadomość ![]() Idąc z gabinetu myślałam o następnym dziecku. Wydaje mi się, żę to dlatego ponieważ już jedno cc przeżyłam i wiem o co cho. SN to dla mnie nadal wielka niewiadoma i ![]() ![]() ![]() Boli mnie tylko brak zrozumienia np u mamy. Przez to też jakoś nie czuję się w pełni dowartościowaną kobietą. Gorszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie poród to ARMAGEDON.
Poród to nic z porównaniem jakie miałam powikłania po SN. Druga ciąża, raczej SN teraz wiem co i jak i gdzie i po co i na co, mam dobrego ginekologa i mu zaufam. A czasem jak wracam myślami do porodu to płakać się chce z tego przeżycia, nawet nie mogłam się nacieszyć że Emi jest na świecie, bo tak okropnie się czułam. MM- wypiła dzisiaj raz 90ml, potem 60 a potem już nie chciała.Chyba wyczuła, że moje cyce już nie wytrzymują ![]() FRYZURA- dziewczyny naprawdę wyglądam fatalnie,cały dzień chodzę do lustra aby sie przyzwyczaić i zrobić coś z nimi,ale nic mi nie wychodzi.Muszę odczekać kilak dni i wtedy zrobię zdjęcie,bo teraz to Koniec Świata ! Natka no to ok EMi tam ma,lubi duże koopy ![]() Patik no to ok jak coś to pisz na PW. ![]() Dziubek gdybym jechała sama na pewno bym wstąpiła, ale wybieramy się z teściami do Ikei. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAA! Emi dzisiaj się kąpała w dużej wannie, jaka ona była zadowolona ![]() moja cudowna, piękna, najlepsza na świecie córeczka ! ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Lili sprawdź w siatce centylowej i mi się tu nie zamartwiaj ! wagą i wzrostem ! no! bo w ![]() Oglądnełam na jakiejś tam stronie - nie pamiętam powtórkę z TOP MODEL i dobrze, że nie oglądałam wczoraj.Smuty jak ich mało. Nie podobała mi się żadna, Ania jakby miała wory pod oczami, Michalina jakieś dziwne nogi miała, Olga uśmiechała sie bo musiała... odniosłam wrażenie, że w ogóle Olga była faworyzowana, miała 2 odp od tego nie wiem kto to w ogóle który pierdział po angielsku... no smuty nad smutami. się wyżaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Zapuszczam włosy
![]() ![]() co za wieśniara ze mnie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() my mamy skierowanie na kanalik ale powiem wam ze dostalismy nowe kropelki i oczko jest teraz w porzadku nai nie ropieje ani nie lzawi,wec jesli po odstawieniu bedzie tak samo to niepojdziemy na przetykanie,rozmawalam z pediatra i powiedziala to samo,a wy kiedy macie ten zabieg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Można cofnać czas!
Niech ktoś cofnie czas! Tylko jeden raz ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na siatce wzrost ok, wagowo to się chyba ledwo mieści. Przeglądam wątki kulinarne ![]() Kilka przepisów upatrzyłam, ale to jak się przygoda z cycem skończy ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Dlaczego? Włosy? Aż tak źle? Na pewno nie! Wklej zdjęcie! Do K! Jak dziewczyny wcześniej pisały -ocenimy, obiektywinie oczywiście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
JEST BARDZO ŹLE.
Zeszłam do łazienki aby ponownie się zobaczyć, i co? wolę iśc do kuchni tam przynajmniej jedzenie dobre. Jutro jak dam radę i aparat wytrzyma to zrobię, muszę z nimi coś wyczarować bo takie o są OKROPNE! |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Idę spać.
Dobrej nocy. A i kąpiel w krochmalu udana. Zobaczymy jakie będą efekty. Papa ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Przyzwyczaisz się ![]() Ułożysz po swojemu i będzie git ![]() W biedronce są biszkopty firmy San, te ósemki po 2,70. Normalnie 5,50. Kupiłam 4 paczki, dwie już zjadłam. Jestem okropna ![]() Ile widzę tyle zjem. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam LAMAZE,
która dzisiaj mi przyszła. I co ? Zakochałam się w niej, bardziej niż Emilie. Jaką polecacie jeszcze? Interesuje mnie coś co szeleści i można brać do buzi w formie gryzaka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży miałam cukrzycę, więc u mnie również na 99% było szansy abym miała ją w każdej kolejnej i co? cud się stał i cukrzycy nie miałam, tyle, że musiałam tyle razy tą okropną glukozę pić, bo sam lekarz nie wierzył ja już więcej dzieci nie chcę, zaraz po tym jak Filip wyszedł na świat ledwo żywa powiedziałam mężowi "żadnych dzieci- na razie" a teraz powiedziałam, że już nigdy nie chcę, bo dość, że już ledwo daję radę z dwójką (zdecydowanie brak mi cierpliwości) to ciąża i poród są dla mnie trudnymi chwilami do przejścia teraz to tylko narzekałam jak Lena była w brzuchu, ciągle było mi źle, słabo, ledwo żyłam, normalnie 9 miesięcy mniejszej lub większej depresji cieszę się, że mam to już za sobą, że moje największe marzenie się spełniło i mam wyczekaną siostrę dla Filipka i nie chcę już nic więcej czekam aż mała podrośnie, aż wszystko się ułoży, zacznę się w pełni cieszyć się macierzyństwem i w końcu powiem, że jestem szczęśliwa ![]() Żanetko na pewno przesadzasz, ładna laska z Ciebie to nawet w najgorszej fryzurze nie możesz wyglądać źle, pewnie zmiana drastyczna to przyzwyczaić się nie możesz, pamiętaj że ładnemu we wszystkim ładnie
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-12-08 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego strasznie sie ciesze, ze udalo mi sie teraz urodzic naturalnie Cytat:
A dalismy 100 zl. Cytat:
![]() Cytat:
I trzymam kciuki za jutrzejsze usg! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
Matczyna intuicja mnie niezawiodła. 37 to był początek. Pojechaliśmy do pediatry (bo myślałam, ze to moze po tym upadku coś), a tu Agula ma początki infekcji. Dziąsła lekko rozpulchnione, ale nie az tak. u lekarza miała juz 38,2.
Bidulek mój. Patik jak chcesz to Ci wyślę maść, którą Agacie smarowałam tyłek. Robiona na recepte wazelina, lanolina i kwas borowy chyba ![]() Kmat ja dawałam 100 zł w kościele. Padam na twarz, za dużo nerwów dziś. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Nie ma wartościować porodów. Matka to ta co wychwuje, otacza opieką, pielęgnuje i kocha. Ba nawet urodzić nie musi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie nasz kochany Brumeczek?
Youyou ![]()
#4015 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Rozeznanie
|
u mnie ciężkie czasy, może później w klubie napisze...ogólnie dół
![]() Żanetko wiem co czujesz - ja przed porodem ścięłam włosy i tak żałuuuuję ![]() ![]() Aczkolwiek możliwe, że ci się spodoba nowa fryzura, potrzebujesz po prostu czasu ![]() ![]() IKEA - uwielbiam ![]() ![]() A zapomniałam napisać, że Karolinka już nie budzi się co godzinę, bo nie wkładam jej w śpiworek!!! To on był winowajcą ![]() ![]() Mam pytanie w związku z tym - mamusie, których maluchy śpią w osobnych pokojach - przykrywacie je kołderkami, czy jednak spiworki? Kurczę boję się, że jak Karolcia będzie spała sama w pokoju to naciągnie sobie kołdrę na głowę.... Youyou dla Lilki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
wodaqua, Lili, piwnooka, editka, Aga, telik dziekujemy
![]() Scio duuużo zdrówka dla Agatki ![]() ![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki pliss, bo jutro tżta zaprosili na rozmowę rekrutacyjną do fajnej firmy ![]() ![]()
#4019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
You you
![]() i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.