Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 21:29   #4021
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wodaqua, Lili, piwnooka, editka, Aga, telik dziekujemy

Scio duuużo zdrówka dla Agatki

Dziewczyny trzymajcie kciuki pliss, bo jutro tżta zaprosili na rozmowę rekrutacyjną do fajnej firmy Chciałabym żeby mu się udało
dla Lili
dla Tż-ta
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:30   #4022
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki pliss, bo jutro tżta zaprosili na rozmowę rekrutacyjną do fajnej firmy Chciałabym żeby mu się udało

I ja juz sie pozegnam...pa pa
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:31   #4023
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
wodaqua, Lili, piwnooka, editka, Aga, telik dziekujemy

Scio duuużo zdrówka dla Agatki

Kolina doszło mleczko ????

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-08 o 21:32
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:32   #4024
Kolina
Zadomowienie

youyou trzymam

a ja nadal nie mam wieści od znajomej
pewnie nie ma jak, bo wie ze sie martwie

jutro napisze, bo dzwonic sie boje, tzn niepokoic nie chce
nie wiem czy z nia cos nie tak czy z dzieckiem

ja jestem po cc, porod banalny, kilka godzin po przyszedl bol przy podnoszeniu sie w lozku lub przy polozeniu, cala reszta do przezycia
jesli bedzie kolejne dziecko to pewnie tez przez cc - wskazania ktore mialam zawsze juz bede miala
Stary 2011-12-08, 21:37   #4025
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry
Chciałam się tylko pochwalić że moja pannica skończyła dziś 5 miesięcy
brawa dla Pannicy za 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja już dzieci nie planuje,więc raczej nie będzie mi dane nadrobić braków
Nie zawsze trzeba planować

Cytat:
no to my trzymamy a Ty nam jutro pisz jak poszło Tżtowi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:40   #4026
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Byłoby superowo!!!!

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
u mnie ciężkie czasy, może później w klubie napisze...ogólnie dół
[...]
A zapomniałam napisać, że Karolinka już nie budzi się co godzinę, bo nie wkładam jej w śpiworek!!! To on był winowajcą Teraz muszę z nią walczyć z kołderką - namiętnie naciąga sobie na głowę
Mam pytanie w związku z tym - mamusie, których maluchy śpią w osobnych pokojach - przykrywacie je kołderkami, czy jednak spiworki?
Kurczę boję się, że jak Karolcia będzie spała sama w pokoju to naciągnie sobie kołdrę na głowę....
Co się stało Kochana?
Moja śpi w śpiworku i na to kołderka tak luzem leży. Bez śpiworka by się odkryła. A może masz za mały śpiworek i nie jest jej w nim swobodnie, nie może nogami ruszyć, zmienic troszkę pozycji, albo jest za ciepły...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:42   #4027
pieleszka
Wtajemniczenie

youyou dla męża

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 21:43   #4028
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jesli bedzie kolejne dziecko to pewnie tez przez cc - wskazania ktore mialam zawsze juz bede miala
To tak jak u mnie, ale w sumie nie narzekam. Jakoś wbiłam sobie do łepetyny, że nie jest ważne jak, ale ważne że w ogóle Zosia jest na swiecie Cała i zdrowa Myślę o koleżance, która stara się już 1,5 roku o dziecko i pewnie jej byłoby wsio ryba w jaki sposób dziecko się urodzi, byle tylko było...
Stary 2011-12-08, 21:45   #4029
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Co się stało Kochana?
Moja śpi w śpiworku i na to kołderka tak luzem leży. Bez śpiworka by się odkryła. A może masz za mały śpiworek i nie jest jej w nim swobodnie, nie może nogami ruszyć, zmienic troszkę pozycji, albo jest za ciepły...
Napisałąm w klubie...
A co do śpiworka to może faktycznie ten był za mały...spróbuję kupić większy zobaczymy

Mam pytanko:
u nas na święta zawsze się robi wafla przekłądanego masą czekoladową robioną na mleku w proszku. Czy mogę wykorzystać bebiko zamiast zwykłego mleka w proszku?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:04   #4030
wodaqua
Zadomowienie

Dziewczynki, uśpiłam Zosię (kolejny dzień na rękach, jakoś biedna płacze wieczorami, nie wiem już why!), muszę obudzić chorego Tż niech do wyra się wwali i sama uciekam lulu.
Słodkich snów!
Stary 2011-12-08, 22:06   #4031
brunetka2000
Zakorzenienie

Patik w Tesco jest promocja na Lamaze, tylko nie wiem czy chodziło ci o jakieś konkretne http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...11/gazetka.swf

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 22:10   #4032
youyou
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciuki i trzymajcie do jutra do 13, napisze potem jak poszło..

Zmykam do wyra bo padam lekko
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:15   #4033
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
ja też Cię jak najbardziej rozumiem , po 12h męczarni bez żadnych postępów w zasadzie też miałam dość sn , ale trzeba mieć świadomość , że ból po cesarce i ewentualne powikłania moga byc gorsze od dochodzenia do siebie po sn . I traktowanie po cc też pozostawia wiele do życzenia ...
mnie tylko źle z tym, że nie dałam mężowi szansy przecięcia pępowiny i bycia przy narodzinach synka (baardzo mu na tym zależało). On teraz mówi, że nie ważne jak sie urodził , ważne że mały cały ,zdrowy ale mam niedosyt i poczucie nie do końca spełnionej kobiecości...
Ja to jestem dziwna bo nie mam niedosytu i poczucia niespełnionej kobiecości , próbowałam sn a że nie wyszło trudno a rodziłam chyba najkrócej bo 8 godzin
a jeśli chodzi o przecięcie pępowiny przez męża to mam jak Ty
No i jak wszystkie dziewczyny jeśli miałabym znowu rodzić to tylko cc ale raczej na to sie nie zanosi
Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie chce syna chrzcic w grudniu jak myslicie musze miec kombinezn bialy albo niebieski czy mozemy isc w zwyklym kombinezonie - mamy w kratkę niebiesko brązowy na pewno nie w kolorach chrztu. Troche szkoda mi kasy na kombinezon co myślicie? a i ile płaciłyście w kościele?

u nas wprowadzanie posiłków poszło w odstawke. małegobolał brzusze i lekarka kazała poczekać z miesiąc więc narazie jesteśmy na cycu.

pozdrawiam mamy
My płaciliśmy 200zł a kombinezon dostałam od kuzynki biały specjalnie bym nie kupiła
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
witajcie
przyszłam się wyżalić
po łepkach przeleciałam dzisiejszy dzień

wodaqua Haniutek jeszcze się na długość mieści, choć na szerokość już zaczynam upychać po mału wyrasta z 68, więc jakaś ogromna nie jest, ale podejrzewam, że jak przyjdzie prawdziwa zima to się okaże, że tylko spacerówka zostanie..... jakoś sobie tego nie wyobrażam, ale są takie śpiworki dość ciepłe (mam po starszej) i najwyżej w to będę ją pakować, bo koc w zimie w spacerówca jak dla mnei nie spełnia zadania.

Carmela Sarenka rzeczywiście drobinka

to teraz się pożalę....
od wczoraj moje nerwy szaleją, wrrrrr, a zwykle jestem spokojna i opanowana
spędziłam wczoraj na naszej najkochańszej poczcie polskiej 2h, 1h czekając w kolejce, a potem oczywiście szukali mojej paczki i nie znaleźli, porozmawiałam sobie z panią naczelnik i godzinę później na szczęście się odnalazła (w paczce był oball dla Haniutka - się skusiłam w dzień darmowej wysyłki, ale mi nie przyszło do głowy, że pocztą wyślą) niech się w końcu monopol poczty skończy

pisałam Wam, że Tż chory, no to dalej na zwolnieniu (drugi tydzień -miał podejrzenie zapalenia płuc) i na szczęście od poniedziałku idzie do pracy bo inaczej to chyba by się rozwodem skończyło
w związku z tym, że i mnie kaszel dopadł, byłam w poniedziałek u lekarza, bo samoleczenie jakoś nie szło, i było ok, znaczy syrop i takie tam.... dzisiaj kazała mi przyjść na kontrolę i nagle okazuje się, że coś świszczy i mam jutro iść na prześwietlenie co by zapalenie płuc wykluczyć, ale ja się wcale tak strasznie chora nie czuję
antybiotyk u mnie oznaczałby koniec karmienia bo jakoś sobie nie wyobrażam utrzymania laktacji niekarmiąc, wiem może martwię się na przyszłość. Postanowiłam więc iść jutro do innego lekarza, niech mnie jeszcze raz posłucha, bo jakoś nie mam zaufania do tej lekarki co byłam. Mojego Tż leczyła dwa tygodnie antybiotykami i spektakularnych efektów nie było.

myślałam, że jak Tż będzie w domu to będę miała więcej czasu, pochodzę sobie po sklepach, coś w domu porobię...a tu mija dzień za dniem i tylko się na wszystko bardziej wkurzam, bo i czasu mniej i więcej roboty

to się rozpisałam
jutro musi być lepiej
Zdrówka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Byliśmy dzisiaj u lekarza.
Zbadała Radka i wszystko w porządku, nie jest przeziębiony.

Pokasłuje i katarek niewielki, kicha często.
Lekarka powiedziała, że może to być jakaś alergia na kurz/pierz, za ciepło w pomieszczeniu.
Przepisała Hedelix- syrop wykrztuśny i JuvitC- witaminy.
Radek waży 6,400.
W miesiąc przybrał 400gr, powiedziała, że jak najbardziej w porządku

Dzisiaj się poryczałam ze wzruszenia.
Radek się pierwszy raz tak głośno śmiał, sam, długo.
To było niesamowite

Mogę prosic o linki na fajne łyżeczki do karmienia?

Zaczynała któraś rozszerzać dietę od glutenu?
Napisałam coś w K na tym wątku.

Jutro jedziemy na usg bioderek. To już drugie.
Na ostatniej wizycie ortopeda stwierdził, że w lewym bioderku przeskakuje

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JEST BARDZO ŹLE.
Zeszłam do łazienki aby ponownie się zobaczyć,
i co? wolę iśc do kuchni tam przynajmniej jedzenie dobre.

Jutro jak dam radę i aparat wytrzyma to zrobię,
muszę z nimi coś wyczarować bo takie o są OKROPNE!
Napewno wyglądasz fantastycznie dawaj foty
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Matczyna intuicja mnie niezawiodła. 37 to był początek. Pojechaliśmy do pediatry (bo myślałam, ze to moze po tym upadku coś), a tu Agula ma początki infekcji. Dziąsła lekko rozpulchnione, ale nie az tak. u lekarza miała juz 38,2.
Bidulek mój.

Patik jak chcesz to Ci wyślę maść, którą Agacie smarowałam tyłek. Robiona na recepte wazelina, lanolina i kwas borowy chyba Bo my chyba pomału do Ziajki będziemy wracać.

Kmat ja dawałam 100 zł w kościele.

Padam na twarz, za dużo nerwów dziś.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Nie ma wartościować porodów. Matka to ta co wychwuje, otacza opieką, pielęgnuje i kocha. Ba nawet urodzić nie musi
Zdrówka dla Agatki
Cytat:

Żanetko wiem co czujesz - ja przed porodem ścięłam włosy i tak żałuuuuję niby wszyscy mi mówią że ładnie wyglądam, ale ja nawet nie chcę żeby mi zdjęcia robili, a w lustrze to masakra. Jeszcze teraz jak odrastają to wyglądam jak pudel muszę iść do fryzjera jak najszybciej niech coś z tym zrobi i czekam z niecierpliwością aż odrosną. Jedyny pozytyw to taki, że jak teraz mi garściami te włosiska lecą to nie wygląda to aż tak dramatycznie jak mogłoby.
Aczkolwiek możliwe, że ci się spodoba nowa fryzura, potrzebujesz po prostu czasu trzymam kciuki żeby tak było

IKEA - uwielbiam u mnie w mieszkaniu można robić zdjęcia do ich katalogu

A zapomniałam napisać, że Karolinka już nie budzi się co godzinę, bo nie wkładam jej w śpiworek!!! To on był winowajcą Teraz muszę z nią walczyć z kołderką - namiętnie naciąga sobie na głowę
Mam pytanie w związku z tym - mamusie, których maluchy śpią w osobnych pokojach - przykrywacie je kołderkami, czy jednak spiworki?
Kurczę boję się, że jak Karolcia będzie spała sama w pokoju to naciągnie sobie kołdrę na głowę....
Mój Krystuś też naciąga sobie na głowe kocyki pieluche tetrową ale kołderki nie
Cytat:

: kciuki:

Znowu nie pozaznaczało mi wszystkich postów

Dziubek jutro napewno sie okaze że z Szymkiem wszystko ok
Ja do Ikea mam 25 km mieszkam blisko Genomu
Meszsares a już myślałam że wizyta u rodzinki mnie ominie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:15   #4034
agadus
Wtajemniczenie

o brunetka są pudełka na zabawki w tej gazetce, cos dla Ciebie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:15   #4035
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Chcę kolejne dziecko/dzieci mieć a tu jutro 34 lata stukną, zegar tyka.... A po CC trzeba dłużej odczekać... ale od września zaczynamy starania
To masz tak jak ja - urodzilam Pierworodna majac 33 i mimo, iz chcialam drugie jak najszyciej musialam odczekac ze starankami rok (tez do nastepnego wrzesnia), udalo sie po 3 miesiacach staranek i urodzilam Blane majac 35
To pozwol, ze juz dzis zloze Ci zyczenia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI JUTRZEJSZYCH URODZIN
SPELNIENIA PLANOW ZYCIOWYCH:roz a:

Cytat:
...ale mam niedosyt i poczucie nie do końca spełnionej kobiecości...
Kochana szkoda, ze sie tak czujesz, niepotrzebnie.
Ja za to mialam juz dwie cesarki i z kazdej z roznych wzgledow jestem zadowolona. Pierwsza szczegolnie wychwalam pod niebiosa (po 26h meczarni to bylo zbawienie)

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Jednak udało się uchronić przed zastrzykami! Najważniejsze, że lek zasmakował i teraz powinno być z górki
Zdrówka dla wszystkich chorowitków a i my poprosimy o kciuki za jutrzejszą wizytę kontrolną, mam nadzieję, że nie jest gorzej i nadal oskrzla czyste
za wizyte!
No, udalo sie uniknac zastrzykow Malo tego, na ten nowy antybiotyk Mloda sie doslownie rzuca, wmowilismy jej ze to lody truskawkowe

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Patik jestem, jestem ale mam takiego dola, ze nie mam sily pisac. Moze jutro jak mi sie sprawy wyjasnia wam napisze.
bedzie dobrze...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Padam na twarz, za dużo nerwów dziś.

Cytat:

Cytat:
uda sie!
JustPi - bedzie lepiej
Lili - kciuki!
Telik - brawa dla dzielnego Jasia

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-12-08 o 22:19
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:16   #4036
brumek
Zakorzenienie

Dotarłam w końcu, ale pewnie połowa z Was już śpi
Mieliśmy z Tymciem zabiegany dzień, bo i spacer, i nieudany wypad do Tesco(specjalnie pojechałam po te zabawki: Lamaze i piłkę nożną FP i nie było po nich nawet śladu , choć promocja miała być dopiero od dziś, więc chyba nie zdążyliby ludzie wykupić. Nie znoszę Tesco, a teraz jeszcze bardziej ), potem do mojej mamy, z nią na zakupy i do domu dotarłam tuż przed 20 - prosto do wanny z Tymciem
A on cały dzień pogodny jak marzenie. Od soboty w ogóle nie płącze. Tzn. zapłacze czasem, jak coś mu jest, ale nie marudzi wcale, tylko jest taki ... idealny

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985
U nas ok, ale nie było dobrze....Julcia miała wypadek-wypadła z fotelika na twarz BOŻE jak ja sie wystraszyłam....nie potrafię tego opisac,potem musieli uspokajac mnie i ją.... rozcieła wargę( tak w środku) i całe wnętrze ust miała we krwi....STRASZNE PRZEŻYCIE....a stało się to tak:
Oliweczko, bardzo współczuję i ciesze się że tak łagodnie się skończyło...

Cytat:
Napisane przez agadus
właśnie skończyła dawać Natalce marchewkę z jabłuszkiem, i prawie kończyła i dałam jej taka większą łyżeczkę i co się stało??.... no i kichnęła i możecie sobie resztę wyobrazić, marchewka była wszędzie, na mnie dookoła
Szkoda ze fotek nie masz

Cytat:
Napisane przez Kolina
moja znajoma miala wczoraj cc
dzisiaj mi napisala taka krotka wiadomosc "jade na oiom"
nie wiem co sie dzieje, ogromnie sie martwie
Ojej I co z nią, wiesz coś?

edit: doczytała już że nie masz wieści.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey
A ja smutna, bo moi rodzice juz pojechali i znowu zostalam sama...
Masz nas

Cytat:
Napisane przez piwnooka77
a co do zapiętych fotelików to kiedyś natknęłam się na ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=artrk...eature=re lated
Boże Nigdy chyba żadne film/filmik nie wstrząsnął mną tak jak to. Obejrzałam i przez 10 minut nie mogłam się uspokoić. Łzy mi leciały, trzęsłam się cała. Szok jakiś. Mąż mnie nie mógł uspokoić. Nie wiem czemu, ale zrobiło to na mnie ogromne, straszliwe wrażenie
To najstraszniejsza rzecz na świecie.

Bo te dzieci są takie maleńkie, takie bezbronne, zdane całkowicie na nas. I jak pomyślę, że mogłabym tak zawieźć Tymcia, jego ufność, bezbronność, to aż ryczeć mi się chce.

Cytat:
Napisane przez telik
Brumeczku widzę ze Ty tez jeszcze nie złożyłam wniosku o becikowe, a wrogowie skąd pobiera się wniosek?
Tutaj są gotowe wzory i wniosku, i zaświadczenia lekarskiego, i zaświadczenia od współmałżonka: http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
spędziłam wczoraj na naszej najkochańszej poczcie polskiej 2h, 1h czekając w kolejce, a potem oczywiście szukali mojej paczki i nie znaleźli, porozmawiałam sobie z panią naczelnik i godzinę później na szczęście się odnalazła (w paczce był oball dla Haniutka - się skusiłam w dzień darmowej wysyłki, ale mi nie przyszło do głowy, że pocztą wyślą) niech się w końcu monopol poczty skończy
Tez wczoraj stałam godzinę na poczcie, ale to niestety normalka przed świętami.
A dlaczego mówisz że antybiotyk oznaczałby koniec karmienia. Są takie, które można brać karmiąc. Tylko lekarz musi być mądry i taki przepisać.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja to samo po porodzie wogole nieczulam ze rodzilam szwy troszke ciagnely ale jak wrocilam do domu to takiego mialam powera jak niegdy w zyciu moglam gory przenosic 4 dni po porodzie wyprawilam pepkowke nieusiadlam nawet na chwile przez caly dzien,teraz wiem ze to glupota bo niedaj boze by sie cos stalo......ale sie niestalo,szkoda tylko ze ten power minal
Ja też po porodzie od razu mogłam tańczyć, biegać i góry przenosić

Cytat:
nie miałam czsu dziś zajrzeć bo wybyłam z Filipem i mamą do Ikei, Lila została z tżtem, doskonale sobie poradził, a my kupiłysmy trochę drobiazgów

Brawo dla Lilu
To z nogą już dużo lepiej, co? Skoro możesz sobie spacery po Ikei urządzać

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
bardzo chciałam urodzić SN, długo się do tego przygotowywałam
i rodziłam 16 godzin, niestety poród nie postępował i głowka utkneła w miednicy wiec skonczyło się CC.
ale zarówno poród naturalny jak i cesarke wspomiinam bardzo dobrze mimo ogromnego bólu podczas skurczy, bowiem całe wydarzenie zbliżyło mnie do najpięknieszej chwili mojego życia
Otóż to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u lekarza.
Zbadała Radka i wszystko w porządku, nie jest przeziębiony.
Dobrze że to nic groźnego
I kciuki za bioderka

Cytat:

A czasem jak wracam myślami do porodu
to płakać się chce z tego przeżycia,
nawet nie mogłam się nacieszyć że Emi jest na świecie,

bo tak okropnie się czułam.
To faktycznie bardzo smutne, bo to powinno być cudowne przeżycie

Cytat:
JEST BARDZO ŹLE.
Zeszłam do łazienki aby ponownie się zobaczyć,
i co? wolę iśc do kuchni tam przynajmniej jedzenie dobre.

Jutro jak dam radę i aparat wytrzyma to zrobię,
muszę z nimi coś wyczarować bo takie o są OKROPNE!
Kochana, znam to uczucie i bardzo mi przykro bo wiem jak potrafi humor popsuć. Za każdym spojrzeniem w lustro płakać sie chce i na nic zdają się zapewnienia otoczenia, że nie jest źle

Cytat:
Zamówiłam LAMAZE,
która dzisiaj mi przyszła.

Jaką polecacie jeszcze? Interesuje mnie coś co szeleści i można brać do buzi w formie gryzaka?
A którą masz?
Ja zamówiłam ostatnio chrabąszcza To gryzak, ale pluszowy i szeleszczący jednocześnie. O taki: http://www.tomi.pl/szczegoly/13767/l...78_0m_warszawa

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A gdzie nasz kochany Brumeczek?
A tu A ku ku
(Ty zawsze o mnie pomyślisz, Teliczku )

Cytat:
Elliko - Tymcio śpi w swoim pokoju w śpiworku. Ale nie z tego powodu, że boję się kołderki, tylko dlatego, że spod niej się by ciągle wykopywał. Na początku, tuż po urodzeniu, spał pod kocykiem i nic mu się nigdy nie stało. Dopiero kiedy zaczął być "żywszy" i się wykopywać, zmieniłam na śpiworek.

Cytat:
Napisane przez Scio
Matczyna intuicja mnie niezawiodła. 37 to był początek. Pojechaliśmy do pediatry (bo myślałam, ze to moze po tym upadku coś), a tu Agula ma początki infekcji. Dziąsła lekko rozpulchnione, ale nie az tak. u lekarza miała juz 38,2.
Bidulka mała. Oby szybko minęło

Cytat:
Napisane przez youyou
Z całych sił
Jak fajnie, że już coś ma na oku

Co do porodu, to ja bardzo chciałam rodzić SN. Zależało mi na tym przede wszystkim dla dobra dziecka, bo tyle sie czyta i słyszy, że to dla malucha najlepsze, ale też ... z ciekawości Ja jestem taką osobą, która wszystkiego chce sama doświadczyć, żeby wiedzieć o co chodzi. I na pewno miałabym niedosyt gdybym nie wiedział, jak to jest
Choć oczywiście, gdyby cokolwiek zagrażało Tymkowi, nie wahałabym się przed CC.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-12-08 o 22:19
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:18   #4037
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
o brunetka są pudełka na zabawki w tej gazetce, cos dla Ciebie
Już mi dzisiaj siostra męża kupiła w Biedronce taką żabe i tygrysa na zabawki

Lili ja mam taką łyżeczkę i jestem z niej zadowolona http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...898736916.html

Żanetko ja mam: Emilke, smoka, tygrysa i pieska. Najbardziej szeleści Emilka, Alicja najbardziej lubi gryźć smoka i tygrysa ogon, a u psa gryzie jego kość

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-12-08 o 22:27
Stary 2011-12-08, 22:20   #4038
brumek
Zakorzenienie

Piwnooka mam jutro swoje święto? To będzie impra

Kmat - ja bym wzięła codzienny, zwykły kombinezonik. Bo - wbrew tradycji - nie lubię białych rzeczy na chrzest
Stary 2011-12-08, 22:33   #4039
Vaniliova11
Zadomowienie

Agadus Krystianek dziś kichnął jak wypił mleko , okulary i twarz miałam w białe kropeczki

Oko mnie boli chyba mi sie jęczmień robi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 22:34   #4040
iustyna1
Wtajemniczenie

Płakać mi się chce z bezsilności w tym momencie - Zuzia od 10 minut nie śpi. Wyspała się. Mam dosyć. Szczerze dosyć. Nawet wieczorów już nie mam dla siebie.

Idę, bo napiszę coś niecenzuralnego.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:36   #4041
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Płakać mi się chce z bezsilności w tym momencie - Zuzia od 10 minut nie śpi. Wyspała się. Mam dosyć. Szczerze dosyć. Nawet wieczorów już nie mam dla siebie.

.
Stary 2011-12-08, 22:46   #4042
agadus
Wtajemniczenie

brumek, następnym razem zrobie foty
dziubek byłaś u lekarza w sprawie kręgosłupa małego??

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Agadus Krystianek dziś kichnął jak wypił mleko , okulary i twarz miałam w białe kropeczki

u mnie to nie były kropeczki tylko placki, bo dopiero co dałam marcheweczkę, a że kończyła to ta łyżeczka taka większa była, no cała byłam pomarańczowa

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

a to oko boli czy powieka?? bo ja nigdy nie miałam, ponoć pomaga jak się potrze złotem, ale....nie wiem czy to prawda czy taki zabobon

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:52   #4043
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

[/COLOR]a to oko boli czy powieka?? bo ja nigdy nie miałam, ponoć pomaga jak się potrze złotem, ale....nie wiem czy to prawda czy taki zabobon
Teraz dopiero patrze jak ja to napisałam oczywiście że powieka ,
już kiedyś miałam i nic nie robiłam samo przeszło a o obrączce też słyszałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 23:08   #4044
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
no to trzymamy

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
To masz tak jak ja - urodzilam Pierworodna majac 33 i mimo, iz chcialam drugie jak najszyciej musialam odczekac ze starankami rok (tez do nastepnego wrzesnia), udalo sie po 3 miesiacach staranek i urodzilam Blane majac 35
To pozwol, ze juz dzis zloze Ci zyczenia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI JUTRZEJSZYCH URODZIN
SPELNIENIA PLANOW ZYCIOWYCH:roz a:
a dziękuję tak zgrabnie wplotłam tę informacje w wypowiedź

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Boże Nigdy chyba żadne film/filmik nie wstrząsnął mną tak jak to. Obejrzałam i przez 10 minut nie mogłam się uspokoić. Łzy mi leciały, trzęsłam się cała. Szok jakiś. Mąż mnie nie mógł uspokoić. Nie wiem czemu, ale zrobiło to na mnie ogromne, straszliwe wrażenie
To najstraszniejsza rzecz na świecie.
Mogłam dać informację, że zawiera drastyczne sceny ale takie przemawiają do ludzi. Też płakałam jak pierwszy raz go widziałam będąc jeszcze w ciąży. Cała ta kampania robi wrażenie, jest jeszcze jeden film z dziećmi, troszkę starszymi ale myślę, że ten jeden wystarczy..

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Piwnooka mam jutro swoje święto? To będzie impra
a ma, właściwie to już dzisiaj...(już po północy)

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:

piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:17   #4045
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Piwnooka najlepszego

Mnie sie spać nie chce.

Dziękuje w imieniu Agatki za dobre słowa.

Justynko

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-12-08 o 23:19
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:31   #4046
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

ja tylko na chwileczke wpadam,

dziś na rossnecie jest kupon "okazje" na chusteczki babydream te niebieskie w cenie 3,99 za dwupak

gdyby ktoś potrzebował

i gdyby ktoś mógł pobrać a nie chciał ich kupować to ja chętnie przyjmę kilka kodów na te chusteczki bo ich używamy a chętnie zrobię zapasik

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Brumek - i Ty nieobecna o tej porze?

do jutra - odezwę się więcej rano

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Piwnooka - najlepsze życzenia

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:37   #4047
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a ma, właściwie to już dzisiaj...(już po północy)
No to sto lat, kochana!!!!!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

i gdyby ktoś mógł pobrać a nie chciał ich kupować to ja chętnie przyjmę kilka kodów na te chusteczki bo ich używamy a chętnie zrobię zapasik

Jestem jestem Miałam tylko chwilową przerwę na karmienie ssaka

A kodziki zaraz pobiorę i prześlę Ci na PW
Stary 2011-12-08, 23:49   #4048
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nie jestem sama

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:55   #4049
brumek
Zakorzenienie

Nie, ja zawsze na straży

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Ale właśnie mąż mi mówi, że dziś sie wcześniej kładziemy, więc chyba niedługo będę znikać
Stary 2011-12-09, 06:04   #4050
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwileczke wpadam,

dziś na rossnecie jest kupon "okazje" na chusteczki babydream te niebieskie w cenie 3,99 za dwupak

gdyby ktoś potrzebował

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

do jutra - odezwę się więcej rano

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Piwnooka - najlepsze życzenia
Też mam ten kod dla Ciebie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości