Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 22:55   #2731
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ze mnie to jakiś cyborg jest.. od zakończenia 10 tc nie mam żadnych totalnie zachcianek.. możecie pisać o leczo, bigosie, ciastkach, czekoladkach- nie rusza mnie..

Brzuch mi niczego absolutnie nie przesłania, stopy widzę, ogolić się mogę, paznokcie pomalować też..

Cycki mi nie urosły ani tyci

itd..

A mój genialny szef (jeden z wielu) znowu mi dziś gadał pierdoły, że powinnam co godzinkę iść na przerwę(ale żeby sam mnie wysłał ,to nie gdzie tam) i pić SZKLANKĘ MLEKA.. kur..a to ja mam 24 szklanki mleka dziennie wg. niego pić??
I po jakiego grzyba????????????
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:56   #2732
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Kulka w razie co się zyskiem podzielimy , my to juz któryś biznes razem kręcimy
Ja nie pierdzenie w x-factor to malowanie paznokci

Cytat:
A może ja Ci za tą inspirację w cyckach zapłacę ? i kawałek zadu dorzucę
Zapłatę w cyckach chętnie przyjmę

Cytat:

A co do musów z truskawek to miło jest wiedzieć,że nie tylko ja pamiętam jak w lasach mieszkały dinozaury
No my w sumie równolatki, więc same jesteśmy jak dinozaury - pamiętamy dziwne rzeczy typu Pewexy, fartuszki szkolne czy 8 klas podstawówki
Stary 2011-12-08, 23:01   #2733
karolca
Zakorzenienie

Jak stanę zupełnie prosto i opuszczę głowę, to i ja stóp nie widzę, ale jak stanę tak normalnie, to brzuch mi ich jeszcze nie zasłania. Bez problemu do nich sięgam, moge obcinać, malowac paznokcie u stóp bez problemu... Jak się postaram, to mogłabym obgryzać pazury u stóp ale u rąk tego nie robię więc i to niespecjalnie do mnie przemawia.
Piersi mi troszeczkę urosły. Tak minimalnie, ale czuję różnicę. No i pojawiła się siara, mąż pytał od czego mam plamy na koszulce do spania

Ja też pamiętam różne dziwne rzeczy... Wodę sodową z syfonu, saturatory na ulicach... ale na 8 klas podstawówki się nie załapałam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-12-08 o 23:03
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:08   #2734
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Ze mnie to jakiś cyborg jest.. od zakończenia 10 tc nie mam żadnych totalnie zachcianek.. możecie pisać o leczo, bigosie, ciastkach, czekoladkach- nie rusza mnie..
Laski, o dzis piszemy o miechu, ulubionym jedzeniu Anagat. Moze wtedy nas zrozumie :brzyda l:
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:12   #2735
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Laski, o dzis piszemy o miechu, ulubionym jedzeniu Anagat. Moze wtedy nas zrozumie :brzyda l:
hehe wredotko mała no i nawet to mi nie robi
Tzn. muszę po prostu MUSZĘ zjeść mięso na obiad.. ale ja tak zawsze miałam

Konia , mi też kawałek cycka zostaw!!! To nie fair że tylko Kulkaaga ma dostać;(

Karolca, a ty możesz obgryzać kopyta , bo masz długaśne nogi;p taki ewenement natury

aaa .. właśnie piję tę 1/24 szklanek mleka

Dziewczyny, ale jaką ZIA robi pizzę... normalnie warto do Irlandii przyjechać Tylko trza się nie wtrącać mężusiowi w układania dodatków, to zje się górę pizzy w superowym towarzystwie!!!!!!!!!!!!! !!!!

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-12-08 o 23:15
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:13   #2736
MoniaHan
Wtajemniczenie

TIKKI zgrabniuszku Ty mi to nawet pies nie pomaga, bo moje miejsce na kanapie po pracy i Tz zajmuje sie psem, a ja rosne na bokiwyslalam tez swoje zdjecie kolezankom, a jednej maz powiedzial...o rany jaka ona duza.....pewnie powiedzial jaka gruba, ale ona chciala delikatniej mi przekazac

ZIA dobrze ze wszystko super na USG!!

AGUSKA link do termometru przesle jutro, bo juz zmykam spac, kolorowych snow Wam wszystkim zycze!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:14   #2737
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
hehe wredotko mała no i nawet to mi nie robi
Tzn. muszę po prostu MUSZĘ zjeść mięso na obiad.. ale ja tak zawsze miałam

Konia , mi też kawałek cycka zostaw!!! To nie fair że tylko Kulkaaga ma dostać;(

Karolca, a ty możesz obgryzać kopyta , bo masz długaśne nogi;p taki ewenement natury

aaa .. właśnie piję tę 1/24 szklanek mleka
Nogi akurat mam normalnej długości Typowy rozmiar regular. A że chude, to inna bajka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 23:17   #2738
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nogi akurat mam normalnej długości Typowy rozmiar regular. A że chude, to inna bajka
hihi.. patrzysz na siebie nieobiektywnie;p;p Jakie regular?????;p
Stary 2011-12-08, 23:18   #2739
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
hihi.. patrzysz na siebie nieobiektywnie;p;p Jakie regular?????;p
Przecież wiem jakiej długości spodnie potrzebuję

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 23:18   #2740
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, ale jaką ZIA robi pizzę... normalnie warto do Irlandii przyjechać Tylko trza się nie wtrącać mężusiowi w układania dodatków, to zje się górę pizzy w superowym towarzystwie!!!!!!!!!!!!! !!!!
Zapraszam wszystkie glodne

Ja wlasnie pochlonelam dwa kiwi-zgapilam. Inna opcja byly sardynki w sosie pomidorowym,ale jak ma mi sie odbijac na noc to juz wole kiwi

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-12-08 o 23:19
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:24   #2741
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Przecież wiem jakiej długości spodnie potrzebuję
to dwa cyborgi żeśmy są
Powinno mnie się pałami bić, zamiast robić prezentację na pon. to głupoty gadam..echhh
Stary 2011-12-08, 23:25   #2742
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Zapraszam wszystkie glodne

Ja wlasnie pochlonelam dwa kiwi-zgapilam. Inna opcja byly sardynki w sosie pomidorowym,ale jak ma mi sie odbijac na noc to juz wole kiwi
Ja kiwi jadam codziennie w ilości sztuk dwie. Zauważylam, że dzięki kiwi nie mam zaparć

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
to dwa cyborgi żeśmy są
Powinno mnie się pałami bić, zamiast robić prezentację na pon. to głupoty gadam..echhh
anagat, ale ja brzuszek już mam sporawy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 23:25   #2743
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No ja sie nie dziwie ze wszystkie tyle przytylysmy jak my ciagle o jedzeniu
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:29   #2744
anagat
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

anagat, ale ja brzuszek już mam sporawy
No cóż.. to jednak wredna żeś;D
Stary 2011-12-08, 23:32   #2745
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż.. to jednak wredna żeś;D
no wiesz jak tak w ogóle możesz do mnie mówić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 23:33   #2746
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No ja sie nie dziwie ze wszystkie tyle przytylysmy jak my ciagle o jedzeniu
No dokładnie...ja "dzięki Wam" tylko dziś zjadłam tego mikołaja czekoladowego i te ciastka korzenne...bo piszecie, że trzeba jeść dobrze (ok 2000 kcal) to sobie dziś podjadłam... a że zawsze mnie na wieczór bardziej bierze to inna strona medalu

Karolcia kiwi na zaparcia?? muszę spróbować...mi pomagają śliwki suszone...dziś zjadłam kilka do tego gruszka i kapusta kiszona na obiad...i dziś już dwa razy pozbyłam się balastu

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:38   #2747
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No dokładnie...ja "dzięki Wam" tylko dziś zjadłam tego mikołaja czekoladowego i te ciastka korzenne...bo piszecie, że trzeba jeść dobrze (ok 2000 kcal) to sobie dziś podjadłam... a że zawsze mnie na wieczór bardziej bierze to inna strona medalu

Karolcia kiwi na zaparcia?? muszę spróbować...mi pomagają śliwki suszone...dziś zjadłam kilka do tego gruszka i kapusta kiszona na obiad...i dziś już dwa razy pozbyłam się balastu
nie wiem czy faktycznie działa to kiwi, ale od tygodnia jem dwa dziennie. I nagle zachce mi się kupkę i idę i robię bez problemu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-08, 23:47   #2748
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cytat:
nie wiem czy faktycznie działa to kiwi, ale od tygodnia jem dwa dziennie. I nagle zachce mi się kupkę i idę i robię bez problemu
A ja się chyba będę ratować wodą z cytryną i miodem rano bo ostatnio mam problemy
Stary 2011-12-08, 23:51   #2749
Mała!
Zakorzenienie

Ja zmykam spać mamusie bo robię się głodna i oczka mi się mrużą ...
***Dobranoc***

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 02:23   #2750
gosia261282
Gang Iren

Hejka.Bylam dzis u poloznej,posluchala serduszka.Maly kopal bardzo jak go macala.Potem pedem do pracy.A jeszcze kupilam corce i...sobie pizamy w calosci,no takie pajace jak dla niemowlat.Smieszne to ale cieplutkie i wygodne.

Cytat:

ale w tym roku sobie odpuścilam te mikołajki, bo ze spirytusem są są jeszcze z nadzieniem marcepanowym, ale one nie są już takie pyszne.
No pyszne sa,ale tu takich w polskim sklepie nie widzialam.Za to ostatnio zjadlam 2 czekoladki z likierem,ale mam ochote na alkohol,takie malibu albo baileys...Ach pomarzyc mozna.

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość

No my w sumie równolatki, więc same jesteśmy jak dinozaury - pamiętamy dziwne rzeczy typu Pewexy, fartuszki szkolne czy 8 klas podstawówki
Ja tez pamietam takie rzeczy z czasow dinozaurow,gumy turbo i donald,telefony komorkowe wielkosci cegly itp...
Stary 2011-12-09, 06:37   #2751
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry,

ja dzisiaj znowu nieprzespana nocka wieczorem wcale nie czulam sie spiaca i tak meczylam sie do 2, potem juz nie moglam zasnac przez straszny wiatr, wywalal nam wszystko na balkonie, masakra.

Przegadalam z mezem ze zainwestujemy jednak i kupimy maxi cosi mure 4 - tesciowej powiemy ze zamiast prezentu dla nas pod choinke chcemy zeby sie dolozyla po prostu do wozeczka, moi rodzice tez sie dolaza
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 06:54   #2752
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
A ja bym miała ochotę na coś takiego

Ale smaka z rana mi narobiłaś
Tż już po pół godzinie przepraszał ale ja niewzruszona niech pocierpi trochę no i oczywiście wyjadł w nocy pół miski sałatki, wkurza mnie to ze nawet nie powie ze coś mu smakuje tylko gada moze być.Mam to gdzies dopoki nie zacznie mnie chwalic niech sie stołuje u mamusi

U mnie pogoda wstretna a dziś jeszcze pogrzeb wujka

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 06:55   #2753
Zariah
Rozeznanie

Wczoraj wcięło mi posta wieczorem mea culpa - nie podłączyłam laptopa do prądu i na baterii padł i myślałam że będę pamiętać co miałam napisać i napiszę rano. Więc wstaje, odpalam kompa i .... nic. pustka. łępecynka mi chyba przestała funkcjonować zupełnie nie pamiętam co było w tym moim poście. mój TŻ twierdzi że to "baby brain" się nazywa i że po porodzie przejdzie

Dziewczyny jesteście super śliczne na mailu. Monia, mamy podobne brzuszki w kształcie

Zia śliczna ta Twoja Anulka zazdroszczę foteczek

Tikki - jeju, Twoje zdjęcia to zawsze wyglądają jak z okładki Vogue'a co najmniej. wyglądasz jak rasowa modelka Gaultier's. Twoją ślubną fotkę z rozpuszczonymi włosami pamiętam do dziś

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ja mam jutro połówkowe, na 9.30 - siedzę jak na szpilkach, chyba pójdę zaraz spać, to szybciej minie.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
TIKKI zgrabniuszku Ty mi to nawet pies nie pomaga, bo moje miejsce na kanapie po pracy i Tz zajmuje sie psem, a ja rosne na bokiwyslalam tez swoje zdjecie kolezankom, a jednej maz powiedzial...o rany jaka ona duza.....pewnie powiedzial jaka gruba, ale ona chciala delikatniej mi przekazac
Tiaaaaa.... miła ta Twoja koleżanka, że uznała za konieczne Ci przekazać jego słowa
uwielbiam komentarze nie-ciężarnych kobiet i facetów na temat ciąży.
To chyba normalne że w ciąży brzuszek rośnie, nie? a co mamy być płaskie jak deski? w końcu gdzieś się dziecia 3kg i ponad pół metra zmieścić musi.
nawet anagat brzuszek w końcu wystrzeli - tylko teraz się jakoś wyjątkiem uchowała ale już niedługo, niedługo

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tez pamietam takie rzeczy z czasow dinozaurow,gumy turbo i donald,telefony komorkowe wielkosci cegly itp...
oficjanie proszę o przyjęcie mnie do grona dinozaurów wątkowych
ja też pamiętam turbo i donaldy (). A ktoś pamięta cukierki kapitanskie? i oranżadę z saturatorów na ulicach (w wielorazowych szklankach przypiętych do tychże łańcuchami ) i oranżadę w torebkach foliowych z taką cieniuteńką rurką

ubieram się i jadę zobaczyć co tam moja mała wyprawia. kciuki wskazane

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 07:28   #2754
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

Brzuch mi niczego absolutnie nie przesłania, stopy widzę, ogolić się mogę, paznokcie pomalować też..

Cycki mi nie urosły ani tyci

itd..

A mój genialny szef (jeden z wielu) znowu mi dziś gadał pierdoły, że powinnam co godzinkę iść na przerwę(ale żeby sam mnie wysłał ,to nie gdzie tam) i pić SZKLANKĘ MLEKA.. kur..a to ja mam 24 szklanki mleka dziennie wg. niego pić??
I po jakiego grzyba????????????

to muszę Cie zmartwić, że nie jesteś osamotniona
ja miałam tylko raz smaka na sorbet mango, ale ja już go przyniosłam do domu to po zjedzeniu odrobiny mi przeszło (małż dojadł do końca)
mnie też te rozmowy o jedzeniu nie ruszają do kuchni

w kwestii cycków mam dokładnie to samo, ani pół rozmiaru większe

mój szef jakiś czas temu powiedział, że co godzinkę powinnam sobie pospacerować - więc ja się go pytam: gdzie ma to robić? po naszym wielgachnym biurowcu czy mam latać (czyt. spacerować) pomiędzy tymi co są w około naszego?

Zariah ja też pamiętam (znaczy dinozaur jestem także?), w szczególności tą czerwoną oranżadę, która farbowała paszczę w środku na czerwono

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-09 o 07:32
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 07:38   #2755
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Zariah ja też pamiętam (znaczy dinozaur jestem także?), w szczególności tą czerwoną oranżadę, która farbowała paszczę w środku na czerwono
ależ gdzie tam - nie kwalifikujesz się, za młodziutka jesteś
ja już starsza pani po 30tce
ale plus dla Ciebie że pamiętasz czasem tesknię za tymi dziwnymi, chemicznymi smakami z dzieciństwa

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 07:42   #2756
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

oficjanie proszę o przyjęcie mnie do grona dinozaurów wątkowych
ja też pamiętam turbo i donaldy (). A ktoś pamięta cukierki kapitanskie? i oranżadę z saturatorów na ulicach (w wielorazowych szklankach przypiętych do tychże łańcuchami ) i oranżadę w torebkach foliowych z taką cieniuteńką rurką

ubieram się i jadę zobaczyć co tam moja mała wyprawia. kciuki wskazane

ja tez pamiętam te wszystkie rzeczy typu guma turbo i donaldy a orenzada w torebkach foliowych z cienka rurka to byly czasy
ja sie położyłam o 23 z minutami a wstałam o 6 najpierw królik zaczął grysc klatke przed budzikiem, później synuś zaczął rozrabiać i na końcu budzik męża zadzwonił, wszyscy domownicy przeciwko mnie dzis
Stary 2011-12-09, 07:56   #2757
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Ale fajnie się dziś czuję. Cała noc przespana i nic nie bolało Zrobiłam sobie wieczorem spacerek zamiast leżnia na kanapie i od razu lepiej
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 08:27   #2758
cziqua
Zadomowienie

aj turbo i donaldy niezapomniany smak ja się załapałam na 8 klas podstawówki oranżady w torebkach wyżerane palcem albo Vibovit palcem żarty z tytki co jakis czas pojawiający się facet z maszyna do waty cukrowej na osiedlu kasowniki w autobusach robiące tylko dziurki takie srebrne które trzeba było dociskac i na jednym bilecie przez rok jeździc

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 09:01   #2759
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was szyje - ma maszyne do szycia ??

Chcemy z bratem kupić mamie maszyne do szycia bo jej jest już stara i popsuta i zastanawiamy się nad Łucznikiem, ale nie wiemy jaki model jest najlepszy bo jest ich full
Jak pisałam wczesniej jestem samoukiem i też jestem zielona. Sama szyje na Łuczniku z lat 70' lub 80'. Poza tym to co pisała Aguśkaa to prawda, też mi to wszyscy mówią, że nie robia już teraz tak dobrych maszyn jak dawniej chyba że za co najmniej 1500 zł.
Z tych 4 brałabym pod uwagę 3 pierwsze ze względu na gwarancje door to door. A z tych trzech to 2 pierwsze bo mają lepszy (wg mnie) ścieg owerlokowy, co jest bardzo ważne (w końcu wykończyć jakoś trzeba). A ilość artystycznych ściegów tak na prawde nie jest ważna o ile sie nie haftuje maszyną.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 09:29   #2760
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej mamusie

Dzis kolejna noc z rzedu Filip w nocy o 3 przyszedl do nas do lozka.
Wiec spalismy w 5 osob: ja, slonik, krecik, Filip i maz
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości