Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 11:00   #3661
rudy_moniq
Zadomowienie

Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby

elo elo
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
jejaaaaa ale mam w tym tygodniu pecha co do klientow. tragedia:P

z P. spedziemy caaaalutki weekend we dwoje mrrr. tzn we dwoje nie wie dwoje ale oboje mamy wolny weekend wiec bedzie superasnie jak bedzie sloneczko to P. zapowiedzial spaaacer
ooo, ale że klienci byli upierdliwi czy, że w ogóle ich nie było?
Cytat:
Napisane przez natasia20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry U mnie dziś najcięższy dzień tygodnia zajęcia do 16 ja chcę już weekend
miłego dnia
siemka Kochana, spokoooojnie przecież weekend za pasem a piątek szybko zleci
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
1. Dawaj, ja sie nie obraze Pewnie cos w stylu ktos planuje slub, zeby nie planowac mogl ktos? spooooko, ja sobie spokojnie i cierpliwie czekam i jak w koncu juz zaczne planowac to wy bedziecie zazdroscic
2. LOL a jak to sie w ucho wklada?
1. ej, też mnie interesuje o co chodziło kini
2. yyy, no chyba z tyłu jest drucik (?) to takie kolczyki wkręty/sztyfty... nie wiem jak to się nazywa jak moje kulki co pokazywałam
Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Dziś ostatni dzień przed weekendem, który potrwa aż 1,5 dnia, jeah W nd córka szefowej ma urodziny i robi je w SD. Oczywiście lubię małą i obiecałam poprowadzic te urodziny, Będzie tez występ magika (przystojnego)
(...)
kolczyki idealne dla Ali

Śnieg pada! i zaraz się rozpuszcza, bo jest na plusie
szefowa ma za dobrze z Tobą Gajuś pfff magik oni są dla mnie niesamowici... jak dorośli ludzie chcą zajmować się takim dziadostwem sorry jeśli kogoś uraziłam
no kolczyki ekstra moim zdaniem (i są takie kolory jak w avatarze)
a z tym śniegiem... a raczej teraz deszczem... cóż, kiedyś musiało to nastąpić, ale wcale nie podoba mi się taka pogoda, w szczególności że w I dzień świąt jedziemy 150km do cioci w II dzień świąt wracamy...

ja dziś widzę się z TŻ! jupi! w końcu po 3dniach... ostatni raz widzieliśmy się w poniedziałek... dla nas to duża rozłąka
aaa i idziemy po prezenty świąteczne! ja na kontynuację, bo zapomniałam Wam powiedzieć że wczoraj kupiłam trochę badziewia na święta... dla każdego coś drobnego + słodycz
brat - krem do rąk + czekoladki (jak mini kalendarz adwentowy)
Mama - komplet majtek + czekolada z aniołkami (:
Tata - super ciepłe skarpety + Jego ulubione galaretki

jeszcze coś dokupię komuś jak znajdę... jeszcze nie mam prezentu dla TZ, ale wiadomo, z Nim nie będę kupować
jeszcze mam kupić bratu którąś z koszulek (jeśli znacie komixxy to znacie, mi podoba się ta 'plująca'), ale jeszcze zobaczę, bo będę musiała naruszyć oszczędności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yyy.jpg (34,2 KB, 8 załadowań)

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:13   #3662
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej z ranca;D

Jlys wielkie gratulacjeeee;;DD;D i mega zazdroszcze Ci tej pracy: uwielbiam zapach papieru, ksiazek, ☠☠☠☠☠☠☠ek do pisania i tym podobnych;D;D;D takie moje male marzenie;D

Gaja za dobrze z Toba maja a pozniej wrzuce zdjecia Cicika w sniegu

moniq zaden zawod nie hanbi, kazdy ma swoj sposob na zycie... troche mnie zdziwila Twoja postawa... a dzieciom to przynosi radosc.. mnie tez wysmiejesz, bo sprzatam?? przeciez zadnych ambicji nie mam...

dzis nam tyle tego puszku bialego napadalo, ze samochod mamy zasypany;D spokojnie do kolan sniegu jest cala masaaaaa;D

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:15   #3663
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
(...)
MAM NOWĄ PRACĘ !!!

zaczynam od wtorku ! jedyny minusik to to , że praca od 10 do 18 . i co druga sobota od 10 do 14,dojazd zajmuje mi ok godziny więc od 9-19 poza domem ;-p ,pracowac będzie ze mną 1 dziewczyna , któa pracuje tam od czerwca -czyli od początku, szefa mam młodego, ugodowego ,atmosfera jest przyjemna, tylko tyle co sie muszę tam nauczyć , no ale daje rade ogólnie ta praca to praca w sklepie zajmującym się sprzedażą artykułów papierniczych i biurowych. Położny jest praktyczne przy samym Starym Mieście w nowym ładnym budynku , lokalizacja fajna - na staróweczkę do Syrenki mam 5 minutek wczoraj zajmowałam się pakowaniem paczek na allegro, składaniem zamówień, klientów nie obsługuje jeszcze bo tez nie bardzo wiem gdzie co jest itd
i co najlepsze zaproponowano mi um na czas nieokreś a kasa..nie rewelacja bo tyle co miałam tu +renta na to samo wyjdzie, ale powiedziano mi, że może to ulec zwiększeniu z czasem !!! a kiedy bede musiala jechac do szpitala-po prostu nie przyjde do pracy - zadnych zwolnien,urlopow, nie przyjdę i już

dziś niestety siedze 11,5 w starej pracy jutro i pojutrze też

i od dziś..równe pół roku do ślubu !
dla jlys poświęcam oddzielny post, bo mam tyle do napisania, że w poprzednim się nie mieści

KOCHANA TAK SIĘ CIESZĘ! to wspaniale nie wiem czemu, ale przeczuwałam że to będzie jakieś sklep (chyba przez te godziny pracy ) hehe, trochę śmiesznie na starówce papierniczy ale co tam, skoro jest zapotrzebowanie to super, bo masz pracę! ciekawa jestem miny twojej szefowej jak się dowie ooo a macie tam zaproszenia ślubne?
bardzo się cieszę że dają Ci od razu umowę na czas nieokreślony i wolne na badania bez zbędnych ceregieli są jeszcze porządni ludzie na tym świecie! a pieniądze... nie są najważniejsze, ja zgodziłabym się pracować za mniejszą kasę za dobrą umowę, bo to inaczej składki liczą emerytalne, zdrowotne i lepsze zabezpieczenie w przypadku ew. zwolnień (dłuższy okres wypowiedzenia), plus, jak człowiek musi to może wziąć kredyt
dobrze, że będziesz miała koleżankę, zawsze będzie się do kogo odezwać mam nadzieję że sympatyczna
w sumie fajna praca ja lubię pakować paczki!

a to że weekend dłuuugo pracujący - don't worry, ostatnie chwile zlecą szybko i dobrym, bo już olewczym humorze

i już tylko pół roku do ślubu! super!

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2011-12-09, 11:20   #3664
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
(...) moniq zaden zawod nie hanbi, kazdy ma swoj sposob na zycie... troche mnie zdziwila Twoja postawa... a dzieciom to przynosi radosc.. mnie tez wysmiejesz, bo sprzatam?? przeciez zadnych ambicji nie mam... (...)
tu nie chodzi o hańbienie czy coś oczywiście, że żadna praca nie hańbi
dla mnie żeby wykonywać zawód typu magik trzeba to naprawdę kochać a przynajmniej lubić, po prostu nie rozumiem jak ktoś może kochać/lubić taki zawód tacy ludzie to tylko z powołania

aaa, na początku brat chciał taką bluzkę, ale powiedziałam, że mu nie kupię, bo rodzice zamknęliby mnie w wiatrołapie i kazali jeść na Wigilii z miski psa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CS.jpg (24,1 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-12-09 o 11:24 Powód: dopisanie
Stary 2011-12-09, 11:26   #3665
santom
Zakorzenienie

a ja mysle, ze to jest mega latwo lubic ten zawod

koszulki wyj..bane w kosmos

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-12-09, 11:26   #3666
bluesky89
Zakorzenienie

o właśnie, zapomniałam pogratulować pół roku do ślubu !!
Stary 2011-12-09, 11:34   #3667
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
MAM NOWĄ PRACĘ !!!

zaczynam od wtorku ! jedyny minusik to to , że praca od 10 do 18 . i co druga sobota od 10 do 14,dojazd zajmuje mi ok godziny więc od 9-19 poza domem ;-p ,pracowac będzie ze mną 1 dziewczyna , któa pracuje tam od czerwca -czyli od początku, szefa mam młodego, ugodowego ,atmosfera jest przyjemna, tylko tyle co sie muszę tam nauczyć , no ale daje rade ogólnie ta praca to praca w sklepie zajmującym się sprzedażą artykułów papierniczych i biurowych. Położny jest praktyczne przy samym Starym Mieście w nowym ładnym budynku , lokalizacja fajna - na staróweczkę do Syrenki mam 5 minutek wczoraj zajmowałam się pakowaniem paczek na allegro, składaniem zamówień, klientów nie obsługuje jeszcze bo tez nie bardzo wiem gdzie co jest itd
i co najlepsze zaproponowano mi um na czas nieokreś a kasa..nie rewelacja bo tyle co miałam tu +renta na to samo wyjdzie, ale powiedziano mi, że może to ulec zwiększeniu z czasem !!! a kiedy bede musiala jechac do szpitala-po prostu nie przyjde do pracy - zadnych zwolnien,urlopow, nie przyjdę i już

dziś niestety siedze 11,5 w starej pracy jutro i pojutrze też

i od dziś..równe pół roku do ślubu !
Wiedzialysmy, ze tak bedzie!!! super!!! i umowa na czas nieokreslony!!!! kobieto zazdroszcze

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:34   #3668
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a ja mysle, ze to jest mega latwo lubic ten zawod

koszulki wyj..bane w kosmos
co kto lubi... jak byłam jeszcze w podstawówce to lubiłam tego typu zabawy później poprzestawiało mi się (pewnie w momencie jak zaczęłam rozumieć, że to nie magia )

koszulki też podobają mi się

idę spać Dziewczyny, bo nie mogę... deszcz stuka o dach, słyszę tylko usypiający szum i jest taaaaaak ponuro... uff, dobrze, że nie muszę obiadu gotować została fasolowa i kotlety z wczoraj

będę wieczorem, paaa

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-12-09 o 11:35
Stary 2011-12-09, 11:37   #3669
jlys
Zakorzenienie

DZIĘKI WAM DZIEWCZYNY z całego serca
ale ... musze pracować jeszcze w tym burdelu we wtorek !! bo ta szmata , że obowiązuje mnie 2 tyg okres wypowiedzenia.. i jak nie przyjdę to 500zł kary...!!! wściekła jestem strasznie, nie udało się nikogo załatwić tu na zastępstwo...i musze przyjść ten weekend i wtorek wiec tam dopiero do środy..zadzwoniłam do nowego pracodawcy i powiedział niby, że ok ale , że zadzwoni do mnie po południu to pogadamy jeszcze... mam nadzieję ,że sie nie rozmyśli...bo wedy bez pracy zostane całkowicie.
a najlepsze, ze ona do mnie , ze mam przyjsc wtorek środa i 22 grudnia to ja jej, że nie przyjdę i zapłace 500zł kary pod warunkiem, że dziś stad wychodzę i nie wracam...to ona, ze w takim razie tylko wtorek ona juz kogoś postara sie załatwić...jakby ☠☠☠☠a ☠☠☠ana sama nie mogła rpzyjechać i siedziec, ☠☠☠☠a jedna

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-12-09 o 11:39
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:46   #3670
Mutny
Zakorzenienie

Jlys, świetne wieści!! Trzeba się napić!
A z tym dwutygodniowym okresem wypowiedzenia niestety tak jest. Ale nie martw się, tamtemu to nie powinno przeszkadzać
No i gratuluję pół roku do ślubu Zanim się obejrzysz, a będziesz stać na ślubnym kobiercu
A teraz renta Ci będzie przysługiwać?

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:53   #3671
jlys
Zakorzenienie

nie będzie , będę musiała zawiesić

teraz czekam na telefon od faceta czy mogę przyjść od środy cała zestresowana po południu..ciekawe ktora to dla niego po południu..nie chce tu siedziec i sie stresowac do 18....jak mi powie, że od poniedzałku mam przyjśc i koniec to wychodze stad daje im 500zł tej kary i niech się ☠☠☠☠☠☠☠ą. mama mi powiedziała, że jak cos zacznie znów kierowniczka krecić, że 22 mam rpzyjsc czy cos to mam wyjsc i tyle, tż to samo. nie ukrywma , ze 500zl to tylko 100 mniej tego co tu zarabiam przez cały miesiąc i po prostu szkoda kasy, zeby płacić , za to , żeby z tego burdelu wyjść. bo równie dorbze ona może tu przyjsc do pracy i siedzieć tylko jej sie nie chce, i probuje wymusic teraz

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-12-09 o 11:55
Stary 2011-12-09, 12:01   #3672
bluesky89
Zakorzenienie

Jlys, mam nadzieje, że nowy szef nie będzie robił problemów i jednak będziesz mogła zacząć w środę, bo te 500 zł to nie tak mało...
Stary 2011-12-09, 12:05   #3673
jlys
Zakorzenienie

no jasne,że nie tak mało-jak pisałam ja tu 600zł zarabiam.. jesli zadzowni kierowniczka i mi powie ok, we wtorek rpzyjdz i to koniec wspolpracy to dobra przyjde i zaczne od srody jesli tamten sie zgodzi, ale jesli ona mi odwali taki numer, że od środy pojde tam a ona zadzowni, ze 22 grudnia mam przyjsc tu do rpacy bo nie ma chętnych??? to wole teraz te 500zl zaplacic i od jutra nie przychodzić niż płacić 500zł za jeden dzien
Stary 2011-12-09, 12:07   #3674
santom
Zakorzenienie

Cytat:
DZIĘKI WAM DZIEWCZYNY z całego serca
ale ... musze pracować jeszcze w tym burdelu we wtorek !! bo ta szmata , że obowiązuje mnie 2 tyg okres wypowiedzenia.. i jak nie przyjdę to 500zł kary...!!! wściekła jestem strasznie, nie udało się nikogo załatwić tu na zastępstwo...i musze przyjść ten weekend i wtorek wiec tam dopiero do środy..zadzwoniłam do nowego pracodawcy i powiedział niby, że ok ale , że zadzwoni do mnie po południu to pogadamy jeszcze... mam nadzieję ,że sie nie rozmyśli...bo wedy bez pracy zostane całkowicie.
a najlepsze, ze ona do mnie , ze mam przyjsc wtorek środa i 22 grudnia to ja jej, że nie przyjdę i zapłace 500zł kary pod warunkiem, że dziś stad wychodzę i nie wracam...to ona, ze w takim razie tylko wtorek ona juz kogoś postara sie załatwić...jakby ☠☠☠☠a ☠☠☠ana sama nie mogła rpzyjechać i siedziec, ☠☠☠☠a jedna
jlys a Ty bylas na umowie zlecenie, czy na jakis tam etat??

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-12-09, 12:11   #3675
jlys
Zakorzenienie

na umowie zlecenie, ale w umowie jest zapis o 2 tygodniowym okresie wypowiedzenia , a jak go nie zachowam to 500zł kary
Stary 2011-12-09, 12:14   #3676
santom
Zakorzenienie

aa, no chyba, ze tak... bo pomyslalam przez chwile, ze Cie szantazuje szefowka... pamietam, ze w zeszlym roku T. od tak odszedl z pracy, z dnia na dzien wlasnie a Kochana, nie moglabys wziac zwolnienia lekarskiego??

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-12-09, 12:15   #3677
jlys
Zakorzenienie

na zlecenie nie przysługuje ci cos takiego jak zwolnienie lekarskie

za☠☠☠ioza po prostu..jeszcze teraz czekac aż on do mnie oddzwoni..no swietnie , jeszcze mi powie w takim razie do widzenia i juz w ogole bede w czarnej dupie... ja ☠☠☠☠☠☠☠e

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-12-09 o 12:18
Stary 2011-12-09, 12:24   #3678
santom
Zakorzenienie

bedzie dobrze, zobaczysz jesli nie robi zadnych problemow co do Twoich zwolnien do szpitala, to i teraz nie zrobi zadnych problemow. a ponadto, umowa zlecenie zawsze kojarzyla mi sie z tym, ze w kazdej chwili mozesz odmowic pojscia do pracy, bo wiadomo, ze moze cos wypasc az poczytam sobie o prawac bo mnie tez baba w☠☠☠☠ila

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-12-09, 12:28   #3679
jlys
Zakorzenienie

tak niby jest, ale w umowie jest zapis, ze jesli nie dotrzyma ktoras ze stron tego 2 tyg wypowiedzenia to płaci 500zł kary...

ale on nie ukrywa przedemna , ze jak najszybciej potrzebuje pracownika, a on w przyszlym tyg jeszcze bedzie mogl chyba ze mna pobyć i pomóc itd, a tak to z ta dziewczyna tylko, a tam naprawde jest sporo pracy i tez samej sobie mnie nie chce zostawić, wiec wiesz..

santom własnie poczytałam i jest napisane, ze jak jest okres wypowiedzenia to musze w niego przychodzic, a jak nie dotrzymam to kara plus proces za to, że naraziłam pracodawce na strate kosztów - czyli punkt byl przeze mnie nieczynny bo nikogo na moje miejsce nie załatwili i nie było kredytow itd

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-12-09 o 12:30
Stary 2011-12-09, 12:34   #3680
santom
Zakorzenienie

to chu..jowka...;/ glupia pipa!!

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2011-12-09, 12:43   #3681
jlys
Zakorzenienie

jednak proces mi nie grozi- bo rpzeciez sa osoby ktore maja wtedy wolne, tylko po prostu nie chcą przyjśc i tyle.
dzownie do niej , ale nie odbiera, chce jej powiedzieć, że tamten chce zebym jak najszybciej przyszla, a ja chce miec prace a nie zostac na lodzie dlatego chce zaplacic te 500zl kary i jutro juz nie przychodzic majac ich w dupie.

wczoraj mowila mnie i mojemu koledze z pracy, że musi mi pójść na reke bo już dawno jej mówiłam , że szukam pracy itd, a dzis już jej nie pasuje..

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-12-09 o 12:44
Stary 2011-12-09, 12:51   #3682
HisHoney
Zakorzenienie

Gratuluję, Jlys! I mam nadzieję, że sprawa ze starą pracą się jak najszybciej wyjaśni, na korzyść dla Ciebie

A u mnie tylko śnieg z deszczem pada, nie ma puchu... okropieństwo.

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 13:13   #3683
bluesky89
Zakorzenienie

A u mnie słońce świeci..
Stary 2011-12-09, 13:31   #3684
jlys
Zakorzenienie

wyobraźcie sobie, że jak ją ''postraszyłam'', że w tkaim razie ja jutro do pracy nie przychodze zapłace 500zł i chce miec spokoj,to powiedziała , że mam podpisac , że rozwiazanie umowy z dniem 12.12 i ona jakoś sobie proadzi i kgos może znajdzie na wtorek i środę itd, zaczela mi pieprzyc, ze jak pracownik odchodzi to jakby dziecko odchodzilo jej itd itd, niech spada . teraz tylko czekam na telefon od szefa nowego i powiem mu, że od poniedziałku mogę przyjść do pracy !

napisałam mu sms, że moge przyjść od poniedziałku

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-12-09 o 13:38
Stary 2011-12-09, 13:35   #3685
bluesky89
Zakorzenienie

No to super, że się ułożyło z szefówką! Haha, się kobiecina zestrachała i bardzo dobrze!
Stary 2011-12-09, 13:45   #3686
jlys
Zakorzenienie

przestraszyła się , bo wiedziała , że jak jutro nie przyjdę do pacy to ona będzie musiała tu przyjśc i siedziec całe szczęście, ze udało mi się to ''załatwić''coś tam gadala, ze nie pozwoli zebym tą karę płaciła itd bo już jej mówiłam , że szukam rpacy ale sie zdenerwowała troche, że musi kogoś już szukac itp itp..niech się pier*oli, a ja w końcu odchodzę z tego burdelu i tyle- przemęcze się dziś i weekendzik i od poniedziałku do nowego miejsca

Dziękuje Wam dziewczynki za trzymanie kciuków i za gratulacje dobrze, że Was mam
Stary 2011-12-09, 14:02   #3687
bluesky89
Zakorzenienie

Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze!
Stary 2011-12-09, 15:52   #3688
natasia20
Zakorzenienie

wróciłam i mam 4 dniowy weekend
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:41   #3689
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natasia20 Pokaż wiadomość
wróciłam i mam 4 dniowy weekend
Jesteś super
Stary 2011-12-09, 17:00   #3690
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
Ala lubi żelki, tu są fajne kolczyki http://www.claires.com/store/goods/T...ars-Studs-Set/
Łaaaa chcę takie kolczyki

Cytat:

MAM NOWĄ PRACĘ !!!
Balanga!!

Gratulacje Kochana fantastyczna wiadomość, i dobrze że udało się dojść do porozumienia z szefową i w poniedziałek już do nowej pracy

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości