|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI
Miałam zrobić tiramisu za to upiekłam ekspresowo przepyszne ciasteczka z ciasta francuskiego oczywiście biedronkowego z marmoladą! W załączniku zdjęcie. Zniknęły tego samego wieczoru
![]() W końcu wypróbowałam jogurt do picia FruVita 0% śliwkowy bardzo dobry ale muszę przyznać, że 7 zbóż z Bakomy jest lepszy. Wrzucam zdjęcie ozdób filcowych, które są w cenie 3,99 zł (w opakowaniu 36 szt różne wzorki i kolorki). Obiecałam je wcześniej po południu. Skusiłam się nareszcie na mix sałat z rukolą i roszponką. Żałuję, że wcześniej ich nie wrzucałam do koszyka. Zrobiłam dzisiaj rewelacyjną sałatkę gyros z mixem sałat z roszponką, kurczakiem, pomidorkami, czerwoną papryką i sosem tzw. 'dressingiem', który uwielbiam (mix majonezu, musztardy i ketchupu), polecam! Mąż natomiast zrobił wyśmienity sok pomarańczowy, które kupiłam oczywiście w Biedronce kilka dni temu. Miodzio! Słodziutki, zdrowy sok naturalny taki lubimy najbardziej. Czasami robimy totalny mix w sokowirówce z marchewki, jabłek, pomarańczy, kiwi i co tam jeszcze mamy. |
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
hej, a jak pomarańcze poleżą trochę, to dojrzeją? bo kupiłam dzisiaj i trochę kwaśne są... a ja tak lubię biedronkowe pomarańcze, są soczyste i nie mają dużo pestek <3
|
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem zdecydowanie tak. Ja zawsze jak wybieram np banany to biorę te najbardziej zielone i po dwóch dnia są wyśmienite, z pomarańczami myślę, że jest podobnie. Tym razem nie spróbowałam żadnej jak kupiłam i tak sobie w kuchni poleżały kilka dni i dzisiejszy sok był bardzo słodziutki
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale duży jest, jeździł sobie ze mną w aucie i cały dzień popijałam zamiast sięgać po jakieś zapychacze
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Az strach pomyśleć ![]() Jogurt śliwkowy Fruvita, substancje słodzące: maltitol, aspartam, acesulfam-C. Może by straczyło jakby dali tylko jeden z nich
|
|
|
|
|
#3786 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde jaka ja byłam głupia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A propo kapciochów też się zdziwiłam jak zobaczyłam, że są tylko małe rozmiary, myślałam z początku że tak szybko je wykupili i dlatego sprawdziłam na forum co piszecie na ten temat i na szczęście dowiedziałam się, że to jednak pomyłka w druku oferty - ach i kolejny raz utwierdzam się, że zakupy w Biedrze byłyby niczym bez tego forum - dzięki dziewczyny, że jesteście Te kapcie, które mają być później niestety nie podobają mi się tak bardzo jak te co są od wczoraj, więc chyba się nie skuszę Aha i oglądałam wczoraj te ozdoby świąteczne po 10zł, ale stwierdziłam, że nie opłaca się. Przynajmniej niektóre te ozdoby powinny być trochę tańsze. Np. takie świece z brokatem kupowałam gdzie indziej za 5zł, a nie za 10zł Jeżeli już coś kupować to rzeczywiście tylko te lampiony się opłacają Ja w każdym razie dzisiaj polecę po te lampiony, bo czytając Wasze posty przekonałam się do nich, a u mnie było ich jeszcze duużo |
||||
|
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w pracy sa takie osoby cos siedza tylko na kasach i nie wiedza o bozym swiecie. Spytasz o cos to nic nie wiedzqa bo cala zmiane siedza na kasach. tego nie ma, tamtego nie ma... a wszystko jest. Moze tak bylo u Ciebie ze spytalas nieodpowiednia osobe. u mnei zazwyczaj takie male rzeczy sa pod kasami, nawet na sklepie ich nie ma. I ze cala dostawe pracownice sobie odlozyly to smiech . Do mnei doejchalo okolo 40 budzikow. (az z ciekawosci dzisiaj sprawdze dokladnie). U mnie nikt nie odkladal, nie bylo szlau na nie... wczoraj jeszcze u mnie byly. i w 99 % jest tak ze jak cos jest na magazynie to zawalone gdzies lezy i najprostsza odpowiedz pracownika to taka ze nie ma. Bo na szukaniu czegos zajelo by mu to dobra godzine. A na to nie ma czasu,,,bynajmniej na moim sklepie...
|
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Też polowałam na nią ale jak byłam ok 12 w biedronce wczoraj to nie było ani jednego lampionika same te inne a one nie były ani ładne ani tanie... A tak chciałam tą latarenkę...Cytat:
![]() Co do zachowania biedronkowych pracownic to nie wiem jaka prawda jest ale uważam że nie powinno być tak że one mają pierwszeństwo w kupieniu czegoś. One nie są tam od kupowania tylko wykonywania swoich obowiązków do których okłamywanie klientów chowanie towaru przed nimi na pewno nie należy i jeśli chodzi o kupowanie to powinny być na równych prawach z tymi co tam nie pracują. Nikt nie powinien być faworyzowany. Wiadomo że wykonywana praca może dawać jakieś zalety ale bez przesady... Sobie odłożyć to jeszcze ale znajomym i znajomym znajomych i bóg wie komu jeszcze ?
|
||
|
|
|
#3789 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
TŻ nie chciał kupić, ale wczoraj mu podałam to wypił duszkiem ![]() EDIT: Magnetic polecam też pakowane trufle 450g za 6,49 zł, jeśli dobrze pamiętam.Aaa...chyba od wczoraj miały być te łopaty do odśnieżania. Przyglądał się im ktoś może?
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-12-09 o 11:11 |
||
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy możecie wkleić zdjęcia tych lampionów?
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
-Czekolada mleczna z orzechami - jest za jakieś niecałe 2 zł
-napój ananasowy -popcorn
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko. Sama już nie wiem czy ja pomieszałam promocje czy co. Gdzieś widziałam budziki dla dzieci - na zdjęciu był jakiś taki różowy dziewczynkowy i napis że tez inne wersje. Podpowiedzcie czy to była biedronka a jeśli tak to kiedy to ma być a może już było, czy może inny sklep a ja się upieram na biedronkę
![]() Dzięki
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, u mnie nie znalazłam ani jednego lampionu latarentki które widzia;am w gazecte.
![]() za to dziś wchodzę na allegro a tam... http://allegro.pl/listing/user.php/r...to=&view=gtext
|
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
wybaczcie mi off top - kiedy klient pyta mnie czy mamy jeszcze np nawigację - wołam kierownika zmiany a ten sprawdza w komputerze stany. ale są wyjątki od reguły. oby jak najmniej takich niemiłych sytuacji
![]() co do tych ozdób za 9.99 zł.. zgadzam się że te świeczki powinny być tańsze! ale i tak są rewelacyjne w zeszłym roku były takie hmm porcelanowe można by rzec jakby domki na tea-light'a za 5 zł..ale brzydsze nieco ;P wzięłam siostrze złota choinkę za to strasznie podobają mi się te ozdoby na piku za 3,49 aż się buzia uśmiecha jak się weźmie takiego aniołeczka do ręki
Without music, life would be an error. Edytowane przez kasiq3 Czas edycji: 2011-12-09 o 11:45 |
|
|
|
#3795 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Znalazłam jeszcze z pewnej Biedronce migdały w polewie mlecznej oraz z cynamonem
![]() Jest też u mnie ta czekolada schogetten za 2,99 http://wolewygodniej.pl/ld.php/syste...p.php?w=267562 |
|
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się wydaje, że nikt sobie całej dostawy nie odłożył, u nas też było sporo tych budzików a jakoś żadna z nas się na nie nie rzuciła. Zresztą, klienci też nie interesowali się nimi jakoś szczególnie. Dlatego dziwne jest to, co piszesz a swoją drogą, szuja nie ochroniarz - jak można donieść dla klienta na swoich współpracowników ![]() Cytat:
Jeżeli na sklep wystawiają coś, na czym np. mi bardzo zależy a wiem, że w ciągu godziny nic już nie zostanie (uwierzcie, ze jak jest coś fajnego, w mojej B. znika w mgnieniu oka) i że pracując od 6 do 14 nie będę miała kiedy tego kupić to co mam zrobić? zwykły klient przyjdzie sobie o 7, wybierze co chce i ma spokój. a Ty pracowniku kupuj tylko ochłapy. Dlatego uważam, że nie ma nic złego w odkładaniu, jeżeli są to zdrowe ilości. Nie wierzę, że którykolwiek z pracowników odkładał całą dostawę wybranego produktu.
|
|
#3797 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
myślę, że w tamtej wypowiedzi chodziło o zupełnie coś innego [czytamy ze zrozumieniem...]. Dziewczyna biegała codziennie by sprawdzić czy towar przyjechał, bo została wprowadzona w błąd [czy umyślnie czy nie to już się nie dowiemy]. Gdybym chciała coś kupić w sklepie, w którym pracuję - też bym odłożyła podejrzewam, że każdy by tak zrobił. Moim zdaniem nic złego koleżanka nie napisała.A ochroniarz może akurat nie lubi koleżanek z pracy to tylko człowiek ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
te ozdoby z filcu to od kiedy są ?
nie widziałam a chętnie bym kupiła
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę wieczorem ale coś czuje że ich już nie ma byłam wczoraj po lampion to nic takiego nie widziałam... chociaż nawet nie wiedziałam że są więc może przeoczyłam ![]() mam pytanie czy jest w biedronce serek mascarpone ? lub coś co mogłoby go zastąpić
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Jest serek mascarpone
|
|
|
|
#3802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
a w jakiej cenie ?
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolalda z Schoegotten'a
nie wiem jak prztrwam dietę, mam zapalenie jelita grubego i czeka mnie dieta ubogobłonnikowa i lekkostrawna.... :p rosi:
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w pełni z wypowiedziami że pracownicy sklepów NIE POWINNI oszukiwać i chomikować, odkładać towary pożądane, lub takie których jest mało. A wiem że tak niestety jest, bo sam miałem okazję się o tym przekonać. |
|
|
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam czekoladę michałkową, aż się boję otwierać
![]() Chciałam mandarynki jeszcze ale już nie było a pomarańcze były brzydkie ![]() Zauważyłam, że pizza mrożona pakowane po dwie, za 6 zł zmieniła opakowanie ![]() Aaa i u mnie jakaś dostawa winka chyba była bo bardzo dużo butelek stało
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam z siostrą na Mikołajki od straszej siostry siatkę ![]()
|
|
#3809 |
|
Raczkowanie
|
czy orientuje się ktoś może jakie są rodzaje tych naklejek dla dzieci (za 14,99, dużo ich było)? bo ostatnio na zakupach ich nie widziałam, a kobietka za mną przy kasie właśnie takie kupowała, bodajże z Kubusiem Puchatkiem, a mnie interesowałyby postacie z tej bajki, Auta 2, niestety nie miałam już czasu się wrócić...
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- jadłam raz i taka sobie, już lepiej kupić michałki na wage
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Ale duży jest, jeździł sobie ze mną w aucie i cały dzień popijałam zamiast sięgać po jakieś zapychacze

Nie chcę Cię bardziej denerwować, ale są extra. Mam inne welurowe kupione w new yorker chyba i są....hmmm dużo gorsze, cieńsze i "kruszyły się". Ja zastanawiałam się nad granatowymi jeszcze,bo szare są kiepskie. Mają po bokach lampasy różowe i są one tak jakby za krótkie i ciągną szew. Beznadziejnie to wygląda. Szarych nie polecam. Wyglądają bazarowo.
Kurde jaka ja byłam głupia 

Ja w każdym razie dzisiaj polecę po te lampiony, bo czytając Wasze posty przekonałam się do nich, a u mnie było ich jeszcze duużo 

?

a w jakiej cenie ?