|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
ja tylko musze miec poduszkę miedzy nogami a i tak budze się z nogą zarzuconą na Tzta a poducha lezy na podłodze![]() Cytat:
Ja tez wolę snieg niż taką paćkę. Przedwczoraj u nas w nocy padało i było tak przyjemnie biało a do rana wszystko stopniało. No i z rana też śnieg prószył ale się wszystko roztopiło ![]() To ja moge Ci podesłać, bo mam trzy opakowania otworzone i zostały w nich tylko marcepanowe
|
||
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
No u mnie zatrudnili całkowicie nowe osoby, które zajmują się tylko tym co ja robiłam. Generalnie uważam że jakby chcieli to by mnie przyjęli, ale to jest taka firma w której układy rządzą a nie efektywność pracy i wyniki, a ja się skupiałam na obowiązkacha a nie podlizywaniu
. Mam nadzieję że tym wszystkim które chcą wrócić na "stare śmieci" uda się to ![]() Też nie lubię takiej pogody. |
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek Mamusie
![]() Nadrobi,lam, bo wczoraj po 18 padłam... Odpisuję na co pamiętam Pearl - kciukasy z sił całych trzymamy z Konradkiem Zobaczysz, ni taki diabeł straszny jak go malują ![]() Dark Lady - ja pracuję w samorządówce i mam umowę na czas nieokreślony od kilku lat więc pomimo że na moje miejsce zatrudniono osóbkę to jest to zatrudnienie na podstawie umowy na zastępstwo więc póki co jestem spokojna. A do pracy planuję wrócić we wrześniu na początku macierzyński, potem urlop za 2011 i ciut urlopu z 2012 i myślę że będzie git ![]() Coś jeszcze miałam napisać... Eh skleroza ciążowa
|
#2404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prezenty ekstra, ale przede wszystkim sama atmosfera![]() Cytat:
![]() A buciki są potrzebne od początku? Cytat:
![]() No i oczywiście kciuki będą trzymane ![]() Cytat:
![]() Jedyne co, to przepadł mi awans zawodowy, gdybym poszła na zwolnienie z miesiąc później, to by się udało _________________________ ____________ Bry ![]() Szaro-buro na dworze, pospałam do 10 z przerwami - najpierw poczta, a potem pan od licznika prądu mnie z łóżka wywalili... Nigdzie dziś nie idę ![]() Wczoraj byliśmy w takim wielkim super tanim markecie zabawkowym i kupiliśmy dla naszej 4,5 letniej siostrzenicy/chrześniaczki cymbałki z Hello Kitty i taki zestaw małej elegantki (gumki, spinki, lusterko, udawane kosmetyki), oczywiście obie rzeczy różówe no i wyszło nas to niecałe 40 zł![]() Dla męża brata prezent zamówiony, zostaje jeszcze tylko mój ![]() Aaaaa... Agatek - zmolestowana przez męża zakupiłam wczoraj kolejną porcję śledzi zaraz będę robić
|
|
#2405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moge Wam powiedziec jak liczą tygodnie w CZMP w Łodzi. To znaczy mają jakieś specjalne kalkulatory ale są one zgodne z suwaczkiem ze strony babyboom (swój mam na blogu w zakładce "o mnie" na dole) np. mnie dzis pokazuje 35 to znaczy, że ukończyłam 35 tydzień ciąży i jutro zacznę 36 tydzień. Ale do badań i takich tam liczy sie tygodnie ukończone czyli mówię, że 35 a nie 36 bo 36 będzie w trakcie. Troszeczkę to skomplikowane, ale mam nadzieje, że zrozumiałyście. Wy tak o tych śledziach o poszłam do lodówki na poszukiwania, a jak byłam w szpitalu to tż mi wyżarl i nie ma |
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Bambusiek buciki nie są potrzebne dziecku, które nie chodzi, są tylko dla ozdoby. Przynajmniej tak mi się zdaje.
Likas jeśli mieszkasz w okolicach CZMP to blisko mnie . Mój gin wpisuje zawsze np. 29/30 i tyle
|
|
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Likas do Pabianic też mi stosunkowo blisko bo mieszkam na Rudzie Pabianickiej. A i z chęcią cię odwiedzę jeśli starczy mi sił, a mam nadzieję że tak.
Pozycja no to coś tak jak ja jakbym szła na piechotę
|
|
|
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
he, he może jesteście sąsiadkami
|
|
|
|
#2411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
A blisko stawów Jana? Czy bardziej okolice krańcówki tramwajowej?
|
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
niestety krańcówka
ale ogólnie to blisko mam stawy, na spacery z Maleńką tam bedę chodzić ;-) edit: w sdumie na ch. są 2 krancówki, to ja mieszkam blizej tej ostatniej
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-12-09 o 12:07 |
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny
Mnie dzisiaj cos podbrzusze pobolewa,ale nie jak na okres tylko jakos tak dziwnie i tylko jak chodzę ,gdy leżę albo siedzę jest dobrze,więc myślę ,że to może Bartuś dusi.Byle przeszło
|
|
|
|
#2415 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pozycja77;30966143]Likas leżałaś na 3 piętrze u prof Krasomskiego? ja tam leżałam na koniec listopada
tak, oni się specjalizują w hipotrofii. Ja leżałam teraz 5-7.12 a wcześniej 7-14.11. Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-12-09 o 12:07 |
|
|
|
#2416 |
|
BAN stały
|
Nie, buciki trzeba kupić dopiero gdy dziecko potrafi stać i zamierza się uczyć chodzić, czyli najwcześniej jak ma 9 miesięcy
. Ja kupiłam za grosze używane, ale były takie śliczne, słodkie, malusie i pasowały do odświętnych komplecików które również tam kupiłam że nie mogłam się oprzeć. Akurat na ślub mojej siostry wystroje mojego elegancika![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Natalia połóż się i odpocznij, na pewno przejdzie ![]() Idę zaraz z Milką na miasto, bo nie mam żadnego mięsa na obiad ani picia a mam smaka na cole no i krople do nosa trzeba bo z młodą już 2 paczki chusteczek dziś zużyłyśmy![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- A co robicie na obiad? Ja nie mam pomysłu. Mam ziemniaki i surówke z białej kapusty z wczoraj ale nie wiem jakie mięsiwo do tego pasuje oprócz kotletów
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Gulasz mięsny pasuje, filet z kurczaka, rybka jakaś. |
|
|
|
|
#2418 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=likas;30966361]
Cytat:
![]() Dark lady fajnie bedzie się na spacerki umawiać ;-)
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-12-09 o 12:21 |
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam jedne, ale takie na pół roczku mini trampki ![]() Co do obiadku, to u mnie rybka smażona + ziemniaczki z marchewką
|
|
#2421 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Pozycja no to będziemy się umawiać
|
|
|
|
|
#2423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hej mamuśki Na wczorajszej wizycie lekarz powiedział ,że mała ma 2030gr w 32+5t.c. i że to długonogie stworzenie(ciekawe czy zmieści się w 56 ubranka) ,przepływy pomierzył i wszystko ok ,ale okazało się ,że mała ma trochę za mały brzuszek w stosunku do tygodni o 10 dni .Kazał się nie martwić,ale wiadomo,że już się zastanawiam.Ma tak którejś z mamuś tak dzieciątko.Oczywiście mam zakaz dalej chodzenia i moja szyjka teraz mierzy 1 cm i powiedział,że jak by chciał to by już mogł wsadzić palca do szyjki,kurczę czyli co rozwiera mi się bo się nie zapytałam z wrażenia i dopiero później do mnie doszło.Pessar zdejmie mi 5 stycznia jak będę w 36+5 tygodniu i wtedy też odstawiam leki ,więc niedługo po tym mogę się rozpakować
|
|
#2424 |
|
BAN stały
|
Mam
![]() Robie dzis udka nadziewane http://www.przepisy.pl/przepis/fasze...latka-z-ogorka pycha ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- No właśnie chyba nie umiem ale robiłam tak: mieso podsmazam z cebula, dolewam wody i przyprawiam a na koniec dodaje wymieszane ze soba: smietana, mąka i koncentrat pom. |
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczykni
Kurczę tyle się napisałam, nacisnęłam cosik na klawiaturze i wszystko znikło ![]() No więc piszę po raz drugi ![]() Dawno nie pisałam na forum, ale od czasu do czasu zaglądałam i podczytywałam, żeby nie mieć aż takich tyłów ![]() U mnie zamieszanie z remontem i meblami do dzieciowego pokoju (meble wczoraj zostały złożone, przynajmniej mam to z głowy). Teraz jeszcze zastanawiam się nad szlaczkami na ścianie w dzieciowym pokoju. Pokoik był malowany w styczniu dlatego raczej domaluję kilka pastelowych wzorków, nakleję motylki i będzie piknie My z TŻ-em planujemy jeszcze przed Świętami w pełni skompletować wyprawkę, bo przecież od stycznia vat wzrośnie. Kurde, vat podwyższają, a becikowe to najchętniej by zabrali - kanalie jedne! annyonne ja też pracowałam w samorządówce, ale miałam umowę na czas określony. Po wyborach samorzadowych przylazł nowy starosta i zarządził redukcje etatów, a mi w tym czasie pechowo kończyła się umowa i tym o to sposobem pożegnałam się z samorządówką, a szkoda... dodatki, nagrody, wczasy pod gruszą, trzynastki, imprezy i szkolenia... żyć nie umierać, nie to co u prywaciarza
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dark, a Ty zamierzasz rodzić w CZMP? bo termin mamy podobny, może się nawet na porodówce spotkamy
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili ja z kolei robię troszkę inaczej:
Przyprawiam mięso na początku, wrzucam je na gorący olej (nie wrzucam cebuli bo nie lubię, ale jak ktoś lubi to może wrzucić, oleju też dość mało wlewam) i smażę aż do całkowitego przypieczenia mięsa. Takie przypieczone mięso "puszcza soki" i dopiero jak jest usmażone to wlewam wodę, ale partiami, tak żeby cały czas była w stanie wrzenia, lub można wlewać ciepłą wodę. Do tego wrzucam ewentualnie dodatkowe przyprawy i troszkę mąki dla zagęszczenia. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mięso było twarde. Gdzieś czytałam że to może być wina dodania zimnej wody w zbyt dużej ilości. Że też chce ci się te udka robić, ja dziś idę na łatwiznę i z racji tego że gotuję tylko sobie to będą frytki. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Pozycja kiedyś już pisałam że nie chcę do CZMP. Boję się tej porodówki w piwnicy i sali porodów ogólnych która jest podobno na 12 stanowisk Chciałam w Koperniku ale chyba zamkną, to zastanawiam się między Madurowiczem a Rydygierem. Na razie nie mam problemów z dzidzią tylko z sobą (w sensie dolegliwości), to mogą być tamte szpitale, jeśli pojawią się problemy to wtedy raczej CZMP.
|
|
|
|
#2428 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
![]() i śliczny kombinezonik za rozpoczęty tydzieńCytat:
![]() jeszcze raz ![]() Cytat:
za rozpoczęty tydzieńCytat:
![]() Cytat:
![]() moja mała miała ostatnio brzuszek o 12 dni do tyłu w stosunku do tygodni, a głowe o tydzien większa... i długie nóżki, ale ginka mówila ze wszystko oki
|
|||||
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co wiem jest na parterze
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Posprzątałam w domu a teraz mam zamiar się wziąć za malowanie paznokci u stóp
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

dodałabym jeszcze jedną kołdrę, ale już nie mam
jak księżniczka na ziarnku grochu 

. Mam nadzieję że tym wszystkim które chcą wrócić na "stare śmieci" uda się to 
Zobaczysz, ni taki diabeł straszny jak go malują
. Umówiłam się że wracam w maju i mam ich często odwiedzać
.
prezenty ekstra, ale przede wszystkim sama atmosfera