Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 10:27   #2791
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ale jaja jakiś czas temu przed ciążą lekarz przepisał mi Lactovaginal byłam święcie przekonana, że doustnie teraz z ciekawości wyciągam bo zostało mi i patrzę a tam pisze dopochwowo, a ja głupia to łykałam

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Lacibios Femina w ciąży też można i ten Trivagin?

Można w ciąży, na ulotce od Lacibios jest napisane, że zalecane podczas ciąży
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:27   #2792
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
AHAHAHA powaga?? : cojest:
niestety ja nie wiem czemu to zrobiłam chyba ze względu, że wyglądają jak do łykania

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:35   #2793
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Aguska to chyba czas zmienic łóżko, bo jak wam sie drugi synuś wpakuje ze swoją paczką to bedziecie spac na podłodze..
nie wiem czy sa wieksze lozka, chociaz chyba sa
mamy 160x200 powinnismy chyba zakupic 180x200 ale tez kupic nowe mieszkanie z wiekszym pokojem
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:36   #2794
monika_krk
Raczkowanie

jestem po glukozie, 75g- nie było tak źle... czekam w domku na drugie pobranie krwi.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Przegadalam z mezem ze zainwestujemy jednak i kupimy maxi cosi mure 4 - tesciowej powiemy ze zamiast prezentu dla nas pod choinke chcemy zeby sie dolozyla po prostu do wozeczka, moi rodzice tez sie dolaza
u nas też się dołożą z jednej i z drugiej strony także łatwiej wydatek znieść

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
aj turbo i donaldy niezapomniany smak ja się załapałam na 8 klas podstawówki oranżady w torebkach wyżerane palcem albo Vibovit palcem żarty z tytki co jakis czas pojawiający się facet z maszyna do waty cukrowej na osiedlu kasowniki w autobusach robiące tylko dziurki takie srebrne które trzeba było dociskac i na jednym bilecie przez rok jeździc
8 klas podstawówki i sklepik szkolny z takimi rurkami z jakimś proszkiem w środku no Vibovit i Visolvit jeszcze palcem wcinałam namiętnie a z kasownikami to mieli wtedy patent, hehe

Edytowane przez monika_krk
Czas edycji: 2011-12-09 o 10:39
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:36   #2795
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

padam jestem nie wyspana idę się położyć na chwilkę, a potem szykowanie na miasto

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:37   #2796
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
nie wiem czy sa wieksze lozka, chociaz chyba sa
mamy 160x200 powinnismy chyba zakupic 180x200 ale tez kupic nowe mieszkanie z wiekszym pokojem

o kurka tez mamy takie łóżko i szczerze to czasami na nas dwoje za mało jak tż zacznie się rozpychac masakra

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:37   #2797
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
PS. ja też przeżyłam 8 klas podstawówki, pamiętam gumy donald i turbo, saturatory, soczki w woreczku, pierwszego mcdonalda, japońskie bajki itp
chciałam tylko powiedzieć że mój rocznik jako ostatni chodził do 8-ej klasy i też pamiętam te wszystkie rzeczy (oprócz saturatorów)

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:39   #2798
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
chciałam tylko powiedzieć że mój rocznik jako ostatni chodził do 8-ej klasy i też pamiętam te wszystkie rzeczy (oprócz saturatorów)

e jak to Twój jak mój rocznik kończył erę klas 8
ah co to były za czasy a tak po cichu to saturatorów też nie pamietam ciiiiii

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-12-09, 10:42   #2799
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jeszcze dorzucę link:
http://www.youtube.com/watch?v=hL51z...eature=related

moje dzieciństwo z grubsza

Yattaman bywa tu, bywa tam, bywa też gdzie indziej
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:49   #2800
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
jesteś rocznik 84? ja 85 ale chodziłam rok wcześniej do szkoły maturę zdawałam mając 17 lat, a studia skończyłam mając 22 (no prawie 23 lata) oczywiście 5 letnie

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
witam, a ja właśnie z zakupów wróciłam. Wyobraźcie sobie że taki starszy pan przepuścił mnie w kolejce u rzeźnika mówię mu że spokojnie poczekam że mi się nie spieszy, a on do mnie bez dwóch zdań ma pani pierwszeństwo więc prosze bardzo Pierwszy raz mnie coś takiego spotkało, ciekawe czy ostatni
no właśnie! starszy pan! jakby cię jakiś nastolatek przepuścił to by było zdziwienie!
mam pytanko: korzystacie w hipermarketach z kas dla cieżarnych? ja się nawet nie próbuje dopchać bo większa kolejka (nieciężarnych facetów) niż w normalnej.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:58   #2801
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
ależ gdzie tam - nie kwalifikujesz się, za młodziutka jesteś
ja już starsza pani po 30tce
ale plus dla Ciebie że pamiętasz czasem tesknię za tymi dziwnymi, chemicznymi smakami z dzieciństwa
Właśnie... tyle chemii było, sztucznych barwników, niebezpiecznym zabawek i żyjemy, mamy się całkiem dobrze

Cytat:
aj turbo i donaldy niezapomniany smak ja się załapałam na 8 klas podstawówki oranżady w torebkach wyżerane palcem albo Vibovit palcem żarty z tytki co jakis czas pojawiający się facet z maszyna do waty cukrowej na osiedlu kasowniki w autobusach robiące tylko dziurki takie srebrne które trzeba było dociskac i na jednym bilecie przez rok jeździc
Patenty z biletami też były. Zaprasować lekko zwilżony bilet i był jak nowy

Cytat:
a ja chyba spróbuję z płatkami mydlanymi białego jelenia albo tak jak koleżanka mi poleciła najzwyklejszą pollenę rex
a ja na Rexa jestem uczulona więc dziecku na pewno nie będę w tym ciuszków prała

Cytat:
a mój jako pierwszy nie miał 8 klas

Dziś rano miałam rozmowę z porcelanowym panem w łazience :sciana:

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:04   #2802
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
To ja jeszcze dorzucę link:
http://www.youtube.com/watch?v=hL51z...eature=related

moje dzieciństwo z grubsza

Yattaman bywa tu, bywa tam, bywa też gdzie indziej

wszystko pamiętam

Cytat:
jesteś rocznik 84? ja 85 ale chodziłam rok wcześniej do szkoły maturę zdawałam mając 17 lat, a studia skończyłam mając 22 (no prawie 23 lata) oczywiście 5 letnie

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

no właśnie! starszy pan! jakby cię jakiś nastolatek przepuścił to by było zdziwienie!
mam pytanko: korzystacie w hipermarketach z kas dla cieżarnych? ja się nawet nie próbuje dopchać bo większa kolejka (nieciężarnych facetów) niż w normalnej.

jestem 85 ostatni rocznik kończący 8 klasę i zdający stara maturę

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-12-09, 11:09   #2803
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
Stary 2011-12-09, 11:13   #2804
agabi
Rozeznanie

ja jestem rocznik 80 - tak więc pamiętam dokładnie to wszystko o czym piszecie ostatnio na allegro trafilam na gumy donald - zgrzewka 14 sztuk kosztowała 49 zł jak sobie przypomnę ten zapach ten smak...aż się łezka w oku kręci...

aalegna- mnie ostatnio starsza pani chciala przepuścić w kolejce do łazienki w galerii handlowej- miło mi się bardzo zrobiło i smiać mi się jakoś strasznie chciało
Stary 2011-12-09, 11:37   #2805
ona10101
Raczkowanie

Hej Dziewczynki chciałam się do Was dołączyć. Napisałam do karolca na priv.Mam nadzieje ze przyjmiecie kolejna ciezarna Na poczatek kilka slow o mnie - mam na imie Milena, mam 23 lata,jestem w 28 tygodniu ciazy, tp mam na 04.03.2012r. Bede miala syna Najprawdopodobniej Adasia - tak zadecydował mój mąż praktycznie.
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:53   #2806
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
ja też . A mój mężu pierwszy gimnazjalista.
Stary 2011-12-09, 11:54   #2807
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez chodziłam do 8 klasy i miałam stara maturę na szczęście a vibivit palcem go wyjadałam, ja jeszcze pamiętam kasowniki takie czerwone z raczka byly w tramwajach
ona10101 witaj

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-09 o 11:56
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:57   #2808
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ale jaja jakiś czas temu przed ciążą lekarz przepisał mi Lactovaginal byłam święcie przekonana, że doustnie teraz z ciekawości wyciągam bo zostało mi i patrzę a tam pisze dopochwowo, a ja głupia to łykałam
o kurde
Stary 2011-12-09, 12:02   #2809
agabi
Rozeznanie

ona10101-witamy serdecznie

właśnie kurier mi przywiózł Misia którego zamawiałam w tej akcji tvn-u "kup misia". jest cudowny. cieszę się jak dziecko i mój Gabryś ma już pierwszą zabawkę
Stary 2011-12-09, 12:05   #2810
karolca
Zakorzenienie

a ja dostałam wylicytowany na allegro kombinezonik. Jest ze sztruksu, cieplutki, w bardzo dobrym stanie. Tylko wyprać i można odbierać w tym maluszka ze szpitala Niby rozmiar 62 to jest, ale jak będzie za duży to też nic się nie stanie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-09, 12:08   #2811
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karolca widzę ze szalejesz na allegro ja wczoraj konsultowałam z koleżanką sprawę butelek pieluch, materacy itp
Stary 2011-12-09, 12:11   #2812
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
karolca widzę ze szalejesz na allegro ja wczoraj konsultowałam z koleżanką sprawę butelek pieluch, materacy itp
Coś ty. Tylko to kupiłam na allegro
Widziałam ładny, pluszowy kombinezon w 5.10.15 ale bardzo drogi, bo 70 czy 80 zł kosztował. Trochę szkoda mi takich pieniędzy, zwłaszcza, że za taką kwotę mam komplet butelek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-09, 12:14   #2813
Flowerbombka
Zadomowienie

Zia córeczka śliczniutka i tak wyraźnie widać.

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja na Żelazną to mam z domu ze 400 metrów na piechotę mogłabym iść rodzić , a wiem też, że oni mają w zwyczaju odsyłanie nie swoich pacjentek (tzn. nie prowadzonych prze ichnich lekarzy) jak mają prawie pełne obłożenie, może to niedługo się zmieni bo nowe skrzydło maja otworzyć, a do tego tam z reguły trzeba się liczyć z dodatkowymi opłatami
ja ma szlak przetarty w Bielańskim, bo moja siostra rodziła w lipcu i była zadowolona, nawet to, ze mam tam pół miasta przejechać nie bardzo mnie martwi
myślę, że ile rodzących tyle opinii na temat każdego szpitala

a gdzie Ty mieszkasz? oczywiście jeżeli chcesz powiedzieć

coś mi się jakiś czas temu o uszy obiło, że porodówka na Solcu jest jakoś powiązana z tą na Żelaznej, ale pewności nie mam
Moja położna odradza Żelazną o tyle, że nie ma najlepszego zalecza dla maluszków i w razie W ponoć zdarza się, że sa przewożone gzie indziej, ale jeśli chodzi o komfort rodzenia to mówi że jest super.

Karową (która długo była moim typem) odradza jesli nie ma problemów z maluszkiem, bo tam stawia się na dobro dziecka. Więc można pomarzyć o aktywnym porodzie. Ponoć większość porodu na plecach z podpiętym ktg.

Bardzo poleca Madalińskiego.

Ja chciałam w Piasecznie, ale może się tak zdarzyć, że jak z dzieckiem coś nie tak będzie to odeślą je gdzie indziej.

Zaczynam myśleć o Czerniakowskiej

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja też pamiętam różne dziwne rzeczy... Wodę sodową z syfonu, saturatory na ulicach... ale na 8 klas podstawówki się nie załapałam
O woda z syfonu...mniam

Cytat:
O rany nie przypominajcie mi tych pyszności. Jakiś czas temu kupiłam nawet Vibovit tak dla smaku, ale to nie ten sam.

Mi jeszcze brakuje takich batoników Kokoroko czy coś takiego.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Dzis kolejna noc z rzedu Filip w nocy o 3 przyszedl do nas do lozka.
Wiec spalismy w 5 osob: ja, slonik, krecik, Filip i maz
Cały komplet...fajnie tak choć pewnie niezbyt wygodnie.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

dziewczyny wszystkie bedziecie kupowac specjalny proszek dla dzidzi( do prania)? jesli tak to proszek czy lepiej płyn?

wczoraj przyszli nasi znajomi wiec mialam okazje wskoczyc w kiecuche) odrazu lepiej sie poczułam, a dzis ubieram sie cieplo i wychodze, bo po wczorajszym dniu spedzonym w domu, boje sie ze mi odbije
a i zdecydowalismy z TZ gdzie zapiszemy nasze dziecie do przychodni, naczytałam sie wczoraj o kolkach i karmieniu piersia)
a dzis zaczynamy 24 tydzien)

cziqa tez od kilku dni czuje kopniaki bardzo nisko, czasami mam wrazenie ze dzidzia mi wystawi noge z krocza
Ja kupię i proszek i płyn i coraz częściej myślę o białym jeleniu. No ale wyjdzie w praniu

Ślicznie wyglądasz w kiecce.

Mój też majstruje gicołkami w dolnych rejonach.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
witam, a ja właśnie z zakupów wróciłam. Wyobraźcie sobie że taki starszy pan przepuścił mnie w kolejce u rzeźnika
Wreszcie jakiś kulturalny mężczyzna.
Ja ostatnio metrem jechałam, cała ławeczka (chyba 5 miejsc) zajęta, a kobitki starsze i w ciąży (czytaj ja ) na stojaka. Tylko, że po mnie w kurtce to jeszcze nie widać, więc wybaczam.

Cytat:
Dziś rano miałam rozmowę z porcelanowym panem w łazience :sciana:
Ojej, jeszcze Cię złapało...niedobre wymiotki

Ona witaj!
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 12:17   #2814
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Coś ty. Tylko to kupiłam na allegro
Widziałam ładny, pluszowy kombinezon w 5.10.15 ale bardzo drogi, bo 70 czy 80 zł kosztował. Trochę szkoda mi takich pieniędzy, zwłaszcza, że za taką kwotę mam komplet butelek
to zwracam honor musiałam coś pomylić
Stary 2011-12-09, 12:19   #2815
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
ależ gdzie tam - nie kwalifikujesz się, za młodziutka jesteś
ja już starsza pani po 30tce
ale plus dla Ciebie że pamiętasz czasem tesknię za tymi dziwnymi, chemicznymi smakami z dzieciństwa
dzieki za komplement, szczególnie, ze ja tu jedna z najstarszych ciężarówek jestem
Stary 2011-12-09, 12:21   #2816
karolca
Zakorzenienie

Wczoraj na Wizażu "Mama z Klasą" przeczytałam, że w 26 tygodniu dziecko otwiera oczy i reaguje na jasne światło. I wiecie, że coś w tym jest.
Od kilku dni, gdy mąż wstaje do pracy i zapala światło w pokoju a ja leżę odkryta, to mała po krótkiej chwili zaczyna fikać
Wcześniej myślałam, że to taki zbieg okoliczności, że może rozpoznaje, że się obudziłam... ale dzisiaj ewidentnie rozbudziła się dopiero, jak zrobiło się jasno, wcześniej był spokój.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to zwracam honor musiałam coś pomylić
To mój mąż siedzi ciągle na allegro polując na tanie części do swojej drugiej miłości

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-09, 12:30   #2817
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wcięło mi posta wieczorem mea culpa - nie podłączyłam laptopa do prądu i na baterii padł i myślałam że będę pamiętać co miałam napisać i napiszę rano. Więc wstaje, odpalam kompa i .... nic. pustka. łępecynka mi chyba przestała funkcjonować zupełnie nie pamiętam co było w tym moim poście. mój TŻ twierdzi że to "baby brain" się nazywa i że po porodzie przejdzie

Dziewczyny jesteście super śliczne na mailu. Monia, mamy podobne brzuszki w kształcie

Zia śliczna ta Twoja Anulka zazdroszczę foteczek

Tikki - jeju, Twoje zdjęcia to zawsze wyglądają jak z okładki Vogue'a co najmniej. wyglądasz jak rasowa modelka Gaultier's. Twoją ślubną fotkę z rozpuszczonymi włosami pamiętam do dziś

Tiaaaaa.... miła ta Twoja koleżanka, że uznała za konieczne Ci przekazać jego słowa
uwielbiam komentarze nie-ciężarnych kobiet i facetów na temat ciąży.
To chyba normalne że w ciąży brzuszek rośnie, nie? a co mamy być płaskie jak deski? w końcu gdzieś się dziecia 3kg i ponad pół metra zmieścić musi.
nawet anagat brzuszek w końcu wystrzeli - tylko teraz się jakoś wyjątkiem uchowała ale już niedługo, niedługo

oficjanie proszę o przyjęcie mnie do grona dinozaurów wątkowych
ja też pamiętam turbo i donaldy (). A ktoś pamięta cukierki kapitanskie? i oranżadę z saturatorów na ulicach (w wielorazowych szklankach przypiętych do tychże łańcuchami ) i oranżadę w torebkach foliowych z taką cieniuteńką rurką

ubieram się i jadę zobaczyć co tam moja mała wyprawia. kciuki wskazane
Hej Dino trzymam kciuki...
kapitańskie to do dzisiaj są moje ulubione cukiereczki
ja pamiętam jak z 1 dolcem pojechałam sama mpk do pewexu , chyba z 7 lat miałam, i kupiłam sobie takiego psiaka co można było go łapkami do kurtki czy czegoś przyczepić ....
Na fb jest jakaś taka strona gdzie są takie różne zdjęcia z rzeczami z tamtych czasów....kredki bambino, chińskie gumki do mazania itd......

Jakbym tak mogła "teleportować" moje bimbały to dla każdej po trochu by było .

Ja na obiad robię sobie dzisiaj hamburgera własnej produkcji, Mała dostanie klopsika a ja wielkiego mc konia Tż w delegacji i mi piszę,że na obiad a to kaczka z ziemniaczkami pieczonymi, a to polędwiczki ....niech się naje dobrze, bo w domu tego nie dostanie

Cytrynka zgadnij z czym jem bułę?

Agabi super taki Miś jako prezent, chyba też kupię

Dobra Laski , no to ja dzisiaj robię listę zakupową osprzętu dla Maluszka , bo tak sobie siedzę siedzę ,aż tu nagle marzec mnie zaskoczy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 12:34   #2818
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja na obiad robię sobie dzisiaj hamburgera własnej produkcji, Mała dostanie klopsika a ja wielkiego mc konia Tż w delegacji i mi piszę,że na obiad a to kaczka z ziemniaczkami pieczonymi, a to polędwiczki ....niech się naje dobrze, bo w domu tego nie dostanie
Jaka miła jesteś

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-09, 12:38   #2819
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Tikki - jeju, Twoje zdjęcia to zawsze wyglądają jak z okładki Vogue'a co najmniej. wyglądasz jak rasowa modelka Gaultier's. Twoją ślubną fotkę z rozpuszczonymi włosami pamiętam do dziś
Zariah, a ja twoja fotke w sukni slubnej jak rozdmuchujesz snieg z reki! Boski klimat na ta fotka, taka ale krolowa sniegu...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 12:38   #2820
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

konia nie wiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości