|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
ah musze sie pochwalic sprzedalam kolyske
i kupilam za ta kase Igorkowi prezent po choinka oo taki lezaczek ![]() moze byc? |
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Witam się już po południowo!!
Padam na pyszczek dzisiaj. Nocka najgorsza z najgorszych a i dzień taki w biegu:/ Nie mam sił stukac w klawiaturę. Bylismy na kontroli, dostałyśmy cała artylerię leków (pulmicort, syropki, kropelki itp.) Nadal nie ma zmian na oskrzelach (na szczęście) ale kaszel ma jak stary gruźlik i w poniedziałek znowu kontrola:/ Dziewczyny, które miały do czynienia z tym pulmicortem. Mam ją inhalować rano i wieczorem. Ale mogę przed samym snem? Bo obiło mi się o uszy, że może to działać pobudzająco. |
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszka, Scio to dobrze że dziewczynki zdrowe. Ostatnio coś przybywa chorowitków kaszlących i zakatarzonych na wątku..
Pogoda ![]() Niech już spadnie śnieg i mróz, który rozprawi się z wirusami w powietrzu. Zanetaa dom wietrzymy codziennie.
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to zależy od dziecka , bo ja osobiście pierwsza minutę po posmarowaniu sacholem mam wyciętą z życiorysu!!!!!!! piecze, szczypie , że szok a co dopiero maluch.
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najlepiej przed kapiela zeby potem dokladnie umyc buzke po inhalacji bo moze nabawic sie grzybicy jamy ustnej !!!!! noi nosek i buzke z wierzchu tez przemyc!!!!! noi do noska sol fizjologiczna po inhalacji bo to strasznie wysusza ten pulmicort!!!! a ja inhalowalam tydzien czasu wlasnieprzed kapiela i mi dziecko ladnie spalo wiec nie ma sie co martwic (czasem podczas inhalacji podsypial hehe )---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie dostałam ! ![]() Cytat:
My byliśmy dwa razy, po nowym roku trzecia dawka. Dziewczyny my wybraliśmy te szczepienia obowiązkowe. Tam jest ospa czy trzeba dokupić?Cytat:
![]() TŻ zrobił zapas pampersów z Biedronki. Gdzieś na trasie zauważył, że otwarcie sklepu i zrobił zakupy. Za 19,90 |
|||
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
to tez mowila carmela - ze jak nie piecze dziecia to mozna uzywac. widocznie mojej nie piecze, bo jakby mogla to by mi zlizała z palca nawet! jak widzi tubke to juz jest spokojniejsza!!
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
laski ja jestem od dzisiaj w domu w szpitalu byłam 12 dni
![]() nic tam nie jadłam tylko kroplówki bo stan był poważny. W styczniu czeka mnie operacja schudłamok5- 7kg![]() nie jestem w stanie Was nadrobić bo szczerze mówiąc nawet nie mam siły na czytanie. muszę być na rygorystycznej diecie np teraz przez parę dni kawiorek i woda ![]() pozdrawiam Was serdecznie |
|
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma focha i koniec. Nie mam już sił na te zasrane MM. Chyba będę faktycznie odciągała kilka razy dziennie a między czasie będzie dostawała kaszki, deserki,obiadki bo mnie cierpliwości brak. JA TEŻ CHCE DADY ZA 19,90 !! ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() To że schudłaś zazdroszczę.. Wracaj szybko do zdrowia ! za operację w styczniu !
|
||
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozmawiałam z farmaceutką i mówiła, ze nie powinno się dawać sacholu takim Maluchom bo jest za mocny.
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
W życiu Was nie nadrobię, mam zaległości od 71 strony...Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Malwinka się przeziębiła, katar jej leci z noska, ja też się średnio czuję
.Kursujemy między moimi rodzicami (zjazdy) a rodzicami TŻta. Już mnie ta sytuacja dobija, że nie mamy swojego kąta. W poniedziałek będziemy oglądać działki budowlane, może się na coś zdecydujemy w końcu... Mojej księżniczce idą zęby Z innej kwestii - chyba mi się pokarm kończy ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Iustynko miło, że mnie szukałaś |
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj jak Monia pisała, trochę ją oszukać.Butelkę przystaw tak jakby mleko leciało z piersi.Nie wiem czy ma sens kupować milion butelek i kombinować... Już sobie myślałam wiesz, czy są takie sztuczne piersi do której wkładasz butelkę i tam gdzie brodawka wychodzi smoczek wiem głupie pomysły, ale jakby działało to sama bym kupiła.![]() Mala przystawiaj często jak czujesz, że laktacją Ci szwankuje. Karmi pomaga, herbatki na laktacje ponoć też.Mnie karmi w każdym bądź razie pomaga. abyście znaleźli działeczkę,wymarzoną !
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie przepadam, ale do kina tam jeżdżę (tzn. jeździłam
)A kawały przednie I to zdjęcie Aani Nawet nie wiedziałam, że S-c ma taką złą renomę . Cytat:
Cytat:
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Jacie jesli Domek ma problemy z zaparciam daj kukurydzianą kaszkę. Ryżowa zapiera
Kwęk, kwęk, kwęk, kwęk, kwęk
|
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
Klara wchodzi dzisiaj do swojego pokoju i mowi: "O Matko Boska, ale tu jest balagan!"
![]() dziubek - rewelacja z tym Sosnowcem!!! )DaKaro - zabki! juz?? ![]() blondynkapoznan - biedna ty |
|
|
|
#4134 |
|
BAN stały
|
Zanko ta opytmistyczna wersja bardziej mnie sie podoba,ze blondynkę puszczaja bo jest lepiej
![]() Agaduś-a to mała aparatka Marinko opowiadaj zaraz jak mieszkanko!!! Ależ Igus wielki I niech nam wraca szybko do zdrówka.Scio,Sweet,Pieleszko całe szczescie,ze to nic poważnego Edit: Blondynko znakomicie ,ze jesteś!!! Stosuj dietę i odpoczywaj.Będzie dobrze!!!!
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-12-09 o 17:41 |
|
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
Piwnooka najlepszego z okazji urodzin!
Jacieeeee fajnie, że wracasz "do siebie" Zmalowana cały czas trzymam kciuki DaKaro Już się boję wieczoru ... Jeszcze jutro ta sobota, co na łajzy idę. Próbowałam się wykręcić, ale przyjaciółka mnie wzięła na litość i
|
|
#4136 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() thxCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() suuper tylko dosyc wczesnie hihi Cytat:
0,5 ml soli fizjologicznej i 0,5 ml pulmicortu 2x dziennie |
|||||
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Helloł dziewczyny.
Poczytam sobie co tam u was, z najświeższej strony widzę, że Blondynka wyszła ze szpitala - kochana my tu wszystkie za Ciebie kciuki trzymamy, z resztą poczytaj sobie w klubie. Widzę też, że nowe ząbki idą na forum Dla wszystkich ząbkujących U nas nic w tym temacie się nie dzieje - byłam w końcu w tym tygodniu na tym zaległym szczepieniu, to pediatra sprawdziła. A szczepienie miałyśmy 6 grudnia. Mąż się śmiał ze mnie, że wyrodna matka jestem, że taki prezent dziecku na Mikołaja zafundowałam, ale ona nawet nie zapłakała. Zuch dziewczyna, moja kochana córa. A i Kropka nauczyła się już sprawnie obracać na brzuch przez prawe ramię. Ułamek sekundy i już jest w innym miejscu. O zostawieniu jej na łóżku już nie ma mowy.
|
|
|
|
#4138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4139 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za wage ![]() Cytat:
Mam kolege urodzonego w Sosnowcu i on zawsze mówi - jak mama mogła mi to zrobić ![]() Cytat:
![]() dla hippa bobovity nestle bebilonu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bambalusia jest najlepsza ![]() A ze złych wiesci mamy skierowanie do poradni wczesnej interwencji
|
||||||
|
|
|
#4140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ten szpital strasznie mi się odbił psychicznie tyle ludzi chorych aż ręce opadają od samego patrzenia
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

nawet parte zaliczyłam 
czaspneumo i ospa. Na więcej się nie zdecydowaliśmy.

za operację w styczniu !

)
suuper tylko dosyc wczesnie hihi