![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?
Za to że mogą spojrzeć na kobietę i zobaczyć w niej równego sobie człowieka i dzięki temu budować relacje oparte na partnerstwie a nie powielać patriarchat.
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma ludzi normalnych, tylko niezdiagnozowani....
![]() ![]() ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2011-12-09 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
mężczyźni powinni podziękować feministkom za to że wyzwoliły kobiety tylko z obrazu matki i żony, pozwoliły im być człowiekiem. Co za tym idzie mężczyźni mogli się skonfrontować z obrazem nowej kobiety........ i zobaczyć kim są naprawdę. A jacy są to autor wątku powinien sobie sam odpowiedzieć............. ..............
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim za to, że kobieta stała się partnerką - dzięki czemu można z nią uprawiać nie tylko seks w celach prokreacyjnych, ale i w międzyczasie pogadać. Starożytni mieli gorzej - żeby poczuć prawdziwą miłość i mieć partnera do rozmowy trzeba było się rozglądać za własną płcią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Na innym wątku eos pisał,że dzięki feministkom jest więcej wyzwolonych kobiet i panowie na tym korzystają i nie chcą się żenić
![]() Tyle,zę nikt (normalny) za takiego za mąż się nie wybiera, po drugie dzięki temu kobieta nie musi brać byle łachudry,zeby ostatnia we wsi nie zostać ![]() PS Gdybym była facetem to stwierdziłabym,że zyskałam mniejszą odpowiedzialność - to z plusów
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-09 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest chyba domena eosa, w jednym wątku opisać swoje zdanie tylko po to, by założyć drugi wątek i zastrzec, że dopiero na sam koniec powie (zresztą to samo, co w wątku poprzednim) ![]() Czego by tu nie zrobić, by oderwać durne babska od garów, toć pora obiadowa jak nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3097021 0]Ale wiesz...
To jest chyba domena eosa, w jednym wątku opisać swoje zdanie tylko po to, by założyć drugi wątek i zastrzec, że dopiero na sam koniec powie (zresztą to samo, co w wątku poprzednim) ![]() Czego by tu nie zrobić, by oderwać durne babska od garów, toć pora obiadowa jak nic ![]() Aż się prosi o wątek cO KOBIETY ZYSKALY DZIĘKI FEMINISTKOM ![]() I słusznie - bo walczyły dla siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() 2. Prawo do okazywania emocji. Mężczyzna ma prawo być smutny, ma prawo obawiać się czegoś... I może to powiedzieć swojej partnerce. Nie musi już zgrywać twardego faceta, którego nic nie rusza. 3. Wpływ na wychowanie dziecka. Teraz dąży się do tego by mężczyzna miał coraz większy kontakt z dzieckiem, co jest dobre zarówno dla mężczyzny, jak i dla jego dziecka/dzieci ![]() 4. Szansa na posiadanie prawdziwej partnerki, a nie zahukanej kobiety, która jest z facetem tylko dlatego, że bez niego sobie finansowo nie poradzi. 5. Prawo do wykonywania stereotypowo kobiecych zawodów. Jeśli facet sprawdza się jako makijażysta czy manikiurzysta, to spokojnie pracuje w swoim zawodzie.
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie wiem czy to do końca feministkom, ale na pewno pierwszym wojowniczkom o równość mężczyźni mogą podziękować za to, że dzisiejsze kobiety są partnerkami a nie uczepionymi ich gaci niezdolnymi do samodzielnej egzystencji bluszczami.
Oczywiście, dla niektórych panów ma to i złe strony, szczególnie dla takich z władczymi zapędami wobec rodziny, hołdujących patriarchalnym strukturom. Ale dla większości dzisiejszych facetów to chyba lepiej, że kobieta umie być samodzielna w różnych dziedzinach życia. Kiedyś los kobiety i dzieci spoczywał wyłącznie w rękach ojca rodziny i to pociągało za sobą ciężar odpowiedzialności za zapewnienie im bytu, dzisiaj kobiety również podejmują tę odpowiedzialność za rodzinę, nierzadko na równi z mężczyznami a czasem zamiast nich. Podobnie na innych polach życia społecznego. Ja tak sobie myślę, że to musiało być męczącym, gdy miało się świadomość, że wszystko włącznie z ewentualnymi konsekwencjami nietrafnych decyzji spoczywa tylko na jednym karku.
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciała się spełniać w domu, przy dziecku. Swoim. Tymczasem między innymi z powodu sytuacji ekonomicznej robię tak zwaną karierę i powinnam spełniać się i rozwijać przy cudzych dzieciach.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
no to głupia jest. Ja bym się w życiu na takie jeleniowanie nie zgodziła. Na szczęście jest wybór. Skoro takiej kobiecie to odpowiada i nie ma co robic tylko zasuwać to nic mi do tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a autor tematów chyba próbuje być kontrowersyjny i dlatego nie ujawnia od razu swoich poglądów, które (jak widzimy z poprzedniego tematu) są dość ubogie i niezbyt głębokie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-12-09 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo możesz zajmując się swoim dzieckiem być opiekunką jednocześnie. Moja koleżanka tak robi i zarabia ok ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
za to że nie musicie za nas płacić w miejscach typu restauracja,za to że my też możemy zrobić pierwszy krok i za to że mamy wywalone co o nas powiedzą inni i sypiamy z kim chcemy.Nie oszukujmy się facet nie podziękuje za nic ambitnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała mieć realny wybór. Że mogę się spełniać robiąc karierę i spełniać się wychowując w domu własne dzieci. Nie będąc jednocześnie potępiana, że wybrałam inaczej i jestem feministką/kurą domową. Na dzień dzisiejszy wolałabym zajmować się dzieckiem (i prać wielorazowe pieluchy) niż pracować ale nie mogę. Więc pracuję, daję dzieciakom wiele i czekam na lepsze czasy. Generalnie w polskim feminizmie bardzo brakuje mi pomysłu na mamy. I trudno powiedzieć co dał feminizm mężczyzną bo rodzajów feminizmu jest tak dużo i często w założeniach dość sprzecznych, żeby cokolwiek konkretnie określić.
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie, które wolałyby pracować a mąż zostałby w domu - znam takich mnóstwo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Chyba Ci człowieku za dobrze. Nie dość, że mężczyzni przez długi czas byli uważani za lepszą rasę od kobiet, to jeszcze faceci by chcieli mieć coś z tego, że feministki doszły do głosu. Co Ty byś chciał przez to zyskać? Szczerze mówiąc, to mam w pupie co faceci przez to zyskali, interesuje mnie tylko to, co kobiety mają dzięki temu. Niestety, wiele stereotypów panuje nadal, i w wielu przypadkach mężczyzni mają lepiej od kobiet, a Ty oczekujesz jeszcze jakichś zysków od feministek... Ech. Nie ma to jak postawa "mnie się należy wszystko od wszystkich".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
jestę wieszczę
|
Mają w domu pełnoprawną partnerkę, która może dokładać się do domowego budżetu, może się rozwijać, a co za tym idzie jest bardziej interesującą partnerką do rozmów i facet ma z nią o czym pogadać (pod warunkiem, że jej dorówna
![]() Nie musicie się zaharowywać, by utrzymać dom, bo kobieta też może pracować i Was trochę odciążyć. Nie musicie być supersamcami, ekstrazaradnymi, co często odbijało się na Waszym zdrowiu. A ilu mężczyzn przez chorą dumę się zabijało... Wiecie, że kobieta jeżeli z Wami jest, to chce, a nie dlatego, że tak wypada, albo nie ma innego wyjścia ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Podpisuje się pod tymi postami. Nic dodać, nic ująć.
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Gotować umiem, prać umiem, zmywać umiem, sprzątać umiem i nie zawdzięczam tego feministkom. Nie mam za co dziękować bo nie umiałbym być z taką kobietą po prostu. Nie chciałbym takiej kobiety zawstydzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
a za co maja byc wdzieczni? za to ze teraz sami sobie piora i sprzataja? ze tego musieli sie nauczyc? nie sadze ze wiekszosci sie to podoba. ale bywaja faceci ktorzy ,,sami robia wokol siebie" tak jak bywaja babki ktore ,, nic nie potrafia wokol siebie zrobic". mnie wkurza jak feministki z gory ocenaja kogos kto nie widzie zycia po ich mysli: czyli wyzwolona na maxa kobieta w spodniach ktora zawsze wie czego chce, rzadzi swoim chlopem ( albo chlopka) nie gotuje nie sprzata i ma caly swiat gdzies. Rzadko rozumieja to, ze my tworzymy zwiazki tak jak nam sie podba. ze jedna kobietka chce z wlasnej nieprzymuszonej woli byc w domku z dzieckiem, prac sprzatac BO TO LUBI. a inne tworza inny typ zwiazku w ktorym oboje pracuja i oboje robia w domu. a jeszcze inni zyja zupelnie inaczej: on pracuje na caly etat, ona dorabia i troche on pomaga w domu a ona robi w domku troche wiecej.
w wysokich obcasach czesto pojawia sie tez problem matek z dzieckiem. jedne uwazaja ze trzeba siedziec z malym caly czas bo potrzebuje mamy a inne po 3 miesiacach ida do pracy. I nawzajem sie oskarzaja i pisza ktora to ma lepiej a ktora gorzej. DAJCIE ZYC PO SWOJEMU. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Można być kobietą szczęśliwą, bez feministycznych poglądów, równouprawnienie jest bardzo ważne, ale pewien podział musi być, nie wyobrażam sobie, żeby facet dla mnie gotował, sprzątał czy prał - od tego jest kobieta - on może pomóc, to tak samo jak ja bym poszła mu naprawiać samochód, no sorry! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.