|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Najśmieszniejsze było jak powiedzieliśmy że wózek kupiliśmy, a teściówka na to: "jaki kolor?". Tyle jeśli chodzi o przypominanie.
|
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Neska rzeczywiście nie fajnie się zachowali teście,po co gadali.Eh nigdy takich ludzi nie zrozumiem.Mam z tego samego rodzaju co ty pościel dla dzidziusia rożek tylko ,że fioletowy i ma z przodu kokardkę
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
14 została miss internautów
Kto ją wybrał?Moja 10 została II vicemiss, szkoda ![]() Miską została 16, nooo w sumie ładna
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Neska a może ty masz tych samych teściów
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Zobaczcie jakie mam dzidek kochany zdjęcia na pamiątkę pobytu w brzuchu: https://picasaweb.google.com/1063535...COOg65Lpgffqdw |
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam spać bo jutro szkoła ... tak mi się nie chce
teraz się zorientowałam że już połowa wątku za nami a 5 część jest dopiero nie całe dwa tygodnie ![]() ![]() dobranoc mamusie i brzusie
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo TZ jest jedynakiem ![]() zdjęcia super tylko biedne dziecko juz ksążkami zarzucone
|
||
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie jedynak ale jedyny facet
.Do książek od razu trzeba przyzwyczajać ![]() Lecę poczytać i lulu, papa. |
|
|
|
#2588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hehehe pierwszy raz spotykam się z taką nazwą!
![]() ja nie wiem, u nas nie słyszałam takiej nazwy Toruń jest troszkę do tyłu widzę ![]() Cytat:
A za pazurki u stóp ---> trza Cię wpisać do księgi Guinnessa ![]() Cytat:
Cytat:
jak ja o to nie zadbam to nikt inny tego nie zrobi, więc... ![]() Kot sypia w wannie??? szok! A ja myslałam, że koty lubią mieć ciepełko a palenie w piecu- masakra Wiem jak to jest, moi rodzice palą, mają 3 piece kaflowe z czego w 2óch tylko palą, a w ostatnim baardzo rzadko bo nikt w moim pokoju nie mieszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wpłatomat to a'la bankomat, ale nie wypłacasz, a wpłacasz kasę na swoje konto przez kartę i od razu masz kasiorkę na koncie Fajna sprawa, raz dwa i masz, nie muszę jechać 10 km żeby to zrobić w banku, w mieście
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ups, wydało się
|
|
|
#2590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cena- 50 zł masakra! Nie mam kasy na takie bajery, jeszcze jak mam płacić co pół roku sama to o nie Jak nie zjedzą to ja nie wiem... nadal żarcie stoi, a one głodne, pff... może w strzykawce rozrobić z wodą i wlać do pyska? Czy samą tabletkę wepchnąć?? 1 raz odrobaczałam go w styczniu po kastracji i zjadł z mięsem, a teraz niet łobuzy no ![]() Cytat:
dają taką na otwarcie biedronki- słyszałam ![]() ile??????????? chyba se jaja robisz! Ja zjem max 12 pierogów i jestem pełna na pół dnia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dark lady ładne zdjęcia, ale czemu tak malutko??? buciki najładniejsze
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-10 o 00:09 |
||||
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, dobranoc
|
|
#2592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyżaliłam się w klubie na taki temat. Kurcze, chora jestem i nie mogę spać. ![]() Zrobiłam sobie herbatkę i Was nadrabiam, wezmę apap, bo to chyba działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie.
|
|
#2593 | |
|
Rozeznanie
|
Nagroda dla tej pani ![]() Cytat:
Przynajmniej się teraz zmobilizuje i postaram nadrobić jakoś
|
|
#2594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zamierzasz ich używać od samego początku? bo zastanawiam się czy kupić jeszcze pampersy new born ![]() _________________________ _____ Bry ![]() Właśnie zjadłam II sniadanko i popijam kawkę wstałam o 5:50 i poszłam na roraty... Przynajmniej raz w roku by wypadało, a z mężem (gra na nich z zespołem) jakoś tak raźniej się wstawało![]() przynajmniej dzień będzie długi ![]() A dzidziol był chyba troszkę zdziwiony o co kaman z tym wczesnym wstawaniem, bo zazwyczaj budził się o 7
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
matko ile nadrabiania
lecę czytać aa i dzień dobry |
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jaki mam od paru dni dylemat: iść do fryzjerki przed świętami czy nie iść
ostatni raz byłam na początku sierpnia, teraz mam długość taką, że prócz najbardziej pocieniowanej warstwy wszystkie wchodzą w kitkę...No i nie wiem czy jest sens podcinać, czy lepiej poczekać i w okolicach chrzcin podciąć, a do tego czasu już spokojnie dorosną do związywania ![]() W sumie jak wyprostuję, to nie jest źle, jedynie grzywka sięga końca nosa... I tak myślę, czy jest sens wydawać kilka dyszek, czy walnąć jakiś kolorek szamponetką i pobawić się prostownicą ![]() Sorki, że przynudziłam
|
#2597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak, że nie wiem co mi się chce... W ten sposób albo nie jem nic, albo wpycham coś w siebie a potem męczę się, bo żołądek boli ![]() Jadę dzisiaj na bazarki zobaczyć koszule do karmienia. Mam nadzieję, że będzie taniej niż na allegro Potem do galerii handlowej obkupić Męża na Święta i kupić prezenty. Pewnie padniemy jak wrócimy... Dobrze, że wczoraj sprzątnęłam sobie
|
|
|
|
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemka brzdące
Obudziłam się na siczka, patrzę, bambaryły mięsa nie zjadły, bo i po co?? ) i wpadłam na momenciora jednego ![]() Cytat:
i tak nie czaiłam o co kaman hehe coś mam ograniczone myślenie ![]() idę dalej spać! ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() A teraz zrezygnowałam z szamponetek na 28 myć, bo był marny efekt i teściowa mnie pofarbowała TRWAŁĄ FARBĄ sayoss(gó.w.no) - i co? - schodzi mi kolor jak myję włosy!!!!!!!!! next time wezmę sobie loreala ![]() Cytat:
![]() A koszule do karmienia fajne są na rynku, może u Ciebie też będą? tylko nie z motywem 'żyrawki' itp, bo jest marna jakość i szybko się mechaci
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tymbardziej, że będę miała przez pierwszy miesiąc męża w domu![]() A szamponu używam Loreal Casting - koloru nie daje jakiegoś spektakularnego, ale ładny odcień Ostatni raz robiłam w kwietniu - jakoś tydzień przed ślubem
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski ja wyjatkowo sie wyspalam nie liczac 5xsiku i 10x pic
![]() co do tesciow i wozkow wspolczuje.. dobrze ze moi maja wszystko w du** i nawet nie wspominaja ;p wczoraj udawali zdziwionych ze Igor jakby pierwszy raz slyszeli..aa po za tym wczoraj mnie tesciowa uswiadomila ze po cc moge karmic piersia... i ze dzieciaki maja ospe.. to mowie ladnie a my na mikolaja bylismy u nich.. a ona ze zaraza sie dopiero jak sa kripki a ja mowqie ze nie ze 2-3 dni przed.. i sie kloci poczytalam na necie i mialam racje ospe juz mialam ale wyczytalam ze teraz moge miec polpasca.. extra
|
#2601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym wpychaniem, bo "coś bym zjadła" to jest jakaś masakra. Wczoraj opędzlowałam całą olbrzymią pakę prażynek super chrupiących Pyszne były! Ale tak pyszne, że je wpychałam do buzi jeden za drugim jakby mi je ktoś chciał zjeść ![]() Co do koszul to ja właśnie od okularki_com wzięłam "te żyrafowate". Skoro się tak mechacą szybką to czemu nikt nie pisał wcześniej? ;( Ale nie ma tego złego - najwyżej się szybciej zbiorę, żeby mega schudnąć 'po' i móc spać w samej bieliźnie - no bo bez wkładek laktacyjnych to chyba nie da rady?
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój brat ma 31 lat i wygląda masakryccznie... jakby miał pasemka na włosach szok!Po porodzie pójdziemy do fryca, chłopów w domu zostawimy i heja ![]() Cytat:
tylko do córki koleżanki z jeszcze wtedy 'pracy'... praktykowała 3 lata i mi spieprzyła... masakra była po prostu powiedziałam sobie- nigdy więcej, bo to pewnie jest kara za to, że zdradziłam swoją fryzjerkę next time wezmę tą farbę casting, ale to trwała farba, nie szampon? ![]() Aha co do jedzenia- wiesz jak ja wpieprzam pomarańcze?? jak jakaś nienormalna, wpycham se do buzi wielki kawał, ledwo co go mielę, czasem lubię się krztusić, normalnie jak bym nie jadła takiego owoca od lat- tak się zachowuję i też myślę, że ktoś mi zje... Co do koszul- pierz je w 30 stopniach to opóźnisz czas 'mechacenia się' Dlatego ja zainwestowałam teraz w droższe piżamo- koszulę z lepszej firmy i piorę dalej w 30 st bo mam obsesje jak mi teściowa coś wypierze, ona daje na 40 to zaraz mi się bawełna mechaci i nigdy więcej! ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Dlaczego mnie nie pogoniłyście do wpłatomatu?? tak chcę zasnąć ponownie i nie mogę, 7 h i jestem wyspana także jadę do kerfa te 5 kilosów i na moją pipidówkę do lumpa- może jeszcze coś wyczaję fajniejszego
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już po spotkaniu z położną no i .... masakra !!! mam do niej dzwonić jak mi tylko zdejmą pessar - 20 grudnia bo jeszcze tej samej nocy jest wysoce prawdopodobne, ze zaczne rodzić !! i już położna woli byc przygotowana i czekać. Podobno jest tak, ze jak sie szyjka skraca i jest pessar założony i jeszcze leki np. fenoterol to jest kwestia kilku godzin po odstawieniu wszystkiego do porodu ![]() druga mozliwosc jest taka, ze ciaze mozna przenosic.. i wtedy w 43 tyg jest porod indukowany, ale tutaj polozna mowila, ze raczej mi to nie grozi generalnie od wczoraj chodze mega przestraszona bo jak sie okaze ze zostalo mi 10 dni to ja jednak podziekuje i niech ktos urodzi za mnie ![]() aa i mala moja wazy juz ok 2800g druga sprawa mniej mila, przez co nie bylam w stanie nawet wczoraj wejsc na wizaz, bo bylam tak zla to sprawa z mieszkaniem. wlascicielka naszego mieszkania miala przyjsc we wtorek - nie mogla, wiec przelozyla na sobote, (a miala przyjsc obejrzec mieszkanie czy wszystko ok i podpisac wypowiedzenie). dzwonię do niej wczoraj, zeby potwierdzic dzisiejszy dzien, żeby nie było, że sobie zapomniała a ona, że nie przyjdzie, że przyjdzie wtedy, kiedy już pozabieramy rzeczy i ze jej sie teraz nie chce i ze nie podpisze nam zadnych dokumentów bo przeciez musimy sobie ufac i zmieniła zdanie po raz 3 i na poczatku mielismy jej nie placic za grudzien, miala potracic go z kaucji, potem we wtorek mowi, ze mamy zaplacic za te 2 tygodnie co bedziemy mieszkac a wczoraj mówi, że mamy zaplacic za pelny miesiac bo umowa jest umowa ![]() myslalam, ze wyjde z siebie jak to uslyszałam ! a ona, ze wiedzielismy od poczatku ciazy ze sie bedziemy wyprowadzac ( zabawne, bo jej wlasnymi rekami wymalowalismy mieszkanie w pazdzierniku), ze kazalismy jej telewizor zabrac ( mamy swoj) i to dla niej mega problem, ze ona musiala pralke kupic i ja naciagnelismy ( poprzednia pralka poniszczyla nam rzeczy i musialam prac chemicznie bo ona nie chciala jej naprawic, pralka nie odpompowywala wody i wszystko smierdziało no i stanelo, ze nam nie podpisze wypowiedzenia, dopoki nie bedziemy zdawac mieszkania i ze ona nie przyjdzie do nas jak sie umawiala, a jak tz powiedzial, ze potrzebuje papier do pracy, zeby potwierdzic, ze nie ma dwóch mieszkan wynajetych i ze jak to dla niej taki problem to sam do niej pojdzie zeby podpisala to zaczela krzyczec ze ona sobie nie zyczy i ze nas do domu nie wpusci oby to sie sadem nie skonczylo... ja już nie wiem co mam robić
|
||
|
|
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My lampkę nad łóżeczko zamówiliśmy taką: http://allegro.pl/ag196-lampa-scienn...967437227.html we wtorek ma być dostarczona więc jak chcecie to mogę zdać relację ![]() Mmonika moim zdaniem krem lub biel, poszłabym w delikatne kolorki boroo50 - też mam żyrafkową (dwukolorową), pierwsze pranie na 40 st. przetrwała i jest ok. Nie liczę jednak że super długo wytrzyma, no bo za 15 zł cudów się raczej nie można spodziewać ![]() Z fryzjerem czekam do porodu, co by sexi mamą być ![]()
|
|
#2606 | |
|
Raczkowanie
|
hej
Cytat:
![]() Musimy tytuł zacząć wybierać, jak dalej będziemy tak pędzić!Nadrobiłam kilka stron A ja na Miss głosowałam właśnie na szesnastkę ![]() :pa la:
|
|
#2607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy ta szanowna kobita ma uregulowane sprawy ze skarbówką i odprowadza podatek od wynajmu? Może wystarczyłoby znaleźć na nią jakiegoś haka, bo nie dość że kaucji nie dostaniecie to jeszcze papierów wam nie podpisze. A z tego co wiem 80% wynajmujących olewa skarbówkę... A jaki dokładnie macie zapis w umowie odnośnie jej wypowiedzenia? Może pisemne wypowiedzenie wysłać pocztą zpo? Albo skonsultujcie sprawę z jakimś prawnikiem? Na każdego można haka znaleźć... Eh nie zazdroszczę sytuacji...
|
|
#2608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
samiutka ![]() Cytat:
![]() Wstałam dziś o 9.30 Pierwszy raz zdarzyło mi sie tak długo pospac a teraz będę sie lenic bo wczoraj posprzątałam w domku i mam labę ![]() Zastanawiam się czy jednak z Tztem nie pojdziemy na ten jego bal karnawałowy 4 lutego, w sumie i tak z początkiem lutego mam zamiar małą wykurzac z brzuszka więc małe tany tany by jeszcze pomogło
|
|||
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapis w umowie jest taki, ze bez podania przyczyny skladamy wypowiedzenie w formie pisemnej pod na koniec miesiaca. wypowiedzenie jest jednomiesieczne. i tz dzwonil do niej na koniec listopada powiedziec jak sie sprawy mają i mówil, że moze podejść do niej i przynieść papier a ona, że spokojnie, że nie będziemy się trzymać tak kluczowo umowy i że ona nie będzie robić nam problemów ![]() no i mamy... jestem tak wkur***na ze szkoda gadac |
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Może jej załatwić przejażdżkę do lasu(tak ,żeby choinkę sobie wybrała![]() )![]() Widziałaś może nowe sale porodowe,albo warunki na salach mam już z dziećmi? Cytat:
Wiesz do 3 razy sztuka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

Kto ją wybrał?

Toruń jest troszkę do tyłu widzę 

trza Cię wpisać do księgi Guinnessa
oczyścił ranke i teraz nie leci. Dobrze że zdecydowałam się na inny szpital do porodu.
jak ja o to nie zadbam to nikt inny tego nie zrobi, więc...
Wiem jak to jest, moi rodzice palą, mają 3 piece kaflowe 
1 raz odrobaczałam go w styczniu po kastracji i zjadł z mięsem, a teraz niet 

) i wpadłam na momenciora jednego
i tak nie czaiłam o co kaman hehe 
i też myślę, że ktoś mi zje...