Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 19:45   #2521
uska000
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc mamusie

ja jutro albo urodze albo z łóżka nie wstane Od 11h do 19h sprzatalam...i jestem padnieta Nawet obiad jadlam w pospiechu. dobrze,ze mialam jeszcze 2 nalesniki dopiero teraz zjadlam wieksza obiado kolacje.
umylam 5 okien, wypralam firanki, ktore pozniej prasowalam. Wyszorowalam duzy dywan, wyczyscilam lozeczko dla malej, odkurzalam, itp.
W jednym z dwóch pokoi mam firanki na całą ściane (prawie 5m długości) z prasowaniem jej byla masakra, ale jeszcze gorzej z zawieszeniem, bo byla za dluga o 40cm i musialam podwijac. Na koniec myslalam ze sie poplacze, bo tak ciezko mi bylo
Na dzis juz koniec

teraz chillout
ide nadrabiac
masakra... jak Ty dalas rade?

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:08   #2522
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No kochana Ty to walisz prosto z mostu widać No drą się, bo je to boli, bidulki Słuchaj, ale ja ostatnio podglądnęłam mojego, bo warczał sam na siebie, patrze, a on coś długaśnego różowego wyjął więc wiesz stwierdziłam, że ostrym ogonem go chyba boli się śmiejemy wtedy z niego że se boleśnie filutka myje

Ah no i piękna Twoja kotka zakochana jestem w niej- dwa odcienie brązu albo brąz- szary - biel

a może to mały zboczuch (ciekawe po kim) i sam sobie .... wiadomo co
Dziękuję za komplement - przekażę kici Na zdjęciach tego nie widać, ale ona ma dużo rudej "poświaty" do tego wszystkiego

magda1804 - nie źle sobie dałaś w kość!! No nie zdziwię się jak będziesz następna rozpakowana
Stary 2011-12-09, 20:12   #2523
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
a może to mały zboczuch (ciekawe po kim) i sam sobie .... wiadomo co
Dziękuję za komplement - przekażę kici Na zdjęciach tego nie widać, ale ona ma dużo rudej "poświaty" do tego wszystkiego
No w końcu ja mamusia Filipka to musiał po kimś to odziedziczyć!
Niee no on to czyścioszek, wszędzie musi dotrzeć tym swoim jęzorem

Przed chwilą je odrobaczyliśmy.... (zalecają 3 tyg przed porodem to zrobić)Oczywiście tabletki na miazgę, mała dostała połówkę i co? i wyczuły z mięsem zrobione i niech to ich szlak jeszcze głodówkę mają od rana to myślałam, że się rzucą, ale wyczuły paskudy powiedziałam, że ani jeden ani drugi nie wyjdzie dopóki nie zje i nic więcej nie dostaną jak nie zjedzą, dowidzenia

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:14   #2524
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Na wczorajszej wizycie lekarz powiedział ,że mała ma 2030gr w 32+5t.c. i że to długonogie stworzenie(ciekawe czy zmieści się w 56 ubranka) ,przepływy pomierzył i wszystko ok ,ale okazało się ,że mała ma trochę za mały brzuszek w stosunku do tygodni o 10 dni .Kazał się nie martwić,ale wiadomo,że już się zastanawiam.Ma tak którejś z mamuś tak dzieciątko.Oczywiście mam zakaz dalej chodzenia i moja szyjka teraz mierzy 1 cm i powiedział,że jak by chciał to by już mogł wsadzić palca do szyjki,kurczę czyli co rozwiera mi się bo się nie zapytałam z wrażenia i dopiero później do mnie doszło.Pessar zdejmie mi 5 stycznia jak będę w 36+5 tygodniu i wtedy też odstawiam leki ,więc niedługo po tym mogę się rozpakować
Elizka spora ta Twoja mała a tym, ze wymiar brzuszka jest mniejszy o 10 dni to sie nie przejmuj, wszystko pewnie jeszcze sie unormuje

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Czy wam też tak nogi puchną? Ja mam normalnie stopy jak serdelki i całe nogi opuchnięte
mi nie puchną

Cytat:
PEARL ZDAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrona i praca na 5, na dyplomie średnia ze studiów 4,5!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje kochana!!!!!
Pearl gratulacjeklas ki:

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Musze się wam wyżalić byłam dziś w szpitalu na wymazie GBS i ta franca położna tak mi wepchneła ten patyk że jak wróciłam do domu to cała wkładka we krwi Mikuś naszczęście ładnie broi w brzuszku ja leżałam i teraz było już tylko troche krwi mam nadzieje że tylko mnie optarła wredna małpa. Tż też źle się czuł rany po szwach mu 2 z 3 lekko krwawią ale mówił ze w poniedziałek po wyniki on póldzie z. Pomarudziłam wam ide się położyć troszke.
o boshe...bidulka... Oluska lepiej juz

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
dziewczynki
hejka mam pytanko czy u was w szpitalach jest możliwość rodzenia na gazie? tzn chodzi o gaz rozweselający, co o tym myślicie? bo u mnie mozna sobie zażyczyć i tak się zastanawiam czy nie skorzystac ponoć mniej stresuj ący poród jest i ból bardziej przytłumiony
co do gazu to faktycznie bol jest stlumiony, ale to dziala na tej zasadzie, ze sama czujesz sie troche tak zakrecona, jakby po wiekszej ilosci alkoholu, albo czegos innego czlowiek pod wplywem nie jest w pelni swiadomy co sie dzieje. Ja mialam podawany przy szyciu, ale w UK i do rodzenie napewno bym nie wziela, jednak slyszlam ze niektore dziewczyny chwala sobie gaz

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
A w ogóle jestem ostatnio taka roztrzepana i zakręcona, ze szok. Wczoraj byłam na zakupach w galerii i siusiu mi się zachciało, wchodzę na pewniaka do kibelka a tam... jakiś facet leje do pisuaru Pomyliłam klopy Szkoda, ze nie widziałyście jak szybko się stamtąd ulotniłam
Dziś przesoliłam ziemniaki, jeść ich się nie dało, jutro zrobię z nich kopytka
hehe to niezle zakrecona jestes ponoc jak sie cos przesoli to znaczy, ze brakuje Ci milości

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:14   #2525
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
wiecie co za głupote dzisiaj zrobiłam... miałam ugotowane jajko, takie na miękko, ale ze było zimne, a ja lubie ciepłe a chciałam szybko, to włożyłam na chwile do mikrofali... i pech chciał ze zadzwonił w tym czasie tel... i jajko zamiast 20sek podgrzewało sie minute i nagle słysze huk i cała mikrofala w jaju...

a musze pochwalic mojego tż-ta, wczoraj wrócił z zakupami i przyniósł mi też bukiet ślicznych róż tak bez okazji
Mala_stopkadobra jestespadlabym jakbym to widziala
a Twoj tz kochany kwiatki

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko - do tych co są już na samej koncóweczce jak ja - czy wam tez tak strasznie puchną nogi??
bo mi od kilku dni tak puchną ze mam ogromne baniaki wyglądam jak fiona wcześniej mi puchły ale po całej nocce opuchlizna schodziła a teraz nie pomaga nawet trzymanie nóg w górze ani przespanie całej nocy są przez cąły dzień i noc jak ogromne baniaki kostek nie widać, czy to normalne pod koniec ciąży??
Moniaa moze za duzo soli uzywasz? ona zatrzymuje tez wode w organizmie w ogole biedna jestes, wspolczuje Ci, bo meczy Cie tylko ten stan ciazowy jeszcze troszke

Cytat:
no kochana... po takim sprzątaniu to ja nie wiem... MAM NADZIEJĘ, ŻE TORBA W RAZIE CO SPAKOWANA????????
tak nie do konca miedzy skurczami mam zamiar sie pakowac

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
masakra... jak Ty dalas rade?
Uskaja czasem zapominam ze w ciazy jestem, tak dobrze sie czuje, tylko czasem kregoslup mnie boli

gratuluje wszystkim kolejnych tygodni

04.01.2012r.

Stary 2011-12-09, 20:16   #2526
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wy też nie macie apetytu???????

Zjadłam dziś ciasto, 2 parówki na ciepło z chlebem, 2 pomarańcze, mandarynkę, trochę słodkości i ja nie jestem głodna

Czy to normalne??

Stary 2011-12-09, 20:18   #2527
magda1804
Rozeznanie

no właśnie co sie dzieje z ciężąróweczką???

i zosia sie chyba obrazila, cisza z jej strony

Agamili jak wyszly Ci te udka faszerowane? ja chetnie bym zrobila, ze nie wiem jak wyciagnac kosci z miesa udek. Ma ktos jakis sposob???

04.01.2012r.

Stary 2011-12-09, 20:18   #2528
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

tak nie do konca miedzy skurczami mam zamiar sie pakowac
no pięknie! i myślisz, że będziesz w pełni myśląca z bólami na czele??

Stary 2011-12-09, 20:21   #2529
magda1804
Rozeznanie

Cytat:

Zjadłam dziś ciasto, 2 parówki na ciepło z chlebem, 2 pomarańcze, mandarynkę, trochę słodkości i ja nie jestem głodna

Czy to normalne??
Agatku chyba pod koniec zmniejsza sie apetyt. Ja tez tak mam od jakiegos czasu. Dzis zjadlam 2 nalesniki ze serem, pomarancza, mandarynke, jablko, 1 bulke i 2 ciastka pierniki. ale chyba ide po jeszcze pol bulki

04.01.2012r.

Stary 2011-12-09, 20:23   #2530
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
No w końcu ja mamusia Filipka to musiał po kimś to odziedziczyć!
Niee no on to czyścioszek, wszędzie musi dotrzeć tym swoim jęzorem

Przed chwilą je odrobaczyliśmy.... (zalecają 3 tyg przed porodem to zrobić)Oczywiście tabletki na miazgę, mała dostała połówkę i co? i wyczuły z mięsem zrobione i niech to ich szlak jeszcze głodówkę mają od rana to myślałam, że się rzucą, ale wyczuły paskudy powiedziałam, że ani jeden ani drugi nie wyjdzie dopóki nie zje i nic więcej nie dostaną jak nie zjedzą, dowidzenia
U mnie tabletki na miazgę nie przejdą, mogą nie jeść 3 dni i tak nie ruszą Ja podaję w całości do gardła dla kocicy, a dla kota tylko preparat na szyję bo nie ma opcji z czymś innym

Cytat:

Czy to normalne??
Ja mam przeciwnie....właśnie zjadłam budyń czekoladowy i myślę o kolejnym
Stary 2011-12-09, 20:26   #2531
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
U mnie tabletki na miazgę nie przejdą, mogą nie jeść 3 dni i tak nie ruszą Ja podaję w całości do gardła dla kocicy, a dla kota tylko preparat na szyję bo nie ma opcji z czymś innym
hmm... zobaczę jutro czy zjadły do końca, a kotka nie wypluwa tabletki?? A co to za preparat na szyję??

Mijus, Magda, ja miałam apetyt superanki caaaaaały czas, ale od 2-3 dni nie mam wcale

Stary 2011-12-09, 20:30   #2532
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
hmm... zobaczę jutro czy zjadły do końca, a kotka nie wypluwa tabletki?? A co to za preparat na szyję??
Nie wypluwa, masuje ją po przełyku i czekam aż połknie
Preparat na szyję to profender Nie stety minusem jest cena, bo to koszt około 50 zł
Stary 2011-12-09, 20:31   #2533
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
hehe to niezle zakrecona jestes ponoc jak sie cos przesoli to znaczy, ze brakuje Ci milości
No coś w tym jest - TŻ ostatnio ma nocne zmiany w pracy

Dziewczyny właśnie z Biedrony wróciłam. Ta likwidowana biedronka była już zamknięta, ale pojechaliśmy do tej nowootwartej i były różne promocje z okazji otwarcia. Kupiliśmy paczkę pieluch DADA 3-6kg, 78szt. za 19.90 Zastanawiam się czy jeszcze jednej paki nie kupić bo na początku to sporo ich idzie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:36   #2534
uska000
Zadomowienie

ja tez nie mam apetytu;/ zawsze jem 30 pierogiow dzis 5

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:45   #2535
Oluska1988
Raczkowanie

Byłam u lekarza okazało sie ze ta ślepa franca nie trafiła i zrobiła mi rane wyżej lekarz mówił że jeszcze sie z czymś takim nie spotkał oczyścił ranke i teraz nie leci. Dobrze że zdecydowałam się na inny szpital do porodu.

Mi też najbardziej widzi się FP leżaczek jak dostaniemy kase z PZU to kupimy Mikusiowi.

magda1804 ja to przy odkurzaniu dywanu a mamy mały jestem zmachana jak smok dla Ciebie i czekamy

Agatek, Mijus mój Czesio dostał takie coś w strzykawce żeby mu do gardziołka wcisnąć i to było na odrobaczenie właśnie. A tak wogóle to zaczeliśmy palić w piecu teraz ostro i biedny kotek ma za ciepło i sypia w wannie

Ja też pracuje w budżetówce od listopada zeszłego roku mam umowe na stałe od stycznia dostałam podwyżke nie mogę narzekać 13-nastki, wczasy pod gruszka ładna kasa ponad 700zł niestety na święta nie będzie nic ale może jakieś karpiowe albo na szampana będzie we wrzesniu mamy 2 dniową impreze integracyjną od 2 lat nad jeziorkiem a w listopadzie bal żyć nie umierać...

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2011-12-09 o 20:50
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:45   #2536
pozycja77
Zadomowienie

BRAWO PANI MAGISTER PEARL Moje gorące gratulacje, ja wiedziałam że tak bedzię

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:54   #2537
magda1804
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny właśnie z Biedrony wróciłam. Ta likwidowana biedronka była już zamknięta, ale pojechaliśmy do tej nowootwartej i były różne promocje z okazji otwarcia. Kupiliśmy paczkę pieluch DADA 3-6kg, 78szt. za 19.90 Zastanawiam się czy jeszcze jednej paki nie kupić bo na początku to sporo ich idzie
super to dopiero jest promocja trzeba bylo brac jeszcze jedna, bo jedna to chyba troche malo a wiekszego rozmiaru nie bylo? za ta cene to jak za darmo

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam apetytu;/ zawsze jem 30 pierogiow dzis 5
WOW z 30 na 5 to dopiero roznica

a ja wlasnie wciagnelam Pawelka toffi uwielbiam

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Byłam u lekarza okazało sie ze ta ślepa franca nie trafiła i zrobiła mi rane wyżej lekarz mówił że jeszcze sie z czymś takim nie spotkał oczyścił ranke i teraz nie leci. Dobrze że zdecydowałam się na inny szpital do porodu.

Mi też najbardziej widzi się FP leżaczek jak dostaniemy kase z PZU to kupimy Mikusiowi.

magda1804 ja to przy odkurzaniu dywanu a mamy mały jestem zmachana jak smok dla Ciebie i czekamy

Agatek, Mijus mój Czesio dostał takie coś w strzykawce żeby mu do gardziołka wcisnąć i to było na odrobaczenie właśnie. A tak wogóle to zaczeliśmy palić w piecu teraz ostro i biedny kotek ma za ciepło i sypia w wannie
Oluska co za pipa grochowa z tej poloznej! dobrze, ze szpital zmienilas

hehe ja juz czuje jak mnie plecy bola jutro a mam zamiar kleic pierogi z kap. i grzybami, musze jeszcze poodkurzac i podlogi umyc

chcialabym, zeby mala juz pchala sie na swiat, ale z drugiej strony boje sie jak cholera boje sie skurczy, porodu, tego co bedzie pozniej, tego, ze moge byc sama jak zaczne rodzic, masakra

04.01.2012r.

Stary 2011-12-09, 20:56   #2538
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czemu nie wolno ? Nie słyszałam o tym i mialam fazę że prze tydzień tylko jajka na miękko jadlam

Mi już buty mąż zakłada bo za bardzo sie przy tym męcze.
bo przeciez na miekko to prawie że surowe wiec może byc salmonella albo jakieś inne świństwo w tymtak samo jajecznica powinna byc dobrze usmażona...tak mi ginka mówiła...
ale masz cudownego mężamój się ze mnie śmieje że choćbym chciała uciec to on zawsze usłyszy moje sapanie i mi sie nie uda- zamiast mi pomoc
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Uska ja wczoraj otrzymałam przesylkę z allegro a w niej leżaczek i karuzelka o takie
http://allegro.pl/bright-starts-leza...969575463.html
http://allegro.pl/karuzela-nad-lozec...959643262.html

mąż wieczorkiem je zlożył i oto moje spostrzeżenia:
lezaczek jest naprawdę super bardzo delikatne pastelowe kolorki i pluszowy material bardzo mięciutki i wkładka dla niemowlaczka , bujanie jest bardzo fajne takie delikatne takie inne jak w niehybrydowych leżaczkach - wybrałam go własnie ze względu na te cechy i mam nadzije że dzidzia będzie tez zachwycona jak ja a i ma 10 melodii

karuzelka też super , kolorki wspaniałe , wykonanie porządne i te ułożenie karuzelki pod skosem podobno lepsze niż proste
- podobno te karuzelki są lepsze od FP - są też w kolorkach chłopcowych te karuzelki
-jeśli chodzi o łóżeczko tur to nie wiem czy się da
co do maty to zbytnio nie pomogę- mam dwie ale takie bez pałąków z zabawkami - zabawki są na macie więc bede musiał zakupić cos takiego do tych moich mat http://allegro.pl/chicco-play-gym-du...967844419.html ale dłużej posłuży
ale cuda!!prześliczne obydwie rzeczy!!
ciekawe czy sie doczekam od moich kuzynek leżaczka maty karuzelki i niani czy nie-woalałabym wiedziec-ale obiecuja caly czas i zapominają....-a nie chce wydawać kasy jak mam dostać. tak jak ylo z ciuszkami itd dozamawialam(zapłaciłam) i za jakies 2 tyg okazalo sie ze trzecia kuzynka mi daje(a ja myslalam ze juz dała) i mam tyle ciuszków że sie w pokoju nie mieszcza a pieluch tetrowych i poscieli tyle że chyba prac nie bede musiala...
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Dziewczynki, tak Was czytam i sobie myślę, że ja nie mam na co narzekać - w moim mieście jest jeden szpital, więc nie mam wyboru, nie muszę się zastanawiać, który lepszy, gdzie bliżej itp.

Też mam ochotę na tego żółwia

No pod sam koniec ciąży myślę, że te liście nie zaszkodzą, a jak mogą pomóc, to czemu nie spróbować?
agawoo mam identycznie ze szpitalemi tez jestem z tego powodu zadowolona
kurcze swietny jest ten zółwik z tym ze mam juz lampkę dla małej ale nie taka wypasiona(bardzo ładna dostalismy ale nie ma takich efektów o taką: http://www.amazon.co.uk/Massive-4304.../dp/B000OC2FRU )a ten zółwik tani i taki śliczny
liscie pewnie wypróbuje jak sie okaże że Lilka nie chce wychodzić-bo ja chce ja jak najdłużej ponosić(ze względu na studia)
Cytat:
myślałam, że nowe kupiliście my jeszcze za karuzelę nie zapłaciliśmy i ta babka dzwoniła to musiałam się tłumaczyć i przepraszać, że dopiero we wtorek kasę dostanie ale i tak jutro pojadę do Torunia do wpłatomatu i wpłacę brakujące 70 zł to od razu zapłacę, bo tyle nam brakuje bo oczywiście na mojej wieśniackiej wsi jeszcze się nie dorobiliśmy wpłatomatu ale mamy: Netto, Polo market, a na wiosnę nam wybudują BIEDRONKĘ!!!!!!!! i biedronkę będę miała bliziutko, bo jakieś 3-4 km od domku To może wpłatomat też kiedyś zainstalują...
hahah to tak jak my!! tez mamy polo market i biedrone i tesco nawet ale ja to całkiem z dziury zabitej dechami bo nie wiem co to jest nawet ten wpłatomat
Cytat:
Stopka, nie wolno jajek na miękko! Płynne żółtko jest surowe i grozi salmonellą i chyba jakimiś bakteriami tak jak surowe mięsko. Ja bardzo ubolewam nad tym bo uwielbiam płynne żółteczko i tatara

renata,annyonne,neska ja zaczęłam doceniać państwową pracę jak ją starciłam i zatrudniłam się u parszywego prywaciarza (u komornika). Zapierdziel non stop, wyrobienie się z pracą było niemożliwe, trzeba było trzaskać nadgodziny(na szczęście płatne) bo szef - biedak i nie stać go było na zatrudnienie kolejnego pracownika. A jeździ najnowszym terenowym BMW a chatę ma jak pałac. Panie które tam pracują po 10-12lat zarabiają 1200zł netto bez jakiejkolwiek podwyżki. Oczywiście zero dodatkowej kasy. Nawet śniadania spokojnie zjeść nie można bo szef zaraz komentował "tu nie stołówka!" Kanapka w gardle stawała
Z pewnioscią są przedsiębiorcy, którzy dbają o swoich pracowników, nie mówie ze nie, ale ten do którego ja trafiłam to Zresztą już kiedyś o nim pisałam.
Teraz mam umowę do porodu i bardzo się z tego cieszę, bo i tak bym się zwolniła.

o włśnie to odnośnie żółka
przerabane masz z taką pracą nie dziwie się ze tak kojarzysz prywaciarzy
Cytat:
czesc mamusie

ja jutro albo urodze albo z łóżka nie wstane Od 11h do 19h sprzatalam...i jestem padnieta Nawet obiad jadlam w pospiechu. dobrze,ze mialam jeszcze 2 nalesniki dopiero teraz zjadlam wieksza obiado kolacje.
umylam 5 okien, wypralam firanki, ktore pozniej prasowalam. Wyszorowalam duzy dywan, wyczyscilam lozeczko dla malej, odkurzalam, itp.
W jednym z dwóch pokoi mam firanki na całą ściane (prawie 5m długości) z prasowaniem jej byla masakra, ale jeszcze gorzej z zawieszeniem, bo byla za dluga o 40cm i musialam podwijac. Na koniec myslalam ze sie poplacze, bo tak ciezko mi bylo
Na dzis juz koniec

teraz chillout
ide nadrabiac
pięknie! coś czuje ze bedziesz niedługo tuliła maluszkano i zazdraszczam siły i wytrwałości ja sie mecze jak się gdzies przejde a co dopiero sprzatac tyle czasu....
Cytat:
no właśnie co sie dzieje z ciężąróweczką???

i zosia sie chyba obrazila, cisza z jej strony

Agamili jak wyszly Ci te udka faszerowane? ja chetnie bym zrobila, ze nie wiem jak wyciagnac kosci z miesa udek. Ma ktos jakis sposob???
nie wiem właśnie co z ciężaróweczka i zosia??
Cytat:

te pieluchy DADA podobno są świetne! nie raz juz słyszałam także super zakupchyba sie do biedrony przejade jutro

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:00   #2539
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Co za kretynka Ci to robiła No poprostu bez komentarza
W którym szpitalu Cie tak obsłużyli? W którym chcesz rodzić?
Stary 2011-12-09, 21:04   #2540
Oluska1988
Raczkowanie

Na Kapach w 2 mają taką obsługę a rodzić i tak chce w MSWiA tyle ze tego GBS-a musiałam zrobić tam właśnie
Stary 2011-12-09, 21:07   #2541
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Oluś, w którym szpitalu jest ta położna? Bo aż się wystraszyłam :/ i gdzie chcesz rodzić?

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

ok, już mam odpowiedź

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Na Kapach w 2 mają taką obsługę a rodzić i tak chce w MSWiA tyle ze tego GBS-a musiałam zrobić tam właśnie
a na jakim oddziale? na patologii ciąży? czy na ginekologii?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:10   #2542
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Poszłabym do niej i przy wszystkich powiedziała co mi zrobiła i co o tym myślę małpa jedna! Sobie niech tak zapakuje!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:11   #2543
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Ja też pracuje w budżetówce od listopada zeszłego roku mam umowe na stałe od stycznia dostałam podwyżke nie mogę narzekać 13-nastki, wczasy pod gruszka ładna kasa ponad 700zł niestety na święta nie będzie nic ale może jakieś karpiowe albo na szampana będzie we wrzesniu mamy 2 dniową impreze integracyjną od 2 lat nad jeziorkiem a w listopadzie bal żyć nie umierać...
no to u CIebie nie tak źle z tą pracą...700 zł grusza- marzenie....
no ale wiem, ze nie powinnam narzekac bo jest bezrobocie i inni nie mają wcale pracy...ale mnie ta robota blokuje, nie ma w niej możliwosci rozwoju ani nic....nie ma możliwosci awansu za bardzo....nie ma jak sie wykazac, masz swoje obowiązki i tyle...
wiadomo, ze ma tez swoje plusy bo nie polecą w kulki- urlop należy się jak psu zupa-jeszcze gonią, zeby wykorzystac, zwolnic raczej nie zwalniaja chyba, ze ktos nawywija niewiadomo co...jak sie zahaczysz to do emerytury praktycznie polecisz...
ale tak jak mówie-ja sie tam dusze....moze to tez to, ze nie pracuje w zawodzie...no ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:11   #2544
Oluska1988
Raczkowanie

W poradni ginekologicznej

Neska ja pracuje w zawodzie bardzo lubie swoja prace ale rozumiem ze czeka mnie w sumie to samo do emerytury.

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2011-12-09 o 21:16
Stary 2011-12-09, 21:12   #2545
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanko - do tych co są już na samej koncóweczce jak ja - czy wam tez tak strasznie puchną nogi??
bo mi od kilku dni tak puchną ze mam ogromne baniaki wyglądam jak fiona wcześniej mi puchły ale po całej nocce opuchlizna schodziła a teraz nie pomaga nawet trzymanie nóg w górze ani przespanie całej nocy są przez cąły dzień i noc jak ogromne baniaki kostek nie widać, czy to normalne pod koniec ciąży??
Ja nie na końcówce a puchłam tak że nogi to ledwo co ruszałam, a czasem do butów co godzinę wcześniej zdjęłam nie mogłam stóp zmieścić. Wcześniej już pisałam że lekarz polecił mi cyklo3fort, jest bez recepty i roślinny, wzięłam może z 5 dni i odstawiłam na razie a jest dużo lepiej.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Teraz doczytałam ze ta sama opinia o lampce księżyc
No właśnie, nawet w sklepie widać że ona świeci najmocniej.

Cytat:
Dziewczynki, tak Was czytam i sobie myślę, że ja nie mam na co narzekać - w moim mieście jest jeden szpital, więc nie mam wyboru, nie muszę się zastanawiać, który lepszy, gdzie bliżej itp.

Jakby mi nie pasowało, musiałabym jechać do innego miasta, co w zimie nie jest chyba najlepszym pomysłem
Nie miałam problemu dopóki nie okazało się że najbliższy mi szpital chcą zamknąć (tzn. tylko porodówkę)

Cytat:
Ja jej jeszcze nie kupiłam, ale też myślałam, że takie bardziej przytłumione światło daje ...
A one są od razu z żarówkami? Czy jakąś sobie tam dołożyłaś?
Żarówkę do wszystkich prawie trzeba dokupić.

Cytat:
takie przytłumione światło to daje ta gwiazdka z ikei bo moja koleżanka ma księżyc i gwiazdkę i księżyc mocno świeci a gwiazdka właśnie tak leciutko że taki pół mrok jest
Czemu wczoraj tego nie napisałaś . Mam nadzieję że ta co my kupiliśmy też takie da.

Cytat:
Co za kobieta, współczuję.

Co do pracy to ja też u prywaciarza i to takiego co całą Polskę obsługuje. Nikomu tej pracy nie polecę, to najgorsze co mogło mi się trafić. No ale likwidowali moją wcześniejszą firmę i gdzieś musiałam się zatrudnić, niestety nie wiedziałam w co się pakuję.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:16   #2546
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Oj ja mam z 2 same złe wspomnienia Dlatego też wybrałam MSWiA
Stary 2011-12-09, 21:16   #2547
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny poradzcie bo mam teraz dylemat
tż pomalował mi tak łóżeczko - tak jak chciałam
i teraz mam wybrać do niego pościel ale nie bardzo wiem jaka najbardziej by pasowała myśle nad niebieskim lub kremowym a co myślicie o tym buraczkowym śliczny jest ale czy będzie pasować??
dodam tylko że w pokoiku maluszka 2 ściany będą fioletowe i dwie takie hmmm jasna brzoskwinka
http://allegro.pl/ala-i-as-kolorowe-...970803124.html

sory za jakość fotki ale to tel. było robione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie068.jpg (124,0 KB, 52 załadowań)
Stary 2011-12-09, 21:22   #2548
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no to u CIebie nie tak źle z tą pracą...700 zł grusza- marzenie....
no ale wiem, ze nie powinnam narzekac bo jest bezrobocie i inni nie mają wcale pracy...ale mnie ta robota blokuje, nie ma w niej możliwosci rozwoju ani nic....nie ma możliwosci awansu za bardzo....nie ma jak sie wykazac, masz swoje obowiązki i tyle...
wiadomo, ze ma tez swoje plusy bo nie polecą w kulki- urlop należy się jak psu zupa-jeszcze gonią, zeby wykorzystac, zwolnic raczej nie zwalniaja chyba, ze ktos nawywija niewiadomo co...jak sie zahaczysz to do emerytury praktycznie polecisz...
ale tak jak mówie-ja sie tam dusze....moze to tez to, ze nie pracuje w zawodzie...no ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma....
Niby jest bezrobocie, ale wiem co czujesz. Mam to samo, jak zatrudniali mnie to piękne perspektywy snuli, rozwój itd. A ostatecznie dowalali mi tylko obowiązków absolutnie nie związanych z tym co chciałam i miałam robić i w końcu dali mi takie zajęcie że myślałam że umrę przy nim z nudów i jeszcze dodatkowo nie pozwolili robić nic co miałam niby "obiecane" jako moje obowiązki. Ponadto przy rozmowie o finansach na początku była inna mowa a ostatecznie okazało się że w firmie nie ma żadnych podwyżek i że mnóstwo osób pracujących tam od lat zarabia najniższą krajową . Generalnie potrafią odwalić taki numer że w piątek rano układają z kimś plany obowiązków na przyszły tydzień a przy końcu pracy tego samego dnia, wręczają mu wymówienie ze skutkiem natychmiastowym! (bez powodu i wiedzą o tym już tydzień wcześniej). Gdyby nie studia, ślub a teraz dzidek to by mnie już dawno tam nie było.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
i teraz mam wybrać do niego pościel ale nie bardzo wiem jaka najbardziej by pasowała myśle nad niebieskim lub kremowym a co myślicie o tym buraczkowym śliczny jest ale czy będzie pasować??
dodam tylko że w pokoiku maluszka 2 ściany będą fioletowe i dwie takie hmmm jasna brzoskwinka

Ślicznie wymalowane , buraczkowy ładny ale nie wiem czy pasuje. Może być silny kontrast.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:27   #2549
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

A to się nie nazywa ściana płaczu
Ja myślałam, że ściana płaczu to jest bankomat

Cytat:
takie przytłumione światło to daje ta gwiazdka z ikei bo moja koleżanka ma księżyc i gwiazdkę i księżyc mocno świeci a gwiazdka właśnie tak leciutko że taki pół mrok jest
O widzisz, nie wiedziałam, myślałam, że one wszystkie tak samo świecą ..

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

trzeba dokupić żarówkę ja mam gwiazdeczkę z Ikei i daje tak fajne przyciemnione światełko
Ultra, a jaką mocną masz zarówkę?

Cytat:
czesc mamusie

Na dzis juz koniec

teraz chillout
ide nadrabiac

O matko
Ja odgruzowałam dwie szafki w pokoju, i myślałam, że kręgosłup mi wyskoczy, a ty poszalałaś dziewczyno

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
J
No właśnie, nawet w sklepie widać że ona świeci najmocniej.

Żarówkę do wszystkich prawie trzeba dokupić.
To albo kupię jednak gwiazdkę, albo do księżyca najmniejszą możliwą żarówkę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:28   #2550
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

Piękne te komplety;-) z tych trzech kolorów, to chyba wziełabym krem

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości