|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Witam sobotnio
Chyba pierwszy raz jestem tu pierwsza
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się witam weekendowo
![]() Po wczorajszej nocy, którą Mała przespała w zasadzie z nami (bo jak ją zaczęłam karmić to usypiałam z nią i jaki się budziłam po 1,5-2 godz i chciałam ją przenieść to się budziła i znowu do jedzenia...) dzisiaj wprowadziłam rewolucję. Karmiłam ją nie w łóżku na leżąco, tylko na krześle obok łóżka i potem odkładałam A i zapomniałam Wam napisać, że się zaczęłam martwić, że coś mi się z piersią robi, bo mnie bolała w jednym miejscu, chociaż żadnej grudki nie wymacałam... I dopiero wczoraj jak Kamcię uspokajałam na rękach to uświadomiłam sobie że tak ja trzymam to tak, że mnie łokciem akurat w tego cycka wali ![]() A dzisiaj jedziemy z Niunią do znajomych ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czuć pod palcem? uuu to już niedługo. trzymam kciuki, żeby dzielny Staś szybko to przeszedł i 1 ząbeczka miał za sobą! Cytat:
też już mam więcej tematów z koleżankami, które mają dzieci ja już w ciąży się śmiałam, ze się matka robię, bo gadanie o ciuchach, zakupach itp już mnie nudziło, wolałam o dzieciach ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- hej Aga to Ci się udało
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
bry
Cytat:
![]() ale z aventowej "dwójki" sie dławi wiec jedziemy na jedynce, a w dr brownie są jedynki do 3 miesiecy Cytat:
za udane chrzciny mimo wszystkoCytat:
mały sukces wychowawczy ![]() moja jak kopnie mnie w cycka niekiedy na przewijaku to masakra... tez sie wybieramy popołudniu to chrzesniaka męża z mikołajem zaległym zobaczymy jak młoda zniesie tą wycieczkę
|
|||
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie my mieszkamy?! Gdzie myśmy mieszkanie kupili...?! Wzywaliśmy wczoraj policję, bo sąsiedzi mieli imprę. Dwukrotna prośba o odrobinę ciszej nic nie dała (ba! nawet wzmogło intensywność!). Policja przyjechala nawet dość szybko...ale nic nie mogli za wiele (Boże w jakim kraju żyjemy!). Sąsiad nie przyjął mandatu, a sprawy i tak nie będzie... bo jest strażnikiem miejskim i sprawa po prostu ucichnie . Policja jeszcze nie zdążyła się oddalić a oni od nowa ryki na cały blok!!! Z pozostałych sąsiadów tylko my zareagowaliśmy i jeszcze jedna sąsiadka! Reszta siedzi cicho I taka jazda do 2 w nocy!!! Dobrze, że pokój młodego jest prawdopodobnie nad pokojem dziecinnym (dzieci pewnie nie było) i u niego było nieco ciszej ![]() Przeraża mnie taki brak szacunku i bezczelność ludzi... generalnie wydawałoby się że "na poziomie"... Mam nadzieję, że dziś nie będzie powtórki bo jutro ten chrzest... Martusia kciuki za dzisiaj!! |
|
|
|
#3126 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo!
Oczywiście jestem zmęczona na masakrę- mąłż przyjechał i nawet nie obudził ise jak mały płakał. Ba- jak udało mi sie go uśpic to zaczął tak chrapac,ze myslałam,ze mu przegryzę te gardło ![]() Cytat:
Ręcznie nie umiem ściągac. Próbuje tym Aventem teraz po troszkę. wow- kolejny ząbek na forum ![]() Cytat:
bo wiesz są tez szczepy krwotoczne, toksyczne i takie tam ![]() Będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z tej piersi leci Ci jeszcze mleczko? Bo ja bym po week posiew zrobiła i antybiogram. Chyba za słaby Ci antyb przepisał lekarz ![]() Współczuje Ci bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buraki!!! Ale ja mam tak z sąsiadką- co to miała nie palić na klatce, apotem stwierdziła,ze i tak będzie, a ja mam to zrozumieć...Paranoja z tymi sąsiadami!! Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-10 o 12:33 |
||||||||
|
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() współczuję kochana
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Wierzyć mi się nie chce, że nie można nic zrobić... bo on jest strażnikiem miejskim i
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas po wizycie teściowej i pradziadka małego. |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
No, że weekend to ja rozumiem, ale aż takie pustki
Z matą nie pomogę- ja mam jakąś w spadku od koleżanki, ale mały jeszcze zupełnie się nie interesuje |
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
hah :p u nas było hasło "robimy? " "Robimy!" no i się udało
![]() ja mam coś w ten deseń jak druga, mały lubi leżeć na macie, ale pod warunkiem że ruszam mu te pałąki i zabawki się ruszają ![]() omg ciastka popieczone, nic jeszcze nie wyprasowane ani posprzątane, a matka z ojcem pojechała na rajd jeepem dwie godziny mnie nie bylo,,, mąż został bo utknał w bagnie ale tak że jak się otworzyło drzwi to woda mało co się nie lała do środka i jak musiałam z tamtąd wyjść i się ewakuować mąż mi dał wodery po sam uda i dałam radę, ale wyciagały go kolejne 2 jeepy fajna zabawa ale nie mogłam się zabawić w 100% bo nie wiedziałam jak tam mały z teściową, a ten oczywiście spał dwie godziny spadam bo ja tu gadu gadu a robota czeeka
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zapomniałam się pochwalić, ze dziś nam stuknęło 2 miesiące ![]() Za to tatuś polulał dziecko 10min, mały nie uspokoił się, a tatus już miał dość ...plecki go bolą! A co ja mam powiedzieć? On wazy 2x więcej ode mnie i mu ciężko
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ah te chłopaki CIsza tu dzisiaj nie?Idę pokimam z małym, odbiję sobie dzisiejszą noc w której mały nie dał pospać mamie
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba nr 1 i 3, a jak one cenowo wyglądają?
Siostra kupiła małej matę, dała 150 zł, ale żeby mi się ona podobała to tak średnio. Ale nie ma co wybrzydzać
|
|
|
|
#3136 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
heeej mamusie
![]() wiecie co, normalnie nie dociera do mnie że już za 2 tygodnie święta chyba w poniedziełake posprzątam z lekka i wyciągne jakieś ozdóbki to może mi się nastrój udzieli ![]() a tymczasem zastanawiam się którą z potraw wigilijnych potrafie zrobić a z których musze się dokształcić u mamy haha na Polsacie 16 Rybnicka Jesień Kabaretowa, mój kochany Rybnik obejrze sobie chociaż w tv bo dostanie biletów na tą impreze graniczy z cudem ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() kolor od lat ten sam, chyba już nigdy go nie zmienie w końcu ja taaaaka wredna jestem to rudy do mnie pasuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje że ogarne póki co jestem przerażona - następny zjazd mam 14-15 stycznia i jak zapisywałam w kalendarzu co mam zrobić na te dni, z czego kolos, z czego zaliczenie to mi miejsca brakło i musiałam zapisywać przy innej dacie Cytat:
![]() no jasne że lepiej że się naje nati dzisiaj też musiała mm dostac bo ja jakoś mało namroziłam, coś sie chyba zawiesiłam w tygodniu nawet nie mów, ostatnio moja mama popadła w zakupoholizm natalciowych ciuszków, ja się staram trzymac ale wiecie jak to jest to takie śliczne, to takie ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jaki masz ten żel?Cytat:
wszstkie fajne ja mam chyba najbardziej podobną do tje ostatniej i jest bardzo fajna ![]() z fisher price'a miałam pożyczoną po bratanku ale tą taką mniejszą i też była fajna
|
|||||||
|
|
|
#3137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiecie, ja dopiero w domu doceniłam co to jest jak ma się kogoś do pomocy...mogę sobie odpocząć i tak po prostu nic nie robić. i lubię tak z boku popatrzeć na mojego niuńka jak go babcia bawi, jak dziadek go zaczepia a ten się śmieje w głos, jak moja siostra śpiewa mu piosenki a jak pomyślę, że wrócę do irl i znowu będę z tym wszystkim sama to aż mi się płakać chce
|
|
#3138 | |||||||||||
|
kosmitka
|
Ja Cięęę, wstałam dzisiaj po 3
. Wróciłam ze szkoły, zaliczyłam fryzjera, mały wykąpany, utulony i śpi. Ja szybciutko nadrabiam i też spadam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Tzn jak się podnosi sam do siadania?>? eee chyba nie. Bardziej do wstawania, bo jak go łapię za rączki to nogami się opiera i unosi doopkę . Ale główka mnie cieszy bardzo.Cytat:
Cytat:
Dzięki za info o promocji Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, tak powinno być mamuśka.Kciuki za jutrzejszą uroczystość . A Martusia chyba dziisja miała chrzciny? Cytat:
Cytat:
I tym optymistycznym akcentem życzę wszystkim kolorowych.
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy wracasz do irl? |
|
|
|
|
#3140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny mroźny niedzielny poranek, nie ma to jak rześko wstać o świcie
wstalismy o 6.45...Albo sie zaczyna skok albo ja nie wiem o co chodzi ![]() Cytat:
Właśnie, że jak ją tylko widzi to ma niewyraźną minę, a jak zapiszczała to już totalnie się rozpłakał A głośno nie piszczy![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ze niby gdzie?
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-12-11 o 07:47 |
|||||
|
|
|
#3141 |
|
kosmitka
|
Natka u nas podobnie, z tą różnicą, że pobudka o 6, wcześniej chyba co godzinę, zaczynając od 22, dzisiaj wyglądam jak zombie.
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak widać późniejsze skoki już coraz cięższe?
|
|
|
|
|
#3144 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się w sloneczny, mroźny niedzielny poranek
![]() Wczoraj wieczorem babcia znowu popilnowała Stefanka, a my wybraliśmy się na randkę Cytat:
![]() Wczoraj widzialam u kogoś z bloku naprzeciwko choinkę ciut za wcześnie chyba, ale może też wywołują "ducha świąt" ![]() Rudy rudy..uwielbiam i zawsze chciałam mieć, ale mnie by nie pasował ![]() Az tyle tego macie?? Ty jesteś zdolna bestyja i napewno dasz radę. Twoja mama popadla w zakupoholizm, to tak jak moja. A mnie strofuje "no nie kupuj mu tego tyle bo on ma ciuchów mnóstwo..po co mu tego tyle" Po czym przyjeżdza z kolejnym ciuchowym prezentem. ![]() Cytat:
Cytat:
Archi ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Natka oby, to nie była grypa jelitowo-żołądkowa. Zdrówka
|
|
#3145 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajny to trochę dużo powiedziane Cytat:
![]() A powiedz jak mrozisz to łączysz z iluś udojów mleko? Ile trzymasz w zamrażarce? I w czym? Cytat:
U mnie, odpukać, dziś mały zaczął więcej jeść i nawet w nocy spał raz 3h!!! Może wychodzimy na prostą ![]() Martusiaaa- jak samopoczucie?? Jak chrzciny?? ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- o kurde- współczuje Cytat:
![]() dz Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-11 o 17:50 |
||||||
|
|
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
Cotus my mamy nr 3 i jest bardzo fajna
![]() Cytat:
![]() :jupi :U nas dziś strasznie wieje i wogole jest zimno brrrrrrrrrrr Jak ja juz bym chciała wiosne i lato hihih![]() Ide nakarmic Fabiego, a potem uciekamy do dziadka na obiadzik Miłej niedzielki życzymy
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Cytat:
![]() ja bardzo doceniam jak mama przyjeżdża...wielka pomoc a ile radości ![]() Cytat:
mój nawet wstaje o ile sie obudzi ![]() dzielna kobita z ciebie ![]() Cytat:
czekam teraz az sie dziecie obudzi, zje butle i na spacerek mykamy
|
|||
|
|
|
#3149 | ||
|
Zadomowienie
|
dokładnej daty jeszcze nie znam... będę pobyt w domu przeciągać najdłużej jak się da
Cytat:
ja wiem, że to mój wybór żeby tam pracować, ale tak mi się życie ułożyło niestety... gdybym tylko miała wtedy tutaj jakąś normalną pracę na bank bym nie wyjechała... a tak... cierp ciało coś chciało... Cytat:
jakby tż był bardziej chętny do pomocy przy małym to wszystko by inaczej wyglądało a tak... tutaj mały cicho zakwili a już moja mama stoi koło łóżeczka chętna żeby go zabawiać... a mój demon nocy jak na złość teraz śpi... czekam już od 12, bo chcę wyjść na spacerek a mały gałgan ma spacerek z mamą gdzieś... woli sobie kimonkować w najlepsze... nie to zebym była zła, tylko słonko ładnie swieci, aż woła zeby wyjść na dwór dupsko przewietrzyć
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Cotka- mam ta 3 mate jest b. fajna.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

za udane chrzciny mimo wszystko
i sprawa po prostu ucichnie
I taka jazda do 2 w nocy!!! 

wstalismy o 6.45...