Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 16:14   #3091
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Dziewczyny dzisiaj mi wybaczcie ale ja bez nadrabiania. Czuje sie paskudnie, bola mnie chyba wszystkie miesnie i kosci jakie mam, chyba mnie rozklada na dobre. Poodpisuje tylko to co mniej wiecej chcialam napisac:
Aga ja tam robie wszystko zeby lulek nie ogladal tv, to rzeczywiscie fascynujace bo tam sa swiatelka i migawki ale uwazam ze to szkodliwe i jak sie co chwile oglada to go przesuwam w inna strone zeby nie widzial
Ancia przytul ode mnie mocno Franusia
Moonik zgadza sie, kazdy to ma ale jesli ta bakteria dostanie sie gdzies do cewki moczowej to wtedy trzeba leczyc bo ta bakteria zyje sobie ale w tyle..ale to teraz opisalam, moja sis ma prawo mnie teraz palnac w glowke
sisku mam nadz ze problemy karmieniowo-piersiowe Cie w koncu opuszcza, noz ile mozna tak sie meczyc i cierpiec
Spray Miki tez pokasluje ale mega rzadko i jak na moje to jest wlasnie przez ta sline, bo ostatnio produkuje jej naprawde w takich ilosciach ze ci chwile go wycieramy.
Celtus boskie masz corki!
Acelinko a Ty wszystko ogarniesz, w ogole super mama z Ciebie i nic tylko brac przyklad!

Mialam nie nadrabiac ale to silniejsze ode mnie, a teraz ide sie meczyc znowu przy herbacie
Stary 2011-12-09, 16:20   #3092
anciaahk
kosmitka

Jejku mój Francisław dzisiaj dużo śpi, co to w nocy będzie.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
czy ona mnie terroryzuje?

bedzie dobrze a macie antybiotyk czy tylko jakies probiotyki?
Danika - terroryzuje , mój mnie też, łobuz jeden.
A mamy i antybiotyk i probiotyk.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no to wg pudełka taka porcja na 120 ml to dla 2 tygodniowego dziecka jest
To dobrze, uff, bo mnie wystraszylaś, że coś źle robię, za dużo daję czy jak . W sumie zdarza się to bardzo sporadycznie, no ale jak mojego ściągniętego mleka jest za mało a Franio głodny to chyba lepiej, żeby dostał ile chce, prawda?

Biedna Twoja Natalcia, tuli ją ciocia Ania mocno .

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
anciaahk chyba pytasz o mojego diabołka a nie aniołka
zdesperowana puściłam właśnie płytkę z muzyką dla dzieci dostałyśmy od kolegi z pracy 5 sztuk ponoć jakaś super polecana rozwojowa itd no i mała mi zasnęła na ręce właśnie pierwszy raz od nie wiem kiedy nie w pionie zobaczymy co będzie jak ją położę
eeee te nagrania mnie uspokająją hihi chyba zacznę włączać w nocy i do karmienia też

za szybkie rozprawienie się z e colą w pupci
No coś Ty, pytam o aniołka . Na mojego ancymona muza też czasem działa, ale nie mam żadnej specjalnej.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
no na siadanie faktycznie za wcześnie
rozumiem, jak zabawa to zabawa moja tam nie narzeka jak sobie posiedzimy i pogadamy, powpatrujemy się w siebie pouśmiecha się do mnie, opowie mi coś, ja jej poczytam - na razie jakieś moje książki, ale czytam łagodnie i spokojnie to się pewnie nie kapuje, że to nie bajka
Wiesz, niestety czasem też siada, bardziej w pozycji półleżącej. I pokochał noszenie w pionie, muszę teraz tak go nosić, inaczej odmawia. Ale rewelacyjnie za to trzyma głowkę. I na tym ćwiczeniu z podciaganiem głowy też ją trzyma coraz silniej. Będzie dobrze .
Widzisz ja mu podręczników z prawa nie czytam, błąd!
Cytat:
A w ogóle jest taka cwana bestia z niej - odkryła, że jak się zaprze nóżką o szczebelek to jej łatwiej będzie pupcią ruszyć i się przesunąć padłam jak to zaobserwowałam
Hihi to mój taki bystry nie jest. Jedynie wie, że jak ma bosą stopę i jest na przewijaku, to od razu uruchamia je i przesuwa się jak żółw, moment i jest za przewijakiem, trzeba być czujnym!
Cytat:
będzie dobrze
a to nie jest ta bakteria co to każdy ją ma w organizmie?? Archi pewnie będzie wiedzieć.
Musi być. Liczyłam, że Archi może zajrzy i powie co i jak. Nie poszliśmy z Franiem z tym wymazem do lekarza, tylko mąż sam podjechał i wszedł między pacjentami, więc dokładnie nie dopytaliśmy co i jak.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Stefcio dostał syropek na kaszelek, kropelki tantum coś tam do noska i mamy szlaban na spacery..Dostał też jakieś coś do rozpuszczenia w mleku na śluz w kupce. Waży 6400 A mierzyć na dlugośc go nie zmierzyła bo podobno się nie mierzy żeby nie rozprostowywać stawów biodrowych Tak więc myślę ,ze koło 66-67cm będzie miał już
A mówiła pediatra od czego może być śluz?
Za wagę brawa!! tylko mój się ostał chyba taki chudzinek, faktycznie jakieś mleko mam chude .
I u nas też nie mierzą dzieciątek.
Cytat:
Takie cholerstwo to właśnie nie wiadomo skąd... Przyjdzie i sieje zamęt, ale będzie dobrze
Jak ekipa remntowa? Ochraniłaś ich za fajki?
Może być podobno nawet z powietrza, tyle się małż dowiedział.\Ekipa dzisiaj się wyniosła, skończyli wszystko. Za faje miałam zakaz opieprzania, bo mąż chciał by skończyli wszystko robić, więc sam z nimi gadał. Ogólnie mówi, że jestem podobno mało dyplomatyczna w tych sprawach
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
mój Syn śpi od 12tej
jak to zrobiłaś??

Wczoraj poszalałam w pepco i młody ma 6 nowych bodziaków plus 2 od babci na mikołajki . Brakuje mi teraz jakiś śpiochów, bo z większości powyrastał. Cotka mnie zaraziła chyba tym zakupoholizmem. W środę jadę do miaasta to może zahaczę do Tesco - była któraś, jest coś fajnego??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:54   #3093
danika
Zakorzenienie

Cytat:

A własnie. Wiecie ile w naszym mieście wynosi miesięczny zasiłek? 68zł 2 paczki pampków z biedronki
faktycznie po zbóju ale lepsze to niz nic

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Wiesz, niestety czasem też siada, bardziej w pozycji półleżącej. I pokochał noszenie w pionie, muszę teraz tak go nosić, inaczej odmawia. Ale rewelacyjnie za to trzyma głowkę. I na tym ćwiczeniu z podciaganiem głowy też ją trzyma coraz silniej. Będzie dobrze .

wyprobuj ja pamietam jak bylam mała i mama sie uczyła do egzaminu na członka rady nadzorczej czy cos takiego to mi czytała swoje ksiażki szybko usypiałam - chyba z nudów

Wczoraj poszalałam w pepco i młody ma 6 nowych bodziaków plus 2 od babci na mikołajki . Brakuje mi teraz jakiś śpiochów, bo z większości powyrastał. Cotka mnie zaraziła chyba tym zakupoholizmem. W środę jadę do miaasta to może zahaczę do Tesco - była któraś, jest coś fajnego??
była promocja 30% na ciuchy dziecinne, nie wiem czy nadal jest, dla chłopców były fajne dresiki i dzinsy ogrodniczki takie ocieplane

no i jest promo na zabawki z firmy Lamaze, fajne, takie zawieszki są jak moonik pokazywała kiedys , jakies grające różne stwory

A jak masz Smyka gdzies na podorędziu to tez jest wyprzedaz - fajne pajace welurkowe sa po 30 zł. kupiłam mlodej dwa a jeszcze dwa dostała od chrzestnej na mikołaja

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-12-09 o 16:56
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:56   #3094
anciaahk
kosmitka

Dzięki Danika, mi najbardziej trzeba śpiochów, bo młody nie ma w czym spać. Po drodze mam reserved kids to też może zdążę oblookać.

Francisław ma jakiś skok, jak nie śpi, to tylko ręce. Oszaleć można. I męczy się z zatwardzeniem, więc go noszę nooo, ręce bolą.

Stary 2011-12-09, 16:58   #3095
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
U nas w pewnym momencie też tak drastycznie się zmieniło - wpierw Szymon wisiał na cycku po pół h, oba cyce musiały być opróżnione, a pewnego dnia pociumał 5 minut z jednego i koniec - też się martwiłam, no ale jak widać po jego wadze te 5 minut mu wystarcza - może u was podobna zmiana nastąpiła? Nie martw się mamusia
dz Natuś

jak Ci dobrze z domowa fryzjerką. Tez musze się w końcu wybrac i się ogarnąc
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Postaraj się wytrzymać.Ja tę zbyłam w szoku jak Leon zaczął odmawiać piersi. Dawniej jadł bez opamiętania i nigdy nie było mu za wiele, zasypial sobie też przy jedzeniu, a teraz to już rzadkość. Je i w pewnym momencie mówi dość. Piersi się przystosują, ja już nawet w nocy mam flaczki, no może lekko napiete, choć ta lewa zastojowa pierś dokucza. Wczoraj wieczorem musiałam z niej nakarmić L. i w nocy też, bo pomimo tego, że flaczek, to są grudki i taka jakby żyła nabrzmiała (pewnie kanalik z mlekiem). Ale po karmieniu czuję ulgę
No jakoś muszę Powoli przyzwyczajam sutki do laktatora- w razie "w" mam nadzieję, sie nim poratować- oby nie trzeba było

Ta rozmowa z Leonka z Andrzejem rewelka- po prostu padłam
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
tak ja pisałam, mały naprawdę je z 5-6 minut, ale nie robi sobie przerw tylko ciągnie i oddycha
akcja w nocy trwa całe 15 minut z wzieciem z łóżeczka, nakarmieniem , odbeknięciem i pójściem znowu spać
dziś 3 nocka taka yy przespana cieszę się ale oczywiście mam niegrzeczne dziecko jak by co

Archinta, piszesz że masz piersi jak kamienie, też tak miałam, u mnie dodatkowo zaworki puszczały i się lało.. odciągałam laktatorem tylko trochę aby poczuć ulgę, do tej pory już się unormowało, już nie mam piersi jak kamień nawet jak nie karmię długo z jednej piersi.
Piersi muszą też wiedzieć ile pokarmu produkować, z czasem się to ustabilizuje
Po pierwsze wow

Po drugie- dz. za wypowiedź zaczynam mieć lepszy humor i nadzieje na tzw. lepsze jutro
Cytat:
współczuje tych pobudek....wogóle podziwiam dziewczyny jak wy to wytrzymujecie ja jak jedną dwie noce nie przespie to jestem nie do życia
na szczescie mała mnie oszczędza i wstaje tylko raz albo wcale
jaaaaaaaaaa! Czad!!!

Ręka nie umiem odciagać- ale staram ise juz ćwiczyć coś z laktatorem
Cytat:
U nas wyszła w posiewie e.coli 044 i dostaliśmy jakiś lek .
Będzie dobrze
A Franio ogólnie jak się czuje??
Cytat:
U nas nocka piekna 7godz bite
Przestańcie się juz tak chwalić nooo
Cytat:
Archi kochana strasznie Ci współczuję jak nie problem z piersiami to z karmieniem ech, co my Mamuśki musimy przeżywać:przytyul: gdyby te nasze chłopy chociaż 1/10 tego odczuli to by było. A oni jak dziecko zacznie bardziej płakać to oddają mamusi, bo "Ty wiesz jak go uspokoić"
taaa.. moj przyjezdza do nas co kilka dni i jak wezmie placzacego malego na rece, ktory nie uspakaja sie po 10 min to juz taka minę menczennika robi ,ze nie mam pytań...
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wykończe się- nie wien o co chodzi, ale mały od 3 dni tak świruje na cycu, że masakra. Dobrze że przekroczył 6kg bo inaczej bym się grubo zmartwiła.

Wczoraj ryczałam z małym- nie wiem co się dzieje i dlaczego , ale bolą mnie już cycki od tego co on wyprawia

Mocz zbadaliśmy- cacy
Widze ,ze Ciebie tez Twoj ancymonek wykancza

za wyniki z moczu
Cytat:
nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem...od dwóch dni nie zaśnie sama. Ryczy jakby ją ze skóry obdzierali i musze wziąć na ręce i to w pionie. Wczoraj była walka wieczorem i dzis znowu jest to samo. TEraz ryczała w wózku 10 min bo stwierdziłam ze ją przetrzymam ale wpadła w histerie straszną to wziełam, po chwili sie uspokoiła i odłożyłam - od nowa ryk - wziełam odłożyłam na brzuch i chwilowo śpi

czy ona mnie terroryzuje? czy to juz skok 12 tyg sie zaczyna (dopiero 10 tyg mamy )?
Moze rzeczywiscie skok?? Ja tak sobie mojego tłumacze teraz
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:00   #3096
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
mój Syn śpi od 12tej
Mój od ok. 13.30 i to sam na łóżku. W szoku jestem bo przeważnie tylko rączki.
Cytat:
Dzięki Danika, mi najbardziej trzeba śpiochów, bo młody nie ma w czym spać. Po drodze mam reserved kids to też może zdążę oblookać.

Francisław ma jakiś skok, jak nie śpi, to tylko ręce. Oszaleć można. I męczy się z zatwardzeniem, więc go noszę nooo, ręce bolą.
To współczuje Ancia Mój o jakiś kilogram czy półtorej lżejszy a ledwo dałam radę jak przyszło mi go trzymać dłużej
Będziesz miała bicepsy roku normalnie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:08   #3097
danika
Zakorzenienie

Cytat:

e to takich zwykłych spiochów bawełnianych od groma jest w tesco
jakosc moim zdaniem bardzo dobra jak za tą cenę

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Archi ty masz Medele tą mini electric no nie? ja nie umialam nia na początku wiele odciągnąc, teraz przystawiam ten lejek tak, ze tak jakby naciskam nim piers od dołu (sutek dotyka lekko górnej części tej rurki od lejka -od dołu cała otoczka jest wciągnięta)....kurcze nie wiem jak to opisać
i dociskam na początku mocniej az poleci porządnie mleko (tak z 10ml) potem juz jakos samo zaciąga i wtedy juz pod różnym kątem jade odciągam nawet po 70-80 z jednego cyca (dla mnie duzo )
Stary 2011-12-09, 18:40   #3098
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj mi wybaczcie ale ja bez nadrabiania. Czuje sie paskudnie, bola mnie chyba wszystkie miesnie i kosci jakie mam, chyba mnie rozklada na dobre.
zdróweczka kochana
Cytat:

łączę się w bólu
Cytat:
To współczuje Ancia Mój o jakiś kilogram czy półtorej lżejszy a ledwo dałam radę jak przyszło mi go trzymać dłużej
Cotka i jej pocieszenia Jesteś bezbłędna!!!
Cytat:

Archi ty masz Medele tą mini electric no nie? ja nie umialam nia na początku wiele odciągnąc, teraz przystawiam ten lejek tak, ze tak jakby naciskam nim piers od dołu (sutek dotyka lekko górnej części tej rurki od lejka -od dołu cała otoczka jest wciągnięta)....kurcze nie wiem jak to opisać
i dociskam na początku mocniej az poleci porządnie mleko (tak z 10ml) potem juz jakos samo zaciąga i wtedy juz pod różnym kątem jade odciągam nawet po 70-80 z jednego cyca (dla mnie duzo )
Mam Medela Harmony- ale jest tak zrazona do niego ze chyba juz do piersi go nie przystawie. Teraz probuje z Aventem i jest o wiele lepiej bo ma nakładkę silikonowa, a nie ten ordynarny, twardy plastik tylko. I jeszcze bede probowala z TT i zobaczymy ktory bedzie najlepszy. Mam nadzieje,ze z ktoryms moje piersi sie polubia i problemy z nadmiarem mleczka sie rozwiazą.
Marzy mi sie tez odrobina odpoczynku od malego, wiec jakby bylo mleczko w butelce to byloby super

Ach i miałam pisać Acelinko- gratuluję kiełka u Natalki Mam nadzieje,ze na razie nie bedzie robila uzytku z niego
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:50   #3099
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

faktycznie dużo.
Ja też zawsze kombinuję . Poza tym mi też pomaga takie "przesuwanie pokarmu" palcami z góry na dół.

Byłam dziś u internisty i chyba mam alergię

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
zdróweczka kochana

łączę się w bólu

Cotka i jej pocieszenia Jesteś bezbłędna!!!

Mam Medela Harmony- ale jest tak zrazona do niego ze chyba juz do piersi go nie przystawie. Teraz probuje z Aventem i jest o wiele lepiej bo ma nakładkę silikonowa, a nie ten ordynarny, twardy plastik tylko. I jeszcze bede probowala z TT i zobaczymy ktory bedzie najlepszy. Mam nadzieje,ze z ktoryms moje piersi sie polubia i problemy z nadmiarem mleczka sie rozwiazą.
Marzy mi sie tez odrobina odpoczynku od malego, wiec jakby bylo mleczko w butelce to byloby super

Ach i miałam pisać Acelinko- gratuluję kiełka u Natalki Mam nadzieje,ze na razie nie bedzie robila uzytku z niego

Albo wpadaj do wro udostępnie Ci silniczek do medeli to wypróbujesz

A ręcznie próbowałaś?

Wymianka.
Stary 2011-12-09, 19:36   #3100
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się jak pisze Francisław
proszę nie strasz że nastepny skok.. bo jak u ciebie to zaraz u mnie... a myślałam że w tamtym tygodniu juz miała ze 3 dni takie marudne

Melduje kupiłam żel na dziąsełka, nasmarowałam i po kilku minutach mały się uspokoił sam zasnał w łóżeczku a mama klika
już nie długo do kiełka bo czuc już zaostrzenie pod paluszkiem

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:45   #3101
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Będzie dobrze
A Franio ogólnie jak się czuje??
Dziękuję, Franio poza zatwardzeniem i wrodzonym marudzeniem, które ustaje po wzięciu na ręce i robieniu kmw domu - czuje się świetnie i jest moim aniołkiem .
Mam się bać tej bakterii? Liczyłam na jakieś słówko o niej
Cytat:
Też mnie to cieszy .
Cytat:
A to raz jeszcze dziękuję za informację.

Jutro śmigam do szkoły i Francisław zostaje na polu bitwy z babcią. Trzymajcie kciuki za nich oboje .

Dobrej nocki

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Małgosia ja Cię nie mogę, zębisko się szykuje, ale mamy dorosłe dzieci .
Skok mówisz? Ee póki co lajtowy, daję radę .

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
taaa.. moj przyjezdza do nas co kilka dni i jak wezmie placzacego malego na rece, ktory nie uspakaja sie po 10 min to juz taka minę menczennika robi ,ze nie mam pytań...
Jeszcze na koniec potrafią powiedzieć - Ty cały dzień w domu siedziałaś. Zabić to za mało, jak mówiła moja śląska koleżanka.

Stary 2011-12-09, 19:47   #3102
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się jak pisze Francisław
proszę nie strasz że nastepny skok.. bo jak u ciebie to zaraz u mnie... a myślałam że w tamtym tygodniu juz miała ze 3 dni takie marudne

Melduje kupiłam żel na dziąsełka, nasmarowałam i po kilku minutach mały się uspokoił sam zasnał w łóżeczku a mama klika
a jeszcze niedawno byli tacy maluścieńcy.

Pierw przeczytałam kibelka i nadumałam się ocb- ahhh to czyytanie ze zrozumieniem

Wymianka.
Stary 2011-12-09, 19:49   #3103
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Pierw przeczytałam kibelka i nadumałam się ocb- ahhh to czyytanie ze zrozumieniem
Jesteś niemożliwa

Stary 2011-12-09, 20:05   #3104
danika
Zakorzenienie

Cytat:

ojej to szybko ten zębol

Cytat:
Mam się bać tej bakterii? Liczyłam na jakieś słówko o niej

Jutro śmigam do szkoły i Francisław zostaje na polu bitwy z babcią. Trzymajcie kciuki za nich oboje .
ja nie Archi - ale bakterii sie nie bój, to nic groznego zwykła E.coli sobie normalnie mieszka w naszych jelitach, a ten szczep 0:44 pojawia sie czasem nieproszony i powoduje własnie biegunke, czasem wymioty itp. nie pisałaś jak duzo jej tam wyszło, ale wiem ze niektórzy zalecają to wypleniać za pomocą samego probiotyku wiec jak macie antybiotyk to na pewno gad szybko zdechnie

za Franciszka i babcię

Cytat:

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-12-09 o 20:08
Stary 2011-12-09, 20:10   #3105
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

tak tak, wg moich obliczeń Stanisław powstał 16 grudnia, także za tydzień będzie rok od poczęcia
a tu już taki duży Staś jest

25.08.2011

Stary 2011-12-09, 20:12   #3106
danika
Zakorzenienie

normalnie moje dziecko spi chyba pierwszy raz od powrotu ze szpitala spi o tej porze...juz sie martwie ze ona jakas chora, tak nienormalnie sie od wczoraj zachowuje - najpierw te wrzaski, teraz spi...

no nic, skorzystamy z TZem i obejrzymy filma

dobranoc
Stary 2011-12-09, 20:30   #3107
MalgosiaM8
Zakorzenienie

matko Staś się obudzil z przeraźliwym krzykiem płakal strasznie przy jedzeniu, boli go to dziąsełko chyba tak bardzo... posmarowałam znowu żelem i uspia z pieluszką przy buzi...

25.08.2011

Stary 2011-12-09, 20:33   #3108
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie moje dziecko spi chyba pierwszy raz od powrotu ze szpitala spi o tej porze...juz sie martwie ze ona jakas chora, tak nienormalnie sie od wczoraj zachowuje - najpierw te wrzaski, teraz spi...

no nic, skorzystamy z TZem i obejrzymy filma

dobranoc
Danika, mój dzisiaj drugi raz uciął sobie dłuższą drzemkę, ale nie wiem w sumie czy to po skoku czy przed skokiem

Wymianka.
Stary 2011-12-09, 20:33   #3109
19natka88
Zakorzenienie

Uff... wiecie...studia dzienne i mieszkanie w akademiku itp problemy to jakoś już nie dla mnie za to z drugą koleżanką miałyśmy tematów masę Jej synek mimo, że waży ponad 4kg to taki maleńki się wydawał, spał całe moje odwiedziny, słodziak

Cytat:

nie mogę

dzięki za poprawę chumorku

Cytat:
ja też lubie takie dni

o własnie ja się nie pochwaliłam że w środe miałam chwile żeby zajść do mamy na farbowanie i obcięcie
Jakaś konkretniejsza zmiana fryzurki czy odświeżenie?

Cytat:
Haha ja też swojego nie ogarniam, raqz co 1h, raz co 3h . Jak ogarniesz to daj znać, przełożę to na swojego ananasa.
Mówisz pluje ze złości? Nasz też pokazuje charakterek.
Heh jak narazie to on mnie urabia Dzisiaj i wczoraj wyjątkowo rzadko chciał Może się zmienia, dojrzewa czy coś

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj mi wybaczcie ale ja bez nadrabiania. Czuje sie paskudnie, bola mnie chyba wszystkie miesnie i kosci jakie mam, chyba mnie rozklada na dobre. Poodpisuje tylko to co mniej wiecej chcialam napisac:
Kuruj się mamuśka

Cytat:
dz Natuś

jak Ci dobrze z domowa fryzjerką. Tez musze się w końcu wybrac i się ogarnąc

Oj dobrze - a do tego bierze takie grosze, że aż wstyd tyle zapłacić.
Trzymam kciuki za walkę z laktatorem

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:35   #3110
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
matko Staś się obudzil z przeraźliwym krzykiem płakal strasznie przy jedzeniu, boli go to dziąsełko chyba tak bardzo... posmarowałam znowu żelem i uspia z pieluszką przy buzi...
O kurcze. Powiem wam, że wcześniej nie myślałam o ząbkowaniu.

Utul bidaczka od cioteczek i ty się trzymaj, bo pewnie jest ciężko

Wymianka.
Stary 2011-12-09, 20:40   #3111
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze. Powiem wam, że wcześniej nie myślałam o ząbkowaniu.

Utul bidaczka od cioteczek i ty się trzymaj, bo pewnie jest ciężko
a ja myślisz myślałam, dopiero dziś jak zobaczyłam ta biel pod skórką dziąsła..
biedny tak mruczał jak mu dałam smoka, jak by się żalił.
Usnął na szczęście szybko, chyba to zasługa tego żelu "Calgel " się nazywa za jedyne 11zł

25.08.2011

Stary 2011-12-09, 21:13   #3112
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik zgadza sie, kazdy to ma ale jesli ta bakteria dostanie sie gdzies do cewki moczowej to wtedy trzeba leczyc bo ta bakteria zyje sobie ale w tyle..
nie rozumiem heh

Cytat:
hah! musisz zacząć czytać prawo- toż to takie nudne, ze w mig zaśnie
brawo za główkę, tak się bałaś matko-wariatko i za podciąganie- moja dziś leniuchowała i nie chciała wcale podnosić, ale jej wybaczam bo pewnie przez to szczepienie taka była... a podnosi się sam do siadania czy przy pomocy Twoich rączek?

Cytat:
I u nas też nie mierzą dzieciątek.
u mnie mierzą tak jakby na luźno tzn. od główki przez kręgosłup do pupci, a potem przez nóżkę do piętki. I nie trzeba wtedy prostować nóżek i z tego co wiem to tak się często mierzy niemowlaki.

Cytat:
to Twoja córa razem z Cotkowym Filipem zabrała porcję snu dla mojej przeznaczoną
się jej coś odmieniło i zamiast jak zwykle zasnąć po kąpieli to się w najlepsze rozbawiła

Cytat:
Uff... wiecie...studia dzienne i mieszkanie w akademiku itp problemy to jakoś już nie dla mnie za to z drugą koleżanką miałyśmy tematów masę Jej synek mimo, że waży ponad 4kg to taki maleńki się wydawał, spał całe moje odwiedziny, słodziak
coś Ty? ja to jak mam okazję pogadać z kimś na inny temat niż dzieciowy to jestem w 7niebie wystarczy mi na co dzień przebywania z dzieckiem

Małgosiu spokojnej nocki, oby Stasiowi nie bardzo ząbek dokuczał

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:22   #3113
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Uff... wiecie...studia dzienne i mieszkanie w akademiku itp problemy to jakoś już nie dla mnie za to z drugą koleżanką miałyśmy tematów masę
znam to z autopsji - jedna z koleżanek właśnie jest w ciąży, masa tematów, a z drugą jakoś się nie klei. Pisałam Wam zresztą ostatnio.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:36   #3114
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulek mały

Cytat:
coś Ty? ja to jak mam okazję pogadać z kimś na inny temat niż dzieciowy to jestem w 7niebie wystarczy mi na co dzień przebywania z dzieckiem
Wiesz to zależy z kim rozmawiam Z nią ogólnie ciężko się gada Kupiła małemu gumową kaczuszkę do kąpieli, taką piszczącą - pierwszy raz w życiu widziałam żeby moje dziecko płakało na widok zabawki

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
znam to z autopsji - jedna z koleżanek właśnie jest w ciąży, masa tematów, a z drugą jakoś się nie klei. Pisałam Wam zresztą ostatnio.
dziwnie było

Tylko żeby nie było, że teraz nie rozmawiam o niczym innym tylko o dzieciach

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 21:39   #3115
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Uciekaj się wygrzać jak masz chwilę

Cytat:
Jejku mój Francisław dzisiaj dużo śpi, co to w nocy będzie.
Głucho wszędzie, ciemno wszędzie, co to będzie co to będzie
W smyku byłam dzisiaj. Faktycznie są wyprzedaże. Dużo fajnych rzeczy. Śpiochy też były w takich 2 pakach.

Cytat:
faktycznie po zbóju ale lepsze to niz nic
Zgadza się.
Eeee to Wy dziewczyny obkupione dzisiaj

Cytat:

Cytat:
Napieraj ząbku napieraj

Cytat:
Bidusek

Cytat:
a ja myślisz myślałam, dopiero dziś jak zobaczyłam ta biel pod skórką dziąsła..
biedny tak mruczał jak mu dałam smoka, jak by się żalił.
Usnął na szczęście szybko, chyba to zasługa tego żelu "Calgel " się nazywa za jedyne 11zł
Myslałam o Was dziewczyny jak babka przede mną w aptece kupowała ten specyfik na "D" na ząbki. Ktos go tutaj polecał...

Ucieło mi chyba cytat. Ja głupia dzisiaj nie zapytałam skąd ten śluz, ale jak byłam ostatnio to mówiła coś o niewykształconych jelitkach, układzie pokarmowym (czyli stara śpiewka). Stefek nie ma objawów alergii więc nie mam się martwić. Wcześniej Kazała podawać acidolak baby i po tym mu przeszło, ale wczoraj znowu się śluz pojawił i dzisiaj kazała kupić Latopic. Ma podobno pomóc zarówno na śluz jak i delikatną wysypkę.

Uciekam Laseczki.
Spokojnej nocy
Stary 2011-12-09, 21:43   #3116
madzialena-lublin
Rozeznanie

Jestem w końcu
Widzę, że wy już o ząbkach rozmawiacie Przecież dopiero się cieszyłyśmy z kolejnych porodów...

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
u nas ślina sietoczy, rączki do buzi, ślinianki pracują, to raczej nie ząbki
O co chodzi z tym ślinieniem? Moja tyle młodsza, a od paru dni też takie "bączki" za śliny puszcza na maxa

Cytat:
dziewczyny na allegro znalazłam dobrą ofertę na butelki aventowe te złote antykolkowe jesli ktoś potrzebuje aukcja do jutra
4 szt 260 ml -wychodzi niecałe 14zł za sztukę
i sprawdzony sprzedawca zdaje mi się że u nich zamawiałam laktatorek

tak mnie przestraszyłyście zębkami że muszę dokupić butelki co by być przygotowana w razie czego
Dzięki za linka, bo ja właśnie też na etapie kupowania . A jak to jest z tymi smoczkami? Kiedy zmieniać? Bo moja jedzie cały czas na 1, a niby 2 jest powyżej m-ca. Tylko ze nawet na tym najmniejszym dławi się czasami, więc chyba jeszcze nie będę jej zmieniać?

Cytat:
Hejo!

byliśmy dziś na szczepieniu... jak się Juliś rozryczała to sama się ledwo powstrzymałam od płaczu nawet nie był to płacz, a taki wrzask bez łez... Mam nadzieję, że nic się jej nie będzie działo dziś
wczoraj lekarka ją obejrzała i na wysypkę kazała mi kupić emolium lub coś w tym stylu, bo podejrzewa uczulenie na kosmetyk- dokładnie to oliwkę, a dziś drugi lekarz ją widział i stwierdził, że prawdopodobnie to wina mleka I bądź mądry... ale stwierdziłam, że najpierw sprawdzimy czy to wysypka od kosmetyków, a dopiero będę mleko zmieniać, bo jak zmienię wszystko na raz to nie dojdę potem od czego to było.

Biedactwo na tym szczepieniu... A co do odstawiania, to dobrze kombinujesz- stopniowo, zeby było wiadomo od czego

Indygo- w Krk też są cebularze regularnie kupuję albo w carrefourze, albo auchanie
a mnie ciekawi to drugie coś co to jest? to z grochu łuskanego??
Kochane to drugie to jest gryczak, zwany też pierogiem biłograjskim. I to nie groch łuskany, tylko z kaszy gryczanej się go robi. Pyszny jest odsmażany na masełku, mój mąż do tego szklankę mleka jeszcze bierze

Cytat:
a wiecie mamuśki, ostatnio się zastanawiałam która z nas będzie pierwsza w kolejnej ciąży
Mój mąż to już gada, że robimy zaraz drugie Jak mu powiedziałam, ze na razie no way, ze wystarczy mi jeden wyjec, to potem mówił do Kamci: "Nie płacz, musisz być grzeczna, bo inaczej mamusia nie będzie chciała Ci siostrzyczki zrobić"

Cytat:
A mój synek ze mną nie gada. Pięknie rozmawia ze wszystkimi a na mnie to tylko patrzy (dobrze chociaż, że jak w tęczę). Wczoraj bratowa stwierdziła: A Ty gadasz do kartonu z mlekiem?

Padłam i się zaplułam

A wczoraj małż wrócił z pracy, wziął Leosia na ręce no i sobie gadają. Małż mówi: opowiadaj Leosiu, co dziś robiłeś?, a Leoś tak się zaczął żalić, że brzmiało to jak hau, hau,hau. No to malż pyta: co, piesek szczekał i Cię wystraszył? A Leoś na to uśmiechod ucha do ucha, że niby tatuś tak go doskonale zrozumial. Myślałam, że padnę, bo tuz przed przyjściem małża psina tak wystraszyła szczekaniem malego, że ten się aż popłakał. To sie dogadali z tatusiem
Słodkie to

Cytat:
anciaahk chyba pytasz o mojego diabołka a nie aniołka
zdesperowana puściłam właśnie płytkę z muzyką dla dzieci dostałyśmy od kolegi z pracy 5 sztuk ponoć jakaś super polecana rozwojowa itd no i mała mi zasnęła na ręce właśnie pierwszy raz od nie wiem kiedy nie w pionie zobaczymy co będzie jak ją położę
eeee te nagrania mnie uspokająją hihi chyba zacznę włączać w nocy i do karmienia też
Też mam taki zestaw "Muzyka dla Maluszka" czy jakoś tak się nazywa. Puszczam codziennie przy "oporządzaniu się " do spania i usypianiu na noc

Cytat:
E tam wyrodna, wyrodne nie wychodzą na spcerki
Ja nie wychodzę od kilku dni Strasznie wieje, pada i w ogóle do d...y pogoda
Cytat:
Dziewczyny dzisiaj mi wybaczcie ale ja bez nadrabiania. Czuje sie paskudnie, bola mnie chyba wszystkie miesnie i kosci jakie mam, chyba mnie rozklada na dobre.
Oj, niech sobie pójdzie choróbsko...

Cytat:
Jak byłam w weekend to była wyprzedaż do 50% tych Tescowych zestawów bodziaków, śpiochów itp. Bardzo je lubię, więc dokupiłam jeden komplet Ale nie wiem czy do środy jeszcze aktualne będzie...
Stary 2011-12-09, 21:57   #3117
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz to zależy z kim rozmawiam Z nią ogólnie ciężko się gada Kupiła małemu gumową kaczuszkę do kąpieli, taką piszczącą - pierwszy raz w życiu widziałam żeby moje dziecko płakało na widok zabawki

Tylko żeby nie było, że teraz nie rozmawiam o niczym innym tylko o dzieciach
no pierwsza wypowiedź tak właśnie zabrzmiała dopiero po wyjasnieniu wyżej rozumiem o co chodzi
A może się wystraszył nowego dźwięku- te zabawki tak zazwyczaj głośno piszczą i może to dlatego?

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
O co chodzi z tym ślinieniem? Moja tyle młodsza, a od paru dni też takie "bączki" za śliny puszcza na maxa
zaczeły jej pracować ślinianki - szykuj się na dodatkowe atrakcje w postaci zaślinionej brody i bodziaków

Cytat:
Dzięki za linka, bo ja właśnie też na etapie kupowania . A jak to jest z tymi smoczkami? Kiedy zmieniać? Bo moja jedzie cały czas na 1, a niby 2 jest powyżej m-ca. Tylko ze nawet na tym najmniejszym dławi się czasami, więc chyba jeszcze nie będę jej zmieniać?
ja czytałam, że smoczek na większy przepływ zmienia się gdy zauważymy, że nagle dziecko za wolno zjada(normalnie powinno to trwać około 15min) męczy się i denerwuje się przy butli ,a nawet odrzuca ją. Tak że u twojej jeszcze pewnie trochę, zresztą ja też cały czas na 1 jadę

Cytat:
Kochane to drugie to jest gryczak, zwany też pierogiem biłograjskim. I to nie groch łuskany, tylko z kaszy gryczanej się go robi. Pyszny jest odsmażany na masełku, mój mąż do tego szklankę mleka jeszcze bierze
.
oł jeee w końcu ktoś mi wyjaśnił co to takiego, dzięki

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-12-09 o 21:58
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 23:08   #3118
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak rodzinny...
Będzie grzeczny. Nasz też był jak babcia go pilnowała podczas nauk
Kciuki za jutrzejsze chrzciny
mały był w miarę grzeczny, ale za to teraz świruje i nie chce spać, rączki i nóżki latająciekawe o której zaśniemy
Cytat:
Aga ja tam robie wszystko zeby lulek nie ogladal tv, to rzeczywiscie fascynujace bo tam sa swiatelka i migawki ale uwazam ze to szkodliwe i jak sie co chwile oglada to go przesuwam w inna strone zeby nie widzial
Ancia przytul ode mnie mocno Franusia
Moonik zgadza sie, kazdy to ma ale jesli ta bakteria dostanie sie gdzies do cewki moczowej to wtedy trzeba leczyc bo ta bakteria zyje sobie ale w tyle..ale to teraz opisalam, moja sis ma prawo mnie teraz palnac w glowke
sisku mam nadz ze problemy karmieniowo-piersiowe Cie w koncu opuszcza, noz ile mozna tak sie meczyc i cierpiec
Spray Miki tez pokasluje ale mega rzadko i jak na moje to jest wlasnie przez ta sline, bo ostatnio produkuje jej naprawde w takich ilosciach ze ci chwile go wycieramy.
Celtus boskie masz corki!
Acelinko a Ty wszystko ogarniesz, w ogole super mama z Ciebie i nic tylko brac przyklad!

Mialam nie nadrabiac ale to silniejsze ode mnie, a teraz ide sie meczyc znowu przy herbacie
zdrówka życze kochana

Archi i Calti po jakim czasie od brania antybiotyku było widać jakąś poprawę w piersiach. Bo ja już 3 dni biorę i nic, nadal jedna wielka gruda i cała otoczka czerwonaa boli jak cholera
A jutro chrzciny, godzina w kościele i później przyjęcie i rób tu kobieto dobrą minę jak Cię boli

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 23:23   #3119
cotynato
Zakorzenienie

Martuś współczuję. Myślałam, że ja przechodziłam masakrę zastojową, ale widzę, że u mnie to był pikuś. Oby było lepiej .

Wymianka.
Stary 2011-12-10, 02:50   #3120
kapka
Zadomowienie

... taa nakarmiłam dziecko i ..wizaz a tak na poważnie to czekam aż tabletka na ból zęba zacznie działać.Byłam u dentystki, ale nie jestem pewna czy to ten ząb co mi robiła to boli, ból za bardzo promienieje i ciężko go zlokalizować.

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Kochane...uważam, że każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Ja jestem zwolenniczką "złotego środka". Oczywiście jestem kategorycznie przeciwna, kiedy tv pełni rolę "wychowawczą" i "zastępuje" rodzica, ale te parę chwil przed tv, kiedy dziecko zaciekawione zerka, myślę, że to nic strasznego.
Powiem szczerze, że poczułam się jakbym moje dziecko krzywdziła...
Telefonów komórkowych też nie używacie (nie macie) w pobliżu dziecka? To przecież też fale i nawet nieużywany stale emituje fale łącząc się z masztem.
Co do zakazów... zakazany owoc najlepiej smakuje... Dziecko będzie zawsze dążyło do zaspokojenia swojej ciekawości, dlaczego czegoś nie może, albo mu nie wolno. Ja uważam, że jeśli coś będzie miało w zasięgu ręki, ale z umiarem, pod okiem rodzica... nie bedzie go to aż tak bardzo nęcić i przyciągać.
Uważam tak samo

Cytat:

A mój synek ze mną nie gada. Pięknie rozmawia ze wszystkimi a na mnie to tylko patrzy (dobrze chociaż, że jak w tęczę). Wczoraj bratowa stwierdziła: A Ty gadasz do kartonu z mlekiem?

co za bratowa

Ale za to do mnie najpiękniej się uśmiecha i uwielbia jak go całuję po szyjce i w usteczka (tylko mój przywilej). No i tylko mnie klepie po cycusiu

A wczoraj małż wrócił z pracy, wziął Leosia na ręce no i sobie gadają. Małż mówi: opowiadaj Leosiu, co dziś robiłeś?, a Leoś tak się zaczął żalić, że brzmiało to jak hau, hau,hau. No to malż pyta: co, piesek szczekał i Cię wystraszył? A Leoś na to uśmiechod ucha do ucha, że niby tatuś tak go doskonale zrozumial. Myślałam, że padnę, bo tuz przed przyjściem małża psina tak wystraszyła szczekaniem malego, że ten się aż popłakał. To sie dogadali z tatusiem
Co za męska rozmowa i akurat na temat

Cytat:

U nas wyszła w posiewie e.coli 044 i dostaliśmy jakiś lek .
Dobrze że lek jest, oby jak najszybciej pomógł.

Cytat:

taka gulka na dziąsełku i białe prześwituje. Mam żel - bobodent ale nie wiem czy to coś pomaga no ale smaruje, moze chociaż troszke jej ulże.
Są jeszcze takie nakładki na palec do masowania dziąsełek.

Cytat:

A my dziś kończymy 8 tygodnijejku jak to szybko zleciało
za 8 tydzień

A mój mąż podczas kąpieli Bartusia mówi tak: "nadal nie mogę uwierzyć że to nasze dzieło"
Też tak czasami TŻ mówie

Martusia-oby ten antybiotyk zaczął działać do niedzieli

Cytat:

mój mąż tak cały czas gada - i do tego jeszcze dodaje "skoro pierwsze nam takie ładne wyszło to trzeba szybko drugie robić"
hehe może ma racje, trzeba się przekonać
Cytat:
tak tak, wg moich obliczeń Stanisław powstał 16 grudnia, także za tydzień będzie rok od poczęcia
a tu już taki duży Staś jest
yyy no to my w ten sam dzień akurat między dwoma szkoleniami tż

Archi- w sprawie laktacji tylko tyle moge pomóc

Lulka- życze zdrówka kuruj sie mamuśka,a hasło na drugie dziecko pierwsza klasa

uciekam spać...spokojnej nocy(juz miałam pisac brzuchatki) mamuski

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości