|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
wysłałam męża po bita śmietanę a kupił mi śmietan-fix do tortów
![]() |
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Przesyłam całuski od dwóch leniuszków, czyli mnie i syncia..
Obudziłam się o UWAGA!!! 12:10.. Mały kopie, ale leniwie ![]() Wczoraj poszłam spać ok 2 w nocy- brzuch mi się stawiał co ok 10 minut.. Dopiero jak zasnęłam, to się uspokoiło. Dziś robię prezentacje. MUSZĘ zacząć i skończyć DZIŚ! Jak nie to jakąs karę ciężką na siebie nałożyć
|
|
|
|
#3063 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj dobrego sękacza to i ja bym zjadła....takiego sprzed kilkunastu lat, teraz to już nie to samo.
Cytat:
![]() Ale zdrowe dania, super. Cytat:
Zariah super filmik Mnie dziś naszło na bób i właśnie się zajadam Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2011-12-10 o 15:08 |
||
|
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba dziś jest taki leniwy dzień dla dzidziusiów, bo mój to też mało się rusza, troszkę z rana i teraz jak się położyłam z kompem i zjadłam 3 sezamki
ale też za długo nie pofikało. Chyba woli pospać
|
#3065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciągu tego dnia dał o sobie znać może ze 4 razy tak delikatnieCytat:
dopiero na wyjście coś wezmę ![]() Cytat:
Ja zrobiłam tylko obiad - frytki z kuleczkami mielonymi ![]() Ja zawsze jak mam coś czego TŻ nie kupował to albo opisuję albo jak mam stare opakowanie to pokazuję ![]() Może i będę zołzą ale napiszę Wam że pociesza mnie to że niektóre maluszki też dziś leniwe są. Wtedy choć trochę mniej się martwię o mego synusia
|
|||
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakupiłam te spodnie na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1981118086 fajne? :->
z tej okazji się dokładnie obmierzyłam i wyszło, że przez 2 tygodnie pod pępkiem przybyły 2 cm a reszta wymiarów to bioderka 100, udo 60 i biust 105cm...
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2011-12-10 o 17:11 |
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładne te spodnie ![]() mnie w ciągu 3 tygodni przybyło 6 cm pod pępkiem rosnę w oczach widze że nie tylko moje dziecię dzisiaj mało aktywne?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka u mnie byla z siatka ubranek dla noworodka dostałam tez stanik do karmienia i kilka czapeczek, skarpetek i niedrapek
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam jedną co dużo rzeczy dla mnie trzyma
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
coś tu dzisiaj cisza
ja ciasto zrobiłam, obiadek również i już dawno po a za 20min idę szamać ciachooo poza tym wstawiłam pranko i tak się zastanawiam czy wkońcu nie zrobić tych zakupów na allegro dla malucha |
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jednak dzień nie minął miło... zresztą nadal trwa to niemiło... cały dzień mi się chce ryczeć... Zmęczyłam się sprzątaniem u mamy... potem zakupy... mega głodna wróciłam i zjadłam zupkę z torebki bo mąż zjadł całe dzisiejsze spagetti, przy którym ja się nastałam! o mnie nie pomyślał... nadal siedzi z fochem! teraz mu się nudzi i moje towarzystwo nie robi na nim wrażenia... masakra! nie mam nawet siły na powrót do tematu i zrobienie wykładu ( czyt. avanti ) na temat jego zachowania i tego jak ja się czuję... jestem wsciekła ale nawet nie wiem czy chcę doprowadzić do "wojny domowej" bo widzę, że mój ma też nie fajny dzień i jak moje i jego nerwy się spotkają to by się działo ostro!
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
no dzis pusto jak nigdy
my idziemy za godzinę ćwiczyć sie na szkole rodzenia dziewczyny macie jakies sposoby na zajady?? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-10 o 17:50 |
|
|
|
#3073 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja dzis i jutro wolne,wyjatkowo pospalam do 10,ale reszta dnia pracowicie.Mam nadzieje,ze wieczorem uda mi sie odpoczac i np obejrzec film.Moze dzis tez zdecyduje sie ktore posciele zamowic,bo ogladam od miesiaca i mam problem z decyzja. A poza tym zmeczona sie czuje,po calym tyg pracy,mimo ze sie dzis wyspalam.Coraz bardziej mi sie nie chce...
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ! U mnie przed świątecznych porządków c.d! Dzisiaj wszystkie kuchenne półki doprowadziłam do porządku, pomyłam naczynia, których się używa ''od święta" i od 9 rano tak sprzątałam do prawie 16
No i reszte bajzlu w domu ogarnęłam , już coraz mniej mi tego zostało. Będzie się błyszczeć na święta :P Mała spokojnie jak mężul też ma zły nastrój to nie ma co go zaczepiać, mam nadzieję, że sam przyjdzie i Cię przeprosi ![]() Tak mi się wieczorami nudzi.... mógł by już TŻ wrócić, bo takie wieczory jak dziś ( bo widzę pustki ;P ) to strasznie są dla mnie męczące niestety
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj była piekna pogoda, bylismy z TZ na spacerku w parku, na rynku zobaczyc choinke ii u moich rodziców. Zjadłam dzis pierogów takich kupnych z miesem 4 i z serem 5 i czuje , ze mi cos siedzi na żołądku
Mateuszek przez kilka dni kopał mnie mam wrazenie wlasnie w okolicach szyjki, wczoraj czułam jak sie mocno wiercił i wieczorem kopał nad pępkiem, a dzis znowu na dole Karolca ja tez czuje konczyny dzidzi, ale nie potrafie stwierdzic czy raczka czy nozka![]() ja tez czesto rycze, wystraczy wlasnie z mąż podniesie głos ii widze ze sie denerwuje , jak ja tego nie lubie, bo zawsze wtedy nie moge oddychac, mam zatkany nochal i bola mnie oczy., TZ jak juz widzi ze placze to podaje mi hurtowo chusteczki i wyciera nosa, zawsze mnie to rozśmiesza i juz po płaczu ![]() dziewczyny zwerbowałam mame do zrobienia bloku czekoladowego, takze jutro dzieki wam i mamie bede miała uczte podniebienia,chciałam zrobic sama , ale mama sie uparła ![]() emigra ja mam zamiar wszystkiego dowiedziec sie na tej szkole rodzenia, ale tak jak sobie myslalam to dwie pary skarpetek, 3* półśpiochy, 3 kaftaniki, cieplejszy kombinezon , pajac ewentualnie jakies body, starczzy?? czy moze za duzo? ))cytrynka ja raz wysłalam Tz do sklepu po świezego ogórka do mizerii bo mi sie zachciało a wiadomo ze czasem te ogorki takie wodniste i ohydne, wiec prosiłam pomacaj zeby byl twardy i nie gruby, przyniosl chyba najgorszego, poplakalam sie;D a TZ mało tego ogorka przez okno w aucie nie wyrzucił![]() a zajady to moj pierwszy objawy ciazy smaruje kremem nivea i goja sie po jednej nocy
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i nie wytrzmalam z zakupami ciuszkowymi do po swietach - zrobilam maly napad na h&m Efekty na zdjeciu - kolory troche przeklamane niestety.
|
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Zia śliczne ciuszki
![]() ale jestem senna idę zaraz pranko wieszać
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Kasy pierwszeństwa w markecie to mit jak nie wiem co
Jak tylko z mężem podeszliśmy do takiej kasy, wszyscy wzrok w drugą stronę i nikt nie widział, że podeszła kobieta w ciąży. A brzuszek dzisiaj mocno zaznaczony! Małej też nie spodobało się, że muszę tyle stać, bo zaczęła kopać... Na obiedzie byliśmy u mamy. Potem siostra dostała kilka porządnych kopniaków i się popłakała ![]() Kupiłam mrożone truskawki. Drogo wychodzi kupować mrożonki, ale jesli nie mogę mieć świezych, to chociaż takimi się zadowolę
|
#3079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak myslalam skoro na wyjscie samo trzeba miec swoje ubranka to wystarczy jedno body z dlugim rekawkiem, spioszki/pajacyk lub cieply dresik(i rajstopki pod spod) i kombinezonik + czapeczka. Jakby trzeba bylo miec na caly pobyt to ja bym chyba wzsystko co mam zabrala z drugiej strony zawsze jest maz/tesciowa i mogliby dowiezc ![]() Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że ja dostalam tyle ciuszków i nie ma sensu w kupowaniu czegokolwiek Przynajmniej na razie.
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak do dopiero na jesien bede musiala kupowac malej znowu ubranka, choc mamy umowe z tymi znajomymi co od nich odkupowalismy, ze wieksze rozmiary tez chetnie odkupimy od nich, wiec z nowych rzeczy bede kupowac takie na wyjscie, a od nich po domu beda, choc tez trafiaja sie bardzo ladne ubranka wlasnie takie porzadniejsze co mozna zalozyc gdzies a nie tylko po domku
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobie
![]() Ale musze najpierw napisac obiecany przepis dla Nikii na miesko i dla Was obiecany juz kiedys na zakwas do barszczyku białego (czy żurku jak kto woli) ![]() Bo w koncu meza dopadlam zeby podal mi przepisy ![]() Aha przepisy napisze na mailu zeby byly, bo tak w watku to znikna. A napisze jeszcze, ze kupilam sobie dzis kozaczki na malutkim obcasiku, bo ja ogolnie lubie obcasy (nie wysokie) ale jednak, a teraz juz nie umiem chodzic w obcasach i musialam sobie sprawic cos nizszego. W Deichmannie za 79 zl kupilam kozaczki wiec uwazam ze niedrogo ![]() I juz pisze przepisy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-10 o 20:11 |
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Jakoś nie mam nastroju na nadrabianie wszystkiego... Po prostu mam doła okropnego. Ja nie wiem cholera jasna czy ten świat już całkiem się uwziął,czy co! Co chwilke coś sie dziać musi. Właśnie się dowiedziałam,że wczoraj wieczorem chrzestny mojego Tomka momentalnie stracił wzrok. godzine później na izbie przyjeć stracił przytomność i nerki przestały pracować. Wzięli go na intensywną terapię,porobili badania i śmigłowcem do końskich do szpitala go przewieźli. Tam okazało się że ma dwa krwiaki w obu półkulach. Więc stamtąd wzięli go przetransportowali do kielc na neurochirurgie. i własnie jest w trakcie operacji. ale lekarze od razu powiedzieli że tu potrzebny jest cud bo jeśliby miał przeżyć to i tak będzie roślinką, bo wzroku ani czucia w rękach czy nogach nie odzyska... A on ma 44lata czyli nie aż tak dużo... i na domiar złego mój znajomy ze szkoły (równolatek) popełnił samobójstwo-z okna skoczył. Podobno odstawił bez konsultacji leki na depresję ( chorował już jakiś czas) i dlatego. Dziś był jego pogrzeb... maskara ja już tego wszystkiego nie ogarniam. Tak to wszystko jest fajnie pięknie a tu bach za chwilkę sie wszystko pieprzyć zaczyna.... na domiar złego u nas drugi "cichy" dzień... Tak go chwaliłam i zapeszyłam.... od wczoraj więc praktycznie cały czas tylko becze. ledwo oczy otwieram bo tak zapuchnięta jestem... A tak w ogóle święta się zapowiadają do niczego także widzę że zakończenie roku będzie fatalne... sorki za moje żale ale musiałam się komuś wygadać....
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś kupiłam synkowi dwie bluzeczki
z łosiem brązową i zieloną świetańskie!Ja chyba mam za dużo ciuszków 56 pewnie połowy nie użyję...a 62 mam mało więc zakupy nas czekają jeszcze ![]() C.D. : złego dnia Małej...sorki, że Was obarczam ale nie chcę martwić mamy i siostry tym, że mam zły dzień i płacze... Co do mojego nastroju to dalej paskudny ( oj twardnienie brzuszka teraz! ) no i oczy mnie pieką i są spuchnięte od tego płaczu, już dawno nie płakałam tak, że się prawie dusiłam ( zanosiłam się płaczem) a mam astmę i u mnie to szybko... Smutno mi tym bardziej, że M. widział, że mamy kiepski dzień i chyba nie miał ochoty tego zbytnio naprawiać...powiedział, że to moja wina, że dziś się posprzeczaliśmy bo ja zaczęłam krzyczeć... potem chciał się jakoś odstresować i kogoś zaprosić do Nas...a ja że nie będę skakać przy gościach bo nie mam nastroju... więc zadzwonił do swojego przyjaciela, z którym widzą się b. rzadko a, że akurat był w domu to poszedł do niego na piwko... w sumie dobrze może się odstresuje (przynajmniej On) bo mój sam nigdy nie wychodzi i w sumie nie spotyka się z kumplami... szkoda tylko, że nie myśli w takich chwilach o tym jak ja się czuję i jak mi minie sobotni wieczór...i że ma w nosie., że jestem smutna ...a zresztą jak nabiorę siły to mu wygarnę wszystko ( jakoś delikatnie ) kurcze to ja przy nim jak na palcach zamiast on przy mnie! Dużo słodkiego przez to zjadłam hehe ale po tej zupce na obiad głodna byłam, a że słodyczy nadmiar w domu to zjadłam! ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
No masakra, tyle złych zdarzeń, przykro mi A co do płaczu, zapuchniętych oczu i cichych dni to witaj w klubie
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-10 o 20:33 |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo tych przezyc smutnych staraj sie nie denerwowac, bo dzidzi czuje Twoje emocje i martwi sie z Toba Mala, Ty tak samo, uszka do gory pogodzicie sie zaraz i bedzie znowu pieknie
|
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Robie robie prezentacje..bleee.. Ja też zawsze na ostatnią chwilę, a muszę dziś skończyć a nie jutro, bo mam ją mojego konsultantowi debilowi wysłać jutro (jak w przedszkolu ma mnie zamiar sprawdzać grrrr).
Byłam na zakupach w moim nienormalnym mieście.. ledwo znalazłam miejsce parkingowe na najbardziej oddalonym parkingu. Potem nosiłam ileś kg na plecach do auta.. No i zrobiłam ogórkową I zrobiłam hmm sałatkę- miała być grecka, ale stwierdziłam, że jako że ja bez mięsa nie mogę, to wrzuciłam kurczaka a nie fetę![]() Wyszło pyyysznie ![]() Jutro znowu po zakupy, bo wszystkiego i tak nie kupiłam.. Jeny jak ja się cieszę, że nie muszę nikomu prezentów kupować na święta.. Zatłoczone sklepy działają na mnie jak płachta na byka. Mój mąż wymaga ode mnie odpowiedzi na strategiczne pytania związane z wykończeniem domu.. Takie jak.. jakie drzwi, jakie parapety, jakie rynny itd. itp. A ja jestem totalnie niedecyzyjna odkąd jestem w ciąży.. buuu a decyzje podjąć trzeba. Masz ci babo placek. No to idę znowu jeść i wracam do roboty
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
anagat
![]() wykańczanie domu może być całkiem przyjemne życzę szybkich i trafnych decyzji... aha i nie dźwigaj za dużo![]() mi dziś twardnieje brzuszek, nie wiem czy nie za często? i ile to byłoby za często?...wizyta 23-go wiec 2 tyg. jeszcze i pogadam z lekarzem o tym.
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyslalam Wam na maila przepisy
![]() zrobie zaraz zdjecie ![]() Cytat:
Nie chce Cie martwic, ale tak jak lekarze mowili moze byc roznie, bo to sa bardzo powazne zabiegi na mozgu, tym bardziej, ze juz stracil wzrok wiec pewnie w tym obszarze mial krwiaki. ![]() A on uderzyl sie czy przewrocil ze mu sie te krwiaki zrobily? Ale pamietaj ze nadzieje trzeba miec No i ten kolega...staraj sie kochana nie zamartwiac, bo dzidzia tez to czuje ze Ci smutno. Mała proponuje zebys mu list napisala. Tylko dobrze zeby go przeczytal na trzezwo. Do facetow bardzo przemawia cos takiego i napisz mu co czujesz, jak Ci smutno. Ty sie lepiej poczujesz, bo wylejesz swoje zale, a on zrozumie, bo on sie nie domysli pewnych rzeczy, wiesz ze im to trzeba wyraznie! Napisz ze sie zdenerwowalas ze masz burze hormonow i dlatego nakrzyczalas, ale ze musi to zrozumiec, bo jest Ci coraz trudniej w ciazy itd...I glowa do gory! ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- anagat prosze sie tu cieszyc ze mozesz sobie wybierac jakie chcesz, bo ja to z mezem musze na kompromis isc przewaznie bo on byl chcial decydowac a ja tez a mamy zazwyczaj odmienne zdanie wiec jest ciezko
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka też myślałam o liście bo jak będę mu tłumaczyć jak się czuję i dlaczego krzyczę to po chwili zacznie przerywać i przepraszać i nie powiem wszystkiego co bym chciała...zaczęłam układać słowa w głowie i znowu w ryk...czekam na moment aż puszczą emocje i będę widziała linie na kartce...
Dzięki idę do wanny ...puszczę muzykę... popłaczę może troszkę... i jeszcze ciąża mnie rozczula jak sobie pomyślę, że to maleństwo tam jest, rusza się i kopie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

.

Efekty na zdjeciu - kolory troche przeklamane niestety.