Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal cz.4 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-10, 22:12   #1471
xAstridx
Raczkowanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Śniadanie zbyt ubogie, musisz cos tam dorzucić jeszcze. Kanapeczki od Wasy wywal bo to dziadostwo, zamień to na jakiś jogurt albo owoc.
Za dużo parówke i pieczywa jak na jeden dzień. No i ta pizza z parówką to już w ogóle katastrofa Rozumiem, że cięzko w 1 dzien sie przestawić ale to nawet nie jest w połowie dieta Musisz bardziej się postarać i zamieniać takie kaloryczne rzeczy na coś innego - zdrowszego Soki też są kaloryczne i to nie mało............... większość dosładzana jest cukrem. Powinno się pić 2 szklanki soku dziennie - na śniadanie i na obiad. I to soku bez dodatku cukru.
Wiem, że muszę zmienić jadłospis, ale nie chcę tego robić zbyt radykalnie, bo w życiu nie podołam rzucając się na głęboką wodę.
A parówki - przyznaję, zjadłam bo kusiły. Ale cieszę się przynajmniej, że jako część konkretnego posiłku.

A 2 godzinki temu zjadłam znowu jajka - tym razem na twardo.

A, i macie może jakąś radę na jedzenie będąc w gościach? Ponieważ TŻ wraz z rodzinką lubią gotować dużo i kalorycznie, i nigdy nie chcę przyjąć ode mnie odmowy (cytując TŻ: "Ja nie pytam CZY, tylko CO chcesz zjeść")

xAstridx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 23:39   #1472
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Ja własnie wyszłam z wanny ogliłam się i umyłam włosy cięzko było z poparzonym paluchem bo co włozyłam rękę do wody to bolało niesamowicie... no ale jakoś udało mi się wykapać.
Udało mi się też dzisiaj uśpić synka po 22 tak więc mam cały wieczór dla siebie drugi synek jeszcze dziś nocuje u babci bo tak bardzo chciał zostać Babcia go tam strasznie rozpieszcza i na wszystko pozwala także wiadomo czemu tak lubi tam spać. Po odpisuję Wam i lecę pooglądać troche TV może jakiś ciekawy film będzie leciał.
Za 9 dni jadę po kotka!!!!! Mam nadzieję że szybko ten czas zleci

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamikadze1706 Pokaż wiadomość
Monia czemu my tak marzniemy?Dziwne to jest dla mnie.Może jakbym była jakaś wychudzona to bym się nie zdziwiła.Czemu polskich słodyczy nie lubisz a niemieckie tak Ci smakują?Aż tak bardzo się różnią?
Słyszałam że osoby które mają słabe krążenie krwi to tak marzną... nie wiem czy to prawda. Ja nawet jak byłam gruba to też mi było zimno. Jedynymi momentami w moim życiu kiedy było mi ciągle gorąco to wtedy gdy byłam w ciąży. Od samego początku do porodu ciągle było mi niesamowicie ciepło i a ni razu nie miałam zimnych rąk czy nóg!!! Gdy tylko urodziłam znowu zaczęłam marznąć.
Słodyczy Polskich nie lubię -w ogóle mi nie smakują oprócz wszystkiego co z Kinder. Ewentualnie i ostatecznie jeszcze czekolady Alpen Gold są niezłe ale do Niemieckich czekolad to szans nie mają. Czekolada niemiecka ma to "coś" w sobie czego polskie czekolady nie mają. Ich czekolada jest po prostu boska a nasza smakuje jak tania podróba czekolady. Dobrym przykładem jest np. ta niemiecka czekolada z okienkiem z pełnymi orzechami http://www.eurochemia.com/product_th...PG&w=340&h=250 - którą można kupić w Polsce. Ona jest przepyszna. Żadna inna nie ma szans do niej. Białej polskiej czekolady nigdy nie lubiłam i nie lubię, Niemiecką białą czekoladę kocham a szczególnie tą: http://www.chemianiemiecka.com.pl/im...0-10-33-05.jpg Po prostu niebo w gębie!

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
Monika01011986 wiesz sprawdze ale tez słyszałam ze sie cenia ale jest szansa ze wróce na świeta takżę napewno odwiedze dentystee !
Ciesze sie strasznie ze układa Ci sie z Męzem i wogole jest juz okey hehe powiem Ci ze jak ja wracam do PL to tez sie ciesze jak dziecko ! bo jak pomyśle ze kurde wkoncu dom własne łóżeczko , pokój , znajomi to azz czuje sie o Niebo lepiej !
Wiesz co ! pozwoliłam sobie wejsc dziś na Twój album zdjeć i jezuuuuuuuuuuu jaka Ty jestes Piekna !! Okropnie podoba mi sie Twoje zdjecie to takie wsród lisci głowne co masz na albumie ! masz je mistrzowskie . Ładnie masz silna wole ze tyle potrafiłas schudnać !! Normalnie teraz a wczesniej to nie do poznania !
Dziękuję gdzie ja tam piekna! daj spokój pasztet jak nie wiem co hihihi Te zdjęcie w liściach zrobiła mi moja siostra która profesjonalnie zajmuje się fotografią i ma nawet własną firme fotograficzną. Myślałam żeby zrobić sobie jakąś porządną sesje ale jakoś dziwnie mi tak..... nie uważam się za jakąś tam piękność żeby sobie sesje robić i może dlatego..... Może kiedyś się zdecyduje.
Powiem Ci że faktycznie było tak, że duzo ludzi na początku mnie nie poznawało na ulicy! Przechodzili obok i nic. Dopiero po chwili słyszałam tylko: Monika???!!!! To Ty????? Matko Święta!!! Co się z Tobą stało!!! dużo ludzi myslało że jestem na cos chora że tak schudłam i nie wierzyli mi że to zasługa diety. Teraz już się przyzwyczaili i mam spokój
Ja tez się cieszę, że mąz się uspokoił. Może na prawdę w końcu przejrzy na oczy. Przyjedzie teraz na Święta i doceni ile traci gdy nas nie widzi. Juz ja sie o to postaram

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Cześć
Przepraszam, ale dziś nie napiszę zbyt wiele. Miałam zły dzień. Szkoda gadać. Mam nadzieję, że jutro będzie już dobry.
Dobranoc.
trzymaj się kochana śpij spokojnie, jutro będzie na pewno lepiej

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 08:28   #1473
meeedzik
Zakorzenienie

Hej laseczki ;*
U mnie waga nadal ta sama cieszę się, bo teraz na prawdę więcej jem i słodyczy i w ogóle wczoraj pizza i lampka wina na wieczór
Do tego jestem przed @ powinnam dostać za 3-4 dni. Mam nadzieję, że w tym miesiącu normalnie dostanę, już mnie cycki zaczęły bolec więc jest dobry znak

zelka oj mi też na początku było ciężko własnie przez te godziny. Ogólnie praca nie jest tak bardzo ciężka, bo większość dnia siedzę na hali i sekatorem tnę sadzonki, albo stoję i sadzę raz dziennie na szklarnie wywoziłam to wszystko co zostało nasadzone i tam jakieś 1,5-2 godzinki Przez pierwszy tydzień zawsze jest ciężko no i pod koniec, jak organizm jest już przemęczony. No ale te 2 miesiące można wytrzymać Do tego jak się wie za ile się pracuje to jest motywacja Jak pomyślę, że wrócę do Polski i nie będę musiała się martwić o kasę

Monia hihi no jak będzie necik to można jechać za granicę, bo tak to do doopy trochę. Nudno i smutno bez Was
A co do czekolad niemieckich to ta z okienkiem jest pyszna Jeszcze uwielbiam kawową jest taka pół na pół od spodu kawowa a z góry biała też jest pyszna

Mariposa kochana mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

Kamikadze, Monia a co do marznięcia, to ja tez nie wiem czemu tak jest. Mi to jest prawie ciągle zimno chociaż w domu przeważnie mam 24 stopnie na termometrze. Wszystkim gorąco, chodzą w krótkich rękawkach czy bezrękawnikach a ja na ubierana No i też jak byłam grubsza to marzłam.
Stary 2011-12-11, 09:17   #1474
Kamikadze1706
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczynki Dziś waga pokazała 52.9 Cieszę się
Monia ja generalnie kocham słodycze , także mi wszystkie polskie bardzo smakują !!!!Poza tym nigdy nie jadłam żadnych zagranicznych.Może jakbym spróbowała to właśnie wtedy zauważyłabym różnicę w smaku.Moja przyjaciółka przylatuje z Danii na Święta , napiszę do niej na fejsie żeby przywiozła mi trochę słodyczy z Danii , będę miała okazje się przekonać.
Mariposa jak sie dzisiaj czujesz?jak nastrój?
xAstridx porozmawiaj z TŻ ,że chciałabyś zeszczupleć i w związku z tym pewnych potraw nie będziesz jadła.Jak on chce się objadać to proszę bardzo.Musisz być twarda i nie dać sie namowom i obstawać przy swoim
My dziś jedziemy do teściowej na obiad.Poproszę o malutko i koniec kropka więcej nie zjem.Może sobie komentować ile chce
Uciekam bo jeszcze chciałabym odkurzyć , zmyć podłogę i wyszykować się.Dziś mam ochotę porządnie wyprostować włosy i zrobić mocniejszy makijażAcha Monia kupiłam ten szampon , który mi poleciłaś.
Odezwę sie potem...buziaki kochane
Kamikadze1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 09:51   #1475
Mariposa3
Raczkowanie

Cześć
Ale mi miło, że tak zareagowałyście Dziś no cóż, z samopoczuciem kiepsko... Ale dziś już będzie dobrze, więc z czasem powinno się poprawić. Mam nadzieję.
Kamikadze- ja też kocham słodycze
Monika- ale wczoraj miałaś dzień, współczuję! Jak ten palec teraz?
Medzik- super, że możesz sobie pozwolić na takie jedzonko!
Gosia- bardzo mi przykro, że dostałaś taką smutną informację...
Życzę wszystkim miłego dnia.

A tak zupełnie na marginesie, to dziewczyny, jest taka akcja dla psiaków, gdzie wystarczy kliknąć i one dostają karmę. Może któraś z Was chciałaby pomóc? To nic nie kosztuje, zajmuje chwilę, a można pomóc. Jeśli macie ochotę pomóc, to proszę http://tablica.pl/nakarm-psa/
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 10:18   #1476
czbasia
Zakorzenienie

Wrrr.. Alez ja neikonsekwentna jestem
Zreszta zobaczcie sami, wczorajsze jało.
I - owsianka z jablkiem ic ynamonem
II - pomarancza
III salatka rybna z makaronem (nie za wielka porcja)
IV gyros w bulce!!!!!! ( a bylo tak dobrze:pa la:
A dzis:
I-owsianka z jablikiem i miodem
II kawalek szarlotki
III bedzie zapiekanka zeimniaczana
no i znowu .. jade do kolezanki na urodziny i do dzidzi bo urodzila i jeszzcze malenstwa nie wiedzialam. I pewnei znowu cos zjem (bo kol. zawsze pysznosci narobo:
Postaram sie jak najmniej grzeszyc. Zobacze jak to sie skonczy..
Ehhh.. te weekendy mnei gubia!!!!!

Dziewczyny moze Wy pomożecie strasznie przetluszczaja mi sie wlosy. Probowalam chyba wszystkiego(nawet plukanki z pokrzywy stosowalam) Myje wlosy wieczorem i anstepnego dnia juz neiwyjsciowe, robia sie tluste straki.. Moze jakbym nie uzywala odzywek bylo by lepiej.. (uzywam ze spłukiwaniem) Teraz zamierzam waxa kupic i raz na tydzien nakladac. Ale z drugiej srt zapuszczam wloskio na ślub.. W lecie nei bylo problemu, mylam rano i ok było, ale teraz w zimie chcialabm wieczoem. Chociaz do tej pory myje rano bo naprawde wyladaj okropnie po wieczornym myciu. Najbardzie przeraza mnei to ze czasami nei dosusze wlosow i biegne do pracy. Tzn tylko do garazu

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2011-12-11 o 10:24
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 10:41   #1477
meeedzik
Zakorzenienie

Kamikadze bądź twarda i stanowcza
Mariposa mam nadzieję, że dziś będzie lepiej kochana a co do mnie to właśnie za bardzo na takie jedzenie nie mogę sobie pozwolić, bo boję się że waga wróci a tego nie chcę choć od czasu do czasu można
A co do tej akcji, to uważam, że to jest super! Karmię już pieski na jednej stronie i na tej też będę
Tu dodaję stronkę :http://www.pustamiska.pl/pl/index.php
Stary 2011-12-11, 10:41   #1478
Eldo_rado
amor vincit omnia

czbasia czym myjesz włosy?
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 10:54   #1479
monika01011986
Zakorzenienie

Hej laseczki
Dziś wstałam z synkiem troche wcześniej niż zazwyczaj bo o 11 Zjadłam właśnie płatki i ide zaraz dzwonić do męża
Nie ważę sie narazie bo jestem przed okresem i strasznie bolą mnie cycki więc wiem, że waga będzie większa. Nie ma sensu sie stresować. Za 2 godzinki idę do teściów po synka i na ciasto a potem do moich rodziców Wrócę pewnie wieczorkiem.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-11, 10:54   #1480
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
czbasia czym myjesz włosy?
Zmianiam szampony i probuje. Obecnie gliss kur ale generalnie wszystkie ktore sa w drogeriach IO do tego odzywka.. teraz tez glisskur i raz na tydzien staram sie maske (ma m fryzjerskacmaske z Le cher z zoltkiem nafta kosmetyczna i olejkiem rycynowym)
Stary 2011-12-11, 11:01   #1481
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej laseczki ;*
U mnie waga nadal ta sama cieszę się, bo teraz na prawdę więcej jem i słodyczy i w ogóle wczoraj pizza i lampka wina na wieczór
Do tego jestem przed @ powinnam dostać za 3-4 dni. Mam nadzieję, że w tym miesiącu normalnie dostanę, już mnie cycki zaczęły bolec więc jest dobry znak

Monia hihi no jak będzie necik to można jechać za granicę, bo tak to do doopy trochę. Nudno i smutno bez Was
A co do czekolad niemieckich to ta z okienkiem jest pyszna Jeszcze uwielbiam kawową jest taka pół na pół od spodu kawowa a z góry biała też jest pyszna

Kamikadze, Monia a co do marznięcia, to ja tez nie wiem czemu tak jest. Mi to jest prawie ciągle zimno chociaż w domu przeważnie mam 24 stopnie na termometrze. Wszystkim gorąco, chodzą w krótkich rękawkach czy bezrękawnikach a ja na ubierana No i też jak byłam grubsza to marzłam.

Super, że waga stoi w miejscu Mnie też cycki bolą i za 3 dni gdzies powinnam okres dostać. Dobrze, że teraz a nie w Święta!
Tą czekoladę kawową też jadłam Jest pyszna choć ja za kawowymi słodyczami nie przepadam Cukierków kawowych też nie lubię. Sam smak kawy w słodyczach mnie odrzuca ale samą kawę taką rozpuszczalną lubię wypić
U mnie w domu też ciepło a ja marznę Mąz jak przyjeżdza to zawsze okna otwiera i kaloryfery zakręca bo mówi, ze nie może wytrzymać tak mu gorąco.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-11, 11:02   #1482
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Zmianiam szampony i probuje. Obecnie gliss kur ale generalnie wszystkie ktore sa w drogeriach IO do tego odzywka.. teraz tez glisskur i raz na tydzien staram sie maske (ma m fryzjerskacmaske z Le cher z zoltkiem nafta kosmetyczna i olejkiem rycynowym)
ciągła zmiana szamponów to zła opcja, bo włosy ciągle są poddawane nowym składnikom, co nie działa na nie dobrze. zmień koniecznie szampon na ten do włosów przetłuszczających.jeśli przetłuszcza Ci się tylko góra włosów- je myj tym szamponem, a resztę zwykłym. jak skończą się kiedyś przetłuszczać- nalezy odstawić specjalistyczny szampon i myc poprzednim. no i koniecznie odstaw narazie odzywki- za bardzo obciążają włosy.
Stary 2011-12-11, 11:03   #1483
hurtownia Estilo
SPAMER
Nieopłacona reklama

hej. Czy któraś z odchudzających się dziewczyn stosowała może jakieś koktajle smakowe wspomagające odchudzanie? Wczoraj widziałam na jednym z portali zakupów grupowych fajną ofertę. Ale czy warto?
to jest koktajl heppalife, mam nadzieje, że mi pomożecie.
hurtownia Estilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 11:32   #1484
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamikadze1706 Pokaż wiadomość
Monia ja generalnie kocham słodycze , także mi wszystkie polskie bardzo smakują !!!!Poza tym nigdy nie jadłam żadnych zagranicznych.Może jakbym spróbowała to właśnie wtedy zauważyłabym różnicę w smaku.Moja przyjaciółka przylatuje z Danii na Święta , napiszę do niej na fejsie żeby przywiozła mi trochę słodyczy z Danii , będę miała okazje się przekonać.

My dziś jedziemy do teściowej na obiad.Poproszę o malutko i koniec kropka więcej nie zjem.Może sobie komentować ile chce
Uciekam bo jeszcze chciałabym odkurzyć , zmyć podłogę i wyszykować się.Dziś mam ochotę porządnie wyprostować włosy i zrobić mocniejszy makijażAcha Monia kupiłam ten szampon , który mi poleciłaś.
Odezwę sie potem...buziaki kochane
Ja z Danii nigdy słodyczy nie jadłam więc nie wiem czy są tak pyszne jak niemieckie. Często niemieckie słodycze można kupić na rynku czy jakiś takich targowiskach, ludzie przywożą z Niemiec i handlują nimi. Na allegro też jest tego mnóstwo. Niby te z Lidla też sa niemieckie ale maja inne opakowania i moim zdaniem smakują jakoś inaczej... pewnie Polacy je poprzerabiali hehe
Ja dziś też idę do teściowej na ciasto. Obiad tez zrobiła ale mam większą ochote na ciasto a nie chce wpychać w siebie obiadu i ciasta naraz. Też idę się szykować. JA włosy to dopiero sobie na Święta wyprostuje staram się w takie zwykłe dni tego nie robić aby ich nie zniszczyć. Makijaż lubie taki mocniejszy i codziennie taki robię
Szampon jest na prawdę świetny. Z użyłam już całą butelkę Im dłużej go stosuję tym coraz dłużej mam piękniejsze i świeże włosy.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:

Dziewczyny moze Wy pomożecie strasznie przetluszczaja mi sie wlosy. Probowalam chyba wszystkiego(nawet plukanki z pokrzywy stosowalam) Myje wlosy wieczorem i anstepnego dnia juz neiwyjsciowe, robia sie tluste straki.. Moze jakbym nie uzywala odzywek bylo by lepiej.. (uzywam ze spłukiwaniem) Teraz zamierzam waxa kupic i raz na tydzien nakladac. Ale z drugiej srt zapuszczam wloskio na ślub.. W lecie nei bylo problemu, mylam rano i ok było, ale teraz w zimie chcialabm wieczoem. Chociaz do tej pory myje rano bo naprawde wyladaj okropnie po wieczornym myciu. Najbardzie przeraza mnei to ze czasami nei dosusze wlosow i biegne do pracy. Tzn tylko do garazu
Mi się strasznie przetłuszczały włosy. Żadne szampony mi nie pomagały aż spróbowałam ten : http://www.nivea.pl/Produkty/Pielegn...n-Pure-Balance
Teraz myję co 4 dni włosy bo częściej nie ma potrzeby gdyż są świeże
Odżywek nie stosujemy żadnych!!!!!!! Mi od Waxa jeszcze gorzej się włosy przetłuszczały. A jeśli juz musisz użyć odżywkę to tylko od połowy włosów w dół tak aby odzywka nie miała styczności ze skórą głowy!!!! Na szkoleniu Oriflame Pani kosmetolog kazała mi tak robić i sprawdziło mi się to w 100%.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
No to wszystko jasne. Po co Ci maska na włosy przetłuszczające się? maski powinno stosować się tylko na włosy suche i zniszczone. One mocno nawilżają włosy więc do przetłuszczających się są zabronione Sam skład który wypisałaś jest bardzo obciążający - nafta i olejek. Przecież to jeszcze gorzej natłuszcza. Odstaw tą maskę i nie stosuj na razie żadnych odzywek i maseczek.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Cześć
Ale mi miło, że tak zareagowałyście Dziś no cóż, z samopoczuciem kiepsko... Ale dziś już będzie dobrze, więc z czasem powinno się poprawić. Mam nadzieję.

Monika- ale wczoraj miałaś dzień, współczuję! Jak ten palec teraz?
Kochana będzie dobrze na pewno głowa do góry!
Mój paluch nadal poparzony ale już nie boli. Pewnie jakbym włożyła do ciepłej wody to by bolało dlatego nawet nie próbuję. Póki co ładnie goi się. Do Świat powinno wszystko zniknąć

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez hurtownia Estilo Pokaż wiadomość
hej. Czy któraś z odchudzających się dziewczyn stosowała może jakieś koktajle smakowe wspomagające odchudzanie? Wczoraj widziałam na jednym z portali zakupów grupowych fajną ofertę. Ale czy warto?
to jest koktajl heppalife, mam nadzieje, że mi pomożecie.
Ja nie stosowałam. Smakowałam tylko te koktajle z Oriflame i są przepyszne ale czy odchudzają tak na prawdę to nie przetestowałam na sobie. Taki koktajl to na pewno dobra rzecz na kolację bo ma mnóstwo białka

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-11, 11:38   #1485
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość

No to wszystko jasne. Po co Ci maska na włosy przetłuszczające się? maski powinno stosować się tylko na włosy suche i zniszczone. One mocno nawilżają włosy więc do przetłuszczających się są zabronione Sam skład który wypisałaś jest bardzo obciążający - nafta i olejek. Przecież to jeszcze gorzej natłuszcza. Odstaw tą maskę i nie stosuj na razie żadnych odzywek i maseczek.[COLOR="Silver"]

Monika stosuje odzywke bo nie rozczesze wlosow po myciu Mam cieniutkie wlosy i jak nie dam odżywki to nazwyczajnie w swoiecie sie urywają. No i ta odzywka raz na tydz zeby wzmocnic. Fryzjerka mi polecila.. Obecnie mam wlosy do ramion a chcialabym zapuscic jeszcze do maja troche, chce miec jakas fryzure z wpietym kwiatem, i bez welonu. Tak wogole to nigdy nei mialam dlugich wlosow,pamietam na komunie do ramion a tak max do brody takie mam slabe i cienkie
Stary 2011-12-11, 11:43   #1486
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Monika stosuje odzywke bo nie rozczesze wlosow po myciu Mam cieniutkie wlosy i jak nie dam odżywki to nazwyczajnie w swoiecie sie urywają. No i ta odzywka raz na tydz zeby wzmocnic.
ja na rozczesywanie daję Gliss Kur ten w sprayu - świetnie wygładza włosy i nie obciąża ich poza tmy jest w klku róznych wariantach - do włosów w rożnymi problemami.

a odżywka raz/tydz- polecam robić domowe odzywki- np jajko_cytryna+olejek rycynowy, albo możesz mieszać waxa z miodem i cytryną- super efekty, a są naturalne te odzywki
Stary 2011-12-11, 11:46   #1487
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja na rozczesywanie daję Gliss Kur ten w sprayu - świetnie wygładza włosy i nie obciąża ich poza tmy jest w klku róznych wariantach - do włosów w rożnymi problemami.

a odżywka raz/tydz- polecam robić domowe odzywki- np jajko_cytryna+olejek rycynowy, albo możesz mieszać waxa z miodem i cytryną- super efekty, a są naturalne te odzywki
Dzieki.. zapomnialam o tej odzywce w sprayu. I musze wyprobowac wax z miodem i cytryna. cytryna powinna wysuszyc troche. Wyprobuje!!
Stary 2011-12-11, 11:53   #1488
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Dzieki.. zapomnialam o tej odzywce w sprayu. I musze wyprobowac wax z miodem i cytryna. cytryna powinna wysuszyc troche. Wyprobuje!!
ta w sprayu jest idealna, bo jest leciutka cytryna fajnie odświeża włosy
Stary 2011-12-11, 12:24   #1489
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Hej
Własnie Was ponadrabiałam
ogolnie to nic ciekawego u mnie sie nie dzieje...
byłam na imprezie firmowej w piatek no i w sumie fajnie było potanczylismy troche troszke %% było, ale jestem z siebie zadowolona bo duzo nie wypilam a wszystko spalilam na parkieciePozniej jakos mi sie humor pogorszył bo kilka dziewczyn z facetami przyszło a ja bez nikogo i jakos mnie dołuje to, ze kazdy potrafi kogos znalezc a ja nie;/ zawsze musze na jakiegos debila trafic

Gosia2011 współczuje Ci bardzo musisz byc teraz silna i nie załamywac sieNapewno bedzie dobrze
meeedzik super, ze Ci sie udje utrzymac wage oby tak dalej
Mariposa3 mam nadzieje ze dzisiaj juz lepszy dzien
monika01011986 ja tez nie lubie kawowych słodyczy kawe ogolnie tylko z mlekiem moge wypic na rozbudzenie sie rano i to tylko i wylacznie rozpuszczalna czarnej to juz wogole nie rusze

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 12:31   #1490
zelka9o
Zadomowienie

Meedzik ja Cie doskonale rozumie ale wiesz jestes tam z TŻ to zawsze razniej i da Ci jakiś doping zarobisz dobra kase wrócisz i masz kilka miesiecy z głowy a takie sezonowe pracy to daja jakies umowy ? czy nic

czbasia ja Mam Mame fryzjerke i zawszeee właśnie w zimie mam włosy gdzie mi strasznie wypadaja ! i zawsze pytam Mamy niech mi przyśle od Siebie z salony jakis dobry szampon lub odżywke ! i zawsze mi odpowiada ze zima jest pora gdzie włosy sie strasznie przetłuszczaja i wypadaja . a Ty masz tak cały czas ? czy tylko teraz w tym okresie ? . Bo mi np na zime włosy wypadaja strasznie ! a w lecie wrecz sa idealne !

Edytowane przez zelka9o
Czas edycji: 2011-12-11 o 12:37
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 13:17   #1491
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Meedzik ja Cie doskonale rozumie ale wiesz jestes tam z TŻ to zawsze razniej i da Ci jakiś doping zarobisz dobra kase wrócisz i masz kilka miesiecy z głowy a takie sezonowe pracy to daja jakies umowy ? czy nic

czbasia ja Mam Mame fryzjerke i zawszeee właśnie w zimie mam włosy gdzie mi strasznie wypadaja ! i zawsze pytam Mamy niech mi przyśle od Siebie z salony jakis dobry szampon lub odżywke ! i zawsze mi odpowiada ze zima jest pora gdzie włosy sie strasznie przetłuszczaja i wypadaja . a Ty masz tak cały czas ? czy tylko teraz w tym okresie ? . Bo mi np na zime włosy wypadaja strasznie ! a w lecie wrecz sa idealne !
Ogolnei mam wlosy cienkie i sklonne do przetluszczania. Chociaz w lecie jakos mi to nie przeszkadza, myje rano wlosy i caly dzien jest ok a czasami nawet i 2 dni wytrzymaja. A teraz MASAKRA!! Jeszcze jak byly krotsze to lepiej bylo, no ale zapuszczam do slubu. No i jak pisalam wczesniej bez odzywki nie ropzczesze bo polowe strace
Stary 2011-12-11, 13:19   #1492
meeedzik
Zakorzenienie

Ja też mam problem z przetłuszczającymi włosami :/ a raczej mam tak, że przy skórze głowy mi się przetłuszczają a końce mam suche, bo to od rozjaśniania włosów zapewne.
Spróbuje tego szamponu z Nivea mam nadzieję, że i mi pomoże, bo teraz myję włosy co drugi dzień, a i tak na drugi dzień nie mogę rozpuścić, bo są już tłuste i źle to wygląda :/

Zaraz wybieram się na zakupy, muszę iść do apteki po kolejne opakowanie Centrum bo już mi się kończy i zobaczę za tym szamponem

Zelka masz rację, bez Tż to chyba bym nie wytrzymała w tej pracy :/
Agunia kochana i Ty pewnie trafisz na tego jedynego nie smuć się
Monia cieszę się, że z mężem wszystko dobrze się poukładało. Oby te święta były dla Ciebie jak z bajki
A co do słodyczy to ja uwielbiam wszystko co kawowe i cukierki i czekolady a za to kawy nie piję, a jak się zdarzy to może raz w tygodniu albo i rzadziej

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Eldo odżywki z Gliss kura te w sprayu moim zdaniem są świetne kupiłam sobie zapas jak byłam w Niemczech bo były po 2 euro w promocji
Stary 2011-12-11, 14:12   #1493
zelka9o
Zadomowienie

Meedzik no właśnie i w tym Ci zazdroszcze ze masz mega wsparcie w ciagu tego wyjazdu a wiesz zawsze z kimś lepiej

Moniaaa po zdjeciach widac nie samowita przemiane !! ) jak dla Mnie jestes mega ładna Czarnulka a takie pytanie gdy miałaś taka wage duża cwiczyłas cos ?

i takie Małe pytańko bo strasznie trudno mi przestać pic wody słodkie typu pepsi i takie tam wieec mam pytanie czy woda Mineralna truskawowa duzo daje kalor ? i czy mzna taka pic ! bo musze sie przestawic ! a chce zaczac od czegos ! bo to jest jako jedyna najtrudniejsza rzecz !

Edytowane przez zelka9o
Czas edycji: 2011-12-11 o 14:15
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 14:39   #1494
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
i takie Małe pytańko bo strasznie trudno mi przestać pic wody słodkie typu pepsi i takie tam wieec mam pytanie czy woda Mineralna truskawowa duzo daje kalor ? i czy mzna taka pic ! bo musze sie przestawic ! a chce zaczac od czegos ! bo to jest jako jedyna najtrudniejsza rzecz !

Ja bym odstawila wode smakowa , kiedys tez ja pilam i to duzo dopiero dziewczyny chyba nawet na tym forum uswiadomily mnie ze jest kaloryczna eraz do zwyklej wody niegazowanej czasami wciskam cytryne i tez jest dobra
http://zdrowo.info.pl/wody.html tutaj masz wiecej informacji

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 15:55   #1495
meeedzik
Zakorzenienie

Zelka masz rację, takie wsparcie dużo daje no i bliska osoba obok
A co do wody, to ja do tej pory nie mogę przestawić się na zwykłą, dlatego dodaję sok z cytryny i dla mnie jest pycha no i wspomaga trawienie jak z samego rana wypijesz szklankę kiedyś też dolewałam do zwykłej wody trochę soku malinowego, ale lepiej smakuje z cytryną

A ja już wróciłam z zakupów, kupiłam następne opakowanie Centrum i szampon polecany przez Monię jutro umyję nim włoski
Monia a Ty po jakim czasie zobaczyłaś efekty? Po ilu myciach?
Stary 2011-12-11, 17:47   #1496
Gosia2011
Rozeznanie

Hej dziewczyny humorek u mnie troszkę lepszy ;*dzięki za miłe słowa, zawsze pomaga takie wsparcie chociażby przez internet

Przez weekend miałam pisać packę, ale niestety miałam od rana mdłości i ból brzucha po lewej stronie spałam z przerwami do 13 i ogólnie słaba jakaś jestem. W domu nie ma no-spy,więc wziełam niedawno krople żołądkowe do tego wszystkiego dochodzi biegunka

Tato jakoś próbuje wszystko śmiechem żasrtem, wiadmo martwi się, ale nie poddaje ) jutro idzie do lekarza...więc się dowie co dalej.

Na sywestra chyba będę z rodzicami w domu i chrześniaka podrzucą, jednak to nie to samo, ale nic nie poradzę, pewnie będzie smutno w sylwka.... od 5 lat razem a tu teraz oddzielnie. A on będzie w sklepie oddalonym ode mnie o 10 minut drogii nawet nie będę mogła z nim się przytulić o 00:00....no cóż nic już się nie zrobi.

Liczę na śnieg w tym roku, bo chcę zorganizował kulig ze znajomymi a tu gdzie śnieg?? w tamtym roku planowaliśmy zrobić, ale zanim wszyscy się zebrali to śniegu nie było tylko chlapa....no choolercia... w tym roku postaram się nie odpuścić, tylko czasami problem zebrać wszystkich w jednym terminie

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Ja bym odstawila wode smakowa , kiedys tez ja pilam i to duzo dopiero dziewczyny chyba nawet na tym forum uswiadomily mnie ze jest kaloryczna eraz do zwyklej wody niegazowanej czasami wciskam cytryne i tez jest dobra
http://zdrowo.info.pl/wody.html tutaj masz wiecej informacji
Też zaprzestałam pić wody smakowe! a szczególnie kiedyś nadrabiałam picie po 22 myśląc, że tyle płynów dzisiaj ... a ile kalorii

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

A co do diety to muszę jakiś błonnik czy coś otręby, śliwki jeść, chociaż teraz przy biegunce może lepiej nie. Codziennie jem grejpfruta to już w nawyk weszło! Lepiej mi po nim i jakoś tak głodna nie jestem.. tyle,że jeden batonik mały powoduje u mnie jakieś zatkanie na 2/3 dni i nie chodzenie do toalety. To jakieś chyba rodzinne...wagę 81.. czy 80 chyba z rok nie widziałam a im bardziej się staram tym gorzej.. chociaż nie rośnie jak patrzę na zdjęcia z wesela w czerwcu i na wagę 86,5 a teraz te 82 to widzę mala różnicę byłam spuchnięta chociaż dalej jestem..ale wolę gdy waga stoi niż rośnie.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

kończy mi się tusz do rzęs jaki dobrze podkręca?? chodzi mi otakie do kupienia w drogeriach Rossmann czy Natura?:c mok:

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Gosia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 18:42   #1497
Kamikadze1706
Raczkowanie

Cóż ja już po wizycie u teściowej.Na szczęście nie było problemu z obiadem.Byliśmy dziś w Tesco i kupiłam po okazyjnej cenie bombki.Choinkę będę miała w kolorze czerwono- złotym.
Zelka jeśli tak bardzo lubisz np.pepsi to może spróbuj takie napoje light, są niskokaloryczne.Owszem myślę , że ze względów zdrowotnych w ogóle należałoby zrezygnować z tego typu napoi , natomiast jeśli nie możesz się bez nich obyć to spróbuj light.
Gosia ja na wieczór zawsze staram się jeść jabłko i siemię lniane , to bardzo dobrze robi na trawienie
Kamikadze1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 19:30   #1498
Mariposa3
Raczkowanie

Hej.
Przepraszam, ale znowu nie napiszę zbyt wiele. Znowu miałam kiepski dzień...
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Dobranoc.
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:57   #1499
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Hej Ja wracam po nieobecności. Byłam od czwartku u rodzinki. Teraz korzystam, bo jak nie ma TŻ to samej mi sie nudzi. Jeszcze trochę ponad miesiąc i przyjedzie na 3 tygodnie. A ja wczoraj pośmigałam trochę na snowboardzie kuzynka mnie trochę uczyła Ale wchodzenie z dechą pod górę daję ostro w kość. Porozmawiałam dzisiaj z Tż w końcu na skype jak go zobaczyłam to aż mi się płakać chciało ale byłam twarda Za dużo tu naskrobałyście żeby Wam poodpisywać Wagę trzymam póki co jest 54,5kg
Gosia2011 pocieszę Cię że ja też sama spędzam sylwestra

A i jeszcze chciałam Wam powiedzieć że dołączam do Waszego grona zmarzluchów

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2011-12-11 o 20:01
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:06   #1500
monika01011986
Zakorzenienie

jestem już ale nie mam siły nic napisać. Zrypana jestem na maksa! byłam u teściów, potem u rodziców... później w domu musiałam ogarnąć, wykapać dzieci, zrobić kolację..... mam dość i marzy mi się spokój i cisza..... moje dzieci jeszcze nie śpią i biegają po domu......

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Monika stosuje odzywke bo nie rozczesze wlosow po myciu Mam cieniutkie wlosy i jak nie dam odżywki to nazwyczajnie w swoiecie sie urywają. No i ta odzywka raz na tydz zeby wzmocnic. Fryzjerka mi polecila.. Obecnie mam wlosy do ramion a chcialabym zapuscic jeszcze do maja troche, chce miec jakas fryzure z wpietym kwiatem, i bez welonu. Tak wogole to nigdy nei mialam dlugich wlosow,pamietam na komunie do ramion a tak max do brody takie mam slabe i cienkie
No rozumiem ale niestety jest tak, że jeśli włosy na prawdę Ci się przetłuszczają to wszelkie odżywki na skórę głowy są zabronione bo one zawsze - jakie by nie były to obciążą włosy (nawet odrobinę).
Ja miałam straszne problemy z rozczesaniem włosów bo mam długie aż za zapięcie od stanika. Pani kosmetolog doradziła mi robić tak: po umyciu włosów nakładamy odżywkę od połowy włosów dół tak aby nie dotknąć skóry głowy. Czekamy z 3 minuty i bierzemy grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i pomału rozczesujemy ( z odzywką na włosach moment można rozczesać). Potem tylko spłukujemy całą głowę bardzo dokładnie. Głowę zawijamy ręcznikiem i czekamy aż woda wsiąknie w ręcznik. Nie wycieramy włosów. Uwierz mi, że to jest rewelacyjna metoda i ja tak robię od jakiegoś czasu i jestem mega zadowolona.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-12-11 o 21:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości