|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Cytat:
no własnie mozliwe ![]() powieksza sie powieksza
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
No i dobrze, koniec pozostawania w cieniu kręconowłosych.
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cudow jednak nie obiecuje |
|
|
|
|
#214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja juz wiem skad te gigantyczne baby hair ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przede wszystkim - przepieknie pachnie hmm guma balonowa? Kocham ten zapach! A oprocz tego fajnie myje wlosy. Delikatnie placze, ale po odzywce nie powinno byc problemow. Lekko usztywnia i unosi. Jesli chodzi o przetluszczanie - ja mylam nim wlosy co 2 dni. Mam pytanie do dziewczyn stosujacych OMO po olejach (z tego co widzialam to Jigoku i Ainnel tak robia). Przy M myjecie tylko skalp, a po reszcie wlosow przeciagacie tylko piane? Udaje sie Wam zmyc w ten sposob olej? Czy moze olej jest splukiwany przez piane, ktora splywa ze skalpu? Czytalam na wizazu, zeby unosic wlosy na dlugosci do gory, w taki sposob, by uniknac sciekania piany po nich. Ale przeciez wtedy oleje nie zostana splukane
|
|||
|
|
|
#215 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
oraz bardzo się cieszę, że powstał wątek dla prostowłosych za dalszy udany rozwójCytat:
Być może coś z naszych sposobów i Wam się przyda, ponieważ walka z puchem (frizz) i puszeniem to dla nas, kręconowłosych, podstawa. Chętnie podzielimy się sposobami. LINK do 15 reguł walki z puchem Mamy też artykuł o przyczynach powstawania puchu w dwóch częściach: -> 1 część, -> 2 część. Acha - rozróżniamy też coś takiego jak puch i... siano Nasze włosy są z natury suche i bardzo łatwo zrobić z nich kopkę siana. Tak się dzieje, gdy zaniedbujemy pielegnację. Często nadmiar puchu świadczy o tym, że postępujemy w niewłaściwym kierunku.Podejrzewam, ze i Wasze cudnie błyszczące tafle włosów mogą tak się zachowywać, gdy będą niedopieszczone. Oby ich to nigdy nie spotkało! ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Teraz mam gdzieś tak pomiędzy ramionami, a łopatkami
schodze z cieniowania, wiec jeszcze długa droga przede mna
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
każda pomoc w pielęgnacji się przydaje ![]() Tak poza tym Eloe77 jestem pod wrażeniem Twojej ogromnej wiedzy jeśli chodzi o pielęgnację włosów i składy. Podczytuję analizy kosmetyków, zawsze umiesz doradzić przepraszam za mały out
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Mi na puch pomoglo mycie odzywka(Mrs. Potters swietna, Isana mi nie podeszla), zmywam nia nawet oleje.
Eloe mimo, ze jestem prostowlosa moje wlosomaniactwo zaczelo sie od czytania waszej "pigulki". Wiele z trikow kreconowlosych sprawdza sie na moich cienkich i prostych Zel lniany, zel aloesowy, pielegnacja bezsylikonowa, mycie odzywka, swiat olejow... To wszystko z pigulki albo z watkow informacyjnych z waszego forum. W sumie jakby nie patrzec to stosuje metode CG Jedyna roznica wystepuje w czesaniu wlosow i stylizacji. Czesze na sucho szczotka drewaniana albo z naturalnego wlosia(wiele razy, gdy sa rozpuszczone, poniewaz lubia sie zbijac...).
Edytowane przez curry Czas edycji: 2011-12-11 o 17:59 |
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wpadłaś ![]() dzieki ![]() i dzieki za linki
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co fryzjerzy mają z tym nieszczęsnym cieniowaniem. Masz zbyt geste włosy cieniują, zbyt rzadkie cieniują. Ile razy prosiłam o równe przycięcie, ponieważ moje włosy nie wyglądają zbyt dobrze z takim cięciem. Zawsze fyzjerzy upierali się przy swoim Aniaamelia Pamfilia mogę tylko pochwalić. Wpędzacie w kompleksy Co do planu pięlęgnacji chętnie opiszę mój - niebawem Choć prędzej nauczę się czegoś od Was, niż Wy ode mnie. Merz bardzo sobie chwalę. Ma to do siebie, że wymaga czasu, kilku tygodni, miesięcy nawet. Jak dla mnie najlepszy zestaw witamin. Służy nie tylko urodzie, ale i zdrowiu.
|
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Mój pielęgnacja jest prosta. Myję włosy codziennie: sześć razy w tygodniu używam Hipp, jeden raz Farmona z żen szeniem. Dwa razy w tygodniu olejuję włosy olejem ze słodkich migdałów i konopnym. Dwa razy w tygodniu używam maski" Biovax do ciemnych oraz Elseve total repair 5. W pozostałe dni po myciu używam na zmianę dwie odżywki Alterra granat i aloes oraz morela i pszenica. Codziennie używam wcierki. Obecnie jest to wcierka na bazie Joanny rzepa kuracji + produkty w mazideł. |
|
|
|
#222 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
A mnie zawsze cieszy, gdy mogę pomóc, a już szczególnie, gdy podziała ![]()
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo się cieszę Nie mogłam odpuścić! Taka kusząca nazwa ![]() Cytat:
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
przepraszam, nie mam czasu nadrabiać
tak na szybko wstawiłam fotke włosow do albumu - moze cos doradzicie. Wiem ze nie są idelane ![]() są napuszone przez suszarkę niestety |
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam nigdy problemu ze zmyciem olejów, nawet tych gęstych
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
doczytałam na szybko i ja nie mam żadnych żelaznych rytuałów z braku czasu. Ot szampon, szybka odżywka i zazwyczaj suszenie.
Ciekawy sposób ze siemieniem lnianym. Pomyśleć, ze ostatno wylałam 1l oleju lnianego ;/ |
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo masz długie, ładne włosy,a le końcówki wyglądają na zniszczone, pewnie od suszarki właśnie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę pomyśleć o dobrej ochronie końcowek. Mam nadzieję, że ten wątek jakoś mnie zmobilizuje, bo mam aktualnie 1 szampon i 3 odżywki tylko |
|
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
olejujesz włosy? widać, że chętnie by sie napiły
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już od 2 miesięcy prawie nie używam suszarki (chyba, że muszę, np. po basenie itd.) i stan moich włosów jest dużo lepszy, zwłaszcza, że doszło do tego intensywne olejowanie i nawilżanie
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2011-12-11 o 20:40 |
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
00anulka00 a mi Twoje koncowki sie podobaja
Jedyne co nie pasuje to lekki "puch", moje tak wygladaja gdy umyje je szamponem(na 2gi dzien juz sa gladkie), albo jak je wysusze. Dlatego suszarka u mnie od swieta a mycie odzywka albo OMO Sprobuj olejowania, po regularnym, dluzszym stosowaniu wygladza i nadaje blysku. W cale nie trzeba miec tony kosmetykow Dobry szampon, dobra odzywka i jakis olej- minimalny zestaw. A ze ktos(np. ja ) lubie miec wybor to juz inna sprawa Musisz zobaczyc co robi Twoim wlosom dobrze i tego sie trzymac.
Edytowane przez curry Czas edycji: 2011-12-11 o 20:42 |
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Witam prostowłose
![]() Oto moja pielęgnacja: Pon - Biovax maska do włosów blond z dodatkiem miodu, cytryny, oliwy z oliwek i keratyny hydrolizowanej (trzymam pod czepkiem około godziny), Barwa naturalna agrestowa, Bioetika kokos i aloes d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końcówki Wt - Barwa agrestowa, Bioetika proteiny mleczne d/s, Joanna Len i Rumianek, Biowax jedwab na końcówki Sr - Barwa agrestowa, Eva natura Len, Kaszmir i proteiny pszenicy d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce Czw- olej lniany i arachidowy (były na całą noc), Barwa agrestowa, Bioetika kokos i aloes d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce Pt - Barwa agrestowa, Bioetika proteiny mleczne d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce Sobota - Barwa agrestowa, Bioetika kokos i aloes d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowaź jedwab na końce Niedziela -Barwa agrestowa, Bioetika proteiny mleczne d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce
|
|
|
|
#235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oj tak. Ale podejmuję wyzwanie - w wolnej chwili robię wax'owe śledztwo!
![]() choć z tego co widzę popularne są biovaxy np do ciemnych. Ja bym cchciała coś o składzie naturalnym, może coś regenerującego i do blond ![]() jak wysnuję jakieś wnioski to się podzielę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i bardzo dobrze! taka mądra głowa wszędzie się przyda ![]() w ogóle sobie myślałam żeby Cię gdzieś dorwać i pomolestować o ocenę/korekte mojej pielęgnacji, ale jakoś tak... wstydzę się o ![]() i ja także się przyznam że właściwie stosuję się do wielu zasad CG i przeczytałam sporą część informacji z zakręconego forum hehe. Cytat:
![]() przydałoby się jakieś nawilżenie i wygładzenie. No i suszarka... jesli musisz to chociaż chłodnym powietrzem i z duużej odległości ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez AnulaPPP Czas edycji: 2011-12-11 o 20:44 |
||||
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co kojarze jest to polska marka kosmetykow profesjonalnych (uzywanych przez salony fryzjerskie).
Pamietam, ze kiedys (bedac jeszcze nieuswiadomiona włosowo) kupilam na allegro olbrzymi szampon tej firmy. Malo się pienil, ale za to nie obciazal wlosow i pozostawial je dlugo swieze. O ten: http://allegro.pl/chantal-szampon-oc...980050540.html Mialam jeszcze spray termoochronny, ale nie pamietam jak sie sprawowal (wnioskuje wiec, ze nie byl godny zapamietania )
|
|
|
|
#237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Wstyd się przyznać ale ja też nie umiem zrezygnować z suszarki zbijcie mnie ![]() ooanulkaoo, zgadzam się ze snow, konkretniejsze olejowanie na pewno dobrze by im zrobiło ale poza tym masz mega gęste włosy !
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do mycia OMO i nakładania olei, to ja również masuję sam skalp szamponem i tylko pianą lekko ugniatam włoski Kiedy nie stosuję olei, to myję najpierw odżywką, spłukuję, nakładam jeszcze trochę odżywki na długość, a szamponem masuję skórę głowy i spłukuję normalnie, żeby trochę piany ściekło po włosach, bo inaczej mam strąki.
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czytanie to nic, ale zrozumienie tego (no może nie wszystkiego, ale niektórych tematów) nie jest łatwe przynajmniej dla mnie. Jest tyyyle różnych produktów, trzeba naprawdę wiedzieć co z czym itd, bo czasem nawet jakiś fajny kosmetyk może mieć gorsze działanie przez wpływ innego itd.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

tak z czystej ciekawości 

jestem ciekawa jak jest po tym 
) i wodę brzozową.
za dalszy udany rozwój

tak na szybko wstawiłam fotke włosow do albumu - moze cos doradzicie. Wiem ze nie są idelane