SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 15:35   #211
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych

Cytat:
Napisane przez miki223 Pokaż wiadomość
Jak wykończę swoją Bingo to może jednak skuszę się na jakiegoś Biovaxa tak z czystej ciekawości

Może włosy też mają swoje humory i raz jest dobrze, a raz nie? patrząc na swoje wcale bym się nie zdziwiła
Zostanę chyba przy wcieraniu samej rycynki w skalp, przynajmniej wtedy nie mam problemu z domyciem włosów.

Nasze grono się powiększa

no własnie mozliwe

powieksza sie powieksza

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 15:42   #212
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
no własnie mozliwe

powieksza sie powieksza
No i dobrze, koniec pozostawania w cieniu kręconowłosych.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 16:45   #213
pooolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was używała tego szamponu? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...us.html&next=1 bo ja używałam tylko z morelą i pszenicą po którym no powiedzmy szczerze włosy nie są zbyt długo świeże ale za to pięknie wygładzone jestem ciekawa jak jest po tym
Ten z morela i pszenica i u mnie sie nie sprawdzil; Jezeli chodzi o Alterre papaya i bambus calkiem przyzwoity, wloski naprawde byly swieze- natomiast jezeli chodzi o sklad to ma Sodium Coco Sulfate cos podobnego do SLSow, ale widzialam, ze Tobie to nie przeszkadza wiec powinien sie sprawdzic Cudow jednak nie obiecuje
pooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:07   #214
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Oj widzę, że nikt się nie pali do wypisania swojej pielęgnacji, wiec może ja zacznę Zrobię rozpiskę całego tygodnia.

Poniedziałek:
-olej kokosowy Efavit na kilka godz, mycie BD, odżywka Garnier Fructis, Volume Restructure bez silikonów
Wtorek:
-mycie metodą OMO (Joanna Naturia z miodem lub Mrs. Potters z aloesem i jedwabiem), z tym, że pierwszym O myję również skórę głowy, spłukuję, zabezpieczam końcówki i myję sam skalp (BD lub Barwą)
Środa:
-olejek Dabur Amla na kilka godzin, mycie BD, odżywka Garnier Fructis (j.w)
Czwartek:
-OMO (j.w) z tym, ze drugie O to maska Biovax do włosów ciemnych (tak na godzinę)
Piątek:
-olejek Vatika kokosowa na kilka godzin, mycie BD, odżywka Garnier Fructis
Sobota:
- OMO
Niedziela:
-Nafta z czarną rzodkwią w skalp, czasami mieszam ją z żółtkiem i oliwą z oliwek i nakładam na całe włosy, mycie Barwą, maska Biovax (na godzinę)

Do tego codziennie wcieram wodę brzozową (rano i wieczorem), na końcówki nakładam najpierw olej kokosowy Efavit, na to jedwab CHI.
W dni kiedy myję metodą OMO, czasami przed myciem zmaczam włosy i nakładam na godzinę odżywkę Garnier z avocado i masłem karite, czasami tą odżywką zastępuję po myciu Garnier Fructis.

To jest taki mój harmonogram mniej więcej, bo zdarza mi się, że kiedy nigdzie nie wychodzę, to nakładam sobie częściej oleje. Czasami jest to też olejek BD lub oliwa z oliwek.

Dodam, że po umyciu czekam, aż włoski same wyschną i wtedy się kładę, rozczesuję je dopiero rano.

To tyle, teraz Wasza kolej, bo ja troszkę się rozpisałam
Woda brzozowa rano i wieczorem?
To ja juz wiem skad te gigantyczne baby hair

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Hm, nie mogę spać, więc opiszę swoją obowiązkową pielęgnację, czasami dorzucam jakieś tam bonusy.
1. Przed każdym myciem na noc:
- wcieram macerat kawowy / olej rycynowy w skalp
- nakładam na resztę włosów olej lniany / winogronowy / kokosowy {dzisiaj wykończyłam słoiczek } / oliwę z oliwek / oliwkę Babydream, przy czym moje ulubione to BD i lniany.
2. Myję metodą OMO. Pierwsze O to zawsze Isana z olejkiem z babassu, nakładam ją również na skalp i lekko masuję, później na to szampon (ostatnio Joanna Naturia z pokrzywą i zieloną herbatą, ale szampon nie jest dla mnie bardzo ważny), spłukanie i nałożenie odżywki/maski.
Moje ulubione to odżywki Alterry, maska Alterry, Kallos mleczny, Garnier awokado i karite i Treatment Wax do włosów ciemnych.
3. Wewnętrznie piję codziennie 1/3 kostki drożdży i pokrzywę z cytryną zaparzoną z dwóch torebek.
4. Po myciu w skalp wcieram Jantar (prawie skończył się a nigdzie nie mogę go dostać! ) i wodę brzozową.
5. Myję włosy we wtorki, czwartki, soboty i niedziele, nigdy ich nie suszą ani nie rozczesuję na mokro, śpię w związanych na czubku głowy.

No, to chyba tyle z absolutnych rytuałów .
Na dozie jest, choc czasem pojawia sie informcacja, ze zapas sie skonczyl.

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was używała tego szamponu? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...us.html&next=1 bo ja używałam tylko z morelą i pszenicą po którym no powiedzmy szczerze włosy nie są zbyt długo świeże ale za to pięknie wygładzone jestem ciekawa jak jest po tym
Ja
Przede wszystkim - przepieknie pachnie hmm guma balonowa?
Kocham ten zapach!
A oprocz tego fajnie myje wlosy. Delikatnie placze, ale po odzywce nie powinno byc problemow. Lekko usztywnia i unosi.
Jesli chodzi o przetluszczanie - ja mylam nim wlosy co 2 dni.

Mam pytanie do dziewczyn stosujacych OMO po olejach (z tego co widzialam to Jigoku i Ainnel tak robia).
Przy M myjecie tylko skalp, a po reszcie wlosow przeciagacie tylko piane? Udaje sie Wam zmyc w ten sposob olej?
Czy moze olej jest splukiwany przez piane, ktora splywa ze skalpu?
Czytalam na wizazu, zeby unosic wlosy na dlugosci do gory, w taki sposob, by uniknac sciekania piany po nich.
Ale przeciez wtedy oleje nie zostana splukane

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:12   #215
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Witam wszystkie prostowłose, lub te które jeszcze prostych nie maja ale bardzo chcą mieć
Jam nie prostowłosa - przeciwnie: kręconowłosa - i prostych włosów nie miałam i mieć nie chciałam. Wpadłam jednak do Was, bo widzę podobieństwo w nazwie do CG (curly girl) oraz bardzo się cieszę, że powstał wątek dla prostowłosych
za dalszy udany rozwój
Cytat:
Proszę nie mylić pojęć włosy się puszą i włosy są puszyste
świetna uwaga
Być może coś z naszych sposobów i Wam się przyda, ponieważ walka z puchem (frizz) i puszeniem to dla nas, kręconowłosych, podstawa. Chętnie podzielimy się sposobami.
LINK do 15 reguł walki z puchem
Mamy też artykuł o przyczynach powstawania puchu w dwóch częściach:
-> 1 część,
-> 2 część.

Acha - rozróżniamy też coś takiego jak puch i... siano Nasze włosy są z natury suche i bardzo łatwo zrobić z nich kopkę siana. Tak się dzieje, gdy zaniedbujemy pielegnację. Często nadmiar puchu świadczy o tym, że postępujemy w niewłaściwym kierunku.
Podejrzewam, ze i Wasze cudnie błyszczące tafle włosów mogą tak się zachowywać, gdy będą niedopieszczone. Oby ich to nigdy nie spotkało!

Cytat:
Możemy założyć klub miłośniczek kokosów, kto dołącza?
ja, jeśli można

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
No i dobrze, koniec pozostawania w cieniu kręconowłosych.
dobre!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:24   #216
nicole89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
historia podobna do mojej
jaką masz długość teraz?
Teraz mam gdzieś tak pomiędzy ramionami, a łopatkami schodze z cieniowania, wiec jeszcze długa droga przede mna

62-> 61-> 60-> 59-> 58-> 57-> 56->55-> 54->53-> 52

Pani Magister
nicole89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:27   #217
miki223
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jam nie prostowłosa - przeciwnie: kręconowłosa - i prostych włosów nie miałam i mieć nie chciałam. Wpadłam jednak do Was, bo widzę podobieństwo w nazwie do CG (curly girl) oraz bardzo się cieszę, że powstał wątek dla prostowłosych
za dalszy udany rozwój
świetna uwaga
Być może coś z naszych sposobów i Wam się przyda, ponieważ walka z puchem (frizz) i puszeniem to dla nas, kręconowłosych, podstawa. Chętnie podzielimy się sposobami.
-> 1 część,
-> 2 część.

Acha - rozróżniamy też coś takiego jak puch i... siano Nasze włosy są z natury suche i bardzo łatwo zrobić z nich kopkę siana. Tak się dzieje, gdy zaniedbujemy pielegnację. Często nadmiar puchu świadczy o tym, że postępujemy w niewłaściwym kierunku.
Podejrzewam, ze i Wasze cudnie błyszczące tafle włosów mogą tak się zachowywać, gdy będą niedopieszczone. Oby ich to nigdy nie spotkało!

ja, jeśli można

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

dobre!
Ależ oczywiście że przyjmujemy do klubu i serdecznie witamy w naszym wątku każda pomoc w pielęgnacji się przydaje

Tak poza tym Eloe77 jestem pod wrażeniem Twojej ogromnej wiedzy jeśli chodzi o pielęgnację włosów i składy. Podczytuję analizy kosmetyków, zawsze umiesz doradzić przepraszam za mały out

Moja włosowa galeria
miki223 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 17:39   #218
curry
Zadomowienie

Mi na puch pomoglo mycie odzywka(Mrs. Potters swietna, Isana mi nie podeszla), zmywam nia nawet oleje.

Eloe mimo, ze jestem prostowlosa moje wlosomaniactwo zaczelo sie od czytania waszej "pigulki". Wiele z trikow kreconowlosych sprawdza sie na moich cienkich i prostych
Zel lniany, zel aloesowy, pielegnacja bezsylikonowa, mycie odzywka, swiat olejow... To wszystko z pigulki albo z watkow informacyjnych z waszego forum. W sumie jakby nie patrzec to stosuje metode CG Jedyna roznica wystepuje w czesaniu wlosow i stylizacji. Czesze na sucho szczotka drewaniana albo z naturalnego wlosia(wiele razy, gdy sa rozpuszczone, poniewaz lubia sie zbijac...).

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-12-11 o 17:59
curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:46   #219
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
za dalszy udany rozwój
świetna uwaga
-> 1 część,
-> 2 część.

ja, jeśli można

dobre!

super że wpadłaś

dzieki

i dzieki za linki

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-12-11, 17:51   #220
margoltka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
ja cieniowałam, jak jeszcze byłam nieuświadomiona w sprawach włosowych
ale już nigdy więcej cieniowania
i dziękuję
A mnie włoski się podobają, już chciałabym mieć takie długie Nie wiem co fryzjerzy mają z tym nieszczęsnym cieniowaniem. Masz zbyt geste włosy cieniują, zbyt rzadkie cieniują. Ile razy prosiłam o równe przycięcie, ponieważ moje włosy nie wyglądają zbyt dobrze z takim cięciem. Zawsze fyzjerzy upierali się przy swoim

Aniaamelia Pamfilia mogę tylko pochwalić. Wpędzacie w kompleksy

Co do planu pięlęgnacji chętnie opiszę mój - niebawem
Choć prędzej nauczę się czegoś od Was, niż Wy ode mnie.

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Juhuu W tym tygodniu zaczęłam kurację Merzem, mam nadzieję, że będzie jak mówicie
Merz bardzo sobie chwalę. Ma to do siebie, że wymaga czasu, kilku tygodni, miesięcy nawet. Jak dla mnie najlepszy zestaw witamin. Służy nie tylko urodzie, ale i zdrowiu.

T. H. P. moje szczęście, moja miłość, moje wszystko

mój naturalny zakątek: przyPoziomkowej.pl
margoltka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 18:37   #221
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margoltka Pokaż wiadomość
Aniaamelia Pamfilia mogę tylko pochwalić. Wpędzacie w kompleksy
Dziękuję

Mój pielęgnacja jest prosta. Myję włosy codziennie: sześć razy w tygodniu używam Hipp, jeden raz Farmona z żen szeniem. Dwa razy w tygodniu olejuję włosy olejem ze słodkich migdałów i konopnym. Dwa razy w tygodniu używam maski" Biovax do ciemnych oraz Elseve total repair 5. W pozostałe dni po myciu używam na zmianę dwie odżywki Alterra granat i aloes oraz morela i pszenica. Codziennie używam wcierki. Obecnie jest to wcierka na bazie Joanny rzepa kuracji + produkty w mazideł.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 18:53   #222
Eloe77

Cytat:
Ależ oczywiście że przyjmujemy do klubu i serdecznie witamy w naszym wątku każda pomoc w pielęgnacji się przydaje

Cytat:
Tak poza tym Eloe77 jestem pod wrażeniem Twojej ogromnej wiedzy jeśli chodzi o pielęgnację włosów i składy. Podczytuję analizy kosmetyków, zawsze umiesz doradzić przepraszam za mały out

A mnie zawsze cieszy, gdy mogę pomóc, a już szczególnie, gdy podziała

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-12-11, 18:54   #223
pamfilia
Zakorzenienie

No to w skrócie opiszę
Łykam czasem suplementy, Vitapil, L'bioticę.
Oleje stosuję rzadko bom leniwa Jak już to łopian na skalp https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,45551,olej-z-korzenia-lopianu-z-ziolami-stara-wersja.html, na resztę kokos https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,32985,vatika-enriched-coconut-hair-oil.html&next=1 albo też łopian.

Moim ogromnym problemem jest wypadanie włosów i to jest dla mnie priorytet w pielęgnacji.
Myję włosy co 2 dni rano.
Przed myciem na noc Joanna Rzepa kuracja https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,17640,rzepa-kuracja-wzmacniajaca.html
Szampony:
Naturvital https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,32235,hair-loss-shampoo-for-normal-hair.html&next=1
Pollena https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,18472,trzy-ziola-szampon-do-wlosow-suchych-i-normalnych.html
Home Institut https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,21275,trichogen-veg-szampon-dermatologiczny-do-wlosow-wypadajacych.html
Odżywki:
na skalp:
Eva https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,40112,eva-natura-odzywka-do-wlosow-czarna-rzepa-pokrzywa-skrzyp-nowa-wersja.html
Bingo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,30633,bingo-12-ekstraktow-roslinnych-kuracja-do-wlosow-slabych-wypadajacych-i-po-farbowaniu.html
Biovax https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,38782,lbiotica-biovax-intensywnie-regenerujaca-maseczka-do-wlosow-slabych-ze-sklonnoscia-do-wypadania.html
na długość:
Chantal https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,26529,chantal-prosalon-intenso-moisture-conditioner.html
Chantal https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,39576,prosalon-moisturizing-mask.html
Biovax https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37662,biovax-intensywnie-regenerujaca-maseczka-do-wlosow-ciemnych.html&next=1

Po myciu na skalp:
Seboradin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,34432,seboradin-seboradin-niger-lotion-z-czarna-rzodkwia-nowa-wersja.html

Po myciu na mokre włosy:
Gliss Kur https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,39489,shea-cashmere-magiczne-serum-spray.html
Gliss Kur https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6124,total-repair-ekspresowa-odzywka-regeneracyjna-do-wlosow-suchych-i-zniszczonych.html
Biovax https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36791,lbiotica-biovax-a-e-serum-wzmacniajace-stara-wersja.html
Alfapart https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7359,alfaparf-semi-di-lino-cristalli-liquidi-illuminating-shine-serum.html

Edytowane przez pamfilia
Czas edycji: 2011-12-11 o 18:56
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 19:03   #224
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Zdecydowanie popieram!!

Stary 2011-12-11, 19:11   #225
Eloe77

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Eloe mimo, ze jestem prostowlosa moje wlosomaniactwo zaczelo sie od czytania waszej "pigulki". Wiele z trikow kreconowlosych sprawdza sie na moich cienkich i prostych
Wspaniale
Cytat:
Zel lniany, zel aloesowy, pielegnacja bezsylikonowa, mycie odzywka, swiat olejow... To wszystko z pigulki albo z watkow informacyjnych z waszego forum. W sumie jakby nie patrzec to stosuje metode CG Jedyna roznica wystepuje w czesaniu wlosow i stylizacji. Czesze na sucho szczotka drewaniana albo z naturalnego wlosia(wiele razy, gdy sa rozpuszczone, poniewaz lubia sie zbijac...).
S-C G?
Bardzo się cieszę
Cytat:
super że wpadłaś
Nie mogłam odpuścić! Taka kusząca nazwa
Cytat:
i dzieki za linki
Oby się przydały!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-12-11, 19:14   #226
00anulka00
Zadomowienie

przepraszam, nie mam czasu nadrabiać tak na szybko wstawiłam fotke włosow do albumu - moze cos doradzicie. Wiem ze nie są idelane
są napuszone przez suszarkę niestety
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:03   #227
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn stosujacych OMO po olejach (z tego co widzialam to Jigoku i Ainnel tak robia).
Przy M myjecie tylko skalp, a po reszcie wlosow przeciagacie tylko piane? Udaje sie Wam zmyc w ten sposob olej?
Czytalam na wizazu, zeby unosic wlosy na dlugosci do gory, w taki sposob, by uniknac sciekania piany po nich.
Ja przeciągam pianą, choć przy spłukiwaniu tez pewnie nieco na nie spłynie Nie mam nigdy problemu ze zmyciem olejów, nawet tych gęstych

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:08   #228
00anulka00
Zadomowienie

doczytałam na szybko i ja nie mam żadnych żelaznych rytuałów z braku czasu. Ot szampon, szybka odżywka i zazwyczaj suszenie.
Ciekawy sposób ze siemieniem lnianym.
Pomyśleć, ze ostatno wylałam 1l oleju lnianego ;/
Stary 2011-12-11, 20:11   #229
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
doczytałam na szybko i ja nie mam żadnych żelaznych rytuałów z braku czasu. Ot szampon, szybka odżywka i zazwyczaj suszenie.
Ciekawy sposób ze siemieniem lnianym.
Pomyśleć, ze ostatno wylałam 1l oleju lnianego ;/
A nie dajesz rady bez suszenia? Bo masz długie, ładne włosy,a le końcówki wyglądają na zniszczone, pewnie od suszarki właśnie

książki
Stary 2011-12-11, 20:16   #230
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
A nie dajesz rady bez suszenia? Bo masz długie, ładne włosy,a le końcówki wyglądają na zniszczone, pewnie od suszarki właśnie
niestety bardzo często używam suszarki, bo sie nie wyrabiam czasowo.
Muszę pomyśleć o dobrej ochronie końcowek.
Mam nadzieję, że ten wątek jakoś mnie zmobilizuje, bo mam aktualnie 1 szampon i 3 odżywki tylko
Stary 2011-12-11, 20:23   #231
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pooolka Pokaż wiadomość
Ten z morela i pszenica i u mnie sie nie sprawdzil; Jezeli chodzi o Alterre papaya i bambus calkiem przyzwoity, wloski naprawde byly swieze- natomiast jezeli chodzi o sklad to ma Sodium Coco Sulfate cos podobnego do SLSow, ale widzialam, ze Tobie to nie przeszkadza wiec powinien sie sprawdzic Cudow jednak nie obiecuje
dzięki w takim razie dopisuję do listy

Cytat:
przepraszam, nie mam czasu nadrabiać tak na szybko wstawiłam fotke włosow do albumu - moze cos doradzicie. Wiem ze nie są idelane
hmm piekna długość i gęstość ale takie szorstkie mi się na długościach wydają olejujesz włosy? widać, że chętnie by sie napiły

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:35   #232
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
niestety bardzo często używam suszarki, bo sie nie wyrabiam czasowo.
Muszę pomyśleć o dobrej ochronie końcowek.
Mam nadzieję, że ten wątek jakoś mnie zmobilizuje, bo mam aktualnie 1 szampon i 3 odżywki tylko
A suszysz jakim powietrzem? Włosy ogólnie nie lubią wysokiej temperatury, więc dobra ochrona końcówek ok, ale najlepiej w ogóle zrezygnować
Ja już od 2 miesięcy prawie nie używam suszarki (chyba, że muszę, np. po basenie itd.) i stan moich włosów jest dużo lepszy, zwłaszcza, że doszło do tego intensywne olejowanie i nawilżanie

książki

Edytowane przez Jigoku
Czas edycji: 2011-12-11 o 20:40
Stary 2011-12-11, 20:40   #233
curry
Zadomowienie

00anulka00 a mi Twoje koncowki sie podobaja Jedyne co nie pasuje to lekki "puch", moje tak wygladaja gdy umyje je szamponem(na 2gi dzien juz sa gladkie), albo jak je wysusze. Dlatego suszarka u mnie od swieta a mycie odzywka albo OMO
Sprobuj olejowania, po regularnym, dluzszym stosowaniu wygladza i nadaje blysku.

W cale nie trzeba miec tony kosmetykow Dobry szampon, dobra odzywka i jakis olej- minimalny zestaw. A ze ktos(np. ja ) lubie miec wybor to juz inna sprawa Musisz zobaczyc co robi Twoim wlosom dobrze i tego sie trzymac.

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-12-11 o 20:42
curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:41   #234
Kleik
Raczkowanie

Witam prostowłose
Oto moja pielęgnacja:
Pon - Biovax maska do włosów blond z dodatkiem miodu, cytryny, oliwy z oliwek i keratyny hydrolizowanej (trzymam pod czepkiem około godziny), Barwa naturalna agrestowa, Bioetika kokos i aloes d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końcówki
Wt - Barwa agrestowa, Bioetika proteiny mleczne d/s, Joanna Len i Rumianek, Biowax jedwab na końcówki
Sr - Barwa agrestowa, Eva natura Len, Kaszmir i proteiny pszenicy d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce
Czw- olej lniany i arachidowy (były na całą noc), Barwa agrestowa, Bioetika kokos i aloes d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce
Pt - Barwa agrestowa, Bioetika proteiny mleczne d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce
Sobota - Barwa agrestowa, Bioetika kokos i aloes d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowaź jedwab na końce
Niedziela -Barwa agrestowa, Bioetika proteiny mleczne d/s, Joanna Len i Rumianek b/s, Biowax jedwab na końce
Kleik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:47   #235
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
No można dostać oczopląsu
.
oj tak. Ale podejmuję wyzwanie - w wolnej chwili robię wax'owe śledztwo!
choć z tego co widzę popularne są biovaxy np do ciemnych. Ja bym cchciała coś o składzie naturalnym, może coś regenerującego i do blond
jak wysnuję jakieś wnioski to się podzielę

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Chce sobie kupic wlasnie jakis olejek alterry, czailam sie na ten z granatem, macie moze jakies porownanie? Analize skladow juz czytalam, najchetniej kupilabym wszystkie
też się nie mogę zdecydować

Cytat:
Napisane przez nicole89 Pokaż wiadomość
Teraz mam gdzieś tak pomiędzy ramionami, a łopatkami schodze z cieniowania, wiec jeszcze długa droga przede mna
za ramiona to już fajnie

Cytat:
Nie mogłam odpuścić! Taka kusząca nazwa
i bardzo dobrze! taka mądra głowa wszędzie się przyda
w ogóle sobie myślałam żeby Cię gdzieś dorwać i pomolestować o ocenę/korekte mojej pielęgnacji, ale jakoś tak... wstydzę się o
i ja także się przyznam że właściwie stosuję się do wielu zasad CG i przeczytałam sporą część informacji z zakręconego forum hehe.

Cytat:
włosy mają potecjał! długość i gęstość super
przydałoby się jakieś nawilżenie i wygładzenie. No i suszarka... jesli musisz to chociaż chłodnym powietrzem i z duużej odległości

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

nie kojarzę takiej marki, gdzie są dostępne te produkty

Edytowane przez AnulaPPP
Czas edycji: 2011-12-11 o 20:44
AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 20:55   #236
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie kojarzę takiej marki, gdzie są dostępne te produkty
Z tego, co kojarze jest to polska marka kosmetykow profesjonalnych (uzywanych przez salony fryzjerskie).
Pamietam, ze kiedys (bedac jeszcze nieuswiadomiona włosowo) kupilam na allegro olbrzymi szampon tej firmy. Malo się pienil, ale za to nie obciazal wlosow i pozostawial je dlugo swieze.
O ten: http://allegro.pl/chantal-szampon-oc...980050540.html

Mialam jeszcze spray termoochronny, ale nie pamietam jak sie sprawowal (wnioskuje wiec, ze nie byl godny zapamietania )

Stary 2011-12-11, 20:59   #237
miki223
Rozeznanie

Cytat:
oj tak. Ale podejmuję wyzwanie - w wolnej chwili robię wax'owe śledztwo!
choć z tego co widzę popularne są biovaxy np do ciemnych. Ja bym cchciała coś o składzie naturalnym, może coś regenerującego i do blond
jak wysnuję jakieś wnioski to się podzielę

i bardzo dobrze! taka mądra głowa wszędzie się przyda
w ogóle sobie myślałam żeby Cię gdzieś dorwać i pomolestować o ocenę/korekte mojej pielęgnacji, ale jakoś tak... wstydzę się o
i ja także się przyznam że właściwie stosuję się do wielu zasad CG i przeczytałam sporą część informacji z zakręconego forum hehe.
To ja czekam na wnioski !

Dokładnie ja też spędziłam ostatnio cały dzień na czytaniu informacji dla zakręconych

Wstyd się przyznać ale ja też nie umiem zrezygnować z suszarki zbijcie mnie

ooanulkaoo, zgadzam się ze snow, konkretniejsze olejowanie na pewno dobrze by im zrobiło ale poza tym masz mega gęste włosy !

Moja włosowa galeria
miki223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:13   #238
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Wstyd się przyznać ale ja też nie umiem zrezygnować z suszarki zbijcie mnie
ja też

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-12-11, 21:20   #239
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Wcierasz ją w skalp po myciu?
Ja mam niestety skalp bardzo wrażliwy na wszystko i po myciu boję się czegokolwiek nakładać na niego
Tak wcieram w skalp, aż dwa razy dziennie, mi krzywdy nie robi, ale dodam, że ja nie mam wrażliwej skóry głowy

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
Wczoraj naszły mnie przemyslenia na temat prostych włosow.Zauwazyłam ,ze sa dwa rodzaje prostych włosow:
1 Geste,grube,mocne,błyszcz ace
2. Cienkie, delikatne skłonne do przesuszania sie.
Niestety ja mam takie
A ja mam cienkie, delikatne, śliskie i szybko przetłuszczające

Cytat:
Woda brzozowa rano i wieczorem?
To ja juz wiem skad te gigantyczne baby hair

Tak stosuję rano i wieczorem, nie podrażnia mnie i nie wysusza skóry głowy

Co do mycia OMO i nakładania olei, to ja również masuję sam skalp szamponem i tylko pianą lekko ugniatam włoski
Kiedy nie stosuję olei, to myję najpierw odżywką, spłukuję, nakładam jeszcze trochę odżywki na długość, a szamponem masuję skórę głowy i spłukuję normalnie, żeby trochę piany ściekło po włosach, bo inaczej mam strąki.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:20   #240
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co kojarze jest to polska marka kosmetykow profesjonalnych (uzywanych przez salony fryzjerskie).
Pamietam, ze kiedys (bedac jeszcze nieuswiadomiona włosowo) kupilam na allegro olbrzymi szampon tej firmy. Malo się pienil, ale za to nie obciazal wlosow i pozostawial je dlugo swieze.
O ten: http://allegro.pl/chantal-szampon-oc...980050540.html

Mialam jeszcze spray termoochronny, ale nie pamietam jak sie sprawowal (wnioskuje wiec, ze nie byl godny zapamietania )
tak myślałam, ze pewnie w jakichś sklepach fryzjerskich dostępna, dzięki

Cytat:
To ja czekam na wnioski !

Dokładnie ja też spędziłam ostatnio cały dzień na czytaniu informacji dla zakręconych
jeśli jakieś będą haha

czytanie to nic, ale zrozumienie tego (no może nie wszystkiego, ale niektórych tematów) nie jest łatwe przynajmniej dla mnie. Jest tyyyle różnych produktów, trzeba naprawdę wiedzieć co z czym itd, bo czasem nawet jakiś fajny kosmetyk może mieć gorsze działanie przez wpływ innego itd.

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości