|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie okulary na deskę?
Hej, znacie jakieś dobre szkła na deske? Chce kupic okulary, ak zeby byly wytrzymale i chronily mnie od slonca. Mam wade wzroku. I probuje to razem polaczyc.
#2 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Jakie okulary na deskę?
Okulary na deskę? Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł - przy pierwszym lepszym upadku będą na śniegu. Oczywiście, że są takie z gumą i siikonem oraz są zaczepy na kasku, ale zdarzają się takie upadki, że i tak zabezpieczonych gogli trzeba szukać na śniegu. Nadto okulary są sztywniejsze, łatwiej je połamać.
Zainwestowałabym raczej w dobre gogle o jak najmniejszej przepuszczalności światła i szkła kontaktowe. Gogle się nie połamią, a szkła zostaną na swoim miejscu. Pomyśl jeszcze, bo to wybór nie tylko dobrej widoczności, ale i Twojego własnego bezpieczeństwa.
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie nie wyobrażam jeździć w okularach. Nawet za goglami nie przepadam, zakładam tylko wtedy, kiedy sytuacja mnie do tego rzeczywiście zmusza
![]() Ale ja zasadniczo jestem fanką szkieł kontaktowych odkąd zaczęłam je nosić ![]()
#4 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Tez sobie nie wyobrażam jazdy w okularach. I bez gogli... Przyzwyczaiłam się do tego stopnia, że czuję się dziwnie bez nich. A na początku miałam wrażenie, że nie słyszę w goglach
![]() Mam jedne gogle i 2 szybki, choć przydałaby się jeszcze trzecia na normalne warunki. Tu nie chodzi tylko o jakość widzenia, ale też o bezpieczeństwo. Zawsze może ktoś przypadkiem kijek wsadzić w oko... ![]()
#5 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie szkła kontaktowe a do tego google a nie okulary korekcyjne plus google. Trzeba się do nich przyzwyczaić i nauczyć je zakładać ale po pewnym czasie przestaniesz na nie zwracać uwagę.
Jeżeli wybierasz google to zwróć uwagę aby były one z tw podwójną szybką - wtedy jest mniejsze ryzyko zaparowania googli a to czasem może przesądzić o uniknięciu jakiegoś wypadku na stoku. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Okulary? Nie słyszałam o okularach korekcyjnych na deskę. Do pływania i owszem, ale na deskę? Tak jak radzą przedmówczynie, szkła kontaktowe plus gogle lub gogle plus okulary.
Chodzi ci o takie okularki sportowe, przyciemniane, ale większe niż te na rower, prawda? I czasem w sportowych zdarzają się takie z wymiennymi szkłami, ale bałabym się ich używać na desce. Pierwsza gleba i okulary lądują na ziemi. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Uvex, Spy i (chyba) Dragon robią szybki do gogli na zamówienia- można zamawiać korekcyjne. I przy nieznacznej wadzie wzroku są baaardzo przez moich znajomych chwalone. Piszę przy nieznacznej- bo gogle mają zakrzywiony kształt, a co z tym idzie przy dużej wadzie wzroku możesz widzieć różnie w różnym punkcie gogli
![]() jeśli nie szybka to zostaja chyba tylko soczewki, z czego korzysta większość snowboardzistów. Koniecznie jak najbardziej delikatne i najlepiej jednodniowe ![]() acha, okulary + gogle to słaby pomysł. Obsuwają się w najmniej pożądanych momentach, nie wiadomo co zrobić z zausznikami, jedna z dwóch szybek zawsze zaparuje.... generalnie nie kombinowałabym aż tak i zawsze to odradzam. Edytowane przez narvia Czas edycji: 2011-10-28 o 17:21 Powód: edit o okularach i goglach :) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, od miesiąca już poszukuję porządnych spodni na deskę w jakichś żywych kolorach i nie mogę znaleźć nic w cenie do 300 zł. Wszystkie polskie sklepy internetowe mam obcykane, nic nie znalazłam... Czy mam za mały budżet? chwilami myślę, że za mniej niż 400 niczego nie znajdę...
Może macie jakieś znajome sklepy stacjonarne na Sląsku albo sprawdzonych sprzedawców na alledrogo ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Przepraszam, chciałam napisać w innym wątku, można ignorować :P |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nixie, ciężko jest znaleźć porządne spodnie do takiej kwoty. Z tańszych marek, które mogą coś mieć, to Feel Free albo Hannah, z tym że oni robią głównie narciarskie. A w Decathlonie byłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
doradzicie jakieś fajne gogle z allegro
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
znalazłam coś takiego, co myślicie?
http://allegro.pl/koestler-gogle-nar...977427126.html nie parują to chyba jest ważne ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.