|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry Noc koszmarna, non stop się budziłam i męczył mnie kaszel. Nic mi choroba nie przechodzi. ZNACIE JAKIEŚ DOMOWE SPOSOBY NA BOLĄCY KASZEL I NA ZIELONE GLUTKI Z NOSA? Nie poszłam jeszcze do lekarza i męczę się, zresztą i tak u nas taki lekarz, że nic nie poradzi ![]() Wczoraj zrobiliśmy jeszcze ostatnie zakupy dla dzidzi na allegro: jeszcze jeden ręcznik dokupiłam większy, folię na wózek, podkłady na łóżko, pieluchy flanelowe dokupiłam, chusteczki nawilżające, matę do wanienki i jakies tam pierdołki. I wiecie mam kochane szwagierki, już kiedyś powiedziały, że kupią łóżeczko z wyposażeniem, takie jakie mi się podoba. No i ja sobie znalazłam za 400 zł i było mi głupio, że to jednak duża cena. One mówią, że znalazły już śliczne dla mnie i mi pokazują, a tam cena 854 zł! Ja taki szok! Zwariowały I szukam sobie już jakieś inne, lepsze, porządniejsze ![]() miłego dnia
|
|
#2792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
to sie szykuj, Malenka ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
chyba tylko syrop z cebuli, goroaca herbatka malinowa z miodem lub sokiem malionowym, mleko z czosnkiem, na katar inhalacje, disnemar, dresiki, cieple skarpety i lozeczko ![]() A szwagierki super
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja juz zjadlam buleczke i leze ![]() w nocy mialam znowu rewolucje zoladkowe i w prawo i w lewo juz myslalam ze rodze ale okazalo sie ze to kapusniak :P a taki byl pyszny ![]() Nikotynka dobrze ze wanienka doszla ![]() Bebi domowe sposoby to czosnek, na mnie nie podzialal za to drosetux na kaszel i amol we wrzatku do inchalacji na katar ![]() Pear mama napewno pomoze
|
#2795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lada moment będziesz miała dzidzie po drugiej stronie ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi jestem po śniadanku i odpoczywam. ide dziś tylko na zaliczenie jednego spr do szkoły bo ból kości łonowej strasznie mi dokucza :/A tak w ogóle zaczynamy z maleńką 31 tydzień ![]() teraz to nawet nie boję sie porodu tylko nie moge się doczekac aż niuńka będzie z nami
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-12 o 09:43 |
||
|
|
|
#2796 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, to nic - ja się dowiedziałam, że dziecko na początku nie potrzebuje łóżeczka bo przecież może spać w łóżku razem z rodzicami Cytat:
![]() Dobrze, że wanienka przyszła, ale okres oczekiwania po prostu nie do zaakceptowania Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-12 o 09:54 |
|||||
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
My zaczęłyśmy 31tc w piątek Ogólnie witam dziś z rańca, mały pojechał dziś z przedszkola do kina na takie spotkanie kinowe - będą ich oprowadzać po kinie pokazywać różne rzeczy i opowiadać a na koniec projekcja bajek "Reksio" "Bolek i Lolek" i chyba jeszcze jakaś 1 z tych właśnie starszych także już od rana miał przeżycie, że do kina idzie ![]() a ja czekam na gościa z gazowni - przegląd dziś robią... mieli chodzić od 9 i dalej cisza na klatce
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Pomysly Waszychj ciotek itd mnie rozwalaja.. moze ciuszki tez niepotrzebne szmata mozna owinac... kapac mozna pod kranem wiec wanienka odpada...
masakra... Pear a kapusniak byl przepyszuni a jaki mial wystrzal;p
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() no pięknie pocytowałam sobie z całego weekendu, wyszłam na chwile i komp mi się sam zaktualizował i wszystko poszło w ch...re więc wybaczcie ze nie poodpowiadam... Martuniunia fajnie, że u Ciebie wszystko oki ![]() Pearl jeszcze raz wielke gratki ![]() Haniula duzo zdróweczka dla mamy Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może w ogóle my tu przesadzamy i naprawdę dziecku nie potrzeba tyle rzeczy?? ![]() wózek - nie bo przez 2 mies nie będziemy z nimi wychodzić fotelik - zbędny bo przecież można dziecko ten jeden raz w drodze ze szpitala (bo więcej przecież nie będzie póki co wychodzić/jeździć) można mieć na rękach kombinezon - po co, jeśli już musisz wyjść zawiń w wielki koc, najlepiej ten, którym nakrywasz własne łóżko łóżeczko - zbędne, dziecko będzie spało z rodzicami ubranka -... hmm... jak by nie patrzeć, tez nie koniecznie potrzebne - na dwór nie wychodzi, a w domu można zawsze go w prześcieradle trzymać... no jeśli już musisz kupić to z 1 pajac, jeden kaftan i jedne śpiochy - bo więcej po co ? pieluchy - po co? skoro ciągle siedzi w domu to z nudów mogło by się od razu nauczyć na kibelek ![]() kosmetyki?? - pożycz mu swoich, każdy w końcu w domu ma jakiś krem i płyn do kąpieli ![]() wanienka - a co umywalki w domu nie masz? krzesełko do karmienia? - zbędę, można posadzić dziecko na krześle i już :P także generalnie, dochodzę do wniosku, że przesadzamy kupując te wszystkie zbędne rzeczy ;P ![]() :mdleje :
|
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() Nadrobiłam choć nie było to łatwe Pearl - spóźnione ale szczere gratulacje Nikotynko - fakt trudna sprawa, ale mam nadzieję, że sie rozwiąże Haniula - ![]() za mamę i żeby lekarze szybko ustalili dlaczego tak się dziejeU mnie weekend zalatany, kupiłam cześć prezentów na święta, troszeczkę ciuszków w lumpeksie dla dzieciaków, tż złożył wczoraj łóżeczko ale okazało się, że materacyk będziemy usieli kupić nowy. Ale najbardziej się cieszę, że tż ufarbowal mi włosy - kochany, dla niego to było prawdziwe wyzwania i kupił mi śliczny pierścionek co prawda taki zwykły w Rossmanie ale strasznie mi się podoba i mieści się na palec Wczoraj w centrum handlowym padłam na kanapę a obok mnie za chwilę dziewczyna z identycznej wielkości brzucholem i okazało się że ona ma termin na marca a ja przecież w 9 miesiącu A w obwodzie w najszerższym miejscu mam 117, czyli duzo ale duża ze mnie kobita i tak nie widac
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynka współczuję sytuacji mieszkaniowej....co za wredny babsztyl, normalnie kij jej w oko
a mnie dzisiaj wkurzyła baba na ulicy, wsiadam do auta przed sklepem juz z zakupami i ona mnie zaczepia czy w sklepie płaciłam gotówka czy kartą autentycznie taka agresję we mnie wzbudziła, ze nie wiem... więc jej tylko burknęłam, że ja tez mam dziecko i ciężko pracuję to mam i trzasnęłam drzwiami i odjechałam.... no wredne babsko |
|
|
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
Dla wszystkich przeziębionych brzuszków
![]() Na gardełko polecam syrop z cebuli: Posiekać cebulę, wrzucić do słoiczka, posypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Odcisnąć sok i popijać ![]() Na przeziębienie syrop rozgrzewający: sok z cytryny łyżka miodu korzeń imbiru (2cm - utarty) ząbek czosnku (posiekany) kilka plasterków papryczki chilli Wszystkie składniki zalac w kubku gorącą, ale nie wrzącą woda i zaparzać 5 minut. Odcedzić, wypić i do łóżka wypocić zło! ![]() Polecam także rozgrzewającą zupę: 1 łyżka oleju roślinnego 2 marchewki - drobno posiekana 2 selery naciowe - drobno posiekane 1 por - posiekany ( tylko biała część) imbir - 4 cm - drobno posiekany ząbek czosnku - drobno posiekany papryczka chilli - posiekana ( bez ziarenek) 2 łyżki posiekanych liści kolendry sok z połowy cytryny 2 łyżki sosu sojowego 1 L wywaru z kury 2 piersi z kurczaka - pokrojone w kosteczkę filiżanka białego groszku - ugotowany, przetarty przez sito garść kiełków fasoli makaron Rozgrzać olej w dużym rondlu, dodać marchewkę, seler, por, imbir, czosnek,paprykę i kolendrę. Gotować 10 minut. Dodać sok z cytryny i sos sojowy, dodaj wywar i zagotować. Dodać piersi z kury, makaron i groszek. Gotować 15-20 minut. Przed podaniem posypac kiełkami. Smacznego
|
#2804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja pieluch jeszcze nie kupiłam i zastanowie się czy nie uczyć na kibelek( bo nocnik to też jakiś zbędny wydatekHej Mamunie! spałam dziś do 9 - odsypialam szkołę, to był ostatni zjazd w tym roku, kolejny już z zaliczeniami 13-15. 01. Dziś zaczynamy 30 tydzień, wow zostało 10!
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby jej tak źle było i jej wnukom (których zapewne nie ma) to by ten kawałek mięsa wzieła bez dyskusji. Do mnie zawsze na dworcu sie ludzie przyczepiają że chcą dwa złote na chleb bo nie mają co jesc to wtdy ja ide kupic im ten chleb żeby na jakiś trunek czasem nie wydali Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-12 o 10:16 |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdychałam w łóżku jakieś 2 miesiące temu prawie 2 tygodnie i myślałam, że się wykończę. W blokach zaczęli sezon grzewczy dosłownie w dwa ostatnie dni choróbska. Antybiotyków powiedziałam, że nie wezmę, żeby nie wiem co. Leczyłam się tak: rutinoscorbin, tantum verde, homeogene9, Septosan do płukania gardła, amol na skronie i wcierany w plecy; poza tym koniecznie syrop z cebuli (cebulę na plastry pokroić, skropić cytryną porządnie, dodać można ząbek roztartego czosnku i zasypać to cukrem, przykryć i odstawić do puszczenia soku), sok malinowy - najlepiej domowy lub z firmy herbapol (żadna inna) z gorącą wodą raz dziennie na noc np, żeby sie wypocić porządnie, mleko z miodem i czosnkiem, herbatkę z miodem i cytryną na okrągło. Oczywiście cały czas leżałam pod kołdrą i starałam się wypocić. Może skorzystasz z czegoś i to Ci pomoże. Mimo wszystko życzę expresowego powrotu do zdrowia!!!
|
|
#2809 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc będe musiała porozmawiać telefonicznie, pewnie w przyszłym tygodniu ![]() na psią sierść aż takiej alergii nie ma jak na kocią, bo robił sobie testy Cytat:
![]() Cytat:
dobra ta twoja szwagierka, ja na szczęście nie jestem otoczona takimi ludźmi jedynie tż zabronił mi kupowac karuzeli i leżaczka bbo jak stierdził że jak kupię wszsytko to co innni nam wtedy kupią ![]() no ale nie rozumie mojej potrzeby posiadania tego co ja uważam za słuszne a przeciez nie będę mówić ludziom przed odwiedzinami że np nam się to przyda ta a ta karuzela, może jeszcze z linkiem Cytat:
![]() Cytat:
na glutki z nosa może inhalacje z solą morską ![]() super prezent w takim razie możesz sobie wybrac jeśli aż na taką kwotę możesz sobie pozwolić przy wyborze gratuluję
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Zuziu trochę Ci zazdroszczę, ze za 3 tygodnie bedziesz już tulić swojego dzidziusia
Ale niech to moje maleństwo siedzi do terminu, albo wytrzyma jeszcze z 7 tyg.Porodu też się boję, ale z drugiej strony miliardy kobiet dają radę, więc my też damy
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze 9 tygodni... ale szybko zleci. Z mężem dziś wspominalismy jak była połówka i mówilismy że połowa za nami a teraz już 3/4 za nami
![]() Dziś oznajmiłam że chce rodzić bez znieczulenia to w szoku był ![]() uciekam do szkoły
|
|
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry!! ![]() My dziś zaczynamy 29 tyg, dziś także wizyta u lekarza. Muszę się nie długo wybrać po wyniki do laboratorium. Macie dziewczynki jakis dobry sprawdzony przepis na zupke gulaszową?? Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2011-12-12 o 10:58 |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
A dzieci MEGA zdrowe!
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
uska, a na święta domek
Cytat:
|
|
#2818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rzeczywiście jak założyłam na wczorajsze popołudnie/wieczór, to od razu czułam ten bólCytat:
Tak, odrost mam po szamponetce, czyt. castingu Loreala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój mąż czasem tak mówi, ale wiem, że to tylko żarty Mi ktoś jedynie mówił, że po co łóżeczko od początku, jak dziecko może spać w wózku ![]() Kończę nadrabiać i wracam
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-12-12 o 11:21 |
|||||
|
|
|
#2819 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tż kochany!! Cytat:
ja dzisiaj mialam panike bo patzre a tu pod cycami takie pregi czerwone pod jedna jeden a pod druga trzy, i na biodrach takie kropki jakies- jaka panikara jestem- od razu do neta i co kupic na czerwone(bo podobno takie swieze da sie jeszcze zlikwidowac)- patrze pol godz pozniej i nie ma ich-ufff- to byly odciski od spania(jeszcze wieczorem bede patrzec-mi cyce 3rozmiarki urosły wiec nic by to dziwnego nie bylo... Cytat:
Cytat:
Cytat:
o co pytalyscie?tez sie zaczelam obawiac podoru od wczoraj ![]() tż seksiku nie chce bo chcec nie moze-mamy celibat pewnie cos innego kombinuje ![]() a co do morsów to mój ukochany wczoraj bardzo intensywnie na mnie patrzył jak wstaje z pozycji leżącej z łóżka i tak patrzy patrzy- jak sie przekrecam poprawiam koszule podpieram rekami i tylek do góry najpierw pozniej reszta i zdziwniony pyta- "co ty misiu robisz?" Cytat:
![]() zdrówka ja sie mecze z katarem juz ktorys tydzien z kolei ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aaaa 3 tyg!!! masakra!!!to juz juz sie rozpakujesz niedługo
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeesc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

i informuje ze mniejsza ilosc ruchow jest zupelnie normalna ja 1 dzien jak lezalam z goraczka to maly w ogole sie nie ruszal nawet po czekoladzie i panikowalam.. ale pytalam lekarza i mowil ze normalne ze maly odczuwa choroby i tez spi ciagle jak my

Co, kiedy, jak

juz myslalam ze rodze ale okazalo sie ze to kapusniak :P a taki byl pyszny 

potem kiedy można wyjśc z dzieckiem na spacer, czy kiedy dziecko się zaaklimatyzuje w domu to jak najbardziej ale na poczatku uwazam, ze najważniejszy jest kontakt noworodka z rodzicami a nie odwiedziny 

Gabrysia - 09.02.2012
więc będe musiała porozmawiać telefonicznie, pewnie w przyszłym tygodniu
teraz wypychanie dupska i gir maksymalnie jak się da!!