|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
czesc dziewczynki. Moja mama czuje sie juz dobrze, ale musi zostac w szpitalu bo zrobia jej badania zeby znalesc przyczyne uciekania tego wapnia i potasu.
My wczoraj jeszcze wieczorem bylismy u kuzyna na 30 urodzinach. Bylo bardzo fajnie , 3 ciezarne były to się nagadałam w ogole doszlam do wniosku ze naprawde nie moge narzekac na ciaze, wygladam dobrze czuje sie dobrze, nic mnie nie boli nic mnie nie strzyka, bo jedna znajoma ktora tez ma termin na luty, tylko 2 tygodnie po mnie mowila ze strasznie sie meczy, nie moze siedziec, spac, i w ogole wygladala na zmeczona. A ja naprawde czuje sie dobrze ![]() No ale dzis juz smutniej, tak sobie chodze i chlipie ![]() Moj tata sie pochorował, wiec tylko poprosiłam tz zeby zaniosl mu obiad bo ja sie wole nie zblizać ![]() Bedzie nudnoooo
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() . Żadna w tym nasza zasługa, sama na wszystko ciężko pracowałaś, my tylko trzymałyśmy kciuki, no ale warto je było trzymać za tą piątkę
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, halo, tu ziemia
![]() Co tu dzisiaj tak spokojnie??
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chciała taki ekspresowy 10-cio min poród
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę czasem byc zołza bo inaczej mi się za bardzo rozbryka ogierek jeden ![]() weź tak nawet nie żartuj , ja jakieś pół godziny temu myślałam że urodzę, bolał mnie doł pleców że się ruszyć nie mogłam i miedzy nóziami tak mnie ciągnęło jak ostatnio . Coraz gorzej jest. |
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy co innego gada Teraz niby od 38 tyg zalecają ktg i robić co 2-3 dni tak na necie pisało, ciekawa jestem jak mój gin mi zaleci Cytat:
lubię takie zaczepki ![]() Lucy za 30 tydzień a co do staników laktacyjnych... jak mnie tż w nich zobaczył, to masakra, powiedział, że mu się nie podobam w nich, że staniki brzydkie są i jakoś mi się głupio zrobiło
|
|
#2768 | ||
|
Zadomowienie
|
brał sterydy ale one tylko lekko pomagały, nie dusił się ale rzęził - moja miłość do kota nie była tego warta
![]() musiałby się odczulać parę lat a co z kotem i tak nie mógłby z nami mieszkać.... poza tym odczulanie nie daje 100% pewności podobno ![]() Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
super zakupy ![]() no i czekamy na zdj z sesji
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie staram się mieć ładne, modelujące staniki, ale mam tak pociachane (.)(.) (rozstępy ), że w tym momencie wygoda jest dla mnie najważniejsza...
|
|
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale faktycznie, szkoda zachodu a jak jest z psami? Tak samo? Niby to inna sierść/włos Cytat:
![]() Dla mnie też wygoda ważna dziś mu napąknę cosik, że jak chce sexi żonkę to niech zadba, a nie ale to zobaczymy po porodzie jak z mlekiem będzie! a wcale dużo nie urosły- jeden rozmiar
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
własnie zamawiam literki do pokoju małej
tzn mam nadzieje, ze zrobia mi jakis projekt bo sie nie moge zdecydowac ![]() No i zakochalam sie jeszcze w http://allegro.pl/drewniany-kolorowy...984513069.html tylko bede musiala to skonsultowac z tż
|
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
dobry
![]() ruszylam sie troche z domu, potem tzt zawiozl mnie do rodzicow zebym nie patrzyla jak sprzata;p najadlam sie ciasta i przywiozl mnie do czystego ![]() potem byli niezapowiedziani goscie uff jak dobrze ze posprzatal.. i wlasnie poszli ![]() jem zupke i ide spac ![]() do jutra
|
#2773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2774 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pochwalę się jak będzie ![]() a rozmawialiście coś z położną czy tylko wypełniała papiery? mówiła Ci jak poród będzie wyglądał? jak się umawiac na przyjazd do szpitala? Cytat:
i ładniej wyglądają w staniku Cytat:
![]() a tz ? moze sexu mu się chce Cytat:
a lwy.. no cóz no nie zazdroszczę, ale z drugiej strony całe życie miec zmartwienie, ze sie z boku na bok musisz przekrecic tez nie jest takie najgorsze ![]() Cytat:
![]() super zakupy ![]() Cytat:
no i ze tak dobrze ciąże znosisz, pozazdroscic ![]() tydzień szybko zleci, głowa do góry a mój Oskar się dzisiaj kąpał w stawie na spacerze hyhy mors ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z kotem współczuję mam nadzieje, ze mała nie będzie uczulona na siersc Oskara bo wtedy straszny dramat bedzie ![]() ide ogladac film i zajadac sie biszkoptami z mlekiem ![]() ![]()
|
||||||||
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie zamówiłaś?Cytat:
|
||
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy narazie napisałam maila ze chce cos rozowo-fioletowego z misiem
licze ze mi zrobia jakis projekt
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też wygoda naj, a najwygodniej mi bezzz Cytat:
niby nie urosły ale rozstepy są |
||
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1973912119 |
|
|
|
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień nie weszłam, to chociaż teraz się przywitam, cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Generalnie to wyglądasz super szczupło ja to wieloryb jestem i mój brzuch w 29 tyg 3d to 107cm ma na stojąco.Mój TŻ dziś wrócił z pracy na wyjeździe, ale że nie spał całą noc to już śpi i gada jakieś pierdoły przez sen, a najlepsze jak mu się język plącze i nic nie można zrozumieć. Z 30 minut temu stwierdził że nie pamięta jak mam na imię, po czym jak go spytałam z kim rozmawia to powiedział właśnie moje imię
Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2011-12-11 o 22:44 |
|||
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jakiego mam mądrego męża?? Powinnam go nagrywać i puszczać na ju tuba
Rozmawiamy o wózkach i on w pewnym momencie mówi:"z wózkiem się nie pali przecież, bo z dzieckiem się nie wychodzi na dwór przez pierwszy miesiąc- dwa" ![]() zaczęłam tak z niego polewać, że mu się głupio zrobiło i chciał się rozłączyć przeszczep skóry mnie czeka jak nic
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Nadrobiłam wczorajszy i dzisiejszy dzień, ale nie odpisywałam bo czasu brakło.
Gratuluję dziewczyny kolejnych rozpoczętych tygodni. Ja dziś kończę 38tc no i niepewność Co, kiedy, jak
|
|
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrabiam
![]() dziewczyny czy macie jakąś listę co potrzeba nam z apteki dla nas czy dziecka ??
|
#2785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może we wtorek po lekarzu do apteki zajedziemy i pokupujemy kilka rzeczy, bo i tak będę wtedy na nogach A no i Jysk będzie blisko
|
|
#2786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
linomag tormentiol olejek kminkowy gaziki jałowe gaziki leko oilatum parafina sól fizjologiczna termometr octenisept tantum rosa bepanthen paracetamol sól morska do noska dodaj jeszcze sudocrem, podkłady poporodowe ( jedno i drugie kupiłam w drogerii, listę drogeryjną mam osobno )ehh pisałam wam o wanience zamówionej przez allegro ;/ dalej jej nie ma i zaraz zgłaszam sprawę do allegro i na domiar złego jeszcze coś nam się stało z rurami w łazience i delikatnie mówiąc zapach nie jest najciekawszy bo coś cieknie ( nie wiem nawet czy nie z toalety a to juz w ogole ) i nie chce mi się tego naprawiać
|
||
|
|
|
#2787 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sam posprząta i jeszcze zadba o to, żebyś nie musiała patrzeć jak się męczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mówiłam mojej szwagierce, że muszę kupić kombinezon dla Dzidka, to spytała po co? Bo przecież z dzieckiem to nie będę wychodziła z domu przez pierwsze 2-3 miesiące!!! A jak powiedziałam, że ja zamierzam wychodzić po tygodniu, dwóch, to powiedziała, że przecież KOCEM MOGĘ GO OWINĄĆ!!! I mówiła to KOBIETA!!!
|
|||
|
|
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko ja już myślę o tym właśnie co będzie po.. jak będzie dzidziuś to nie ma zmiłuj, że mi się nie chce do niego wstać, że chce sobie zrobić dzień wolny od opieki nad nim będzie ktoś kto będzie ode mnie uzalezniony 24/h i utrata tej niezależności trochę przeraża ![]() a co do drugiego to moja siostra do mnie, ze na początku wózek jest niepotrzebny to raz a dwa fotelik też nam jest niepotrzebny! bo ona jak wiozła swojego synka ze szpitala to siedziała z nim na tylnym siedzeniu! i to mówi, nie dość, że kobieta to jeszcze matka ![]() no i pisałam wam ze moja mam też mi wystrzeliła, że chce z nami mieszkać od samego początku, a na samym początku dziecko powinno kolonizować bakterie mamy i taty i moim zdaniem babcia non - stop jest przez pierwsze kilka dni - tydzień zbędna potem kiedy można wyjśc z dzieckiem na spacer, czy kiedy dziecko się zaaklimatyzuje w domu to jak najbardziej ale na poczatku uwazam, ze najważniejszy jest kontakt noworodka z rodzicami a nie odwiedziny ![]() przyszła wanienka no i jest hmm wielka ![]() dzień dobry
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Siema, Brzuchacze
![]() Chcialam nadrobic, ale zobaczylam ilosc stron i przeroslo mnie to zadanie. W koncu mam wakacje... ![]() Co tam sie dzialo?mKtoras urodzila? Mamy nowa Niunke na watku, czy dalej wszystkie (oprocz Sandry) w dwupakach?Siedze juz w warszawce i dzisiaj mam sporo spraw do zalatwienia - zaswiadczenia od lekarza, urzad stanu cywilnego, szkola rodzenia i takie tam... Zastanawiam sie, jak wytrzymam caly dzien na nogach, bo od jakiegos czasu strasznie boli mnie kosc lonowa i najchetniej non stop bym lezala. Myslicie, ze to juz bedzie tak do konca...? Oby nie... ![]() Nikotynko, na czym stanelo z tym babskiem, od ktorego wynajmowaliscie mieszkanie? Haniula, jak nadrabialam po lebkach, to przeczytalam o Twojej mamie. Trzymam kciuki za jak najszybszy powrot do zdrowia Agatku, Twoj Endriu sobie chyba chce nagrabic takimi tekstami. Pomysl Lucy z siara miedzy oczy bardzo mi sie spodobal ![]() Pojade chyba w tym tygodniu do Giza i tam zajme sie ostro wyprawka. Pozamawiam rzeczy na allegro, a to co mam, to popiore i poprasuje. Bede miala tam lepsze warunki do prasowania - tu nawet nie mam deski. A tak, rozwale sie przed tv (ktorego tutaj tez nie mam), poprasuje, poogladam glupie programy, pozniej popakuje w worki i przewieziemy autem do Warszawy. Pewnie Mamusia cos pomoze... ![]() No i ja tez chce jej pomoc z pierogami i salatkami na swieta. Wiecej raczej nie zrobie z ta koscia lonowa :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

w ogole doszlam do wniosku ze naprawde nie moge narzekac na ciaze, wygladam dobrze czuje sie dobrze, nic mnie nie boli nic mnie nie strzyka, bo jedna znajoma ktora tez ma termin na luty, tylko 2 tygodnie po mnie mowila ze strasznie sie meczy, nie moze siedziec, spac, i w ogole wygladala na zmeczona. A ja naprawde czuje sie dobrze 

Taaaa, jasne, ledwo do 1-szej wytrzymalam, ale i tak bylo fajnie. A Nietoperek skopal wszystkie ciotki filolozki i kazda juz sie w nim/niej zakochala 

każdy co innego gada
tak na necie pisało, ciekawa jestem jak mój gin mi zaleci
za 30 tydzień 

i tak nie mógłby z nami mieszkać.... poza tym odczulanie nie daje 100% pewności podobno 
musi być 60
), że w tym momencie wygoda jest dla mnie najważniejsza...

Gabrysia - 09.02.2012