Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 13:16   #4021
zielona_zabcia
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez agataskate Pokaż wiadomość
Męczę się i to bardzo ale co począć. Utyłam już 5 kg.
jejuśśś jak się męczysz, to nie ma sensu takie coś...
Po jakimś czasie sobie opuścisz bo nie dasz rady fizycznie i co?
Lepiej to przytycie jakoś rozłożyć w czasie... chyba, że bardzo Ci się śpieszy no to co innego

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 13:28   #4022
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Ervisha #2 ?
Co masz na myśli ?

Cytat:
Nie jest źle ale zawsze moze byc lepiej

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie". Czy jest prawidłowy? Proszę o ocenę i poprawę błędów.

Śniadanie - 2 bułki pszenne (duże) z masłem, jedna z serem żółtym, pieczarkami, szynką, papryką, cebulką i zapieczona w piekarniku, ketchup, druga z szynką wiejską, ogórkiem, pomidorem, sałatką i majonezem, kawa zbożowa z mlekiem 3,2

Po śniadaniu - kilka ciastek familijnych, kinder bueno, 2 cukierki choinkowe

II Śniadanie - szklanka budyniu czekoladowego, 2 kromki chleba z masłem jedna z białym serem i miodem, druga z dżemem, jabłko, szklanka soku winogronowego

Obiad - zupa pieczarkowa z makaronem na gęsto (cały talerz) zabielana śmietaną 18%, żeberka smażone na patelni na smalcu, warzywa na patelnię, surówka, ziemniaki, szklanka soku winogronowego

Deser - 2 cukierki choinkowe, kilka pierniczków i 2 cukierki mieszanki wedlowskiej

Podwieczorek - drożdżówka z marmoladą i budyniem, 2 jajka na miękko z 2 kromkami chleba żytniego z masłem, pomidorem, szynką wiejską, kawa cappucino

Kolacja - 2 bułki grahamki z masłem i szynką, 2 małe białe kiełbasy z sałatką jarzynową z majonezem, szklanka herbaty z miodem

Po kolacji - mieszanka studencka, czekolada milka toffi
Ładnie. Aż mnie zastanawia czy to prawda

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka000 Pokaż wiadomość
A co wam przeszkadza, że agataskate zdrowo sie odzywia, jest na przytyciu i ma fajne jadłospisy? Zdajecie sobie sprawę, że takimi uwagami zniechęcacie dziewczynę do normalnego odżywiania? Jakby jadła przez cały dzień 2 jabłka i parówkę to byłoby ok?
Zgadzam się, że jadłospisów nie powinna ocenić, ale wklejać tu własne jak najbardziej. Właśnie przez takie uwagi możesz ją zawrócić z dobrej drogi - zdajesz sobie z tego sprawę?
Nie ruzmiem, co ci przeszkadza, że ktoś ma zdrowy, prawidłowy jadłospis. I jeszcze ta poprzednia uwaga kogoś - nie męczysz się na tym? - Też jest żałosna, zniechęcająca do zdrowienia i pachnąca ED.

Agataskate - nie zniechęcaj się
Popieram i zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
aktywnie zarówno fizycznie jak i psychicznie
No i bardzo dobrze się odżywiasz. Mówią, ze wysiłek psychiczny to jest gorszy i bardziej męczący od tego fizycznego Bardzo podobają mi się Twoje jadłospisy na U

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Męczę się i to bardzo ale co począć. Utyłam już 5 kg.
A w jakim czasie? I może przeżuć się na dietę lekkostrawną. NIe unikaj tłuszczy, ale zamiast smażonych jedz duszone albo gotowane. Jajecznica na maśle jest bardzo smaczna, ale żeberka nie musisz jeść smazonych. Moze zjedz duszone albo gotowane a na samym końcu skro oliwą by jednak jakieś zdrowe tłuszcze były w tym obiedzie

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 15:24   #4023
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Co masz na myśli ?

Ładnie. Aż mnie zastanawia czy to prawda

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Popieram i zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

No i bardzo dobrze się odżywiasz. Mówią, ze wysiłek psychiczny to jest gorszy i bardziej męczący od tego fizycznego Bardzo podobają mi się Twoje jadłospisy na U

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A w jakim czasie? I może przeżuć się na dietę lekkostrawną. NIe unikaj tłuszczy, ale zamiast smażonych jedz duszone albo gotowane. Jajecznica na maśle jest bardzo smaczna, ale żeberka nie musisz jeść smazonych. Moze zjedz duszone albo gotowane a na samym końcu skro oliwą by jednak jakieś zdrowe tłuszcze były w tym obiedzie

jakieś 3 miesiące
agataskate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:23   #4024
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
jakieś 3 miesiące
Zastanawiało mnie, czy to nie początek, bo nagły przeskok kaloryczny może być groźny. Chyba że próbujesz od 3 miesięcy, a tak jesz od tygodnia?
Mam nadzieję, że jesteś w kontakcie z lekarzem i życzę powodzenia.
Wolniejszy przybór wagi jest mniejszym szokiem dla organizmu.
Stary 2011-12-11, 20:07   #4025
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
Zastanawiało mnie, czy to nie początek, bo nagły przeskok kaloryczny może być groźny. Chyba że próbujesz od 3 miesięcy, a tak jesz od tygodnia?
Mam nadzieję, że jesteś w kontakcie z lekarzem i życzę powodzenia.
Wolniejszy przybór wagi jest mniejszym szokiem dla organizmu.

próbuję od 3 miesięcy po trochu. tak jestem pod stałą kontrolą lekarską. czasami mam dość wsyztkiego
Stary 2011-12-11, 20:14   #4026
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
próbuję od 3 miesięcy po trochu. tak jestem pod stałą kontrolą lekarską. czasami mam dość wsyztkiego
czyli rozumiem, że ilości jedzenia i liczba kalorii była stopniowo zwiększana do tej, która jest obecnie i dobrze się czujesz fizycznie?
Z mojego stanowiska radzę Ci na tyle się zająć różnymi rzeczami, żeby jak najmniej myśleć o jedzeniu. Trudne to, ale się da - tylko nie zamykaj się w domu.
Stary 2011-12-12, 10:13   #4027
Anianiani
Raczkowanie

Cytat:
Piszesz, że próbujesz od trzech miesięcy, a jeszcze tydzień temu Twój jadłospis pod tytułem "Utrzymanie" wyglądał tak:

Cytat:
Oto moje dzisiejsze Utrzymanie:
IŚniadanie - kaszka smakija z sosem owoce leśne
IIŚniadanie - jabłko i szklanka soku jablkowego bez cukru
Obiad - pomidor lub fasolka szparagowa bez bułki i tłuszczu tylko ugotowana z żółtym serem
Podwieczorek - algida big milk
Kolacja - banan
Oceńcie i poprawcie mnie jeśli jest coś źle. Bo chcę się zdrowo odżywiać i nie tyć tylko trzymać stałą wagę. Za słowa krytyki się nie obraże.
Coś tu chyba nie gra...

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 11:49   #4028
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
czyli rozumiem, że ilości jedzenia i liczba kalorii była stopniowo zwiększana do tej, która jest obecnie i dobrze się czujesz fizycznie?
Z mojego stanowiska radzę Ci na tyle się zająć różnymi rzeczami, żeby jak najmniej myśleć o jedzeniu. Trudne to, ale się da - tylko nie zamykaj się w domu.

staram się nie myśleć choć jest to bardzo trudne. gdyby nie przyjacele i mama nie dałabym sobie chyba rady.
Stary 2011-12-12, 12:02   #4029
agataskate
Raczkowanie

Oto mój jadłospis na Przytycie czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i poprawę błedów. Nie obrażam się na krytykę.

Śniadanie - 2 bułki pszenne jedna z białym serem (2 grube plastry jeden z miodem, drugim z truskawkowym dżemem), druga z szynką wiejską, pomidorkiem, sałatką i jajkiem, kubek kakao na mleku 3,2

Po śniadaniu - 2 plastry chałwy i cukierki schocko bons

II Śniadanie - całe spore kaki, 2 kromki żytniego z masłem i jedna z serem topionym i pomidorem a druga serek wiejski z wmieszanym dżemem, szklanka herbaty z miodem

Obiad - schab duszony, woreczek kaszy gryczanej z domowym sosem, mnóstwo surowki, zupa czerwony barszcz z uszkami, szklanka soku brzoskwiniowego

Deser - karpatka i biała czekolada

Podwieczorek - spory pucharek lodów z bita smietaną, orzechami i polewą, banan i trochę rodzynek, rogal 7days

Kolacja - 2 bulki grahamki, 3 jajka na miękko, omidor, ogórek, salata kubek erbaty z miodem

po kolacji - oreo i reszta czekolady
Stary 2011-12-12, 14:07   #4030
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
strasznie zmienił sie ten watek...kiedyś naprawde można było brać przykład z wielu jadłospisów a obecnie to można brać z nich przykład pod kątem jak sie nie odżywiać...
Olik nie wszystkie. Są jeszcze osoby których jadłospisy są wzorowym przykładem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Oto mój jadłospis na Przytycie czy jest prawidłowy? Proszę o ocenkę i poprawę błedów. Nie obrażam się na krytykę.

Śniadanie - 2 bułki pszenne jedna z białym serem (2 grube plastry jeden z miodem, drugim z truskawkowym dżemem), druga z szynką wiejską, pomidorkiem, sałatką i jajkiem, kubek kakao na mleku 3,2 na kanapkach brakuje masła/margaryny poza tym bardzo ładnie

Po śniadaniu - 2 plastry chałwy i cukierki schocko bons smacznie

II Śniadanie - całe spore kaki, 2 kromki żytniego z masłem i jedna z serem topionym i pomidorem a druga serek wiejski z wmieszanym dżemem, szklanka herbaty z miodem

Obiad - schab duszony, woreczek kaszy gryczanej z domowym sosem, mnóstwo surowki, zupa czerwony barszcz z uszkami, szklanka soku brzoskwiniowego bardzo apetyczny pomysł na serek wiejski

Deser - karpatka i biała czekolada fajnie

Podwieczorek - spory pucharek lodów z bita smietaną, orzechami i polewą, banan i trochę rodzynek, rogal 7days narobiłaś mi apetytu na lody

Kolacja - 2 bulki grahamki, 3 jajka na miękko, omidor, ogórek, salata kubek erbaty z miodem na bułkę daj masło albo margarynę

po kolacji - oreo i reszta czekolady
Jadłospisy masz ładne. Mam pytanie? Masz ochotę na tyle słodyczy czy jesz je by przytyć? Jak nie masz ochoty na ciastka czy czekoladę nie musisz jej jeść. NIe musisz tyć na słodyczach. Mozesz zastąpić je zdrowszymi przekąskami: orzechami, owocami, galaretkami, budyniami, kisielami itp. No ale jeśli masz na nie ochotę to jedz na zdrowie

Stary 2011-12-12, 17:08   #4031
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Olik nie wszystkie. Są jeszcze osoby których jadłospisy są wzorowym przykładem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Jadłospisy masz ładne. Mam pytanie? Masz ochotę na tyle słodyczy czy jesz je by przytyć? Jak nie masz ochoty na ciastka czy czekoladę nie musisz jej jeść. NIe musisz tyć na słodyczach. Mozesz zastąpić je zdrowszymi przekąskami: orzechami, owocami, galaretkami, budyniami, kisielami itp. No ale jeśli masz na nie ochotę to jedz na zdrowie
nie mam ochoty na słodycze ale nie mam innego pomysłu
Stary 2011-12-12, 17:33   #4032
nikol12
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

mam dzisiaj okropny dzień zjadłam dzisiaj 2000 kcal - nie wiem co mnie naszło ale liczyłam-i mam meega wyrzuty sumienia czy dla nastolatki to dużo? boję się , że przytyję. szczególnie dlatego, że jutro mam ważenie i baardzo chciałabym zobaczyć na wadze tyle samo ( chociaz wiem ze powinnam przytyc, ale postanowilam ze jak jutro bedzie tyle samo, albo -tego raczej nie chcę - mniej to solidnie wezmę się za P ). dodam że moja dzisiejsza aktywność ogranicza się do 1 h marszu z i do szkoły i ok.20 min hulahop + po 50 brzuszków i przysiadów. Wiem że głupie pytanie...

PS: jeśli chcesz mi teraz dokuczyć - odpuść sobie- szukam tu pomocy , a nie odzywek typu : głupia jesteś itd.
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 17:55   #4033
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
mam dzisiaj okropny dzień zjadłam dzisiaj 2000 kcal - nie wiem co mnie naszło ale liczyłam-i mam meega wyrzuty sumienia czy dla nastolatki to dużo? boję się , że przytyję. szczególnie dlatego, że jutro mam ważenie i baardzo chciałabym zobaczyć na wadze tyle samo ( chociaz wiem ze powinnam przytyc, ale postanowilam ze jak jutro bedzie tyle samo, albo -tego raczej nie chcę - mniej to solidnie wezmę się za P ). dodam że moja dzisiejsza aktywność ogranicza się do 1 h marszu z i do szkoły i ok.20 min hulahop + po 50 brzuszków i przysiadów. Wiem że głupie pytanie...

PS: jeśli chcesz mi teraz dokuczyć - odpuść sobie- szukam tu pomocy , a nie odzywek typu : głupia jesteś itd.
Nicol 2000 kacal to nie jest za dużo uwierz. Musiz zapomnieć o kaloriach bo nigdy nie wyzdrowiejesz. Moim zdaniem jedzenie powinna szykować Ci mama. Wtedy nie będziesz wiedziałą ile dała ci masła na kanapki itp. i moze wtedy uda ci sie o tym zapomniec

Stary 2011-12-12, 19:09   #4034
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Nicol 2000 kacal to nie jest za dużo uwierz. Musiz zapomnieć o kaloriach bo nigdy nie wyzdrowiejesz. Moim zdaniem jedzenie powinna szykować Ci mama. Wtedy nie będziesz wiedziałą ile dała ci masła na kanapki itp. i moze wtedy uda ci sie o tym zapomniec
zapomnialam napisac ze zjadlam 2000 tys DODATKOWO + 2000 tys. ,, normalnych"
Stary 2011-12-12, 19:13   #4035
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
zapomnialam napisac ze zjadlam 2000 tys DODATKOWO + 2000 tys. ,, normalnych"
A nie jest tak że wyolbrzymiasz? osoby chore mają zamazany obraz. Na talerzu mają małą albo normalną porcję a im wydaje się że to nie wiadomo ile. Znałam dziewczyny, które w wodzie i paście do zębów widziały kalorie

Stary 2011-12-14, 17:55   #4036
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
A nie jest tak że wyolbrzymiasz? osoby chore mają zamazany obraz. Na talerzu mają małą albo normalną porcję a im wydaje się że to nie wiadomo ile. Znałam dziewczyny, które w wodzie i paście do zębów widziały kalorie
A ty czytasz czasem posty na które odpowiadasz? Czy rozmawiasz sama ze sobą? Skoro nikol12 napisała że według jej mniemania zjadła za dużo czyt.miała kompuls to pewnie tak jest.Nawet średnio rozgarnięty człowiek jest się w stanie zorientować że przesadził z jedzeniem.Już nawet abstrahując od Tego czy dziewczyna powinna przytyć czy nie, to takie popadanie ze skrajności w skrajność raczej nie przyczyni się do jej zdrowienia.Swoją drogą ile kg takiej pasty trzeba by było zjeść by nazbierać 2000 tyś kcal?
No nie wiem może ja się nie znam ale akurat osoba tak bardzo zaburzona jak Ty nie powinna nikomu udzielać rad ,a już na pewno nie w tym wątku...

Szczerze powiedziawszy mam już powoli dość twojej nachalnej obecności na forum ( Da się tu gdzieś wcisnąć ignora? ) ,tych ciągłych kłamstewek ,wypisywania w każdym możliwym wątku co będziesz jadła na śniadanie,obiad,kolacje,p odwieczorek czy tego że pierdyliard dni pod rząd masz ochotę na sernik kapłański czy jakiś tam.Że już o chamskim wypytywaniu innych dziewczyn o jedzenie nie wspomnę.Czy Ty w ogóle masz jakieś życie poza tymi kilkoma wątkami? Czy twój chory świat ogranicza się tylko do rozmów o żarciu ? Serio mnie to ciekawi.(Wnioskując po naszych dawnych rozmowach na pw to raczej nie.)
Może chociaż raz w życiu posłuchasz osób Ci życzliwych i zaczniesz się w końcu leczyć? Albo przynajmniej nie wciągaj w chorobę dziewczyn które chcą wyjść z tego bagna i szukają tutaj wsparcia a nie bzdurnych rad rodem z Nonsensopedii.
Jak to możliwe że skomplikowana została zbanowana a z Ervishą nic się nie da zrobić? A zdaje się że są na podobny etapie jeśli chodzi o "zdrowienie".
Stary 2011-12-14, 18:21   #4037
Ervisha
Zakorzenienie

Libra co ja Ci przeszkadzam??? Przecież nikogo nie obrażam, więc daj spokój. Poza tym bana już miałam

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-12-14 o 18:25
Stary 2011-12-14, 19:21   #4038
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Libra co ja Ci przeszkadzam??? Przecież nikogo nie obrażam, więc daj spokój. Poza tym bana już miałam
Obrażasz moją inteligencję wypisując głupoty i notorycznie kłamiąc.Poza tym irytuje mnie twoje zachowanie na forum i sposób w jaki artykułujesz wypowiedzi.
No i jak już wspomniałam bawisz się w ciocię dobrą radę chociaż Twoje wiedza w dziedzinie dietetyki jest znikoma, nie wspominając już o tym że z większości Twoich postów wyłania się obraz głęboko zaburzonej osoby która nie dość że nie radzi sobie sama z sobą to jeszcze wciąga w swój chory świat inne dziewczyny.Teraz już rozumiesz czy muszę napisać że wpływasz destrukcyjnie na osoby które starają się wrócić do normalność?
Stary 2011-12-14, 19:47   #4039
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Obrażasz moją inteligencję wypisując głupoty i notorycznie kłamiąc.Poza tym irytuje mnie twoje zachowanie na forum i sposób w jaki artykułujesz wypowiedzi.
No i jak już wspomniałam bawisz się w ciocię dobrą radę chociaż Twoje wiedza w dziedzinie dietetyki jest znikoma, nie wspominając już o tym że z większości Twoich postów wyłania się obraz głęboko zaburzonej osoby która nie dość że nie radzi sobie sama z sobą to jeszcze wciąga w swój chory świat inne dziewczyny.Teraz już rozumiesz czy muszę napisać że wpływasz destrukcyjnie na osoby które starają się wrócić do normalność?
Niby w jakiej sprawie kłamię co ??? Nie znasz mnie a oceniasz i to jest bład. Zajmij się sobą a mnie zostaw w spokoju

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-14, 20:15   #4040
Libra2
Zadomowienie

W sprawie globalnego ocieplenia i kryzysu w Europie...jeżu Nie chcę mi się trzeci raz powtarzać Tego samego,jako że coraz bardziej oddalamy się od tematu proponuję zakończyć Tę jakże owocną dyskusję bo obie dostaniemy bana i na tym się skończy.
Taka rada na przyszłość -udzielając się na forum chcąc nie chcąc podlegasz ocenie .Nie znam Cię prywatnie ale znam jako użytkowniczkę forum,bardzo chorą użytkowniczkę która próbuje wmówić innym( i przede wszystkim sobie) że jest inaczej.Zapomniałaś tylko o jednym maleńkim szczególe że niektórzy znają mechanizmy Tej choroby od podszewki i wiedzą jak się zachowuje osoba która ma przed sobą jeszcze długą drogę do "wyzdrowienia".
Stary 2011-12-16, 19:44   #4041
Natexxa
Raczkowanie

Moje:

Śn: pół bułki z ziarnami z serkiem bieluchem(cienka warstwa) i pomidorem, pół szklanki mleka
IIśn: pół jogurtu Danio Intenso kokosowego
Ob: pół miseczki zupy koperkowej z ryżem, 4 pierogi ruskie(po ok 30g)
34 minuty na stepperku
Kol: dwie cienkie kromki słonecznikowego z plasterkiem szynki drobiowej i ogórkiem

Jak to się prezentuje?

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:43   #4042
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
Moje:

Śn: pół bułki z ziarnami z serkiem bieluchem(cienka warstwa) i pomidorem, pół szklanki mleka
IIśn: pół jogurtu Danio Intenso kokosowego
Ob: pół miseczki zupy koperkowej z ryżem, 4 pierogi ruskie(po ok 30g)
34 minuty na stepperku
Kol: dwie cienkie kromki słonecznikowego z plasterkiem szynki drobiowej i ogórkiem

Jak to się prezentuje?
no genialnie, chudnij dalej

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 12:09   #4043
N_tt
Raczkowanie

s

Edytowane przez N_tt
Czas edycji: 2011-12-18 o 12:11
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 15:00   #4044
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego nie chudnę???

hello

u mnie rewelacji chyba nie bedzie

tzn dzis wlazlam na wage pokazalo 56,1

ale wczoraj mialam gosci zjadlam pizzy kawalek pare paluszkow i malego drinka wiec pewnie skoczy...

dzis nie mam sily na gotowanie

wiec rano zjadlam troche platek na mleku
potem kawaleczek ciasta marchewkowego (sama pieklam z malaj iloscia cukru)
na obiad mam kanapke z warzywami i wdlina
potem jogurt naturalny z owocami
a na kolacje serek waniliowy z jednym zytnik chrupkim pieczywem

w miedzy czasie pije nieslodzona herbate i wode mam cynamonowa i jakas inna i pyszne sa
Stary 2011-12-18, 19:23   #4045
Molowa nutka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
A ty czytasz czasem posty na które odpowiadasz? Czy rozmawiasz sama ze sobą? Skoro nikol12 napisała że według jej mniemania zjadła za dużo czyt.miała kompuls to pewnie tak jest.Nawet średnio rozgarnięty człowiek jest się w stanie zorientować że przesadził z jedzeniem.Już nawet abstrahując od Tego czy dziewczyna powinna przytyć czy nie, to takie popadanie ze skrajności w skrajność raczej nie przyczyni się do jej zdrowienia.Swoją drogą ile kg takiej pasty trzeba by było zjeść by nazbierać 2000 tyś kcal?
No nie wiem może ja się nie znam ale akurat osoba tak bardzo zaburzona jak Ty nie powinna nikomu udzielać rad ,a już na pewno nie w tym wątku...

Szczerze powiedziawszy mam już powoli dość twojej nachalnej obecności na forum ( Da się tu gdzieś wcisnąć ignora? ) ,tych ciągłych kłamstewek ,wypisywania w każdym możliwym wątku co będziesz jadła na śniadanie,obiad,kolacje,p odwieczorek czy tego że pierdyliard dni pod rząd masz ochotę na sernik kapłański czy jakiś tam.Że już o chamskim wypytywaniu innych dziewczyn o jedzenie nie wspomnę.Czy Ty w ogóle masz jakieś życie poza tymi kilkoma wątkami? Czy twój chory świat ogranicza się tylko do rozmów o żarciu ? Serio mnie to ciekawi.(Wnioskując po naszych dawnych rozmowach na pw to raczej nie.)
Może chociaż raz w życiu posłuchasz osób Ci życzliwych i zaczniesz się w końcu leczyć? Albo przynajmniej nie wciągaj w chorobę dziewczyn które chcą wyjść z tego bagna i szukają tutaj wsparcia a nie bzdurnych rad rodem z Nonsensopedii.
Jak to możliwe że skomplikowana została zbanowana a z Ervishą nic się nie da zrobić? A zdaje się że są na podobny etapie jeśli chodzi o "zdrowienie".
To raczej twoje wypowiedzi niż Ervishi są bardziej chamskie. Poza tym oskarżasz kogoś o kłamstwo a nawet nie potrafisz przytoczyć przykładów. Bardziej ty mi wyglądasz na osobę chorą... Osoby z ED są często nerwowe, a przez ten post przemawia jakaś nerwica... Ervisha z kolei nie reaguje na zaczepki...
Molowa nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 16:08   #4046
nikol12
Rozeznanie

ile kcal jeść żeby przytyć? chciałabym tyć nie więcej niż o,5 kg na tydzień. 2300 kcal wystarczy?
Stary 2011-12-22, 16:49   #4047
wizjaa
Rozeznanie

dzis przez caly dzien

3 jablka, 4 mandarynki, 3 marchewki, 5 wafli ryzowych, grapefruit, pol kubka mleka z 4 lyz otrebow, serek wiejski, kisc winogron, 6 orzechow laskowych i kilka pomidorkow koktajlowych
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 17:17   #4048
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
dzis przez caly dzien

3 jablka, 4 mandarynki, 3 marchewki, 5 wafli ryzowych, grapefruit, pol kubka mleka z 4 lyz otrebow, serek wiejski, kisc winogron, 6 orzechow laskowych i kilka pomidorkow koktajlowych
Dzień się jeszcze nie skończył.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:20   #4049
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Dzień się jeszcze nie skończył.
dla mnie juz chyba tak, mam tak ogromne wyrzuty jak to wszystko zebralam do kupy. niby nic caly dzien,a tyyyle zarcia.
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 17:23   #4050
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
dla mnie juz chyba tak, mam tak ogromne wyrzuty jak to wszystko zebralam do kupy. niby nic caly dzien,a tyyyle zarcia.

'a tyyyle zarcia'

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości