|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
MartuNiunia87 MissZuzia
Ja też dziewczynom napisałam takie kolory jak podałyście mają mi pomóc wybrać Dziękuję za Wasze opinie Cytat:
|
|
#2852 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
non stopja też prasuje-to jedyna rzecz ktorej tz nie robi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kurde to chyba sa rozstepy cyce mi teraz nie urosly nic a dopiero teraz sie pojawily wstreciochy
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak nie dość, że będziesz obolała po porodzie, przerażona, że w domu masz takiego małego człowieka to jeszcze na głowie będziesz miećmamę, która wszystko wie lepiej i na każdym kroku będzie Ci wytykać co robisz nie tak (może akurat nie, ale chyba wszystkie mamy tak mają - dobre chęci po prostu) - a to tylko będzie generowało dodatkowy stres i spięcia. Lepiej jej powiedzieć od razu
|
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ludzie to naprawde wstydu nie mają gdyby naprawdę miała głodne wnuki w domu to by wzięła to mięso i jeszcze Cię po rękach całowała. Jak nic nie miała się za co napić pewnie![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Pozycja ![]() za 30tc.
|
|
|
|
|
#2855 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja muszę poprasować rzeczy do torby i to soon czekam na rozmowy w toku lubię coś oglądać i prasować przed tv :P na filmikach jest i dziewczynka i wojtuś Cytat:
Cytat:
![]() tylko rozwalil mnie jego pasiasty kostium Cytat:
Renatko co do rozstepów to smaruje moje na brzuchu mustela i dupa jak sie cholery pojawily to nie ma zmiluj, ze znikną, tym bardziej, ze skóra się cały czas rozciąga... wcieraj kremy i nie placz bo jakbym Ci pokazała swój brzuch to byś padła.. jestem tak pochlastana ze wstyd przeciez tam nie tyje no ale widac ze jak mi skóra peka to wszędzie aaa pochwalę się - mój smoczur idzie jutro do psiego fryzjera ale będzie jazda przy czesaniu jego kołtunów
|
||||
|
|
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już część swojej torby spakowałam dzisiaj
![]() wyprałam swoje koszule z szlafrokiem i ładnie wyprasowałam razem z ręcznikami podkłady, mega podpaski, mydełko i różne pierdołki wsadzone zostały jeszcze drobiazgi ale ten facet z mamo tato co ty na to jest genialny mam nadzieję że też nabierzemy takie wprawy
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w ogole stwierdzila, ze jak urodze wczesniej to ona z tesciowa i z tztem sobie sami zjedza wigilie a ja moge sobie przeciez lezec w pokoju i co to za problem to nic ze bede chciala wietrzyc cycki i bede obolala po porodzie ale coz mamusia wie lepiej ![]() juz sie żaliłam wcześniej na to, za to mąż ma powiedziane, ze mamy nie mogą tak długo siedziec bo ja tez chce miec troche prywatnosci a nie ciągle zabawiać gosci bo mama i jedna i druga nie mają nic innego do robienia w warszawie jak nie wytrzymam kupie im bilety na PKP do krakowa, powiem ze była promocja i zaproponuje podwózkę na dworzec |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za 29tc za wizytę i za wyniki.
|
|
|
|
|
#2859 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w nocy mogę miec wyłaczony kaloryfer i to są jedyne ustępstwa na jakie poszedł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do dziewczynki i chłopczyka skapowałam się później że raz jest tak a raz inaczej ![]() współczuję tej sytuacji z babą, no właśnie jeszcze ten styczeń może wam skomplikować sytuację jeśli nie uzna wam tej rozmowy tel i będzie uparcie twierdzić że jej nie było ja też smaruje się teraz mustelą, no zobaczymy jak będzie jeszcze po porodzie ![]() powodzenia u psiego fryzjera
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za 36tc
|
|
|
|
|
#2861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt faktem pomógł ![]() Cytat:
mięsa nie chciała?? pewnie na chlanie chciała głupi pi.da Cytat:
![]() to albo dobra była szamponetka(nigdy jej nie używałam)- albo masz takie włoski, które super trzymają ![]() Cytat:
![]() A z odciskami- mam to samo
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za 32tc i kciuki za wizytę, nie stresuj się będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mustela mi sie ciezko rozsmarowuje aa i nie dziękuję jaka dobra ze mnie psia mama? sama nie idę podciąć włosów a oskara zabieram ależ będzie piękny i pachnący i wystrzyżony jak gośc usłyszał, że przychodzę z goldenem to nas specjalnie umówił jak najwcześniej bo stwierdził, ze to sama przyjemnosć :P ojj jeszcze sie chłopak zdziwi ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
za 34tc
|
||
|
|
|
#2865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe co u mnie będzie ![]() wiem, że teściowej nie musze się bać do 10tego stycznia że przyjedzie bo praca ją będzie trzymać, jest głowną księgową i jakiś tydz czy dwa temu gadałyśmy sobie o pracy i wspomniała że dowalili jej jakiś projekt gównian.y i że będzie mieć masakrę do 10.01 uffff ![]() ![]() tle dobrze, że chociaz te parę dni da mi wytchnienia ![]() chociaż będę sie starać odwlekać ich przyjazd ![]() ze swoją mamą się nie będę patyczkować, ona wie że co w myśli to na języku u mnie Cytat:
jak mi kilka tyg zostało więc wzięłam mustelę a najwyżej jak się skończy przed godz O to może już będzie elancyl w normalnej cenie w ogóle czytam i czytam ciągle o nacinaniu i pęknięciach i podziwiam tę dziewczynę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=188 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=183 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=195 ale chyba bałabym się tych ćwiczeń z balonikiem zresztą i tak już za późno
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a moja mama nawet z psem nie wyjdzie, bo pies jej nie zna i się nie posłucha..ale trudno jak bedzie trzeba to sobie z nia pogadam i juz ![]() o tej dziewczynie z balonikiem czytałam wczoraj wieczorem !! właśnie na nas jest już za późno, poza tym ten balonik 400 zł kosztuje ![]() a kochana kremy na rozstepy do 2-3 miesiecy minimum po porodzie trzeba stosować |
|
|
|
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
ahh zapomniałam Wam dopisać, do Waszych niezłych akcji z ludziami
od tamtej pory ma uprzedzenia...A tak z innej beczki ja- za młodu jak się całowałam z A. na 'pożegnanie' i odprowadziłam go na autobus, było ciemno, my tam weszliśmy w ślimaka, stanęliśmy dalej od przystanku, to jakiś bezczelny typ koło 50-60tki powiedział: "NIE ZES.RAJ.CIE SIE" zazdrosny pewnie był, że on stary i nie ma z kim czy co? bambusek ale noc... współczuję dolegliwości, mam nadzieję, że teraz czujesz się w miarę dobrze?? Nikotynka całe szczęście w tą wanienką!! Neutrala bym dała Boroo ja nie miałam takich akcji z rp_77 może teraz mają sporo zamówień czy coś?? święta idą, więcej kasy itp itd... Cytat:
![]() Cytat:
to jest lepsza od mojego męża widzę Jak to powiedziałam teściowej to normalnie też parsknęła śmiechem faceci rozumiem, że mogą być ograniczeni, ale kobieta?? Cytat:
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
BebiBebi - nie pisałam o łóżeczkach bo obydwa mi się podobaja ! chociaż moze troszkę bardziej to drugie
|
|
|
|
#2869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to go ochrzaniłam za głupie myślenie, bo dziecko można przypadkiem 'zabić' kliszcząc go swoim cielskiem i się po prostu udusi a mój mąż śpi jak kamlot, ma niekontrolowane ruchy, także masakra, ja tam się budzę od byle szelestu i mam płytki sen, ale za chiny nie będę przyzwyczajać dziecka do spania z rodzicem, wystarczy, że będę karmiła na łóżku... ![]() Cytat:
A wiesz, że 19mala83 mnie olała?? Umówiła się z jakimś gburem który akurat jutro przyjeżdża od pieców gazowych spisać itp itd Cytat:
U mnie nadal torba leży...
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Po porodzie też trzeba smarowac brzuszek żeby ładnie wyglądał ,więc może by się jednak przydał
|
#2871 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kiedys to sie na polu rodzilo, w chuste owijalo i dalej do roboty, wiec nawet ubranka nam niepotrzebne!
Cytat:
i od razu wiadomo,kto jest naprawde glodny i czeka pod sklepem, a kto usilnie przekonuje, ze sam sobie kupi... ALLELUJA !!!! ![]() Nikotynko, o kurcze, masakra z tym babsztylem. Dlatego wlasnie lubie miec zawsze wszystko czarno na bialym - albo na pismie, albo na mailu, bo wtedy nie ma opcji, ze sie nie przyzna. Kurcze, trzymam kciuki, zeby przestala robic problemy. W ogole co za łachudra, zeby kobiecie w tak zaawansowanej ciazy takie problemy robic? Nie rozumie, ze potrzebujesz spokoju i czasu na uwicie gniazdka dla Malenstwa??? Oby jej mezowi nie chcial stanac !!! Cytat:
Cytat:
jak ja z taka bolaca cipka do slubu pojde? ![]() ![]() Nic to, musimy dac rade. Przeciez kiedys "to kobiety do konca ciazy na polu proacowaly..." Cytat:
pochwal sie ![]() Cytat:
![]() jeej...juz niedlugo bedziecie tulily z Uska swoje brzdace
|
|
#2872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w komentarzu już ja się wyżyję już myślalam że będę musiała nową wanienkę zamówić ![]() Cytat:
czas sie zbierac i pakować torbę a ze spaniem na łóżku to już w ogole. Moj to by spał z dzieckiem i jeszcze z psem w jednym łózku.. wg niego zbyt sterylnie też być nie moze
|
||
|
|
|
#2873 |
|
Rozeznanie
|
byłam na mieście dzisiaj,kupiłam prezenty dla 5 i 6 latki no ale niewiem co jeszcze kupic 3,5 latce ,co myślicie o tym http://allegro.onet.pl/pies-interakt...954131527.html ,czy może dla dziewczynki prawie 4 latniej to niezbyt ciekawy prezent???
dlam oich rodziców oglądałam grubaśmy koc i coś o czym mówią od dawna no ale jakos niemogą sobie tego sprawic hehe młynek do kawy i kawę w ziarnkach - bo oni to tacy miłosnicy kawki ![]() dla teściów brak pomysłu i dla babci tak samo!!!!!! dla siostry tżta mamy pościel białą bo to sobie wybrała. a dla siebie nawzajem???to sama niewiem,chcemy kupic kamerę , więc pewnie to będzie prezent dla nas ![]()
|
|
|
|
#2874 |
|
Raczkowanie
|
Hej
NIE PRZECZYTAŁAM ![]() Zaczynamy z Filipem 34 tydzień . Nie wiem jak to możliwe, że zostały mi dwa tygodnie do wymarzonego 36 tygodnia
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
noo...dobrze, ze chociaz tyle
![]() Nikotynko, wspolczuje sytuacji z mama i tesciowka. Ja zeby uniknac takich problemow, stwierdzilam, ze najpierw pobedzie ze mna Mama (uwielbiam ja i wiem, ze jej obecnosc bedzie blogoslawienstwem, nie problemem), a jak Mama bedzie musiala wrocic do domu, opiekowac sie dziadkiem, to wtedy juz mamy z przyjaciolka w planach,ze ona bierze urlop i przyjezdza na tydzien-dwa - zeby tylko moja tesciowa nie miala pretekstu do przesiadywania u nas "bo trzeba Malgosi pomoc" ![]() Taka obolala i wymeczona moge byc wobec niej nieobliczalna, wiec wole nie ryzykowac... Jade po formalne zaswiadczenie, ze jestem w ciazy... ![]() a pozniej do szkoly rodzenia moje pierwsze zajecia - czuje dreszczyk podniecenia ![]() ![]()
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikotynka, to nie jest śmieszne ![]() Ja bym się na takie coś chyba nie zgodziła (tzn. w ej chwili jesem w prawie identycznej sytuacji jak ty - ale ja mieszkam z mamą,więc innego wyjścia nie mam). Przecież jej nie wykwateruję z jej własnego mieszkania ... i tak pokój musi zmienić
|
|
|
#2877 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - ciągle się takimi wizjami bab w polu rodzących albo jaskiniach na kamieniach pocieszam; ciekawe kto i czym im pępowinę odcinał ![]() - Amen! - a żeby właśnie stawał, ale tylko na inne baby oooo ![]() - dasz radę, a jakby straszliwie bolało to sobie pod majtki wsadź ciepły kompres albo jakiś termofor mały ![]() Cytat:
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
zaliczyłam ten spr i jeszcze z mężem chodziliśmy po sklepach i orientowaliśmy się w cenach ![]() Przeczytałam, pocytowałam ale oczywiście światło wyłączyli Pamietam że dziewczyny coś mówiły o bólu kości łonowej. Ja pytam ginki w czwartek czy to sie tak utrzyma do dnia porodu bo funkcjonować nie moge. Wystarczy że dłużej posiedze to potem kroka nie daje rady dac. A o przekręcaniu się w łózku z boku na bok nie ma mowy. |
|
|
|
#2879 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)współczuje takiej ilosci! chociaz pewnie juz tak nie panikujesz jak ja dzisiaj z rana. stwierdzialam ze spie dzisiaj na golasa i zobacze czy to nie po koszulce(bo rano miałam ja cała podwiniętą wlasnie pod biustem i moze to przez nia a nie rozstepy![]() ale fajnie smoczurowi tez bym sie wybrala ![]() Cytat:
wiadomo ze po porodzie to bedziesz chciala odpoczac a nie myslec o swiezych babciach...moze przyjda po rozum do glowy a z tymi biletami świetny pomysl![]() Cytat:
![]() kupiłam na juz istniejace z pharmacerisa teraz- zobaczymy ![]() Cytat:
![]() oby to byly odciski ![]() Cytat:
"Cytat:
ale mam jazde z tymi rozstepami musze przestac o tym myslec bo zwariuje
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tydzień do porodu i nie spakowana?!!!!!!!!!!! ![]() ![]() :tasacz ek:Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

mają mi pomóc wybrać 
nie może dziecko spać na sofie

cyce mi teraz nie urosly nic a dopiero teraz sie pojawily wstreciochy
autentycznie taka agresję we mnie wzbudziła, ze nie wiem... więc jej tylko burknęłam, że ja tez mam dziecko i ciężko pracuję to mam i trzasnęłam drzwiami i odjechałam.... no wredne babsko 

i to soon 
przeciez tam nie tyje no ale widac ze jak mi skóra peka to wszędzie 

za wizytę i za wyniki.
musi być 60
mięsa nie chciała?? 

współczuję dolegliwości, mam nadzieję, że teraz czujesz się w miarę dobrze??
święta idą, więcej kasy itp itd... 
to jest lepsza od mojego męża widzę
Umówiła się z jakimś gburem który akurat jutro przyjeżdża od pieców gazowych spisać itp itd
U mnie nadal torba leży... 
:tasacz ek: