|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Cytat:
![]() A mały był śpiący jak go ubierałam na chrzciny i nie miał humorku
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Bartus cudowny
![]() Lu jakbym szła do sąsiadów to bym poszla bo zawsze mozna zajrzec ![]() a u mnie przyjaciele sa na karuzeli mały zawsze do nich gada
|
|
|
|
#3213 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamiszcza
![]() Cytat:
powodzenia z pracą ![]() my idziemy na wigilie do tesciowej i moich rodziców tez zaprosiła wiec problem rozwiązany a pierwszy dzien do mamy na obiad a w drugi chyba w domku bedziemyCytat:
umiem tylko zrobic ucierany z owocami i 3-bita na herbatnikach ![]() Filipek cudny jest Cytat:
Cytat:
młody przystojnie wyglądał w tym ubranku i torcik tez fajnya co do piersi to pewnie jakis mocniejszy antybiotyk bedziesz musiała wziąć...oby pomoglo ![]() Cytat:
_Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas uszka kupne są od lat bo nikomu sie nie chce kleic barszczyk tez zwykle bywa kupnyCytat:
![]() Cytat:
/ wszyscy w jednym miescie mieszkają
|
||||||||||
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciąży nie jadłam bo cukrzyca, teraz nie jem bo skaza wyglądam jak wrak człowieka ale co tam
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja znowu z doskoku niestety Adaś tak pochłania mi czas, że nie mam kiedy cokolwiek Wam odpisać. teraz dosypia po spacerze w pokoju przy otwartym oknie, to ja na szybko na wizaz ![]() Szczerze, to przeczytałam 3 str w stecz bo pewnie zaraz się Adas obudzi bo śpi już 2 godz, a to na niego bardzo długo ![]() Soniu, Martusiu Małgosiu gratuluję udanych chrzin . Fajnie to już mieć za sobą, nie? A u nas też w sumie dostaliśmy samą kasiorkę, tylko od mojej jednej siorki dostaliśmy krzesełko do karmienia, i od kobitki ojca złoty łanuszek z medalikiem i taki śliczny album do uzupełnieniaLullka zdrówką życzę Ancia trzymam za Frania, żeby szybciutko wyzdrowiał i żeby bakteria poczła w cholerę![]() Thaya ale masz przystojniaka Sonia a Mati śliczności, i jak się pięknie śmieje i te oczka Małgosiu jak przeczytałam twojego posta o karmieniu to jakbym o sobie czytała, od paru dni mamy problem z karmieniem, tak jak u Ciebie płacze przy cycku, tak to rzuca się na jedzenie bo głodny, a jak mu dam cycka, to chwilkę pociągnie i wypluwa i krzyczy, złości się,muszę wtedy ponosić w pionie, uspokoić i znowu dać i tak może być i z godz, myslałam, że może kolki, ale nie jem nic nowego, a dziś zauważyłam na górnym prawym dziąśle dwie białe kropeczki i zastanawiam się czy to ząbek wychodzi czy to może zaczynają się pleśniawki, bo dają na początku podobne objawy i chyba ząbki to najpierw na dole wychodzą? juz sama nie wiem, i martwię się żeby to jednak nie były pleśniawki , może do lekarza powinnam iść? ii marudny jest strasznie a wczoraj to go usypialiśmy 3 godz, od 20 do 23.00 i niby śpi a odłożony do łóżeczka budził się natychmiast, a odkładaliśmy z 6 razy, albo więcej i w końcu wylądował u nas w łóżku, bo inaczekj nie chciał spać a od dziś tz na 2 zmianie i wraca o 23 i sama jestem i już się boję co będzie wieczorem. Sorki, że rzadko się teraz pojawiam, i od razu o sobie i z problemami, ale nie mam się kogo poradzić, tylko Wam mamusie o obudził się muszę kończyć
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gyrosa już nie zamówię ![]() To git, będzie co oglądać wieczorem ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Minio,. chyba pierwsze to na dole. Ja też miałam problemy z karmieniem - mały puszczał/ łapał i tak w kółko, ciągle do odbijania, prukania wydaje mi się, że to od smażonego miał. Dziś niby ok
|
|
|
|
|
#3219 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gotujesz kapuste, dodajesz do niej ugotowane pokrojone grzybki i podsmażoną cebulke, doprawiasz pieprzem, solą i gotowe ewentualnie można jeszcze zasmażke na masełku zrobić ![]() My sylwestra planowaliśmy w domu, ale mój brat ma 30'ste urodziny no i robi z tej okazji imprezke więc wyjdzie na to ze do 24 będziemy świetować jego urodziny, a po moje całe życie się zastanawiam jak to moja mama zrobiła że zawsze w takie daty celowała Cytat:
![]() Ale obiecuje sobie że do przyszłego roku naucze się robić takie dobre ciacho pierogowo-uszkowe, bo mi zawsze wychodzi za twarde. Cytat:
![]() kupuje bo po prostu nie umiem tego zrobić, ten barszczyk i pierogi przezyjemy, kupuje sprawdzone i smakują jak domowe więc ujdzie a reszte zrobie całkiem sama już mi mama oferowała że zrobić wiecej kapuchy i mi da ale ja nie chce, kiedyś sie trzeba wszystkiego nauczyć ![]() Cytat:
chociaż nie zauwazyłam żebym miała mniej mleka jak herbatki odstawiłamząbek się czai i dokucza dziecku, niedobry! ![]() tak, w kuchni w bujaczku jest super. Cytat:
![]() o jaaa, ale wstrojony, boski jest! ![]() Cytat:
zró zrób ja zrobiłam w piątek to od razu zaczęłam wyglądac jak czlowiek ![]() a wiecie, moje dziecie zaczęło się interesować matą ciekawe jak zareaguje na nową zabaweczke którą dostanie od chrzestnej pod choinke
|
||||||
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie mama wycelowała - a duza róznica wieku jest miedzy wami?moja jeszcze matą sie nie interesuje. Znaczy polezy chwile, ale trzeba przy niej byc i do niej gadac
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a wlaściwie to 6 ze względu na te daty ![]() no właśnie z natalką też tak było do tej pory, a tu niespodzianka ![]() Kurde dziewczyny ja normalnie nie wyrabiam na baterie w macie niedawno wymieniałam a już poszły, to samo z karuzelką muzyczną, w żyrafce też już baterie siadły, masakra
|
|
|
|
|
#3223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twój łapie i wypluwa może jadłaś coś co zmienia smak mleka ? Mi wogóle nie chce sutka wziąć do buzi dziś jakoś dałam radę , na śpiocha i jest najedzony, a tak jak jest aktywny to sobie ciamcia ręce i jakoś żyjemy ![]() z tym spaniem to mnie przeraziłaś.. a mieliście stały rytm spania, czy zasypia o której chce ? Cytat:
Cytat:
![]() albo jak położony na moją poduszkę lub do łóżeczka boczkiem ze smokiem to wie że ma iśc spać ![]() albo jak jest w łazience już położony to już sie cieszy i podnosi nóżki w górę i tak trzyma dłuższy czas bo wie że pielucha zmieniana będzie ![]() chyba ten skok co był polegał na tym że dzieci kojarzą określone czynności i jeśli coś zrobią wiedzą co nastąpi potem Cytat:
|
|
|
#3224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi czasem brakuje strasznie mamy blisko, chciałabym żeby mieszkała gdzieś niedaleko, tak to tylko telefon zostaje a przez tel nie wszystko się da np. dziecka mi nie popilnuje, żebym mogła na randkę z mężem wyjść ![]() Cytat:
![]() jasne jak macie sprawdzone miejsce do kupna pierogów to czemu nie, ja nie kupowałam nigdy a pierogi/uszka robi się łatwo tylko dłuugo ![]() a jaką zabawkę ma dostać Cytat:
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale postanowiłam sobie ze spróbuje, jak nie wyjdzie to trudno, będą kupne ![]() i z barszczem też spróbuje, bratowa mi powiedziała co i jak będziemy dzialać a w razie "w" ten w kartonie czeka ![]() a zabaweczka taka: http://allegro.pl/muzyczny-ogrodek-1...967887271.html Cytat:
|
||
|
|
|
#3226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) żadnych cebuli czy czosnku i to mnie vdziwiNomi tez sie wydaje, ze najpierw na dole wychodza, ale czytałam w necie, że nie zwsze i juz sama nie wiem. a to sa dwie takie widoczne kolo siebie kropeczki. A paluchy to u mojego non stop w buzi, nawet od razu po jedzeniu sobie wpycha i zaczyna sobie kciuka ssac, a nie chce zeby sie przyzwyczaił, a smoczka nie chce ![]() A co do spania to sama byłam przerazona, bo od dawna zasypiał o stałej porze po kąpieli, a tu taki cyrk zobaczymy co bedzie dzis
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które zrezygnowały z karmienia piersią - jak zatrzymałyście laktację???? Powoli się do tego szykuję i nie wiem jak to zrobić żeby się nie nabawić żadnego zapalenia itp.
|
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane, ja tylko na chwilę, żeby powiedzieć, że podczytuję Was raz na jakiś czas, ale kompletnie nie mam głowy do udzielania się. Bardzo dziękuję za wszystkie słowa wsparcia po moim ostatnim wpisie
U nas nadal nieustający płacz. To już 3 tygodnie, a ja nawet nie wiem czy to kolki czy zupełnie coś innego zmieniliśmy mleko na nutramigen, ja już nie jem prawie nic, dajemy biogaję, debridat i nic... A ja wysiadam i co raz mniej cieszę się macierzyństwem... Obiecuję, że jak zbiorę się do kupy i nadejdzie lepszy czas to troszkę nadrobię i będę więcej się udzielać. Trzymajcie się mamusie |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Aiszka trzymaj się
Martuś, Lulla brała tabletki a aa2 samo zaniknęło. Druga Martusia odstawiała małego i teraz ma problemy z zastojem i na atybiotyku. Więc ciężko powiedzieć. Ja słyszałam, żeby ściągać tyle, żeby ulga była- czyli mniej i mniej -wtedy będzie sygnał , że trzeba mniej produkowaći itp. Ciężko poradzić
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po lekarzu
podwozie łądnie wygojone tylko zapalenie niby jakies mam pewnie przez to ze wiecznie cos tam po porodzie trza zakładac no i po miesiacu mam przyjsc na cytologie bo ponoc nadżerke mam ale to pójde sprawdzic do innego gina bo siedzac pod gabinetem słyszałam ze dwóm wczesniejszym pacjentkom tez mówił ze maja i zastanwiam sie czy na kase nei chce naciagnac-na szczescie moge jeszcze gdzie indziej to sprawdzic przeciez nigdy ni emiałam i co nagle sie zrobiła po porodzie? hmmmpoprosiłam o tablety anty przepisał mi cilest , ktos stosował? jakies opinie? a w ogóle to pierwsza tablete brało sie w pierwszy dzien @??? wiem wiem głupie pytani eale ja chyba z 5 lat tablet ni ebrałam i mi sie zapomniało![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() mi w sumie samej zanikło , dwa razy moze odciągłam jak juz czułam ze tam jest duzo i piersi zaczynały mni elekko boleć, ale odciagam tylko tyle zeby była ulga w cycach no i laktacja umarła-ja miałam bardzo słaba -niewydarzona jestem |
|
|
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielnie sobie radzicie Cytat:
podobno po porodzie często się robi nadżerka ale masz racje lepiej sprawdzić u innego ginka ![]() a ja sobie przepisuje przepisy do mojego magicznego zeszycika
|
||
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego prężenie się, wyginanie, płacz nieustanny więc od jutra testuje samo mm i potem decyzja czy na stałe mm czy dalej cycCytat:
Jeżeli chodzi o cilest - brałam go przed zajściem w ciąże jakieś 2-3 lata i byłam zadowolona - nic mi po nim złego nie było a poza tym cena bardzo przystępna- już teraz nie pamiętam ale wiem że za 3 opakowania nie płaciłam nawet 50zł więc jak na anty tabsy to tanio
|
||
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia, one na recepte chyba.
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Aa2 robi się czasami, ale bez obaw dużo kobiet to ma- w sumie chyba niewiele nie ma z tego co kiedys gin mowil
|
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zycze Wam spokojnych Swiat i samych radosci z waszych maluszkow.... a w Nowym Roku spelnienia marzen i sukcesow......
juz raczej sie nie pojawie na tym watku.... sorry ale chyba jakas niewidoczna jestem
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorową porą z humorem do d...y.
Zirytowałam się dzisiaj na moje dziecko podczas usypiania, potem jeszcze bardziej bo na siebie sie wkurzyłam ze tak zareagowałam Tż też mnie wkurza bo w zasadzie w ogóle za mną nie rozmawia. Zadam pytanie, to odpowie, ale sam z siebie to zapomnij A tak w ogóle to muszę się Wam pochwalić, że Kama już się od kilku dni uśmiecha do nas i nawet gugać coś tam zaczyna Widzę, że na tapecie temat swiąt- my jedziemy tradycyjnie do moich rodziców na całe święta, więc odchodzi mi przygotowywanie. Oczywiście będę pomagać mamie, ale było nie było jadę na gotowe Ciekawa jestem tylko jak Młodej będzie się u nich spało... A Sylwester w domu, może kilkoro znajomych wpadnie. A skoro tak świątecznie to chyba u moich rodziców zamówię dla Młodej leżaczek na prezent gwiazdkowy. W związku z tym mam prośbę: wiem, że kiedyś juz był ten temat, ale nie moge odkopać- pokażcie plis jakie macie leżaczki i napiszcie czy jesteście zadowolone ![]() Myślałam o czymś takim |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Aa2 mi gin też powiedział, że często po porodzie robi się nadżerka
![]() Cytat:
![]() brawo dla córci za nowe umiejętności a leżaczek ja na taki się czaję też i chyba na wątku jest popularny ![]() Monia nie rozumiem o co Ci chodzi?
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam pisać. Za tę cenę można już fajną huśtawkę z bajerami kupić. Ja mam tą i jestem zadowolona fajne jest to,ze ma i wibrei hustanie.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-12 o 22:18 |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię wykąpane, najedzone pospało godzinę i się cieszy w najlepsze a miał to być sen nocny
![]() Ja mam tą huśtawkę i też jestem bardzo zadowolona, jest mała i poręczna - zajmuje mało miejsca
|
|
|
|
#3240 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
całuski dla Was i życze szybkiego unormowania się sytuacjiCytat:
Cytat:
A ja byłam u ginki i przepisalam mi jeszcze maść i tabletki przeciwzapalne, Niestety zbiera się ropa W piątek mam przyjść do niej na dyżur do szpitala i zobaczymy co dalej, jeśli ropa sama nie zacznie się sączyć to będę musiała mieć chirurgicznie nakłuwane jestem załamana
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

i chyba się ropa w jednym miejscu zbiera, bo jak dotknę to takie miękkie miejsce wyczuwam. Jestem załamana, stosuje te okłady, biorę leki i nic. Mam nadzieje, że ginka da mi coś innego i wylecze w końcu to cholerstwo. Na dwór nie mogę wychodzić ech..
a dooopa rośnie
w ciąży nie jadłam bo cukrzyca, teraz nie jem bo skaza
. Fajnie to już mieć za sobą, nie?
i chyba ząbki to najpierw na dole wychodzą? juz sama nie wiem, i martwię się żeby to jednak nie były pleśniawki
, może do lekarza powinnam iść?
a od dziś tz na 2 zmianie i wraca o 23 i sama jestem i już się boję co będzie wieczorem.

bo każdy robi jak uważa) nie wyobrażam sobie mieć kupnego żarcia na wigilię zresztą ja w ogóle nie lubię kupnego, wolę sama zrobić 
już ponad 1,5h 

całuski dla Was i życze szybkiego unormowania się sytuacji