|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Jaaaaaaaaaaaaaak mnie łeb napierdziela
![]() Patiku, nie przejmuj sie. Zuzka sama nawet na bok sie nie przetoczy, tylko jak ja jej pomogę, i wtedy siłą rozmachu na brzuch ciągnie. i jedzeniem też się nie przejmuj, my męczymy tylko dynie z ziemniakiem od [początku, bo po marchewce nie mogła si wykupać ![]() o i już pospała, całe kilka minut. oczywiści wstała z wielkim rykiem. co jej jest, nie mam pojęcia, ale lepiej dla mojego zdrowia psychicznego, żeby jej szybko przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Cytat:
A my po szczepieniu. Maly byl kochany, nie plakal. Teraz spi sobie, moj slodziak.
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() mały nie chce jesc ani pic!!!! o 9 zjadł porcje mleka ha i mu smakowało a od tej pory nie chce nic jesc , nie chce herbatki ani nawet pepti !!!! nie wiem co sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko postanowiło dziś być noworodkiem. "Mamusiu nie będę jeść zupki daj mi mleczko". Poza tym marud okropny. Na rękach źle, leżeć źle, na brzuchu źle. Patiku nie przejmuj się, wszytsko w swoim czasie ![]() a wiecie, ze nieraczkujące dzieci bardzo często mają dysleksje. Bo raczkowanie pobudza jakiś tam ośrodek w mózgu,coś z koordynacją (mieliśmy to na studiach, ale nie pamiętam) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, potwierdzam opinie Mariny co do pieluch Babydream 4.. są naprawde fajne, moim zdaniem lepsze od Dad w tym rozmiarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że nie ma się czym przejmować, że dziecko nie rozwija się książkowo, bo każde rozwija się w swoim tempie. A Majcia dzisiaj kończy 5 miesięcy! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4418 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak byłam w PL to używalam babydream 3. Polecam. Za to z Bella to masakra dla mnie. Jakieś krótkie w tyłku były i zapiecie na udzie było a nie na biodrze.
Oklaski dla Majeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
słoiczki - a ja sie przyznam ze słiczki doprawiam. nie solą a przyprawami: słodkie np. cynamonem, obiadki pietruszka, majerankiem... synowi bardziej smakowaly takie. poza tym ja sama gotuje wiec tych obiadkow to malo.. nawet do zlobka dawalam swoje zarcie (na poczatku, potem jadl juz wszystko jak leci)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko skąd brać eko warzywka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz mnie owiozą juz godzine słuchamy http://www.youtube.com/watch?v=9ql7-kIgwpE |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
włączyłam ten link, przybiegł Oskar, posłuchał sekundę i uciekł ![]()
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
Chyba prędzej z ekosklepu. Chociaz przyznam sie, ze ostatnio brokuł kupiłam w zwykłym warzywniaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |||
Zadomowienie
|
Kajool brawa za szczepienie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dzieci to jednak stawiaja na minimalizm ![]() Cytat:
![]() A rola Maryi...toz to zaszczyt ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |||||
Zadomowienie
|
nie wyobrażam sobie tego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jakie maruda byl,a jaki niespokojnyeh.... wole szybko zapomniec te chwile i meczarnie mojego dziecia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Oni wiedzieli od dawna, ale teraz już stracili cierpliwość. Rzeczy nie wziął wszystkich.
#4428 |
Zakorzenienie
|
Dziubek a podałaś słoiczki jakieś? może łyżeczkę chce? moja jak widzi łyżeczkę albo słoiczek to cyca mogę sobie schować i nie pokazywać nie wiadomo ile
![]() Właśnie jadłam jabłko a ją miałam na kolanach, myślałam że diabeł w nią wstąpił tak chciało jabłko pociumkać ,wziełam jej trochę wydrążyłam łyżeczką to uszy aż jej się trzęsły..wzięłam wyciągnełam słoiczek pierwszego jabłka to usiedzieć nie umiała... |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Wtajemniczenie
|
Pisane 1 ręką.
Powiedzcie że to mu przejdzie ![]() W dodatku w nocy też chce się przytulać ![]() Dziubek kurcze Dominik nigdy nie "odmówił" jedzenia ![]() ![]()
#4430 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A pamiętasz jak ja pisałam, że mała tylko na jednym boku śpi? Też się martwiłam a już teraz na obu bokach śpi. Co do wyjścia... Nic się nie stało, ja chyba wyrosłam z beztroskiego życia i "takich życiowych problemów" jak niektórzy mają, mogłam sobie darować ten wieczór i zostać w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja "rakieta" wczoraj obudziła się o 24.00 i poszła spać o 2.00. Tym razem nie wyjęłam jej z łóżeczka i kotłowała się w sypialni. Rewelacyjna noc ![]() ![]() Kuba ma chyba coś ze słuchem i musimy się z nim wybrać do laryngologa ![]() Mąż mi kupił prezent na urodziny i już się pochwalił (tzn. powiedział, że kupił, nie powiedział co ![]() Jutro zmywarka przyjedzie ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- To się ciesz, bo moje dziecko urządziło strajk głodowy. Dobrze, że jest żywa i wesoła, to aż tak się nie martwię.
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
nasz hit od wczoraj - http://www.youtube.com/watch?v=UM9P_rGA5qQ
własnie słuchamy... pobił dziadka lulka heh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Rozeznanie
|
Sweet, Dad jest więcej, ale cenowo wychodzi tak samo, a nawet te Babydream są o około grosz tańsze za sztukę
![]() Dziubku, a dlaczego przechodzicie na HA? pewnie pisałaś, ale mi umknęło ![]() Mamy dzieci strajkujących głodowo nie jesteście same ![]() ![]() ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-12-12 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ratunku znowu kwęka Odwiozą mnie jak nic odwiązą ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u Ciebie też strajk ???o co chodzi tym dzieciakom ????? a co z Kubusiem ?? czemu sadzisz, że coś ze słuchem się dzieje ?? Cytat:
Przechodzimy na ha bo tak nam powiedziała pediatra, kończy nam się pepti i powiedziała, żeby juz wprowadzić ha. nie rozumiem mojego dziecka, pisałam , że zjadł o 9 ha i było ok potem do 16:30 nie jadł, nie pił, wkładałam smoczka z flachy do buzi i ryk ![]() potem był ryk ot tak sobie, dałam 60 pepti -wypił, poleciałam dorobić, podałam -ryk ![]() zajął się zabawką , podałam mu flachę ze 120 pepti wypił ![]() po pół godzinie wypił herbatke ![]() NIE MAM POJĘCIA O CO CHODZI !!!!!!!!!! wcześniej nie chciał nic ani ha , ani pepti ,ani herbatki a teraz nagle się odblokował ?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Scio odwiozą nas razem
![]() Kwęczenie i usypianie w trakcie ryku, 10 minut spania podczas kołysania wózkiem. eh Aktualnie huśtawka- odliczam czas ![]() ![]() Wyrosną. Na bank. ![]() ![]() Dziubek myślisz że to jest spowodowane mlekiem HA? jakie kupujesz? chyba wszystkie ha są drogie.. Iustyna tak myślałam...Nom ogromna przepaść jest między ludźmi bezdzietnymi a tymi które mają rodzinę i zobowiązania... Zapałeczka jak wiedzieli od dawna to znaczy już nie pierwszy raz taki numer wywinął? ![]() U sswoich rodziców teraz mieszka? Nauczcie się za mnie tych pieprzonych traw a ja zabiorę marudy na przechowanie
#4436 |
Wtajemniczenie
|
A moje dziecko sobie wymyśliło, że jak tak dobrze jest u mamy na rękach to sobie urządzi dłuższą drzemkę. A figę z makiem
![]() ![]()
#4437 |
Zakorzenienie
|
Dziubek może fochy ma. Moja Agata mi dziś focha pt. a pocałuj się stara w nos nie będę jadła zupy
![]() ![]() Patik razem raźniej |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
kupiłam bebilon , żeby mu dratycznie nie zmieniać tylko zostac przy tym samym producencie. Mleko jest pyszne w porównaniu do pepti . Tak wszystkie mleka ha są w tej samej cenie mniej więcej .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |||
Wtajemniczenie
|
Ale zanim odwiozą, to ubiorą w łady kaftanik
![]() Cytat:
Najpierw myśleliśmy, że się zgrywa albo nas "olewa". Ale to chyba nie żarty są. Moją też odblokujesz? plissss Cytat:
![]() ![]() Ucz się ucz, bo nauka to potęgi klucz. Jak będziesz miła dużo kluczy, to zostaniesz woźnym, jak mój dziadek ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Justyna nie wiem czy znajdą taki rozmar kaftanu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.